Rubriek

Voeding

Rubriek

Veel mensen zijn houden zich bezig met een gezond leven. Regelmatig bewegen en gezond eten is een onderdeel van een gezonde levensstijl. Wellicht bent u voor de zomer begonnen met het aanpassen van uw voedingspatroon en merkt u daar nu de voordelen van. Het moeilijkste aan het aanpassen van uw eetgewoonten is het vol houden van het nieuwe patroon. In deze blog geef ik u tips om gezond eten vol te houden. Niet alleen in de weekenden maar ook straks tijdens de donkere dagen liggen verleidingen van ongezonde snacks op de loer.

Verleidingen in het weekend

De hele week lukt het om gezond te eten, te bewegen en dan wordt het weekend. Voor veel mensen is het moeilijk om in het weekend hun gezonde voedingspatroon vol te houden. Een gezellige avond op vrijdag avond met wat hapjes. Een verjaardag met een taartje op zaterdag en uitgebreid ontbijten op de zondag. Het weekend is tijd voor vrije tijd en leuke uitjes met lekker eten is hier onderdeel van. Belangrijke tip: wees niet te streng voor u zelf. Sla na een avondje borrelen geen maaltijden over om te compenseren maar pak uw voedingspatroon snel weer op. Consistentie is belangrijk dus wees door de week niet te streng voor u zelf en probeer in het weekend vast te houden aan uw patronen. Geniet maar met made. Wandel op zondag een iets langer rondje en blijf groente en fruit eten.

Gezond eten door vooruit te plannen

Door uw maaltijden en gezonde tussendoortjes vooruit te plannen is gezond eten volhouden gemakkelijker. Werk met een weekschema en zorg er voor dat u op drukke dagen een maaltijd klaar heeft staan zodat u niet naar een ongezonde maaltijd grijpt. Gevarieerd en regelmatig eten is goed voor uw lichaam, juist door vooruit te plannen is een gezond voedingspatroon goed vol te houden.

Hydrateren en beloningen

Voldoende water drinken is voor ieder lichaam belangrijk. Zorg er voor dat u elke dag voldoende water drinkt. Een fles water in de tas als u op pad gaat of een grote kop thee naast u neer zetten kan al helpen om meer vocht binnen te krijgen op een dag. Gezond eten mag ook beloond worden. Niemand kan alleen maar gezond eten en drinken. Beloon u zelf af en toe met een lekker snack of maaltijd. Balans is alles dus wees niet te streng voor u zelf.

Een deel van de mensen kan bepaalde voedingsstoffen niet of slecht verdragen. Ze krijgen er hevige klachten van, variërend van huiduitslag tot een levensbedreigende anafylactische shock. Je kunt vanaf je geboorte last hebben van een intolerantie voor bijvoorbeeld lactose, gluten of pinda’s en noten. Maar je kunt dit ook op latere leeftijd ontwikkelen. Andersom komt ook voor: Als je als kind ergens niet tegen kon kan het goed zijn dat je daar als volwassene geen last meer van hebt. Het maakt het leven soms wel lastiger dan van mensen die niet met dit probleem te maken hebben.

Toch af en toe met de rest mee kunnen doen

Het is natuurlijk niet leuk als je nooit eens onbezorgd uit eten kunt. Als je altijd in een restaurant moet vragen wat er precies in een gerecht zit vanwege je allergieën. Voor kinderen is het helemaal lastig. Ze krijgen iets lekkers aangeboden en eten het zonder na te denken op. Pas als het misgaat realiseren ze zich dat dit geen goede keuze was. Gelukkig kun je hier wel iets aan doen. Je kunt lactase pillen slikken. Die zorgen ervoor dat lactose snel wordt afgebroken zodat de kans een stuk kleiner wordt dat je er last van krijgt. Ook voor andere allergieën zijn er dergelijke supplementen te koop. Helaas zijn die er nog niet voor een pinda- en notenallergie.

Hoe weet je waarvoor je allergisch bent?

Wanneer je na het eten gezondheidsklachten krijgt dan denk je eerst misschien nog dat het toeval is. Als het vaker gebeurt dan moet je aan een intolerantie gaan denken. Het kan dan soms nog lastig zijn om uit te vinden waar je precies allergisch voor bent. Hier kun je achter komen via een voedsel intolerantie test. De huisarts kan je doorverwijzen naar een ziekenhuis. Daar worden bepaalde stoffen toegediend, uiteraard onder streng toezicht. Zodra er een reactie optreedt weet je dan voor welke voedingsstoffen je allergisch bent. Deze kun je dan simpelweg vermijden om problemen te voorkomen.

Verplichte informatie over voeding

Op alle voeding moet staan wat erin zit. Een uitzondering is er alleen voor verse groente en fruit en voor eieren. Op de ingrediëntenlijst kun je zien of een product pinda’s en noten of sporen daarvan bevat, of gluten of lactose. Op die manier weet je of je dit wel of niet kunt eten als je een allergie hebt. Bedenk wel dat producten soms zelf geen foute stoffen hebben maar die dan toch kunnen bevatten. Denk aan een glutenvrije pizza of pannenkoek in een restaurant die in dezelfde pan wordt gebakken als een gewone pannenkoek of pizza. Als een restaurant het goed wil doen dan bereiden ze gluten-, lactose- en pinda vrije gerechten strikt gescheiden. Alleen dan kan worden gegarandeerd dat de gewraakte stof er niet in zit. Als je allergisch bent is het verstandig om altijd een zogenaamde epipen bij je te dragen. Hiermee kun je jezelf een shot adrenaline geven om ernstige verschijnselen zoals shock te beperken totdat er medische hulp is.

Met lekker weer kan het soms leuk zijn om een nieuw drankje uit te proberen. Hoe fijn is het als dit drankje ook nog eens gezond is! Hier zijn een paar gezonde verkoelende drankjes om u te helpen af te koelen bij mooi weer of een gezellige avond. Niet alleen verfrissend, maar ook voedzaam en gezond.

Gezonde verkoelende drankjes

1. Komkommer-limoenwater
Snijd komkommer en limoen in plakjes en voeg ze toe aan een kan met water. Laat het een paar uur trekken in de koelkast en geniet van verfrissend water met een vleugje smaak.

2. Kokoswater
Kokoswater is van nature verfrissend en hydraterend. Het bevat ook elektrolyten die uw lichaam nodig heeft op warme dagen. Drink het rechtstreeks uit de kokosnoot of koop kant-en-klare kokoswaterpakken.

3. Groene smoothie
Blend verse bladgroenten zoals spinazie of boerenkool met vers fruit naar keuze, zoals banaan, ananas of mango. Voeg wat water, ijsblokjes of kokoswater toe naar wens.

4. Iced matcha latte
Meng matchapoeder met wat warm water om het op te lossen. Voeg vervolgens melk naar keuze toe, zoals amandel- of haverdrank, en giet het mengsel over ijsblokjes. Roer goed en geniet van deze verkoelende groene thee-variant.

5. Infused water met bessen en kruiden
Voeg een handvol verse bessen, zoals aardbeien, frambozen of bosbessen, toe aan een kan met water. Voeg ook wat gehakte verse kruiden toe, zoals munt of basilicum. Laat het enkele uren in de koelkast staan ​​om de smaken vrij te geven.01

Ben jij een brood- en bierliefhebber? Dan is dit hét recept voor jou! Met dit makkelijke maar verrukkelijke recept maak je een bierbrood in Italiaanse stijl. Geniet van de heerlijke Mediterrane smaken van basilicum, buffelmozzarella en zongedroogde tomaat.

Ingrediënten –Voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid het Beer Bread Tomato, Basil & Roasted Garlic volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd het brood vervolgens kruiselings in tot een centimeter boven de rand.
  3. Snijd de buffelmozzarella en Pomodoro della Mamma in kleine stukken en bestrooi met 3 eetlepels Bruschetta Originale.
  4. Vul de inkepingen van het brood met het mozzarellamengsel. Besprenkel het vervolgens met Extra Vierge Olijfolie met Basilicum en bestrooi tot slot met wat zeezout. Bak het brood nu gedurende 10 minuten af in een voorverwarmde oven van 175 °C.
  5. Snijd ondertussen wat verse basilicum klein. Als de mozzarella gesmolten is en het brood goudbruin gekleurd is, haal je het brood uit de oven. Laat het een paar minuten afkoelen en bestrooi het dan met de verse basilicum.

Fotocredits: Oil & Vinegar

Waar eerder ieder huishouden wel over een frituurpan beschikte heeft deze nu plaats gemaakt voor de Airfryer. In een Airfryer bakt u niet meer in frituurvet maar door middel van hete lucht. Is het eten dat in de Airfyer gemaakt wordt ook daadwerkelijk gezonder dan uit de frituurpan?

Heteluchtoven

De fryer kan eigenlijk gezien worden als een kleine heteluchtoven. Veel combimagnetrons beschikken over een hete lucht functie. Door dat u uw eten niet in het vet laat zakken voelt een hete lucht bereiding als de betere keuze maar is dit ook zo? Patat blijft natuurlijk een snack of patat, een kroket of een frikadel nu in de frituur of in de airfyer wordt gebakken, het blijft een ongezonde keuze. Toch kan een fryer er wel voor zorgen dat u iets minder calorieën binnen krijgt dan bij het frituren.

Maaltijden bereiden in de Airfryer

Een airfryer kan zeker wel zorgen voor gezond eten. Bij het bakken van kip of vis kunt u zelf een beetje olie toevoegen. Wanneer u vis frituurt zal het heel vet worden terwijl u in de airfyer hier geen last van heeft. Probeer uw eten in de kleine hete luchtoven op maximaal 180 graden te bereiden. Door op een lage temperatuur te bakken zal er minder acrylamide ontstaan. Een hoge inname van de stof acrylamide kan schadelijk zijn voor mensen. Vooral bij gefrituurde aardappelproducten zit veel acrylamide. Door te bakken in een fryer op een lage stand zal er minder acrylamide in het product zitten.

Nooit meer frituren

Of de Airfyer echt zoveel gezonder is dan de frituurpan zijn de meningen verdeeld. Een snack uit de fryer kan iets gezonder zijn dan uit de frituurpan maar levert nauwelijks voordelen op. Maaltijden bereiden in de Airfyer is prima, zeker omdat u normaal gesproken dit ook zou kunnen doen in een heteluchtoven. Een Airfryer kan een mooie toevoeging zijn voor u keukenapparatuur maar hoeft niet direct uw frituurpan te vervangen.

Ons lichaam heeft vitamines nodig als voedingsstoffen. Ze dragen bij aan een goede gezondheid. Ze helpen bij het behoud van het immuunsysteem, het verminderen van vermoeidheid en het behouden van een gezonde huid, haren en ogen. Hoewel vitamines in kleine hoeveelheden nodig zijn, zijn ze van onschatbare waarde voor het behoud van een optimale gezondheid. Welke vitamines belangrijk zijn en waarom jij ze nodig hebt, lees je in dit blog.

Vitamine A voor een gezonde huid en goed zicht

Vitamine A speelt een grote rol bij het bevorderen van een gezonde huid, het onderhouden van goed zicht en het ondersteunen van het immuunsysteem. Het helpt bij de groei en ontwikkeling van weefsels, waaronder huid, botten en tanden. Vitamine A wordt vaak gevonden in voedingsmiddelen zoals wortelen, zoete aardappelen, spinazie en lever. 

Vitamine B voor een gezonde stofwisseling en energieproductie

Er zijn diverse B-vitamines die belangrijk zijn voor een gezonde stofwisseling, energieproductie en de vorming van rode bloedcellen. Deze vitamines helpen het lichaam om koolhydraten, eiwitten en vetten af te breken en om te zetten in energie. Ze zijn ook belangrijk voor een gezonde hersenfunctie en zenuwstelsel. Voedingsmiddelen zoals volkoren granen, peulvruchten, vlees, eieren, zuivelproducten en bladgroenten zijn goed bronnen van B-vitamines. 

Vitamine C voor een sterk immuunsysteem en gezonde huid

Vitamine C is een krachtig antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt en helpt bij het behoud van een gezonde huid. Daarnaast speelt het een belangrijke rol bij de vorming van collageen. Dat is een eiwit dat essentieel is voor de gezondheid van de huid, botten en bloedvaten. Vitamine C helpt bij de opname van ijzer, bevordert wondgenezing en beschermt cellen tegen schade door vrije radicalen. Citrusvruchten, kiwi’s, bessen en paprika’s zijn goede bronnen van vitamine C. 

Vitamine D voor sterke botten en een gezond immuunsysteem

Vitamine D staat bekend als de “zonneschijnvitamine”, omdat ons lichaam het aanmaakt wanneer onze huid wordt blootgesteld aan de zon. Het helpt bij het behouden van sterke botten en tanden, omdat het de opname van calcium en fosfor bevordert. 

Helaas hebben veel mensen een tekort aan vitamine D. Vooral tijdens de wintermaanden, wanneer er minder zonlicht is. Is dat bij jou ook het geval? Kijk dan eens naar de vitamines van VitaminestoreXL.nl. Zij verkopen supplementen die jij kunt gebruiken om je vitaminetekort aan te vullen.

Vitamine E als krachtige antioxidant voor cel bescherming 

Vitamine E is een krachtige antioxidant die helpt bij het beschermen van cellen tegen schade door vrije radicalen. Daarnaast bevordert het een gezonde huid en ondersteunt vitamine E het immuunsysteem. Vitamine E wordt vaak gevonden in noten, zaden, plantaardige oliën en groene bladgroenten. 

Vitamine K voor de bloedstolling en botgezondheid

Voor een goede bloedstolling is vitamine K essentieel. Ook speelt het een rol bij het bevorderen van een gezonde botstofwisselingen en het voorkomen van osteoporose. Vitamine K vind je vooral in groene bladgroenten, zoals boerenkool en spinazie. 

Vitaminesupplementen

Merk je dat je moeite hebt om voldoende vitamines binnen te krijgen via je dieet? Dan zou je vitaminesupplementen kunnen nemen om je vitaminebehoefte aan te vullen. Raadpleeg hiervoor wel eerst een voedingsdeskundige of diëtist! Zij kunnen je helpen bij het identificeren van eventuele tekorten en het ontwikkelen van een voedingsplan dat past bij jouw specifieke behoeften.

We weten allemaal dat het belangrijk is om gezonde voeding te eten, maar dat betekent niet dat we saaie en smaakloze gerechten moeten bereiden. Met een beetje creativiteit en een avontuurlijke instelling kunnen we de wereld van smaak verkennen en gezond eten tot een feest maken. In deze blog nemen wij u mee op een avontuurlijke reis naar smaakvolle voeding en gaan we op culinaire ontdekkingsreis naar gezond eten met een verrassende twist!

Een avontuurlijke reis naar smaakvolle voeding

1. De kracht van kruiden en specerijen
Kruiden en specerijen zijn belangrijk voor het toevoegen van diepte en smaak aan uw gerechten. Zo zijn er dan ook verschillende kruiden en specerijen die uw smaakpapillen zullen verbluffen. Met een klein beetje kruiden of specerijen kunt u uw gezonde maaltijd transformeren. Denk  hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Kurkuma. Deze specerij zorgt niet alleen voor kleur in uw gerecht maar ook voor een lekkere smaak. Tevens bevorderd het uw spijsvertering.
    Gezond gerecht: Pikante kurkuma-rode linzensoep

2. Groenten op avontuur
Groenten vormen eigenlijk de ruggengraat van gezonde voeding. Vaak eten we de standaard groenten en bereiden we deze zoals gewend. Toch zijn er verschillende manieren om uw gerecht om te toveren tot iets spannends.

  • Gezond gerecht: Geroosterde bloemkoolsteaks met tahin en granaatappelpitjes
  • Gezond gerecht: Gegrilde bietensalade met geitenkaas en pistachenoten

3. Zoete verrassingen
Wanneer u gezond gaat eten betekent dit niet dat u desserts moet opgeven. Er zijn namelijk verschillende recepten voor zoete lekkernijen of desserts met een gezonde twist. Op deze manier kunt u nog steeds genieten van een zoete traktatie zonder in te leveren op de voedingswaarde.

  • Gezond gerecht: Smeuïge avocado-chocolademousse
  • Gezond gerecht: Banaan-havermoutkoekjes met een vleugje kaneel

Gezond eten hoeft dus helemaal niet eentonig en saai te zijn. Met een beetje creativiteit en een avontuurlijke instelling kunnen u heerlijke maaltijden bereiden die zowel voedzaam als verrukkelijk zijn. Door kruiden, groenten, zoete traktaties en wereldse inspiratie te combineren, kunt u uw smaakpapillen verwennen en genieten van een gezonde levensstijl. Ga daarom snel de keuken in en laat uw creativiteit de vrije loop tijdens het maken van een van de bovenstaande gezond gerechten.

Ben je op zoek naar een heerlijk en uniek stukje vlees? Dan is bavette steak wellicht de perfecte keuze voor jou! Maar is deze steak ook een gezonde keuze? In deze tekst zullen we de voedingswaarden en voordelen van dit stuk vlees uitgebreid toelichten. Lees verder om alles te weten te komen over deze smaakvolle steak en ontdek waarom het een geweldige toevoeging kan zijn in jouw dieet.

Wat is bavette steak precies?

Bavette steak, ook wel bekend als flank steak, is een stuk vlees dat afkomstig is van de buikspieren van het rund. Het is een lange, platte steak met een grove structuur. De naam “bavette” komt oorspronkelijk uit Frankrijk, waar het wordt beschouwd als een ware delicatesse. Het vlees wordt dan ook vaak gebruikt in de Franse keuken, mede vanwege zijn unieke smaak en textuur.

Is deze steak gezond? Ontdek de voedingswaarde

Flank steak is niet alleen heerlijk, maar het kan ook een gezonde keuze zijn. Zo is het een goede bron van eiwitten, wat essentieel is voor de opbouw en reparatie van spieren. Een portie bavette steak van 100 gram bevat ongeveer 25 gram eiwit. Zeker voor sporters is het dus een goede keuze. Daarnaast bevat deze steak ook nog andere belangrijke voedingsstoffen, zoals ijzer, zink en vitamine B12.

Vergeleken met andere vleessoorten heeft deze steak een relatief laag vetgehalte. Een portie bavette bevat ongeveer 10 gram vet, waarvan het grootste deel enkelvoudig onverzadigd vet is, wat gunstig is voor de gezondheid van het hart. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat het nog steeds een rood vlees is en dat overmatige consumptie van rood vlees in verband wordt gebracht met bepaalde gezondheidsrisico’s. Het is daarom raadzaam om bavette steak met mate te consumeren, als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

De voordelen van flank steak

Naast de voedingsstoffen die bavette biedt, heeft het vlees nog andere voordelen. Ten eerste is het een zeer veelzijdig stuk vlees dat op verschillende manieren kan worden bereid. Het kan worden gegrild, gebakken, gestoofd of zelfs gebruikt worden in roerbakgerechten. Dit geeft je de vrijheid om jouw favoriete kookmethoden en verschillende smaakcombinaties te verkennen.

Een ander voordeel van deze steak is de intense smaak. Het vlees heeft een rijke, vleesachtige smaak en een mooie textuur. Het kan gemakkelijk worden gemarineerd om de smaken te versterken en het vlees nog sappiger te maken. Dit maakt bavette een favoriet onder fijnproevers en liefhebbers van gegrild vlees.

Bovendien is deze steak relatief betaalbaar in vergelijking met andere premium steaks. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor diegenen die willen genieten van een hoogwaardig stuk vlees zonder de bank te breken. Je kunt bavette bestellen bij gespecialiseerde slagers of zelfs bij sommige supermarkten, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor iedereen die wil genieten van deze culinaire traktatie.

Redenen genoeg om bavette steak te proberen

Bavette, ook wel bekend als flank steak, is niet alleen een heerlijke en unieke steak, maar het is ook nog eens een gezonde keuze. Zo is deze steak rijk aan eiwitten, ijzer, zink en vitamine B12, terwijl het tegelijkertijd een relatief laag vetgehalte heeft. Daarnaast biedt dit stuk vlees een scala aan culinaire mogelijkheden en is het betaalbaar in vergelijking met andere premium steaks.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat matiging en evenwicht de sleutel zijn tot een gezond dieet. Hoewel bavette steak voedingsvoordelen biedt, moet het worden geconsumeerd als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet dat ook andere gezonde voedingsmiddelen bevat. Heerlijk stukje mals vlees bestellen? Kijk dan eens op inamood.nl of een andere online slager.

De lente is officieel begonnen. Dit betekent over het algemeen dat het mooie(re) weer voor de deur staat en dat we misschien binnenkort zelfs weer in bikini of badpak naar het strand kunnen. Fijn? Dat zeker, maar ook stress? Ja, want de laatste winterkilo’s zijn er namelijk nog niet af.

Dan is het tijd om nu in actie te komen om je lichaam weer in shape te brengen. Dit betekent overigens niet dat je moet starten met een crashdieet, maar kijk naar een gezond voedingspatroon. Dit zorgt voor het geleidelijk verliezen van de kilo’s en hoe geleidelijker deze er af gaan, hoe langer zo ook wegblijven.

Dus zorg voor 3 gezonde en voedende maaltijden per dag en kies ook regelmatig voor een gezond tussendoortje. Dit kan bijvoorbeeld een stukje fruit zijn, maar ook eiwitrepen zijn een aanrader. Zeker wanneer je het gezond eten ook combineert met sporten.

Wil jij afvallen en toch kunnen genieten van een heerlijk tussendoortje met chocolade? Terwijl je lichaam profiteert van een flinke portie eiwitten, vezels en voedingsstoffen uit amandelen en cacao? Dan moet je de natuurlijke eiwitrepen van Shakeplus echt eens proberen.

Shakeplus eiwitrepen zijn vrij van toegevoegde suikers en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. En dat proef je! Eén reep geeft evenveel eiwit als twee hele eieren. En evenveel vezels als 3 sneetjes volkorenbrood. Suikerarm en slechts 160kcal. Dus wél de voedingsstoffen, niet de overtollige calorieën.

Dus zet in op gezonde voeding en lekker sporten dan ben je helemaal klaar voor de zomer en jouw bezoekje aan het strand in badpak of bikini!

Heb je een eigen horecazaak? Dan is het belangrijk om te beschikken over hoogwaardige apparatuur, zodat je je gasten zo goed mogelijk van dienst kunt zijn. Kookapparatuur die niet kan ontbreken in een restaurant, is een frituurpan. Hoewel er al tijden bekend is dat frituren niet gezond is, zijn er wel manieren om het frituren gezonder te maken. Zo kun je frituurgerechten nog steeds op je menukaart zetten, maar is het wel gezonder. Om dat te realiseren, is het belangrijk om te investeren in een professionele friteuse. Welke voordelen dat heeft? Wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rijtje.

De temperatuur goed handhaven

Een van de voordelen van een professionele frituurpan, is dat je in staat bent om de temperatuur goed te handhaven. Professionele friteuses bieden jou de mogelijkheid om de frituurtijd- en temperatuur nauwkeurig in de gaten te houden. Dat zorgt ervoor dat het voedsel in de pan gelijkmatig gefrituurd wordt. Ben je in staat om de juiste temperatuur te gebruiken tijdens het frituren, dan leidt dat ertoe dat het voedsel sneller dichtschroeit en minder olie absorbeert. Daardoor is het frituren automatisch gezonder.

De koude zone technologie

Een professionele friteuse voor de horeca is in veel gevallen ook voorzien van de koude zone technologie. Dat is een belangrijk onderdeel als je in je horecazaak voortaan graag gezonder frituurt. Als de frituurpan in je horecazaak beschikt over een koude zone technologie, dan heeft dat als voordeel dat de olie langer vers blijft in de pan. Voedselresten en verbrande deeltjes van het voedsel verdwijnen naar de bodem van de frituurpan en daardoor blijft de olie een stuk langer schoon. Dat zorgt ervoor dat het voedsel gezonder wordt en zijn smaak goed behoudt.

Makkelijk te reinigen

Nog een reden om te investeren in een hoogwaardige friteuse, is dat deze vaak makkelijk te reinigen is. Veel frituurpannen zijn uitgerust met onderdelen die uitneembaar zijn, zoals bijvoorbeeld manden en filters. Dat maakt het mogelijk om de friteuse snel schoon te maken. Hierdoor verminder je de opbouw van schadelijke stoffen, rem je bacteriën en creëer je een gezondere frituuromgeving. Doordat je de frituurpan binnen no time gereinigd hebt, kun je resten snel verwijderen en blijft de olie ook langer fris.

Andere bijkomende voordelen

Naast deze gezondheidsvoordelen, heeft het hebben van een professionele friteuse in je horecazaak nog meer bijkomende voordelen. Denk daarbij aan dat een hoogwaardige frituurpan je kosten kan besparen. Dat heeft te maken met het feit dat een pan van hoge kwaliteit langer meegaat en daardoor minder snel aan vervanging toe is. Je doet daarmee een investering voor de lange termijn. Bovendien bespaar je met apparatuur met geavanceerde functies sneller energie, wat voor een lagere energierekening zorgt.

Het feit dat het een lange levensduur heeft, zorgt er ook voor dat het een duurzame aankoop is. Een ander voordeel is dat hoogwaardige keukenapparatuur bijdraagt aan hoge kwaliteit gerechten. Je bent met een goede frituurpan in staat om diverse heerlijke gerechten te serveren, waardoor je je gasten ook sneller tevreden houdt.

Kortom, het is om meerdere redenen een slimme zet om te investeren in een hoogwaardige friteuse. Door op een gezondere manier te frituren, zorg je voor een gezonder menu en laat je zien dat je dat als horecazaak belangrijk vindt.

Pin It