Rubriek

Sport

Rubriek

Yoga klinkt vooral als een hippe sport voor jonge mensen. Jonge mensen op de fiets door de stad met een matje onder de arm ziet er heerlijk sportief uit. Toch is Yoga niet alleen voor jonge mensen of hele fitte mensen. Juist de combinatie oefeningen tussen lichaam en geest maken deze sport ook heel geschikt voor oudere mensen. Misschien heeft u de trend gemist en toch interesse in deze sport? Ik geef u een aantal redenen waarom starten met Yoga op latere leeftijd.

Voordeel van Yoga voor ouderen

Een belangrijk voordeel van regelmatige Yoga oefeningen is dat uw ademhaling beter wordt. Oudere mensen hebben vaak een korte ademhaling. Door de ademoefeningen, die veel aan bod komen leert u dieper in te ademen en uw longcapaciteit te vergroten. Door de longcapaciteit te vergroten komt er meer zuurstof in uw bloed waar u zich gedurende de dag fitter voelt.

Uw spieren worden sterker

Naast het letten op uw ademhaling gaat u ook verschillende houdingen oefenen. Oefening baart kunst. Hoe vaker u een houding herhaald hoe gemakkelijker de houding de volgende keer wordt. Bij Yoga gebruikt u alleen uw eigen lichaamsgewicht. Uw spieren zullen steeds iets sterker worden waardoor uw lichaam ook steeds sterker gaat wordt.

Ontspanning voor lichaam en geest

Heeft u het gevoel dat u altijd druk bent? Met een uurtje Yoga bent u niet alleen lichamelijk lekker bezig maar kunt u ook even helemaal ontspannen. Even uw gedachten ordenen en focussen op uw ademhaling en lichaam. U zult merken dat u rustiger wordt waardoor u veel meer ontspant.

Yoga ook sociaal uitje

Naast dat u lekker bezig bent om uw lichaam fit te houden is Yoga ook een sociaal uitje. Leer nieuwe mensen kennen in uw klasje. Vaak praat u na een uurtje sporten nog even na met wat mensen onder het genot van kopje koffie of thee. De stap naar een nieuwe sport kan lastig zijn maar wanneer u eenmaal gewend bent zult u zien dat u uitkijkt naar het volgende uurtje met het klasje.

Een smartwatch is heel erg handig. Het is immers een verlengstuk van je mobiele telefoon, maar kan ook verschillende functies hebben die handig zijn bij het sporten. Op een Apple Watch kun je bijvoorbeeld gemakkelijk appjes lezen, betalingen doen en natuurlijk tijdens een training bijvoorbeeld je hartslag bijhouden. Omdat je de Apple Watch zo intensief gebruikt heb je gewoon meerdere Apple Watch bandjes nodig.

Bandjes voor diverse gelegenheden

Het mooie gevlochten Milanese bandje van je Apple Watch is natuurlijk geschikt voor een avondje uit, terwijl dat bandje met stalen schakels beter past bij een zakelijke outfit. En als je gaat sporten wil je die bandjes natuurlijk niet gebruiken. Draag bijvoorbeeld tijdens het wielrennen, hardlopen of fitness een speciaal sportbandje. Omdat je dag uit zoveel verschillende aspecten bestaat, wil je gewoon voor iedere gelegenheid een ander Apple Watch bandje. Al is het maar om iedere dag stijlvol voor de dag te komen.

Sportbandjes voor je Apple Watch

Ben je echt een sportief type die zich graag in het zweet werkt, dan wil je een horloge die je bij alle bewegingen en uitdagingen volgt. Aangezien de veelzijdige Apple Watch tevens een vernuftig sporthorloge is, is het aan te raden om een horlogebandje te kiezen die past bij je sportieve uitingen. Daarom zijn er voor de Apple Watch speciale sportbandjes gemaakt. Deze sportbandjes zorgen ervoor dat het horloge goed om je pols blijft zitten, zodat je alles uit je training kan halen. Bovendien zijn deze bandjes echt zweet- en waterproof. Je maakt ze gemakkelijk schoon met een beetje water en een doekje, zodat het bandje nog langer mee gaat. En na de training verwissel je het bandje weer net zo gemakkelijk voor een casual of zakelijk ogend bandje.

Horloge en mobiel in één

De Apple Watch is natuurlijk meer dan alleen een klokje waar je de tijd op afleest. Het biedt heel veel verschillende functies en ondersteunt daarin je mobiele telefoonapps. Daarnaast is het je digitale portemonnee waarmee je met gemak je boodschappen, een sportdrankje of een lekkere kop koffie betaalt. Het kastje is natuurlijk altijd hetzelfde, maar de ene keer heb je misschien meer zin in een zilverkleurig horloge en de andere keer in een vrolijk gekleurd horloge, gewoon omdat het beter past bij je mood en outfit. Doordat het kastje zo gemakkelijk te verwisselen is, kun jij echt losgaan qua kleuren, texturen en materialen als het gaat om het horlogebandje. Maak een fashionstatement en draag geregeld een ander bandje. Dat is wel zo leuk.

Langer mee

Omdat je niet iedere dag hetzelfde horlogebandje draagt, gaan ze ook nog eens langer mee. Je zal merken dat bij intensief gebruik (bijvoorbeeld dagelijks, zonder te verwisselen) een bandje tot een jaar meegaat. Als je meerdere bandjes hebt, kun je de levensduur van je horlogebandjes voor de Apple Watch dus aanzienlijk verlengen. Dat geldt dus meteen voor je favoriete bandje. Sportbandjes kunnen door het intensieve gebruik wat eerder aan vervanging toe zijn.

Wees creatief

Het leuke aan Apple Watch bandjes is dat velen van de modellen uit twee delen bestaan, die je aan de Apple Watch bevestigt en vastzet met een handige drukknop. Dit biedt ruimte aan alle creatievelingen, want je kan er verschillende kleuren met elkaar mixen. Dat is vooral ideaal als je bijvoorbeeld een sporttenue hebt in twee tinten. Combineer oranje met zwart of juist grijs met blauw en creëer zo het ideale bandje voor je sportoutfit of in clubkleuren. Om de combinaties met de sportbandjes te kunnen maken, heb je er toch al snel twee nodig. Dat is dus een goede reden om meerdere Apple Watch bandjes te kopen.

Sieraad om je pols

De laatste reden waarom het leuk is om meerdere Apple Watch bandjes te hebben, is dat een horloge naast gebruiksvoorwerp ook een sieraad is. Dat geldt ook zeker voor een smartwatch. Geen wonder dat Apple zoveel verschillende, leuke, oogstrelende, stijlvolle en kleurrijke bandjes voor hun smartwatch heeft om uit te kiezen. Bovendien is ieder model wel verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je voor iedere outfit de perfecte bandjes bezit. Zo kom je altijd stijlvol voor de dag, wat je ook doet. Schaf daarom meerdere Apple Watch bandjes aan.

Een e-bike geeft een lekker steuntje in de rug tijdens uw fietstochten. De inspanning is een stuk lager op een e-bike waardoor ook de lichamelijke voordelen van het fietsen afneemt. Wat kunt u doen om toch fit te blijven bij het gebruik van een e-bike? Hierbij een aantal tips op een rijtje.

Blijf zelf meetrappen met de e-bike

Wanneer u vaak de fiets pakt voor korte afstanden en regelmatig een fietstochtje maakt zullen het aantal kilometers op uw teller snel oplopen. Qua inspanning zit het fietsen op een e-bike tussen wandelen en fietsen op een gewone fiets in. Om bij alle fietsritjes toch wat gezondheidsvoordeeltjes te halen is het belangrijk dat u zelf goed blijf mee trappen. Zet de ondersteuning van de elektrische fiets niet te hoog zodat u zelf ook wat inspanning moet doen. Veel elektrische fietsen hebben ook een zogenaamde sportstand, deze stand kunt u het beste vermijden omdat u dan zelf bijna niet meer hoeft mee te trappen.

Neem af en toe een balans dag

Kies in plaats van de elektrische fiets af en toe voor de gewone fiets. Of probeer een klein afstandje te wandelen in plaats van te fietsen. Door uw activiteiten af te wisselen traint u ook weer andere spieren wat weer goed is voor uw lichaam. Een ochtendje naar de sportschool is ook een fijne afwisseling naast het fietsen op de elektrische fiets.

Neem uw lichaam in acht

Het voordeel van een elektrische fiets is natuurlijk dat u snel grote afstanden kunt fietsen. Elke dag 50 kilometer fietsen is veel te veel van het goede. Luister goed naar uw lichaam en bouw rustig op. Na een dag intensief fietsen is het verstandig om een rust dag te nemen zodat uw lichaam weer bij kan komen.

Een elektrische fiets is een prachtig middel om te blijven fietsen. Probeer u zelf ook fit te houden door te spelen met de trapondersteuning en uw activiteiten af te wisselen met andere sporten.

Sporten en lichamelijke activiteit zijn belangrijk op elke leeftijd. Regelmatige lichaamsbeweging kan de algehele gezondheid en het welzijn verbeteren, maar het brengt ook het risico op blessures met zich mee. In dit artikel zullen we de meest voorkomende sportblessures bespreken, evenals manieren om ze te voorkomen en te behandelen.

Verstuikingen en verrekkingen

Verstuikingen en verrekkingen zijn veelvoorkomende sportblessures. Een verstuiking treedt op wanneer de ligamenten rondom een gewricht worden uitgerekt of gescheurd, terwijl een verrekking optreedt wanneer spieren of pezen worden uitgerekt of gescheurd. Deze blessures kunnen optreden tijdens activiteiten zoals wandelen, joggen of sporten met impact, zoals tennis. Het is essentieel om vooraf te stretchen en geleidelijk op te warmen om de kans op deze blessures te verminderen.

Kneuzingen en schaafwonden

Kneuzingen en schaafwonden kunnen het gevolg zijn van een valpartij tijdens het sporten. Naar mate we ouder worden hebben we vaak een verminderde balans en coördinatie. Het dragen van beschermende kleding, zoals knie- en elleboogbeschermers, kan helpen bij het voorkomen van ernstige kneuzingen en schaafwonden.

Botbreuken door sportblessures

Botbreuken in gebieden zoals de pols, heup en enkels kunnen het gevolg zijn van een val tijdens het sporten. Dit kan het gevolg zijn van osteoporose (verlies van botdichtheid) en een verminderde spierkracht. Het is belangrijk om activiteiten te kiezen die de botten versterken, zoals wandelen, dansen en krachttraining.

Tendinitis val ook onder veelvoorkomende sportblessures

Tendinitis is een ontsteking van de pezen die kan optreden door herhaalde bewegingen tijdens sportactiviteiten. Zeker wat ouderen mensen lopen vaak het risico op tendinitis in gebieden zoals de schouder, elle boog of knieën. Het vermijden van overmatige herhaling van dezelfde beweging en het zorgvuldig opbouwen van de intensiteit van de activiteit kan helpen bij het voorkomen van tendinitis.

Rugpijn

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht, vooral bij diegenen die betrokken zijn bij sporten met impact, zoals hardlopen. Slechte houding, overbelasting en een gebrek aan flexibiliteit kunnen bijdragen aan rugpijn. Het is belang.

Steeds meer personen in Rotterdam hebben een nieuw doel voor zichzelf gesteld, namelijk gezonder worden. Voor sommigen is dit al een gegeven, terwijl dit voor anderen juist een erg ambitieus doel is. Maar wat zijn de populairste manieren om gezonder te worden in Rotterdam? In deze blog hebben we voor je een overzicht gemaakt van de populairste methodes om dit doel te bereiken. Hopelijk vind je zo ook wat inspiratie voor jezelf.

Een personal trainer inhuren

De eerste populaire manier om gezonder te worden dat we moeten bespreken, is het inhuren van een personal trainer Rotterdam. Een personal trainer kan een grote aanwinst zijn om je te helpen je gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken. Zij kunnen je voorzien van een geïndividualiseerd programma met advies over beweging en voeding, je begeleiden om de juiste vorm en techniek te krijgen, motivatie blijven geven om op schema te blijven, en zorgen ervoor dat je een extra manier hebt om verantwoording aan jezelf af te leggen. Door met iemand samen te werken die verstand heeft van gezondheid en fitness, kun je ervoor zorgen dat je de juiste stappen neemt om gezonder te worden. Een personal trainer kan je ook advies geven over hoe je een gezonde levensstijl kunt veranderen die je gezondheidsdoelen op de lange termijn ondersteunt.

Verse en lokale producten eten

Ten tweede is het eten van verse biologische en lokale producten van het seizoen een populaire manier in Rotterdam om jezelf gezonder te maken. Deze producten zijn waarschijnlijk minder met chemicaliën zijn bespoten en op een betere manier gekweekt, geproduceerd of verwerkt. Omdat ze niet een tijd lang op een plank hebben gelegen, behouden ze ook meer vitaminen, mineralen en andere nuttige stoffen. Het eten van seizoensproducten betekent ook dat je de meeste voedingsstoffen binnenkrijgt, omdat het voedsel niet ver hoeft te reizen voordat het wordt geconsumeerd. Bovendien steunt het kopen van lokaal geproduceerd voedsel lokale bedrijven, wat de lokale economie helpt en de ecologische voetafdruk van het transport van voedsel uit verre oorden vermindert.

Met de fiets of wandelend overal naartoe

Ook fietsen of wandelen is populair in Rotterdam aan het worden. Deze activiteiten maken je gezonder, omdat het zorgt voor lichamelijke activiteit en beweging, wat helpt om de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, de bloeddruk te verlagen, lichaamsvet te verminderen, endorfine te stimuleren voor een beter humeur, spieren en botten te versterken, te helpen bij gewichtsverlies/onderhoud, en de geestelijke gezondheid te verbeteren. Bovendien stoot wandelen of fietsen geen luchtvervuiling uit, waardoor je leefomgeving ook gezonder voor je eigen lichaam wordt.

Een dagelijks tekort aan calorieën hebben

Voor degenen in Rotterdam die met overgewicht kampen, is het erg populair om een dagelijks tekort aan calorieën te krijgen. Een dagelijks calorietekort maakt je gezonder, omdat het helpt je gewicht onder controle te houden en een gezond gewicht voor je lichaamsgrootte te behouden. Een calorietekort betekent dat je minder calorieën eet dan je lichaam nodig heeft voor je dagelijkse activiteiten. Hierdoor ontstaat een calorietekort dat na verloop van tijd tot vetverlies leidt. Het eten van een evenwichtig dieet met minder calorieën dan je lichaam nodig heeft, kan ook het risico op het ontwikkelen van bepaalde ziekten zoals hartziekten, diabetes en beroertes verminderen.

Je opgeven voor een sport

Als vijfde kiezen veel mensen in Rotterdam ervoor om zich voor een sport op te geven. Meedoen aan een sport zorgt niet alleen voor een geweldige manier van lichamelijke beweging, maar het is ook leuk om te doen. Dit kan helpen stress te verminderen en je algehele geestelijke gezondheid te verbeteren. Bovendien geeft sporten je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten.

Meer water drinken

Tevens is meer water drinken een populaire manier om gezonder te leven. Veel mensen weten wel dat water drinken essentieel is voor je lichaam, maar het lukt ze toch niet om genoeg te drinken. Het is belangrijk om je lichaam goed gehydrateerd te houden zodat het optimaal blijft functioneren. Niet alleen dat, maar voldoende vocht kan je ook helpen om je langer vol te voelen en het verlangen naar ongezonde snacks te verminderen. Bovendien helpt hydratatie om het risico op ziekten zoals nierstenen en urineweginfecties te verminderen en om schadelijke afvalstoffen af te voeren.

Een sta bureau gebruiken

Tot slot kiezen in Rotterdam steeds meer personen ervoor om een sta bureau te gebruiken. Met dit type bureau kun je staand werken, waardoor je gewrichten en spieren minder worden belast en je houding verbetert. Sta bureaus verhogen ook de productiviteit en concentratie, waardoor ze een goede optie zijn voor drukke professionals. Bovendien verbruik je meer calorieën wanneer je staand werkt. Hierdoor kun je net weer wat extra vet verliezen zonder dat je het door hebt.

Voor velen lijkt het iets onhaalbaars, maar in veel gevallen is dat het toch niet; het creëren van een aantal blokjes op je buik. Het gaat er vooral om dat je de juiste tips en trucs kent. Aan de hand daarvan kun je -relatief snel- een prachtig resultaat behalen. De meeste mensen houden deze trucs natuurlijk het liefste geheim, toch zijn er een aantal tips bekend die een goede basis leggen voor een six pack!

1.      80% eten

Je kunt marathons gaan lopen en honderden kilo’s ijzer optillen, maar wanneer je niet kritisch naar je eten en voedselschema kijkt dan kun je die blokjes uiteindelijk wel vergeten. Men zegt wel eens dat 80% van het resultaat afhangt van wat je eet. Of het exact dit percentage is, is natuurlijk de vraag maar op hoofdlijnen is dit zeker juist. Het gaat niet alleen om het beperken van het aantal calorieën maar juist ook om het eten van de goede dingen. Wanneer je druk bent en toch die sixpack wilt kan het zeer behulpzaam zijn om gebruik te maken van kant en klare koolhydraatarme maaltijden. Zo hoef je zelf niet over de voedingsstoffen na te denken maar werk je wel aan een prachtig resultaat.

2.      Training

Training

Om een sixpack op je buik te krijgen is het belangrijk dat je aan krachttraining doet. Dit is belangrijker dan cardio training. Cardio is namelijk vooral gericht op het verminderen van je vetpercentage, iets wat je (alleen maar) met de juiste voeding niet kunt bereiken. Daarom is de focus op krachttraining leggen een must, anders is er geen sixpack te bekennen. Hoe vaak je moet trainen? Met drie keer in de week ben je al heel goed bezig.

3.      De rest

Heb je bovenstaande op orde? Dan ben je al heel goed bezig, om het proces nog een extra duwtje in de goede richting te geven kun je fitness supplementen gebruiken. Deze zijn geheel legaal en in veel gevallen ook nog eens super lekker. Ze zorgen net voor dat beetje extra, waarmee jouw doel iets sneller kan worden behaald. Ook zorgt het ervoor dat je geen tekorten aan vitamines en mineralen opbouwt, iets wat zeer belangrijk is bij een proces van aftrainen.

Kortom, een uitzondering daargelaten is het voor iedereen mogelijk een mooie en strakke buik te creëren. Bij de één zal het resultaat iets sneller zichtbaar zijn dan bij de ander, maar laat dit nooit een argument zijn om niet te starten. Ook bij jou zijn er relatief snel stappen te maken!

Sporten is een geweldige manier om je lichaam fit en gezond te houden. Het kan je helpen om gewicht te verliezen, spieren op te bouwen en je algemene gezondheid te verbeteren. Echter, als je niet op de juiste manier sport, kan het ook schadelijk zijn voor je lichaam. Hier zijn zeven tips om een gezond lichaam te behouden tijdens het sporten.

1. Warm-up en cool-down

Een goede warming-up en cooling-down zijn essentieel om blessures te voorkomen. Begin met lichte cardio-oefeningen om je hartslag te verhogen en je spieren op te warmen. Stretch daarna je spieren om ze flexibeler te maken. Na het sporten is het belangrijk om af te koelen door langzaam terug te gaan naar je normale hartslag en wat lichte stretching te doen.

2. Luister naar je lichaam

Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren tijdens het sporten. Als je lichaam pijn doet, is het belangrijk om te stoppen. Het kan zijn dat je te hard traint of dat je een blessure hebt. Negeer de pijn niet, want dit kan leiden tot ernstige blessures.

3. Drink voldoende water

Water is essentieel voor een gezond lichaam. Tijdens het sporten verlies je veel vocht door zweten, dus het is belangrijk om voldoende water te drinken om uitdroging te voorkomen. Drink minstens 8 glazen water per dag en nog meer als je sport. Sportdrankjes kunnen ook helpen om elektrolyten aan te vullen, maar let op de suiker- en calorie-inhoud.

4. Gebruik de juiste uitrusting

Het gebruik van de juiste uitrusting is belangrijk om blessures te voorkomen. Draag comfortabele en goed passende kleding en schoenen die geschikt zijn voor de sport die je beoefent. Als je veel loopt, is het handig om inlegzolen aan te schaffen om blessures te voorkomen. Neem een kijkje bij ProBrace voor een groot assortiment aan sportuitrusting!

5. Eet gezonde voeding

Een gezond dieet is belangrijk voor een gezond lichaam. Eet voldoende groenten, fruit, volle granen en eiwitbronnen om je lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen en suikerrijke snacks. Eet een lichte maaltijd voor het sporten en een gezonde snack na het sporten om je lichaam te voorzien van de energie die het nodig heeft.

6. Rust en herstel

Rust en herstel zijn net zo belangrijk als het sporten zelf. Het is belangrijk om je lichaam voldoende tijd te geven om te herstellen na het sporten. Dit betekent niet alleen voldoende slaap, maar ook het vermijden van overmatige fysieke activiteit en het geven van rustdagen aan je lichaam. Luister naar je lichaam en geef het de tijd die het nodig heeft om te herstellen.

Te veel zitten is niet goed voor ons lichaam. Door te veel zitten is de kans op hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes hoger. Tijd dus om meer te bewegen. Met deze tips krijgt u meer routine in uw dagelijkse beweging. Door een paar kleine aanpassingen kunt u het aantal minuten dat u beweegt per dag al snel verhogen.

Hoeveel minuten per dag bewegen?

30 minuten per dag bewegen is een goede richtlijn. Naast 30 minuten bewegen per dag is het ook goed om elke week ongeveer 150 minuten intensief te bewegen. Wissel wandelen af met krachttrainingen en balansoefeningen om uw lichaam in top vorm te houden. Elke dag een beetje beweging is effectiever dan 1x per week 1,5 uur sporten in de sportschool. Verdeel uw sportmomenten gedurende de week en voorkom dat u veel stil zit.

Tips voor uw dagelijkse beweging

Een half uurtje bewegen per dag is voor veel mensen haalbaar. Denk aan een wandelingetje naar de supermarkt, het stofzuigen van uw huis of op de fiets naar uw koffie afspraak. Door relatief kleine aanpassingen beweegt u als snel veel meer dan 30 minuten per dag. Vooral bewust de auto laten staan geeft al heel veel voordelen. Een half uurtje onkruid wieden of de ramen lappen kan ook al snel een goede workout zijn.

Wissel uw beweging af met intensief sporten

Wandelen en fietsen is al heel goed voor uw gezondheid. Toch is het goed ook af en toe een intensieve training te doen. Krachttraining is ontzetten belangrijk om uw spieren in goede conditie te houden. Kies voor een leuke thuis training met gewichtjes of ga naar de plaatselijke sportschool voor een trainingssessie. Sportscholen bieden ook vaak groepslessen aan, ideaal en ook nog eens gezellig.

Motiveer u zelf meer te bewegen op een dag

Elke dag bewegen kan soms een opgave zijn. Door te trainen voor een doel kan het gemakkelijker worden om uw trainingen vol te houden. Daag uw buurvrouw uit voor een stappenchallenge of schrijf u in voor een wedstrijdje. Door uw beweging bij te houden in een app kunt u zien of u vooruit gaat en is het extra leuk om u zelf elke keer te verbeteren. Door u zelf een (haalbaar) doel te zetten blijft u in beweging en behaalde doelen mogen natuurlijk gevierd worden.

Hardlopen is een sport die eigenlijk altijd en overal kan worden gedaan. Of u nu elke week zelf een rondje gaat rennen of aansluit bij een loopgroepje hardlopen is een populaire sport. Loopt u naast de trainingsloopjes ook wel eens een wedstrijdje? Wist u dat uw snelheid naarmate u ouder wordt achteruit gaat? Hoe ouder we worden hoe langzamer we gaan lopen, waarom is dit? Lees meer in deze blog.

Uw uithoudingsvermogen en spiermassa wordt minder

Wanneer u ouder wordt daalt uw maximale hartslag. Wanneer uw hartslag lager is wordt de zuurstofopname minder en zal uw uithoudingsvermogen dalen. Het is natuurlijk niet zo dat van de een op de andere dag uw conditie achteruit gaat. Wanneer u blijft trainen en blessurevrij blijft kunt u heel lang uw conditie op het gewenste pijl houden. Vanaf uw 30ste zal uw snelheid en kracht geleidelijk aan afnemen. Uw explosiviteit wordt langzaam minder en uw spiermassa neemt af. Oudere hardlopers kiezen dan ook vaker voor een marathon in plaats van een sprint omdat duurlopen beter vol te houden zijn.

Hoeveel langzamer wordt uw met hardlopen?

Zoals eerder aangegeven zal vanaf uw 30ste uw snelheid en kracht afnemen. Door te blijven trainen zult u in het begin geen verschil merken. U wordt niet meer sneller maar ook niet langzamer. Vanaf uw 40ste zal u ieder jaar gemiddeld 1 procent trager worden en vanaf uw 70ste zal dit ongeveer 2x zo snel gaan. Wanneer u door een blessure niet kunt trainen zal het op latere leeftijd moeilijker worden om het oude niveau weer te halen.
Wees lief voor uw lichaam
Wanneer uw spiermassa afneemt waardoor u ook minder energie verbruikt. Uw eetpatroon kunt u aanpassen om zo uw stofwisseling te stimuleren en uw vetverbranding aan te zetten. Zorg voor stevige botten en sterke spieren. Eiwitten en vitamines kunnen helpen uw lichaam in top conditie te houden. Uw lichaam zal na een stevige training er langer over doen om te herstellen. Door goed met uw lichaam om te gaan zult u langer op het gewenste niveau kunnen blijven hardlopen.

Geniet van het hardlopen

Wanneer de prestaties achteruit gaan kunt u nog steeds genieten van een rondje hardlopen. Bewegen is gezond, niet alleen voor uw lichaam maar ook voor uw mentale gezondheid. Spreek af met uw hardloop maatje, schroef indien nodig het tempo terug en geniet van het sporten.

Je doet er maar al te graag alles aan om iedere week voldoende te bewegen. Maar het lijkt haast alsof je die tijd soms niet hebt. Misschien ben je druk met het verzorgen van de kids, heb je een druk sociaal leven of ben je altijd aan het reizen voor je werk. Maar dit hoeft dan niet te betekenen dat je niet meer kunt sporten. Want vandaag de dag ben je niet langer meer gebonden aan een vaste plek, zoals een sportschool. Heb je er bijvoorbeeld al eens een keer over nagedacht om thuis het sporten op te gaan pakken? Hier zijn namelijk meer dan genoeg mogelijkheden in!

Online sporten op het moment dat dit voor jou het beste uit gaat komen

Het beoefenen van online sporten is altijd een goed idee. Je kunt dit namelijk altijd doen op een moment wanneer het voor jou het beste uit komt. Even sporten als de kids naar school zijn? Als je je lunchpauze thuis hebt gepland? Door op een slimme manier om te gaan met de spaarzame momenten die je hebt, merk je al erg snel dat je binnen een mum van tijd de nodige voortgang gaat boeken. En dat is natuurlijk wel zo fijn om te zien.

Thuis sporten op verschillende soorten manieren

Wist je dat thuis sporten mogelijk is op verschillende soorten manieren? Je kunt daardoor dus uit een erg breed scala aan sporten kiezen, waar je in je eigen vertrouwde omgeving mee aan de slag kunt gaan. En het maakt helemaal niet uit of je net bent gestart met sporten of daar al erg veel ervaring in hebt. Het is altijd mogelijk om het thuis bewegen erg goed uit te kunnen voeren.

Start vandaag nog met het worden van een betere versie van jezelf

Je weet nu net even wat beter wat je zoal kunt verwachten van het sporten in je eigen vertrouwde omgeving. Sta je op dit moment al te popelen om daar actief mee aan de slag te gaan? Dan is het nu de hoogste tijd om daar de nodige programma’s voor in huis te gaan halen. Thuis sporten is erg fijn om zelf te doen, maar misschien nog leuker om dat samen met vrienden te doen!

Pin It