Hardlopen

Hoe uw periode uw hardloopsessie beïnvloed

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Zorgt de gedachte van rennen terwijl u ongesteld bent er gelijk voor dat u lekker op de bank wilt gaan liggen en niks meer wilt doen? Of baalt u er juist van omdat u denkt dat u niet meer in staat bent om uw geweldige tijd bij te houden. Maar geen van deze dingen zouden een probleem moeten zijn.

Waarom wilt u niet rennen zodra u ongesteld bent?
Deze tijd van de maand kan ervoor zorgen dat u zich ongemotiveerd voelt om te rennen, omdat uw oestrogenen gedaald zijn en u voelt zich waarschijnlijk ook opgezwollen en moe. Oh, en niet te vergeten: die verschrikkelijke krampen.

Moet u dan toch nog gewoon rennen?
Jazeker! Door te rennen zult u zich waarschijnlijk een stuk beter voelen en de symptomen zullen verminderen. Dit is omdat u door te rennen een enorme lading met endorfines die voor de kramp zorgen vermindert wordt.

Hoe kunt u voorbereid zijn voor uw volgende periode?
Een goede manier om uw routine bij te houden is om de hele maand bij te houden hoe u zich voelt tijdens elke ren sessie terwijl u markeert wanneer u uw periode had. Wanneer u een patroon heeft, gebruik dit dan als een gids om uw ren sessies te plannen. Bijvoorbeeld, als u zich niet zo lekker voelt, gaat u een lekker korte en zachte route nemen, en op dagen dat u weer u sportieve zelf bent kunt u een harde en uitdagende route nemen.

.

Pin It