Rubriek

Vitamine en voedingsstoffen

Rubriek

Om goed te kunnen functioneren heeft ons lichaam ook mineralen nodig. Welke mineralen zijn dit eigenlijk en hoe komen we hieraan? Het is ook belangrijk om te weten wat deze mineralen doen.

Magnesium

Dit mineraal zorgt er voor dat botten en spieren goed gevormd worden. Het zal dan ook sterke spieren kunnen behouden en helpt voor een de overdracht van zenuwprikkels naar uw hersenen. Magnesium vinden we vooral in volkoren producen, brood, zuivel, noten, groente en vlees.

Calcium

De meeste weten al wel dat calcium erg belangrijk is voor het behoud van sterke botten. Echter zorgt dit er dus ook voor dat u goede en sterke tanden heeft. Het heeft ook nog een goede werking op zenuwen en spieren hierdoor zijn deze mineralen erg belangrijk. Ze zijn te vinden in zuivel en vooral ook groene groente.

Kalium

Dit is een wat onbekender mineraal maar ook erg belangrijk voor ons lichaam. Het regelt het vochtbalans samen met andere mineralen en heeft een positief effect op uw bloeddruk. Bijna in alle producten is kalium te vinden vaak wordt banaan gezien als bron van kalium.

Natrium

Samen met de Kalium en chloor zorgt het dus voor een goede vochtbalans. Wat ook een belangrijke functie is om de bloeddruk te regelen. Natrium is vooral te vinden in producten waar zout aan toegevoegd is zoals bewerkt vlees, kaas en kant en klaar producten.

Chloor

Dit mineraal heeft eigenlijk maar een functie en dat is zoals eerder gezegd het regelen van het vochtbalans. Niet alleen natrium maar ook chloor is vooral te vinden in producten waar zout aan toegevoegd is.

U hoeft vaak dus helemaal geen moeite te doen om deze mineralen binnen te krijgen. Ze zijn te vinden in de dagelijkse producten zoals brood, groente en vlees. Ons lichaam heeft vaak ook een klein voorraad met deze mineralen waardoor u bijna nooit te kort kunt hebben.

Elk lichaam heeft magnesium nodig om goed te functioneren. Het is vooral belangrijk voor de botten en spieren maar ook voor de overdracht van zenuwprikkels. Dit stofje kan ons lichaam niet aanmaken waardoor we dit uit onze voeding moeten halen.

Welke functies heeft magnesium?

Om ons lichaam goed te kunnen laten functioneren hebben we allemaal magnesium nodig. Wat doet dit precies?

 • Zorgt voor energieproductie
 • Mineralenbalans om te zorgen dat cellen goed functioneren
 • Ontspannen van spieren, bloedvaten en zenuwen
 • Vormt gezonde botten en tanden
 • Hogere weerstand tegen stress
 • Beter geheugen en concentratie vermogen
 • Goede overdracht van zenuwprikkels voor het goed functioneren van spieren

Hoeveel hebben we nodig?

Het is als eerst belangrijk om te weten hoeveel we nodig hebben. Voor een volwassen man ligt het tussen de 300 tot 420 mg per dag. Bij vrouwen ligt dit iets lager rond de 250 tot 350 mg per dag. Echter raden ze voor vrouwen die borstvoeding geven dit te verhogen tot 480 mg per dag.

Uit welke voeding halen we magnesium?

Als u denkt dat we veel magnesium nodig hebben klopt dit, echter zit het veel meer in onze voeding als u denkt.

 • 100 gr volkoren Macaroni bevat 120 mg
 • 100 gr spinazie 75 mg
 • banaan 36 mg
 • 100 gr pure chocola 88 mg

Naast deze producten is er uiteraard nog veel meer waar u dit in kunt vinden. Zo zit het vooral in groene groent, pinda’s, melkproducten en vlees. Het lichaam neemt vaak 20 tot 60% magnesium op van wat u binnen krijgt. Onbewust zult u meer binnen krijgen als u denkt. Eet u vaak pasta met wat vlees of begint u de dag met een schaaltje yoghurt dan kan dit allemaal hieraan bijdragen.

Wanneer krijgt u te weinig binnen?

Bent u een lastige eter of heeft u een allergie ergens voor? Dan kan het lastig zijn om voldoende magnesium binnen te krijgen. Dan is het belangrijk om hiervoor een supplement te gebruiken zodat uw lichaam goed kan functioneren.

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is een must om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Lukt dat toch niet altijd of wil je jouw lichaam extra ondersteuning bieden? Dan kan een supplement een fijne toevoeging zijn. De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar multivitaminen voor 50+’ers en vitamine D supplementen.

Jouw behoefte aan voedingsstoffen verschilt per levensfase. Daarom is het belangrijk dat je een supplement kiest wat specifiek bij jouw behoeften aansluit. Hierbij worden de voedingsstoffen in het supplement gematched met de behoefte in een bepaalde fase van het leven. De Consumentenbond heeft verschillende multivitaminen voor 50+’ers en vitamine D supplementen onderzocht.

Vitamine D ondersteunt jouw immuunsysteem

Vitamine D is één van de bekendste vitaminesoorten. Wist je dat vitamine D van belang is voor het behoud van sterke botten en spieren? Daarnaast ondersteunt het jouw immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand. Maar dan zijn we er nog niet: ook is vitamine D betrokken bij de celdeling en het draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.

Als goed beoordeeld door de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft 2 Flinndal producten als goed beoordeeld! Het gaat om de volgende vitamine D supplementen:

Multivitamine: alles in één

Een multivitamine bevat een combinatie aan vitaminen en mineralen die je lichaam ondersteunen bij jouw weerstand en energieniveau. Een multivitamine die aansluit bij uw levensfase, is wat je wil!

Nummer 1 in de test van de Consumentenbond

Twee multivitaminen van Flinndal zijn als nummer 1 uit de test van de Consumentenbond (sept 2019) gekomen. Het gaat om de volgende producten:

Maak voordelig kennis met Flinndal – 10% korting

Flinndal  – dé webshop voor vitaminen – biedt jou als bezoeker van Health.nl een exclusieve korting. Profiteer nu van 10% korting op het gehele Flinndal assortiment. Gebruik daarvoor de actiecode HH10 bij het afrekenen op www.flinndal.nl . Deze actiecode is geldig t/m 7 maart 2021.

We weten allemaal dat het erg belangrijk is om alle voeding stoffen binnen te krijgen en om hier ook voldoende van te hebben. Nu hoort ijzer er ook bij maar wat doet dit nou voor uw lichaam? Ik zal u uitleggen waarom en waar u ijzer in kunt vinden om dit op pijl te kunnen houden.

Wat is ijzer?

IJzer is een belangrijk mineraal dat helpt bij het vormen van hemoglobine een belangrijk onderdeel van de rode bloedcellen. De rode bloedcellen zijn weer belangrijk om zuurstof door ons lichaam te vervoeren. In het eten zijn 2 verschillende vormen van ijzer te vinden, Heemijzer en non-Heemijzer. Heemijzer is te vinden in dierlijke producten en wordt er goed opgenomen in het lichaam. Non-heemijzer is te vinden in dierlijke maar ook plantaardige producten.

Waarin zit ijzer?

Heemijzer zit dus alleen in dierlijke producten zoals vlees of vis. Over het algemeen zit er meer ijzer in rund en lamsvlees als bijvoorbeeld kip of varkensvlees. Non-heemijzer is ook in andere producten te vinden zoals noten, peulvruchten, volkorenproducten en donker groene groente zoals spinazie en andijvie.

Wat gebeurt er bij ijzer te kort?

Het kan zijn dat we te weinig ijzer hebben waardoor er klachten kunnen ontstaan. Dit gebeurt vaak sneller bij vrouwen in vruchtbare leeftijd, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven of bij vegetariërs. Een ijzertekort is te herkennen aan de volgende symptomen:

 • Bleke huid
 • Snel buiten adem
 • Snel vermoeid
 • Rusteloze benen

Denkt u een ijzer te kort te hebben dan is het goed om een bezoekje aan de huisarts te brengen. Wanneer u hier te lang mee rond blijft lopen kan er zelfs bloedarmoede ontstaan.

Het is dus goed om op te letten wat u eet om zo voldoende ijzer binnen te krijgen.

We willen allemaal fit en vooral gezond ouder worden. Want zo kunnen we optimaal blijven genieten van alle mooie dingen in het leven. Van voetballen met de kleinkinderen, tot het maken van bijzondere reizen of mooie fietstochten. Door bewust om te gaan met de veranderingen in uw lichaam, kunt u het uiterste uit uw gezondheid halen. Every body happy.

Wat verandert er eigenlijk allemaal in het lichaam bij het ouder worden?
Met het ouder worden verandert er veel in het lichaam. De ene verandering is zichtbaar, zoals rimpels en andere veranderingen ziet u niet maar voelt u wel. Veroudering heeft impact op verschillende onderdelen van het lichaam. Per persoon en lichaam kan dit proces verschillen, dit hangt af van meerdere factoren zoals erfelijkheid en leefstijl. We zetten de belangrijkste veranderingen op een rijtje.

Energieniveau
Wanneer u ouder wordt, neemt uw energieniveau langzaam af. Hierin spelen verschillende factoren een rol. Zo treedt er een verandering op in de hormoonhuishouding en neemt het oestrogeengehalte af bij vrouwen en het testosterongehalte bij mannen. Deze afname zorgt onder andere voor spierafbraak, waardoor u minder energie heeft. Daarnaast kunnen er spijsverteringsproblemen ontstaan, waardoor er minder nutriënten uit voeding worden opgenomen. En minder nutrienten zorgen weer voor minder energie.

Spieren, botten en gewrichten
Wanneer men ouder wordt en het energieniveau afneemt, kan men al gauw in een vicieuze cirkel terecht komen; minder energie betekent minder zin om in beweging te komen. Dit kan ervoor zorgen dat spieren en gewrichten stijf en pijnlijk worden, waarmee de drang naar bewegen nóg minder wordt. Door weinig beweging neemt ook de botdichtheid af, wat voor een zwak skelet kan zorgen. Daarnaast komt men naarmate men ouder wordt minder vaak buiten (onder andere door weinig beweging), wat tot een vitamine D tekort kan leiden, terwijl deze vitamine juist zo belangrijk is voor de botten en spieren. Vitamine D draagt ertoe bij dat calcium goed uit voeding wordt opgenomen en verhoogt de calciumopname in de botten. Niet zo gek dus dat vitamine D goed is voor het skelet! Daarnaast speelt vitamine D ook een rol bij het behoud van soepele en sterke spieren.

Hart & bloedvaten
Hart & vaatziekten komen veel voor onder de ouder wordende doelgroep. Door ouderdom worden hart en bloedvaten minder soepel door de afname van onder andere collageen. Dit kan zorgen voor een verhoogde bloeddruk of vergrote hartspier. Maar niet alleen ouder worden speelt een rol, ook leefstijl heeft uiteraard veel invloed op de gezondheid van uw hart & bloedvaten.

Tips om gezond ouder worden
Gelukkig verloopt veroudering geleidelijk waardoor het makkelijk is om uw levensstijl erop aan te passen. Vitaminstore heeft enkele belangrijke tips op een rijtje gezet om de veranderingen in uw lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen.

Voeding
Doordat uw spiermassa afneemt, verbrandt u minder calorieën. Het is dus goed om iets minder te gaan eten om gewichtstoename te voorkomen. Let daarnaast op het voldoende eten van groenten, eiwitten en gezonde vetten.

Blijf in beweging
Maak dagelijks een wandeling en doe éé keer per week aan krachttraining om uw botten en spieren sterk te houden. Wekelijks uw hartslag omhoog brengen met een intensieve workout helpt uw hart- en bloedvaten soepel en elastisch te houden.

Extra ondersteuning in de vorm van voedingssupplementen
Als aanvulling op een gezond voedingspatroon kunt u kiezen voor:

 • Een multivitamine, deze bevat onder andere vitamines en mineralen zoals B12 en magnesium die het energieniveau ondersteunen
 • Omega 3 vetzuren EPA en DHA welke helpen een normale bloeddruk in stand te houden
 • Vitamine C, welke bijdraagt aan de vorming van collageen wat van belang is voor soepele bloedvaten en een sterke vaatwand
 • Vitamine D; de Gezondheidsraad adviseert tot 69 jaar 10 mcg per dag te nemen en vanaf 70 jaar dagelijks 20 mcg vitamine D

Persoonlijk advies
Zou u graag persoonlijk advies willen ontvangen dat volledig aansluit op uw leefstijl? Komt u gerust eens langs in een van onze winkels of chat met een van onze Health Coaches op vitaminstore.nl. Wij helpen u graag!

We weten allemaal dat de zon erg belangrijk is voor de aanmaak van Vitamine D. Het weer zit niet echt mee en we zijn een stuk minder buiten als in de zomer. De dagen worden ook een stuk korter dus wilt u in de avond nog een blokje lopen dat zal dit in het donker zijn. Hoe kunnen we er nou voor zorgen dat we voldoende vitamine D hebben?

Wat doet vitamine D?

Het is misschien ook wel belangrijk om te weten wat vitamine D met het lichaam doet. Vitamine D is van belang bij een goed werkend immuunsysteem. U moet er juist voor zorgen dat het immuunsysteem optimaal werkt dus de korte dagen zullen daarbij het niet helpen. Het zorgt ook voor een goede opname van calcium en fosfor. Dit zorgt weer voor sterke tanden en botten. De spieren kunnen door de vitamine ok goed blijven functioneren.

Hoe krijgen we genoeg vitamine D binnen?

In de meeste gevallen is het gevarieerd eten erg belangrijk om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen. De uitzondering hierop is vitamine D 90% wordt namelijk uit de energie van de zon gehaald de overige 10 procent is terug te vinden in het eten. Het is dan vooral te vinden in vette vis maar ook in mindere maten in eieren en melk.

Even in de zon

In de zomerzon hebben we ongeveer 15 tot 30 mintuten nodig voordat we voldoende vitamine C hebben. Als u een rondje de honden uit gaat laten of als u vaak lopen naar de winkels gaat zal dit geen probleem zijn. Voor mensen die aan huis gekluisterd zijn zal dit een stuk lastiger worden om er even uit te gaan. Zo wordt er veel vitamine D te kort geconstateerd bij oudere die vaker binnen zitten. Het is al voldoende om even in de zon te zitten op tuin of balkon. Heeft u deze luxe niet dan is in de zon zitten met het raam open ook prima. Als het dus sneller donker is doet u er goed aan om in de ochtend of in de middag even in de buiten lucht te zijn om zo al voldoende vitamines op te nemen.

Kies toch voor supplementen

Heeft u er dagen bij zitten waarbij u niet of bijna niet buiten komt. Het kan dan ook goed zijn om af en toe supplementen te gebruiken. Zo kunt u het te kort toch aanvullen en houd u een beter een immuunsysteem. Deze supplement zijn lang niet elke dag nodig maar wanneer u niet lekker bent en thuis blijft of last heeft van uw knie en toch geen rondje gaat lopen is dit een goede aanvulling.

Haal elke dag een frisse neus en zorg er voor dat uw vitamine D op peil blijft.

Groenlipmossel supplementen worden steeds populairder. Een gestaag groeiende groep weet de kwaliteit van dit supplement te waarderen. Daarbij staat de kwaliteit uiteraard voorop. Want het ene groenlipmossel supplement is het andere niet. De teelt- en de productiemethode van het poeder, zijn bepalend voor de kwaliteit. Vitaminesperpost.nl verkoopt bijvoorbeeld verschillende groenlipmossel supplementen van goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. Bijvoorbeeld Groenlipmossel & Curcumine. Maar wat is een groenlipmossel eigenlijk? En waar komen ze oorspronkelijk vandaan?

Groenlipmosselen worden gekweekt in Nieuw Zeeland

Groenlipmosselen (Perna canaliculus) lijken op de ‘gewone’ zwarte mosselen die we in de Noordzee kunnen vinden. Het verschil is dat de randen van de groenlipmossel groen zijn. Ze zijn bovendien een maatje groter en kunnen tot wel 25 cm lang worden. Groenlipmosselen worden speciaal gekweekt in de schone kustwateren van Nieuw Zeeland.

De groenlipmossel is namelijk economisch zeer belangrijk voor Nieuw-Zeeland. Want deze grote mosselen worden niet alleen gegeten, ze worden vooral ook gebruikt om er supplementen van te maken. Daartoe worden ze gekweekt in een beschermd gebied dat goed wordt gecontroleerd. De mosselen worden daarna volgens een speciaal procedé gevriesdroogd en vermalen tot poeder. Het gevriesdroogde groenlipmosselpoeder bevat alle nuttige ingrediënten die dit schelpdier rijk is.

Welke voedingsstoffen zitten er in de groenlipmossel?

Het is goed om te weten dat de groenlipmossel een rijke bron is van waardevolle voedingsstoffen. De belangrijkste voedingsstoffen zijn natuurlijke eiwitten, lipiden, omega 3-vetzuren, glycosaminoglycanen (GAG’s) en verschillende mineralen. Het hoge mariene eiwitgehalte biedt het eerste grote voordeel. Dat wordt aangevuld met de natuurlijke omega 3-vetzuren en de unieke sterolen die aanwezig zijn in lipiden. Groenlipmosselpoeder bevat dit gehele spectrum aan stoffen. Het grootste deel van de bioactieve componenten in het groenlipmossel poeder vormen de lipiden. Andere belangrijke onderdelen zijn vetzuren, fosfolipiden en sterolen. Omega 3-vetzuren vormen ongeveer 40% van de vetzuren in het mosselpoeder.

Glycosaminoglycanen (GAG’s) worden goed door het lichaam opgenomen

Glycosaminoglycanen (GAG’s) worden ook wel mucopolysacchariden genoemd. Het is een glucosamine- en chondroïtine-achtige stof. De groenlipmossel bevat deze glycosaminoglycanen in de natuurlijke, bioactieve vorm die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. In tegenstelling tot glucosamine en chondroïtine, dat meestal uit dierlijk kraakbeen worden gewonnen en aanzienlijk lastiger is op te nemen.

Met premium Curcumine C3 Complex

Niet alleen het groenlipmosselpoeder is van hoge kwaliteit. Het kurkuma extract in dit groenlipmossel supplement bevat Curcumine C3 complex. Dit is afkomstig van de leverancier Sabinsa, wereldleider op het gebied van kurkuma extracten. Er is inmiddels al meer dan twintig jaar wetenschappelijk onderzoek naar gedaan met veel positieve resultaten. Curcumine C3 complex bezit de juiste verhouding tussen de 3 belangrijkste curcuminoïden: curcumine, demethoxycurcumin en bisdemethoxycurcumin. De natuurlijke opneembaarheid van Curcumine C3 complex is hoog en wetenschappelijk gevalideerd.

Zwarte besblad staat bekend om de goede invloed op de gewrichten

De zwarte bes (Ribes nigrum) in ons groenlipmossel supplement, in het Engels ‘blackcurrant’, is vooral bekend van de ‘cassis’-smaak. In dit groenlipmossel, curcumine en zwarte bes supplement worden echter niet de bessen gebruikt, maar juist de bladeren. Het krachtige extract van het zwarte besblad (10:1) staat bekend om de goede invloed op de gewrichten. De beste bladeren worden eerst door de leverancier zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit.

Over vitaminesperpost.nl

Het streven van vitaminesperpost.nl is om kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Daarom worden zowel natuurlijke als natuuridentieke voedingssupplementen verkocht.

Er zijn zo veel verschillende vitamines en mineralen dat het soms erg verwarrend kan zijn. Eerder werd ook gedacht dat er een vitamine B is maar dit bleek uit meerder verschillende soorten vitamine te bestaan, vandaar de verschillende nummer B vitamine. Het supplement heeft dan ook alles te maken met vitamine B maar wat zijn nou de voordelen?

Wat is Foliumzuur?

Foliumzuur is eigenlijk een onderdeel van vitamine B, dit is de vitamine B11. Het foliumzuur helpt bij het goed functioneren van het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Het is ook erg van belang bij het vormen van rode bloedcellen en het helpt ook voor een gezonde groei tijdens de zwangerschap.

Waar zit vitamine B11 in?

Het is niet noodzakelijk om extra foliumzuur te slikken want het kan ook in bepaalde voeding zitten. Zo zit het in groente, fruit en voornamelijk volkoren producten. We komen het ook tegen in melk en melkproducten maar dit is in mindere maten. Wanneer u ergens allergisch voor bent kan het zijn dat het nodig is om extra supplementen te hebben.

Hoeveel hebben we nodig?

Een hoge inname van foliumzuur is eigenlijk nooit nadelig. Te veel maakt niet uit maar te weinig kan wel problemen geven. De aanbevolen hoeveelheid foliumzuur is 300 microgram. Foliumzuur uit supplementen werkt echter net wat anders wanneer u hier te veel van gebruikt kan dit wel een nadelig effect hebben. De bovengrens is 1000 microgram wanneer u supplementen gebruikt.

Wat als we te weinig foliumzuur innemen?

Als er een te kort is kunnen er afwijkingen in de rode en witte bloedcellen ontstaan. Het zal er ook voor zorgen dat voedingstoffen in de darmen minder goed opgenomen kunnen worden. Eetlust zal daardoor verminderen, er zal gewichtsverlies komen en u kunt zich erg vermoeid voelen. Wanneer u deze symptomen heeft kunt u bij de huisarts laten testen of u wel genoeg voedingstoffen en vitamines heeft. Foliumzuur is makkelijk te verkrijgen  bij de drogist maar ga niets gebruiken zonder dat u weet of u een te kort heeft.

Een gezonde gevarieerde voeding is essentieel om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Naast de vitamines die je binnen moet krijgen, krijg je met een gevarieerde voedingspatroon ook belangrijke mineralen binnen. Helaas is het voor sommige mensen niet altijd even makkelijk om alle benodigde vitamines en mineralen binnen te krijgen. Het is daarom handig om supplementen te slikken ter ondersteuning. De vitaminen van Flinndal zijn bijvoorbeeld een uitstekende keus om je gezondheid te ondersteunen. Hieronder bespreken we een paar vitamines waarvan het een goed idee is om extra te slikken om zo je gezondheid te ondersteunen.

Vitamine D

Vitamine D is een vitamine die er voor zorgt dat calcium uit voeding wordt opgenomen door het lichaam. Het is dus een belangrijke vitamine om sterke botten en tanden te behouden. Daarnaast is vitamine D belangrijk voor een goede werking van de spieren en het immuunsysteem. Vitamine D komt voornamelijk voor in zonlicht. Omdat we in Nederland niet veel zonlicht hebben, is het verstandig om vitamine D in te nemen. Vooral jonge kinderen, ouderen, zwangeren, mensen die weinig buiten komen en mensen met een getinte huidskleur hebben baat bij het innemen van vitamine D.

Vitamine C

De bekendste vitamine is waarschijnlijk vitamine C. Vitamine C is een antioxidant. Vitamine C zorgt voor het aanmaak van weefsel, het opbouwen van weerstand en het behoud van een goed immuunsysteem, ook zorgt vitamine C dat ijzer beter in het lichaam wordt opgenomen. Een tekort aan vitamine C kan leiden tot een lage weerstand en trage wondgenezing.  Als je niet altijd de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen krijgt, is het verstandig om hier van supplementen te slikken. Wanneer je te veel vitamine C hebt, kan je klachten krijgen zoals diarree.

Vitamine A

Vitamine A is een andere vitamine die onmisbaar is gezond lichaam. Het zorgt voor een normale groei, een gezonde huid en goede ogen. Let wel op, een te veel aan vitamine A kan schadelijk zijn voor zwangere en kinderen.

Vitamine E

Vitamine E is een vitamine die hetzelfde werkt als een antioxidant. Deze vitamine beschermt je organen, bloed cellen en weefsel. Vitamine E komt vooral voor in groente, fruit, noten, zaden en graanproducten. Wanneer je niet altijd de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen krijgt, is het verstandig om hier van supplementen te slikken. Een tekort aan vitamine E komt in Nederland nauwelijks voor. Een vitamine E tekort zie je vooral bij eetstoornissen en kan leiden tot bloedarmoede en zwakke spieren. Te veel aan vitamine E kan je alleen krijgen als je meer supplementen slikt dan de aangegeven dosering. Verder zijn er weinig bijwerkingen van te veel vitamine E.

Vitamine B

Een andere belangrijke vitamine is vitamine B. Van vitamine B bestaan er totaal acht varianten. Vitamine B zit in verschillende soorten in voedingsmiddelen. Het is een vitamine die je lichaam nodig heeft goed te kunnen functioneren. Vitamine B12 bijvoorbeeld zit in veel dierlijke producten, dieren in de industrie krijgen dit vaak toegediend. Dit is vaak alleen niet genoeg. Het is daarom ook voor vleeseters belangrijk om hier supplementen van te slikken.

Het is erg belangrijk om goed op uw gezondheid te letten. Het innemen van supplementen kan een goede toevoeging zijn om uw gezondheid te verbeteren of op peil te houden. Er zijn verschillende supplementen waar u uit kunt kiezen en wellicht sluit het groenlipmossel supplement helemaal aan op wat u nodig heeft.

Wat is een groenlipmossel?

De naam zegt het eigenlijk al het is een klein schelpdier, de mossel. Het heeft dezelfde kenmerken zoals wij de mossels kennen alleen heeft deze een groene rand wat de naam ook verklaard. Deze mosselsoort woont in de schone wateren van Nieuw Zeeland en brengt veel natuurlijke ingrediënten met zich mee. Zo zitten er in de groenlipmossel omega- 3 vetzuren, eiwitten, glycosamineglycanen en furaanvetzuren. Al deze ingrediënten hebben een positieve werking daarom is het ook het belangrijkste exportproduct van Nieuw Zeeland.

Waar is het nou eigenlijk goed voor?

Er zijn eigenlijk 7 redenen waarom u groenlipmossel zou moeten gebruiken. U verbeterd dus niet 1 gezondheidsprobleem maar u pakt er gelijk 7 aan!

 • Remt ontstekingen in gewrichten
  Het werkt eigenlijk als natuurlijk pijnstiller en ontstekingsremmer. Het medicijn wat hier normaal voor gebruikt wordt kent vele bijwerkingen terwijl er bij groenlipmossel nog geen vervelende bijwerkingen bekend zijn.
 • Blijf jong
  Elke lichaam kent vrije radicalen die cellen en weefsels kunnen beschadigen en het verouderingsproces versneld. Antioxidanten zorgen er eigenlijk voor dat vrije radicalen geen schade meer aan kunnen brengen. Het verouderingsproces wordt hiermee vertraagt en u behoudt een jong uiterlijk.
 • Beschadigd kraakbeen
  Het stofje Glycosamineglycanen dat in de groenlipmossel zit zorgt ervoor dat het kraakbeen langzaam kan herstellen. Deze bouwstof ondersteund het voorzichtige herstel van beschadigd kraakbeen.
 • Helpt verbeterde longfunctie bij astma
  Door astma kan het soms wat benauwd aanvoelen en kunt u snel buiten adem zijn. Door de ontstekingsremmende werking wordt de afnamen van de longfunctie verminderd. Daarnaast verminderd het ook astmasymptomen zoals hijgen en andere ongemakken.
 • Goed voor de darmen
  De groei van goed darmbacteriën wordt gestimuleerd door de groenlipmossel, dat bleek uit een onderzoek uit 2017. Door de groei van de darmbacteriën zorgt u voor een versterkt immuunsysteem en zal het voedsel beter verteerd kunnen worden.
 • Hart en hersenen
  In groenlipmossel zitten de vetzuren EPA en DHA die erg belangrijk zijn voor gezonde hersenen. DHA is een belangrijk deel van de hersencellen, mensen met een achteruitgang hebben dan ook altijd een laag niveau DHA in het lichaam. EPA helpt bij het gezond houden van hart- en bloedvaten doordat ze cholesterol verminderen.
 • Algemene gezondheid
  In groenlipmossel zitten verschillende vitamines en mineralen. Voedingsstoffen zoals ijzer, magnesium en vitamine B12 zorgen ervoor dat uw gehele gezondheid wordt verbeterd.

Een supplement voor groenlipmossel is makkelijk verkrijgbaar zodat ook u van deze voordelen kunt profiteren. Er zijn nu ook onderzoeken of het kan helpen tegen lage rugpijn en artrose. Het onderzoek is in volle gang dus wie weet brengt het nog een extra voordeel met zich mee.

Pin It