Rubriek

Benodigdheden

Rubriek

Zoekt u een nieuwe sport en weet u nog niet zo goed wat u hiervoor nodig heeft? Voor dat u begint is het natuurlijk wel belangrijk om alles in huis te hebben om deze sport te kunnen uitoefenen. Wat heeft u bij paardrijden nodig?

Waarschijnlijk gaat u beginnen op een manege en koopt u niet direct zelf een paard om op te rijden. In dit geval heeft de manege dan ook alle benodigd heden voor het paard. Dit is bijvoorbeeld een hoofdstel, zadel, dekje en de borstel. Zelf hebben we natuurlijk ook uitrusting nodig en deze heb ik dan ook voor u op een rij gezet.

Cap voor veilig paardrijden

De cap is eigenlijk het allerbelangrijkst als u gaat paardrijden. Deze helm zal u beschermen wanneer u ter val komt. Natuurlijk is dit niet de bedoeling maar als dit gebeurt is uw hoofd goed beschermd. Bij de maneges is het dan ook verplicht op een goede cap te hebben en in enkele gevallen hebben ze het voor de eerste paar keer te leen.

Laarzen of Jodphurs

Wat daarna van belang is om goede laarzen aan te trekken. Deze moeten goed aansluiten op het been zodat het niet langs het zadel kan blijven hangen en zodat u het paard goed been kan geven. Heeft u wat dikke kuiten dan kunt u ook kiezen voor jodphurs met chaps. De Jodphurs zijn eigenlijk korte laarsjes tot de enkel waarbij de chaps er overeen gaan als verlengstuk. Ze zijn dan ook zeer makkelijk aan en uit te trekken en wanneer u na het paardrijden nog op stal blijft hangen kunt u voor het gemak de chaps al af doen.

Rijbroek met grip

U kunt niet met een gewone spijkerbroek gaan paardrijden. U glibbert namelijk dan zo uit het zadel omdat het zadel erg glad kan zijn en omdat u natuurlijk mee moet komen met de snelheid van het paard. Een speciale paardrijbroek heeft vaak leer of ander grip aan de binnenkant van de benen. Hierdoor glijd u niet uit het zadel en komt u minder ver uit het zadel. Dit geeft voor het paard ook meer rust en u belemmerd het paard veel minder door goed te zitten met een goede broek.

Extra opties bij paardrijden

Bovenste drie artikelen zijn eigenlijk het allerbelangrijks bij paardrijden maar er zijn nog wat kleine dingen die het een stuk makkelijker kan maken. Kies voor paardrijhandschoenen, de een kan niet zonder terwijl de ander graag zonder rijdt. Handschoenen zouden kunnen zorgen voor meer grip, minder schuurplekken en natuurlijk ook bij kou. Sommige vinden het rijden zonder handschoenen prettiger omdat u dan meer gevoel heeft voor het paard en wat u moet doen.

Wat ook handig is om bij de hand te houden is een zweepje. Reageert het paard niet voor het been dan kunt u een klein tikje geven met de zweep. Het heeft geen zin om echt te gaan schoppen, dus reageert het paard niet is een klein tikje al voldoende.

Met een smartwatch kan je veel meer dan alleen de tijd aflezen, zoals bij een normaal heren of dames horloge. Zo kan je een smartwatch koppelen aan je smartphone en er apps op installeren. Daarnaast kan je er ook berichten op ontvangen en mee bellen en gebeld worden. Maar veel smartwatches bieden ook mogelijkheden om bepaalde lichaamsfuncties te kunnen meten. Dankzij deze functies kun je het horloge dus ook gebruiken om je gezondheid te monitoren. In dit artikel zul je meer ontdekken over de gezondheidsvoordelen van een smartwatch.

De gezondheidsvoordelen van een smartwatch

Dankzij de nieuwste mogelijkheden van een smartwatch kun je bijhouden of je voldoende beweegt, je hartslag meten en inzicht krijgen in je slaappatroon. Zo kan je bijvoorbeeld ontdekken of je een onregelmatige hartslag hebt en of de hartslag dan te hoog wordt als je een lichamelijke inspanning aan het leveren bent. Hierdoor kun je op tijd aan de bel trekken bij een arts of veranderingen doorvoeren in je leefstijl. Er zijn zelfs smartwatches die je bloeddruk in de gaten kunnen houden dankzij een een ingebouwde bloeddrukmeter. Ook houdt de smartwatch constant je bewegingen bij. De meeste smartwatches hebben een stappenteller en zijn waterdicht waardoor je ze zelfs tijdens het zwemmen kan om laten.

Populaire smartwatch merken

Populaire smartwatch merken

Tegenwoordig kan bijna elk model smartwatch op de markt jou ondersteunen bij een ​​sport of bewegingsactiviteit. Maar niet alle smartwatches hebben de speciale functies om de gezondheid mee te ondersteunen in combinatie met speciaal daarvoor bestemde apps. Merken die dit wel ondersteunen en ook nog eens erg populair zijn, zijn onder andere de modellen van Apple Watch, Garmin en Samsung. 

De Apple Watch is geschikt voor zowel mannen en vrouwen en is ook te verkrijgen in verschillende versies. De Apple Watch ondersteunt (bijna) alle gezondheidsapps en geeft ook meldingen om je te motiveren om nog extra te gaan bewegen. 

Het smartwatch merk Garmin heeft garmin dames varianten en heren varianten. Deze smartwatch ondersteunt ook veel gezondheidsapps en is één van de grootste fabrikanten van GPS-apparaten in de wereld en richt zich vooral op het maken van sporthorloges en activity trackers.

De Samsung Galaxy Watch Active is een ideale smartwatch om goed je gezondheid mee te ondersteunen. Met dit model heb je toegang tot de Samsung Health-tool, waarmee je beter voor je gezondheid kan zorgen. 

Het kiezen van een smartwatch met gezondheidsfuncties

Bij het kiezen van een smartwatch met gezondheidsfuncties is het belangrijk om na te gaan met welke doeleinden je de smartwatch wil gebruiken. Wil je meer bewegen, gezonder eten, afvallen, genoeg drinken of je stressniveau meten? Dit zijn allemaal zaken waarmee je rekening kunt houden bij het kopen van een smartwatch. Ga vervolgens na welke functies het belangrijkst voor je zijn en pas daarop je zoekopdracht aan, samen met de prijs die je ervoor wil uitgeven. Zo kom je vanzelf bij de smartwatch die het beste bij jou past! 

Heb jij voor jezelf de keuze gemaakt om te beginnen met hardlopen? Dat is een goede, gezonde keuze waarvoor je wel wat zaken moet aanschaffen in het belang van je lichaam. Tegelijkertijd is het momenteel ook winter en heb je daar ook rekening mee te houden. We zetten een aantal zaken op een rijtje die je nodig hebt als je gaat beginnen met hardlopen in de winter.

Goed trainingspak

Het is winter, en dat betekent dat het behoorlijk fris is buiten. Je spieren kunnen het daar moeilijk mee hebben, wat de kans op blessures groter maakt. Dat kun je voorkomen door een goede warming up te doen, maar ook door je goed in te pakken. Uiteraard ga je niet hardlopen in een dikke trui. Een goed trainingspak kopen hiervoor is een verstandige keuze. Kies een trainingspak dat je voldoende bewegingsruimte geeft, maar dik genoeg is om je warm te houden.

Thermische onderkleding

Alleen een trainingspak kan onvoldoende zijn om je lichaam warm te houden in de winter. Daarom is het verstandig om ook thermische onderkleding aan te schaffen. Een thermisch ondershirt houdt je lichaam goed warm en voert je transpiratievocht af. Een thermisch ondershirt in combinatie met een goed trainingspak en een deugdelijke warming up voorkomt dat je te ver afkoelt tijdens het hardlopen buiten.

Hardlopen in de winter

Goede hardloopschoenen

Onderschat niet het belang van deugdelijke hardloopschoenen. Misschien heb je nog wel oude sportschoenen die je zelf goed genoeg acht, maar laat ons je waarschuwen voor de gevolgen. Hardlopen is namelijk behoorlijk heftig voor je gewrichten. Het is daarom erg belangrijk dat de klappen goed opgevangen worden, zodat je gewrichten zo veel mogelijk gespaard blijven. Schoenen met goede demping zijn daarom erg belangrijk. Heb je er overigens last van dat je voet landt op de buitenkant van de hiel en vervolgens te veel naar binnen kantelt of juist te weinig? Dan heb je anti-pronatie schoenen nodig om dit te corrigeren en je gewrichten te beschermen. Hier bestaat ruime keuze in. Trek geld uit voor goede schoenen in het belang van je eigen lichaam.

Nekwarmer

Het probleem van een trainingspak is dat het niet je nek en hals beschermt. Toch is dat een kwetsbaar deel van je lichaam wat behoorlijk blootgesteld wordt aan de kou. Daarom is het verstandig om ook een nekwarmer aan te schaffen en te dragen tijdens het hardlopen. Een nekwarmer is ook gemaakt van thermische stof en voert dus ook je transpiratievocht af. Ook is een nekwarmer vaak lang genoeg om ook je mond en neus en soms zelfs ook de oren mee te bedekken.

Uiteraard kun je er nog een muts en handschoenen bij aantrekken. Dikke sportsokken kunnen ook prettig zij bij koude omstandigheden. Nu ben je helemaal ingepakt en klaar om te gaan hardlopen in de winterse kou!

Zowat iedereen die een sport beoefent heeft er wel eens last van: de enkel. Je enkel is een ontzettend gecompliceerd gewricht en er kan van alles mis mee gaan. Je enkel kan dubbelklappen, verstuiken, je enkelbanden kunnen rekken of scheuren of je kan je enkel zelfs breken! Een ongeluk zit in een klein hoekje en zeker met een gecompliceerd gewricht als de enkel kan het herstel soms lang duren. Bij blessuregevoelige sporten als voetbal is een enkelblessure veelvoorkomend, maar ook met een rondje hardlopen kan het al misgaan. Ook in het dagelijks leven is de kans aanwezig dat je last van je enkel krijgt, daar is maar een kleine misstap voor nodig. Maar is er dan niets wat je kan dragen om de kans op blessures te verkleinen? Of om de snelheid van het herstel te vergroten? Zeker wel!

Kies voor een enkelbrace

Als je op zoek bent naar iets om je enkel mee te ondersteunen doe je er goed aan om eens te kijken naar een enkelbrace. Enkelbraces zijn er voor gemaakt om jouw enkelgewricht de stabiliteit te bieden die het nodig heeft. Veel enkels hebben baat bij ondersteuning, je hoeft er niet per se een blessure voor te hebben. Een enkelbrace kopen kan dus zowel voor revalidatie doeleinden als preventief een goed idee zijn. Een brace kan je helpen om het dagelijks leven een stukje prettiger te maken en je ook ondersteunen tijdens het sporten/

Waar moet je op letten?

Bij de aanschaf van een enkelbrace is het belangrijk dat je de goede maat kiest. Een te grote of te kleine brace biedt namelijk niet de ondersteuning die je nodig hebt. Een brace moet dus goed om je enkel passen om effect te hebben. Let dus goed op je schoenmaat en de maattabellen van enkelbraces als je er een aan wil schaffen. Let wel op: het wordt aangeraden om een (sport)sok te dragen onder de brace ter bescherming van je huid. Hou daar dus bij het kiezen van een enkelbrace rekening mee. Kies dus de brace die bij jou past, brace yourself en ondersteun je enkel!

Staat u normaal altijd in de sportschool of beoefent u op een vaste dag of avond een andere sport? Helaas staat dit nu een tijdje stil, maar wat kan dan wel? Wilt u graag toch fit blijven ook als u thuis moet blijven? Ik heb een aantal benodigdheden op een rijtje gezet waarbij u weinig ruimte nodig heeft.

 • Springtouw
  Als u thuis wilt sporten is een springtouw onmisbaar. U heeft tijdens het touwtjespringen namelijk al een complete training. U gebruikt voornamelijk de benen en het onderlichaam, maar ook uw armen en schouders hebben de nodige inspanning. Het beste is om het niet op een al te harde ondergrond te doen zo bespaard u uw knieën en andere gewrichten. Een uitkomst hierbij is een fitnessmatje dat u op de grond kunt leggen.
 • Gym Ball
  Deze fitnessbal zorgt vooral voor goede buikspieren en traint ook de dieper gelegen spieren. Kies hierbij voor een bal die past bij uw lengte. Begin met een wat zachtere bal, de oefeningen zijn dan wat makkelijker om uit te voeren. Gaat dit goed dan kunt u de bal langzaam een stukje harder oppompen om de oefeningen weer iets moeilijker te maken.
 • Weerstandsband
  Deze elastiekenband is goed om uw spieren te trainen en op te bouwen. Er zijn banden die weinig weerstand bieden. Hiermee kunt u het makkelijkst beginnen. Als u de spieren al iets meer opgebouwd heeft kunt u kiezen voor een band met meer weerstand. U moet dan meer kracht zetten om de zelfde oefening uit te voeren.
 • Yogamat
  Wilt u even rustig en zen worden kunt u ook kiezen voor een yogamat. U kunt op deze zachte mat de oefeningen comfortabel uitvoeren. De yoga oefeningen zorgen voor een goede balans en lenigheid. De mat zelf zorgt daarbij voor een goede grip wat ook erg belangrijk is tijdens de oefeningen.

Online programma

U kunt online oefeningen uitzoeken die u graag zou willen doen of uit zou willen proberen. Er zijn ook verschillende online mogelijkheden om te gaan sporten. Kies een programma uit dat bij u past of een programma waarbij u één van de bovenstaande middelen kunt gebruiken. Belangrijk is dat u het ook leuk vindt om het programma te doen anders is de kans groot dat u afhaakt en dat zou natuurlijk zonde zijn!

Je zou denken dat sporten altijd gezond is, maar wist je dat het soms juist een negatieve impact heeft op je gezondheid? We geven je hier wat tips om zonder al te veel moeite op een gezonde manier te sporten, zodat je snel resultaten zal bereiken.

Welke hulpmiddelen helpen je om gezond te sporten?

Er zijn veel sport en fitness producten die je helpen om te trainen op een gezonde manier. Denk hierbij aan wrist-wraps om je polsen te beschermen, fitness elastieken om te helpen bij pull-ups, en speciale schoenen voor iedere sport. Iets waar je echter niet zo snel aan denkt is het springtouw. Je herinnert je misschien nog dat je vroeger van alles met dit simpele touwtje kon doen op het speelplein. Maar wist je dat je ook als volwassen en ervaren sporter aan de slag kunt met het springtouw?

Probeer eens een paar minuten op te warmen door touwtje te springen. Je zult al snel merken hoe je ervan gaat zweten! Je kunt tot wel 1000 kcal verbranden met een uur touwtje springen. Weeg je wat meer of minder dan gemiddeld, en spring je sneller of langzamer, dan kan dit aantal afwijken. Feit blijft dat het een leuke manier is om snel calorieën te verbranden. Een perfecte work-out!

Naast het verbranden van calorieën train je ook meerdere lichaamsdelen tegelijkertijd met het springtouw. Je draait het touw met je schouders en armen, je buikspieren zorgen ervoor dat je recht blijft, en je benen springen. Daarom is het een leuke oefening om op te warmen, of als je een dag geen zin hebt om te gaan sporten, maar toch 10 minuten wil bewegen. Je kunt dit natuurlijk ook thuis doen, of zelfs op vakantie, in het park of op het strand.

Sporten gezond

Waar je op moet letten als je gezond wil sporten

Bij gezond sporten hoort een gezonde levensstijl. Dit betekent onder andere dat je genoeg water moet drinken gedurende de dag, en tijdens je training. Ook is gezond en gevarieerd eten belangrijk. Je spieren moeten zich namelijk herstellen na het sporten. Eet en drink je de rest van de dag niets, dan kun je erge spierpijn krijgen en zul je niet zo goed herstellen. Hierdoor blijven ook de gewenste resultaten uit.

Naast eten en drinken hoort slapen ook bij een gezonde levensstijl. Wanneer je veel sport heb je misschien wel een beetje meer nachtrust nodig. Luister naar je lichaam en accepteer dat je iets vroeger naar bed moet. Door genoeg rust te nemen kan je lichaam na het sporten beter herstellen, en kun je de volgende dag weer vol energie trainen.

Gezond sporten betekent ook goed en veilig sporten. Let op je techniek, neem advies aan van de trainers / coaches en vergeet niet je warming-up en cooling down te doen. Maak ook zoveel mogelijk gebruik van sport accessoires, bijvoorbeeld van workoutgear.nl, om volop te profiteren van je training, en om de kans op blessures te verminderen.

Bewegen is belangrijk. In het algemeen ligt de norm op 30 minuten intensief bewegen en dat zeker 5 dagen per week. Maar niet iedereen heeft daar tijd voor. Met een drukke baan of gezin kun je niet zo vaak in de sportschool staan. Dan heeft de homegym zo zijn voordelen. Je bespaart tijd, geld en beweegt toch voldoende.

Kies een ruimte
Een veel gehoord excuus om geen homegym in te richten is dat er geen ruimte is in huis. Maar zoveel ruimte heb je helemaal niet nodig voor je privésportschool. Je bent al een heel eind met een ruimte waarin je een fitnessmat en gewichten kwijt kunt. Belangrijk zijn vooral een goede verlichting en ventilatie. Een extra slaapkamer die fungeert als logeerkamer of hobbyruimte is bijvoorbeeld een prima plek maar een tuinhuisje kan ook.

Richt de ruimte in
Belangrijk bij het inrichten van je eigen homegym is dat er geen overlast ontstaat. Zorg dus voor rubberen matten zodat er voldoende demping is wanneer je bijvoorbeeld onderburen hebt. Zorg verder voor een grote spiegel zodat je jezelf ziet bewegen. Een stevige kast biedt ruimte om bidons en handdoeken op te bergen en zelfs wat kleine gewichten. Zet grote fitnessapparatuur zoveel mogelijk richting de muur, zodat de ruimte goed wordt benut. Train je graag op muziek? Ook hier moet je rekening houden met overlast. Veel mobiele telefoons kun je koppelen aan losse speakers. Of doe een koptelefoon op. Zo hoef je niet te investeren in een dure muziekinstallatie.

Welke apparaten mogen niet ontbreken?
Een crosstrainer is een prima apparaat voor jouw homegym. Je traint er namelijk alle lichaamsdelen mee. De vanaf-prijs van dit apparaat is ongeveer 300 euro, hoewel je tweedehands mogelijk goedkoper uit bent. Doe je aan krachttraining? Dan mag een powerrack niet ontbreken in jouw privésportschool. Qua aanschafprijs moet je denken aan minimaal 300 euro waarbij je het powerrack vervolgens naar behoefte verder kunt uitbreiden. Een spinning bike neemt relatief weinig ruimte in en is daarom zeer geschikt voor de wat kleinere homegym. Hetzelfde geldt voor een bokszak. Hiermee train je veel lichaamsdelen en je kunt er wat frustraties op kwijt.

Hoe financier je een homegym?
Wanneer je fit voelt, zit je beter in je vel. Zowel fysiek als mentaal. Daarom is een homegym een goede investering. Heb je momenteel geen spaargeld om een homegym te financieren? Dan kan geld lenen een optie zijn. Er zijn twee soorten leningen: een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet is flexibel en los je alleen af wanneer je een gedeelte opneemt. De rente fluctueert gedurende de looptijd. Een doorlopend krediet mag je gedurende de aflossing opnieuw opnemen. Een persoonlijke lening moet je binnen een vooraf afgesproken tijdspad helemaal terugbetalen aan de bank. De maandelijkse aflossing, inclusief vaste rente, blijft gedurende de gehele looptijd hetzelfde. Het deel van de lening dat is afgelost, mag je niet opnieuw opnemen.

Wat kan ik lenen?
De meest dringende vraag wanneer je een lening wil afsluiten is: wat kan ik lenen? Dit hangt af van een aantal zaken: het bedrag, je bruto-inkomen en of er geen andere leningen openstaan. Wil je meer inzicht in hoeveel je mogelijk kunt lenen? Gebruik een online vergelijkingssite om te zien voor welke leningen je in aanmerking komt.

 

Muziek luisteren tijdens het sporten kan een positief effect hebben op jouw sportprestaties. Het kan ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld net iets harder gaat rennen dan je normaal kunt. Daarbij houdt je je conditie ook nog eens op pijl. Om ongestoord naar je favoriete muziek te kunnen luisteren terwijl je aan het sporten bent, heb je echter wel geschikte oordopjes nodig. Bij GetLoud vind je een overzicht van de top 10 beste sport oordopjes.

Waar let je op?
Als eerst is het belangrijk om te weten waar je zoal op moet letten als je op zoek gaat naar goede sport oordopjes. Je wilt natuurlijk niet hebben dat de oordopjes tijdens het sporten continu uit je oren vallen. Daarnaast wil je ook niet hebben dat je steeds je smartphone uit je zak moet halen om de muziek te regelen.

Gelukkig hebben fabrikanten hier oplossingen voor gevonden door handige sport oordopjes op de markt te brengen. Zo blijven deze oordopjes zelfs bij intensief sporten gewoon in je oren zitten en kun je ze bedienen door een controlepaneel dat bij deze dopjes beschikbaar is. Vaak is het met deze oordopjes zelfs mogelijk om inkomende telefoongesprekken te beantwoorden, mits je daar behoefte aan hebt.

Meegedacht met sporters
Naast dat je bij deze sport oordopjes geen last hebt van bovengenoemde problemen, hebben de fabrikanten verder ook meegedacht met sporters. Zo gaan de oordopjes niet direct kapot door regenwater en zijn ze ook bestand tegen zweet en intensieve beweging. In sommige gevallen is zelfs aan extra versteviging gedacht, zodat de zwakke punten wat minder zwak worden en de sport oordopjes dus langer meegaan dan je van gewone dopjes gewend bent.

Ben je dus op zoek naar iets wat jouw sportprestaties weer net een stapje omhoog kan duwen? Denk dan eens na over het aanschaffen van sport oordopjes. Met de juiste muziek word je niet meer van buitenaf afgeleid en kun je je echt focussen op wat voor jou belangrijk is: het uiterste uit je sportprestaties halen.

In Nederland spelen op dit moment ongeveer 250.000 mensen regelmatig squash. Dit racketspel wordt door twee personen op een squashbaan gespeeld. Bij het squashen is een goed squashracket van groot belang. Naast de aanschaf van een racket, ballen en squashkleding, heb je ook een enorm aanbod aan squash accessoires. Wat is er allemaal op de markt om het squashen nog completer te maken?

Squashbrillen en squashsnaren
Squashbrillen verhogen de veiligheid tijdens het squashen. Deze brillen zijn speciaal ontwikkeld om de ogen tijdens het sporten te beschermen. Daarnaast blijft de lichtgewichte bril goed zitten tijdens het spel door de verstelbare hoofdband. Doordat de bril een goede pasvorm heeft, blijf je het zicht op de hele baan behouden. Squashsnaren behoren ook tot de categorie onmisbare squash accessoires. Deze snaren zijn speciaal ontwikkeld voor het squashracket en geven je meer controle over de bal tijdens het spelen. Ook zorgen de squashsnaren voor voldoende slagkracht. Voor ieder squashracket is er een geschikte squashsnaar om het racket mee te bespannen.

Squashsokken en zweetbanden
Tot slot nog twee squash accessoires die een goede toevoeging zijn tijdens een fanatiek potje squash. Tijdens het spel krijgen je voeten veel te voortduren. Squashsokken hebben een goede pasvorm en zorgen voor comfort tijdens het squashen. Je voeten blijven langer droog, doordat het vocht makkelijk weg kan. Bij de tenen en bij de hak is extra versteviging aangebracht. Daarnaast is het voetbed dikker en dit heeft als voordeel dat je minder last hebt van schokken. Wist je ook dat er een verschil zit in de rechter- en linkersok? De vorm is namelijk speciaal ontworpen voor beide voeten. Ook zweetbanden kunnen niet ontbreken op de squashbaan. Squashen is een intensieve sport waarbij je een hoge mate van inspanning levert. Hierbij kun je gaan zweten. Een ultiem accessoire bij squash is een zweetband. Zweetbanden absorberen namelijk het vocht en dat voelt prettig aan. Ze zijn te koop in veel verschillende uitvoeringen, zodat je er altijd eentje om kunt doen die goed bij je past en het zweet geen kans geeft.

Een gezond lichaam heb je niet zomaar, hiervoor moet je wel wat dingen doen. Verantwoorde voeding speelt een grote rol, waarbij vooral een gezond ontbijt erg belangrijk is. Daarnaast bestaat een gezonde levensstijl ook uit voldoende beweging. Dit krijg je al door iedere dag minimaal 30 minuten zodanig te bewegen dat je hartslag verhoogt, maar nog beter is het om regelmatig te sporten. Tijdens het sporten is het belangrijk om goede sportkleding te dragen, die niet belemmerend werkt in je bewegingen. Extra opvallen tijdens de training? Of kun je wel wat motivatie gebruiken? Kies dan voor unieke sportkleding, zoals een T-shirt bedrukt door Digitransfer met een opvallende tekst of afbeelding!

Ontwerp zelf je sportkleding

Als je sportkleding wilt laten bedrukken kun je meestal het design helemaal zelf ontwerpen. Niet alleen een tekst of afbeelding op de voorkant, maar ook op de achterkant of bijvoorbeeld de mouwen. Motiverende teksten zijn bijvoorbeeld ‘Training = 110% geven’ of ‘Come on, I can do this!’.

Een tekst die wat specifieker is en je doel laat zien aan iedereen is ‘New York Marathon 2017 ’of ‘Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter, alweer een kilometer..’. Liever een opvallende foto op de kleding? Dan is bijvoorbeeld een brullende leeuw een goede aanmoediging om je sterk te voelen, of een jachtluipaard als herinnering aan echte snelheid.

Soorten sportkleding om te bedrukken

Functionele sportkleding zijn bijvoorbeeld sportshirts, tanktops, sweaters en sportbroekjes of trainingsbroeken van katoen of mesh. Gepersonaliseerde sportkleding van deze materialen kun je bestellen bij Sport-bedrukking. Tijdens het sporten verhoogt de lichaamstemperatuur en ga je transpireren om deze weer te verlagen. Katoen en mesh ventileren goed en helpen zo bij het reguleren van de lichaamswarmte die je produceert. Sporten kan natuurlijk zowel indoor als outdoor. Ook voor buitensporten tijdens koudere jaargetijden is er ruime keuze in sportkleding.

Belangrijk is dat de kleding tijdens het sporten altijd goed aansluit bij je lichaam, om niet in de weg te zitten tijdens een training. Daarom is er kleding met specifieke pasvormen voor mannen en vrouwen, maar het is ook erg belangrijk de juiste maat kleding te dragen. Unieke gepersonaliseerde sportkleding is enerzijds erg leuk voor mensen die individuele sporten beoefenen. Daarnaast komt het ontwerpen van kleding ook goed van pas als je in een groep traint, en voor iedereen dezelfde teamwear wilt hebben om het teamgevoel te vergroten.

Pin It