Rubriek

Vitamine en voedingsstoffen

Rubriek

Ons lichaam heeft vitamines nodig als voedingsstoffen. Ze dragen bij aan een goede gezondheid. Ze helpen bij het behoud van het immuunsysteem, het verminderen van vermoeidheid en het behouden van een gezonde huid, haren en ogen. Hoewel vitamines in kleine hoeveelheden nodig zijn, zijn ze van onschatbare waarde voor het behoud van een optimale gezondheid. Welke vitamines belangrijk zijn en waarom jij ze nodig hebt, lees je in dit blog.

Vitamine A voor een gezonde huid en goed zicht

Vitamine A speelt een grote rol bij het bevorderen van een gezonde huid, het onderhouden van goed zicht en het ondersteunen van het immuunsysteem. Het helpt bij de groei en ontwikkeling van weefsels, waaronder huid, botten en tanden. Vitamine A wordt vaak gevonden in voedingsmiddelen zoals wortelen, zoete aardappelen, spinazie en lever. 

Vitamine B voor een gezonde stofwisseling en energieproductie

Er zijn diverse B-vitamines die belangrijk zijn voor een gezonde stofwisseling, energieproductie en de vorming van rode bloedcellen. Deze vitamines helpen het lichaam om koolhydraten, eiwitten en vetten af te breken en om te zetten in energie. Ze zijn ook belangrijk voor een gezonde hersenfunctie en zenuwstelsel. Voedingsmiddelen zoals volkoren granen, peulvruchten, vlees, eieren, zuivelproducten en bladgroenten zijn goed bronnen van B-vitamines. 

Vitamine C voor een sterk immuunsysteem en gezonde huid

Vitamine C is een krachtig antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt en helpt bij het behoud van een gezonde huid. Daarnaast speelt het een belangrijke rol bij de vorming van collageen. Dat is een eiwit dat essentieel is voor de gezondheid van de huid, botten en bloedvaten. Vitamine C helpt bij de opname van ijzer, bevordert wondgenezing en beschermt cellen tegen schade door vrije radicalen. Citrusvruchten, kiwi’s, bessen en paprika’s zijn goede bronnen van vitamine C. 

Vitamine D voor sterke botten en een gezond immuunsysteem

Vitamine D staat bekend als de “zonneschijnvitamine”, omdat ons lichaam het aanmaakt wanneer onze huid wordt blootgesteld aan de zon. Het helpt bij het behouden van sterke botten en tanden, omdat het de opname van calcium en fosfor bevordert. 

Helaas hebben veel mensen een tekort aan vitamine D. Vooral tijdens de wintermaanden, wanneer er minder zonlicht is. Is dat bij jou ook het geval? Kijk dan eens naar de vitamines van VitaminestoreXL.nl. Zij verkopen supplementen die jij kunt gebruiken om je vitaminetekort aan te vullen.

Vitamine E als krachtige antioxidant voor cel bescherming 

Vitamine E is een krachtige antioxidant die helpt bij het beschermen van cellen tegen schade door vrije radicalen. Daarnaast bevordert het een gezonde huid en ondersteunt vitamine E het immuunsysteem. Vitamine E wordt vaak gevonden in noten, zaden, plantaardige oliën en groene bladgroenten. 

Vitamine K voor de bloedstolling en botgezondheid

Voor een goede bloedstolling is vitamine K essentieel. Ook speelt het een rol bij het bevorderen van een gezonde botstofwisselingen en het voorkomen van osteoporose. Vitamine K vind je vooral in groene bladgroenten, zoals boerenkool en spinazie. 

Vitaminesupplementen

Merk je dat je moeite hebt om voldoende vitamines binnen te krijgen via je dieet? Dan zou je vitaminesupplementen kunnen nemen om je vitaminebehoefte aan te vullen. Raadpleeg hiervoor wel eerst een voedingsdeskundige of diëtist! Zij kunnen je helpen bij het identificeren van eventuele tekorten en het ontwikkelen van een voedingsplan dat past bij jouw specifieke behoeften.

Voedingssupplementen zijn een aanvulling op uw dagelijkse voeding. Het gebruik van supplementen in Nederland neemt al jaren toe. Wanneer kunt u voedingssupplementen gebruiken? Zijn de supplementen nuttig en waarom neemt u extra voedingsupplementen in? U lees het hier.

Wat zijn voedingssupplementen?

Zoals aangegeven zijn voedingssupplementen een extra aanvulling op uw dagelijkse voeding. Wanneer het niet lukt om elke dag gezond te eten kan het voorkomen dat u bepaalde voedingsstoffen onvoldoende binnenkrijgt. Een supplement in de vorm van een pil, tablet, poeder of vloeistof kan dan het tekort aanvullen. Ook bij bepaalde diëten kan een aanvulling van supplementen nodig zijn. Eiwitpoeder is een bekend supplement voor de fanatieke krachtsporter en vitamine B12 en ijzer worden vaak toegevoegd aan een vegan dieet.

Wanneer gebruikt u extra supplementen

Extra supplementen kunt u gebruiken wanneer u van een bepaalde vitamine te weinig binnen krijgt. Het slikken of innemen van een supplement kan het te kort aan een bepaalde voedingsstof aanvullen. Toch is het niet verstandig om niet zomaar extra vitamine te slikken. Wanneer u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt met uw voeding hoeft u geen extra vitamine in te nemen.  Alleen wanneer u van een bepaalde vitamine te kort komt kunt u dit aanvullen. Veel te korten zijn op te lossen door het eetpatroon aan te passen. Wanneer u structureel te kort komt is een supplement toevoegen aan uw dieet verstandig.

Waarom extra supplementen gebruiken

Wanneer u een te kort aan bepaalde vitaminen binnen krijg kan dit van invloed zijn op uw gezondheid. Uw lichaam heeft vitamines en mineralen nodig om goed te kunnen functioneren. Door een te kort kan het voorkomen dat u minder energie heeft, dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Supplementen zijn er in heel veel  varianten. Tegenwoordig kunt u bij de drogist voor alles wel een extra supplement krijgen. Overleg met een arts of diëtist welke supplementen voor u echt van toepassing zijn.  Gebruikt u wel extra vitamines? En in welke vorm slikt u deze?

Elke cel waaruit je bent opgebouwd bevat eiwitten. Je lichaam haalt deze stoffen uit het voedsel dat je eet en gebruikt ze voor het onderhoud en de opbouw van je huid, botten en spieren. Het is dus belangrijk — vooral als je veel sport — dat je bij elke maaltijd voldoende eiwitten binnenkrijgt. Maar hoe doe je dat?

Een korte biologieles geeft meer inzicht. De eiwitten die je eet, breekt je lichaam af tot 21 aminozuren. Deze zijn allemaal even belangrijk voor de goede werking van je lichaam. Er zijn twaalf niet-essentiële en negen essentiële aminozuren. De niet-essentiële aminozuren kan je lichaam zelf aanmaken indien nodig. De essentiële aminozuren daarentegen krijg je enkel binnen door regelmatig eiwitten te consumeren.

Oorspronkelijk was de mens een omnivoor, een alleseter. We verorberden dus zowel dierlijke als plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten worden ook wel complete eiwitten genoemd. Ze bevatten namelijk alle essentiële aminozuren. Plantaardige eiwitten zijn meestal niet compleet: ze missen één of meer van de essentiële aminozuren. Daarom is het voor vegetariërs en veganisten extra belangrijk om gevarieerd te eten. Alleen zo kunnen zij het hele scala aan essentiële aminozuren opnemen.

Dierlijke eiwitbronnen

Als je op zoek bent naar gezonde dierlijke eiwitten, zijn er twee vuistregels. Eén: kies voor mager. twee: eet zo weinig mogelijk rood en verwerkt vlees. Dergelijk vlees is namelijk in verband gebracht met een verhoogd risico op kanker.

Kies dus voor dierlijke eiwitbronnen met weinig verzadigd vet, die onbewerkt zijn of die rijk zijn aan onverzadigde vetten en omega 3. Lekker gezond voor het hart! Hier een paar goede voorbeelden:

  • Wit vlees zoals kip of kalkoen
  • Mager rundvlees zoals entrecote of mager rundergehakt
  • Varkenshaasje
  • Vette vis zoals tonijn, zalm, forel, makreel en haring
  • Eieren
  • Melkproducten zoals hüttenkäse, magere Griekse yoghurt, kwark en melk
Plantaardige eiwitbronnen

Plantaardige eiwitbronnen

Plantaardige eiwitten vind je vooral in bonen, linzen, erwten, noten, zaden en granen. Weet je nog dat we zeiden dat plantaardige eiwitten niet compleet zijn? Nou er is goed nieuws, er zijn namelijk een aantal uitzonderingen. De volgende plantaardige voedingsproducten bevatten alle negen essentiële aminozuren en zijn dus ideaal om toe te voegen aan je voedingspatroon:

  • Quinoa
    Dit oeroude graan is perfect als rijstvervanger en in pap.
  • Tofu
    Dit sojaproduct is lekker in asiatische kost zoals curry of wokgerechten.
  • Boekweit
    Gepelde boekweitkorrels zijn heerlijk in pap en boekweitmeel geeft een diepe nootachtige smaak aan je pannenkoeken.
  • Spirulina
    Dir poeder op basis van blauwgroene algen kan je toevoegen aan je smoothies, soepen en salades.
  • Hennepzaad
    Hennepzaad heeft een nootachtige smaak. Je kan het over je yoghurt of salade strooien, aan je smoothies toevoegen of in je zelfgemaakte energierepen verwerken.
  • Chiazaad
    Chiazaad kan vloeistof absorberen en daardoor een gel-achtige massa vormen. Het is dan ook ideaal om pudding of jam mee te maken of als eivervanger in gebak te gebruiken.
  • Edelgist
    Edelgist is een gedeactiveerde gist die in de vorm van gele vlokken of poeder wordt verkocht. Het geeft een kaasachtige smaak aan je pasta of aardappelpuree en kan ook gebruikt worden om je soepen of sauzen wat dikker te maken.

Tot slot zijn er een aantal plantaardige voedingscombinaties die alle negen essentiële aminozuren bevatten. Denk aan rijst met bonen, pita met hummus en volkoren brood met pindakaas.

Om goed te kunnen functioneren heeft ons lichaam ook mineralen nodig. Welke mineralen zijn dit eigenlijk en hoe komen we hieraan? Het is ook belangrijk om te weten wat deze mineralen doen.

Magnesium

Dit mineraal zorgt er voor dat botten en spieren goed gevormd worden. Het zal dan ook sterke spieren kunnen behouden en helpt voor een de overdracht van zenuwprikkels naar uw hersenen. Magnesium vinden we vooral in volkoren producen, brood, zuivel, noten, groente en vlees.

Calcium

De meeste weten al wel dat calcium erg belangrijk is voor het behoud van sterke botten. Echter zorgt dit er dus ook voor dat u goede en sterke tanden heeft. Het heeft ook nog een goede werking op zenuwen en spieren hierdoor zijn deze mineralen erg belangrijk. Ze zijn te vinden in zuivel en vooral ook groene groente.

Kalium

Dit is een wat onbekender mineraal maar ook erg belangrijk voor ons lichaam. Het regelt het vochtbalans samen met andere mineralen en heeft een positief effect op uw bloeddruk. Bijna in alle producten is kalium te vinden vaak wordt banaan gezien als bron van kalium.

Natrium

Samen met de Kalium en chloor zorgt het dus voor een goede vochtbalans. Wat ook een belangrijke functie is om de bloeddruk te regelen. Natrium is vooral te vinden in producten waar zout aan toegevoegd is zoals bewerkt vlees, kaas en kant en klaar producten.

Chloor

Dit mineraal heeft eigenlijk maar een functie en dat is zoals eerder gezegd het regelen van het vochtbalans. Niet alleen natrium maar ook chloor is vooral te vinden in producten waar zout aan toegevoegd is.

U hoeft vaak dus helemaal geen moeite te doen om deze mineralen binnen te krijgen. Ze zijn te vinden in de dagelijkse producten zoals brood, groente en vlees. Ons lichaam heeft vaak ook een klein voorraad met deze mineralen waardoor u bijna nooit te kort kunt hebben.

Elk lichaam heeft magnesium nodig om goed te functioneren. Het is vooral belangrijk voor de botten en spieren maar ook voor de overdracht van zenuwprikkels. Dit stofje kan ons lichaam niet aanmaken waardoor we dit uit onze voeding moeten halen.

Welke functies heeft magnesium?

Om ons lichaam goed te kunnen laten functioneren hebben we allemaal magnesium nodig. Wat doet dit precies?

  • Zorgt voor energieproductie
  • Mineralenbalans om te zorgen dat cellen goed functioneren
  • Ontspannen van spieren, bloedvaten en zenuwen
  • Vormt gezonde botten en tanden
  • Hogere weerstand tegen stress
  • Beter geheugen en concentratie vermogen
  • Goede overdracht van zenuwprikkels voor het goed functioneren van spieren

Hoeveel hebben we nodig?

Het is als eerst belangrijk om te weten hoeveel we nodig hebben. Voor een volwassen man ligt het tussen de 300 tot 420 mg per dag. Bij vrouwen ligt dit iets lager rond de 250 tot 350 mg per dag. Echter raden ze voor vrouwen die borstvoeding geven dit te verhogen tot 480 mg per dag.

Uit welke voeding halen we magnesium?

Als u denkt dat we veel magnesium nodig hebben klopt dit, echter zit het veel meer in onze voeding als u denkt.

  • 100 gr volkoren Macaroni bevat 120 mg
  • 100 gr spinazie 75 mg
  • banaan 36 mg
  • 100 gr pure chocola 88 mg

Naast deze producten is er uiteraard nog veel meer waar u dit in kunt vinden. Zo zit het vooral in groene groent, pinda’s, melkproducten en vlees. Het lichaam neemt vaak 20 tot 60% magnesium op van wat u binnen krijgt. Onbewust zult u meer binnen krijgen als u denkt. Eet u vaak pasta met wat vlees of begint u de dag met een schaaltje yoghurt dan kan dit allemaal hieraan bijdragen.

Wanneer krijgt u te weinig binnen?

Bent u een lastige eter of heeft u een allergie ergens voor? Dan kan het lastig zijn om voldoende magnesium binnen te krijgen. Dan is het belangrijk om hiervoor een supplement te gebruiken zodat uw lichaam goed kan functioneren.

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is een must om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Lukt dat toch niet altijd of wil je jouw lichaam extra ondersteuning bieden? Dan kan een supplement een fijne toevoeging zijn. De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar multivitaminen voor 50+’ers en vitamine D supplementen.

Jouw behoefte aan voedingsstoffen verschilt per levensfase. Daarom is het belangrijk dat je een supplement kiest wat specifiek bij jouw behoeften aansluit. Hierbij worden de voedingsstoffen in het supplement gematched met de behoefte in een bepaalde fase van het leven. De Consumentenbond heeft verschillende multivitaminen voor 50+’ers en vitamine D supplementen onderzocht.

Vitamine D ondersteunt jouw immuunsysteem

Vitamine D is één van de bekendste vitaminesoorten. Wist je dat vitamine D van belang is voor het behoud van sterke botten en spieren? Daarnaast ondersteunt het jouw immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand. Maar dan zijn we er nog niet: ook is vitamine D betrokken bij de celdeling en het draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.

Als goed beoordeeld door de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft 2 Flinndal producten als goed beoordeeld! Het gaat om de volgende vitamine D supplementen:

Multivitamine: alles in één

Een multivitamine bevat een combinatie aan vitaminen en mineralen die je lichaam ondersteunen bij jouw weerstand en energieniveau. Een multivitamine die aansluit bij uw levensfase, is wat je wil!

Nummer 1 in de test van de Consumentenbond

Twee multivitaminen van Flinndal zijn als nummer 1 uit de test van de Consumentenbond (sept 2019) gekomen. Het gaat om de volgende producten:

Maak voordelig kennis met Flinndal – 10% korting

Flinndal  – dé webshop voor vitaminen – biedt jou als bezoeker van Health.nl een exclusieve korting. Profiteer nu van 10% korting op het gehele Flinndal assortiment. Gebruik daarvoor de actiecode HH10 bij het afrekenen op www.flinndal.nl . Deze actiecode is geldig t/m 7 maart 2021.

We weten allemaal dat het erg belangrijk is om alle voeding stoffen binnen te krijgen en om hier ook voldoende van te hebben. Nu hoort ijzer er ook bij maar wat doet dit nou voor uw lichaam? Ik zal u uitleggen waarom en waar u ijzer in kunt vinden om dit op pijl te kunnen houden.

Wat is ijzer?

IJzer is een belangrijk mineraal dat helpt bij het vormen van hemoglobine een belangrijk onderdeel van de rode bloedcellen. De rode bloedcellen zijn weer belangrijk om zuurstof door ons lichaam te vervoeren. In het eten zijn 2 verschillende vormen van ijzer te vinden, Heemijzer en non-Heemijzer. Heemijzer is te vinden in dierlijke producten en wordt er goed opgenomen in het lichaam. Non-heemijzer is te vinden in dierlijke maar ook plantaardige producten.

Waarin zit ijzer?

Heemijzer zit dus alleen in dierlijke producten zoals vlees of vis. Over het algemeen zit er meer ijzer in rund en lamsvlees als bijvoorbeeld kip of varkensvlees. Non-heemijzer is ook in andere producten te vinden zoals noten, peulvruchten, volkorenproducten en donker groene groente zoals spinazie en andijvie.

Wat gebeurt er bij ijzer te kort?

Het kan zijn dat we te weinig ijzer hebben waardoor er klachten kunnen ontstaan. Dit gebeurt vaak sneller bij vrouwen in vruchtbare leeftijd, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven of bij vegetariërs. Een ijzertekort is te herkennen aan de volgende symptomen:

  • Bleke huid
  • Snel buiten adem
  • Snel vermoeid
  • Rusteloze benen

Denkt u een ijzer te kort te hebben dan is het goed om een bezoekje aan de huisarts te brengen. Wanneer u hier te lang mee rond blijft lopen kan er zelfs bloedarmoede ontstaan.

Het is dus goed om op te letten wat u eet om zo voldoende ijzer binnen te krijgen.

We willen allemaal fit en vooral gezond ouder worden. Want zo kunnen we optimaal blijven genieten van alle mooie dingen in het leven. Van voetballen met de kleinkinderen, tot het maken van bijzondere reizen of mooie fietstochten. Door bewust om te gaan met de veranderingen in uw lichaam, kunt u het uiterste uit uw gezondheid halen. Every body happy.

Wat verandert er eigenlijk allemaal in het lichaam bij het ouder worden?
Met het ouder worden verandert er veel in het lichaam. De ene verandering is zichtbaar, zoals rimpels en andere veranderingen ziet u niet maar voelt u wel. Veroudering heeft impact op verschillende onderdelen van het lichaam. Per persoon en lichaam kan dit proces verschillen, dit hangt af van meerdere factoren zoals erfelijkheid en leefstijl. We zetten de belangrijkste veranderingen op een rijtje.

Energieniveau
Wanneer u ouder wordt, neemt uw energieniveau langzaam af. Hierin spelen verschillende factoren een rol. Zo treedt er een verandering op in de hormoonhuishouding en neemt het oestrogeengehalte af bij vrouwen en het testosterongehalte bij mannen. Deze afname zorgt onder andere voor spierafbraak, waardoor u minder energie heeft. Daarnaast kunnen er spijsverteringsproblemen ontstaan, waardoor er minder nutriënten uit voeding worden opgenomen. En minder nutrienten zorgen weer voor minder energie.

Spieren, botten en gewrichten
Wanneer men ouder wordt en het energieniveau afneemt, kan men al gauw in een vicieuze cirkel terecht komen; minder energie betekent minder zin om in beweging te komen. Dit kan ervoor zorgen dat spieren en gewrichten stijf en pijnlijk worden, waarmee de drang naar bewegen nóg minder wordt. Door weinig beweging neemt ook de botdichtheid af, wat voor een zwak skelet kan zorgen. Daarnaast komt men naarmate men ouder wordt minder vaak buiten (onder andere door weinig beweging), wat tot een vitamine D tekort kan leiden, terwijl deze vitamine juist zo belangrijk is voor de botten en spieren. Vitamine D draagt ertoe bij dat calcium goed uit voeding wordt opgenomen en verhoogt de calciumopname in de botten. Niet zo gek dus dat vitamine D goed is voor het skelet! Daarnaast speelt vitamine D ook een rol bij het behoud van soepele en sterke spieren.

Hart & bloedvaten
Hart & vaatziekten komen veel voor onder de ouder wordende doelgroep. Door ouderdom worden hart en bloedvaten minder soepel door de afname van onder andere collageen. Dit kan zorgen voor een verhoogde bloeddruk of vergrote hartspier. Maar niet alleen ouder worden speelt een rol, ook leefstijl heeft uiteraard veel invloed op de gezondheid van uw hart & bloedvaten.

Tips om gezond ouder worden
Gelukkig verloopt veroudering geleidelijk waardoor het makkelijk is om uw levensstijl erop aan te passen. Vitaminstore heeft enkele belangrijke tips op een rijtje gezet om de veranderingen in uw lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen.

Voeding
Doordat uw spiermassa afneemt, verbrandt u minder calorieën. Het is dus goed om iets minder te gaan eten om gewichtstoename te voorkomen. Let daarnaast op het voldoende eten van groenten, eiwitten en gezonde vetten.

Blijf in beweging
Maak dagelijks een wandeling en doe éé keer per week aan krachttraining om uw botten en spieren sterk te houden. Wekelijks uw hartslag omhoog brengen met een intensieve workout helpt uw hart- en bloedvaten soepel en elastisch te houden.

Extra ondersteuning in de vorm van voedingssupplementen
Als aanvulling op een gezond voedingspatroon kunt u kiezen voor:

  • Een multivitamine, deze bevat onder andere vitamines en mineralen zoals B12 en magnesium die het energieniveau ondersteunen
  • Omega 3 vetzuren EPA en DHA welke helpen een normale bloeddruk in stand te houden
  • Vitamine C, welke bijdraagt aan de vorming van collageen wat van belang is voor soepele bloedvaten en een sterke vaatwand
  • Vitamine D; de Gezondheidsraad adviseert tot 69 jaar 10 mcg per dag te nemen en vanaf 70 jaar dagelijks 20 mcg vitamine D

Persoonlijk advies
Zou u graag persoonlijk advies willen ontvangen dat volledig aansluit op uw leefstijl? Komt u gerust eens langs in een van onze winkels of chat met een van onze Health Coaches op vitaminstore.nl. Wij helpen u graag!

We weten allemaal dat de zon erg belangrijk is voor de aanmaak van Vitamine D. Het weer zit niet echt mee en we zijn een stuk minder buiten als in de zomer. De dagen worden ook een stuk korter dus wilt u in de avond nog een blokje lopen dat zal dit in het donker zijn. Hoe kunnen we er nou voor zorgen dat we voldoende vitamine D hebben?

Wat doet vitamine D?

Het is misschien ook wel belangrijk om te weten wat vitamine D met het lichaam doet. Vitamine D is van belang bij een goed werkend immuunsysteem. U moet er juist voor zorgen dat het immuunsysteem optimaal werkt dus de korte dagen zullen daarbij het niet helpen. Het zorgt ook voor een goede opname van calcium en fosfor. Dit zorgt weer voor sterke tanden en botten. De spieren kunnen door de vitamine ok goed blijven functioneren.

Hoe krijgen we genoeg vitamine D binnen?

In de meeste gevallen is het gevarieerd eten erg belangrijk om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen. De uitzondering hierop is vitamine D 90% wordt namelijk uit de energie van de zon gehaald de overige 10 procent is terug te vinden in het eten. Het is dan vooral te vinden in vette vis maar ook in mindere maten in eieren en melk.

Even in de zon

In de zomerzon hebben we ongeveer 15 tot 30 mintuten nodig voordat we voldoende vitamine C hebben. Als u een rondje de honden uit gaat laten of als u vaak lopen naar de winkels gaat zal dit geen probleem zijn. Voor mensen die aan huis gekluisterd zijn zal dit een stuk lastiger worden om er even uit te gaan. Zo wordt er veel vitamine D te kort geconstateerd bij oudere die vaker binnen zitten. Het is al voldoende om even in de zon te zitten op tuin of balkon. Heeft u deze luxe niet dan is in de zon zitten met het raam open ook prima. Als het dus sneller donker is doet u er goed aan om in de ochtend of in de middag even in de buiten lucht te zijn om zo al voldoende vitamines op te nemen.

Kies toch voor supplementen

Heeft u er dagen bij zitten waarbij u niet of bijna niet buiten komt. Het kan dan ook goed zijn om af en toe supplementen te gebruiken. Zo kunt u het te kort toch aanvullen en houd u een beter een immuunsysteem. Deze supplement zijn lang niet elke dag nodig maar wanneer u niet lekker bent en thuis blijft of last heeft van uw knie en toch geen rondje gaat lopen is dit een goede aanvulling.

Haal elke dag een frisse neus en zorg er voor dat uw vitamine D op peil blijft.

Groenlipmossel supplementen worden steeds populairder. Een gestaag groeiende groep weet de kwaliteit van dit supplement te waarderen. Daarbij staat de kwaliteit uiteraard voorop. Want het ene groenlipmossel supplement is het andere niet. De teelt- en de productiemethode van het poeder, zijn bepalend voor de kwaliteit. Vitaminesperpost.nl verkoopt bijvoorbeeld verschillende groenlipmossel supplementen van goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. Bijvoorbeeld Groenlipmossel & Curcumine. Maar wat is een groenlipmossel eigenlijk? En waar komen ze oorspronkelijk vandaan?

Groenlipmosselen worden gekweekt in Nieuw Zeeland

Groenlipmosselen (Perna canaliculus) lijken op de ‘gewone’ zwarte mosselen die we in de Noordzee kunnen vinden. Het verschil is dat de randen van de groenlipmossel groen zijn. Ze zijn bovendien een maatje groter en kunnen tot wel 25 cm lang worden. Groenlipmosselen worden speciaal gekweekt in de schone kustwateren van Nieuw Zeeland.

De groenlipmossel is namelijk economisch zeer belangrijk voor Nieuw-Zeeland. Want deze grote mosselen worden niet alleen gegeten, ze worden vooral ook gebruikt om er supplementen van te maken. Daartoe worden ze gekweekt in een beschermd gebied dat goed wordt gecontroleerd. De mosselen worden daarna volgens een speciaal procedé gevriesdroogd en vermalen tot poeder. Het gevriesdroogde groenlipmosselpoeder bevat alle nuttige ingrediënten die dit schelpdier rijk is.

Welke voedingsstoffen zitten er in de groenlipmossel?

Het is goed om te weten dat de groenlipmossel een rijke bron is van waardevolle voedingsstoffen. De belangrijkste voedingsstoffen zijn natuurlijke eiwitten, lipiden, omega 3-vetzuren, glycosaminoglycanen (GAG’s) en verschillende mineralen. Het hoge mariene eiwitgehalte biedt het eerste grote voordeel. Dat wordt aangevuld met de natuurlijke omega 3-vetzuren en de unieke sterolen die aanwezig zijn in lipiden. Groenlipmosselpoeder bevat dit gehele spectrum aan stoffen. Het grootste deel van de bioactieve componenten in het groenlipmossel poeder vormen de lipiden. Andere belangrijke onderdelen zijn vetzuren, fosfolipiden en sterolen. Omega 3-vetzuren vormen ongeveer 40% van de vetzuren in het mosselpoeder.

Glycosaminoglycanen (GAG’s) worden goed door het lichaam opgenomen

Glycosaminoglycanen (GAG’s) worden ook wel mucopolysacchariden genoemd. Het is een glucosamine- en chondroïtine-achtige stof. De groenlipmossel bevat deze glycosaminoglycanen in de natuurlijke, bioactieve vorm die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. In tegenstelling tot glucosamine en chondroïtine, dat meestal uit dierlijk kraakbeen worden gewonnen en aanzienlijk lastiger is op te nemen.

Met premium Curcumine C3 Complex

Niet alleen het groenlipmosselpoeder is van hoge kwaliteit. Het kurkuma extract in dit groenlipmossel supplement bevat Curcumine C3 complex. Dit is afkomstig van de leverancier Sabinsa, wereldleider op het gebied van kurkuma extracten. Er is inmiddels al meer dan twintig jaar wetenschappelijk onderzoek naar gedaan met veel positieve resultaten. Curcumine C3 complex bezit de juiste verhouding tussen de 3 belangrijkste curcuminoïden: curcumine, demethoxycurcumin en bisdemethoxycurcumin. De natuurlijke opneembaarheid van Curcumine C3 complex is hoog en wetenschappelijk gevalideerd.

Zwarte besblad staat bekend om de goede invloed op de gewrichten

De zwarte bes (Ribes nigrum) in ons groenlipmossel supplement, in het Engels ‘blackcurrant’, is vooral bekend van de ‘cassis’-smaak. In dit groenlipmossel, curcumine en zwarte bes supplement worden echter niet de bessen gebruikt, maar juist de bladeren. Het krachtige extract van het zwarte besblad (10:1) staat bekend om de goede invloed op de gewrichten. De beste bladeren worden eerst door de leverancier zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit.

Over vitaminesperpost.nl

Het streven van vitaminesperpost.nl is om kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Daarom worden zowel natuurlijke als natuuridentieke voedingssupplementen verkocht.

Pin It