Rubriek

Sport

Rubriek

Hardlopen is een sport die eigenlijk altijd en overal kan worden gedaan. Of u nu elke week zelf een rondje gaat rennen of aansluit bij een loopgroepje hardlopen is een populaire sport. Loopt u naast de trainingsloopjes ook wel eens een wedstrijdje? Wist u dat uw snelheid naarmate u ouder wordt achteruit gaat? Hoe ouder we worden hoe langzamer we gaan lopen, waarom is dit? Lees meer in deze blog.

Uw uithoudingsvermogen en spiermassa wordt minder

Wanneer u ouder wordt daalt uw maximale hartslag. Wanneer uw hartslag lager is wordt de zuurstofopname minder en zal uw uithoudingsvermogen dalen. Het is natuurlijk niet zo dat van de een op de andere dag uw conditie achteruit gaat. Wanneer u blijft trainen en blessurevrij blijft kunt u heel lang uw conditie op het gewenste pijl houden. Vanaf uw 30ste zal uw snelheid en kracht geleidelijk aan afnemen. Uw explosiviteit wordt langzaam minder en uw spiermassa neemt af. Oudere hardlopers kiezen dan ook vaker voor een marathon in plaats van een sprint omdat duurlopen beter vol te houden zijn.

Hoeveel langzamer wordt uw met hardlopen?

Zoals eerder aangegeven zal vanaf uw 30ste uw snelheid en kracht afnemen. Door te blijven trainen zult u in het begin geen verschil merken. U wordt niet meer sneller maar ook niet langzamer. Vanaf uw 40ste zal u ieder jaar gemiddeld 1 procent trager worden en vanaf uw 70ste zal dit ongeveer 2x zo snel gaan. Wanneer u door een blessure niet kunt trainen zal het op latere leeftijd moeilijker worden om het oude niveau weer te halen.
Wees lief voor uw lichaam
Wanneer uw spiermassa afneemt waardoor u ook minder energie verbruikt. Uw eetpatroon kunt u aanpassen om zo uw stofwisseling te stimuleren en uw vetverbranding aan te zetten. Zorg voor stevige botten en sterke spieren. Eiwitten en vitamines kunnen helpen uw lichaam in top conditie te houden. Uw lichaam zal na een stevige training er langer over doen om te herstellen. Door goed met uw lichaam om te gaan zult u langer op het gewenste niveau kunnen blijven hardlopen.

Geniet van het hardlopen

Wanneer de prestaties achteruit gaan kunt u nog steeds genieten van een rondje hardlopen. Bewegen is gezond, niet alleen voor uw lichaam maar ook voor uw mentale gezondheid. Spreek af met uw hardloop maatje, schroef indien nodig het tempo terug en geniet van het sporten.

Je doet er maar al te graag alles aan om iedere week voldoende te bewegen. Maar het lijkt haast alsof je die tijd soms niet hebt. Misschien ben je druk met het verzorgen van de kids, heb je een druk sociaal leven of ben je altijd aan het reizen voor je werk. Maar dit hoeft dan niet te betekenen dat je niet meer kunt sporten. Want vandaag de dag ben je niet langer meer gebonden aan een vaste plek, zoals een sportschool. Heb je er bijvoorbeeld al eens een keer over nagedacht om thuis het sporten op te gaan pakken? Hier zijn namelijk meer dan genoeg mogelijkheden in!

Online sporten op het moment dat dit voor jou het beste uit gaat komen

Het beoefenen van online sporten is altijd een goed idee. Je kunt dit namelijk altijd doen op een moment wanneer het voor jou het beste uit komt. Even sporten als de kids naar school zijn? Als je je lunchpauze thuis hebt gepland? Door op een slimme manier om te gaan met de spaarzame momenten die je hebt, merk je al erg snel dat je binnen een mum van tijd de nodige voortgang gaat boeken. En dat is natuurlijk wel zo fijn om te zien.

Thuis sporten op verschillende soorten manieren

Wist je dat thuis sporten mogelijk is op verschillende soorten manieren? Je kunt daardoor dus uit een erg breed scala aan sporten kiezen, waar je in je eigen vertrouwde omgeving mee aan de slag kunt gaan. En het maakt helemaal niet uit of je net bent gestart met sporten of daar al erg veel ervaring in hebt. Het is altijd mogelijk om het thuis bewegen erg goed uit te kunnen voeren.

Start vandaag nog met het worden van een betere versie van jezelf

Je weet nu net even wat beter wat je zoal kunt verwachten van het sporten in je eigen vertrouwde omgeving. Sta je op dit moment al te popelen om daar actief mee aan de slag te gaan? Dan is het nu de hoogste tijd om daar de nodige programma’s voor in huis te gaan halen. Thuis sporten is erg fijn om zelf te doen, maar misschien nog leuker om dat samen met vrienden te doen!

Personal training is, zoals de woorden het eigenlijk al een beetje verklappen, een vorm van fitness, welke zich richt op een specifiek persoon. Er wordt door de trainer gekeken naar wat jij als individu nodig hebt en aan de hand daarvan wordt er een plan opgesteld. Men kijkt hierbij naar jouw fitnessniveau, doelstellingen en individuele behoeftes. Is er sprake van fysieke beperkingen, of laat je gezondheid bepaalde zaken niet toe, dan wordt ook hier goed naar gekeken. Het is namelijk de bedoeling dat de doelen die worden opgesteld haalbaar zijn en volledig passen bij jou. Een personal trainer denkt in mogelijkheden, niet in problemen.

Voordelen van personal training

Misschien heb je zelf al (regelmatig) een poging ondernomen om naar de sportschool te gaan, maar heb je gemerkt dat je dit na verloop van tijd steeds minder gaat doen. Je raakt minder gemotiveerd omdat je steeds hetzelfde rondje doet en eigenlijk niet zo goed weet wat je nou eigenlijk precies aan het doen bent. Het is lastig om voor jezelf een effectief programma samen te stellen, omdat dit simpelweg niet hetgeen is waar je voor hebt geleerd. Wellicht zie je ook geen resultaten, waar je ze graag zou willen zien. Personal training kan je hier goed bij helpen.

Een gratis introductietraining is altijd een goed idee, zodat je alvast een beetje kunt ervaren hoe het sporten onder begeleiding uiteindelijk zal gaan. Je krijgt als je hiermee doorgaat een programma dat helemaal op maat gemaakt is en ervoor zorgt dat je nooit over je eigen grenzen zal gaan. Het ‘samen sporten’ gebeurt op een leuke en open manier, zodat je met plezier blijft komen en gemotiveerd blijft. Daarnaast heb je weinig kans op blessures omdat je op de juiste manier bezig bent en zal je motoriek uiteindelijk ook aanzienlijk gaan verbeteren. Naast personal training is het overigens vaak ook belangrijk om je lifestyle aan te passen, bijvoorbeeld door naast het sporten gezond te eten en te drinken. Ook hier kan de personal trainer je in begeleiden en adviseren.

Twee groepen lijnrecht tegenover elkaar

Als je kijkt naar sportende mensen, dan heb vaak twee groepen die lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan: de sportliefhebbers die graag iedere ochtend een rondje hardlopen (of het nou vriest of niet) of de sportschool 4 dagen per week onveilig maken en de sporters die sporten omdat het  ‘een moetje’ is. Juist deze laatste doelgroep is er eentje om te (blijven) motiveren.

Door op vaste momenten te sporten, onder begeleiding van iemand met verstand van zaken, die met je meedenkt en naar je luistert, wordt het ineens een stuk leuker om actiever bezig te gaan met jezelf. Ook als je eventjes een wat mindere dag hebt is de trainer er voor je. Okay, je hebt misschien een keertje geen zin, maar samen komen jullie er wel en is er ook een reden om deze overwinning samen te vieren.

Als je kijkt naar de fanatieke sporters, dan is het vaak zo dat deze mensen ‘gewoon maar wat doen’ (en dan ook net eventjes over hun eigen grenzen heengaan). Op deze manier loop je risico om geblesseerd te raken. Om dit te voorkomen is het een goed idee om jezelf eens onder de loep te laten leggen (en dan met name jouw sportgedrag) door een deskundige. Hij of zij kan je sturen en ervoor zorgen dat je goed beslagen ten ijs komt tijdens jouw personal training. Is er sprake van een langdurige blessure en moet je blijven bewegen, dan is het enorm belangrijk om dit op de goede manier te doen. Een personal trainer kan je ook hierbij goed helpen.

Kosten personal training

De kosten voor personal training zijn altijd afhankelijk van wat je precies wilt bereiken en in welke periode. Het ene programma is het andere niet, juist omdat men dus een individueel plan maakt, met daarin jouw doelen. Deze doelen kunnen heel anders zijn dan voor iemand anders. Men kijkt dus naar het totaalplaatje en aan de hand daarvan wordt er een kostenplaatje gemaakt, dat uiteraard met je besproken wordt.

 

Een personal trainer kan een geweldige aanvulling zijn op je fitness routine. Een personal trainer, bijvoorbeeld Personal Trainer Tiel of Personal Trainer Houten, kan je helpen om je doelen te bereiken en geeft je persoonlijk advies over hoe je het beste kunt trainen. Maar wat is precies de rol van een personal trainer en waarom zou je er één overwegen?

In dit artikel zullen we ingaan op wat een personal trainer doet, hoe ze je kunnen helpen je doelen te bereiken en hoe je er een kunt vinden die bij je past.

Wat is een personal trainer?

Een personal trainer is een professionele coach die je helpt met het ontwikkelen van een trainingsprogramma dat is afgestemd op je specifieke doelen. Hij of zij geeft je advies over hoe je het beste kunt trainen, wat voor soort oefeningen je moet doen en hoe je die het beste kunt uitvoeren. Personal trainers kunnen ook helpen met het bijhouden van je voortgang en het aanpassen van je programma om ervoor te zorgen dat je je blijft verbeteren.

Personal trainers zijn opgeleid in verschillende gebieden, zoals krachttraining, cardio, gewichtsverlies en blessurepreventie. Ze kunnen je helpen om af te vallen, spieren op te bouwen of je algehele fitness te verbeteren. Ze kunnen ook helpen met het behandelen van specifieke aandoeningen of blessures en het ontwikkelen van trainingsprogramma’s die daarop zijn afgestemd.

Waarom zou je een personal trainer overwegen?

Er zijn verschillende redenen waarom je een personal trainer zou overwegen. Allereerst kunnen ze je helpen om je doelen te bereiken. Of je nu wilt afvallen, spieren opbouwen of je algehele fitheid wilt verbeteren, een personal trainer kan je helpen om een plan te maken om dat doel te bereiken. Een personal trainer kan je ook advies geven over wat voor soort oefeningen het beste zijn voor jou en hoe je die het beste kunt uitvoeren.

Een andere reden om een personal trainer te overwegen, is als je moeite hebt om je aan een trainingsroutine te houden. Personal trainers kunnen je motiveren om door te gaan en je helpen om je doelen te blijven volgen. Ze kunnen ook helpen om je te blijven uitdagen door het aanpassen van je programma en het introduceren van nieuwe oefeningen.

Ten slotte kan het werken met een personal trainer ook helpen om blessures te voorkomen. Personal trainers zijn opgeleid om te helpen met het behandelen van specifieke aandoeningen en het ontwikkelen van trainingsschema’s die, ook voor mensen met een fysieke beperking, zijn uit te voeren.

Wilt u niet vast zitten aan een sport abonnement? Sporten op het moment dat het u uitkomt en fit worden op uw eigen maner? Thuis sporten was nog nooit zo populair. Tijdens de corona moesten veel mensen al thuis sporten door het sluiten van de sportclubs en verenigingen. Januari is traditioneel de maand om te starten met goede voornnemers en meer sporten staat bij veel mensen op het lijstje. Thuis sporten kan iedereen met deze tips.

Wat heeft u nodig om thuis te sporten

In sportscholen heeft u alles voor handen. De beste fitness apparaten en gewichten in alle soorten en maten. Om thuis te sporten hoeft u geen extra materialen aan te schaffen. Uw meubels kunnen tijdens oefeningen helpen en gewichtjes kunnen vervangen worden door flesjes water of boeken. Bent u van plan om oefeningen op de grond te doen? Dan kan een yoga matje prettig zijn. Creëer ruimte voor uw oefeningen en leg alle attributen die u wil gebruiken klaar. Sporten is het lekkerst in goed zittende sportkleding. Ook thuis kunt u het beste sportkleding aandoen.

Maak een planning

Thuis sporten kan wanneer u dit maar wil. Het is verstandig om een vaste planning te maken voor uw sport momenten. Ik begin morgen wel of ik doe morgen wel extra oefeningen werkt niet. Van uitstel komt afstel dus maak een week of maand planning en maak het sporten er een vast onderdeel van. Elke week de zelfde workout doen werkt niet motiverend. Zorg voor afwisseling tijdens het sporten en pas uw schema hier op aan.

Ga op zoek naar een leuke workout

Online zijn heel veen verschillende thuis workouts te vinden. Zoek een aantal workouts die goed bij u passen. YouTube staat vol met afwisselende thuis trainingen. Maak een combinatie tussen verschillende spiergroepen en herhaal of intensiveer uw training waar nodig. Train op het niveau dat u aan kan en stel u zelf kleine doelen. Bij elk behaalde doel kunt u weer een stapje bij uw training op doen.

Maak thuis sporten vast onderdeel van uw wekelijkse routine.

Wat is er nou lekkerder dan met dit warme weer buiten sportief bezig zijn. Heb je hardlopen al eens geprobeerd, maar is dit echt helemaal niks voor jou. Denk dan eens aan skeeleren! Je bent lekker sportief bezig, je belast je spieren veel minder en maakt veel sneller meer kilometers.

Hier heb ik alle voordelen van skeeleren op een rijtje gezet.

Belasting
Skeeler heeft een lagere impact op je lichaam dan hardlopen. De schokbelasting is zelf 50 procent lager! Hierdoor heb je minder snel kans op blessures bij je enkels en knieën. Dus als je zwakke enkels en knieën hebt is skeeler echt een aanrader.

Mooi lichaam
Zou je denken dat je bij een goede skeeler training net zoveel calorieën verbrandt als bij het hardlopen? Dit is dus echt zo! Je verbrandt zo’n 285 calorieën per 30 minuten! Ook maak je bij het skeeleren gebruik van de spieren in je heupen, billen en bovenbenen, waardoor je lichaam sterker en strakker wordt.

Sociale contacten
Waarom zou je in je eentje gaan skeeleren als iemand uit je vriendengroep het ook leuk vindt? Misschien zelfs wel meer. Vraag eens om je heen aan vrienden en onderhoud zo je contacten door wekelijks af te spreken voor een rondje skeeleren.

Conditie
Op skeelers kun je ook heel goed aan je conditie werken. Dan is het natuurlijk wel bedoeling dat je ook wat doet. Maak meer vaart en zet je hart en longen aan het werk. Skeeleren kun je zien als een echte duursport. Je zou het uren vol kunnen houden. Al helemaal als je kan genieten van het mooie natuurlijke omgeving.

Goedkoop
Bij skeeleren gaat de smoes dat sporten te duur is niet door. Je out-fit (skeelers en beschermers) is een eenmalige uitgave waar je heel lang plezier van kunt hebben.

Genoeg redenen dus om dit weekend heerlijk te gaan skeeleren! Heel veel plezier alvast.

The post Genoeg redenen om te gaan skeeleren! appeared first on Beautygeheim.nl.

Sporttape is een soort tape die ervoor zorgt dat de spieren en gewrichten van sporters worden beschermd tijdens een intensieve training. De tape wordt veel gebruikt door mensen die sporten beoefenen als voetbal, basketbal, honkbal, hockey, tennis, etc., zowel op amateur- als professioneel niveau. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van sporttape? Je leest het in deze blog.

 1. Het beschermt spier- en gewrichtsblessures
  Wanneer je ooit een spierblessure hebt gehad, weet je maar al te goed hoe pijnlijk dit kan zijn. Spierblessures ontstaan vaak door langdurige overbelasting, trauma of zelfs ziekte. Bij dit soort blessures is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te behandelen. Indien je de blessure niet goed behandelt, kan dit leiden tot verdere complicaties die langdurig kunnen aanhouden. Dit is waar sporttape om de hoek komt kijken. Sporttape helpt (erger wordende) spier- en gewrichtsblessures te voorkomen door het gebied rond de geblesseerde spier of gewricht te verstevigen en daarmee te beschermen.
 2. Het helpt zwelling te verminderen
  Bij een spierblessure is het normaal dat er wat zwelling optreedt. Zwelling ontstaat wanneer zich vocht ophoopt in de spier of het gewricht. Dit extra vocht veroorzaakt pijn en maakt bewegen moeilijk. Met sporttape houd je het gebied rond de blessure droog en verminder je de zwelling.
 3. Sporttape voorkomt littekens
  Een ander voordeel van het gebruik van sporttape is dat het littekens voorkomt. Veel mensen krijgen namelijk littekens na een spierblessure te hebben gehad. Deze littekens kunnen behoorlijk opvallen en maken dat het getroffen gebied er anders uitziet dan de rest van het lichaam. Sporttape kan dit probleem helpen voorkomen.
 4. Het verbetert de bloedstroom
  Een laatste voordeel van sporttape is dat het de bloedcirculatie helpt verbeteren. Bloed stroomt normaal gesproken vrij door de huid en spieren, maar bij een spierblessure kan de bloedstroom vertragen. Door sporttape op de geblesseerde plek aan te brengen helpt het de bloedstroom naar de desbetreffende spier te verhogen.

Conclusie:

Spier- en gewricht blessures zijn pijnlijk en dienen zo snel mogelijk behandeld te worden om verdere (langdurige) klachten te voorkomen. Sporttape helpt je hierbij en biedt daarnaast nog vele andere voordelen zodat jij weer optimaal kunt trainen.

De temperaturen zijn weer omlaag. September is de maand om het sporten weer op te pakken. Een zomervakantie kan uw ritme flink in de war gooien. Ik geef u tips om het sporten vol te houden. Krijg weer plezier in het sporten en bouw een vast ritme op.

Stel u zelf doelen maar hou het klein

Sporten voor een doel maakt het gemakkelijker om regelmatig te gaan. Het is verstandig om uw doel niet te ambitieus te maken. Ga niet gelijk trainen voor een marathon, de Nijmeegse vierdaagse of trainen met de zwaarste gewichten in sportschool. Bouw langzaam op en werk naar een haalbaar doel. Eerste doel gehaald? Dan kunt u zichzelf weer nieuwe doelen stellen. Doel om 3x per week te sporten? Plan de sportmomenten vast in uw agenda.

Zoek een sportmaatje om het sporten vol te houden

Sporten met een maatje geeft een stok achter de deur om te gaan. Door samen af te spreken heeft u een doel om te gaan. En het sporten met een sportbuddy is natuurlijk ook veel leuker dan alleen sporten. Daag elkaar uit en haal het beste uit u elkaar. Na het sporten samen nog even een kopje koffie drinken maakt van het sporten een gezellige sociale gelegenheid.

Gooi niet te snel de handdoek in de ring

Natuurlijk krijgt u ook te maken met tegenslagen. Wanneer het een weekje niet lukt om te sporten is het belangrijk dit de week erna weer direct op te pakken. Probeer verloren trainingen niet in te halen maar wel direct uw ritme weer op te pakken.

Sporten bij een vereniging om het sporten vol te houden

Sluit u zelf aan bij een sportvereniging. Leer nieuwe mensen kennen en maak gebruik van deskundige trainingen. Een vereniging kan zorgen voor een goede balans en ook erg gezellig zijn.

Maak van het sporten een feestje, behaal doelen en maak het een vast onderdeel in uw leven. Gebruik deze tips om het sporten vol te houden.

Voldoende sporten is een belangrijke factor voor een goede gezondheid. Het is wel zo dat de ene sport je wat meer kan aanspreken dan de andere. Daarom is het slim om vooral ook veel uit te proberen. Je kan voor de traditionele opties zoals hardlopen, wielrennen of fitness kiezen. Je kan echter ook voor leuke moderne opties gaan. Denk bijvoorbeeld aan suppen met SupStart. Er zijn ook andere leuke nieuwe sporten om naar te kijken of ze bij je passen.

Aan de slag met suppen

Sporten die goed zijn voor je gezondheid zijn de sporten die je op meerdere manieren uitdagen. Suppen is daar een voorbeeld van. Het is eigenlijk een combinatie van surfen en peddelen. Je spreekt dus je lichaam op meerdere manieren aan. Het is bovendien ook laagdrempelig om in te stappen. Dat kan je bijvoorbeeld doen met een goedkoop sup board. Wanneer de investering laag is, is het al direct interessant om eens te bekijken of het bij je past. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het suppen, maar ook voor andere sporten.

Kiezen voor padel

Als er één sport wereldwijd snel aan het groeien is, dan is het wel padel. Het is een combinatie van tennis en squash, maar dan wel op een manier die iedereen kan uitdagen. Vooral tennisspelers die een nieuwe prikkel zoeken stappen over op deze sport. Het is zelfs zo dat profs tegenwoordig om de grote prijzen strijden. Wanneer je al als tennisser lid bent van een club, kan je vaak heel gemakkelijk ook met padel aan de slag gaan. Dat maakt het een leuke optie om te proberen.

Elektrisch mountainbiken

Het kan ook interessant zijn om een sport die wat lastiger is op een laagdrempelige manier te leren kennen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer het om mountainbiken gaat. Dit kan een behoorlijk lastige sport zijn. Je moet er kracht en techniek voor hebben. Dit beide ontwikkelen als beginner is misschien lastig. Het kan dan interessant zijn om met een elektrische mountainbike te beginnen. Zo kan je wat steun krijgen en maak je het net wat laagdrempeliger om in te stappen. Dit helpt je om jezelf goed te ontwikkelen.

Basebal 5’s proberen

Honkbal is een sport die je op verschillende manieren prikkelt. Het was alleen altijd lastig om het te spelen wanneer je niet in clubverband speelde. Daar is nu door de internationale honkbalbond zelf verandering in gebracht. Die hebben namelijk baseball 5’s ontwikkeld. Dit is eigenlijk de straatvariant van het spel waar je maar heel weinig ruimte en middelen voor nodig hebt. Het voordeel ervan is wel dat de sport er veel dynamischer van is geworden. Waardoor het ook beter voor je gezondheid is omdat je meer actief bent.

Wanneer je aan de slag wilt met je conditie en gezondheid, dan is het een goed idee om je te richten op de nodige fitnessoefeningen. Het is dan wel belangrijk om je specifiek te richten op cardio. Je kan met lichaamsgewicht al het nodige bereiken. Wil je er echter meer uit halen? Dan is het beter om apparaten te gaan gebruiken. Daarmee kan je jezelf pas echt uitdagen. De vraag is alleen welk apparaat je bij Altijd Sporten moet aanschaffen voor optimaal succes.

1 Een hometrainer

Misschien wel de meest logische optie is de fiets zonder wielen. Op de beste hometrainer kan je jezelf altijd blijven uitdagen. Zonder dat je last hoeft te hebben van de weersomstandigheden. Hometrainers zijn geschikt voor allerlei soorten workouts. Denk aan duurtrainingen, sprints en intervallen. Bovendien hebben de beste modellen ook verschillende programma’s. Zo kan je bijvoorbeeld ook bergetappes nabootsen. Dit helpt je om het beste uit jezelf te halen, gewoon in je eigen kamer.

2 Een loopband

Je kan overal online de beste tips voor buiten hardlopen vinden. Wat echter niet verteld wordt, is dat je thuis hetzelfde resultaat kan bereiken. Dat doe je dan door voor een loopband te kiezen. Eigenlijk alle punten zoals die hiervoor genoemd werden bij de hometrainer zijn ook van toepassing op de loopband. Je kan er verschillende soorten trainingen op doen. Ook is het mogelijk om dit te doen zonder dat je last hoeft te hebben van de weersomstandigheden. Dat maakt het dus ook alleen maar interessanter om er op die manier mee om te gaan. Je kan het beste uit jezelf halen.

3 Een crosstrainer

De kruising tussen de hometrainer en de loopband is de crosstrainer. Je bent iets actiever op de crosstrainer dan op de hometrainer. Aan de andere kant is de impact op je gewrichten veel minder groot dan bij het hardlopen. Daardoor zou je het dus als de gezonde middenweg kunnen zien. Het kan best de moeite waard zijn om dit apparaat centraal te zetten in jouw programma. Het is zeker interessant om te zien welke verschillende trainingen je allemaal kan doen wanneer je dit apparaat daarbij gaat inzetten.

4 Een roeimachine

Ben je iemand die al behoorlijk in vorm is? Dan kan het ook aantrekkelijk zijn op zoek te gaan naar een volgende uitdaging. Een van de zwaarste trainingen die er is als het om fitnessapparaten gaat, is de roeitraining. Dit apparaat kan dus weleens precies de uitdaging bieden die jij zoekt. Waardoor je er dus ook zeker van kan zijn dat je nog net iets beter in vorm raakt. Wat het dus ook weer leuker maakt om andere uitdagingen aan te gaan. Daarom kan ook dit apparaat weleens zijn wat jij zoekt.

Pin It