Rubriek

Gezondheid in en om Huis

Rubriek

In de hedendaagse drukke wereld kan het vinden van evenwicht tussen uw persoonlijke en professionele leven een uitdaging zijn.  Het streven naar zowel succes op het werk en als het genieten van uw persoonlijk leven kunnen soms moeilijker lijken dan gedacht. In deze blog gaan we dieper in op enkele van deze methoden die u kunnen helpen bij het balanceren van uw persoonlijke en professionele leven.

Het balanceren van uw persoonlijke en professionele leven

Een van de eerste stappen bij het bereiken van evenwicht is het stellen van duidelijke prioriteiten. Analyseer uw waarden en doelen in het leven, zowel op persoonlijk als professioneel gebied. Identificeer wat echt belangrijk voor u is en stel hier uw prioriteiten op af. Door je energie te richten op de essentiële aspecten van uw leven, kunt u een betere balans creëren.

  1. Stel grenzen: Het stellen van grenzen is belangrijk om uw persoonlijke en professionele leven in evenwicht te houden. Leer ‘nee’ zeggen wanneer dat echt nodig heeft en vermijd hierdoor dat het teveel wordt. Stel realistische verwachtingen, zowel voor uzelf als voor anderen. Het respecteren van uw eigen grenzen stelt u in staat om tijd en energie te besteden aan zowel uw persoonlijke als professionele verplichtingen.
  2. Beheer uw tijd effectief: Tijdbeheer is een cruciaal element bij het bereiken van evenwicht. Identificeer uw prioriteiten. Wees ook bewust van hoe u uw tijd buiten het werk besteedt en zorg voor voldoende rust, ontspanning en zelfzorg. Efficiënt tijdbeheer stelt u in staat om voldoende aandacht te besteden aan zowel uw professionele als persoonlijke verplichtingen.
  3. Oefen zelfzorg: Zelfzorg is van essentieel belang bij het vinden van balans. Neem de tijd om voor uzelf te zorgen en uw eigen behoeften te vervullen. Zorg voor voldoende slaap, lichaamsbeweging en gezonde voeding. Reserveer tijd voor activiteiten waar u van geniet, zoals hobby’s, sporten of tijd doorbrengen met dierbaren.01

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met een gezonde(re) levensstijl. En dat is zeker positief, want daarmee verklein je de kans op allerlei ziektes en kwalen. Toch kunnen onder meer gezond eten en voldoende bewegen en slapen niet geheel voorkomen dat je fysiek eens wat mankeert. Moet je bijvoorbeeld toch langere tijd herstellen na een operatie, of moet je revalideren na een ongeluk of sportblessure? Waar mensen vroeger tijdens deze periode in het ziekenhuis of een verpleegtehuis verbleven, ga je tegenwoordig naar huis en krijg je daar de benodigde zorg. Hieronder lees je meer over een goede voorbereiding op deze tijd.

Een comfortabel bed, en andere hulpmiddelen

Je lichaam heeft rust nodig om te helen. Tijdens herstel of revalidatie lig je dan ook waarschijnlijk het grootste gedeelte van de tijd in bed. Het is dan ook belangrijk om een comfortabel bed te hebben. Ideaal voor dit soort gevallen is een ziekenhuisbed. Deze kun je voor bepaalde tijd huren of zelfs gratis lenen als je er een medische indicatie voor hebt.

Een ziekenhuisbed – of hoog laag bed zoals het ook wel genoemd wordt – kun je op diverse manieren instellen. Allereerst omhoog en omlaag, zodat je gemakkelijker in en uit bed kunt stappen. Dit is ook gelijk handig voor zorgverleners. Zij kunnen zo hun werk doen zonder fysieke overbelasting. Daarnaast kun je ook rugleuning en voetensteun verstellen. Zo kun je regelmatig van houding wisselen, en helpt ook dit je gemakkelijker in en uit bed te komen.

Naast rust heeft je lichaam ook baat bij frisse lucht, en beweging voor zover mogelijk om niet te stijf te worden. Informeer daarom bij je arts welke hulpmiddelen nog meer van pas zouden komen. Denk bijvoorbeeld aan een rolstoel, of krukken.

Thuiszorg en mantelzorg regelen

Heb je bepaalde zorg of verpleging nodig, dan moet je die zelf regelen. Het is belangrijk om dit te doen voordat je thuiskomt uit bijvoorbeeld het ziekenhuis. Thuiszorgorganisaties willen namelijk voorafgaand aan de daadwerkelijke zorgverlening meestal een intakegesprek houden, om vast te stellen wat er precies mogelijk en nodig is. Denk aan hulp bij het wassen of douchen, schoonmaken van wonden en toedienen van medicijnen.

Woon je alleen? Vraag dan familie, vrienden of buren of ze willen helpen met andere taken die je niet zelf kunt uitvoeren. Denk aan het verzorgen van maaltijden, al heb je tegenwoordig ook allerlei gemakkelijke maaltijdservices die deze zorg uit handen nemen.

Succes met je herstel!

Iedereen gaat het op een gegeven moment merken: zicht gaat achteruit, vingers bewegen minder flexibel en gehoorproblemen nemen toe. Toch wil u blijven communiceren met uw vrienden, familie en geliefden. Gigaset heeft een speciale smartphone die veilig en eenvoudig in gebruik is, zodat uw sociale contacten onverminderd blijven en de gevreesde eenzaamheid voorkomen wordt. Naast een groot telefoonscherm, de magnetische laadkabel (die zeer eenvoudig ingeplugd wordt) en een lange batterij-accuduur geven we u in dit artikel nog vier redenen om voor de nieuwe Gigaset Smartphone GS5 senior te kiezen.
GS5

Ultieme veiligheid met SOS-berichten en

Naast de mogelijkheid om óveral te communiceren en te genieten van het contact met uw geliefden, geeft uw Gigaset GS5 Senior u vooral een veilig gevoel. Dit wordt gegarandeerd door verschillende noodoproepfuncties die u in een paar eenvoudige stappen kunt activeren. Kies uit drie opties:

  1. Neem rechtstreeks contact op met het automatisch opgeslagen alarmnummer 112.
  2. Bel een van uw voorgeselecteerde individuele contactpersonen voor noodgevallen, bijvoorbeeld kinderen of buren.
  3. Activeer de nood-SMS, waarbij al uw opgeslagen noodcontacten een een gestandaardiseerd SOS-bericht met een verwijzing naar uw huidige locatie ontvangen.

Welke optie u ook kiest; in geval van nood is hulp slechts één druk op de knop van u verwijderd.

Duidelijke menustructuur met ruimte voor favoriete apps

Vergeet het voortdurend heen en weer vegen, scrollen of aanraken van het scherm op zoek naar de juiste app. Op het individueel instelbare startscherm kunnen tot acht apps worden geplaatst als grote, duidelijke en gerangschikte pictogrammen. Zo krijgt u na het ontgrendelen direct toegang tot de apps die u het meest gebruikt. Het contrastrijke menu met groot lettertype en duidelijke pictogrammen maakt de bediening van de Gigaset GS5 Senior enorm eenvoudig, wat het toestel ook voor de meest onervaren smartphonegebruiker zeer toegankelijk maakt.
GS5

Leg dierbare herinneringen op een haarscherpe en makkelijke manier vast

Of u nu geniet van een etentje met alle (klein)kinderen, een middagje bridgen met vrienden of wordt verrast door een prachtige bos bloemen – soms wil u de herinneringen voor eeuwig bewaren. Zeker wanneer het hoofd er een beetje moeite mee krijgt, is een smartphone met haarscherpe camera een uitkomst. Met de GS5 Senior kunt u de foto’s en video’s (gemaakt met de 48 megapixel camera) behalve maken en opslaan ook makkelijk delen met uw geliefden, en zelfs videobellen (met de 8 megapixel camera) om mooie momenten live te delen of gewoon gezellig bij te kletsen.

Een groot toetsenbord om eenvoudig te typen

Mobiel zijn – dat betekent dat u altijd en overal kunt communiceren met vrienden, familie of andere belangrijke contacten. En om mobiele communicatie zo comfortabel mogelijk te maken, kunt u met de Gigaset GS5 Senior eenvoudig telefoonnummers en contacten invoeren en berichten typen: cijfers en letters worden namelijk extra groot weergegeven in de kiesmodus. Bovendien zorgt de alfabetische volgorde van de letters ervoor dat u sneller kunt typen en zodoende tijd bespaart bij het opstellen van berichten of het zoeken naar opgeslagen contactpersonen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een groot, regulier QUERTY toetsenbord toe te voegen.

Ultieme veiligheid met SOS-berichten en alarmnummers

Naast de mogelijkheid om óveral te communiceren en te genieten van het contact met uw geliefden, geeft uw Gigaset GS5 Senior u vooral een veilig gevoel. Dit wordt gegarandeerd door verschillende noodoproepfuncties die u in een paar eenvoudige stappen kunt activeren. Kies uit drie opties:
1. Neem rechtstreeks contact op met het automatisch opgeslagen alarmnummer 112.
2. Bel een van uw voorgeselecteerde individuele contactpersonen voor noodgevallen, bijvoorbeeld kinderen of buren.
3. Activeer de nood-SMS, waarbij al uw opgeslagen noodcontacten een een gestandaardiseerd SOS-bericht met een verwijzing naar uw huidige locatie ontvangen.

Welke optie u ook kiest; in geval van nood is hulp slechts één druk op de knop van u verwijderd.

Naast de speciale functies is het een volwaardige smartphone

De Gigaset smartphone heeft naast de speciaal ontwikkelde seniorenfuncties ook specificaties die u van een moderne mobiele telefoon mag verwachten. Wat dacht u van de nieuwste Android-versie (het besturingssysteem) en Bluetooth zodat u de smartphone eenvoudig koppelt aan bijvoorbeeld uw gehoorapparaat? En dankzij “Made in Germany” – de torenhoge kwaliteit waarmee Gigaset smartphones gemaakt en hersteld worden in de eigen fabriek in Duitsland – beschikt u naast het degelijke toestel ook over uitstekende servicevoorwaarden. Een smartphone die het leven makkelijker, gezelliger en veiliger maakt – dat is zoals communicatie bedoeld is.

Servicevoorwaarden

De Gigaset GS5 Senior is voor € 299,- verkrijgbaar bij Expert.
Inclusief:
• Lederen hoesje
• Schermprotector
• € 20,- cadeaukaart

Groen en gezond wonen met Air So Pure planten

In de woonmaand oktober is er een belangrijke rol voor levend groen en daar zijn voldoende redenen voor. Planten geven zuurstof, zijn decoratief, brengen sfeer, verbeteren de akoestiek en hebben een kalmerend effect. Wie een gezonder binnenklimaat wil, kiest voor luchtzuiverende kamerplanten. Die geven niet alleen zuurstof af maar filteren tevens onzichtbare, schadelijke stoffen uit de lucht. Air So Pure is een collectie sterke kamerplanten met uitstekende luchtzuiverende eigenschappen. Getest en bewezen door Fytagoras Science, een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoeksbureau.

Gezondheid

In de herfst en winter worden de meeste woningen en kantoren niet goed geventileerd. Daardoor blijven er veel onzichtbare, schadelijke stofjes in het interieur zweven. Deze luchtverontreiniging is afkomstig uit bijvoorbeeld meubels, elektrische apparaten en gordijnen. In combinatie met droge lucht in huis kunnen er klachten ontstaan zoals branderige ogen, hoofdpijn en geïrriteerde slijmvliezen in keel en neus. Luchtzuiverende kamerplanten van Air So Pure bieden de helpende hand. Die zorgen niet alleen voor schonere lucht, maar verbeteren ook de relatieve luchtvochtigheid. Onderzoek wijst tevens uit dat planten een rustgevende en ontstressende werking hebben. Hoe meer planten, hoe groter het effect.

Collectie

Na al die gezonde eigenschappen zou je haast vergeten dat Air So Pure planten ook sfeermakers zijn en een hoge decoratieve waarde hebben. De planten variëren qua bladvorm, bladkleur, groeiwijze en formaat. Daardoor is er voor elke interieurstijl en smaak wel een gezonde plant te vinden. De collectie bevat de lepelplant (Spathiphyllum), krulvaren (Nephrolepis), blauwvaren (Phlebodium), goudpalm (Areca), graslelie (Chlorophytum), nestvaren (Asplenium), gatenplant (Monstera), pauwenplant (Calathea), klimop (Hedera), drakenbloedboom (Dracaena) en de Hollywoodpalm (Kentia).

Verzorging

Air So Pure planten zijn sterk en vragen geen groene vingers. Let vooral op de juiste standplaats: voldoende daglicht maar niet in de volle zon. Voor de rest is het een kwestie van regelmatig water geven. Als de potgrond licht vochtig aanvoelt, is het goed. Wanneer je eens per maand een beetje plantenvoeding aan het gietwater toevoegt, blijven de planten extra sterk.

Air So Pure planten zijn onder meer te koop bij tuincentra. Kijk hier voor meer informatie, tips en verkoopadressen

Fotocredit: Mooiwatplantendoen.nl

Er zijn diverse manieren om je woning te verduurzamen. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Ben jij ook steeds bewuster bezig met duurzaamheid, energiebesparing en het milieu? Vergeet dan niet om het dak van je huis onder handen te nemen. Wellicht kan hier nog het een en ander worden verduurzaamd.

Dakisolatie

Ga na of jouw woning is voorzien van dakisolatie én of deze isolatie nog van goede kwaliteit is. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het raadzaam om je dak (opnieuw) te laten isoleren door een professionele dakdekker. Overweeg ook om direct de dakpannen te vervangen voor een duurzamere variant. Met een goed geïsoleerd dak kun je tot wel 30% energie besparen. Er verdwijnt minder warmte uit de woning via het dak, waardoor je in de winter minder hoeft te stoken. De verwarming kan gerust een standje lager voor hetzelfde warmtecomfort. Tijdens de hete zomerdagen zorgt de dakisolatie er juist voor dat het binnen koeler blijft. Dat is erg fijn als je op zolder slaapt of werkt. Wist je dat dakisolatie ook een geluiddempende werking heeft? Je hebt dus minder last van buitengeluiden en kunt hierdoor waarschijnlijk beter slapen of focussen.

Duurzame dakpannen

Als je op zoek bent naar nieuwe dakpannen, kun je het beste keramische dakpannen kopen. Deze zijn een stuk duurzamer dan dakpannen van beton. Hoewel de aanschafprijs een stuk hoger ligt, kan het op lange termijn juist voordeliger zijn. Dit komt door de lange levensduur van de keramische dakpannen. Een andere mogelijkheid is om je dakpannen extra te beschermen met een speciale coating. Hiermee verleng je de levensduur van het dak. Een leuke bijkomstigheid is dat je ook de kleur van deze beschermende coating kunt bepalen. Zo geeft je de woning weer een hele nieuwe en moderne uitstraling.

Groendak

Groendak

Een plat dak of licht hellend dak kun je eventueel omtoveren tot een duurzaam groendak. In plaats van dakpannen worden er mossen, grassen en planten als dakbedekking gebruikt. Dit wordt aangelegd op een wortelbestendige basis van EPDM. Een groendak draagt bij aan de biodiversiteit in je omgeving en heeft een isolerende werking.

Zonnepanelen op het dak

Natuurlijk is het ook mogelijk om zonnepanelen aan te leggen. Dit heeft niet direct invloed op de duurzaamheid van het dak zelf, maar wel op het energieverbruik van je woning. Houd er rekening mee dat voor de montage van zonnepanelen soms eerst het nodige onderhoud of zelfs een volledige dakrenovatie moet worden uitgevoerd.

Iedereen heeft er last van, alles wordt steeds duurder en duurder. Waar men 20 jaar geleden met een tientje de winkelwagen vol had met boodschappen, is het nu amper genoeg voor een fatsoenlijke maaltijd. Of wat dacht u van de brandstofkosten van uw auto, de benzineprijzen rijzen de pan uit. Ook was de gas- en energierekening was nog nooit zo hoog. Mensen doen er alles aan om geld te besparen. Zo werkt men vaker thuis om brandstof te besparen of zijn ze bezig met het verduurzamen van hun huis, bijvoorbeeld met zonnepanelen.

Stijging gas en energierekening

De stijging van de gas en energierekening begon allemaal tijdens de coronapandemie. Men moest steeds vaker thuiswerken waardoor er structureel meer energie verbruikt. Hierdoor werd de vraag steeds groter.

Volgens het ANP, zullen de energieprijzen per 1 juli nog veel meer stijgen. De variabele tarieven gaan met zo’n 25 tot 30 procent omhoog, afhankelijk van de grootte van het huis zal dit gemiddeld neerkomen tussen de 25 en 90 euro per maand. Een van de voornaamste oorzaken van deze prijsstijging is natuurlijk het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. De meeste Europese landen stellen zich solidair op met Oekraïne en boycotten Russische producten en zo ook het gas uit Rusland. Rusland is een van de hofleveranciers van het gas in Europa waardoor het aanbod is geslonken.

Uw huis verduurzamen met zonnepanelen

Energiebedrijven houden rekening met nog hogere prijzen als gevolg van de spanningen rond de oorlog. Aangezien er in de winter over het algemeen meer gas verbruikt wordt om de huizen te verwarmen, kunnen er tekorten ontstaan waardoor de prijs nog verder zal stijgen. Een oplossing om geld te besparen is het verduurzamen van het huis. Dit doet men door het plaatsen van een warmtepomp, isolatie of zonnepanelen.

De bovengenoemde opties zijn een investering, maar zullen meteen besparend zijn. Zo kosten een paar zonnepanelen al gauw een paar duizend euro. Over het algemeen zijn ze binnen 5 tot 7 jaar terugverdiend maar met de huidige energieprijzen zal dit zelfs eerder kunnen zijn. En na deze “terugverdienperiode” maakt u zelfs winst. Een gevolg op de korte termijn is uw maandelijkse lasten lager worden. Daarnaast helpt men met het verduurzamen van het huis mee om het broeikaseffect tegen te gaan.

De temperaturen lopen op! Je hebt het gras gemaaid, de tuintegels geschrobd en nu is het tijd om je tuin helemaal zomerproof te maken. Hoe? Met een hoekbank loungeset natuurlijk. Dit type tuinbank is namelijk heerlijk om lekker languit op te liggen en te ontspannen… maar ook om met vrienden en familie van lange zomeravonden te genieten. Een hoekbank biedt namelijk veel zitplaatsen voor het hele gezin en dat maakt het zo gezellig.

Gezellig bij elkaar

Een hoekbank betekent gezelligheid. Ten eerste door de eerder genoemde vele zitplaatsen die je ermee creëert in je tuin. Daarnaast zit je gewoon lekker knus bij elkaar. Door de hoek kun je elkaar ook goed aankijken, waardoor samen een spelletje en drankje doen een stuk leuker wordt. Een hoekbank loungeset bestaat uit een hoekbank met kussens, een tafel en soms nog enkele losse stoelen of krukjes. Hiermee maak je de zithoek eigenlijk helemaal compleet. Klaar om samen van de zomer te genieten of om vakantie in eigen tuin te vieren.

Kies een goede hoek

Zoals de naam al zegt, wordt een hoekbank in een hoek geplaatst. Meet daarom zorgvuldig uit waar je de hoekbank wilt gaan plaatsen om zo zeker te zijn dat de bank het raam of de achterdeur niet blokkeert. Door dit goed uit te meten op het terras of onder de overkapping, weet je zeker dat de hoekbank met de rest van de loungeset gaat passen. Gebruik hiervoor eens schilderstape en zet er de contouren van de hoekbank mee af. Dat helpt om de bank in de ruimte voor je te zien, voordat je een hoekbank met loungeset gaat kopen.

Een kist voor de kussens

Natuurlijk is een loungebank gemaakt om buiten te staan. Weer en wind kan het materiaal makkelijk aan. Maar het is wel goed om de kussens goed op te bergen. Er zijn speciale kisten te koop voor de kussens van een tuinset. Deze sluiten hermetisch en waterdicht af, zodat je geen zorgen hebt over het weer en het behoud van de kussens. Een dergelijke kist is geen overbodige luxe. Vooral wanneer je niet de opslagruimte hebt in huis of de schuur om de kussens droog en veilig te bewaren. Daarnaast kan een kist als een extra tafel dienen tijdens een feestje.

Rechte ondergrond

Een hoekbank loungeset zit het fijnste wanneer de ondergrond egaal is. Dat voorkomt wiebelen van de pootjes en dus de bank als je erop gaat zitten en het voorkomt krom trekken. Zorg er dus voor dat het terras waterpas is aangelegd. Voordat je de hoekbank plaatst, kun je dat met een waterpas nog even nameten. En vergeet de knikkermethode niet; want zelfs als delen van het terras waterpas staan, kan er toch nog een hoogteverschil zijn. Is alles egaal? Zet de bank dan snel neer om er heerlijk van te genieten.

Saaie bank?

Sommige mensen vinden een hoekbank een ietwat saaie bank. Het is wel een groot tuinmeubelstuk en de muur van – veelal – grijze tuinkussens kan de hoekbank wat saai eruit laten zien. Maar daar kun je met gemak iets aan doen. Maak het gezellig met kleinere kussentjes in verschillende kleuren. Felle kleurtjes als turquoise, limegroen, knalgeel, oranje en roze doen het altijd goed op een grijze bank. Kies tenminste twee kleuren uit om er een gezellig, speels, maar toch harmonieus geheel van te maken, passende bij andere kleuren in je tuin. Wissel eens af met een kussen met een afbeelding in grijstinten van bijvoorbeeld tuinvogels of bloemen om de rust van de bank te bewaren. Uiteraard plaats je een dergelijk kussentje ook op de losse tuinstoelen erbij. Laat de kleur vervolgens terugkomen in de onderzetters of placemats op de loungetafel. Een plantje of stevige vaas met bloemen fleurt het geheel ook helemaal op.

Loungen in de avonduren

Een hoekbank loungeset is overigens ook heel geschikt om heerlijk te ontspannen in de avonduren. Kopje thee of wijntje erbij, voetjes op de bank en dan lekker staren naar de sterren… Wanneer je lang stil zit kan het op warme dagen toch fris aanvoelen in de avond. Daarom zorg je voor bijpassende fleecedekentjes bij de bank. Fleecedekens zijn te koop in heel veel kleuren en met veel patronen. Ze zijn niet heel zwaar of dik, waardoor je deze dekens gemakkelijk kan opbergen als je ze niet nodig hebt. Voor de avonduren geven ze voldoende warmte om extra lang te kunnen genieten van een zwoele zomeravond. Gewoon, lekker met zijn tweetjes… En dat maakt een hoekbank loungeset extra gezellig.

Iedereen heeft zijn eigen dagelijkse routine. De een vindt het veel fijner om in de avond te douchen, de ander gaat liever in de ochtend onder het water staan. Wat zijn de voor en nadelen voor het douchen in de ochtend en in de avond?

De voordelen van in de avond douchen

Fris en schoon het bed in. Na een dag werken is het natuurlijk heerlijk om de dag af te sluiten met een warme douche en vervolgens heerlijk het bed in te stappen. Zeker wanneer u een droge huid heeft is het fijn om in de avond de douche te nemen. Uw huid kan gedurende de nacht voldoende herstellen. Sporten in de avond is ook een goede reden om in de avond te douchen. In de ochtend en in de avond douchen is geen goed idee dus bedenk goed wat uw dagplanning is om zo de douche op het juiste moment in te plannen. In de ochtend al weer vroeg plannen? Door in de avond te douchen kan de wekker toch net even wat later gezet worden.

En de voordelen van de ochtend?

Kunt u moeilijk wakker worden? Een verfrissende douche helpt u om scherp te worden. Begin fris aan de dag door direct een douche te nemen. Heeft u last van een vette huid? Dan kunt u het beste in de ochtend douchen. ’s Nachts maakt uw huis meer talg aan waardoor het na het slapen vettig kan aanvoelen. Van nacht zweten hebben veel mensen last, niets is lekkerder dan je in de ochtend weer opfrissen voor een energieke dag. Breng uw bloedomloop op gang en start de dag helemaal fris en fruitig.

Iedereen zal zijn eigen redenen hebben om in de ochtend of juist in de avond te douchen. Eigenlijk is er geen fout of goed antwoord. Plan voor u zelf in wanneer u gaat douchen, douche niet te vaak en ook niet te heet, zo houdt u uw huid in top conditie.

Nu de lente is begonnen spenderen we steeds meer tijd in de tuin. Hoe fijn is het dan als je tuin helemaal naar jouw wens is. Dit bereik je door groen in je buitenruimte, maar ook tuinmeubels zorgen voor een compleet plaatje. Wil je weten welke meubels goed passen in jouw tuin? Lees dan snel verder.

Neem plaats

Neem plaats

Als de zon schijnt is het fijn om buiten te eten, of het nu ontbijt, lunch of avondeten is. Een goede tuintafel met een set tuinstoelen is dan echt een must. Zo zit je urenlang lekker en kun je dus heerlijk natafelen. Tuintafels zijn er, net als eettafels voor binnen, in allerlei vormen en maten. Zo ook in de collectie van het prachtige Spaanse merk Kave Home. Een ronde tafel past goed in een wat kleinere tuin. Je kunt er makkelijk omheen lopen, omdat de tafel geen hoeken heeft. Ook is het gezellig, want je kunt iedereen goed aankijken. Heb je een grote tuin dan kun je ook gaan voor een rechthoekig exemplaar. Aan een rechthoekige tuintafel kunnen meer mensen plaatsnemen dan aan een ronde variant.

Schuif er een aantal stoelen aan en plof lekker neer. Ook qua tuinstoelen is er genoeg keuze: met of zonder armleuningen, een kunststof stoel of een gemaakt van hout. Een kunststof tuinstoel is naast trendy ook erg makkelijk te onderhouden, terwijl een (deels) houten stoel iets meer verzorging behoeft om deze mooi te houden.

Relaxen in de zon

Relaxen in de zon

Naast tafelen is het ook fijn om een plek te hebben waar je kunt relaxen. Een loungeset is daar ideaal voor. Je fleurt er niet alleen je tuin mee op, maar je komt er ook nog eens helemaal tot rust. Heb je een ruime tuin, kies dan voor een loungeset met een hoekbank. Daar kunnen veel mensen op plaats nemen, maar je kunt ook zelf languit erop zitten met je benen omhoog. Voor kleinere tuinen zijn er ook sets met een kleine loungebank en een of meerdere loungestoelen. Bij Hartman slaag je zeker als je op zoek bent naar een van deze loungesets. Heb je geen plek voor een loungeset, maar houd je wel van relaxen in je tuin, ga dan voor een outdoor ligbed van dit merk. Zodra de zon schijnt kun je er heerlijk op liggen en genieten van de warme zonnestralen.

Sfeervolle verlichting

Sfeervolle verlichting

Om jouw tuin in de spotlights te zetten is verlichting erg belangrijk. Zet een tafellamp op batterijen of eentje die je kunt opladen op je tuintafel en geniet tot ’s avonds laat van je buitenruimte. Een outdoor vloerlamp kun je een plekje geven naast je loungeset, zodat je ook daar kunt genieten van lange zomeravonden. Daarnaast bestaat er verlichting die automatisch oplaadt zodra de zon schijnt. Nu alleen nog hopen op veel zonuren en je geniet optimaal van je tuin!

Huisdieren zijn gezellig in huis. Een hond of een kat kan eenzaamheid voorkomen. Het hebben van een huisdieren kan veel voordelen hebben voor uw gezondheid. Waarom huisdieren gezond voor u zijn leest u hier.

Minder stress door het aaien van uw huisdier

Wanneer u een hechte band heeft met uw huisdier doet dit iets met uw hormoonhuishouding. Door regelmatig uw huis dier te aaien komt er oxytocine vrij, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Oxytocine heeft een positief effect op uw bloeddruk en hartslag. Lekker met uw hond of hart knuffelen is dus niet alleen heel fijn voor uw huisdier maar ook voor uw eigen gemoedsrust.

Actievere en gezonde levensstijl door uw huisdier

Een hond moet worden uitgelaten, dit verplichte uitje heeft ook op uw eigen gezondheid weer veel voordelen. Een klein ommetje in de buitenlucht zorgt er voor dat u in beweging blijft. Natuurlijk is het niet altijd leuk om naar buiten te gaan met uw hond. Ook bij een regenachtige dag moet u naar buiten, niet altijd leuk maar ook dit heeft weer positieve gevolgen voor uw weerstand.

Sociale contacten

Een huisdier kan van grote invloed zijn voor uw sociale contacten. Wanneer u wandelt met uw hond komt u waarschijnlijk mensen tegen. Een klein praatje met andere hondenbezitters is zo gemaakt en u heeft natuurlijk direct een gespreksonderwerp. Ook bij andere huisdieren zoals katten en konijnen kunt u via fora of achterpagina’s in contact komen met andere mensen die dezelfde passie hebben. Iedereen praat graag over zijn of haar huisdier en door online te verbinden bent u snel in contact met gelijkgestemden.

Natuurlijk heeft een huisdier ook zo zijn nadeel. Maak voor u zelf een goede afweging bij het aanschaffen bij een huisdier. Een lijstje met voor en nadelen is zo gemaakt. De vraag waarom huisdieren gezond voor u zijn is  al vast voor u beantwoord. 

Pin It