Rubriek

Huidaandoening

Rubriek

Tijdens is het heerlijk om af en toe een verfrissende duik te nemen in het zwembad. Wekelijks baantjes zwemmen in het plaatselijke zwembad is ook een heerlijke manier om af te koelen. Ook kan zwemmen uw lichaam lekker fit houden. Bij veel zwembaden wordt vooraf aan u gevraagd of u zich wil afdouchen, waarom is dit eigenlijk en waarom kunt u beter na het zwemmen ook douchen?

Douchen voor het zwemmen

Douchen staan bij een zwembad vaak slim opgesteld. Voor dat u daadwerkelijk bij het bad komt moet u eerst door de douche ruimte lopen, dit is natuurlijk niet voor niets. Een menselijk lichaam draagt veel bacteriën met zicht mee. Door voor het zwemmen een douche te nemen spoelen veel bacteriën al weg en komen deze dus niet in het zwemwater terecht. Natuurlijk zit het zwembad vol met chemicaliën, dit dood veel bacteriën maar u kunt dus zelf een handje helpen door al even onder het water te staan. Wanneer iedereen vooraf even onder de pomp gaat staan blijft het zwemwater van een goede kwaliteit, een win win situatie dus. Zeker op warme dagen kan een douche u ook helpen uw lichaamstemperatuur alvast te koelen. Wanneer uw lichaam op temperatuur is zal een sprong in het koude bad ook beter aanvoelen.

Ook na het zwemmen onder de douche

Zwemwater wordt schoon gehouden door middel van chloor. Chloor is niet prettig voor uw huid. Wanneer u na het zwemmen niet gaat douchen kan chloor veel irritatie geven. Jeuk en uitdroging zijn veel voorkomende klachten na het zwemmen. Wanneer u regelmatig gaat zwemmen doet u er goed aan altijd af te douchen. Ook uw haren wassen is geen overbodige luxe. Chloor kan namelijk uw haar ernstig uitdrogen. Er wordt soms nog wel eens geplast in het zwembad, mensen springen met een laag zonnebrand crème of veel zweed in het water, chloor kan veel reinigen maar zeker niet alles dus zorg goed voor uw huid en spoel u zelf lekker af onder de douche.

Weet u wat Cellulite is of heeft u er misschien zelf last van? Het wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd door de structuur hier op lijkt. Wat is het precies en kunt u hier iets tegen doen?

Wat is cellulite?

Het ontstaat eigenlijk doordat het aantal vetcellen in de onderhuidse bindweefsel toeneemt. Hierdoor worden bloedvaten vernauwd en kan het vocht, vet en afvalstoffen moeilijker afgevoerd worden. Hierdoor verhardt het bindweefsel en zal er een bobbelige huid ontstaan. In de meeste gevallen komt dit voor in onze benen en billen en soms bij de buik of bovenarmen.

Er zijn verschillende mate cellulite. Bij de lichte variant ziet u eigenlijk niets maar wanneer u de huid samenknijpt ziet u bobbeltjes. Bij middelmatige cellulite ziet u bobbeltjes wanneer u de spier al aanspant. Heeft u er toch meer last van dan zult u het zo al zien zonder iets in te spannen.

Waardoor ontstaat het?

In dit geval zijn er veel oorzaken waar we zelf niet zo veel aan kunnen veranderen. Het is echter wel handig om te weten waar het vandaan komt.

  • Hormoon oestrogeen, vrouwen hebben er dus veel meer last van als mannen
  • Erfelijk bepaald, wanneer meer mensen binnen de familie het hebben is de kans groot dat u er ook sneller last van heeft.
  • Overgewicht, het zal de kans verhogen op cellulite echter kan het ook wanneer u geen overgewicht heeft
  • Eetpatroon, het eten van veel vet en zout en te weinig vitamine en vezels kunnen leiden tot meer cellulite
  • Bewegen en sporten, door voldoende te bewegen zorgt u voor een goede bloedcirculatie en reduceert u het vetpercentage

Wat kunt u wel doen om het tegen te gaan?

  • Gezond en gevarieerd eten
    Het ontstaat dus eigenlijk door onze vetcellen dus wanneer we gezond eten zullen we ook minder vetcellen hebben wat het kan helpen besttijden. Zo kunt u afwisselend en gevarieerd eten met voldoende groente, fruit, noten en volkoren producten.
  • Drink voldoende water
    Door een goed vochthuishouden in uw lichaam kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden. De doorbloeding zal hierdoor ook verbeteren dus het is dus belangrijk om altijd voldoende water bij de hand te hebben.
  • Sporten
    Om de doorbloeding te stimuleren is het ook goed om voldoende te bewegen of te sporten. Hierdoor zal er dus ook meer doorbloeding zijn in uw billen en benen waardoor vocht en afvalstoffen afgevoerd worden. Dit proces kan dus langzaam de cellulite afbreken.
  • Masseren
    Wat ook goed kan helpen is om af en toe de delen waar cellulite zit te masseren. Door het stevig te masseren zal het onderhuidse bindweefsel regelmatiger verdelen waardoor de bultjes wat minder worden.

Ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders kampen met een huidaandoening. Hoewel het in sommige gevallen gaat om aandoeningen waarbij lichamelijk last wordt ervaren, hebben de meeste mensen met zo’n huidaandoening vooral last van psychische problemen. Een van dat soort aandoeningen met psychische klachten is couperose. Wat is couperose precies en kun je er iets tegen doen? We leggen het voor je uit in dit artikel.

Wat is couperose precies?

Couperose is een huidaandoening waarbij het aantal kleine rode bloedvaatjes in het gezicht zichtbaar toeneemt naarmate iemand ouder wordt. Deze bloedvaatjes zien eruit als kleine adertjes en zijn vooral zichtbaar op de wangen en op de neus en in sommige gevallen op de schouders, op de ogen of in het decolleté. Hoewel deze huidaandoening dus goed zichtbaar is, is het geen gevaarlijke aandoening. Mensen met couperose zijn niet ziek en hebben lichamelijk gezien geen last van de bloedvaatjes. Ze ervaren bijvoorbeeld geen pijn of jeuk.

Cosmetisch en psychisch gezien is dat echter een ander verhaal. Juist omdat de rode adertjes zo zichtbaar zijn, hebben veel mensen met deze huidaandoening last van schaamte. Wanneer je te maken hebt met couperose heb je namelijk ook sneller last van blozende wangen; iets wat de meeste mensen niet erg prettig vinden. Wat hierbij vervelend is, is dat couperose nooit uit zichzelf verdwijnt. Je kunt de huidaandoening een beetje verbloemen met foundation of andere make-up of je kunt kiezen voor een couperose laserbehandeling om de bloedvaatjes volledig te verwijderen.

Waarom krijg je last van couperose?

Couperose ontstaat wanneer de adertjes in het gezicht (of op de schouders of het decolleté) minder sterk worden. Meestal gebeurt dit vanaf het 30e levensjaar en naarmate je ouder wordt. Omdat de adertjes slapper worden, gaan ze verwijden wat zorgt voor de opvallende rode en soms zelfs blauwe verkleuringen. Niet iedereen krijgt last van deze huidaandoening, maar in sommige gevallen kan het in de familie zitten. Heeft een van je ouders last van couperose? Dan is de kans aanwezig dat ook jij ermee te maken krijgt. Het is namelijk erfelijk. Andere oorzaken van couperose kunnen zijn:

  • Wanneer je regelmatig in de zon zit of op een andere manier te maken hebt met overmatige zonblootstelling kun je last krijgen van couperose. Mensen die al couperose hebben, worden aangeraden om niet te lang in de zon te zitten om zo verergering van de huidaandoening te voorkomen.
  • Ook alcoholgebruik heeft te maken met een toename van couperose. De welbekende ‘rode neus’ bij alcoholisme is rood door de aanwezigheid van rode bloedvaatjes. Dit wordt ook wel een drankneus genoemd.
  • Mensen met een lichte huidskleur en een dunne huid hebben meer kans op couperose dan mensen die meer pigment in hun huid hebben of over een dikkere huid beschikken.
  • Extreme temperatuurwisselingen kunnen ook zorgen voor couperose. Denk bijvoorbeeld aan de overgang van de winter in Nederland naar een hele warme bestemming of aan een half uurtje in de sauna. Gure wind en snijdende kou kunnen ook een trigger zijn.
  • Er zijn bepaalde crèmes en verzorgingsproducten waar corticosteroïd in zit. Wanneer je dergelijke producten regelmatig op je gezicht gebruikt, is de kans groter dat je last krijgt van couperose.

Behandeling van couperose: couperose laserbehandeling

Omdat de meeste mensen met couperose vooral last hebben van het cosmetische karakter van deze huidaandoening is het prettig om te weten dat je wel iets kunt doen tegen couperose. Wanneer je niks doet, zal de couperose in ieder geval niet verdwijnen en kan het soms zelf erger worden. Gelukkig kun je met een couperose laserbehandeling de roodheid volledig verwijderen. In veel gevallen zie je na een paar behandelingen al resultaat! Sterker nog: gemiddeld ben je na 4 behandelingen van de couperose af. Dat is uiteraard afhankelijk van hoeveel last je hebt van de huidaandoening. Des te meer roodheid er is, des te meer behandelingen er nodig zijn.

Bij een couperose laserbehandeling wordt er gebruik gemaakt van professionele lasers die ervoor zorgen dat de rode bloedvaatjes verdwijnen. Dat klinkt wellicht wat pijnlijk, maar dat is het absoluut niet. In het lasersysteem zit namelijk een koelsysteem waardoor de huid niet wordt beschadigd. Je kunt het gevoel van zo’n laser vergelijken met het gevoel van een elastiekje dat tegen je huid aan komt. Dat betekent dat je dus wel iets voelt, maar dat het zeker niet nodig is om de huid te verdoven. De couperose laserbehandeling duurt gemiddeld 10 tot 20 minuten per behandeling, afhankelijk van de grootte van de huid die behandeld moet worden. 

Rode schilfertjes op je huid, een jeukerig gevoel, rode uitslag, soms pijn… Wanneer je een droge huid hebt, kun je daar veel last van hebben. Bovendien loop je een grotere kans om een huidaandoening als eczeem te ontwikkelen. Natuurlijk helpt het ook niet mee als je er moeilijk vanaf kunt blijven en de huid openkrabt. Hoe doorbreek je deze cirkel?

Hoe ontstaat een droge huid?

Een droge huid kan erfelijk zijn, maar ook factoren van buitenaf kunnen rol spelen. Denk hierbij aan bepaalde cosmetica, schoonmaakmiddelen, bepaalde stoffen en droge lucht die de huid verder kunnen uitdrogen en irriteren. Maar een ander aspect dat kan meespelen en waar je misschien niet zo snel aan denkt, is het water in je huis. Dat klinkt misschien paradoxaal, want water is per definitie niet droog. Maar waterhardheid kan wel van grote invloed zijn op uitdroging van de huid.

Invloed hard water

Invloed hard water

Je vraagt je wellicht af hoe water schadelijk kan zijn voor je huid. De bron van het probleem schuilt in het zogeheten ‘harde water’. Hard water is water dat rijk is aan kalk. Zodra jij onder de douche stapt, komt dit kalkrijke in contact met je huid. Deze kalkdeeltjes schuren de beschermende, natuurlijke vetten van je huid af. Bovendien lossen zepen niet goed op in hard water. Daardoor blijven zeepresten langer op de huid liggen en tasten de bovenste huidlaag aan, waardoor de huid nog meer vocht verliest. Hard water verergert daarom vaak een droge huid, en ook huidproblemen zoals eczeem.

Hoe werkt dat?

Om de huid te verbeteren, kan een waterontkalker zinvol zijn. Een waterontkalker, ook wel waterontharder genoemd, is gemaakt om kalk uit het water te filteren. Wanneer je met zacht water doucht, schoonmaakt of baddert, reinig je de huid zonder de schurende werking van kalk. Bovendien lost zeep en shampoo beter op. Dat merk je doordat de middeltjes veel meer schuimen en je ze gemakkelijk van je lichaam spoelt. Door zachter water blijft je huid zachter en kan de huidconditie verbeteren. Klachten als eczeem nemen dan vaak af.

Andere voordelen waterontharder

Niet alleen bij eczeem is een waterontkalker effectief. Andere voordelen waterontharder:

  • Het is goed voor je haar. Wanneer je (gekleurd) haar wast met hard water, voelt het haar na het drogen vaak droog en dof aan. Met een waterontharder is dit verleden tijd en hoef je minder haarproducten te gebruiken. Zo bespaar je kosten op shampoo en is conditioner vaak overbodig.
  • Mensen die last hebben van een andere huidaandoening zoals psoriasis of acne, of een gevoelige huid hebben, kunnen hier ook de vruchten van plukken. Je kunt dit navragen bij een huidspecialist: je dermatoloog kan je precies vertellen wat het effect van een waterontkalker is op je huid.

Heeft u een heerlijk dagje aan het strand gezeten of bent u de hele dag buiten in de zon geweest. Vaak merkt u pas in de avond wanneer de zon weg gaat dat u verbrand bent. Het kan erg warm, rood maar ook pijnlijk zijn. Hoe kunt u de huid zo snel mogelijk verkoelen of wat helpt het beste?

Verkoel de huid met water

Als uw huid verband is voelt het erg warm aan en het is daarom goed om de huid te verkoelen. Dit kan met een koude douche of koud bad, wanneer u de douche toch iets warmer zet zult u merken dat dit ook niet prettig is. Wilt u nog niet douchen of bent u nog niet thuis? Dan kunt u het ook verkoelen door een natte handdoek op deze plekken te leggen.

Komkommer op huid die verbrand is

Niet alleen is komkommer verkoelend om te eten maar ook de huid houdt hier van. Wat het handigst is om de schil er af te halen zodat u lange stroken heeft. Leg dit vervolgens om de verbrande plekken, zo zal het de brand uit de huid trekken. Vaak zijn de schouders als eerst verbrand er daarbij kunt u dus komkommer er op toen terwijl u gewoon kan blijven zitten.

Verse tomaat

Niet alleen komkommer maar ook tomaat kan de verbrande plekke verlichte. Snij hiervoor een verse tomaat door midden en wrijf het sap over de plekken. Het voelt heerlijk aan en het branderige gevoel zal direct verlicht worden.

Verbrand? eiwit helpt tegen roodheid

Dit is even uitproberen of het werkt maar ze zeggen dat het eiwit van een ei voor goed zal helpen. Gebruik daarvoor geen water maar direct een eiwit en smeer dit over de verbrande plekken. De pijn wordt verzacht en de roodheid zal snel verdwijnen. U kunt dit even in laten werken door even op uw buik te liggen en uw rug in te laten smeren. Haal er vervolgens een doekje langs en de roodheid is weg.

Heeft u wel eens van psoriasis gehoord of wilt u hier juist meer over weten? Misschien heeft u er zelf onbewust ook wel last van of kent u iemand die deze symptomen heeft? Kom meer te weten over Psoriasis met onderstaande informatie.

Wat is psoriasis?

In Nederland hebben ongeveer 2/3% van de mensen psoriasis. Het is een chronische huidaandoening waarbij de huid rood wordt en witte schilvers kunnen ontstaan. In de meeste gevallen is dit op de ellenbogen, knieën, Scheenbeen maar ook op de hoofdhuid. Deze plekken kunnen soms erg jeuken of doen wellicht ook pijn.

Bij mensen met psoriasis vernieuwd de huid eigenlijk sneller dan bij andere. Normaal heeft dit proces namelijk 28 dagen nodig maar bij psoriasis kan de huid binnen 6 tot 7 dagen al volledig vernieuwd zijn. Doordat dit proces veel te snel gaat worden de nieuwe cellen niet goed aangemaakt en gaan ze dood. Dit zorgt dus voor de rode plekken en schilfers.

Wat kunt u er zelf tegen doen?

Wat erg belangrijk is voor de huid is om dit soepel en vet te houden. Gebruik daarvoor een verzorgende crème en breng dit meerdere keren per dag aan. Vooral na het in contact zijn met water of zeep is dit erg belangrijk. Komt u net onder de douche vandaan dan wordt er vaak een handdoek gebruikt om zich droog de wrijven. Echter is het beter om deze plekken te deppen zodat er zo min mogelijk irritatie komt. Probeer dan ook niet te krabben want ook dit kan het verergeren. Schijnt de zon weer een beetje dan is het goed om het zonlicht op te zoeken, het heeft een ontstekingsremmend effect en kan de plekken verbeteren. Ga echter niet te ver dat het gaat verbranden dan wordt het alleen maar erger.

Niets is vervelender dan jeuk maar hoe komen we hier weer vanaf. Een muggenbult zal na een tijdje verdwijnen en gelukkig zijn dit vaak ook maar kleine plekjes. Bij eczeem is het natuurlijk een ander verhaal vaak is dit over een groot deel van de arm of been en kan het een stuk erger worden wanneer u het krabben niet onder controle kunt houden. Hoe komt u hier nou vanaf?

Wat is eczeem?

Er zijn verschillende vormen van eczeem bij ons zal de meest bekende constitutioneel eczeem en contacteczeem zijn. Constitutioneel eczeem is een chronische ontstekingsziekte van de huid waardoor u het hele leve lang klachten kunt hebben. Zo kunnen er schilvers, roodheid en uiteraard jeuk ontstaan. Het kan zijn dat u er een poosje last van heeft en dat weer even weg is maar vaak blijft u hier last van houden. Het helemaal weghalen kan niet maar de klachten verminderen waardoor de jeuk minder wordt is het beste.

Bij Contacteczeem geeft de huid eigenlijk een allergische reactie op bepaalde stoffen. Wanneer u met deze stof in contact bent geweest kan de eczeem optreden. Weet u een beetje waar u wel en niet tegen kunt is het ook makkelijker te meiden en zult u er minder last van hebben.

Hoe kunt u eczeem behandelen?

Het is belangrijk om uw huid goed te blijven verzorgen. Een droge huid kan zorgen voor meer klachten, wanneer u dus geregeld body lotion gebruikt zorgt dit voor een rustigere huid. Er is dan ook een speciale zalf waar ook medicijnen in zitten dat de ontstekingsreactie kan onderdrukken. Een zalf is eigenlijk het eerste wat u voor geschreven krijgt. Werkt dit niet goed genoeg dan zult u medicijnen krijgen wat ook veel verlichting kan geven tegen de jeuk. De laatst oplossing is een lichttherapie waarbij uw huid twee keer per week belicht wordt met ultraviolet licht.

Tips voor in het dagelijkse leven

  • Krabben maakt de eczeem en de jeuk alleen maar erger. Zorg voor korte nagels zodat u niet zo makkelijk kunt krabben.
  • Douche niet te vaak. Zeep en water kunnen de huid uitdrogen en u wast eigenlijk de natuurlijk oliën van de huid af. Probeer dan ook maximaal 2 tot 3 keer per week te douchen en dan ook niet te warm. Smeer uw huid na het wassen dan ook goed in met een verzorgende dikke crème.
  • Draag losse kleding. Te strakke kleding kan voor irritatie zorgen dus een wat wijder zitten shirt is dan de beste keuze. Een stof als wol of een andere warme stof kan ook voor irritatie zorgen.

Eczeem is al vervelend genoeg, zorg goed voor u zelf en het zal alleen maar minder worden.

In Nederland heeft 3 tot 5% van de bevolking last van eczeem. Bijna iedereen heeft vast weleens iets gehoord over eczeem, maar wat is eczeem nu eigenlijk? Vragen die ook zullen spelen zijn: wat soorten eczeem zijn er en welke behandelingen zijn er mogelijk. In dit artikel worden bovenstaande vragen beantwoord. 

Eczeem, wat is het precies?

Eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening. Deze huidaandoening veroorzaakt jeuk en gaat gepaard met roodheid, zwelling, schilfers, vochtblaasjes, kloofjes en korstjes. De jeuk kan dermate hevig zijn, dat u er ‘gek’ van wordt.

Soorten eczeem

  • Constitutioneel eczeem: deze vorm van eczeem is niet vies en besmettelijk. U kunt gerust iemand met dit eczeem aanraken. Dit eczeem komt vaak voor bij mensen die aanleg hebben voor allergieën. Bovendien komt constitutioneel eczeem vaak voor bij familieleden. Meestal heeft iemand als kind al eczeem gehad.
  • Contacteczeem: net als constitutioneel eczeem geldt bij deze vorm van eczeem ook dat deze niet vies of besmettelijk is. De huiduitslag ontstaat wanneer de huid in contact heeft gestaan met stoffen. Deze stoffen zorgen voor een geïrriteerde huid of veroorzaken een allergische reactie.
    Uw gehele leven kunt u last hebben van dit eczeem. U zult milde en ernstige klachten ervaren.
  • Acrovesiculeus eczeem: wordt gekenmerkt door jeukende blaasjes. De blaasjes kunnen ontstaan op de handpalmen, voetzolen en/of zijkanten van uw vingers en tenen. Bij deze vorm van eczeem weet u niet wanneer het weer tevoorschijn zal komen.
  • Nummulair eczeem: op uw huid zullen ronde/ovaal vormige jeukende eczeemplekjes te zien zijn. Opvallend aan deze vorm van eczeem is dat de plekken qua grootte kunnen verschillen. Op de huid komt dit eczeem meestal voor op de benen. Maar dit eczeem kan zich ook voordoen op uw buik, armen, handen en voeten. Bij dit eczeem geldt dat het eczeem gedurende lange tijd kan wegblijven, maar ook plotseling tevoorschijn kan komen.
  • Hypostatisch eczeem: u ziet dit eczeem vaak op de onderbenen van ouderen. De huiduitslag kunt u herkennen aan roodheid, korstjes en schilfers. Bovendien zwellen de onderbenen vaak op. Dit eczeem kan ineens verdwijnen, maar ook in hevige mate terugkeren.
  • Asteatotisch eczeem: op de onderbenen van ouderen ziet u deze vorm van eczeem. Op een droge huid vormen zich bleekrode barstjes. In droge tijden komt dit eczeem voornamelijk voor. Bovendien kan dit eczeem zo de deur uit zijn.
  • Seborroïsch eczeem: de huid wordt rood en er ontstaan gele, vettige schilfers. De schilfers kunnen jeuk veroorzaken. Dit eczeem komt voornamelijk voor in het gezicht, op de hoofd en de oren, maar kunnen ook voorkomen op de borst, de rug en in lichaamsplooien. Tussen de haren, in de wenkbrauwen, tussen de wimpers en achter/in de oren zitten de schilfers. Dit eczeem kan voorkomen bij iedereen. Mochten uw familieleden last van dit eczeem hebben, dan is de kans groter dat u er ook last van krijgt. Seborroïsch eczeem kan erfelijk bepaald zijn, maar dat hoeft niet.

Behandeling

Acrovesiculeus eczeem: heeft u last van een schimmelinfectie in uw lies of aan uw voet? Gebruik dan een antischimmelcrème.

Constitutioneel/Contact/Acrovesiculeus/ Nummelair/Hypostatisch eczeem: gebruik tweemaal daags een neutrale zalf of crème De zalf of crème zorgt ervoor dat uw huid meer vocht vasthoudt en beschermt de huid tegen uitdroging. Bovendien vermindert de jeuk en irritatie.

Bij veel jeuk en/of roodheid kan uw huisarts een zalf of crème met corticosteroïden voorschrijven. Corticosteroïden remmen de ontstekingsreactie in de huid en verminderen de jeuk. Bij het gebruiken van de zalf of crème dient u het advies van de huisarts op te volgen.

Seborroïsch eczeem: mocht u veel last hebben van dit eczeem op uw hoofdhuid. Was uw haren 2 keer per week met speciale shampoo die schimmels en gisten bestrijdt. Op uw gezicht kunt u dagelijks 1 keer crème met dezelfde werking aanbrengen. De crème dient u 2 tot 4 weken te gebruiken.

Naarmate u ouder wordt merkt u dat uw huid ook minder elastisch wordt. In de loop van de jaren produceert de huid minder collageen en elastine. Uw huid wordt immers slapper, u krijgt meer rimpels en verliest volume.

Wilt u uw huid jong en fris houden?

Dan is microneeding een fantastische behandeling. Benieuwd waarom microneeding zo’n goede werking heeft? Lees het in onderstaand artikel.

Wat is microneeding?

Microneeding wordt aangemerkt als een fantastische behandeling, maar wat houdt dat nu eigenlijk precies in? Allereerst stellen wij de Dermapen aan u voor. De pen wordt gebruikt in de behandelingen en er wordt bij microneeding gebruik gemaakt van zeer fijne naaldjes. Bij de Dermapen zitten de fijne naaldjes zeer dicht op elkaar. Hierdoor kan de pen precies gebruikt worden. Op een hoog tempo vibreren de naaldjes in de huid.

Microneeding wordt naar een hoger niveau getild door de Skinpen. In de huid worden kleine microkanaaltjes gemaakt door hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Het natuurlijke herstelproces diep in de huid wordt tijdens de behandeling geactiveerd waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. Wie wilt er nu geen steviger en vollere huid en een egale, frisse en stralende huidteint?

Toepassen van microneeding

De microneeding behandeling wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, namelijk:

  • Acnelittekens
  • Littekens
  • Verslapte huid
  • Pigmentvlekken
  • Als opfrisser voor de huid

Verwachtingen tijdens en na de behandeling bij de huidtherapeut

Na het ondergaan van de behandeling zult ondervinden dat de huid gladder en frisser is, verfijning van grove poriën, rimpels en fijne lijntjes. Bovendien vindt er verbetering van de huidstructuur plaats, worden bruine vlekken verminderd, acnelittekens worden opgevuld en operatie of traumatische littekens worden gladder.

De huid zal er na de behandeling direct rood uitzien. De roodheid kan 3 tot 4 dagen aanhouden. Tevens kan de huid na de behandeling wat warm of prikkelend aanvoelen. Mocht u een intensieve behandeling zijn ondergaan, dan kunnen er enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan. Dit is niet ernstig en zal vanzelf weer weg trekken. Enkele weken na de behandeling zult u uw huid goed moeten beschermen tegen de zon met een hoge SPF. Na elke behandeling neemt het herstelproces 12 tot 16 weken in beslag.

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. Voor het aanmaken van collageen en elastine heeft de huid enige tijd nodig. Het proces kan een aantal maanden duren. In sommige gevallen is de behandeling goed te combineren met microdermabrasie of peelings.

Rollen in uw badkamer

Onder rollen wordt verstaan uw huid behandelen met de dermaroller. De dermaroller is een rolletje met kleine naalden tussen de 0,2 mm en 0,5 mm. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat maar een kleine percentage van uw huidverzorging actief door de huid wordt opgenomen. De opname van actieve werkstoffen uit de huidverzorging wordt door het gebruik van de dermaroller met 1000 keer verhoogd. Bovendien wordt de huid gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken.

Wilt u door het leven gaan met een stralende huid? Informeer dan voor de mogelijkheden om ook een microneeding behandeling te ondergaan en of dat voor u geschikt zou zijn.

 

Heeft u last van rode handen en bultjes wanneer u met een bepaalde shampoo in aanraking bent geweest? Krijgt u blaartjes op uw pols als u een horloge draagt waarin nikkel is verwerkt? Krijgt u huiduitslag van een bepaalde crème? dan heeft u misschien wel last van contactallergie

De bekendste aandoening als gevolg van contactreacties zijn netelroos en eczeem. Contact allergie begint altijd bij de plek die in contact is geweest met het allergeen. Dit is bij cosmetica vaak in het gezicht bij een horloge op de pols ene en ketting in de nek en op uw borst. Dit spreekt dus allemaal voor zich. U krijgt meestal een allergische reactie binnen 48 uur.

Dit kan bestaan uit

  • Rode huid
  • Jeuk
  • Zwellingen
  • Ontstaan van bultjes die kunnen over gaan in vochtblaartjes
  • Vorming van kloven
  • Verdikkingen
  • Schilfering van de huid, Dit gebeurt meestal wanneer u regelmatig in contact komt met de allergeen

De oorzaken kunnen zijn

  • Cosmetica
  • Metalen zoals nikkel en chroom
  • Shampoo
  • Parfum
  • Nagellak
  • Haarverf
  • Latex
  • Geneesmiddelen
  • Zalven en crèmes

De enige behandeling die bestaat is het vermijden van deze voorwerpen/ producten. Ook kan de huisarts zalven en crèmes voorschrijven. Dus wanneer u denk dat u last heeft van contact allergie neem dan contact op met uw huisarts

Pin It