Rubriek

Recepten

Rubriek

Deze taco’s gevuld met bloemkool, radijsjes en Tomatillo salsa zijn een feestje op jouw bord. De kruidige bloemkool steelt in dit gerecht de show! Serveer met geroosterde mais om het feest compleet te maken.

Ingrediënten voor 4 personen

1 bloemkool
1 krop romeinse sla
5 radijsjes
100 g pompoenpitten
2 el olie
50 ml water
1½ verpakking Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
1 zakje Santa Maria Veggie Taco Kruidenpasta
1 fles Santa Maria Tomatillo Salsa

Bereidingswijze

1. Snijd de radijsjes in plakjes en de sla in grove stukken. Leg alles op een schaal en zet opzij.
2. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 10 seconden per kant tot ze licht geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
3. Verdeel de bloemkool in roosjes. Verwarm de olie in een koekenpan. Doe de bloemkoolroosjes in de hete pan en wacht twee minuten voor je gaat roeren in de pan, zodat ze mooi bruin kleuren. Als de bloemkool bruin is en wat zacht is geworden, voeg je de Santa Maria Veggie Taco Kruidenpasta en wat water toe terwijl je roert. Haal de pan daarna van het vuur.
4. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar wens vullen.

TIP: Serveer met geroosterde mais als bijgerecht! Rooster een blik uitgelekte mais in wat olie in een pan tot het bruin is. Meng de mais wanneer afgekoeld met 2-3 eetlepels mayonaise. Bestrooi met gerookte paprikapoeder of chipotle chili.

Credits: Santa Maria

Met dit gerecht maak je er thuis een feestje van! Probeer eens deze heerlijke taco’s met gekruide kip, ingelegde rode ui, fetakaas, zwarte bonen en zoet-pittige salsa. Serveer met zelfgebakken tortilla chips en het genieten kan beginnen.

Ingrediënten voor 4 personen

500 g kippendijfilet
1 krop sla
100 g zwarte bonen
½ verpakking feta kaas
1½ verpakking Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
1 el olie
1 zakje Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta
1 fles Santa Maria Peach & Chili Salsa

Ingelegde rode ui
1 rode ui
50 ml appelazijn (of andere azijn)
1 el oregano
2 ml zout
1 tl suiker

Bereidingswijze

1. Maak de ingelegde rode ui door 1 gesneden rode ui in dunne plakjes te snijden en deze plakjes in een kom te mengen met 50 ml appelazijn, 1 eetlepel oregano, 2 ml zout en 1 theelepel suiker. Roer af en toe goed door en laat minstens 20 minuten rusten.
2. Snijd de sla in stukken en verkruimel de fetakaas. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
3. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 10 seconden per kant tot ze lichtjes geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
4. Snijd de kip in kleine stukjes. Verwarm de olie in een koekenpan. Doe de kip in de hete pan en wacht 2-3 minuten voordat je erin gaat roeren zodat ze mooi bruin kleuren. Voeg de Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta toe als de kip gaar is, roer een paar keer en haal dan van het vuur.
5. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar wens vullen.

TIP: Serveer met zelfgemaakte tortilla chips! Smeer wat tortilla’s in met olie en snijd ze in stukjes. Bak ze 3-5 minuten in een oven op 225 graden, en breng op smaak met zout en specerijen naar keuze (bijv. gerookte paprikapoeder).

Credits: Santa Maria

Baklava is een zoete lekkernij uit de Griekse en Turkse keuken. Het wordt gemaakt van laagjes deeg gevuld met gehakte noten en suikersiroop, heerlijk zoet! Baklava wordt gegeten tijdens feestelijke gebeurtenissen zoals het Suikerfeest. Wat je ook te vieren hebt, als je een zoetkauw bent is dit hét recept voor jou!

Bereidingstijd totaal: 1,5 uur
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 60 minuten

Ingrediënten

15-20 vellen filodeeg
400 g walnoten, fijngehakt
250 g Flora Plant ongezouten
2 el kaneel

Voor de siroop
450 g suiker
50 ml rozenwater
100 ml agavesiroop
15 g korenbloemblaadjes
1 kaneelstokje

Voor de topping
10 g walnoten, fijngehakt
30 g eetbare rozenblaadjes

Benodigdheden
vierkant bakblik van ongeveer 30 bij 30 cm

Bereidingswijze

1. Smelt de Flora Plant in een pan op laag vuur. Vet ondertussen het bakblik in, neem hierbij goed de zijkanten mee.
2. Maak de basis van de baklava door ongeveer 10 lagen filodeeg op de bodem van het bakblik te leggen. Besprenkel elke laag filodeeg met gesmolten Flora Plant voor je er de volgende laag op legt.
3. Hak de walnoten fijn en meng deze met de kaneel in een grote kom. Strooi wat van het notenmengsel over het filodeeg met een beetje gesmolten Flora Plant en leg hier een laagje filodeeg op. Herhaal deze stap tot je de bovenkant van de bakschaal hebt bereikt.
4. Bestrijk de bovenkant van de baklava met voldoende gesmolten Flora Plant en zet het bakblik 15 tot 20 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 °C.
5. Haal het bakblik uit de koelkast en snijd de baklava met een scherp mes in kleine vierkantjes. Plaats de baklava in de oven en bak ongeveer 35 minuten, tot alle filodeeg lagen knapperig en goudbruin zijn.
6. Maak ondertussen de siroop: meng de suiker en het rozenwater in een kleine pan en voeg hier het kaneelstokje aan toe. Breng aan de kook. Kook dit ongeveer 2 minuten tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en voeg nu ook de agavesiroop en de korenbloemblaadjes toe. Meng dit goed. Laat de siroop daarna afkoelen. Zodra de baklava klaar is, giet je de siroop langzaam over de hete baklava, zodat de siroop volledig wordt opgenomen in het filodeeg.
7. Laat de baklava circa 30 minuten afkoelen en garneer met walnoten en eetbare rozenblaadjes.

Fotocredits: Flora Plant

Deze bloemvormige koekjes zijn prachtig om te zien! Ze staan in de Marokkaanse cultuur vaak op tafel. Dit recept is een aanrader voor iedereen die toe is aan een ouderwets bakdagje. Ze zijn bíjna te mooi om op te eten!

Bereidingstijd totaal: 2 uur
Voorbereidingstijd: 1 uur en 45 minuten
Baktijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 50 koekjes

Voor het deeg
1 kg bloem
200 g Flora Plant ongezouten, op kamertemperatuur
100 ml lauwwarm water
100 g geroosterde amandelen
50 g sesamzaad, geroosterd
50 ml oranjebloesemwater
50 ml (appel)azijn
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
1 tl saffraanpoeder
1 tl zout
½ zakje (3,5 g) gist
½ tl fijngemalen anijszaad
½ tl fijngemalen venkelzaad
½ tl kurkuma

Voor de karamelsaus
150 g Flora Plant ongezouten
300 g suiker
150 ml plantaardige room

Extra
350 g agavesiroop
zonnebloemolie, om in te frituren
sesamzaadjes, geroosterd

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de bloem, het geroosterde sesamzaad, fijngemalen venkelzaad en anijszaad, kurkuma, saffraanpoeder, kaneel, bakpoeder en gist. Voeg hierna het zout toe.
  2. Vermaal de geroosterde amandelen in een keukenmachine tot een fijn mengsel. Voeg vervolgens de Flora Plant, het water, het oranjebloesemwater en de azijn toe en meng tot een glad mengsel. Voeg dit aan de ingrediënten van stap 1 toe en kneed tot je een soepel deeg krijgt.
  3. Vorm ongeveer vier balletjes van het deeg en dek ze af met plasticfolie. Laat ze een uur rijzen.
  4. Pak een ​​deegbal en kneed deze met je handen. Rol het deeg met een deegroller uit tot ongeveer ½ cm dik.
  5. Snijd met een pizzasnijder of scherp mes het deeg in vierkanten ongeveer ter grootte van je handpalm.
  6. Snijd vervolgens 4 lijnen in ieder vierkant (zonder het deeg aan de uiteindes door te snijden), zodat je uiteindelijk 5 stroken in ieder vierkant hebt. Neem dan een vierkantje en leg de 1e, 3e, en 5e strook op je rechter middelvinger. Knijp bij de laatste strook de uiteindes van het vierkant uit elkaar. Dit wordt de kern van de bloem. Laat het deeg nu van je vinger vallen en gebruik je linkerhand om de rest van de stroken binnenste buiten om de kern heen te vouwen, zodat je een soort verfrommelde bloem vormt. Doe dit met elk vierkant tot het deeg op is.
  7. Verwarm nu flink wat zonnebloemolie in een pan, genoeg om de chebakia in te frituren. Zet ook een klein steelpannetje op met de agavesiroop en zet dit op het allerlaagste vuur. Bak nu de chebakia in de zonnebloemolie aan beide kanten in 2-3 minuten goudbruin.
  8. Haal de chebakia met een schuimspaan uit de pan en dompel ze meteen onder in de lauwwarme agavesiroop. Haal ze uit het agavebad, leg ze op keukenpapier en bestrooi de chebakia meteen met geroosterde sesamzaadjes.
  9. Smelt voor de karamelsaus de suiker in een steelpan. Wanneer het aan de kook is gebracht en een bruine kleur begint te krijgen, is het tijd om Flora Plant toe te voegen (let op: dit kan spetteren!). Voeg wanneer de Flora Plant is opgenomen de plantaardige room toe en laat nog een paar minuten (al roerend) koken om de karamelsaus in de dikken.
  10. Serveer de chebakia’s met een kannetje karamelsaus om eroverheen te gieten.

Fotocredits: Flora Plant

Met dit recept voor taco’s met rundvlees, rode kool en avocado breng jij jouw taco naar een next level. Serveer met een pikante salsa en ingelegde rode ui om de maaltijd compleet te maken. Lekker en verrassend!

Ingrediënten voor 4 personen

500 g biefstuk
200 g rode kool
1 krop romeinse sla
1 avocado
1 el olie
1½ verpakking Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
1 zakje Santa Maria Beef Taco Kruidenpasta
1 fles Santa Maria Taqueria Salsa

Bereidingswijze

1. Snijd de rode kool in fijne reepjes, de sla in grove stukken en de avocado in plakjes. Leg alles op een schaal en zet opzij.
2. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 10 seconden per kant tot ze lichtjes geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
3. Verwarm de olie in een koekenpan. Doe het vlees in de hete pan en wacht 2 minuten voordat je het vlees omdraait zodat het mooi kan dichtschroeien. Haal het vlees uit de pan voordat het helemaal gaar is en snijd in kleinere stukken. Doe de stukjes vlees weer in de pan en voeg de Santa Maria Beef Taco Kruidenpasta toe. Bak het vlees gaar en roer regelmatig. Haal de pan daarna van het vuur.
4. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar wens vullen.

TIP: Serveer met ingelegde rode ui. Je maakt dit bijgerecht door plakjes rode ui tenminste 20 minuten te laten marineren in een mengsel van 50 ml appelazijn, 1 el oregano, 2 ml zout en 1 tl suiker.

Credits: Santa Maria

Quiche is bij veel mensen een echte favoriet. Deze feestelijke quiche is dan ook het perfecte gerecht om te serveren! Het huis ruikt meteen heerlijk wanneer ‘ie uit de oven komt. Deze quiche is lekker kruidig en zal bij het hele gezin in de smaak vallen!

Ingrediënten voor de bodem

80 g boter
1½ dl tarwemeel
1½ dl geraspte kaas
30 ml koud water

Vulling voor de feestelijke quiche

1 pak Pulled Oats® Naturel
1 kleine ui
1 knoflookteen
80 g verse babyspinazie
2/3 dl zongedroogde tomaatjes
verse basilicum
olie om in te bakken
2 kleine eieren
1½ dl mascarpone
1½ dl geraspte mozzarella
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
1 tl paprikapoeder
zout
zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de zachte boter, geraspte kaas, het water en de tarwebloem. Druk de bodem aan in een taartvorm (24 cm diameter). Het deeg mag over de randen krullen. Bak 10-15 minuten.
  3. Bak de fijngesneden knoflook en ui aan in een pan met wat olie, totdat de ui glazig is. Voeg de spinazie toe en bak totdat het overtollige vocht is verdampt. Verspreid over de taartbodem en besprenkel met zongedroogde tomaatjes en basilicum. Breng Pulled Oats op smaak met gedroogde tijm, oregano en paprikapoeder en verdeel over de taartbodem.
  4. Klop in een kom de eieren, mascarpone, geraspte kaas, zout en peper. Schenk het mengsel in de taartvorm. Bak 30 minuten, of totdat het midden compleet is gestold. Laat de quiche voor het aansnijden eerst 5-10 minuten afkoelen.
  5. Serveer eventueel met een verse salade.

Fotocredits: Gold&Green

Deze verrassende combinatie van asperges met bladerdeeg komt goed tot zijn recht met citroenpesto en yoghurtdip. Dat maakt het een heerlijk hapje om van te smullen tijdens de brunch. En het allerbeste: je kan het heel gemakkelijk zelf maken! Zet jij deze krokante asperge op tafel?

Ingrediënten voor 4 personen

1 bos groene asperges
6 plakken bladerdeeg
3 el Pesto al Limone
een scheutje melk
1 ei
250 g Turkse yoghurt
½ citroen
5 el Olio di Oliva Basilico
chilipoeder
maanzaad of sesamzaad
Black Hawaii Salt
peper
zwarte peper

Bereidingswijze voor de krokante asperge

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de groene asperges af.
2. Halveer de plakken bladerdeeg en rol iedere helft iets uit met een deegroller.
3. Besmeer ieder stukje bladerdeeg met een theelepel Pesto al Limone en leg hier een groene asperge op.
4. Rol het bladerdeeg om de asperge en zorg dat de uiteinden van het bladerdeeg goed aan elkaar zitten.
5. Leg de asperges op een met bakpapier bekleed ovenplateau en zorg dat de bladerdeegsluiting steeds aan de onderzijde zit.
6. Splits het ei en roer de eidooier los in een kleine kom met een scheutje melk.
7. Smeer het losgeklopte eigeel met een keukenkwastje op de bovenkant van de aspergerolletjes.
8. Strooi naar smaak wat chilipoeder, peper en maan- of sesamzaad over de aspergerolletjes. Bak de aspergerolletjes in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.
9. Doe voor de yoghurtdip de Turkse yoghurt, het sap van een halve citroen en vijf eetlepels Olio di Oliva Basilico in een kom.
10. Voeg zwarte peper en een snufje Black Hawaii Salt toe, en meng alle ingrediënten tot een smeuïge dip.

Fotocredits: Oil & Vinegar

Deze gebakken zoete aardappel maak je makkelijk klaar in de oven. Marineer de zoete aardappels met olie, zout en peper en laat ze lekker zacht bakken. Vul met een heerlijk mengsel van crème fraîche, Pulled Oats, zongedroogde tomaatjes en verse kruiden, en het diner kan beginnen!

Ingrediënten voor 2-3 personen

3 kleine zoete aardappels
olie
zout
zwarte peper

Als toppings

1 pak Pulled Oats® Naturel
150 ml crème fraîche
1 dl zongedroogde tomaatjes
1 tl honing of agavesiroop
1 tl paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
½ tl uienpoeder
zout
verse tijm en/of jouw favoriete kruiden

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
2. Snijd de gewassen en afgedroogde zoete aardappels in de lengte doormidden. Leg ze op een bakplaat, met het snijvlak naar boven. Smeer in met olie en breng op smaak met zout en peper. Bak de zoete aardappels 40-50 minuten, of totdat ze zacht zijn.
3. Bereid ondertussen de toppings. Snijd de Pulled Oats in kleinere stukjes en voeg hier het paprikapoeder, korianderpoeder en uienpoeder aan toe. Meng dit met crème fraîche, fijngesneden zongedroogde tomaatjes en kruiden. Zet het mengsel een tijdje in de koelkast.
4. Schep een flinke lepel vulling op de gebakken zoete aardappel zodra ze klaar zijn. Geniet!

Fotocredits: Gold&Green

Loopt het water je spontaan in de mond bij het zien van deze verrukkelijke limoncello meringuetaart? Deze taart is een echte smaaksensatie door de Limoncello en Amarettikoekjes, en is daardoor de perfecte combinatie van fris en zoet. Met dit recept zet je deze feestelijke lente taart zo op de tafel.

Ingrediënten voor de limoncello meringuetaart

200 g Amarettikoekjes
200 g roomboter
50 g Crema di Mandorle
100 ml Limoncello-azijn
150 ml sinaasappelsap
150 g suiker
3 eieren

Bereidingswijze

1. Verkruimel de Amarettikoekjes in een keukenmachine.
2. Smelt 100 gram roomboter in een pan en meng die met de koekkruimels en de Crema di Mandorle.
3. Druk het mengsel plat op de bodem van een bakvorm (Ø 24 cm) en laat opstijven in de koelkast.
4. Verwarm 100 ml Limoncello-azijn met het sinaasappelsap en 100 gram roomboter.
5. Splits de eieren, meng drie eierdooiers met 50 gram suiker en voeg het nog warme azijnmengsel daaraan toe.
6. Roer het geheel au bain-marie tot er een dikke crème ontstaat. Laat die vervolgens afkoelen in de koelkast.
7. Klop de gesplitste eiwitten samen met 100 gram suiker los.
8. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet hier de Limoncello crème op.
9. Verdeel de losgeklopte eiwitten over de taart en brand die tot slot mooi bruin met een brander.

Fotocredits: Oil & Vinegar

Er is geen enkele gezonde snack die zó populair is als avocado toast. Maar hoe zorg je ervoor dat je dé perfecte versie op de brunchtafel zet? Met de juiste kruidencombinatie en aan de hand van een overheerlijk recept natuurlijk!

Ingrediënten voor 4 personen

4 el Mayonnaise with Olive Oil
4 el grove mosterd
8 eieren
12 kleine tomaten
2 avocado’s
1 rode puntpaprika
4 sneetjes witbrood
2 el Bonsecco extra vierge olijfolie
2 el citroensap
2 little gems
1 takje peterselie
roomboter
0,5 l natuurazijn
1 el Balsamic Glaze Naturel
1 tl Egg Salt kruidenmix
zout

Bereidingswijze

1. Meng de mayonaise, grove mosterd en 1 el water tot een smeuïge saus.
2. Smeer de sneetjes witbrood aan beide kanten in met roomboter en bak ze in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
3. Breng een pan ruim water (ca. 5 liter) met 0,5 liter natuurazijn aan de kook. Houd het azijnwater tegen de kook aan, breek de eieren en doe ze in de pan. Pocheer de eieren in 3 minuten.
4. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en doe het in een kom. Prak hier 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap en een snufje zout doorheen met een vork.
5. Snijd de tomaten en de rode puntpaprika in kleine stukken, snijd de peterselie fijn en meng de drie ingrediënten door het avocadomengsel.
6. Snijd de little gems in dunne reepjes. Maak de salade voor het serveren à la minute aan met 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout.
7. Warm de gepocheerde eieren indien nodig opnieuw op in heet water.
8. Verdeel de toast over vier borden. Besmeer iedere toast met avocadotopping en leg hier steeds twee gepocheerde eieren op.
9. Lepel de saus over de eieren en bestrooi ze naar smaak met Egg Salt kruidenmix.
10. Garneer iedere toast met een toef salade en maak het gerecht af met een paar druppels Balsamic Glaze Naturel.

Fotocredits: Oil & Vinegar

Pin It