Rubriek

Haar

Rubriek

Verf jij regelmatig je haar, bijvoorbeeld omdat je al grijs bent? Of denk je erover na om je haar te gaan verven? Lees dan even verder, want niet elke haarverf is de beste keuze voor je haar en hoofdhuid. Kies bij voorkeur voor een milde haarverf om je haar in een zo goed mogelijke conditie te houden. 

De beste keuze haarverf

De meeste haarverf die je bij de drogist kunt kopen, bevat veel stoffen en chemicaliën die minder gezond of zelfs agressief zijn voor je haar. De bekendste is wel ammonia. Het is niet aangetoond dat deze stof schadelijk is voor je gezondheid en ook kun je ze gewoon gebruiken volgens Europese richtlijnen. Maar wél weten we dat het de gezondheid en kwaliteit van je haar beïnvloedt. Vooral wanneer je regelmatig je haar verft, bijvoorbeeld wanneer je al grijs bent, is het zinvol om te kijken naar gezondere alternatieven.  

Wat doet ammonia met je haar?

Ammonia is een stof die je in veel haarverf terugvindt. Deze stof zorgt ervoor dat je haarschubben open gaan staan waardoor de verf diep en makkelijk in het haar kan binnendringen. Het geeft vaak een mooi resultaat, maar op lange termijn kan je haar er flink door beschadigen. De haarschubben sluiten niet meer goed op elkaar aan waardoor je haar snel droog wordt. Een andere stof om eens te bekijken op de ingrediëntenlijst van je haarverf is Phenylenediamine, oftewel PPD. Dit is namelijk een kleurstof (die je in veel haarverf terugvindt) die je ernstige allergische reacties kan geven. Ook kun je hier in de loop der tijd na regelmatig verven een allergie voor opbouwen. 

Natuurlijk resultaat met gezonde haarverf

Naast dat milde haarverf beter is voor je haar, geeft het vaak ook een natuurlijker resultaat dan haarverf mét deze ingrediënten. Bij meer chemische haarverf kan het lijken alsof al het haar dezelfde kleur heeft. Dit oogt erg onnatuurlijk, in tegenstelling tot meer natuurlijke haarverf. Hiermee blijven namelijk de schakeringen en kleurnuances in je haar zichtbaar na het verven, net zoals bij iemand die nog nooit het haar heeft geverfd.  

Haarverf van WECOLOURVerf je regelmatig je haar of heb je een erg gevoelige huid? Kies dan voor gezondere en milde haarverf. Bij WECOLOUR kun je kapperskwaliteit haarverf voor thuis bestellen dat zo puur mogelijk is, onder andere zonder ammonia en PPD. Veel beter en zachter voor je haar, haarkleur en hoofdhuid. Met 100% grijsdekking en niet goed, geld terug garantie.

Vroeg of laat krijgt iedere man er wel mee te maken, een uitgedunde haardos. Bijna iedere man wordt kaal maar waarom is dit eigenlijk? Vrouwen hebben vaak minder last van uitvallende haren. Waarom worden mannen kaal en wat kunt u er aan doen.

Langzaam uw haren verliezen

Kaal worden is normaal bij het ouder worden. Zeker bij mannen is het niet uit te sluiten dat de haren uitvallen. Veel mannen verliezen langzaam een deel van de haren. Hoe ouder hoe wordt hoe meer haren van uw hoofd verwijden. Kaal worden begint vaak langzaam en kan bij de een eerder beginnend dan bij de anderen. Er zijn mannen die al van hun twintigste merken dat de haarbos minder wordt er zijn ook mannen die pas rond hun veertigste merken dat het minder wordt. Haaruitval is blijven en zal niet meer terug groeien .

Waarom worden mannen kaal en hoe ontstaat het

Kaal worden kunt u niets aan doen. Wanneer er in uw familie aanleg is voor het verliezen van haren zou ook u niet buitenschot blijven. Haargroei heeft te maken met overgevoeligheid voor hormonen. Haren groeien uit haarzakjes. Wanneer u kaal wordt zijn de haarzakjes overgevoelig voor testosteron, het mannelijk hormoon. De haarzakjes zijn overgevoelig voor mannelijk hormonen waardoor ze uiteindelijk verdwijnen en dus niet meer terug groeien.

Hoe kunt u kaalheid tegen gaan?

Helaas is er maar weinig wat u zelf kunt doen tegen haaruitval. Er zijn voldoende middeltjes op de markt, denk aan lotions, crèmes of speciale shampoos die beweren kaalheid tegen te gaan. Van geen van deze middeltjes is het bewezen dat ze kaalheid tegen gaan. Indien u veel steroïden gebruikt is het verstandig daar mee te stoppen. Te veel mannelijk hormoon zorgt er voor dat u uw haar sneller uitvalt.

U kunt er dus eigenlijk niets aan doen wanneer u kaal wordt. Het is een natuurlijk proces die bij mannen vaker en sneller voorkomt dan bij vrouwen.

Als je een flinke bos krullen hebt, ben je gezegend. Krullen zijn uniek, maar vergen nogal wat verzorging zodat ze mooi en natuurlijk vallen. Je zit  nooit met je handen in het haar als je deze tips volgt. Lees snel verder.

De ene krul is de andere niet

Er zijn zoveel verschillende soorten krullen en elke krul is uniek in zijn verzorging. Heeft het ondersteuning nodig of juist veel lucht? En hoezo krult je haar?

Je haar krult door de vorm van de haarzakjes waar het uit groeit. Hoe ronder het haarzakje, hoe meer krullen je hebt. Je haar blijft nooit hetzelfde gedurende je leven. Hormoonschommelingen, ziektes en voeding kunnen invloed hebben op de structuur van je haar. Dus is het normaal dat krullend haar platter wordt of juist voller naarmate je ouder wordt.

De perfecte krullenbol

Heb je krullend haar dan staan de haarschubben van je haar meer open. Haarschubben bevinden zich om het haar heen. Vocht verdampt dan makkelijker en je krul droogt sneller uit. Precies de reden waarom je je krullen een goede verzorging moet geven. Hydrateren is daarbij een vereiste. Niemand wil een kroeskop.

De-perfecte-krullenbol

Love is in the Hair

Om de krullen van je haar goed te verzorgen is het belangrijk om eens te kijken naar wat voor krul je nu precies hebt. Daarna stem je de verzorgingsproducten af op wat je specifieke krul nodig heeft. Denk eraan dat je krullen niet meer dan twee keer per week wast. Krullend haar dat heel vaak gewassen wordt, verliest de natuurlijke oliën die de hoofdhuid produceert.

Verzorgingsproducten

Verzorg je haar met de cg methode. Deze bekende methode van haarverzorging voor krullend haar is gebaseerd op de juiste verzorgingsproducten. Bij deze Hairlust producten worden bepaalde ingrediënten vermeden. Combineer deze speciale producten met een bepaalde manier van wassen, drogen en stylen en je hebt de perfecte krul. 

Deze producten zijn niet alleen verzorgingsproducten voor in het haar, maar ook borstels en kammen van bamboe waarmee je je krullen makkelijk kunt kammen zonder ze te beschadigen.

Je krul mooi houden tussen de wasbeurten door

De haarproducten die je gebruikt om je krullend haar mooi te houden zijn niet uit je haar na het slapen. Je kunt deze producten in de ochtend activeren. Hoe je dat doet? Spuit er water op. Dat is namelijk het hoofdbestanddeel van alle goede producten voor het haar. 

Fris je haar op door het nat te spuiten. Zo simpel is het. Als je je krul nat spuit en het voelt glad zit er nog precies genoeg product in om je haar de ‘refresher’ te geven om je krul een goede boost te geven voor de nieuwe dag!

Wilt u graag weer lang haar hebben of heeft u haar wat gewoon langzaam groeit. Hoe kunt u uw haar sneller laten groeien zonder al te veel gekke middeltjes? Met deze tips zult u uw haargroei bevorderen.

Draag uw haar los

Het kan natuurlijk zijn dat uw haar in het gezicht hangt dan zult het snel vast maken. Moet uw haar vast voor uw werkt, dit kan allemaal uw haargroei bevorderen. Het is namelijk beter om uw haar los te dragen of uw haar niet al te strak vast te maken. Dus een strakke staart of knot kunt u beter overslaan. Dit kunt u af en toe wel doen maar probeer niet hele dagen met een staart rond te lopen.

U droogt uw haar te veel uit

Het kan ook zijn dat u uw haar uitput waardoor het minder snel groeit. Stijlt u uw haar veel of doucht u altijd met veel te heet water. Dit kan allemaal zorgen voor uit gedroogd haar. Hierdoor zal ook de haargroei minder snel gaan.

Haargroei bevorderen door gezonde hoofdhuid

Wat erg belangrijk is voor de groei van uw haren is natuurlijk de hoofdhuid. Wellicht heeft u een droge hoofdhuid, schilders of een minder goede doorbloeding. Het kan dan helpen om uw hoofdhuid tijdens het douchen lekker te masseren en goed te verzorgen. Zo wordt er vaak ook rozemarijn of lavendel olie gebruikt om uw hoofdhuid in te masseren en haar groei te bevorderen. Daarna kunt u het makkelijk uitspoelen maar kan het zijn dat uw haar nog wat vettig is.

Langer haar door haarmasker

Om uw haar gezond te laten groeien is ook een haarmasker belangrijk. Het zal het haar extra voeden waardoor het haar ook lang kan blijven. Vaak beginnen de onderste puntjes te splijten of te pluizen, door regelmatig een haarmasker te gebruiken zal dit proces veel langzamer gaan. Natuurlijk zal ook een bezoek aan de kapper helpen om het splijten van punten tegen te gaan.

Haargroei bevorderen met gember boost

Gember gebruikt u niet alleen voor het eten maar ook om uw haar een boost te geven. Het blijkt een van de meest effectieve haarmiddeltjes voor haargroei. Probeer gember zo fijn mogelijk te maken of haal dit door een blender met wat sesam, olijf of jojoba olie. Door dit op uw hoofdhuid te doen dit 30 minuten in te laten trekken en vervolgens uit te spoelen zal uw haar sneller gaan groeien.

Sommige mensen hebben te maken met overmatige haargroei op bepaalde plekken op hun lichaam. Geldt dit ook voor jou? Dan kan dit je een onzeker gevoel bezorgen. Daarom besluit je mogelijk het lichaamshaar weg te scheren. Als je dit vaak moet doen, kost dit je veel tijd. Laseren biedt in dat geval uitkomst. Ben je hier niet bekend mee? Dan roept dit ongetwijfeld de nodige vragen op. Daarom vertellen wij je hier alles wat je moet weten over lichaamshaar laseren.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Wil je lichaamshaar bestrijden met een laserbehandeling? Dan ben je vast en zeker benieuwd hoe zo’n behandeling eruit ziet. Gezien de naam verbaast het je vast niet dat er voor deze behandeling lasers gebruikt worden. Deze lasers worden gericht op het gebied dat je wilt behandelen. De warmte die als gevolg van de laserstralen ontstaat, vernietigt haren en haarzakjes in de actieve groeifase.

Een laserbehandeling zorgt ervoor dat je binnen de kortste keren verlost bent van ongewenst lichaamshaar. Tijdens een eerste behandeling wordt namelijk 80 tot 85 procent van de haren en haarzakjes vernietigd. Hierdoor zie je 2 tot 3 weken na de behandeling al resultaat. Om ervoor te zorgen dat ook de laatste 15 tot 20 procent verdwijnt, zijn meerdere behandelingen nodig. Bij lichaamshaar laseren raden wij 3 tot 6 behandelingen aan.

Bereid jezelf voor op de behandeling

Nu je weet hoe een laserbehandeling in zijn werk gaat, kun je voor jezelf bepalen of dit iets voor jou is. Is dit het geval? Dan moet je de nodige voorbereidingen treffen. Allereerst is het zaak dat je het te behandelen gebied een dag voor de laserbehandeling scheert. In dat geval kan de energie die vrijkomt uit de laser optimaal benut worden om de haren en haarzakjes te vernietigen. Daarnaast mag je geen huidproducten aanbrengen op de huid die behandeld wordt. Tot slot word je verzocht om jouw huid in de 6 weken voorafgaand aan de behandeling niet bloot te stellen aan zonlicht. Dit maakt de kans op een optimale behandeling een stuk groter en de kans op ongewenste pigmentvorming kleiner.

Waar onderga je een behandeling?

Waar onderga je een behandeling

Er zijn de laatste jaren steeds meer mensen die een laserbehandeling ondergaan om verlost te worden van ongewenst lichaamshaar. Doordat de vraag naar deze behandelingen stijgt, kun je ook op steeds meer plekken terecht. Toch raden wij jou niet aan om bij de eerste de beste aanbieder een laserbehandeling te ondergaan. Waarom niet? Omdat niet iedere partij even bekwaam is. Richt je daarom altijd tot een professionele kliniek. Zo’n kliniek is ongetwijfeld gespecialiseerd in lichaamshaar laseren. Twijfel je of de kliniek geschikt is? Verdiep je er dan eens goed in. Ervaringen van anderen kunnen jou hierbij helpen. Kijk daarom of er recensies zijn van de kliniek die je op het oog hebt.

Heeft u ook last van droog en pluizig haar? Misschien kan het gebruik van een haarmasker hier goed bij helpen. Maar wat doet een haarmasker precies en werkt dit echt zo goed als we denken?

Wat doet een haarmasker?

In een haarmasker zitten vaak de zelfde ingrediënten als in een conditioner. Toch werken deze twee producten erg verschillend. Een conditioner is veel dunner en wordt na het inbrengen vrij snel uitgespoeld. Een haar masker is veel dikker van structuur en bevat daardoor meer van de verzorgende ingrediënten. U laat het masker dan ook een half uur inwerken waardoor alle voedingstoffen goed opgenomen kunnen worden. Het is dus extra verzorgend en zal een ook beschermlaagje aanbrengen. Zo zal uw haar minder droog zijn en zal het vaak ook wat meer glimmen.

Do’s en dont’s

Op sommige verpakkingen staat dat een haarmasker maar 10 minuten in hoeft te werken terwijl de ander het masker de hele nacht laat zitten. Beide is eigenlijk niet goed en met ongeveer 30 minuten heeft het zijn werk al gedaan. Als u dit korter doet dan zal uw haar niet alles goed op kunnen nemen uit het masker. Doet u het juist te lang dan kan het ook zijn dat u uw haar te veel voed waardoor het juist slap en futloos wordt.

Elk haar is dan ook verschillend en het kan dus wel zijn dat u een keer in de maand of 2 maanden het masker wel een nachtje kan laten zitten. Bij de een heeft het haar al voldoende voedingsstoffen terwijl de ander juist meer nodig heeft. Het is dus ook een beetje uit testen hoeveel uw haar nodig heeft.

Welke tips kunnen nog meer helpen?

Door bijvoorbeeld te slapen op een satijnen hoofdkussen kan het haar ook minder pluizig worden. Door de gladde structuur zal er minder wrijving ontstaan. Het zelfde geld eigenlijk voor uw handdoek hoe grover deze is hoe meer u hiermee uw haar beschadigd een microvezel handdoek of een minde grove handdoek zal dan ook kunnen helpen.

Niet iedereen heeft een prachtige volle bos haar. Misschien is het futloos of heeft u gewoon erg dun haar wat wel een boost kan gebruiken. Hoe zorgt u er eigenlijk voor dat uw haar dikker en voller wordt?

Volle bos haar met een haarmasker

Er zijn veel verschillende factoren waardoor uw haar beschadigd kan raken. Denk aan het weer, harde wind of de zon die het kan beschadigen, natuurlijk helpt een hete douche natuurlijk ook niet. Het is daarom goed om zeker 1 of 2 keer per week een haarmasker te gebruiken. Het voed het haar waardoor het weer mooi gaat glazen en dus ook wat voller wordt.

Niet te vaak wassen

Na het douchen kan het haar misschien wel schoon aanvoelen maar dit is niet altijd het geval. Als u dagelijks uw haar wast spoelt u namelijk ook de natuurlijk oliën uit uw haar. Het haar wordt ook veel sneller vettig wanneer u het te vaak wast, daar gaat de volume. Wast u uw haar nu nog wel dagelijks, probeer het dan zo lang mogelijk uit te stellen. Het haar zal in het begin nog vrij snel vettig worden maar na een poosje is het haar er aan gewend en zal het een stuk minder vettig worden.

Voorzichtig kammen

Ook door te kammen kan het haar beschadigd raken. Zo is het verstandig om tijdens het douchen uw haar uit te kamen wanneer u er conditioner er in heeft zitten. Na het douchen kan het natuurlijk ook maar zorg er voor dat u voorzichtig borstelt en kam van onder naar boven.

Zorg voor gezond haar en krijg daardoor een volle bos haar.

Bij winter hoort vaak ook statisch haar. De temperatuur verschillen met binnen en buiten wordt steeds groter waardoor de haren statisch kunnen worden. Je haar gaat de lucht in staan, plakken aan je gezicht of je krijg misschien wel een schok. Wat kunt u doen om dit tegen te gaan?

Droogtrommeldoekjes voor statisch haar

Niet alleen zorgen deze doekjes ervoor dat de was lekker ruikt maar ook dat uw haar minder statisch wordt. Door alleen met het doekje over droog haar te wrijven zal dit al veel helpen. Zet bijvoorbeeld een doosje met deze doekjes in de gang zodat wanneer u binnen komt gelijk een doekjes kan pakken.

Niet te vaak wassen

Door uw haar vaak en warm te wassen kan dit sneller uit drogen. Uitgedroogd haar wordt sneller statisch dus het is belangrijk om uw haar goed te verzorgen. Gebruik dus niet te veel shampoo en douche niet te warm of te lang. Een goede crèmespoeling zorgt ervoor dat uw haar gevoed blijft en niet uitdroogt.

Draag geen wol

Wat u absoluut niet moet dragen is een wollen trui. Het haar wordt er ontzettend statisch van en bij het aantrekken van de trui zal het haar al overeind staan. Het zelfde geld voor synthetische kleding, dit kunt u bij koude dagen beter mijden. Pak dus beter een andere warmen trui die niet van wol is.

Handcrème tegen statisch haar

Normaal is deze crème er voor om uw handen lekker zacht te maken echter kan ook dit statisch haar tegen gaan. Het is heel handig omdat u vaak een klein tube in uw handtas heeft zitten zodat u op elk moment dit te voorschijn kan toveren. Doe simpelweg handcrème op uw handen en ga daarna even met uw handen door het haar.

We hebben er vorig jaar natuurlijk ook last van gehad dat de kappers dicht zaten. Helaas is het nu weer het geval en voor sommige kan dit voor veel frustratie zorgen. Het haar wordt veel te lang of er is uitgroei? Hoe kunt u dit verbergen of juist aanpakken? Deze tips zullen u helpen om deze tijd door te komen.

Vermijd gespleten haarpunten

We gaan allemaal naar de kapper om van de gespleten haarpunten af te komen. Gespleten haarpunten beginnen altijd bij de puntjes en wanneer we dit er niet af halen kan het zijn dat er veel meer haar beschadigd raakt. Nu de kapper dicht zit kunnen we ook de haarpunten extra goed verzorgen zodat uw haar gezond blijft. Het belangrijkst is om uw haar gehydrateerd te houden, zo kunt u eens een haarmasker gebruiken of niet te veel hitte gebruiken. Vermijd te warm water tijdens het douchen en waarschijnlijk zult u stijl of krultang al minder gebruiken omdat u de deur niet uit gaat.

Zelf uw haar knippen?

Sommige durven het aan om zelf met een schaar aan de slag te gaan. Het is raadzaam om vooraf een kappersschaar te bestellen een keukenschaar zal niet het zelfde resultaat geven omdat dit een stuk botter is. Een pony is vaak makkelijk bij te werken maar let er wel op dat u recht voor de spiegel zit en niet naar beneden of omhoog kijkt. Neem vooral ook de tijd om het te knippen en weet waar u aan begint want het kan soms erg frustrerend zijn. Als u stijl haar en recht haar heeft is het wellicht wat makkelijker als slag en krul. Als er laagjes in zitten wordt het allemaal nog moeilijker dus ik zou het alleen bij de pony laten.

Uitgroei verven

Begint u al grijs te worden en wilt u dit nog graag verbergen? Nu de kappers dicht zitten is het natuurlijk een ramp met de uitgroei. Om de uitgroei aan te pakken kunt u het beste kleur spoeling gebruiken. Wanneer het verven dan toch niet goed gelukt is kunt u het er na een paar wasbeurten toch uit krijgen. Vooral wanneer u uw haar donker geverfd heeft zal de overgang naar grijs erg groot zijn dus door de spoeling zult u aangenaam verrast worden.

Heeft u sinds kort een andere haar kleur? Het kan na verloop van tijd zijn dat de mooie kleur een beetje gaat vervagen of dof wordt. Dat is natuurlijk zonde van de kleur want u wilt ook niet elke keer uw hele haar verven maar alleen uit uitgroei. Wat kunt u doen om deze mooie kleur mooi te houden?

Was uw haar zo min mogelijk

Voor sommige mensen kan dit erg lastig zijn omdat ze elke dag of geregeld onder de douche staan. Het is echter goed om een wasbeurt voor uw haren eens over te slaan. Uw hoofdhuid maakt van zich zelf veel stoffen aan dat uw haar mooi houdt. Wanneer u te vaak uw haar wast zult u deze stoffen kwijt raken en zal uw haar minder mooi worden. De hitte van het water kan uw haar ook erg beschadigen dat ook de kleur aan kan tasten. Het is dus goed om af en toe uw haar in een badmuts te doen als u graag wilt douchen of om eens een douche beurt over te slaan en zich te wassen met een washandje.

Vermijd gloor

Gaat u graag nog eens zwemmen of vindt u het fijn om baantjes te trekken? Zorg dat uw haar vast zit en zo min mogelijk in het water kan komen. Die bijvoorbeeld een knot in tijdens het zwemmen of draag een badmuts. Zo voorkomt u dat het gloor uw haar kan beschadigen.

Blijf uit de zon

Waarschijnlijk zult u er nu niet zo veel last van hebben maar wanneer de zon weer een stuk feller schijnt kan dit voor verkleuring zorgen. De haren in uw nek zullen wel mooi van kleur blijven maar de buitenste haren zullen een stuk lichter worden. Het is niet de bedoeling dat er een vreemd kleur verschil ontstaat door de zon.

Gebruik speciale shampoo

Heeft u uw haar net geverfd dat is het ook goed om andere shampoo aan te schaffen. Zo is er speciale shampoo voor geverfd haar wat zorgt voor een diepere kleur en zorgt voor extra verzorging. Geverfd haar heeft namelijk andere verzorging nodig als uw natuurlijke haar kleur. Zet dan ook de andere shampoo even weg en haal de speciale shampoo in huis.

Verzorgend haar masker

Eens in de zoveel tijd zal uw haar toe zijn aan een goed verzorgend haar masker. Het zorgt er voor dat uw haar goed gevoed is en gezond haar betekend ook een mooie kleur. Het masker hoeft vaak maar kort in te trekken vaak 10 minuten tot een half uurtje, uitspoelen en u bent klaar.

Pin It