Rubriek

Voeding

Rubriek

Met deze gezondere versie van de klassieke Caesarsalade begin jij het najaar goed! Deze Caesarsalade zit bomvol vezelrijke ingrediënten zoals volkoren croutons en boerenkool en bevat ook nog eens een goede portie eiwit en gezonde vetten. Lekker én gezond genieten dus met dit kleurrijke recept!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 2 kipfilets, in reepjes
  • 1 bosui, in plakjes
  • 500 g boerenkool
  • 200 g radijs, in plakjes
  • 200 g quinoa
  • 4 el Becel Original Vloeibaar
  • 2 el pompoenpitten
  • zout en peper

voor de volkoren croutons

  • 2 sneeën volkorenbrood, grof gesneden
  • 2 el Becel Original Vloeibaar

voor de yoghurtdressing

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ citroen
  • 50 g magere yoghurt
  • 5 g platte peterselie

Bereidingswijze

  1. Begin met de volkoren croutons. Verwarm de oven voor op 200 °C en verdeel de stukjes brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hier de Becel Original Vloeibaar overheen en breng op smaak met zout en peper. Bak de croutons 10 minuten in de oven tot de croutons knapperig zijn geworden. Hussel halverwege om.
  2. Door naar de boerenkool! Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels Becel Original Vloeibaar en breng op smaak met zout en peper. Hussel het geheel goed door en bak de boerenkool vervolgens 8 minuten in de oven totdat de boerenkool knapperig is geworden.
  3. Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Breng op smaak met zout en peper en laat de quinoa compleet afkoelen.
  4. Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Kook de eieren 6 minuten in ruim kokend water en giet af met koud water. Pel de eieren en snijd ze door de helft.
  6. Verhit de Becel Original Vloeibaar in een grillpan op hoge temperatuur en bak de kipfiletreepjes in 4 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper en keer halverwege om.

Verdeel de quinoa over de vier kommen, leg hierop de boerenkool en radijs. Leg vervolgens op iedere salade wat gegrilde kip, een ei en maak het af met de volkoren croutons. Garneer het met de bosui en pompoenpitten en serveer direct met de yoghurtdressing. Eet smakelijk!

Recept- en fotocredits: Becel

Wat is nou het ultieme najaarsgerecht? Een hartverwarmende stoof natuurlijk! Deze gezonde vegan stoofpot met paddenstoelen en krieltjes zit boordevol groente én smaak en is ook nog eens heel makkelijk te bereiden. Maak een lekker grote pan klaar en verwen je vrienden en familie ermee!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 4 tomaten, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 300 g krieltjes, gehalveerd
  • 250 g kastanjechampignons, in kwarten
  • 140 g koningsoesterzwammen, in kwarten
  • 50 g zilveruien
  • 15 g basilicum, fijngesneden
  • 5 g tijm
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 el Becel Original Vloeibaar
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verhit Becel Original Vloeibaar in een grote braadpan op middelhoge temperatuur en fruit hierin de zilveruien 3 minuten aan. Voeg de knoflook, de helft van de basilicum en de tijm toe en bak deze nog 2 minuten mee.
  2. Voeg dan de paprika, courgette, aubergine, kastanjechampignons en koningsoesterzwammen toe en bak deze 5 minuten totdat deze beetgaar zijn.
  3. Verlaag de temperatuur en voeg de tomaten, krieltjes en groentebouillon toe en laat dit 20 minuten pruttelen totdat de krieltjes gaar zijn. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de groentestoof over diepe kommen en garneer deze met de overgebleven basilicum. Serveer direct!

Tip: Ben je nog op zoek naar een goede braadpan? Maak deze stoof eens in een braadpan van BK!

Recept- en fotocredits: Becel

Op zaterdag haring eten op de markt? Uw boodschappen combineren met een bezoekje aan de visboer? In veel dorpen en steden is op vaste dagen de visboer op de markt te vinden. Een lekkerbekje voor thuis en tijdens het wacht vast een heerlijke haring eten. Een bezoekje aan de visboer is vaste prik. Maar eet u de haring met of zonder uitjes en hoe gezond is haring eigenlijk?

Haring eten met of zonder uitjes

In juni vindt traditioneel vlaggetjes dag plaats, tijdens deze dag wordt de komst van de nieuwe haring gevierd. Hollands nieuwe is vol van smaak en heeft eigenlijk helemaal geen ui nodig om lekker te smaken. Toch wordt haring traditioneel vaak met een uitje of broodje gegeten. Bij verse haring kunt u de uitjes eigenlijk wel achterwege laten want ui is ooit aan de haring toegevoegd om de bedorven smaak te maskeren. haring is een delicatesse en verse haring heeft de uit eigenlijk niet nodig. Tegenwoordig worden de haringen natuurlijk veel beter bereid en wordt de smaak en versheid bij visboeren goed behouden. Proef de echte smaak van de vis en laat de ui achterwege.

Hoe gezond is haring happen?

Haring is gezonde vette vis. Omega 3 helpt vetzuur beschermt tegen hart- en vaatziekten én ondersteunt het functioneren van de hersenen. Af en toe een haring van de visboer is dus zeker een gezonde toevoeging aan uw dieet. Net als bij alles is te veel vette vis natuurlijk niet goed maar af en toe heeft het eten van haring zeker gezondheidsvoordelen.

Geniet van de heerlijke en unieke smaak van haring en laat de uitjes achterwege bij uw volgende bezoekje aan de markt.

Is jouw zomervakantie ook alweer achter de rug? Het normale dagelijkse leven is weer begonnen en dat betekent dat de tas voor naar kantoor of school wordt klaargezet. Natuurlijk met een lunchtrommel erin, want een goede lunch geeft je de energie die je tijdens de werkdag nodig hebt. Hoe zorg je er nu voor dat je ’s ochtends niet te vroeg op hoeft te staan, maar toch een lunch meeneemt die wat spannender is dan twee boterhammen met kaas? Hier vind je een aantal tips om je kleurrijke lunchtrommel (of die van de kids) op een verrassende en smaakvolle manier te vullen!

1. Verwerk fruit en groente op een leuke manier

Dat fruit en groente gezond zijn weet iedereen, maar twee stuks fruit en 250 gram groente eten per dag kan soms nog best lastig zijn. Jij hebt vast weleens een bruine banaan in je tas
gevonden omdat je ‘m door de drukte op het werk vergeten was. Een goede manier om zonder moeite meer groente en fruit binnen te krijgen, is door ze te verwerken in je lunchgerechten. Maak bijvoorbeeld een lunch met wraps die deels uit groente bestaan en vul ze met hummus, komkommer en tomaat. Of maak ’s ochtends een fruitsmoothie en neem deze mee naar kantoor in een goed-afsluitbare beker. Gooi er in de blender eventueel een handje spinazie doorheen, lekker gezond en je proeft er niets van! Een andere tip is om groente en fruit voor jezelf zo aantrekkelijk mogelijk te maken, dus niet als losse stuks maar in een (fruit)salade. Pimp die salade vol sla en groente dan met je favoriete ingrediënten zoals feta, mozzarella of stukjes (vega) kip of probeer eens een panzanella salade met Looye Honingtomaten zoals hieronder. Een andere tip is om fruitspiesjes te maken met verschillende soorten fruit afgewisseld. Zo wordt gezond eten geen straf, maar een feestje!

2. Zorg voor afwisseling

Bij een verrassende lunch is afwisseling key! En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten. Wissel tijdens de week bijvoorbeeld af tussen volkoren crackers, maiswafels en boterhammen. Zo’n kleine verandering kan er al voor zorgen dat je lunch niet saai wordt. Ook kun je bij het beleg afwisselen met verschillende smaken om de lunch spannend te houden. Denk aan combinaties van zoet en hartig, zoals pindakaas met honing of appelstroop. Maak je boterham met kaas wat interessanter door er plakjes augurk of wat mosterd op te doen. Of maak spannende combinaties zoals pindakaas met komkommer en sriracha. Echt heel lekker!

3. Zorg voor tussendoortjes vol smaak

Een tussendoortje meenemen naar het werk is een must – het geeft je net dat beetje extra energie als je in een dipje zit. Tussendoortjes zijn er in de supermarkt in overvloed, zoals proteïne bars en fruitrepen, maar vaak bevatten deze veel suiker en/of zoetstoffen. Het is daarom veel gezonder (en leuker!) om tussendoortjes zelf te maken. Maak bijvoorbeeld zelf mueslirepen door granen en noten in de oven te roosteren. Of bak gezonde muffins zoals cupcakes met Looye Honingtomaten die je meeneemt. Maak in het weekend een hele batch, vries een groot deel in, en je hebt de komende weken een lekker tussendoortje. Dé tip bij het gebruiken van natuurlijke ingrediënten en geen suiker en zoetstoffen, is om ingrediënten te kiezen die veel smaak hebben. Pimp je rauwkost tussen de middag bijvoorbeeld met wat Looye Honingtomaten, dat zijn echte zoete smaakbommetjes. Of doe wat stukjes gedroogd fruit door je muffins, zoals abrikozen of appel. Gedroogd hebben deze fruitsoorten extra veel smaak! Wedden dat je collega’s jaloers zullen zijn op je zelfgemaakte tussendoortjes?

Credits: Looye Kwekers

De avocado is niet meer weg te denken uit ons eetpatroon. In diverse gerechten, diëten en voedingsschema wordt de groente veelvuldig opgenomen. De afgelopen jaren is de populariteit van de groene vruchtgroente flink toegenomen. Waarom is een avocado zo gezond?

Vetgehalte in de avocado

Avocado is een groente die veel vet bevat. Groentes staan juist bekend om hun lage vetpercentage, de vruchtgroentes zijn hier een uitzondering op. De vruchtgroente bestaat voor 30% uit vet, voornamelijk oliezuur. Oliezuur is onverzadigd vet en dit verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Het vet in de vruchtgroenten zijn dus goede vetten omdat ze de kans op hart- en vaatziekten verlagen. Maar pas op de kleine krachtpatser bevat veel vet en levert dus ook veel calorieën. Vet blijft vet dus u doet er goed aan om niet meer dan een halve avocado per dag te eten.

Veel voedingsstoffen

In een de vruchtgroente zitten veel voedingsstoffen. Zo zit een avocado ook vol met vezels, vitaminen en mineralen. Kalium, magnesium, vitamine A,B1,B2,B6, C,E en foliumzuur zitten ook allemaal in de groene groente, een echte krachtpatser dus als het om vitamines gaat.

Welke avocado is rijp om te eten

Avocado’s zijn het hele jaar door te koop in de supermarkt en bij de groenteboer. Hoe weet u of de vruchtgroenterijp is? Druk licht met uw vinger rond de steelaanzet, is deze zacht dan is de avocado rijp. Wanneer u de vrucht open maakt moet deze geel/groen en lekker romig zijn. de vruchten houden niet van kou, bewaar ze niet in de koelkast maar wel op een koele en droge plek.

Dat de groene vruchtgroente een blijvertje is in het groentesap is inmiddels wel duidelijk. De groente die rijk is aan oliezuur geeft veel gezondheidsvoordelen en is daarom in veel voedingsschema’s terug te vinden. Ga niet overdrijven met het consumeren van de vrucht maar hou het bij maximaal een halve avocado per dag om optimaal te genieten van het gezondheidsvoordeel van deze heerlijke groente.

De vakantie zit erop en dat betekent dat het normale leven weer is begonnen. Om weer in je oude ritme te komen, is het belangrijk om weer goed en gezond te eten. Het kan dan erg helpen om supplementen te gebruiken om jouw voedingspatroon een boost te geven. En hoe ideaal zou het zijn om deze supplementen toe te voegen aan gerechten die gezond en ook nog erg lekker zijn? Wij helpen je daarom met een aantal recepten!

Snelle gerechten

Eerlijk is eerlijk, niet iedereen heeft alle tijd om uren in de keuken te staan. Daarom is een snel recept wel zo fijn. Het is dan fijn als jij genoeg voedingsstoffen uit jouw maaltijden kunt halen die jouw lichaam nodig heeft. Eiwitten zijn bijvoorbeeld erg belangrijk voor je afweersysteem. Als je hebt gesport of als je op een andere manier jezelf hebt ingespannen,  zorgen jouw eiwitten ervoor dat je herstelt. Eiwitpannenkoeken zijn daarom jouw redder in nood als jij wat meer van deze voedingsstof nodig hebt, want wie houdt er nu niet van pannenkoeken? Je kunt jouw vertrouwde recept voor ‘normale’ pannenkoeken gebruiken en daar een tot twee scheppen eiwitpoeder aan toevoegen of een van de vele recepten op internet zoeken om wat inspiratie op te doen voor de lekkerste eiwitpannenkoeken. Als kers op de taart kun je de pannenkoeken natuurlijk met elke gezonde topping naar keuze beleggen. Banaan, aardbeien, bessen… Keuze genoeg!

Lekkere tussendoortjes

Als jij graag een gezonde snack wilt hebben voor tussendoor, zijn eiwitrepen een goede optie. Deze kun je gemakkelijk zelf maken met onder andere eiwitpoeder, havermout, gedroogde cranberry’s en pindakaas. De reep is een makkelijke manier om snel je energielevel aan te vullen. Doordat je zelf jouw gerechten maakt, heb je beter zicht op wat je eet, waardoor je zeker weet dat je gezond en natuurlijk ook lekker eet. Met het gebruik van de supplementen maak je het jezelf daarnaast veel makkelijker om de benodigde vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Je geeft je lichaam dus eigenlijk een steuntje in de rug met de supplementen.

Er zijn dus een hoop mogelijkheden met supplementen waardoor jij jouw gerechten lekker én gezond kunt maken. Eiwitpoeder kun je bijvoorbeeld bij jouw pannenkoeken toevoegen en je kunt daarnaast ook heerlijke eiwitrepen maken. Wil jij nog meer producten gebruiken om jouw kookkunsten naar een hoger niveau te tillen én gezond te eten? Neem dan vooral een kijkje op de site van XXL Nutrition!

Eten weg gooien is zonde. Met de huidige supermarkt prijzen is het zeker verstandig om het maximale uit uw eten te halen en zo min mogelijk de vuilnisbak in te gooien. Restjes eten in bakjes doen en in de koelkast bewaren is de ideale oplossing om voedselverspilling tegen te gaan. Bij het bewaren van kliekjes in de koelkast kunt op drukke dagen snel een maaltijd opwarmen. Wissel koken en eten opwarmen met elkaar af. Hoelang kunt u restjes eten bewaren in de koelkast?

Bewaar restjes eten maximaal 2 dagen in de Koelkast

Het laatste wat u wilt is ziek worden van voedsel dat bedorven is. Een kliekje kunt u maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Staat het bakje met overgebleven eten na 2 dagen nog steeds in de koelkast? Dan kunt het beter weg gooien dan nog opeten. De juiste manier van het bewaren van een restje eten is door het eerst te laten afkoelen voor dat u het in een bakje in de koelkast zet. Verdeel het overgebleven eten in bakjes en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Zodra het voedsel is afgekoeld zet u het bakje in de koelkast, bij voorkeur binnen 2 uur. Geef bacteriën geen kans en ga verstandig om met uw restjes eten.

Kliekjes in vriezen

Wanneer het u niet lukt om binnen 2 dagen het overgebleven eten op te eten kunt u er ook voor kiezen om het eten in te vriezen. Een maaltijd in de vriezer blijft ongeveer 3 maanden goed. Bij het opwarmen van de maaltijden moet u er goed op letten dat het eten door en door verwarmd wordt. Zeker in de magnetron is het belangrijk om het eten goed door te roeren zodat alles warm wordt en bacteriën gedood worden.

Ga verstandig om met uw eten en plan van te voren wanneer u gaat koken en wanneer u restjes gaat eten. Door een goede planning te maken gaat u voedsel verspilling tegen.

Gezond eten willen we het liefst allemaal, elke dag. Toch heb je door je drukke leven niet altijd tijd of zin om ‘s avonds nog lang in de keuken te staan. Je grijpt weer naar de ongezonde snacks of een snelle, niet hele voedzame maaltijd. Of erger nog, je bestelt maar weer een pizza of loopt even snel naar de snackbar om de hoek. Voor af en toe is dat natuurlijk prima, maar wordt dit teveel een routine dan kom je op den duur heel wat noodzakelijke voedingsstoffen tekort. Gezond eten is belangrijk voor een fit en sterk lichaam. Heb je geen privé kok in huis, dan moet je toch echt zelf aan de slag. Hoe kun je nu elke dag gezond eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan? Lees snel verder voor onze tips.

Planning is alles

Wanneer je niet teveel tijd in de keuken wilt doorbrengen dan is een goede planning alles. Maak in het weekend alvast een schema voor wat je elke dag gaat eten. Dat scheelt je heel wat kopzorgen doordeweeks, je hoeft dan niet elke dag opnieuw te bedenken wat je moet gaan klaarmaken. In het weekend kun je vaak nog wel de tijd vrijmaken om even in de keuken te staan. Je hebt dan niet een lange werkdag achter de rug. Bereid daarom het eten alvast voor, zover dat kan of kook meerdere porties van een gerecht (dat kost meestal niet meer tijd). Porties die je over hebt stop je in bakjes in de vriezer. Bijkomend voordeel van het van tevoren klaar maken van je maaltijden is dat je ook nog eens minder eten weggooit. Je bepaalt namelijk heel nauwkeurig wat je de komende dagen gaat eten en maakt zo nooit te veel klaar. 

Doe weekboodschappen

Bespaar jezelf veel tijd doordeweeks en doe je boodschappen in één keer. Kies een vast moment in de week, dit hoeft natuurlijk niet persé in het weekend te zijn en haal alles in huis wat je nodig hebt. Voor verse producten zoals fruit en groente kom je dan een paar dagen laten nog een keer terug, zodat ze ook vers blijven.

Ga voor snel en simpel

Is het je niet gelukt weekboodschappen te doen of je maaltijden voor te bereiden in het weekend? Zorg er dan voor dat je altijd gezonde basisproducten in huis hebt zoals volkoren pasta en couscous,  zilvervliesrijst, (zoete) aardappels en bijvoorbeeld tofu. In de vriezer kun je zakken groente kwijt. In de voorraadkast nog wat flessen tomatensaus en je hebt altijd een basis in huis om een gezonde maaltijd in elkaar te flansen. Het hoeft niet een hoogstaand driegangenmenu te zijn, als je maar voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt en de maaltijd lekker vullend is. 

Laat je maaltijden bezorgen

Ben je altijd druk en heb je na een lange werkdag geen tijd of zin om te koken? Dan kun je heel eenvoudig gezond eten bestellen. Een complete maaltijd die je alleen nog maar thuis hoeft op te warmen. Hoe handig is dat? Je kunt er ook voor kiezen om losse boodschappen te laten bezorgen, maar een hele kant-en-klare maaltijd is nog veel makkelijker én sneller. Bij kant-en-klaar denk je wellicht niet direct aan een gezonde maaltijd. Gelukkig zijn daar tegenwoordig hele goede opties voor. Je hoeft niet te koken en daarnaast eet je ook nog eens gezond. Het beste van twee werelden. 

Focus op groente

Wil je elke avond een gezonde maaltijd op tafel zetten, leg dan de focus op groente. Hiermee kun je alle kanten op. Je kunt ze namelijk wokken, stomen of koken. Ook gegrilde groenten of lekker uit de oven zijn ze altijd goed. Serveer daarnaast wat pasta of aardappels en je hebt binnen no-time een verse maaltijd klaar. Ook tijdens de lunch kun je eenvoudig meer groente verwerken. Beleg je boterham met hummus, tomaat en komkommer of maak een salade klaar.

Het is de tijd waard

Natuurlijk ben je vaak druk en heb je geen zin meer op naar de supermarkt te gaan en vervolgens nog te koken. Maar wil je ondanks dat wel gezond eten, dan moet je er toch een bepaalde tijd in investeren. Bovendien, gezond koken hoeft heus niet altijd lang te duren. Maak gebruik van handige tools zoals een keukenmachine voor een verse pastasaus of kies voor veel ovengerechten en laat de oven het werk voor je doen. Heb jij ondertussen weer tijd voor andere klusjes die nog nodig gedaan moeten worden.

Waar eerder ieder huishouden wel over een frituurpan beschikte heeft deze nu plaats gemaakt voor de Airfryer. In een Airfryer bakt u niet meer in frituurvet maar door middel van hete lucht. Is het eten dat in de Airfyer gemaakt wordt ook daadwerkelijk gezonder dan uit de frituurpan?

Heteluchtoven

De fryer kan eigenlijk gezien worden als een kleine heteluchtoven. Veel combimagnetrons beschikken over een hete lucht functie. Door dat u uw eten niet in het vet laat zakken voelt een hete lucht bereiding als de betere keuze maar is dit ook zo? Patat blijft natuurlijk een snack of patat, een kroket of een frikadel nu in de frituur of in de airfyer wordt gebakken, het blijft een ongezonde keuze. Toch kan een fryer er wel voor zorgen dat u iets minder calorieën binnen krijgt dan bij het frituren.

Maaltijden bereiden in de Airfryer

Een airfryer kan zeker wel zorgen voor gezond eten. Bij het bakken van kip of vis kunt u zelf een beetje olie toevoegen. Wanneer u vis frituurt zal het heel vet worden terwijl u in de airfyer hier geen last van heeft. Probeer uw eten in de kleine hete luchtoven op maximaal 180 graden te bereiden. Door op een lage temperatuur te bakken zal er minder acrylamide ontstaan. Een hoge inname van de stof acrylamide kan schadelijk zijn voor mensen. Vooral bij gefrituurde aardappelproducten zit veel acrylamide. Door te bakken in een fryer op een lage stand zal er minder acrylamide in het product zitten.

Nooit meer frituren

Of de Airfyer echt zoveel gezonder is dan de frituurpan zijn de meningen verdeeld. Een snack uit de fryer kan iets gezonder zijn dan uit de frituurpan maar levert nauwelijks voordelen op. Maaltijden bereiden in de Airfyer is prima, zeker omdat u normaal gesproken dit ook zou kunnen doen in een heteluchtoven. Een Airfryer kan een mooie toevoeging zijn voor u keukenapparatuur maar hoeft niet direct uw frituurpan te vervangen.

We zitten nu midden in de zomer. Genieten van de zon, lekker lang buiten zitten en eten op een terrasje. Dat klinkt u vast als muziek in de oren, maar wat kunt u in de zomer nu het beste eten wanneer het warm weer is. Wij hebben een paar tips op een rijtje gezet.

Zorg voor voldoende vocht

Wanneer het warm weer is dan hebben we meer vocht nodig. Door de warmte zweten we meer en kan het lichaam bij te weinig vocht zelfs uitdrogingsverschijnselen vertonen. Niet gezond en het kan ook een onprettig gevoel geven. Voldoende water drinken is daarom belangrijk, maar u kunt ook vocht uit voedsel halen. U kunt hierbij denken aan watermeloen. De naam zegt het al. Watermeloen bestaat uit veel water / vocht en kan uw vochttekort dan ook aanvullen.

Ook veel groente bestaat voor 95% uit vocht. Groente eten is sowieso gezond, maar kan ook weer bijdragen aan een goede vochthuishouding. Voorbeelden van groente die veel vocht bevatten zijn onder andere: sla, radijsjes en komkommers. Buiten het feit dat het goed is voor het vocht bevatten ze ook vaak vitaminen en geeft het een lekker fris gevoel wanneer het gegeten wordt.

BBQ op het terras

Wanneer de weerman mooi weer voorspelt dan staan we met zijn alle bij de slager voor een paar lekkere stukjes vlees en rennen we naar de bakker voor een stokbrood. Een BBQ is natuurlijk lekker en ook gezellig om met vrienden te doen, maar vlees en vooral te veel vlees is niet aan te raden tijdens warme dagen. Door de vele dierlijke eiwitten heeft het lichaam veel moeite deze te verteren. Het lichaam gebruikt veel energie en warmt daardoor ook op. Iets wat we niet willen wanneer het buiten ook al warm is.

Alcohol

Wat voor een BBQ geldt is ook zo voor alcohol. We schenken graag een glaasje vol met wijn of we drinken een lekkere cocktail in de avondzon, maar alcohol is juist vocht afdrijvend. Dus ook niet ideaal wanneer u het vochtniveau goed wilt houden.

Fruit goed voor de huid

Eerder in dit artikel hadden we het al over voldoende groente en fruit eten voor het vocht, maar veel fruitsoorten zijn ook rijk aan vitamine C en dat is weer erg goed voor de huid. Zeker wanneer u veel uren in de zon doorbrengt is het goed om de huid te verzorgen. Dus neem na het diner een lekkere bak met aardbeien en vul uw vitamine C aan.

Geniet van de zomer en eet gezond.

Pin It