Rubriek

Voeding

Rubriek

Wilt u een paar kilootjes verliezen? Er zijn tal van diëten die u dan kunt volgen. Let er wel altijd op dat u op een gezonde en verantwoorde manier gaat lijnen. De kilo’s vliegen er vanaf wanneer u een streng dieet gaat volgen en iedere dag gaat sporten. Maar wanneer u dan weer gaat stoppen met het dieet komen de kilo’s er vaak ook weer bij. Het is beter om het dieet rustig op te bouwen en vol te houden gedurende een langere periode. Zo schiet het lichaam niet in de stress stand. Het kan dan namelijk gebeuren dat uw lichaam juist gewicht gaat vasthouden.

Koolhydraatarm dieet

Een dieet waar u voor kunt kiezen is het koolhydraatarm dieet. Hierbij probeert u alleen voeding te nuttigen waar geen of weinig koolhydraten inzitten. Veel mensen hebben baat bij dit dieet, maar er zijn natuurlijk voor- en nadelen te noemen van dit dieet. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Voordelen

Een voordeel is dat koolhydraatarm voedsel vaak wel meer eiwitten bevat. Dit is goed voor het lichaam en zorgt er vaak ook voor dat spiermassa vastgehouden wordt. U behoudt dus uw spieren, maar verbrand het vet.

Een ander voordeel is dat u geen honger hoeft te lijden. U mag namelijk zoveel eten als dat u wilt. Zolang het voedsel dus geen of heel weinig koolhydraten bevat. Ook zorgt dit ervoor dat uw bloedsuiker stabiel blijft. Deze schommelt namelijk door te veel of te weinig koolhydraten en de hoeveelheid insuline die u dan gebruikt.

U zit beter in uw vel. Doordat u gaat afvallen zult u zich beter gaan voelen, maar ook heeft het een positieve invloed op uw huid en haar.

Nadelen

Het is helaas geen wonderdieet. Er zijn ook nadelen aan een koolhydraatarm dieet.  Veel voedsel dat u kunt eten is vaak niet kant en klaar en verpakt verkrijgbaar. Zo kunt kunt u niet even een koekje of reep in de tas gooien, maar met u thuis goed bedenken welke tussendoortjes u vandaag gaat eten. Deze moeten dan bereid worden en meegenomen worden.

Het dieet is vaak duurder qua boodschappen. Dit omdat er andere voeding gekocht moet worden. Zoals aangegeven is dit vaak ook eiwit voedsel. Dat is op zich positief, maar dus ook duurder.

Zoetigheden behoren bij dit dieet ook tot het verleden en ook kunt u zouttekort opbouwen. Veel zout dat wij binnenkrijgen gaat via het brood en dit is iets wat u niet mag eten. Ook hier nog een positief puntje. Er zijn wel steeds meer bakkers die ook koolhydraatarm brood bakken.

Op uw lijn letten is dus goed, maar dieet wel gezond!

Het hebben van een lactose intolerantie kan een vervelende ervaring zijn. Daarom is het handig om te weten wat een lactose intolerantie eigenlijk inhoudt. En misschien zelfs wel beter, hoe je met deze intolerantie om kunt gaan. Of wanneer je last hebt van klachten na het eten van bepaalde producten, wil je graag uitsluiten waar dit aan licht. Als je weet waar je een intolerantie voor hebt, kun je hier mee leren leven. Daarom gaan we in deze blog in op de lactose intolerantie.

Wat is een lactose intolerantie?

Een lactose intolerantie komt voor in de dunne darm. De oorzaak van deze intolerantie is een tekort aan het lactase-enzym, welke de stof lactose moet verteren. Lactose is een stof die voorkomt in zuivelproducten en wordt ook wel melksuiker genoemd. Wanneer lactose in de dunne darm terecht komt, wordt deze normaalgesproken verteerd door het lactase-enzym. Dit enzym zet namelijk de lactose om in glucose en galactose. En aangezien dit enzym niet voldoende aanwezig is bij een lactose intolerantie, kan de lactose niet verteerd worden. 

Waar kun je een lactose intolerantie aan herkennen?

Om uit te kunnen sluiten of je inderdaad last hebt van een lactose intolerantie, moet je wel weten welke symptomen hierbij horen. Een lactose intolerantie is te herkennen aan de volgende klachten: buikpijn, opgeblazen gevoel, verstopping, diarree, darmkrampen en winderigheid. Wanneer deze klachten voordoen na het consumeren van een product wat lactose bevat, is er een grote kans dat het een lactose intolerantie is. Maar het kan natuurlijk ook een andere intolerantie zijn, maar een lactose intolerantie is wel een veel voorkomende intolerantie.

Wat kun je doen tegen een lactose intolerantie?

Als het gaat om een lactose intolerantie kun je niets doen, om de intolerantie volledig te laten verdwijnen. Maar er zijn wel manieren om er mee om te kunnen gaan. Zo kun je een dieet aanhouden welke een lactosevrij dieet is, hier zijn speciale diëten voor opgesteld welke je erbij kunnen helpen. Maar aan de andere kant wil je er soms ook geen rekening mee hoeven te houden, voor als je bijvoorbeeld met vrienden uit eten gaat.

In dit geval is er wel een hulpmiddel welke helpt bij het verteren van lactose. Dit zijn namelijk lactase supplementen die het tekort aan het lactase-enzym opvullen. Deze supplementen zijn ontwikkeld door Intoleran Digestive Experts. Zo kun je tijdens een etentje zorgeloos genieten van alle gerechten. De lactase supplementen zijn te verkrijgen in verschillende vormen, zo kun je het als capsules, als tabletten of als druppels nemen. 

Met het mooie weer is het natuurlijk heerlijk om lekker te tuinieren in eigen tuin. Heeft u al een eigen kruidentuintje in uw tuin? Nog niet? Zo maakt u een kruidentuintje in uw eigen tuin. Wij hebben de do’s en dont’s op een rijtje gezet. 

Maak een plan voor uw kruidentuintje

Het is natuurlijk makkelijk om wat kruiden te zaaien of te planten, maar zo werk het in de praktijk niet. Bedenk eerst goed welke kruiden u graag in de tuin wilt hebben. Welke kruiden gebruikt u bijvoorbeeld zelf vaak tijdens het eten. Het is natuurlijk zonde om kruiden te planten die u zelf nooit gebruikt. Want wat doet u dan met de kruiden die klaar zijn om te oogsten. U kunt er ook voor kiezen om kruiden te poten die een medicinale werking hebbben. Zo kunt u bij kwaaltjes kruiden uit eigen tuin inzetten.

Wanneer u een keuze heeft gemaakt in het soort kruiden dat u wilt gaan inzetten is een tweede stap om te kijken hoeveel ruimte ze nodig hebben. Heeft u deze ruimte in eigen tuin? Wanneer u de kruiden te weinig ruimte geeft zullen ze zicht niet goed ontwikkelen en is de kans dus klein dat u ze zelf kunt gaan gebruiken.

Wanneer weinig plek heeft om de kruiden in de grond te zaaien kunt u er ook voor kiezen om ze in potten te kweken. Op deze manier is het zelfs mogelijk om ze op het balkon te kweken.

Zo plant u de kruiden

 1. Bekijk goed welke zaken de kruiden nodig hebben. Hoeveel ruimte, veel of weinig zonlicht. Zo kunt bepalen welke kruiden er op welk plek horen.
 2. Kijk ook goed naar de hoeveelheid ruimte die de kruiden nodig hebben en laat kruiden elkaar niet in de weg staan!
 3. Plant of zaai de kruiden in het juiste seizoen. Zijn het voorjaarsbloeiers of juist herfstliefhebbers.
 4. Heeft u alles in de grond staan. Geef dan zeker in het begin wat extra meststof daar houden ze van.

Oogsten

Zijn de kruiden volgroeid dan kunt u ze gaan oogsten. Vaak kunt u gewoon een gedeelte van de kruidenplant afknippen om te gebruiken. De plant kan dan gewoon verder groeien. Heeft u de kruiden in een pot staan kijk dan wel goed of ze steeds voldoende ruimte hebben. Een plant die te weinig ruimte heeft zal het niet overleven. U kunt de kruiden dan het beste verpotten naar een grotere pot.

Geniet van uw eigen kruidentuin en maak gerechten nog lekkerder met kruiden uit eigen tuin.

Gelukkig is reizen naar het buitenland weer mogelijk. Dus veel mensen hebben de plannen weer uit de kast getrokken en hebben de reis naar het buitenland al geboekt of ze zijn druk met het uitzoeken van de mogelijkheden. Nogmaals het is natuurlijk heerlijk om in de zomervakantie weer lekker naar het buitenland te gaan, maar er zijn ook altijd een paar zaken waar u op moet letten. Waaronder de do en dont’s qua eten. Het is natuurlijk niet erg dat uw vakantiebestemming er andere gewoontes op na houdt voor wat betreft eet voorkeuren en tijden, maar zorg er wel voor dat u veilig en gezond eet. Wij hebben voor u wat punten waar u op kunt letten wanneer u gaat eten in het buitenland.

Eet geen rauwe producten

In sommige landen, ook voor sommige gerechten in Nederland, geldt dat ze vaak rauw gegeten worden. Dit kan natuurlijk heel erg lekker zijn, maar het betekent ook dat eventuele bacteriën niet verdwijnen door verhitting. Het kans dat u samen met een lekker maaltijd bacteriën binnenkrijgt is dan groot. Denk bijvoorbeeld aan rauw vlees, rauwe vis, maar ook rauwe kiemgroente of schaal en schelpdieren. Deze producten kunt u prima eten, maar wel nadat ze op een verwarmde temperatuur bereid zijn en dus niet meer rauw zijn. Dan kunt u deze gerechten ook eten in het buitenland.

Kies voor voorverpakt eten

Het is natuurlijk heerlijk om bijvoorbeeld in Aziatische landen een hapje langs de weg te nuttigen bij een foodtruck of een lokale inwoner die eten achter op zijn scooter bereidt. Het kan lekker en natuurlijk ook ongevaarlijke zijn, maar wanneer het eten niet verpakt is dan kunt u niet achterhalen hoe lang het eten al open en blood ligt. Valt het nog wel binnen de houdbaarheidsdatum. Ook kan het zijn dat de producten een langere tijd buiten de koelkast bewaard zijn. Zeker in warme landen is het product dan een op en top aantrekker van bacteriën. Wanneer het product voorverpakt is en bij koude producten ook nog gekoeld bewaard zijn dan kunt u naar hartelust gaan genieten.

Kraanwater wel of niet drinken

Het gaat in het buitenland vaak niet alleen om voedsel, maar ook bij drinken is het goed om van te voren wat zaken te onderzoeken. Bijvoorbeeld bij kraanwater. In Nederland is het heel normaal dat wij uit de kraan drinken. In het buitenland is dit echter niet overal het geval. Bij onze buurlanden zoals: België, Duitsland en Frankrijk is het drinken van kraanwater geen probleem. In Spanje bijvoorbeeld wordt het juist aangeraden om flessen water te kopen. Dit om dat er chloor aan het kraanwater wordt toegevoegd. Dit is voor schoonmaken en dergelijke geen probleem, maar voor consumptie niet geschikt. In andere landen wat verder weg kan het ook zijn dat de riolering waar het water doorheen gaat niet schoon genoeg is. Dit betekent dat het water dat uit de kraan komt vaak ook weer bacteriën bevat die er voor kunnen zorgen dat we misselijk en aan de diarree raken. Twijfelt u of het kraanwater wel te drinken is, neem dan geen risico en koop voor de zekerheid flessen water.

Lunchpakketjes

Gaat u op uw vakantiebestemming ook op excursie? Dan is het ook verstandig om in uw hotel al vast een lunchpakketje klaar te maken. De hotels waar u verblijft voldoen vaak wel aan bepaalde hygiene standaarden en hier kunt u dan met een gerust hart eten meenemen voor de lunch. Wanneer u dit niet doet dan is het afwachten waar u terecht komt en wat u daar kunt eten. Wilt u deze zorgen voorkomen? Zorg dan voor een eigen lunchpakket.

Leer de cultuur kennen van uw vakantiebestemming, maar wees voorzichtig met eten en drinken.

Gaat u een dagje op pad, maar wilt u onderweg wel lekker gezond eten? Dan hebben wij een lijstje gemaakt van groente en fruitsoorten die u gemakkelijk mee kunt nemen. Het is belangrijk dat de groente en fruit tegen een stootje kunnen en dat ze ook lekker zijn om rauw te eten. Vul uw tassen maar en geniet van een gezonde trip.

Handige groentesnacks

Zoals aangegeven is het fijn dat de groente die u meeneemt ook tegen een stootje kan. Het zou zonde zijn dat u uw snack uit de tas haalt en dat er niets meer van over is. Ook de supermarkten en de groenteboeren spelen hier op in met handige groentesnacks. Dit zijn groentes die al in een klein formaat gekweekt zijn. Hierdoor kunnen ze enerzijds makkelijk in de tas en anderzijds zijn ze ook in hapklaar formaat. Handig wanneer u bijvoorbeeld op de fiets zit. Voorbeelden van groentesnacks zijn: worteltjes, radijsjes, cherrytomaatjes en kleine komkommertjes. Mocht u zelf deze groente al in de koelkast hebben liggen in een groter formaat kunt u ze zelf natuurlijk ook in kleinere stukken snijden en in een goed afsluitbaar bakje meenemen.

Eet gezond, eet fruit

Bent u meer een fruitliefhebber dan een groenteliefhebber? Dan kunt u natuurlijk ook uit tal van fruitsoorten kiezen. Wanneer u op pad gaat dan is het makkelijker om een fruitsoort met een wat hardere schil te kiezen. Deze beschadigen minder snel in de tas. U kunt hierbij denken aan een appel. Ook zachtere fruitsoorten kunnen natuurlijk mee op pad, maar dan is het weer aan te raden om ze in een hard bakje mee te nemen. Een banaan hoort bijvoorbeeld bij 1 van de gezondste stukken fruit en mag eigenlijk niet ontbreken in de schijf van vijf.

Kiest u voor groente of fruit?

Voor een uitje is het natuurlijk niet zo heel belangrijk of u kiest voor groente of fruit. In dat geval kunt u gewoon kiezen wat u het lekkerst vindt of wat er voor handen is. Goed om te weten is dat het niet zo is dat u bij gewone maaltijden groente voor fruit kan vervangen of andersom. Groente en fruit bevatten verschillende voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Deze zijn allemaal belangrijk voor een gezond voedingspatroon. Ook zitten er in groente andere hoeveelheden voedingsstoffen dan in fruit.

Eet u te lang geen of te weinig groente en fruit dan kan dit op den duur ook voor ziektes zorgen. Dus blijf gezond en eet voldoende groente en fruit.

We houden allemaal van lekker eten. Gelukkig verschillen onze smaken hier wel in. De een is een echte visliefhebber. De ander is toch meer fan van een goed stuk vlees. Natuurlijk zijn er ook nog mensen die dit liever links laten liggen en kiezen voor vegetarische gerechten. Helaas zijn er ook mensen die te kampen hebben met een voedselallergie en hierdoor niet alles kunnen eten wat ze lekker vinden. Maar hoe herkent u dat u een voedsel allergie heeft en kunt u hier ook iets aan doen?

De symptomen van een voedselallergie

Helaas zijn er veel verschillende symptomen of klachten die u kunt ervaren die te maken hebben met een voedselallergie. Ook niet iedereen heeft in dezelfde mate last van deze symptomen. Hierbij noemen wij een aantal symptomen die u kunt ervaren wanneer u overgevoelig bent voor bepaald soort voedsel of ingrediënten in het voedsel:

 • Klachten aan mond en neus. Dit kan een branderig gevoel zijn, maar bijvoorbeeld ook jeuk of een loopneus.
 • Klachten aan de darmen of buik. Het kan hier gaan om buikpijn, misselijkheid, braken of diarree.
 • Klachten aan de huid: Hierbij kunt u denken aan vlekjes, jeukbultjes of verdikkingen in of onder de huid.

Heb ik last van een voedselallergie?

Zoals aangegeven duiden bovenstaande symptomen niet altijd op een voedselallergie, maar kan het ook een eenmalige klacht zijn. Wanneer het wel om een voedselallergie gaat dan kunt u dit laten vaststellen door bij de huidarts een test te laten doen. Dit kan een bloed- of huidtest zijn. Hiermee kan worden aangetoond of u overgevoelig bent of allergische antistoffen heeft. Door deze test kan vrij nauwkeurig worden aangegeven voor welke stoffen u allergisch bent.

Wanneer is vastgesteld dat u een voedselallergie heeft en voor welke stoffen en ingrediënten u allergisch bent dan kunt u er voor zorgen dat u alleen zaken eet waar deze stoffen niet in zitten. Op deze manier voorkomt u dat uw klachten aangewakkerd worden. Het is vaak wel een uitzoek werk om te zien welk product over welke ingrediënten beschikt, maar na wat studie komt u hier zeker achter en kunt u weer volop genieten van het eten.

Wat zijn de meest voorkomende voedselallergieën

Er zijn dus tal van verschillende allergieën. Sommige mensen zijn maar voor 1 stof allergisch en de andere kan niet tegen meerdere stoffen of juist tegen een bepaalde combinatie van stoffen. 2 allergieën die veel voorkomen zowel bij jongere als ook bij oudere mensen zijn de koemelkallergie en de notenallergie. Bij een koemelkallergie geeft het afweersysteem een reactie op bepaalde eiwitten. Deze allergie komt bij baby’s en bij kinderen wel vaker voor, maar ook zeker volwassenen kunnen hier last van hebben.

Laat u testen bij twijfel en zorg dat het eten weer een leuke bezigheid wordt.

Eet jij het liefst elke dag een tosti en ben je wel toe aan een verrassende variant? Door kimchi toe te voegen til jij je tosti naar een hoger (en gezonder) niveau! De pittige en friszure smaak is heerlijk in combinatie met gesmolten kaas.  Dit gerecht zal zeker in de smaak vallen bij elke tosti-liefhebber, en is daarmee de ideale lunch voor op 11 mei, want dan is het Eet wat je wil dag!

Ingrediënten

voor 2 personen

Bereidingswijze

 1. Beleg een sneetje brood met een plak kaas, leg daar de kimchi op en dek deze weer af met een plak kaas en een sneetje brood. Doordat de kimchi tussen 2 plakjes kaas ligt, wordt het brood niet nat en blijft het lekker knapperig.
 2. Grill 2 minuten in een tosti-ijzer en serveer met ketchup.

Receptcredits: this.is.glo

We zitten een al weer een paar maanden in 2022. Misschien bent u afgelopen januari wel begonnen met een van de meest gekozen goede voornemen: afvallen. Wanneer u eenmaal de smaak te pakken heeft en een dieet heeft gevonden die goed bij u past wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk volhouden. Met een drankje op het terras, een barbecue bij de buren en een bitterbal bij de borrel kan uw dieet snel in verval komen. Met deze tips zit u uw dieet ook in de zomer door.

Laat de alcohol links liggen tijdens uw dieet

Een rose’tje op het terras of een biertje bij de barbecue, deze alcoholhoudende drankjes zijn een bom aan calorieën. Natuurlijk staat wijntje leuker dan een glas spa blauw. Om echter uw gezonde levensstijl vol te houden is het verstandig om alcohol te vermijden.
Eet voor dat u naar het terras gaat
Op een menu kaart staan altijd een hoop lekkere gerechten. Met een lege maag komt u snel in de verleiding om toch wat te bestellen. Door van te voren goed te eten zult u minder trek hebben in de ongezonde keuzes.

Maak afspraken met u zelf

Bekijk de weekplanning en bedenk goed waar u in de verleiding komt om uw dieet aan te passen. Natuurlijk moet u ook genieten van het leven en zeker niet te streng zijn voor u zelf. U zit lekker in uw vel dan kan een drankje of bitterbal op zijn tijd echt geen kwaad. Spreek met u zelf af hoeveel drankjes u besteld en stap daarna weer over op water. Met een vriendin afgesproken op het terras? Ga er als compensatie lopend naar toe of vraag uw vriendin om aansluitend een rondje door het park te wandelen. Balans is alles dus probeer hier rekening mee te houden.

Zet uw goede voornemens door en geniet van het zomer seizoen. Wees niet te streng voor u zelf maar zorg er wel voor dat u uw ingezette dieet door kan zetten.

De paaseitjes liggen al weer geruime tijd in de in de supermarkten, Pasen komt eraan! Paaseitjes zoeken, de tafel gezellig dekken en vooral genieten van heerlijke paasbrunches met vrienden of familie. Om deze Pasen extra bijzonder te maken deel ik graag dit heerlijke gerecht: Kwarktaart met aardbeien en rabarber.

Ingrediënten

 • 250 gram Cantuccini van Oil & Vinegar
 • 125 gram ongezouten roomboter
 • 125 milliliter Aardbeien-rabarberazijn van Oil & Vinegar
 • 1 eetlepel Aceto Balsamico Della Casa van Oil & Vinegar
 • 100 gram witte basterdsuiker6 blaadjes gelatine
 • 75 milliliter water
 • 500 milliliter volle kwark
 • 200 gram roomkaas
 • 200 gram rabarber
 • 250 gram aardbeien
 • 1 eetlepel suiker

Bereiding

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Smelt de boter en maal de Cantuccini fijn in de keukenmachine. Schenk de gesmolten boter bij de koekkruimels. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de Aardbeien-rabarberazijn met het water in een pannetje. Voeg de gelatine toe en laat al roerend oplossen. Meng de kwark met de roomkaas en basterdsuiker
in een grote kom. Voeg het azijnmengsel toe en schenk in de springvorm. Laat de kwarktaart 4 uur opstijven in de koelkast.

Maak ondertussen de compote. Snijd de rabarber in kleine stukjes en doe dit samen met 1 eetlepel water en suiker in een pan. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten doorkoken.

Snijd ondertussen de aardbeien in stukjes. Voeg deze toe, nadat de rabarber ongeveer 10 minuten heeft gekookt en uit elkaar is gevallen. Laat de aardbeien nog ongeveer 8 minuten meekoken. Laat de compote afkoelen en voeg nog een eetlepel Aceto Balsamico Della Casa toe.

Garneer de taart met de compote, verse aardbeien en munt en geniet!

Foto credits: Oil & Vinegar

Duurzaamheid en milieu-impact zijn twee onderwerpen die een steeds grotere rol spelen bij de keuzes die we maken in de supermarkt. Door je vleesinname te verminderen profiteer je niet alleen van de gezondheidseffecten van plantaardig voedsel, maar draag je hiernaast bij aan het verminderen van de milieu-impact. Erwten zijn een mooie vervolgstap binnen de plantaardige revolutie! Maar waarom is dit zo, en welke voordelen hebben erwten precies? Wij leggen het je uit!

Erwten zijn het beste eiwit

Ons lichaam heeft verschillende voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Eiwit is een van de belangrijkste hiervan. De inname van eiwitten draagt bij aan het groeien, ontwikkelen en herstellen van ons lichaam. Superbelangrijk dus! Groene erwten behoren tot de peulvruchten en zitten net als alle andere peulvruchten bomvol eiwitten.

Gezond voor jou

Wellicht ben je al helemaal overtuigd van de gezondheidsvoordelen van de erwt – maar er is nog veel meer! Door de grote verscheidenheid aan vezels zijn groene erwten namelijk ook goed voor de spijsvertering. Deze vezels voeden de goede bacteriën in de darmen en verkleinen de risico’s op ernstige ziektes. Daarbij wekt deze plant minder allergische reacties op bij mensen – terwijl soja juist in de top van de allergenenlijst staat. Het eten van erwten is dus een goede keuze als het gaat om de gezondheid van je lichaam!

Gezond voor de aarde

Naast de gezondheidsvoordelen, heeft het consumeren van erwten ook een positief effect op het milieu. Bij het gebruik van erwten wordt er namelijk minder van de aarde gevraagd dan bij andere veelgebruikte voedingsstoffen, zoals bijvoorbeeld de sojaboon. De erwt is een nuttig plantje omdat het stikstof vastlegt in de grond, en op deze manier de bodem verrijkt en de groei van andere planten ondersteunt. Ook groeit dit plantje makkelijk in koudere klimaten, waardoor het omkappen van bomen of regenwoud vaak niet hoeft. Bij sojaproductie is dit een groot probleem. Door ontbossing verlies je biodiversiteit, worden dieren uit hun leefomgeving gejaagd en worden lokale boerderijen soms zelfs onteigend.

Betere plek om erwten te laten groeien

Naast de milieuvoordelen die erwten hebben is het waterverbruik en de verontreiniging van grondwater door kunstmest ook een belangrijke motivatie om soja te vervangen voor erwten. Meatless Farm leidt als een van de eerste deze transformatie en stapt volledig over op erwten. De
erwten van Meatless Farm groeien in Canada, waar van nature genoeg regenval is tijdens de groeimaanden. Zo is er maar weinig irrigatie nodig in vergelijking met de sojaproductie in bijvoorbeeld Brazilië. Daarbij hoeven er geen bomen te worden gekapt en kan het gebruik van
kunstmest drastisch worden verlaagd, omdat de kans op uitspoeling door te veel irrigatie wordt beperkt. Zo heeft de plant de tijd om de voedingsstoffen op te nemen, en komt de beperkte hoeveelheid aan kunstmest die er wordt gebruikt zo min mogelijk in de natuur terecht.

Eerste transformatie naar erwten producten

Meatless Farm is zojuist volledig overgestapt naar deze power proteïne. Het bedrijf staat namelijk voor een beter voedingssysteem op plantaardige, vegan producten die zo veel mogelijk glutenvrij, laag in verzadigd vet en puur natuur zijn. Uit onderzoek door een onafhankelijke organisatie naar de levenscyclus van de productie binnen Meatless Farm (van kiem tot eindproduct) bleek dat het gebruik van erwten een mooie volgende stap kon zijn in hun plantaardige revolutie. Meatless Farm besloot om deze reden soja uit al hun producten te verwijderen. Door soja te vervangen voor erwt hebben alle producten van Meatless Farm een Nutriscore A of B. De nieuwe plantaardige producten van Meatless Farm, van burgers tot schnitzels, zijn dus gezonder voor de aarde en gezonder voor jou!

Pin It