Rubriek

Gezondheid in en om Huis

Rubriek

Of je het nu hebt over een hottub, jacuzzi of een bubbelbad, het zijn allemaal verschillende namen voor producten met hetzelfde doeleinde: ontspanning. En niet alleen ontspanning is een goede reden een spa in huis te halen, ook kan het positieve effecten op onze gezondheid hebben! Het grote voordeel van een spabad is dat deze ontspanning geeft door middel van massagestralen. Vaak gaan we voor deze rust naar een wellness centrum, maar heb je wel eens gedacht aan een spa in eigen tuin? Haal jouw relaxmoment dichtbij huis!

Zwemspa’s voor verschillende doeleinden

Bij zwemspa’s komen de voordelen van een zwembad en een spa geheel samen. Maar wat kun je allemaal met dit bad? De waterstroom installatie creëert een stroming waar je tegenin kunt zwemmen als zijnde een work-out. Zeg dus maar vaarwel tegen de sportschool! Je stelt de waterstroom sterkte in en bepaalt zelf de intensiteit van je workout. Klaar met zwemmen? Dan is het tijd om te relaxen. In het spa gedeelte kun je op de comfortabele zitplaatsen heerlijk tot rust komen. De zitplaatsen zijn voorzien van massagejets. In een spabad kun je ook baantjes te trekken. Welke behoefte jouw zwemspa vervult is helemaal aan jou. Met een zwemspa geniet je van inspanning enerzijds, en ontspanning anderzijds.

De spa is gezond voor je lichaam

De combinatie van de massagejets en de warmte van een spabad zorgen ervoor dat je spieren tot rust komen. Door de hitte van het water verhoogt je hartslag, en dat is bevorderlijk voor een goede bloedsomloop! Door deze versnelde bloedsomloop krijgen je spieren meer voedingsstoffen en zuurstof. De bubbels en het warme water maken je spieren en gewrichten soepeler en kunnen pijnklachten verminderen. Dit kan spierpijn en eventueel een blessure verlichten. Ook als je slaapproblemen hebt kan een spabad uitkomst bieden om een betere nachtrust te hebben. Het heerlijke rozige gevoel dat je ervaart na het verlaten van het bad helpt namelijk met in slaap vallen! Een spa kan dus zeker gezondheidsvoordelen hebben en pijnverlichtend werken, maar ondervind je gezondheidsklachten? Raadpleeg dan uiteraard altijd een huisarts.

Bekijk het complete spa aanbod bij Fonteyn, opgesteld in hun 35.000 m2 grote showroom of shop online!

 

Overweegt u om een waterverzachter te installeren? Gelijk hebt u! Een waterverzachter of waterontharder biedt namelijk tal van voordelen. Maar misschien vreest u dat er bij de installatie van zo’n toestel heel wat komt kijken of dat uw woning niet groot genoeg is voor een waterontharder? Als u kiest voor Delta Water Softeners hoeft u zich geen zorgen te maken: onze toestellen zijn namelijk bijzonder compacten makkelijk te installeren.

Overweegt u om een waterontharder te installeren? Gelijk hebt u! Een waterontharder biedt namelijk tal van voordelen. Maar misschien vreest u dat er bij de installatie van zo’n toestel heel wat komt kijken of dat uw woning niet groot genoeg is voor een waterontharder? Als u kiest voor Delta Water Softeners hoeft u zich geen zorgen te maken: onze toestellen zijn namelijk bijzonder compact en makkelijk te installeren.

Geschikt voor kleine woningen

Ook als u eerder klein behuisd bent, hoeft u zich het comfort van een waterontharder niet te ontzeggen. Ons gamma huishoudelijke waterontharders bestaat uit een reeks compacte toestellen, die bijvoorbeeld makkelijk in uw berging of zelfs in een keukenkast of onder een schap passen.

Daarnaast hebben we modellen waarbij het zoutreservoir apart van de module geïnstalleerd kan worden. Als dat in uw situatie makkelijker is, kunt u de zoutbak op de grond plaatsen, zodat u die kunt bijvullen zonder u in bochten te wringen. De onthardingsmodules zelf bevestigt u dan bijvoorbeeld wat hoger aan de wand, dicht bij de afvoer. U merkt het: flexibiliteit troef!

Een waterontharder installeren? Neem snel contact op!

Onze waterontharders hoeft u natuurlijk niet zelf te installeren. Daarvoor doet u een beroep op een specialist. Als u met ons contact opneemt, stellen wij u een installateur uit uw buurt voor die bij u langskomt om de installatie uit te voeren. Zo weet u zeker dat uw waterverzachter helemaal volgens de regels van de kunst wordt geplaatst. Makkelijk, snel en efficiënt!

Een goede manier om aan een beter milieu bij te dragen is te minderen in je energieconsumptie. Hierdoor hoeven minder fossiele brandstoffen te worden verbruikt wat weer zorgt voor minder CO2-uitstoot en vervuiling. Een eenvoudige stap hierin is de aanschaf van een warmtepomp, een apparaat dat warmte uit de buitenlucht haalt en dit vervolgens afgeeft aan de CV-ketel. Hierdoor gebruik je op een hele duurzame manier warmte uit de buitenlucht van je eigen omgeving! In sommige gevallen kun je hiermee volledig van het gas af, maar in de meeste gevallen is het een aanvulling van zo’n 20 tot 30%. Dit wordt een ‘hybride’ warmtepomp genoemd. Doordat je de warmte uit je eigen omgeving haalt, hoef je er ook niet voor te betalen wat maakt dat de warmtepomp op termijn ook veel voordeel op kan leveren. Een voordelige manier dus om bij te dragen aan een duurzamere toekomst en een beter milieu.

Kosten voor een warmtepomp

De kosten voor een warmtepomp zijn nu zo’n €2.400,- waarbij € 1.700,- aan subsidie en installatiekosten zijn inbegrepen. De Rijksoverheid zal u dankbaar zijn en keert € 1.700,00 uit voor deze duurzame investering. Heeft u een nieuwbouwwoning uit 2010 of jonger? De kosten voor een warmtepomp zullen dan laag uitvallen. Bij een bestaande woning geldt dat de kosten van een warmtepomp erg kunnen verschillen. Er zijn een aantal factoren waarvan de prijs van een warmtepomp afhangt, namelijk: dubbel glas, isolatie van dak, gevel of vloer, radiotoren in de woning en twijfels over een eventueel te bereiken rendement. Mochten bovenstaande elementen ontbreken dan dient u dit eerst in orde te maken, voordat een hybride warmtepomp geïnstalleerd kan worden.

Rendement hybride waterpomp

Wilt u uw huis op een duurzame manier en met een lager aardgasverbruik verwarmen, dan is de hybride warmtepomp de meest gangbare uitkomst. Hierbij kunt u denken aan een besparing van van zo’n €300,- tot € 500,- op jaarbasis wat betekent dat u de investering gemiddeld binnen 6 tot 10 jaar terugverdient. Niet slecht dus voor een optie die bijdraagt aan een beter milieu! Wacht dus niet langer en investeer in een warmtepomp. Voor u het weet laat de overheid de gasprijs stijgen en betaalt u de hoofdprijs.

Je komt ergens op bezoek en loopt een stralend en schoon huis binnen, voor jou lijkt dit vrijwel onmogelijk.. en toch is dit eenvoudiger dan je denkt. Een opgeruimd huis brengt een bepaalde magie met zich mee. Het zorgt niet alleen voor een kalm, licht en fris gevoel maar ook dat jij je een stuk energieker en vrolijker voelt. Genoeg redenen om nu te beginnen met het opruimen van jouw huis. Zie je hier erg tegenop? Met onderstaande tips haal je deze magie direct in huis!

 1. Ga slapen zonder troep

Na een lange dag plof je het liefste neer op de bank. Het is dan verleidelijk om je kleding rond te laten slingeren, want ja dat ruim je morgen wel op toch? Doe dit niet! Binnen no time ligt er een stapel kleding en ben je je favoriete items kwijt. Voorkom dit door iedere avond je kleding en accessoires op te ruimen. Hang het terug in de kast, gooi het in de was of leg het terug in je lades. Het kost maar enkele seconden en aan het eind van de week ben je jezelf dankbaar. Heb je kleding een jaar niet gedragen? Dan is het wellicht tijd om hier afscheid van te nemen. Trust us, it makes life easier!

 1. Haal geen prullen in huis

Leuke en schattige spulletjes meenemen uit de winkel, het is erg verleidelijk. Nieuw keukengerei, een stapel handdoeken of een nieuwe vaas, het is allemaal erg leuk. Maar heb je het ook echt nodig? Natuurlijk mag jezelf af en toe best verwennen. Een vrolijke cactus voor op de vensterbank of een nieuw telefoonhoesje voor je collectie kan geen kwaad, zolang je dit maar met mate doet. Bedenk voor jezelf wat je wel en niet gebruikt en breng de rest naar de kringloop. Je spullen krijgen een nieuw leven en jij hebt weer rust in je huis én hoofd.

 1. Een fris en schoon bed

Een van de meest gebruikte meubels uit je huis: dat is je bed. Aangezien je hier veel tijd in doorbrengt is het ook van belang dat dit fris en schoon aanvoelt. Naast het wekelijks verschonen van de lakens, kan het dagelijks opmaken van het bed een hoop schelen. Sla je dekbed iedere ochtend open zodat je bed overdag goed kan luchten. Zo creëer je dat heerlijke gevoel van schone lakens. En zeg nou zelf, wie houdt er niet van schone en frisse lakens? Tip: Raak jij je smartphone wel eens kwijt tussen de lakens? Dit kun je voorkomen door een opvallend Motorola Moto G7 hoesje.

 1. Een overzichtelijke keuken

Dit punt klinkt misschien erg logisch, maar is niet altijd even makkelijk. Zorg dat je al je vaat direct afwast of in de vaatwasser zet en ruim je overige keukengerei op. Zodra je toegeeft aan je drang om neer te ploffen, is de kans groot dat de vaat er de volgende dag nog staat en dat wil je voorkomen. Daarom kun je het beste direct na het eten opruimen, des te sneller je mag relaxen!

 1. Ruim je schoenen op

Shoes are a girls best friend, we know.. Toch is het belangrijk dat je ook deze items op een overzichtelijke manier uitstalt. Schaf een schoenenrek aan of tover een van je lades om tot een schoenenlade. Zo voorkom je dat je ’s ochtends over een stel gympen struikelt of dat je uren aan het zoeken bent naar je favoriete hakken. Je huis ziet er een stuk overzichtelijker uit en niemand die nog kan zeuren dat je toch écht te veel schoenen hebt. Fijn toch?

 1. Werk je post dagelijks weg

Al je brieven, reclamefolders en kranten op een hoop gooien, erg verleidelijk maar niet handig. Het staat niet alleen erg rommelig, maar kan er ook voor zorgen dat je een belangrijke brief van de belasting of verzekering niet op tijd opent. Kijk iedere dag je nieuwe post vluchtig door en maak een stapel met je belangrijke post. Dit kun je vervolgens een stuk eenvoudiger wegwerken. De rest? Gooi het gewoon weg!

 1. A clean home, is a happy home

Last but not least, is het schoon- en stofvrij houden van het huis. Dit hoeft echt niet lastig te zijn! Met drie keer per week een kwartiertje stofzuigen voorkom je al een hoop stof, vuil en ja: zelfs die vervelende beestjes. Dankzij een iPhone 11 screenprotector blijft ook het scherm van je telefoon stofvrij. Haal vervolgens nog een doekje over de tafels en kasjes heen en bent alweer klaar. Dus doe je oortjes in, zet je favoriete afspeellijst aan en swing door het huis met de stofzuiger. Tip: Fleur je huis op met een vrolijke bos bloemen en sprokkel een paar geurkaarsen bij elkaar. Pure happiness!

Schimmel is iets wat we niet in huis willen hebben. Het is vies en slecht voor uw gezondheid maar hoe kunt u het bestrijden?

Om te weten hoe u het tegen kunt gaan is het goed te weten waar het vocht door komt in huis. Er zijn verschillende oorzaken te noemen.

Vocht dat bijvoorbeeld in huis wordt gecreëerd door koken of douchen en vervolgens niet weg kan. Dit noemen we ook wel condens en dit vocht blijft veelal hangen omdat er geen goede ventilatie is in huis.

Een andere mogelijkheid waar schimmel door ontstaat is opstijgend vocht. Dit komt veelal voor in oudere woningen. In de fundering is dan geen goed functionerend vochtscherm waardoor het via de muren naar boven optrekt. Vaak zie je bij woningen ook wel dat het dan wit uitslaat en dat komt doordat er in het grondwater dan veel zout zit en dat komt dan met het water ook naar boven en is dan ook zichtbaar in de muren.

Een laatste optie van schimmel in huis is doorslaand vocht en dat komt door de gevel binnen. Ook dit is vaak het geval bij oudere woningen. Als de gevel om de een of andere reden niet goed droogt loopt het vocht door naar de binnenmuren. Daar ontwikkelt zich dan de schimmel.

Uiteraard zijn er tegenwoordig voor dit soort problemen uitstekende oplossingen te vinden.

Schimmels bestaan in bijna alle kleuren, soorten en maten.

Er bestaan wel zo’n 100.000 schimmelsoorten en zo’n 30 tot 40 schimmels voelen zich wel enorm thuis binnenhuis. Elke schimmel heeft eigen risico’s voor uw gezondheid.

Wat te doen met groene schimmel in huis

Bij de groene schimmels is uw binnenmilieu verstoord. Deze kunt u uiteraard zelf verwijderen maar het is wel belangrijk dat u deze goed verwijderd. Professionals kunnen u daar uitstekend in adviseren. Uw gezondheid is tenslotte heel belangrijk.

We kunnen allemaal wel genieten van een dagje wellness in de sauna. Maar behalve dat het heel ontspannend is, is een sauna ook nog eens gezond. Zelfs wanneer je jezelf niet helemaal fit voelt kan een dagje sauna veel goed doen. Hier vind je 4x redenen waarom een sauna goed voor je is.

1. Lekker zweten

Ziektekiemen, stress en zorgen worden er letterlijk uitgezweet. Afvalstoffen worden door het zweten gemakkelijk en snel afgevoerd en verschillende lichaamsfuncties worden extra gestimuleerd. Zo gaat bijvoorbeeld je hart sneller kloppen en ontspannen je spieren. De tweede stap van het proces mag ook zeker niet overgeslagen worden. Na flink verwarmen moet je jezelf ook verfrissen en afkoelen. Bij een prive sauna met zwembad duik je dus na het zweten voor een verfrissende duik het zwembad in. Geen zwembad in de buurt? Ga dan even de verfrissende buitenlucht in. Het afkoelen is essentieel en heeft ook weer een goede werking op je lichaamsfuncties. De celvernieuwing wordt gestimuleerd en de koele lucht zorgt voor een grondige reiniging van de huid.

2. Verhoogde weerstand

Dit hele proces van verwarmen en afkoelen stimuleert verschillende lichaamsfuncties en verhoogt de weerstand. Mensen die regelmatig een sauna bezoeken hebben bijvoorbeeld minder vaak last van een verkoudheid en zijn minder vatbaar voor een griepvirus. Een bezoekje aan de sauna verhoogt namelijk niet alleen de weerstand, maar verhoogt ook de stofwisseling, verbetert de circulatie en ververst de vocht reserves.

3. Gezonde huid

Door de hoge temperaturen ga je flink zweten; het zweten zorgt ervoor dat al je poriën open gaan en bloedvaten zich verwijden. Op deze manier wordt je huid dus gemakkelijk en grondig schoongemaakt. Niet alleen vocht, maar ook overtollig talg en andere vuiligheden worden afgevoerd. Hoe vaker je een sauna neemt: hoe meer voordeel je huid hiervan heeft. Je huid wordt namelijk na ieder bezoekje aan de sauna weer een beetje sterker.

4. Ontstressen

De sauna is de ideale plek om even te ontstressen. Je spieren ontspannen, je afvalstoffen worden snel afgevoerd en het verlicht de stress. Bij een sauna bezoek komen er namelijk natuurlijke pijnstillers vrij en deze zorgen er weer voor dat je jezelf meer ontspannen voelt. Je spieren worden lekker slapjes, die stijve nek ontspant en je gedachten worden steeds kalmer. Stress en zorgen worden er snel uitgezweet en de verfrissende duik in het zwembad laat je helemaal herleven. Na een dagje sauna ben je weer klaar voor een nieuwe week.

 

Asbest is gevaarlijk voor jouw gezondheid, maar ook voor die van omwonenden. Om maar direct met de deur in huis te vallen: als het dak breekt komen er asbestvezels vrij. Deze vezels, die 5000 keer zo dun zijn als een mensenhaar, kunnen ernstige longproblemen veroorzaken. Daarom maakt de overheid een dak met asbest per 1 januari 2024 verboden. Lees in dit artikel meer informatie over de gevaren en het verwijderen van asbestdaken.

Het gevaar van asbestdaken

Asbest is pas gevaarlijk als asbestvezels vrijkomen. Schuren, zagen of boren in asbesthoudend materiaal is dan ook gevaarlijk. Komt een groot aantal van de asbestvezels in de longblaasjes van je longen terecht, dan kan er kortademigheid en pijn op de borst ontstaan. Het is zelfs mogelijk dat jaren na het inademen de asbestvezels die zijn blijven kleven aan de longvliezen, tumorcellen zijn geworden met longvlieskanker als gevolg.

Asbest bij jouw thuis?

Sinds 1993 is het merendeel van asbestproduct verboden in Nederland. Sinds 2005 is er een totaal verbod op asbestproductie. Het is mogelijk dat er in jouw huis asbest verwerkt zit. Maak je niet gelijk zorgen, zolang er niks geks gebeurt is het niet schadelijk. Toch is het belangrijk dat je weet of en waar er asbest verwerkt is.

Zijn de volgende materialen voor 1993 verwerkt in jouw huis? Dan is het mogelijk dat dit asbest bevat:

 • Dakbedekking
 • Golfplaten
 • Rioleren en afvoerbuizen
 • Bloempotten
 • Onderdakplaten
 • Luchtkanalen en schouwpijpen
 • Imitatiemarmer
 • Muurplaten en plafondtegels
 • Hard vinyl

Asbest verwijderen

Zoals je gelezen hebt vanaf 1 januari 2024 dakbedekking met asbesthoudend materiaal verboden. Laat het daarom zo snel mogelijk verwijderen door een specialist. Je hebt tot 31 december 2019 om gebruik te maken van een subsidieregeling. Per vierkante meter dak dat je laat verwijderen door een specialist krijg je € 4,50 terug van de overheid.

Plaatsen van een nieuw dak

Is het asbestdak verwijderd? Dan is het tijd om een nieuw dak terug te plaatsen. Op platte daken heb je de keuze uit bitumen, EPDM en PVC. De kosten van een nieuw dak variëren tussen de € 45 tot € 55 per vierkante meter.

Heb jij een schuin dak laten verwijderen? Dan heb je de keuze uit dakpannen, riet en metalen dakbedekking. Dakpannen vind je het meest terug op de Nederlandse daken. Dit komt door de lange levensduur en de relatief lage prijs. De kosten van dakpannen zijn gemiddeld € 60 per vierkante meter.

Heb je meer vragen over de gevaren van asbest of de werkwijze om asbest zo veilig mogelijk te verwijderen? Neem dan contact op met een asbestverwijderaar bij jou in de buurt.

De koude tijd komt er weer aan en dat betekent dat we allemaal weer de kachel aandoen wanneer we thuiskomen. Maar hoe oud is uw CV ketel eigenlijk en voldoet hij nog aan de eisen die we vandaag de dag stellen aan een goede CV Ketel.

Hoe ouder de CV ketel is hoe groter de kans is dat deze gebreken gaat vertonen of juist veel meer gas verbruikt dan daadwerkelijk nodig is om uw huis lekker warm te stoken. Daarnaast bestaat ook het risico dat bij een wat oudere CV ketel de uitstoot van koolstofmonoxide te hoog wordt en dit kan zeer gevaarlijk zijn.

Koolstofmonoxide is een geurloze en kleurloze stof die ontstaat door een onvolledige verbranding koolstof. Belangrijk is dat u uw CV ketel regelmatig laat controleren en laat onderhouden. Mocht de CV ketel niet meer voldoen dan is het sterk aan te raden deze te laten vervangen, om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Hoogstwaarschijnlijk bespaart u dan ook nog geld omdat nieuwe CV ketels minder energie verbruiken. Ook interesse in een nieuwe CV ketel? Neem dan eens een kijkje op CVKoopjes.nl.

Geniet van een warme en gezonde winter!

De voordelen van een bezoekje aan een spa zijn intussen de meeste mensen wel bekend. Minder (snel) last van stress, een beter concentratievermogen, hogere productiviteit en minder fysieke klachten. Maar moet je hier altijd voor naar een dure sauna of spa? Met onderstaande badkamers kun je ook gewoon lekker thuis van het luxe spagevoel genieten.

Essentieel in een luxe badkamer: een whirlpool

Bij wellness draait het allemaal om een gevoel van ontspanning en rust, zowel geestelijk als lichamelijk. Wat daarvoor onmisbaar is in luxe badkamers? Een whirlpool met bruisende en masserende stralen. Een van de effecten hiervan op je lichaam is bijvoorbeeld stimulering van de bloedsomloop, waardoor je lichaam in combinatie met de heerlijk warme temperatuur van het badwater een extra impuls krijgt. Het gevolg is dat veel mensen zich na een ‘massage’ in een whirlpoolbad weer veel fitter voelen.

luxe badkamer

Het echte wellnessgevoel creëren

En er zijn nog meer manieren waarop je vrij eenvoudig zelf voor een ontspannen gevoel kunt zorgen. Zorg bijvoorbeeld dat je fijne verzorgingsproducten in huis gehaald hebt die je echt een gevoel van luxe geven, zoals een scrub, gezichts- of haarmasker, bodylotion, aparte lotion voor handen of voeten of iets voor een extra verkwikkend voetenbadje. Badkamers voelen daarnaast al snel als een uitgebreide spa door gedimd licht of kaarsen en ontspannen muziek, en het klaarleggen van een comfortabele badjas en voldoende zachte handdoeken. Het belangrijkste echter nog wel? Zorg er vooral voor dat je badkamer is opgeruimd! Rondslingerende vuile was of handdoeken en een rommelige wastafel met allerhande verzorgingsartikelen zorgen namelijk voor een onrustig gevoel.

Niet alleen reiniging van buiten, maar ook van binnen

Een wellnesservaring thuis geeft je de mogelijkheid zowel mentaal als fysiek te ontspannen. Door ontspanning, vooral in combinatie met een massage van spieren en weefsels in een whirlpool en betere doorbloeding, komen afval- of gifstoffen zoals melkzuur vrij die je lichaam zullen moeten verlaten. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je extra vocht binnenkrijgt. Dit kun je doen door gewoon water te drinken, maar een bijzondere thee in een mooie mok of schaal met lekker exotisch fruit geven je natuurlijk nog veel meer een gevoel van luxe.

Neem de tijd

Erg belangrijk voor een ontspannen gevoel is dat je geen haast hoeft te maken. Lekker badderen of douchen, scrubben, een masker voor je haar of gezicht, lezen, mediteren of je nagels lakken? Doe vooral datgene dat jou het ultieme relaxte gevoel geeft, en neem hiervoor de tijd.

Ieder huis heeft een energielabel die aangeeft of een woning energiezuinig is of niet. In eerste instantie heeft een huis een voorlopig energielabel die gebaseerd is op het bouwjaar en de type woning. Op het moment dat je de woning wilt verkopen of verhuren, heb je een definitief energielabel nodig. Die vraag je aan via www.energielabelvoorwoningen.nl. Hoe groener het energielabel hoe beter, want dat betekent een energiezuiniger huis. Wat kun je doen voor een zo goed mogelijk energielabel? We geven je een aantal tips!

Van top tot teen isoleren

Om te beginnen kun je de woning goed isoleren. Of dit nodig is hangt natuurlijk af van wat voor woning je hebt. Een nieuwbouwwoning zal beter geïsoleerd zijn dan een oude woning. Heb je een oude woning? Dan is het goede nieuws dat je de muren, het dak én de vloer kunt isoleren. Met een lekker warm en comfortabel huis als resultaat. Aan de muren kun je bijvoorbeeld spouwmuurisolatie aanbrengen. Heb je een kruipruimte? Dan kun je aan de onderkant van de vloer isolatie plaatsen. Ook voor het dak heb je speciaal isolatiemateriaal. Belangrijk is wel dat je genoeg mogelijkheden overlaat om het huis te ventileren en om het vocht eruit te laten. Daardoor heb je minder vuile lucht in huis wat beter is voor je gezondheid.

Zonnepanelen installeren

Als je een eigen dak hebt, kun je hier zonnepanelen op installeren. De energie die je daarmee opwekt kun je direct gebruiken voor wat je zelf nodig hebt. Zo douche je lekker duurzaam en verwarm je het huis zonder het milieu te belasten. In het begin is het een investering, maar die verdien je uiteindelijk weer terug met een lagere energierekening. Wat ook weer ten goede komt van je energielabel. Wist je dat tien zonnepanelen op je dak overeenkomt met een spaarrekening waar je 5 procent rente op krijgt? Milieucentraal heeft dit voor je uitgerekend.

Een hr-ketel om je huis voordelig op te warmen

Kies je voor een HR ketel dan wordt je huis snel en goedkoop verwarmd. HR is een afkorting voor hoogrendement wat betekent dat water op een zuinige manier verwarmd wordt. Hiermee verbruik je minder energie dan wanneer je nog een oude cv-ketel hebt. Jaarlijks kun je daarmee mooi besparen op de energiekosten.

Een zonneboiler voor warm water

Zonnepanelen gebruiken de zon voor het opwekken van stroom en zonneboilers gebruiken diezelfde zon om water te verwarmen. Zodoende wordt water voor je huishouden op een milieuvriendelijke manier verwarmd. Dus een zonneboiler is nog een mooie investering waarmee je het energielabel van je woning verbetert.

Energie vergelijken

Al deze duurzame maatregelen vragen eerst om een investering, maar uiteindelijk brengen ze je energiekosten omlaag en pakt het goed uit voor je energielabel. Bovendien kun je subsidie aanvragen voor sommige investeringen, zoals de zonneboiler. We hebben nog een handige tip waarmee je eenvoudig op je energiekosten bespaart: met online energie vergelijken. Het kost je niks, duurt 2 minuten en je weet precies wat de goedkoopste energieleverancier is voor jouw situatie. Want als je dan toch alle energiezaken voor je woning goed aan het regelen bent, kun je net zo goed op zoek naar het beste energiecontract.

Pin It