Rubriek

Zintuigen

Rubriek

Als je gehoorverlies hebt, zal een hoortoestel je leven behoorlijk veranderen en verbeteren bij simpele dagelijkse dingen. Want stel je eens voor dat je weer gezellig kunt meepraten op een verjaardag. Of dat je jouw collega’s weer goed kunt verstaan tijdens een vergadering. Met een hoortoestel gaat er letterlijk weer een wereld voor je open. De aanschaf van een hoortoestel is daarom een belangrijke, maar ook een slimme investering in jouw gezondheid en welzijn!

Soorten hoortoestellen

Zo zorgen de geavanceerde hoortoestellen van tegenwoordig niet alleen voor optimale geluidskwaliteit. Met een hoortoestel voorzien van de nieuwste technische snufjes kies je ook voor gemak en gebruik je je hoortoestel als een lifestyle accessoire!

De nieuwste hoortoestellen kun je via bluetooth draadloos koppelen met je smartphone of smartwatch. Niet alleen om geluid te streamen, maar ook om ze op die manier te bedienen. Het geluid wordt rechtstreeks naar je hoortoestellen gestuurd, waardoor je er volop van kunt genieten. Zo kun je bijvoorbeeld met je hoortoestel jouw favoriete muziek van Spotify streamen. En met de nieuwste hoortoestellen kun je ook handsfree bellen. Zo simpel is het!

En wist je dat een hoortoestel ook bijdraagt aan een gezonde lifestyle? Zo zijn er hoortoestellen met een ingebouwde hartslagsensor en koppeling aan een app, zodat je je hartslag, stappen en activiteiten gedurende de dag kunt bijhouden. Zo verandert jouw hoortoestel in een handomdraai in een slimme accessoire. Dat is handig!

Kom vrijblijvend langs

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden op het gebied van hoortoestellen? En wat het voor jou kan betekenen? Kom dan eens langs bij een Schoonenberg World of Hearing winkel. Deze winkel gaat veel verder dan een gewone hoorwinkel en is uniek in Nederland!

Zo ontdek je in de unieke Experience Room hoe een hoortoestel het verschil voor jou kan maken. Dit is een mini bioscoop waar je in levensechte situaties een hoortoestel kunt ervaren. Zo beland je in een rumoerig restaurant, een vergadering met omgevingslawaai en een vrijdagmiddagborrel.

Kom gerust eens langs voor een gratis hoortest, ontdek hoe onze innovatieve hooroplossingen helpen bij gehoorverlies of probeer zelf één van onze nieuwste hoortoestellen uit, geheel vrijblijvend! Want eerlijk is eerlijk, ieder gehoor is anders en je weet het alleen zeker als je het zelf ervaart. Ook voor andere vragen kun je altijd langskomen bij een van onze audiciens.

PS. En als je straks met een hoortoestel de Schoonenberg winkel uitloopt… Neem je je smartphone op via je hoortoestel. Vergader je door terwijl je een drankje haalt. Mis je geen gesprek meer bij een borrel en gebruik je het woord ‘wat’ veel minder vaak.

Van teveel oorsmeer willen we zo snel mogelijk af. Geelbruine en plakkerige oorsmeer kan vervelend aanvoelen. Wanneer teveel oorsmeer te zien is wordt het tijd om uw horen schoon te maken. Traditioneel maken we onze oren schoon met wattenstaafjes maar of dit de juiste manier is? Ik geef u een aantal tips voor het schoonmaken van uw oren.

Waarom oorsmeer?

Oorsmeer ziet er niet echt fris uit maar het heeft wel een beschermende functie. Oorsmeer beschermt onze gehoorgang tegen uitdroging en vocht vangt het vuil van buitenaf op. De meeste mensen hebben wel eens last van teveel oorsmeer. Uw gehoorgang kan verstopt raken en een vol gevoel geven. Het zelf schoonmaken van uw gehoorgang kan maar heeft u eerder een beschadiging gehad aan uw trommelvlies dan kunt u het beste een bezoekje brengen aan een huisarts of specialist.

Uw oren schoonmaken met een wattenstaafje

Gebruikt u altijd een wattenstaafje? Het gebruik van een wattenstaafje om uw oren schoon te maken is toegestaan wanneer u het uiteinde van het staafje, het witte bolletje, niet te ver in uw oor steekt. Wanneer het bolletje nog zichtbaar is is het veilig om uw oren op deze manier schoon te maken. Veel mensen steken het wattenstaafje echter te ver de gehoorbuis in. Door het wattenstaafje te ver in uw oor te drukken kunt u oorsmeer juist verder uw oor in drukken met alle gevolgen van dien.

Warm water

Zelf u oren reinigen kan het beste tijdens het douchen. Door uw hoofd iets opzij te houden kunt u een kleine waterstraal in uw oor laten lopen. Door het warme water (niet heet) zal uw oorsmeer zacht worden en naar buiten lopen. Super effectief en veilig. Eventueel kunt u ook een klein beetje zoutoplossing gebruiken.

Olie gebruiken voor het schoonmaken van uw oren

Een ander natuurlijk middeltje is het gebruik van olie. Olijf olie heeft bijna iedereen wel in huis. De olie moet u iets verwarmen en daarna lauwwarm in uw oor laten druppelen. Olie zorgt er net als water voor dat uw oorsmeer zacht wordt en naar buiten loopt.

De beste tip is eigenlijk om uw oren met rust te maken. Uw oor reinigt zichzelf en heeft eigenlijk geen hulp nodig. Wanneer uw gehoorbuis echt vol zit kunt u beste een specialist bezoeken om op een verantwoorde manier uw overtollig oorsmeer te laten verwijderen. Niemand wil een gehoorbeschadiging dus weer voorzichtig.

Misschien heeft u altijd al een slechte reuk gehad of heeft u na corona de geur nog niet terug gekregen? Er zijn tips om uw reuk te verbeteren, heeft u dit al geprobeerd? Dit kan een hoop verschil maken en u zult een stuk beter kunnen ruiken.

Reuk training

Het lijkt vreemd om reuktraining te doen als u niets ruikt. Toch kan dit na langere tijd dit veel positief effect hebben. Zo is er onderzoek gedaan naar het effect van reuktraining waarbij ze een testperiode van 12 weken hadden. Daarbij heeft 30% van de patiënten verbetering gezien in hun reukvermogen.

Hoe doet u een reuktraining

Om resultaat te bereiken moet u deze training 24 weken volhouden. Wellicht heeft u in minder weken ook al resultaat maar als u dit langer volhoud dan kan het alleen maar beter worden. Een reuktraining doet u eigen lijk door etherische oliën in huis te halen. De geuren die ze aanraden is roos, citroen, eucalyptus en kruidnagel maar uiteraard kunnen ook andere geuren helpen. Het beste is om twee keer per dag aan deze oliën te ruiken via de volgende stappen:

  • Pak een van de etherische oliën
  • Houdt dit ongeveer 3 cm van uw neus
  • Ontspan en haal diep adem en doe dit ongeveer 5 keer ( haal niet te snel adem dan wordt de geur niet goed opgenomen)
  • Wacht een aantal minuten en begin dan aan de volgende geur
  • Herhaal dit proces bij alle geuren

U moet dit dus wel een tijdje vol houden en het is belangrijk om dit welke dag 2 maal te doen. Sla dus geen dag over om het beste resultaat te krijgen en u zult merken dat u wat reuk terug krijgt.

Wie houdt er nou niet van om heerlijk te genieten met mooi weer en lekker in de zon te zitten? We halen er natuurlijk veel energie uit de zon maar het kan ook erg schadelijk zijn. Niet alleen onze huid kan verbranden maar het is ook niet zo goed voor onze ogen. Hoe kunt u uw ogen beschermen tegen zonlicht?

UV-straling

De zon zelf zal niet zo zeer schade op richten maar de UV straling die het met zich mee brengt wel. Wanneer u de hele dag of misschien een aantal dagen flink in de zon heeft gezeten kan het zijn dat u branderige, tranende ogen krijgt of kan het hoofdpijn geven. Het kan ook gebeuren dat de hoornvlies gaat ontsteken na een aantal uur in de zon. Op langer termijn kan het echter meer schade veroorzaken. Zo kan de zon permanente schade aanrichten aan het netvlies hierdoor zult u op latere leeftijd sneller last hebben van slechtziendheid. Ook de huid rondom de ogen heeft bescherming nodig dit gedeelte wordt vaak niet goed ingesmeerd. Dit is juist het gevoeligste stukje huid is in het gezicht. Het gebeurt dan ook dat huidkanker hier vaker op treed dus vergeet niet uw hele gezicht in te smeren.

Draag een zonnebril

De beste oogbescherming die we kunnen gebruiken is simpel weg een zonnebril. De ‘gewone’ zonnebril zal de UV straling tegen houden wanneer deze recht op de zonnebril gericht is echter niet vanuit alle hoeken zijn uw ogen goed beschermd. Er zijn ook speciale UV brillen, deze hebben een extra coating aan de binnenkant die uw ogen beschermen. Gaat u korte tijd de zon in dan heeft u deze niet direct nodig. Wanneer u een dag naar het strand gaat of een lange wandeling maakt waar weinig schaduw is kunt u de zonnebril het beste wel mee nemen. Voor de brildragers zijn er ook zonnebrillen die op sterkte zijn maar die ook het extra beschermende UV laagje heeft. Draagt u lenzen dan kunt u hier prima nog een zonnebril overheen dragen.

Let op uw omgeving

Wanneer u in het bos bent zult u minder last hebben van de zon als op andere momenten. Check ook even goed op de omgeving waar u bent het kan zijn dat water erg weerspiegeld maar ook in de sneeuw kan zon erg fel zijn. Bent u vaak op de weg dan zult u zien dat ook het wegdek veel spiegeling kan geven. Wanneer u aan het rijden bent kunt u beter een zonnebril op zetten ook voor de veiligheid natuurlijk.

Zoek zo nu en dan ook een plekje op in de schaduw om uw ogen ook even rust te geven. Als u de hele dag in de zon bent kunt u beter een schaduw plek zoeken voor een pauze. Niet alleen uw ogen maar ook uw huid heeft af en toe een rust nodig van de zon. Dit is natuurlijk ook het perfecte moment om u opnieuw even in te smeren.

De vergoeding van gehoorapparaten door de zorgverzekering: Vanaf je dertigste gaat je gehoor langzaam, maar zeker achteruit. Als je pech hebt, heb je zelfs voor die tijd al een hoorapparaat nodig. Dit bijvoorbeeld kan het geval zijn, als je je gehoor zonder goede geluidsbescherming aan harde geluiden blootgesteld hebt. Een gehoortest is geen overbodige luxe, als je merkt dat je minder goed hoort. Om dit uit te zoeken kun je beginnen online een gehoortest te doen. Een vervolgstap is een afspraak maken met een Star gekwalificeerde audicien voor een uitgebreide gehoortest. Het kan zijn dat je voor beide oren een hoorapparaat nodig hebt, maar soms is het gehoor in een oor nog goed genoeg en hoef je alleen een hoorapparaat in het andere oor aan te schaffen. Financieel is dit aantrekkelijk. De kosten gehoorapparaat kunnen hoog oplopen.

Kosten gehoorapparaat

Een hoorapparaat is niet goedkoop. Zeker als je hoge eisen stelt aan de kwaliteit van je hoortoestel moet je al snel aan bedragen rond de 1500 euro of meer denken. Dit zijn bijna kleine minicomputers met veel opties die je via een app kunt bewerken. Zo kun je het geluid harder en zachter zetten. Het geluid van deze hoorapparaten is vaak van zeer goede kwaliteit. Als je voor een dergelijk hoorapparaat kiest, moet je er rekening mee houden dat de zorgverzekering niet meebetaald. De zorgverzekering betaald over het algemeen vrij weinig voor een hoortoestel. De apparaten die je krijgt via de zorgverzekering zijn van mindere kwaliteit. Het geluid laat vaak te wensen over en klinkt minder zuiver dan van duurdere hoorapparaten. Om voor een gehoorapparaat in aanmerking te komen, moet je een gehoorverlies van meer dan 35 dB te hebben. Deze kosten worden voor 75% vanuit de basisverzekering vergoedt. De andere 25% moet je dus zelf betalen. Als je een aanvullende verzekering hebt, kan het zijn dat je alles vergoedt krijgt. Het is verstandig hierover met de audicien en je zorgverzekering contact op te nemen. Hiermee voorkom je hoge kosten gehoorapparaat.

Verschillende soorten hoorapparaten

Verschillende soorten hoorapparaten

De hoorapparaten van tegenwoordig zijn over het algemeen behoorlijk klein en onopvallend. Er zijn veel merken die zeer gekwalificeerde hoortoestellen maken die je gehoor verbeteren. Een hoortoestel draag je meestal met een kastje achter je oor, die soms in kleur verkrijgbaar zijn, zoals zwart of zilver. Uiteraard zijn de toestellen ook in huidskleur verkrijgbaar. Andere apparaten draag je geheel in je oor. Er is veel keuze, dus laat je uitgebreid adviseren door de audicien.

Merkt u de laatste tijd steeds vaker dat u iemand moet vragen om iets te herhalen? Hoort u de telefoon niet altijd meer overgaan of misschien de bel? Het is dan eens tijd om na te denken over een gehoorapparaat. De meeste mensen wachten toch te lang met deze eerste stap maar wanneer u er eenmaal een heeft zult u merken dat het een echte aanvulling is.

Wanneer heeft u een gehoorapparaat nodig?

Als u denkt steeds minder goed te kunnen horen is het goed om eens langs te gaan bij een audicien. Ze zullen uw gehoor testen om te zien hoeveel gehoorverlies u daadwerkelijk heeft. Wanneer u meer dan 35 decibel verlies heeft bent u toe aan een gehoorapparaat. Als u een op een met iemand praat kunt u de stem veel beter horen. Het kan soms echter voor problemen zorgen als u de radio hard aan heeft staan of als u op een drukke plek bent in het verkeer of op een verjaardag. Het is daarom belangrijk om uw hoortoestel uit te proberen, waar werkt het en waar niet.

Kies een hoortoestel

Wanneer u langs gaat bij de audicien zal uiteraard als eerste uw gehoor worden getest. Daarna zult u samen met de audicien kijken welk gehoortoestel bij uw past. Het is vaak ook mogelijk om deze te testen voordat u het daadwerkelijk aanschaft. Bedenkt dan ook vooraf wat voor u belangrijk is en waarvoor u graag een gehoorapparaat zou willen. Is dit voor simpelweg een goed gesprek of wilt u uw muzikale hobby beter uit kunnen oefenen? Houdt er ook rekening mee dat u niet van de een op andere dag gewend bent aan een gehoorapparaat dit duurt altijd even voordat u er echt aan gewend bent.

Andere tips buiten een gehoorapparaat

Wellicht bent u nog niet zeker over of u wel een gehoorapparaat zou willen of draagt u deze niet altijd. Er zijn sommige handige dingen die u kunnen helpen ook als u nog geen gehoorapparaat heeft. Zo zijn er speciale apparaatjes die de deurbel harder laten klinken of speciale wekkers die trillen of lichtflitsen geven in plaats van geluid. Zo is het ook voor uw eigen veiligheid belangrijk om een rookmelder te plaatsen die ook met lichtflitsen werkt.

Bent u al toe aan een gehoorapparaat?

Wanneer we wat jonger zijn nemen we minder vaak de tijd voor een goed boek. Als we ouder worden krijgen we meer tijd en meer plezier in het lezen van een boek. Lees een spannend verhaal of zwijmel weg tijden een roman. 

Wat als het zicht minder wordt?

Vaak begint het met het dragen van een bril. U kunt nog goed genoeg zien maar vaak worden de kleine lettertjes wat lastiger. Een leesbril is hiervoor een simpele op lossing om nog steeds uw boeken te kunnen blijven lezen.

Als het nog verder achteruit gaat is het verstandig om een E-reader aan te schaffen. Het is even wennen in vergelijking met een normaal boek maar het neemt een stuk minder ruimte in beslag. Een groot voordeel van de E-reader is dat u ook de grootte in kunt stellen van de letters.  Zo kunt u iets kleiner beginnen maar als u moet bent of als het zicht iets slechter is kunt u dit groter zetten. Vergeet de E-reader niet op te laden, als u opgezogen bent in het verhaal zou het zonde zijn als deze in eens uitvalt.

Een boek hoeft u niet altijd te lezen

Boeken werden eerder geschreven zodat andere het mooie verhaal kunnen lezen. Steeds meer mensen zouden graag nog een boek willen lezen maar wanneer dit niet meer gaat kunt u ook een boek beluisteren. Iemand heeft het hele verhaal ingesproken waardoor u het hele boek uit kunt krijgen. U kunt de verbeelding uw gang laten gaan en het is makkelijk te pauzeren. Zo kunt u op elk moment uw boek weer verder afluisteren.

Luisterboek lenen

Vaak wordt een boek maar een keer gelezen en normaal zou je het wellicht aan iemand anders geven. Een luisterboek staat online dus die kunt u niet zomaar aan iemand anders geven. Het is ook zonde om een luisterboek te kopen als u deze maar een keer luistert. U zou daarom ook een het luisterboek kunnen lenen. Kies daarvoor een leuk boek uit die kunt u tot ongeveer 1 maand lezen.

Blijf plezier houden in boeken niet alleen lezend maar ook luisterend is het erg leuk.

Het kan soms erg vervelend zijn als u ineens een bloedneus heeft. Bij sommige mensen kan het erg gevoelig zijn door een weersverandering of u stoot ergens met uw neus tegen aan. Het kan soms erg veel schrik opleveren door de hoeveelheid bloed dat hier vanaf komt. Uw zorgen zullen een stuk minder zijn als u weet hoe u een bloedneus kunt stoppen.

Wat veroorzaakt een bloedneus?

Een neusbloeding wordt veroorzaakt door een aderlijke bloeding in het neusslijmvlies. Bij kinderen en jongvolwassenen is het een bloeding vooraan waarbij het bloed uit de neus komt. Bij oudere kan het ook zijn dat de bloeding achter in zit, hiervan is niets te zien maar u kunt een bloederige smaak in de mond krijgen doordat het in uw keel komt. Ongeveer 75% van de bloedneuzen ontstaan door een onduidelijke oorzaak dit kan weersverandering zijn, hard niezen of neus peuteren. Bij ongeveer 25% heeft het een duidelijke oorzaak zoals een bal tegen de neus of een elleboogstoot krijgen tijdens een potje voetbal.

Zo kunt u een bloedneus stoppen

  1. Laat de persoon licht voorovergebogen zitten en adem door de mond
  2. Wanneer er geen mogelijke breuk is kunt u het beste een keer goed de neus snuiten om stolsels te verwijderen
  3. Knijp de neus 10 minuten dicht op het zachte gedeelte net na het botje in de neus
  4. Mocht het bloeden niet stoppen kunt u nog eens 10 minuten de neus dichtknijpen

Wanneer het bloeden niet stopt kunt u een huisarts inschakelen

  • Wanneer de bloedneus niet stopt
  • Als er bloedverdunnende medicijnen wordt gebruikt
  • Bij regelmatige bloedneuzen

Bloedneus voorkomen

Als u een stoot tegen de neus aan krijgt kan dit niet voorkomen worden. Wanneer u vaak spontaan een bloedneus krijgt zijn er echter een aantal tips waardoor u minder snel en vaak een bloedneus krijgt. Dit kan een hoop gedoe voorkomen en is alleen maar goed voor de neus. Zo kan u sneller een bloedneus krijgen door droge lucht, dit gebeurt vaak in de winter. Leg daarom een nat handdoekje over de verwarming of gebruik een luchtbevochtiger. U kunt uw neus ook goed verzorgen door een beschermend laagje aan te brengen door middel van een neusspray. Voorkom een hoge bloeddruk door gezond te eten. Door de hoge druk kan het zijn dat een bloedvaatje sneller gaat knappen, door de druk te verlagen zal dit minder snel gebeuren.

Dit keer geen paniek bij een bloedneus maar handel direct met de juiste stappen.

Veel mensen gebruiken lenzen. Maar door deze verkeerd te gebruiken kan dit zorgen voor een oogontsteking. Het oog kan rood en dik worden en de ogen kunnen gaan prikken. Dit alles kan dus veroorzaakt worden door lenzen. Maar u kunt deze klachten voorkomen door de juiste stappen te zetten. Ik geef u een aantal tips waarop u kunt letten bij het gebruik van lenzen.

Tip 1: niet reinigen met water

Dit is eigenlijk een grote fout die vele maken. Door de lenzen af te spoelen in het water kunnen korreltjes van de lens afgaan echter tast het kalk en bacteriën uit het water de lens aan.

Tip 2: vervang lenzenvloeistof

Het is belangrijk om elke dag lenzenvloeistof te vervangen. Na een dag verliest het zijn reinigende werking en kunnen er veel bacteriën in zitten. Bijvullen van de vloeistof is niet voldoende u moet deze volledig vervangen. Let er ook op dat u de fles weer goed afsluit anders kan hier lucht en ook bacteriën bij komen.

Tip 3: lenzen met een vervaldatum

Bij dag of maand lenzen zit er ook een vervaldatum op de lens zelf. Als ze over de datum zijn zullen ze er gewoon goed uit zien maar daardoor kunt u wel geïrriteerde ogen krijgen en dit kan vervelende gevolgen hebben. Houdt dan ook goed in de gaten of de lenzen nog goed zijn.

Tip 4: handen wassen

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar schone handen zijn het belangrijkst. U zit natuurlijk met uw vinger aan de lens en in uw oog. Als u schone handen heeft zult u geen bacteriën of stofjes op de lens of in uw ogen krijgen.

Tip 5: niet zwemmen met lenzen

Het beste is om tijdens het zwemmen de lenzen uit te doen. Heeft u altijd lenzen of een bril nodig, dan kunt u het beste kiezen voor dag lenzen. Als u gezwommen heeft kunnen er veel bacteriën in uw oog komen en zelfs achter de lens. Gooi dag lenzen dan ook gelijk weg of doe de lenzen na het zwemmen weer in.

Tip 6:  slaap zonder lenzen

Soms kan het makkelijk zijn om de lenzen in te laten tijdens het slapen. U heeft geen zin om ze er uit te halen of u heeft er geen last van als u ze laat zitten. Doordat u dag en nacht lenzen in heeft krijgen uw ogen geen zuurstof en traanvocht. Dit kan zorgen voor ontstoken ogen. Zorg dus dat u voor het slapen gaan uw lenzen uit heeft gedaan. Er bestaan wel dag en nacht lenzen die u ook ’s nachts zou kunnen dragen, maar het beste is om ze gewoon uit te doen.

Zorg goed voor uw ogen en gebruik uw lenzen op een juiste manier voor goed zicht.

Doe een online hoortest als je makkelijk en snel wilt weten of je nog goed hoort. Veel mensen twijfelen of ze nog wel goed horen. Het lijkt echter een enorme stap voor ze te zijn om naar een winkel voor gehoorapparaat en te gaan. Dit geldt vooral voor jongere mensen. Naar een opticien gaan voor een bril wordt heel normaal gevonden. Een gehoortoestel, dat is toch alleen iets wat oude mensen nodig hebben?

De gezondheid van je oren

Gehoorverlies was vroeger vooral iets voor ouderen. Maar gehoorschade is niet leeftijdsgebonden, iedereen kan gehoorschade oplopen. Tegenwoordig lopen steeds meer jongeren gehoorschade op. Dit komt doordat ze veel vaker in contact komen met harde geluiden. Denk hierbij aan een koptelefoon met muziek en een concert. Het geluid van de telefoon wordt ook veel te hard gezet door jonge mensen.

Schade aan het gehoor kun je voorkomen door je oren goed te beschermen. Denk goed aan de gezondheid van je oren. Als de oren eenmaal beschadigd zijn, dan kun je niet meer terug. Er bestaat geen genezing voor gehoorverlies. De oren kun je beschermen door tijdens concerten, festivals etc goede oordoppen te gebruiken.

De hoortest

Een gehoortest online wordt tegenwoordig vaak door een audicien aangeboden. In de vertrouwde omgeving van je eigen huis kun je op je computer een test doen. Dit is een laagdrempelig systeem om te zien of je schade aan je gehoor hebt opgelopen. Na een eenvoudige test met video en vragen achteraf, weet je snel of je last hebt van gehoorverlies en of je een hoortoestel nodig hebt. Blijkt uit de online hoortest dat je gehoorverlies hebt? Maak dan een afspraak bij een audicien!

Hoortest online

Bezoek je audicien

Hoorwinkels zitten door heel Nederland. Er is er altijd wel één bij jouw in de buurt te vinden. We kunnen je helpen om vast te stellen hoe ernstig de schade is, en wat voor hoortoestel je eventueel nodig hebt. Als uit de online hoortest blijkt dat je geen schade hebt dan kunnen we ook helpen aan een goede gehoorbescherming. We hebben oordoppen voor verschillende situaties. De gezondheid van je oren staat voor ons voorop.

Bij de grootste hoorwinkels werken experts die de tijd voor je nemen. Het is niet alleen lastig dat je niet meer goed kunt horen, het is ook vaak iets waarvoor je je schaamt. De medewerkers van de hoorwinkels geven je het beste persoonlijke advies.

Pin It