Rubriek

Vrije tijd

Rubriek

Top 3: Fietsarrangementen in Zeeland

Bent u op zoek naar een leuk fietsweekend in Zeeland? Geniet van een weekendje weg en ontdek de mooie omgeving. Kies voor een van de leuke steden zoals Renesse, Vlissingen of Burgh Haamstede tijdens een van de fietsarrangementen in Zeeland. Ga met zijn tweeën lekker uitwaaien of wilt u liever met de hele familie genieten van een fietstocht? Ontdek hier onze speciale top 3 fietsarrangementen in Zeeland.

Kom 3 dagen genieten op de Veluwe in een sfeervol 4-sterren hotel. Tijdens uw verblijf gaat u 1 dag golfen op de naastgelegen 18-holes golfbaan, midden in de Veluwse bossen. Dus verwen uzelf met een heerlijk golfarrangement en kom genieten met z’n tweetjes of neem uw golfvrienden mee. Dit kan allemaal met het 3-daags golfweekend op de Veluwe.

Lees hier meer over het 3-daags Golfweekend op de Veluwe

Zin om een paar dagen aan de kust te vertoeven en te fietsen in Scheveningen? Dan is dit speciale fietsarrangement in Scheveningen een super leuke fietstrip! Lekker even uitwaaien aan het strand, mooie fietstochten maken, genieten op de Scheveningse boulevard en lekker chillen aan de kust. Fietsen in Scheveningen is nog nooit zo leuk geweest.

Bent u een fietsliefhebber en wilt u graag eens genieten aan Hollandse kust? Dan is Scheveningen absoluut een aanrader. Bij dit fietsarrangement is een dag fietshuur inbegrepen. Daarnaast biedt Scheveningen natuurlijk volop vertier overdag en ’s avonds om te genieten aan het strand.

Vindt u het ook zo heerlijk om te gaan golfen in de natuur? Dat kan met dit golfuitje in de Achterhoek waarbij u kunt overnachten op een landgoed in Almen. Wilt ook even iets anders doen dan golfen? Dan kunt u de prachtige omgeving van het landgoed per fiets of te voet ontdekken.

Een dag heerlijk 18-holes golfen en 2 nachten slapen op een landgoed in Almen in de Achterhoek. U overnacht in een comfortabele kamer met ontbijt en 1 avond een dinerbuffet. Vanuit het landgoed kunt u heerlijk wandelen of fietsen. Dus een leuke combi met een dag golfen op golfbaan ’t Zelle, dat zo’n 20 minuten rijden van het landgoed ligt. Dat maakt dit golfuitje in de Achterhoek met overnachten op een landgoed een zeer goede tip voor de golfliefhebbers.

Heeft u altijd al eens het Pieterpad uit willen lopen? Natuurlijk is dat niet met een paar keer gedaan hier moet u verschillende etappes voor afleggen. Omdat het Pieterpad van het noordelijkste puntje tot Limburg loopt zult u  vaak lang moeten rijden. Hoe ideaal is het om het dus te combineren met overnachten zodat u ook meerdere etappes kunt bewandelen.

Blijf overnachten in de buurt zodat u meerdere etappes af kunt leggen.

Wandelen is gezond en leuk, maar het is wel belangrijk om rekening te houden met het seizoen. Zo heb je in de zomer te maken met temperaturen die hoog oplopen en zonnekracht, maar kan het ook regenen. Daarom is het van belang je goed voor te bereiden. De basis van de voorbereiding begint bij goede wandelschoenen, zoals van het merk Lowa. Zo zijn er meerdere tips om je zomerse wandeltocht goed voor te bereiden.

Draag wandelschoenen
Er zijn meerdere redenen waarom goede wandelschoenen belangrijk zijn om in de zomer te wandelen. Bijvoorbeeld omdat er dan sprake is van een optimale ventilatie, maar ook omdat je meer stabiliteit, grip en comfort ervaart. Mocht het gaan regenen in de zomer dan zorgen wandelschoenen ervoor dat je sokken en voeten droog blijven.

Kies voor comfortabele kleding
Het is als voorbereiding voor een zomerse wandeltocht belangrijk om comfortabele kleding te dragen. Houd daarbij rekening met het weer, want als het gaat regenen dan is het belangrijk om een waterdicht jack te dragen. Maak je een wandeling in tropische temperaturen dan is het belangrijk om ademende kleding te dragen.

Neem water en voedsel mee
Tijdens lange wandeltochten in de zomer is het van belang om aan de inwendige mens te denken. Je verliest bij hogere temperaturen snel vocht en dat moet worden aangevuld. Neem daarom water mee en zorg ook dat je voedsel bij je hebt om het energiepeil op niveau te houden. Het is heel gemakkelijk om een energiereep mee te nemen, maar ook studentenhaver is prima net als gedroogd fruit.

Denk aan bescherming tegen de zon
In de zomer kan de zon fel schijnen en dan is het belangrijk om je huid tegen de zon te beschermen. Dat is onder meer mogelijk door zonnebrandcrème mee te nemen en een hoofddeksel te dragen. Denk eveneens aan de bescherming van je ogen door een zonnebril te dragen. Ook bestaat er sportieve kleding die van UV-werende materialen is gemaakt, zoals de kledingcollectie van Royal Robbins. Als het warm weer is tijdens het wandelen, krijg je onderweg mogelijk te maken met vervelende insecten. Dan is het extra handig als de kleding insectwerend is uitgevoerd.

EHBO-setje meenemen
Een van de dingen die aan te raden zijn om mee te nemen tijdens een zomerse wandeltocht is een EHBO-setje. Denk bijvoorbeeld aan pleisters, zoals blarenpleisters net als aan een blarenprikker. Het is ook handig om een antimuggenspray mee te nemen en een desinfecterend middel.

Pin It