Rubriek

Gezondheid in en om Huis

Rubriek

Huisdieren zijn gezellig in huis. Een hond of een kat kan eenzaamheid voorkomen. Het hebben van een huisdieren kan veel voordelen hebben voor uw gezondheid. Waarom huisdieren gezond voor u zijn leest u hier.

Minder stress door het aaien van uw huisdier

Wanneer u een hechte band heeft met uw huisdier doet dit iets met uw hormoonhuishouding. Door regelmatig uw huis dier te aaien komt er oxytocine vrij, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Oxytocine heeft een positief effect op uw bloeddruk en hartslag. Lekker met uw hond of hart knuffelen is dus niet alleen heel fijn voor uw huisdier maar ook voor uw eigen gemoedsrust.

Actievere en gezonde levensstijl door uw huisdier

Een hond moet worden uitgelaten, dit verplichte uitje heeft ook op uw eigen gezondheid weer veel voordelen. Een klein ommetje in de buitenlucht zorgt er voor dat u in beweging blijft. Natuurlijk is het niet altijd leuk om naar buiten te gaan met uw hond. Ook bij een regenachtige dag moet u naar buiten, niet altijd leuk maar ook dit heeft weer positieve gevolgen voor uw weerstand.

Sociale contacten

Een huisdier kan van grote invloed zijn voor uw sociale contacten. Wanneer u wandelt met uw hond komt u waarschijnlijk mensen tegen. Een klein praatje met andere hondenbezitters is zo gemaakt en u heeft natuurlijk direct een gespreksonderwerp. Ook bij andere huisdieren zoals katten en konijnen kunt u via fora of achterpagina’s in contact komen met andere mensen die dezelfde passie hebben. Iedereen praat graag over zijn of haar huisdier en door online te verbinden bent u snel in contact met gelijkgestemden.

Natuurlijk heeft een huisdier ook zo zijn nadeel. Maak voor u zelf een goede afweging bij het aanschaffen bij een huisdier. Een lijstje met voor en nadelen is zo gemaakt. De vraag waarom huisdieren gezond voor u zijn is  al vast voor u beantwoord. 

In de keuken zijn ongelukjes zo gebeurt maar waar moet u eigenlijk op letten om dit te voorkomen? Er zijn een aantal veel voorkomende ongelukjes dus voorkom ze met deze veiligheidstips.

Gebruik ovenhandschoenen

Heeft u iets lekkers in de oven staan dan heeft u al gouw de neiging om uw mouw te gebruiken of een thee doek. Deze zijn echter toch te dun en wanneer u de ovenschaal vast pakt is het al te laat. U wilt natuurlijk niet los laten omdat het anders op de grond valt dus brand u uw vinger. In het begin zal het nog niet zo warm voelen maar zodra u het hele gewicht in handen heeft wordt de hitte toch te intens.

Snijwondjes

Wanneer u lekker aan het koken bent wilt u misschien net zo snel zijn als de kok op tv. Helaas valt dit nog vies tegen en door juist te haasten zult u sneller wondjes krijgen. Doet het dan ook in uw eigen tempo om zo minder kans te hebben op snijwonden. Zet het mes ook gelijk in de vaatwasser ment de punt naar beneden. Wanneer u de vaatwasser uitpakt grijpt u in iedergeval het handvat en dus niet het mes zelf.

Houd het schoon

Heeft u wat olie geknoeid valt er wat water op de grond of heeft u iets anders laten vallen? Het kan hierdoor erg glad worden en uitgelijden is dan zo gebeurt. Laat u iets vallen ruim het dus gelijk op en zorg dat het dan ook helemaal droog is. Zo voorkomt u gladheid en vervelende valpartijen.

Heerlijk bakken

Wilt u liever wat zoets maken zoals een taart of een cake? Hierbij heeft u vaak een mixer nodig maar kijk daarbij uit met uw haar. Vooral als het haar wat langer is kunt u het beter vast maken. Wanneer u even er boven hangt om te kijken of alles wel goed mengt kan het gebeuren dat uw haar in de mixer vast komt te zitten.

Het hebben van ongedierte in huis is buitengewoon vervelend. Zeker als het ongedierte zich in je slaapkamer bevindt, wil je een snelle oplossing voor het probleem. Zo kunnen bijvoorbeeld bedwantsen je nachtrust behoorlijk verstoren. Deze beestjes voeden zich namelijk met jouw bloed en zorgen zo bij jou voor vervelende huidklachten. Heb je bedwantsen in huis? Dan is een snelle en effectieve bestrijding ter voorkoming van verdere overlast noodzakelijk.

Waar houden bedwantsen zich schuil?

Bedwantsen komen voor in slaapkamers. Maar anders dan de terminologie doet vermoeden, komen ze niet enkel in bed voor. Jouw bed is wel de plek waar ze zicht het liefst begeven. Dit is immers de plek waar ze zichzelf iedere nacht kunnen voeden met jouw bloed. Maar de beestjes houden zich ook elders in jouw slaapkamer schuil. Bedwantsen kunnen zich schuilhouden in kledingkasten, nachtkastjes en zelfs in elektronische apparaten zoals een telefoon. Daarnaast kunnen de bedwantsen zich ook achter het behang, achter fotolijstjes of in de gordijnen bevinden. Heb jij bedwantsen in bed ontdekt en wil je de bedwantsen bestrijden? Richt je dan niet enkel op de beestjes in bed, maar controleer je gehele slaapkamer op bedwantsen.

Hoe komen bedwantsen in jouw woning?

Ongedierte heb je uiteraard liever niet in jouw woning. Maar hoe komt een ongediertesoort zoals bedwantsen eigenlijk jouw woning binnen? Wanneer je bedwantsen in huis hebt, zal je deze zelf mee je woning ingenomen hebben. Bedwantsen komen namelijk niet zomaar in jouw woning. Ze reizen met je mee. Ben je bijvoorbeeld onlangs op vakantie geweest? Dan is de kans aanwezig dat je bedwantsen als souvenir van je vakantieadres hebt meegenomen. Daarnaast kan ook de aanschaf van tweedehands spullen verband houden met de plotselinge aanwezigheid van bedwantsen. Heb je bijvoorbeeld een gestoffeerde tweedehands lampenkap gekocht? Dan is het mogelijk dat er zich in dit tweedehands item bedwantsen verschuild hebben.

Dit kun je zelf tegen bedwantsen doen

Heb je bedwantsen in je slaapkamer ontdekt? Dan wil je uiteraard zo snel mogelijk een oplossing voor dit ongedierteprobleem. Maar wat kun je doen tegen deze beestjes? Hoe kun je ze het beste bestrijden? De basis voor een effectieve bestrijding van bedwantsen wordt gevormd door hygiëne. Was bijvoorbeeld op minimaal zestig graden jouw beddengoed. De beestjes zullen deze hitte niet overleven. Daarnaast verdient ook het overige textielgoed in jouw slaapkamer aandacht. Stoom je gordijnen of vloerkleed. En stofzuig en dweil daarnaast de ruimte grondig. Je zult zo de bedwantsenplaag aanzienlijk kunnen beperken. Wil je er echt zeker van zijn dat alle bedwantsen zijn verdwenen? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in voor een effectieve bestrijding. Naast het bestrijden van bedwantsen kun je deze ongediertespecialist ook inschakelen voor andere ongedierte, zoals bijvoorbeeld een wespennest verwijderen.

Met name in de periode kort na de jaarwisseling streven veel mensen een gezonde leefstijl na. Ze hebben gedurende de feestdagen veel en vooral ongezond gegeten, waardoor het lichaam toe is aan enige vorm van ontgifting. Er zijn verschillende natuurlijke ingrediënten die hierbij helpen. In plaats van een diëtist te bezoeken voor advies, kun je jezelf verdiepen in deze ontgiftende ingrediënten en het verkrijgen van een gezonde leefstijl in algemene zin. Heb je het volgen van een opleiding voedingsdeskundige bijvoorbeeld al eens overwogen? Niet alleen kun je na deze opleiding je eigen gezin op weg helpen om gezonder te leven. Ook heb je de kennis in huis om anderen te helpen. Het geeft een voldaan gevoel, wanneer je ziet dat mensen in je omgeving zich prettiger en energieker voelen. 

Opleidingen om bij te dragen aan een gezonde leefstijl 
Niet alleen een opleiding tot voedingsdeskundige is interessant, wanneer je mensen wilt kunnen helpen bij het verkrijgen van een gezonde leefstijl. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een personal trainer opleiding. Deze opleiding is breder, daar de focus niet alleen ligt op voeding. Bij deze opleiding wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar de invloed van verschillende soorten oefeningen in de sportschool. Door intensief te trainen verbruik je de overtollige vetstoffen en calorieën in je lichaam, om zo geleidelijk aan af te vallen. Je valt echter niet alleen af, maar wordt ook sterker. 

Analyseer je voedingsschema en verbeter deze 
Voor wie een opleiding op dit moment niet interessant vindt, is er online ontzettend veel informatie te vinden over het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Vaak bestaat het verkrijgen van een gezonde leefstijl uit verschillende stappen. Begin bij het in kaart brengen van je huidige voedingsschema. Eet je op vaste momenten? Varieer je voldoende in de ingrediënten die je in je maaltijden gebruikt? Enzovoorts. Op basis van deze analyse kun je naar doelgerichte verbeteringen zoeken. Bekijk op internet welke bouwstoffen in welke ingrediënten zitten. Zo stel je een menu samen, waarbij je alle belangrijke stoffen binnenkrijgt. 

Combineer gezond eten met voldoende beweging 
Alleen gezond eten is een goede eerste stap. Het is echter niet voldoende om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Combineer het gezonde voedingspatroon met meer beweging gedurende de week. Dagelijks een rondje wandelen kan al helpen! Kies bij voorkeur voor een intervaltraining. Hierbij wissel je stukjes op hoog tempo af met stukjes op een lager tempo. Het helpt je niet alleen overtollige vetreserves te verbranden, maar ook om onder meer diabetes te voorkomen. 

Of je het nu hebt over een hottub, jacuzzi of een bubbelbad, het zijn allemaal verschillende namen voor producten met hetzelfde doeleinde: ontspanning. En niet alleen ontspanning is een goede reden een spa in huis te halen, ook kan het positieve effecten op onze gezondheid hebben! Het grote voordeel van een spabad is dat deze ontspanning geeft door middel van massagestralen. Vaak gaan we voor deze rust naar een wellness centrum, maar heb je wel eens gedacht aan een spa in eigen tuin? Haal jouw relaxmoment dichtbij huis!

Zwemspa’s voor verschillende doeleinden

Bij zwemspa’s komen de voordelen van een zwembad en een spa geheel samen. Maar wat kun je allemaal met dit bad? De waterstroom installatie creëert een stroming waar je tegenin kunt zwemmen als zijnde een work-out. Zeg dus maar vaarwel tegen de sportschool! Je stelt de waterstroom sterkte in en bepaalt zelf de intensiteit van je workout. Klaar met zwemmen? Dan is het tijd om te relaxen. In het spa gedeelte kun je op de comfortabele zitplaatsen heerlijk tot rust komen. De zitplaatsen zijn voorzien van massagejets. In een spabad kun je ook baantjes te trekken. Welke behoefte jouw zwemspa vervult is helemaal aan jou. Met een zwemspa geniet je van inspanning enerzijds, en ontspanning anderzijds.

De spa is gezond voor je lichaam

De combinatie van de massagejets en de warmte van een spabad zorgen ervoor dat je spieren tot rust komen. Door de hitte van het water verhoogt je hartslag, en dat is bevorderlijk voor een goede bloedsomloop! Door deze versnelde bloedsomloop krijgen je spieren meer voedingsstoffen en zuurstof. De bubbels en het warme water maken je spieren en gewrichten soepeler en kunnen pijnklachten verminderen. Dit kan spierpijn en eventueel een blessure verlichten. Ook als je slaapproblemen hebt kan een spabad uitkomst bieden om een betere nachtrust te hebben. Het heerlijke rozige gevoel dat je ervaart na het verlaten van het bad helpt namelijk met in slaap vallen! Een spa kan dus zeker gezondheidsvoordelen hebben en pijnverlichtend werken, maar ondervind je gezondheidsklachten? Raadpleeg dan uiteraard altijd een huisarts.

Bekijk het complete spa aanbod bij Fonteyn, opgesteld in hun 35.000 m2 grote showroom of shop online!

 

Overweegt u om een waterverzachter te installeren? Gelijk hebt u! Een waterverzachter of waterontharder biedt namelijk tal van voordelen. Maar misschien vreest u dat er bij de installatie van zo’n toestel heel wat komt kijken of dat uw woning niet groot genoeg is voor een waterontharder? Als u kiest voor Delta Water Softeners hoeft u zich geen zorgen te maken: onze toestellen zijn namelijk bijzonder compacten makkelijk te installeren.

Overweegt u om een waterontharder te installeren? Gelijk hebt u! Een waterontharder biedt namelijk tal van voordelen. Maar misschien vreest u dat er bij de installatie van zo’n toestel heel wat komt kijken of dat uw woning niet groot genoeg is voor een waterontharder? Als u kiest voor Delta Water Softeners hoeft u zich geen zorgen te maken: onze toestellen zijn namelijk bijzonder compact en makkelijk te installeren.

Geschikt voor kleine woningen

Ook als u eerder klein behuisd bent, hoeft u zich het comfort van een waterontharder niet te ontzeggen. Ons gamma huishoudelijke waterontharders bestaat uit een reeks compacte toestellen, die bijvoorbeeld makkelijk in uw berging of zelfs in een keukenkast of onder een schap passen.

Daarnaast hebben we modellen waarbij het zoutreservoir apart van de module geïnstalleerd kan worden. Als dat in uw situatie makkelijker is, kunt u de zoutbak op de grond plaatsen, zodat u die kunt bijvullen zonder u in bochten te wringen. De onthardingsmodules zelf bevestigt u dan bijvoorbeeld wat hoger aan de wand, dicht bij de afvoer. U merkt het: flexibiliteit troef!

Een waterontharder installeren? Neem snel contact op!

Onze waterontharders hoeft u natuurlijk niet zelf te installeren. Daarvoor doet u een beroep op een specialist. Als u met ons contact opneemt, stellen wij u een installateur uit uw buurt voor die bij u langskomt om de installatie uit te voeren. Zo weet u zeker dat uw waterverzachter helemaal volgens de regels van de kunst wordt geplaatst. Makkelijk, snel en efficiënt!

Een goede manier om aan een beter milieu bij te dragen is te minderen in je energieconsumptie. Hierdoor hoeven minder fossiele brandstoffen te worden verbruikt wat weer zorgt voor minder CO2-uitstoot en vervuiling. Een eenvoudige stap hierin is de aanschaf van een warmtepomp, een apparaat dat warmte uit de buitenlucht haalt en dit vervolgens afgeeft aan de CV-ketel. Hierdoor gebruik je op een hele duurzame manier warmte uit de buitenlucht van je eigen omgeving! In sommige gevallen kun je hiermee volledig van het gas af, maar in de meeste gevallen is het een aanvulling van zo’n 20 tot 30%. Dit wordt een ‘hybride’ warmtepomp genoemd. Doordat je de warmte uit je eigen omgeving haalt, hoef je er ook niet voor te betalen wat maakt dat de warmtepomp op termijn ook veel voordeel op kan leveren. Een voordelige manier dus om bij te dragen aan een duurzamere toekomst en een beter milieu.

Kosten voor een warmtepomp

De kosten voor een warmtepomp zijn nu zo’n €2.400,- waarbij € 1.700,- aan subsidie en installatiekosten zijn inbegrepen. De Rijksoverheid zal u dankbaar zijn en keert € 1.700,00 uit voor deze duurzame investering. Heeft u een nieuwbouwwoning uit 2010 of jonger? De kosten voor een warmtepomp zullen dan laag uitvallen. Bij een bestaande woning geldt dat de kosten van een warmtepomp erg kunnen verschillen. Er zijn een aantal factoren waarvan de prijs van een warmtepomp afhangt, namelijk: dubbel glas, isolatie van dak, gevel of vloer, radiotoren in de woning en twijfels over een eventueel te bereiken rendement. Mochten bovenstaande elementen ontbreken dan dient u dit eerst in orde te maken, voordat een hybride warmtepomp geïnstalleerd kan worden.

Rendement hybride waterpomp

Wilt u uw huis op een duurzame manier en met een lager aardgasverbruik verwarmen, dan is de hybride warmtepomp de meest gangbare uitkomst. Hierbij kunt u denken aan een besparing van van zo’n €300,- tot € 500,- op jaarbasis wat betekent dat u de investering gemiddeld binnen 6 tot 10 jaar terugverdient. Niet slecht dus voor een optie die bijdraagt aan een beter milieu! Wacht dus niet langer en investeer in een warmtepomp. Voor u het weet laat de overheid de gasprijs stijgen en betaalt u de hoofdprijs.

Je komt ergens op bezoek en loopt een stralend en schoon huis binnen, voor jou lijkt dit vrijwel onmogelijk.. en toch is dit eenvoudiger dan je denkt. Een opgeruimd huis brengt een bepaalde magie met zich mee. Het zorgt niet alleen voor een kalm, licht en fris gevoel maar ook dat jij je een stuk energieker en vrolijker voelt. Genoeg redenen om nu te beginnen met het opruimen van jouw huis. Zie je hier erg tegenop? Met onderstaande tips haal je deze magie direct in huis!

  1. Ga slapen zonder troep

Na een lange dag plof je het liefste neer op de bank. Het is dan verleidelijk om je kleding rond te laten slingeren, want ja dat ruim je morgen wel op toch? Doe dit niet! Binnen no time ligt er een stapel kleding en ben je je favoriete items kwijt. Voorkom dit door iedere avond je kleding en accessoires op te ruimen. Hang het terug in de kast, gooi het in de was of leg het terug in je lades. Het kost maar enkele seconden en aan het eind van de week ben je jezelf dankbaar. Heb je kleding een jaar niet gedragen? Dan is het wellicht tijd om hier afscheid van te nemen. Trust us, it makes life easier!

  1. Haal geen prullen in huis

Leuke en schattige spulletjes meenemen uit de winkel, het is erg verleidelijk. Nieuw keukengerei, een stapel handdoeken of een nieuwe vaas, het is allemaal erg leuk. Maar heb je het ook echt nodig? Natuurlijk mag jezelf af en toe best verwennen. Een vrolijke cactus voor op de vensterbank of een nieuw telefoonhoesje voor je collectie kan geen kwaad, zolang je dit maar met mate doet. Bedenk voor jezelf wat je wel en niet gebruikt en breng de rest naar de kringloop. Je spullen krijgen een nieuw leven en jij hebt weer rust in je huis én hoofd.

  1. Een fris en schoon bed

Een van de meest gebruikte meubels uit je huis: dat is je bed. Aangezien je hier veel tijd in doorbrengt is het ook van belang dat dit fris en schoon aanvoelt. Naast het wekelijks verschonen van de lakens, kan het dagelijks opmaken van het bed een hoop schelen. Sla je dekbed iedere ochtend open zodat je bed overdag goed kan luchten. Zo creëer je dat heerlijke gevoel van schone lakens. En zeg nou zelf, wie houdt er niet van schone en frisse lakens? Tip: Raak jij je smartphone wel eens kwijt tussen de lakens? Dit kun je voorkomen door een opvallend Motorola Moto G7 hoesje.

  1. Een overzichtelijke keuken

Dit punt klinkt misschien erg logisch, maar is niet altijd even makkelijk. Zorg dat je al je vaat direct afwast of in de vaatwasser zet en ruim je overige keukengerei op. Zodra je toegeeft aan je drang om neer te ploffen, is de kans groot dat de vaat er de volgende dag nog staat en dat wil je voorkomen. Daarom kun je het beste direct na het eten opruimen, des te sneller je mag relaxen!

  1. Ruim je schoenen op

Shoes are a girls best friend, we know.. Toch is het belangrijk dat je ook deze items op een overzichtelijke manier uitstalt. Schaf een schoenenrek aan of tover een van je lades om tot een schoenenlade. Zo voorkom je dat je ’s ochtends over een stel gympen struikelt of dat je uren aan het zoeken bent naar je favoriete hakken. Je huis ziet er een stuk overzichtelijker uit en niemand die nog kan zeuren dat je toch écht te veel schoenen hebt. Fijn toch?

  1. Werk je post dagelijks weg

Al je brieven, reclamefolders en kranten op een hoop gooien, erg verleidelijk maar niet handig. Het staat niet alleen erg rommelig, maar kan er ook voor zorgen dat je een belangrijke brief van de belasting of verzekering niet op tijd opent. Kijk iedere dag je nieuwe post vluchtig door en maak een stapel met je belangrijke post. Dit kun je vervolgens een stuk eenvoudiger wegwerken. De rest? Gooi het gewoon weg!

  1. A clean home, is a happy home

Last but not least, is het schoon- en stofvrij houden van het huis. Dit hoeft echt niet lastig te zijn! Met drie keer per week een kwartiertje stofzuigen voorkom je al een hoop stof, vuil en ja: zelfs die vervelende beestjes. Dankzij een iPhone 11 screenprotector blijft ook het scherm van je telefoon stofvrij. Haal vervolgens nog een doekje over de tafels en kasjes heen en bent alweer klaar. Dus doe je oortjes in, zet je favoriete afspeellijst aan en swing door het huis met de stofzuiger. Tip: Fleur je huis op met een vrolijke bos bloemen en sprokkel een paar geurkaarsen bij elkaar. Pure happiness!

Schimmel is iets wat we niet in huis willen hebben. Het is vies en slecht voor uw gezondheid maar hoe kunt u het bestrijden?

Om te weten hoe u het tegen kunt gaan is het goed te weten waar het vocht door komt in huis. Er zijn verschillende oorzaken te noemen.

Vocht dat bijvoorbeeld in huis wordt gecreëerd door koken of douchen en vervolgens niet weg kan. Dit noemen we ook wel condens en dit vocht blijft veelal hangen omdat er geen goede ventilatie is in huis.

Een andere mogelijkheid waar schimmel door ontstaat is opstijgend vocht. Dit komt veelal voor in oudere woningen. In de fundering is dan geen goed functionerend vochtscherm waardoor het via de muren naar boven optrekt. Vaak zie je bij woningen ook wel dat het dan wit uitslaat en dat komt doordat er in het grondwater dan veel zout zit en dat komt dan met het water ook naar boven en is dan ook zichtbaar in de muren.

Een laatste optie van schimmel in huis is doorslaand vocht en dat komt door de gevel binnen. Ook dit is vaak het geval bij oudere woningen. Als de gevel om de een of andere reden niet goed droogt loopt het vocht door naar de binnenmuren. Daar ontwikkelt zich dan de schimmel.

Uiteraard zijn er tegenwoordig voor dit soort problemen uitstekende oplossingen te vinden.

Schimmels bestaan in bijna alle kleuren, soorten en maten.

Er bestaan wel zo’n 100.000 schimmelsoorten en zo’n 30 tot 40 schimmels voelen zich wel enorm thuis binnenhuis. Elke schimmel heeft eigen risico’s voor uw gezondheid.

Wat te doen met groene schimmel in huis

Bij de groene schimmels is uw binnenmilieu verstoord. Deze kunt u uiteraard zelf verwijderen maar het is wel belangrijk dat u deze goed verwijderd. Professionals kunnen u daar uitstekend in adviseren. Uw gezondheid is tenslotte heel belangrijk.

We kunnen allemaal wel genieten van een dagje wellness in de sauna. Maar behalve dat het heel ontspannend is, is een sauna ook nog eens gezond. Zelfs wanneer je jezelf niet helemaal fit voelt kan een dagje sauna veel goed doen. Hier vind je 4x redenen waarom een sauna goed voor je is.

1. Lekker zweten

Ziektekiemen, stress en zorgen worden er letterlijk uitgezweet. Afvalstoffen worden door het zweten gemakkelijk en snel afgevoerd en verschillende lichaamsfuncties worden extra gestimuleerd. Zo gaat bijvoorbeeld je hart sneller kloppen en ontspannen je spieren. De tweede stap van het proces mag ook zeker niet overgeslagen worden. Na flink verwarmen moet je jezelf ook verfrissen en afkoelen. Bij een prive sauna met zwembad duik je dus na het zweten voor een verfrissende duik het zwembad in. Geen zwembad in de buurt? Ga dan even de verfrissende buitenlucht in. Het afkoelen is essentieel en heeft ook weer een goede werking op je lichaamsfuncties. De celvernieuwing wordt gestimuleerd en de koele lucht zorgt voor een grondige reiniging van de huid.

2. Verhoogde weerstand

Dit hele proces van verwarmen en afkoelen stimuleert verschillende lichaamsfuncties en verhoogt de weerstand. Mensen die regelmatig een sauna bezoeken hebben bijvoorbeeld minder vaak last van een verkoudheid en zijn minder vatbaar voor een griepvirus. Een bezoekje aan de sauna verhoogt namelijk niet alleen de weerstand, maar verhoogt ook de stofwisseling, verbetert de circulatie en ververst de vocht reserves.

3. Gezonde huid

Door de hoge temperaturen ga je flink zweten; het zweten zorgt ervoor dat al je poriën open gaan en bloedvaten zich verwijden. Op deze manier wordt je huid dus gemakkelijk en grondig schoongemaakt. Niet alleen vocht, maar ook overtollig talg en andere vuiligheden worden afgevoerd. Hoe vaker je een sauna neemt: hoe meer voordeel je huid hiervan heeft. Je huid wordt namelijk na ieder bezoekje aan de sauna weer een beetje sterker.

4. Ontstressen

De sauna is de ideale plek om even te ontstressen. Je spieren ontspannen, je afvalstoffen worden snel afgevoerd en het verlicht de stress. Bij een sauna bezoek komen er namelijk natuurlijke pijnstillers vrij en deze zorgen er weer voor dat je jezelf meer ontspannen voelt. Je spieren worden lekker slapjes, die stijve nek ontspant en je gedachten worden steeds kalmer. Stress en zorgen worden er snel uitgezweet en de verfrissende duik in het zwembad laat je helemaal herleven. Na een dagje sauna ben je weer klaar voor een nieuwe week.

 

Pin It