Rubriek

Benodigdheden

Rubriek

Een smartwatch is heel erg handig. Het is immers een verlengstuk van je mobiele telefoon, maar kan ook verschillende functies hebben die handig zijn bij het sporten. Op een Apple Watch kun je bijvoorbeeld gemakkelijk appjes lezen, betalingen doen en natuurlijk tijdens een training bijvoorbeeld je hartslag bijhouden. Omdat je de Apple Watch zo intensief gebruikt heb je gewoon meerdere Apple Watch bandjes nodig.

Bandjes voor diverse gelegenheden

Het mooie gevlochten Milanese bandje van je Apple Watch is natuurlijk geschikt voor een avondje uit, terwijl dat bandje met stalen schakels beter past bij een zakelijke outfit. En als je gaat sporten wil je die bandjes natuurlijk niet gebruiken. Draag bijvoorbeeld tijdens het wielrennen, hardlopen of fitness een speciaal sportbandje. Omdat je dag uit zoveel verschillende aspecten bestaat, wil je gewoon voor iedere gelegenheid een ander Apple Watch bandje. Al is het maar om iedere dag stijlvol voor de dag te komen.

Sportbandjes voor je Apple Watch

Ben je echt een sportief type die zich graag in het zweet werkt, dan wil je een horloge die je bij alle bewegingen en uitdagingen volgt. Aangezien de veelzijdige Apple Watch tevens een vernuftig sporthorloge is, is het aan te raden om een horlogebandje te kiezen die past bij je sportieve uitingen. Daarom zijn er voor de Apple Watch speciale sportbandjes gemaakt. Deze sportbandjes zorgen ervoor dat het horloge goed om je pols blijft zitten, zodat je alles uit je training kan halen. Bovendien zijn deze bandjes echt zweet- en waterproof. Je maakt ze gemakkelijk schoon met een beetje water en een doekje, zodat het bandje nog langer mee gaat. En na de training verwissel je het bandje weer net zo gemakkelijk voor een casual of zakelijk ogend bandje.

Horloge en mobiel in één

De Apple Watch is natuurlijk meer dan alleen een klokje waar je de tijd op afleest. Het biedt heel veel verschillende functies en ondersteunt daarin je mobiele telefoonapps. Daarnaast is het je digitale portemonnee waarmee je met gemak je boodschappen, een sportdrankje of een lekkere kop koffie betaalt. Het kastje is natuurlijk altijd hetzelfde, maar de ene keer heb je misschien meer zin in een zilverkleurig horloge en de andere keer in een vrolijk gekleurd horloge, gewoon omdat het beter past bij je mood en outfit. Doordat het kastje zo gemakkelijk te verwisselen is, kun jij echt losgaan qua kleuren, texturen en materialen als het gaat om het horlogebandje. Maak een fashionstatement en draag geregeld een ander bandje. Dat is wel zo leuk.

Langer mee

Omdat je niet iedere dag hetzelfde horlogebandje draagt, gaan ze ook nog eens langer mee. Je zal merken dat bij intensief gebruik (bijvoorbeeld dagelijks, zonder te verwisselen) een bandje tot een jaar meegaat. Als je meerdere bandjes hebt, kun je de levensduur van je horlogebandjes voor de Apple Watch dus aanzienlijk verlengen. Dat geldt dus meteen voor je favoriete bandje. Sportbandjes kunnen door het intensieve gebruik wat eerder aan vervanging toe zijn.

Wees creatief

Het leuke aan Apple Watch bandjes is dat velen van de modellen uit twee delen bestaan, die je aan de Apple Watch bevestigt en vastzet met een handige drukknop. Dit biedt ruimte aan alle creatievelingen, want je kan er verschillende kleuren met elkaar mixen. Dat is vooral ideaal als je bijvoorbeeld een sporttenue hebt in twee tinten. Combineer oranje met zwart of juist grijs met blauw en creëer zo het ideale bandje voor je sportoutfit of in clubkleuren. Om de combinaties met de sportbandjes te kunnen maken, heb je er toch al snel twee nodig. Dat is dus een goede reden om meerdere Apple Watch bandjes te kopen.

Sieraad om je pols

De laatste reden waarom het leuk is om meerdere Apple Watch bandjes te hebben, is dat een horloge naast gebruiksvoorwerp ook een sieraad is. Dat geldt ook zeker voor een smartwatch. Geen wonder dat Apple zoveel verschillende, leuke, oogstrelende, stijlvolle en kleurrijke bandjes voor hun smartwatch heeft om uit te kiezen. Bovendien is ieder model wel verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je voor iedere outfit de perfecte bandjes bezit. Zo kom je altijd stijlvol voor de dag, wat je ook doet. Schaf daarom meerdere Apple Watch bandjes aan.

Steeds meer personen in Rotterdam hebben een nieuw doel voor zichzelf gesteld, namelijk gezonder worden. Voor sommigen is dit al een gegeven, terwijl dit voor anderen juist een erg ambitieus doel is. Maar wat zijn de populairste manieren om gezonder te worden in Rotterdam? In deze blog hebben we voor je een overzicht gemaakt van de populairste methodes om dit doel te bereiken. Hopelijk vind je zo ook wat inspiratie voor jezelf.

Een personal trainer inhuren

De eerste populaire manier om gezonder te worden dat we moeten bespreken, is het inhuren van een personal trainer Rotterdam. Een personal trainer kan een grote aanwinst zijn om je te helpen je gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken. Zij kunnen je voorzien van een geïndividualiseerd programma met advies over beweging en voeding, je begeleiden om de juiste vorm en techniek te krijgen, motivatie blijven geven om op schema te blijven, en zorgen ervoor dat je een extra manier hebt om verantwoording aan jezelf af te leggen. Door met iemand samen te werken die verstand heeft van gezondheid en fitness, kun je ervoor zorgen dat je de juiste stappen neemt om gezonder te worden. Een personal trainer kan je ook advies geven over hoe je een gezonde levensstijl kunt veranderen die je gezondheidsdoelen op de lange termijn ondersteunt.

Verse en lokale producten eten

Ten tweede is het eten van verse biologische en lokale producten van het seizoen een populaire manier in Rotterdam om jezelf gezonder te maken. Deze producten zijn waarschijnlijk minder met chemicaliën zijn bespoten en op een betere manier gekweekt, geproduceerd of verwerkt. Omdat ze niet een tijd lang op een plank hebben gelegen, behouden ze ook meer vitaminen, mineralen en andere nuttige stoffen. Het eten van seizoensproducten betekent ook dat je de meeste voedingsstoffen binnenkrijgt, omdat het voedsel niet ver hoeft te reizen voordat het wordt geconsumeerd. Bovendien steunt het kopen van lokaal geproduceerd voedsel lokale bedrijven, wat de lokale economie helpt en de ecologische voetafdruk van het transport van voedsel uit verre oorden vermindert.

Met de fiets of wandelend overal naartoe

Ook fietsen of wandelen is populair in Rotterdam aan het worden. Deze activiteiten maken je gezonder, omdat het zorgt voor lichamelijke activiteit en beweging, wat helpt om de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, de bloeddruk te verlagen, lichaamsvet te verminderen, endorfine te stimuleren voor een beter humeur, spieren en botten te versterken, te helpen bij gewichtsverlies/onderhoud, en de geestelijke gezondheid te verbeteren. Bovendien stoot wandelen of fietsen geen luchtvervuiling uit, waardoor je leefomgeving ook gezonder voor je eigen lichaam wordt.

Een dagelijks tekort aan calorieën hebben

Voor degenen in Rotterdam die met overgewicht kampen, is het erg populair om een dagelijks tekort aan calorieën te krijgen. Een dagelijks calorietekort maakt je gezonder, omdat het helpt je gewicht onder controle te houden en een gezond gewicht voor je lichaamsgrootte te behouden. Een calorietekort betekent dat je minder calorieën eet dan je lichaam nodig heeft voor je dagelijkse activiteiten. Hierdoor ontstaat een calorietekort dat na verloop van tijd tot vetverlies leidt. Het eten van een evenwichtig dieet met minder calorieën dan je lichaam nodig heeft, kan ook het risico op het ontwikkelen van bepaalde ziekten zoals hartziekten, diabetes en beroertes verminderen.

Je opgeven voor een sport

Als vijfde kiezen veel mensen in Rotterdam ervoor om zich voor een sport op te geven. Meedoen aan een sport zorgt niet alleen voor een geweldige manier van lichamelijke beweging, maar het is ook leuk om te doen. Dit kan helpen stress te verminderen en je algehele geestelijke gezondheid te verbeteren. Bovendien geeft sporten je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten.

Meer water drinken

Tevens is meer water drinken een populaire manier om gezonder te leven. Veel mensen weten wel dat water drinken essentieel is voor je lichaam, maar het lukt ze toch niet om genoeg te drinken. Het is belangrijk om je lichaam goed gehydrateerd te houden zodat het optimaal blijft functioneren. Niet alleen dat, maar voldoende vocht kan je ook helpen om je langer vol te voelen en het verlangen naar ongezonde snacks te verminderen. Bovendien helpt hydratatie om het risico op ziekten zoals nierstenen en urineweginfecties te verminderen en om schadelijke afvalstoffen af te voeren.

Een sta bureau gebruiken

Tot slot kiezen in Rotterdam steeds meer personen ervoor om een sta bureau te gebruiken. Met dit type bureau kun je staand werken, waardoor je gewrichten en spieren minder worden belast en je houding verbetert. Sta bureaus verhogen ook de productiviteit en concentratie, waardoor ze een goede optie zijn voor drukke professionals. Bovendien verbruik je meer calorieën wanneer je staand werkt. Hierdoor kun je net weer wat extra vet verliezen zonder dat je het door hebt.

Zoekt u een nieuwe sport en weet u nog niet zo goed wat u hiervoor nodig heeft? Voor dat u begint is het natuurlijk wel belangrijk om alles in huis te hebben om deze sport te kunnen uitoefenen. Wat heeft u bij paardrijden nodig?

Waarschijnlijk gaat u beginnen op een manege en koopt u niet direct zelf een paard om op te rijden. In dit geval heeft de manege dan ook alle benodigd heden voor het paard. Dit is bijvoorbeeld een hoofdstel, zadel, dekje en de borstel. Zelf hebben we natuurlijk ook uitrusting nodig en deze heb ik dan ook voor u op een rij gezet.

Cap voor veilig paardrijden

De cap is eigenlijk het allerbelangrijkst als u gaat paardrijden. Deze helm zal u beschermen wanneer u ter val komt. Natuurlijk is dit niet de bedoeling maar als dit gebeurt is uw hoofd goed beschermd. Bij de maneges is het dan ook verplicht op een goede cap te hebben en in enkele gevallen hebben ze het voor de eerste paar keer te leen.

Laarzen of Jodphurs

Wat daarna van belang is om goede laarzen aan te trekken. Deze moeten goed aansluiten op het been zodat het niet langs het zadel kan blijven hangen en zodat u het paard goed been kan geven. Heeft u wat dikke kuiten dan kunt u ook kiezen voor jodphurs met chaps. De Jodphurs zijn eigenlijk korte laarsjes tot de enkel waarbij de chaps er overeen gaan als verlengstuk. Ze zijn dan ook zeer makkelijk aan en uit te trekken en wanneer u na het paardrijden nog op stal blijft hangen kunt u voor het gemak de chaps al af doen.

Rijbroek met grip

U kunt niet met een gewone spijkerbroek gaan paardrijden. U glibbert namelijk dan zo uit het zadel omdat het zadel erg glad kan zijn en omdat u natuurlijk mee moet komen met de snelheid van het paard. Een speciale paardrijbroek heeft vaak leer of ander grip aan de binnenkant van de benen. Hierdoor glijd u niet uit het zadel en komt u minder ver uit het zadel. Dit geeft voor het paard ook meer rust en u belemmerd het paard veel minder door goed te zitten met een goede broek.

Extra opties bij paardrijden

Bovenste drie artikelen zijn eigenlijk het allerbelangrijks bij paardrijden maar er zijn nog wat kleine dingen die het een stuk makkelijker kan maken. Kies voor paardrijhandschoenen, de een kan niet zonder terwijl de ander graag zonder rijdt. Handschoenen zouden kunnen zorgen voor meer grip, minder schuurplekken en natuurlijk ook bij kou. Sommige vinden het rijden zonder handschoenen prettiger omdat u dan meer gevoel heeft voor het paard en wat u moet doen.

Wat ook handig is om bij de hand te houden is een zweepje. Reageert het paard niet voor het been dan kunt u een klein tikje geven met de zweep. Het heeft geen zin om echt te gaan schoppen, dus reageert het paard niet is een klein tikje al voldoende.

Met een smartwatch kan je veel meer dan alleen de tijd aflezen, zoals bij een normaal heren of dames horloge. Zo kan je een smartwatch koppelen aan je smartphone en er apps op installeren. Daarnaast kan je er ook berichten op ontvangen en mee bellen en gebeld worden. Maar veel smartwatches bieden ook mogelijkheden om bepaalde lichaamsfuncties te kunnen meten. Dankzij deze functies kun je het horloge dus ook gebruiken om je gezondheid te monitoren. In dit artikel zul je meer ontdekken over de gezondheidsvoordelen van een smartwatch.

De gezondheidsvoordelen van een smartwatch

Dankzij de nieuwste mogelijkheden van een smartwatch kun je bijhouden of je voldoende beweegt, je hartslag meten en inzicht krijgen in je slaappatroon. Zo kan je bijvoorbeeld ontdekken of je een onregelmatige hartslag hebt en of de hartslag dan te hoog wordt als je een lichamelijke inspanning aan het leveren bent. Hierdoor kun je op tijd aan de bel trekken bij een arts of veranderingen doorvoeren in je leefstijl. Er zijn zelfs smartwatches die je bloeddruk in de gaten kunnen houden dankzij een een ingebouwde bloeddrukmeter. Ook houdt de smartwatch constant je bewegingen bij. De meeste smartwatches hebben een stappenteller en zijn waterdicht waardoor je ze zelfs tijdens het zwemmen kan om laten.

Populaire smartwatch merken

Populaire smartwatch merken

Tegenwoordig kan bijna elk model smartwatch op de markt jou ondersteunen bij een ​​sport of bewegingsactiviteit. Maar niet alle smartwatches hebben de speciale functies om de gezondheid mee te ondersteunen in combinatie met speciaal daarvoor bestemde apps. Merken die dit wel ondersteunen en ook nog eens erg populair zijn, zijn onder andere de modellen van Apple Watch, Garmin en Samsung. 

De Apple Watch is geschikt voor zowel mannen en vrouwen en is ook te verkrijgen in verschillende versies. De Apple Watch ondersteunt (bijna) alle gezondheidsapps en geeft ook meldingen om je te motiveren om nog extra te gaan bewegen. 

Het smartwatch merk Garmin heeft garmin dames varianten en heren varianten. Deze smartwatch ondersteunt ook veel gezondheidsapps en is één van de grootste fabrikanten van GPS-apparaten in de wereld en richt zich vooral op het maken van sporthorloges en activity trackers.

De Samsung Galaxy Watch Active is een ideale smartwatch om goed je gezondheid mee te ondersteunen. Met dit model heb je toegang tot de Samsung Health-tool, waarmee je beter voor je gezondheid kan zorgen. 

Het kiezen van een smartwatch met gezondheidsfuncties

Bij het kiezen van een smartwatch met gezondheidsfuncties is het belangrijk om na te gaan met welke doeleinden je de smartwatch wil gebruiken. Wil je meer bewegen, gezonder eten, afvallen, genoeg drinken of je stressniveau meten? Dit zijn allemaal zaken waarmee je rekening kunt houden bij het kopen van een smartwatch. Ga vervolgens na welke functies het belangrijkst voor je zijn en pas daarop je zoekopdracht aan, samen met de prijs die je ervoor wil uitgeven. Zo kom je vanzelf bij de smartwatch die het beste bij jou past! 

Heb jij voor jezelf de keuze gemaakt om te beginnen met hardlopen? Dat is een goede, gezonde keuze waarvoor je wel wat zaken moet aanschaffen in het belang van je lichaam. Tegelijkertijd is het momenteel ook winter en heb je daar ook rekening mee te houden. We zetten een aantal zaken op een rijtje die je nodig hebt als je gaat beginnen met hardlopen in de winter.

Goed trainingspak

Het is winter, en dat betekent dat het behoorlijk fris is buiten. Je spieren kunnen het daar moeilijk mee hebben, wat de kans op blessures groter maakt. Dat kun je voorkomen door een goede warming up te doen, maar ook door je goed in te pakken. Uiteraard ga je niet hardlopen in een dikke trui. Een goed trainingspak kopen hiervoor is een verstandige keuze. Kies een trainingspak dat je voldoende bewegingsruimte geeft, maar dik genoeg is om je warm te houden.

Thermische onderkleding

Alleen een trainingspak kan onvoldoende zijn om je lichaam warm te houden in de winter. Daarom is het verstandig om ook thermische onderkleding aan te schaffen. Een thermisch ondershirt houdt je lichaam goed warm en voert je transpiratievocht af. Een thermisch ondershirt in combinatie met een goed trainingspak en een deugdelijke warming up voorkomt dat je te ver afkoelt tijdens het hardlopen buiten.

Hardlopen in de winter

Goede hardloopschoenen

Onderschat niet het belang van deugdelijke hardloopschoenen. Misschien heb je nog wel oude sportschoenen die je zelf goed genoeg acht, maar laat ons je waarschuwen voor de gevolgen. Hardlopen is namelijk behoorlijk heftig voor je gewrichten. Het is daarom erg belangrijk dat de klappen goed opgevangen worden, zodat je gewrichten zo veel mogelijk gespaard blijven. Schoenen met goede demping zijn daarom erg belangrijk. Heb je er overigens last van dat je voet landt op de buitenkant van de hiel en vervolgens te veel naar binnen kantelt of juist te weinig? Dan heb je anti-pronatie schoenen nodig om dit te corrigeren en je gewrichten te beschermen. Hier bestaat ruime keuze in. Trek geld uit voor goede schoenen in het belang van je eigen lichaam.

Nekwarmer

Het probleem van een trainingspak is dat het niet je nek en hals beschermt. Toch is dat een kwetsbaar deel van je lichaam wat behoorlijk blootgesteld wordt aan de kou. Daarom is het verstandig om ook een nekwarmer aan te schaffen en te dragen tijdens het hardlopen. Een nekwarmer is ook gemaakt van thermische stof en voert dus ook je transpiratievocht af. Ook is een nekwarmer vaak lang genoeg om ook je mond en neus en soms zelfs ook de oren mee te bedekken.

Uiteraard kun je er nog een muts en handschoenen bij aantrekken. Dikke sportsokken kunnen ook prettig zij bij koude omstandigheden. Nu ben je helemaal ingepakt en klaar om te gaan hardlopen in de winterse kou!

Zowat iedereen die een sport beoefent heeft er wel eens last van: de enkel. Je enkel is een ontzettend gecompliceerd gewricht en er kan van alles mis mee gaan. Je enkel kan dubbelklappen, verstuiken, je enkelbanden kunnen rekken of scheuren of je kan je enkel zelfs breken! Een ongeluk zit in een klein hoekje en zeker met een gecompliceerd gewricht als de enkel kan het herstel soms lang duren. Bij blessuregevoelige sporten als voetbal is een enkelblessure veelvoorkomend, maar ook met een rondje hardlopen kan het al misgaan. Ook in het dagelijks leven is de kans aanwezig dat je last van je enkel krijgt, daar is maar een kleine misstap voor nodig. Maar is er dan niets wat je kan dragen om de kans op blessures te verkleinen? Of om de snelheid van het herstel te vergroten? Zeker wel!

Kies voor een enkelbrace

Als je op zoek bent naar iets om je enkel mee te ondersteunen doe je er goed aan om eens te kijken naar een enkelbrace. Enkelbraces zijn er voor gemaakt om jouw enkelgewricht de stabiliteit te bieden die het nodig heeft. Veel enkels hebben baat bij ondersteuning, je hoeft er niet per se een blessure voor te hebben. Een enkelbrace kopen kan dus zowel voor revalidatie doeleinden als preventief een goed idee zijn. Een brace kan je helpen om het dagelijks leven een stukje prettiger te maken en je ook ondersteunen tijdens het sporten/

Waar moet je op letten?

Bij de aanschaf van een enkelbrace is het belangrijk dat je de goede maat kiest. Een te grote of te kleine brace biedt namelijk niet de ondersteuning die je nodig hebt. Een brace moet dus goed om je enkel passen om effect te hebben. Let dus goed op je schoenmaat en de maattabellen van enkelbraces als je er een aan wil schaffen. Let wel op: het wordt aangeraden om een (sport)sok te dragen onder de brace ter bescherming van je huid. Hou daar dus bij het kiezen van een enkelbrace rekening mee. Kies dus de brace die bij jou past, brace yourself en ondersteun je enkel!

Staat u normaal altijd in de sportschool of beoefent u op een vaste dag of avond een andere sport? Helaas staat dit nu een tijdje stil, maar wat kan dan wel? Wilt u graag toch fit blijven ook als u thuis moet blijven? Ik heb een aantal benodigdheden op een rijtje gezet waarbij u weinig ruimte nodig heeft.

 • Springtouw
  Als u thuis wilt sporten is een springtouw onmisbaar. U heeft tijdens het touwtjespringen namelijk al een complete training. U gebruikt voornamelijk de benen en het onderlichaam, maar ook uw armen en schouders hebben de nodige inspanning. Het beste is om het niet op een al te harde ondergrond te doen zo bespaard u uw knieën en andere gewrichten. Een uitkomst hierbij is een fitnessmatje dat u op de grond kunt leggen.
 • Gym Ball
  Deze fitnessbal zorgt vooral voor goede buikspieren en traint ook de dieper gelegen spieren. Kies hierbij voor een bal die past bij uw lengte. Begin met een wat zachtere bal, de oefeningen zijn dan wat makkelijker om uit te voeren. Gaat dit goed dan kunt u de bal langzaam een stukje harder oppompen om de oefeningen weer iets moeilijker te maken.
 • Weerstandsband
  Deze elastiekenband is goed om uw spieren te trainen en op te bouwen. Er zijn banden die weinig weerstand bieden. Hiermee kunt u het makkelijkst beginnen. Als u de spieren al iets meer opgebouwd heeft kunt u kiezen voor een band met meer weerstand. U moet dan meer kracht zetten om de zelfde oefening uit te voeren.
 • Yogamat
  Wilt u even rustig en zen worden kunt u ook kiezen voor een yogamat. U kunt op deze zachte mat de oefeningen comfortabel uitvoeren. De yoga oefeningen zorgen voor een goede balans en lenigheid. De mat zelf zorgt daarbij voor een goede grip wat ook erg belangrijk is tijdens de oefeningen.

Online programma

U kunt online oefeningen uitzoeken die u graag zou willen doen of uit zou willen proberen. Er zijn ook verschillende online mogelijkheden om te gaan sporten. Kies een programma uit dat bij u past of een programma waarbij u één van de bovenstaande middelen kunt gebruiken. Belangrijk is dat u het ook leuk vindt om het programma te doen anders is de kans groot dat u afhaakt en dat zou natuurlijk zonde zijn!

Je zou denken dat sporten altijd gezond is, maar wist je dat het soms juist een negatieve impact heeft op je gezondheid? We geven je hier wat tips om zonder al te veel moeite op een gezonde manier te sporten, zodat je snel resultaten zal bereiken.

Welke hulpmiddelen helpen je om gezond te sporten?

Er zijn veel sport en fitness producten die je helpen om te trainen op een gezonde manier. Denk hierbij aan wrist-wraps om je polsen te beschermen, fitness elastieken om te helpen bij pull-ups, en speciale schoenen voor iedere sport. Iets waar je echter niet zo snel aan denkt is het springtouw. Je herinnert je misschien nog dat je vroeger van alles met dit simpele touwtje kon doen op het speelplein. Maar wist je dat je ook als volwassen en ervaren sporter aan de slag kunt met het springtouw?

Probeer eens een paar minuten op te warmen door touwtje te springen. Je zult al snel merken hoe je ervan gaat zweten! Je kunt tot wel 1000 kcal verbranden met een uur touwtje springen. Weeg je wat meer of minder dan gemiddeld, en spring je sneller of langzamer, dan kan dit aantal afwijken. Feit blijft dat het een leuke manier is om snel calorieën te verbranden. Een perfecte work-out!

Naast het verbranden van calorieën train je ook meerdere lichaamsdelen tegelijkertijd met het springtouw. Je draait het touw met je schouders en armen, je buikspieren zorgen ervoor dat je recht blijft, en je benen springen. Daarom is het een leuke oefening om op te warmen, of als je een dag geen zin hebt om te gaan sporten, maar toch 10 minuten wil bewegen. Je kunt dit natuurlijk ook thuis doen, of zelfs op vakantie, in het park of op het strand.

Sporten gezond

Waar je op moet letten als je gezond wil sporten

Bij gezond sporten hoort een gezonde levensstijl. Dit betekent onder andere dat je genoeg water moet drinken gedurende de dag, en tijdens je training. Ook is gezond en gevarieerd eten belangrijk. Je spieren moeten zich namelijk herstellen na het sporten. Eet en drink je de rest van de dag niets, dan kun je erge spierpijn krijgen en zul je niet zo goed herstellen. Hierdoor blijven ook de gewenste resultaten uit.

Naast eten en drinken hoort slapen ook bij een gezonde levensstijl. Wanneer je veel sport heb je misschien wel een beetje meer nachtrust nodig. Luister naar je lichaam en accepteer dat je iets vroeger naar bed moet. Door genoeg rust te nemen kan je lichaam na het sporten beter herstellen, en kun je de volgende dag weer vol energie trainen.

Gezond sporten betekent ook goed en veilig sporten. Let op je techniek, neem advies aan van de trainers / coaches en vergeet niet je warming-up en cooling down te doen. Maak ook zoveel mogelijk gebruik van sport accessoires, bijvoorbeeld van workoutgear.nl, om volop te profiteren van je training, en om de kans op blessures te verminderen.

Bewegen is belangrijk. In het algemeen ligt de norm op 30 minuten intensief bewegen en dat zeker 5 dagen per week. Maar niet iedereen heeft daar tijd voor. Met een drukke baan of gezin kun je niet zo vaak in de sportschool staan. Dan heeft de homegym zo zijn voordelen. Je bespaart tijd, geld en beweegt toch voldoende.

Kies een ruimte
Een veel gehoord excuus om geen homegym in te richten is dat er geen ruimte is in huis. Maar zoveel ruimte heb je helemaal niet nodig voor je privésportschool. Je bent al een heel eind met een ruimte waarin je een fitnessmat en gewichten kwijt kunt. Belangrijk zijn vooral een goede verlichting en ventilatie. Een extra slaapkamer die fungeert als logeerkamer of hobbyruimte is bijvoorbeeld een prima plek maar een tuinhuisje kan ook.

Richt de ruimte in
Belangrijk bij het inrichten van je eigen homegym is dat er geen overlast ontstaat. Zorg dus voor rubberen matten zodat er voldoende demping is wanneer je bijvoorbeeld onderburen hebt. Zorg verder voor een grote spiegel zodat je jezelf ziet bewegen. Een stevige kast biedt ruimte om bidons en handdoeken op te bergen en zelfs wat kleine gewichten. Zet grote fitnessapparatuur zoveel mogelijk richting de muur, zodat de ruimte goed wordt benut. Train je graag op muziek? Ook hier moet je rekening houden met overlast. Veel mobiele telefoons kun je koppelen aan losse speakers. Of doe een koptelefoon op. Zo hoef je niet te investeren in een dure muziekinstallatie.

Welke apparaten mogen niet ontbreken?
Een crosstrainer is een prima apparaat voor jouw homegym. Je traint er namelijk alle lichaamsdelen mee. De vanaf-prijs van dit apparaat is ongeveer 300 euro, hoewel je tweedehands mogelijk goedkoper uit bent. Doe je aan krachttraining? Dan mag een powerrack niet ontbreken in jouw privésportschool. Qua aanschafprijs moet je denken aan minimaal 300 euro waarbij je het powerrack vervolgens naar behoefte verder kunt uitbreiden. Een spinning bike neemt relatief weinig ruimte in en is daarom zeer geschikt voor de wat kleinere homegym. Hetzelfde geldt voor een bokszak. Hiermee train je veel lichaamsdelen en je kunt er wat frustraties op kwijt.

Hoe financier je een homegym?
Wanneer je fit voelt, zit je beter in je vel. Zowel fysiek als mentaal. Daarom is een homegym een goede investering. Heb je momenteel geen spaargeld om een homegym te financieren? Dan kan geld lenen een optie zijn. Er zijn twee soorten leningen: een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet is flexibel en los je alleen af wanneer je een gedeelte opneemt. De rente fluctueert gedurende de looptijd. Een doorlopend krediet mag je gedurende de aflossing opnieuw opnemen. Een persoonlijke lening moet je binnen een vooraf afgesproken tijdspad helemaal terugbetalen aan de bank. De maandelijkse aflossing, inclusief vaste rente, blijft gedurende de gehele looptijd hetzelfde. Het deel van de lening dat is afgelost, mag je niet opnieuw opnemen.

Wat kan ik lenen?
De meest dringende vraag wanneer je een lening wil afsluiten is: wat kan ik lenen? Dit hangt af van een aantal zaken: het bedrag, je bruto-inkomen en of er geen andere leningen openstaan. Wil je meer inzicht in hoeveel je mogelijk kunt lenen? Gebruik een online vergelijkingssite om te zien voor welke leningen je in aanmerking komt.

 

Muziek luisteren tijdens het sporten kan een positief effect hebben op jouw sportprestaties. Het kan ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld net iets harder gaat rennen dan je normaal kunt. Daarbij houdt je je conditie ook nog eens op pijl. Om ongestoord naar je favoriete muziek te kunnen luisteren terwijl je aan het sporten bent, heb je echter wel geschikte oordopjes nodig. Bij GetLoud vind je een overzicht van de top 10 beste sport oordopjes.

Waar let je op?
Als eerst is het belangrijk om te weten waar je zoal op moet letten als je op zoek gaat naar goede sport oordopjes. Je wilt natuurlijk niet hebben dat de oordopjes tijdens het sporten continu uit je oren vallen. Daarnaast wil je ook niet hebben dat je steeds je smartphone uit je zak moet halen om de muziek te regelen.

Gelukkig hebben fabrikanten hier oplossingen voor gevonden door handige sport oordopjes op de markt te brengen. Zo blijven deze oordopjes zelfs bij intensief sporten gewoon in je oren zitten en kun je ze bedienen door een controlepaneel dat bij deze dopjes beschikbaar is. Vaak is het met deze oordopjes zelfs mogelijk om inkomende telefoongesprekken te beantwoorden, mits je daar behoefte aan hebt.

Meegedacht met sporters
Naast dat je bij deze sport oordopjes geen last hebt van bovengenoemde problemen, hebben de fabrikanten verder ook meegedacht met sporters. Zo gaan de oordopjes niet direct kapot door regenwater en zijn ze ook bestand tegen zweet en intensieve beweging. In sommige gevallen is zelfs aan extra versteviging gedacht, zodat de zwakke punten wat minder zwak worden en de sport oordopjes dus langer meegaan dan je van gewone dopjes gewend bent.

Ben je dus op zoek naar iets wat jouw sportprestaties weer net een stapje omhoog kan duwen? Denk dan eens na over het aanschaffen van sport oordopjes. Met de juiste muziek word je niet meer van buitenaf afgeleid en kun je je echt focussen op wat voor jou belangrijk is: het uiterste uit je sportprestaties halen.

Pin It