Rubriek

Supplementen

Rubriek

De vakantie zit erop en dat betekent dat het normale leven weer is begonnen. Om weer in je oude ritme te komen, is het belangrijk om weer goed en gezond te eten. Het kan dan erg helpen om supplementen te gebruiken om jouw voedingspatroon een boost te geven. En hoe ideaal zou het zijn om deze supplementen toe te voegen aan gerechten die gezond en ook nog erg lekker zijn? Wij helpen je daarom met een aantal recepten!

Snelle gerechten

Eerlijk is eerlijk, niet iedereen heeft alle tijd om uren in de keuken te staan. Daarom is een snel recept wel zo fijn. Het is dan fijn als jij genoeg voedingsstoffen uit jouw maaltijden kunt halen die jouw lichaam nodig heeft. Eiwitten zijn bijvoorbeeld erg belangrijk voor je afweersysteem. Als je hebt gesport of als je op een andere manier jezelf hebt ingespannen,  zorgen jouw eiwitten ervoor dat je herstelt. Eiwitpannenkoeken zijn daarom jouw redder in nood als jij wat meer van deze voedingsstof nodig hebt, want wie houdt er nu niet van pannenkoeken? Je kunt jouw vertrouwde recept voor ‘normale’ pannenkoeken gebruiken en daar een tot twee scheppen eiwitpoeder aan toevoegen of een van de vele recepten op internet zoeken om wat inspiratie op te doen voor de lekkerste eiwitpannenkoeken. Als kers op de taart kun je de pannenkoeken natuurlijk met elke gezonde topping naar keuze beleggen. Banaan, aardbeien, bessen… Keuze genoeg!

Lekkere tussendoortjes

Als jij graag een gezonde snack wilt hebben voor tussendoor, zijn eiwitrepen een goede optie. Deze kun je gemakkelijk zelf maken met onder andere eiwitpoeder, havermout, gedroogde cranberry’s en pindakaas. De reep is een makkelijke manier om snel je energielevel aan te vullen. Doordat je zelf jouw gerechten maakt, heb je beter zicht op wat je eet, waardoor je zeker weet dat je gezond en natuurlijk ook lekker eet. Met het gebruik van de supplementen maak je het jezelf daarnaast veel makkelijker om de benodigde vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Je geeft je lichaam dus eigenlijk een steuntje in de rug met de supplementen.

Er zijn dus een hoop mogelijkheden met supplementen waardoor jij jouw gerechten lekker én gezond kunt maken. Eiwitpoeder kun je bijvoorbeeld bij jouw pannenkoeken toevoegen en je kunt daarnaast ook heerlijke eiwitrepen maken. Wil jij nog meer producten gebruiken om jouw kookkunsten naar een hoger niveau te tillen én gezond te eten? Neem dan vooral een kijkje op de site van XXL Nutrition!

Krijg je niet voldoende vitamines en mineralen binnen? Dan kun je voedingssupplementen gebruiken. Deze supplementen zijn verkrijgbaar in tabletten of capsules, maar ook in poeder- of drankvorm. Ze dienen enkel en alleen ter aanvulling op jouw dagelijkse voeding. Heb je voedingssupplementen in huis? Dan wil je hier waarschijnlijk zo optimaal mogelijk gebruik van maken. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Wij vertellen het jou in deze tekst.

Stel kwaliteit boven prijs. Wie op zoek is naar voedingssupplementen ontdekt al snel dat de keuze ontzettend groot is. Om het jezelf makkelijk te maken, kies je mogelijk standaard voor de goedkoopste optie. In het geval van voedingssupplementen is dit niet verstandig. De kwaliteit van goedkope voedingssupplementen laat namelijk vaak te wensen over. Gebruik je goedkope supplementen met magnesium? Dan loop je het risico dat dit mineraal niet wordt opgenomen door jouw lichaam. Je hebt er dan niets aan. Het supplement kan zelfs een negatieve invloed hebben. Stel kwaliteit daarom altijd boven de prijs als je optimaal gebruik wilt maken van voedingssupplementen. Neem voedingssupplementen op vaste momenten in. Alhoewel voedingssupplementen vaak dagelijks gebruikt worden, zijn er behoorlijk wat mensen die zo nu en dan vergeten het supplement in te nemen. Gelukkig kun je dit betrekkelijk eenvoudig voorkomen. Hoe? Door ze op vaste momenten in te nemen. Om het beste moment te bepalen, raden wij je aan op de verpakking te kijken. Hier wordt namelijk een voorkeursmoment op vermeld. Vaak wordt geadviseerd om voedingssupplementen voor, tijdens of na een maaltijd in te nemen. Het maakt in dat geval niet veel uit welke maaltijd je kiest. Wij adviseren je wel om ze altijd bij dezelfde maaltijd in te nemen. Waarom? Omdat er dan een routine ontstaat. Hierdoor vergeet je niet snel de voedingssupplementen in te nemen. Pas op bij medicijngebruik. Wie voedingssupplementen gebruikt in combinatie met medicijnen, doet er goed aan extra alert te zijn. Waarom? Omdat medicijnen ervoor kunnen zorgen dat bepaalde supplementen niet goed in het lichaam worden opgenomen. Koop daarom nooit lukraak voedingssupplementen als je medicijnen gebruikt, maar laat je hier goed over informeren. Alleen dan kun je namelijk de beste voedingssupplementen te kopen. Ga overigens nooit zelf op onderzoek uit, maar neem hier een professional voor in de armen.

Kies de vorm die jij het prettigst vindt. Eerder in deze tekst haalden we al aan dat voedingssupplementen er in verschillende vormen zijn. Je kunt kiezen voor pillen, maar ook voor poeders, capsules of dranken. Voor welke variant je het beste kunt kiezen? Dat is aan jezelf. Kies vooral de vorm die jij het prettigst vindt. Als je een tekort aan omega 3 hebt, kom je waarschijnlijk uit bij capsules. Visolie smaakt namelijk niet lekker. Als je voor capsules kiest, heb je hier geen last van. Je slikt een capsule namelijk in één keer door.

Elk lichaam heeft magnesium nodig om goed te functioneren. Het is vooral belangrijk voor de botten en spieren maar ook voor de overdracht van zenuwprikkels. Dit stofje kan ons lichaam niet aanmaken waardoor we dit uit onze voeding moeten halen.

Welke functies heeft magnesium?

Om ons lichaam goed te kunnen laten functioneren hebben we allemaal magnesium nodig. Wat doet dit precies?

  • Zorgt voor energieproductie
  • Mineralenbalans om te zorgen dat cellen goed functioneren
  • Ontspannen van spieren, bloedvaten en zenuwen
  • Vormt gezonde botten en tanden
  • Hogere weerstand tegen stress
  • Beter geheugen en concentratie vermogen
  • Goede overdracht van zenuwprikkels voor het goed functioneren van spieren

Hoeveel hebben we nodig?

Het is als eerst belangrijk om te weten hoeveel we nodig hebben. Voor een volwassen man ligt het tussen de 300 tot 420 mg per dag. Bij vrouwen ligt dit iets lager rond de 250 tot 350 mg per dag. Echter raden ze voor vrouwen die borstvoeding geven dit te verhogen tot 480 mg per dag.

Uit welke voeding halen we magnesium?

Als u denkt dat we veel magnesium nodig hebben klopt dit, echter zit het veel meer in onze voeding als u denkt.

  • 100 gr volkoren Macaroni bevat 120 mg
  • 100 gr spinazie 75 mg
  • banaan 36 mg
  • 100 gr pure chocola 88 mg

Naast deze producten is er uiteraard nog veel meer waar u dit in kunt vinden. Zo zit het vooral in groene groent, pinda’s, melkproducten en vlees. Het lichaam neemt vaak 20 tot 60% magnesium op van wat u binnen krijgt. Onbewust zult u meer binnen krijgen als u denkt. Eet u vaak pasta met wat vlees of begint u de dag met een schaaltje yoghurt dan kan dit allemaal hieraan bijdragen.

Wanneer krijgt u te weinig binnen?

Bent u een lastige eter of heeft u een allergie ergens voor? Dan kan het lastig zijn om voldoende magnesium binnen te krijgen. Dan is het belangrijk om hiervoor een supplement te gebruiken zodat uw lichaam goed kan functioneren.

Er zijn allerlei hypes op het gebied van een ‘healthy lifestyle’. Detoxen is er daar één van. Het ontgiften van het lichaam met het doel om je weer fit te voelen en/of gewicht te verliezen. De ervaringen worden je soms om de oren geslingerd, waarbij deze zowel positief als negatief zijn. Deze ervaringen zijn persoonlijk en kunnen erg verschillen. Ben je nog niet bekend met detoxen of ben je benieuwd wat het met je lichaam doet? We lichten het hier voor je toe. 

Wat is detoxen? 

Dagelijks krijgt ieder mens afvalstoffen en gifstoffen binnen door middel van voedsel of simpelweg via de lucht. Vooral een ongezonde leefstijl (alcohol, roken, veel suiker) zorgt voor veel van deze stoffen. Je lichaam voert deze afvalstoffen af, waardoor deze zo min mogelijk schade kunnen veroorzaken. Het gevolg hiervan is dat de afvalstoffen zich opstapelen, maar ons lichaam heeft ook een natuurlijk afvalverwerkingssysteem voor het opruimen van deze stoffen. De lever, galblaas en nieren zijn de harde werkers binnen dit proces. Detoxen helpt hen een handje. Het doel van detoxen is dan ook om de afvalstoffen zo veel mogelijk af te breken. 

Welke manieren van detoxen zijn er? 

Er zijn ontzettend veel manieren hoe je kan detoxen. Ten eerste kan je dit zelf doen, door bijvoorbeeld enkel groentes te eten of te vasten. Maar er zijn ook een aantal producten die je een handje kunnen helpen. Supplementen, zoals detox thee of sapkuren zijn het meest gebruikelijk. Wanneer je nog nooit een detox hebt gedaan, is de detox theekuur wellicht een goed idee om mee te beginnen. Hierbij mag je namelijk gewoon eten en drink je twee keer per dag detox thee, ‘s ochtends en ‘s avonds. Het is wel verstandig om naast deze thee gezond te eten. Zo behaal je het optimale resultaat. 

Tips voor een optimale detox 

Om het proces te optimaliseren, zijn er nog een aantal dingen die hier een sterke bijdrage aan kunnen leveren. Ten eerste, het eten van biologisch voedsel, zoals veel groenten en fruit. Ben je al bekend met de ‘superfoods’? Zalm, avocado, rood fruit, havermout en walnoten hebben namelijk een hoog aantal antioxidanten die ook helpen bij de afvoer van schadelijke stoffen. Probeer daarnaast suikers, alcohol en voorbewerkt voedsel te vermijden. Natuurlijke volkoren producten zorgen ervoor dat de spijsvertering goed werkt. Ook een goede nachtrust is van belang, zodat het lichaam kan herstellen. Tot slot het belangrijkste: drink genoeg water of thee, dit reinigt het lichaam. Helaas, koffie zal toch even overgeslagen moeten worden! 

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is een must om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Lukt dat toch niet altijd of wil je jouw lichaam extra ondersteuning bieden? Dan kan een supplement een fijne toevoeging zijn. De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar multivitaminen voor 50+’ers en vitamine D supplementen.

Jouw behoefte aan voedingsstoffen verschilt per levensfase. Daarom is het belangrijk dat je een supplement kiest wat specifiek bij jouw behoeften aansluit. Hierbij worden de voedingsstoffen in het supplement gematched met de behoefte in een bepaalde fase van het leven. De Consumentenbond heeft verschillende multivitaminen voor 50+’ers en vitamine D supplementen onderzocht.

Vitamine D ondersteunt jouw immuunsysteem

Vitamine D is één van de bekendste vitaminesoorten. Wist je dat vitamine D van belang is voor het behoud van sterke botten en spieren? Daarnaast ondersteunt het jouw immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand. Maar dan zijn we er nog niet: ook is vitamine D betrokken bij de celdeling en het draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.

Als goed beoordeeld door de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft 2 Flinndal producten als goed beoordeeld! Het gaat om de volgende vitamine D supplementen:

Multivitamine: alles in één

Een multivitamine bevat een combinatie aan vitaminen en mineralen die je lichaam ondersteunen bij jouw weerstand en energieniveau. Een multivitamine die aansluit bij uw levensfase, is wat je wil!

Nummer 1 in de test van de Consumentenbond

Twee multivitaminen van Flinndal zijn als nummer 1 uit de test van de Consumentenbond (sept 2019) gekomen. Het gaat om de volgende producten:

Maak voordelig kennis met Flinndal – 10% korting

Flinndal  – dé webshop voor vitaminen – biedt jou als bezoeker van Health.nl een exclusieve korting. Profiteer nu van 10% korting op het gehele Flinndal assortiment. Gebruik daarvoor de actiecode HH10 bij het afrekenen op www.flinndal.nl . Deze actiecode is geldig t/m 7 maart 2021.

CBD is een volledig legaal te verkrijgen stof afkomstig van de cannabisplant. Meer en meer sporters gebruiken het omdat het de sportprestaties bij veel sporters duidelijk verbeterd. Het kan ingenomen worden als CBD olie op de tong of via capsules. Het wordt ook verwerkt in zalven en lotions voor uitwendig gebruik. Maar wat is CBD eigenlijk?

Wat is CBD?

CBD staat voor cannabinol en het behoort samen met THC (tetrahydrocannabinol) tot de cannabinoïden aanwezig in de cannabisplant. CBD en THC zijn beiden bekend om hun heilzame medicinale eigenschappen maar in tegenstelling tot THC is CBD niet psychoactief. Je wordt er dus niet high van en je zal er ook niet aan verslaafd raken.

CBD kan uit de plant worden gehaald door extractie. Omdat CBD en THC niet afzonderlijk kunnen worden geëxtraheerd, zal CBD voor suppletie geëxtraheerd worden uit bladeren en bloemtoppen van industriële hennep. Hennep is een cannabisplant die voor industriële doeleinden wordt gekweekt en die slechts heel weinig THC bevat. Maar van dat kleine beetje THC dat alsnog aanwezig zou kunnen zijn, zal je echt niet stoned worden, dus geen paniek.

Wat zijn cannabinoïden en wat doen ze met ons lichaam?

De cannabinoïden uit de cannabisplant worden door ons lichaam als lichaamseigen beschouwd. Dit komt omdat ons lichaam zelf ook cannabinoïden aanmaakt, namelijk de endocannabinoïden: anandamide en 2-Arachidonoylglycerol (2-AG). Samen met twee soorten receptoren, de CB-receptoren, vormen ze ons endocannabinoïde systeem, het regelsysteem in ons lichaam dat verantwoordelijk is voor onze algemene gezondheid. Onze lichaamseigen endocannabinoïden en de CB-receptoren werken als sleutel en slot en bij binding worden de receptoren aangestuurd om storingen in ons lichaam op te lossen. CBD kan als vreemd cannabinoïde ook binden met deze receptoren en kan dus extra bijdragen aan het welzijn van ons lichaam

Verhoging van de sportprestaties

Zeker voor sporters kunnen CBD supplementen veel heil brengen. Als mede-aanstuurders van de receptoren van ons endocannabinoïde systeem kunnen ze helpen om ons lichaam in prima conditie te houden en onze immuniteit te verhogen. Ze werken als natuurlijke pijnstillers die bovendien ook ontstekingsremmend werken. Ze helpen bij het herstel van blessures en hebben ook een positieve invloed op onze spier aanwinst. Ze geven geen roes maar ze kunnen wel rustgevend werken zodat we beter slapen en minder angst hebben bij stresserende momenten zoals bijvoorbeeld net voor een wedstrijd. CBD supplementen kopen, doe je dus om een goede algemene conditie te krijgen of te behouden en om betere sportprestaties te leveren.

Er zijn zo veel verschillende vitamines en mineralen dat het soms erg verwarrend kan zijn. Eerder werd ook gedacht dat er een vitamine B is maar dit bleek uit meerder verschillende soorten vitamine te bestaan, vandaar de verschillende nummer B vitamine. Het supplement heeft dan ook alles te maken met vitamine B maar wat zijn nou de voordelen?

Wat is Foliumzuur?

Foliumzuur is eigenlijk een onderdeel van vitamine B, dit is de vitamine B11. Het foliumzuur helpt bij het goed functioneren van het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Het is ook erg van belang bij het vormen van rode bloedcellen en het helpt ook voor een gezonde groei tijdens de zwangerschap.

Waar zit vitamine B11 in?

Het is niet noodzakelijk om extra foliumzuur te slikken want het kan ook in bepaalde voeding zitten. Zo zit het in groente, fruit en voornamelijk volkoren producten. We komen het ook tegen in melk en melkproducten maar dit is in mindere maten. Wanneer u ergens allergisch voor bent kan het zijn dat het nodig is om extra supplementen te hebben.

Hoeveel hebben we nodig?

Een hoge inname van foliumzuur is eigenlijk nooit nadelig. Te veel maakt niet uit maar te weinig kan wel problemen geven. De aanbevolen hoeveelheid foliumzuur is 300 microgram. Foliumzuur uit supplementen werkt echter net wat anders wanneer u hier te veel van gebruikt kan dit wel een nadelig effect hebben. De bovengrens is 1000 microgram wanneer u supplementen gebruikt.

Wat als we te weinig foliumzuur innemen?

Als er een te kort is kunnen er afwijkingen in de rode en witte bloedcellen ontstaan. Het zal er ook voor zorgen dat voedingstoffen in de darmen minder goed opgenomen kunnen worden. Eetlust zal daardoor verminderen, er zal gewichtsverlies komen en u kunt zich erg vermoeid voelen. Wanneer u deze symptomen heeft kunt u bij de huisarts laten testen of u wel genoeg voedingstoffen en vitamines heeft. Foliumzuur is makkelijk te verkrijgen  bij de drogist maar ga niets gebruiken zonder dat u weet of u een te kort heeft.

Doordat er een versoepeling is gekomen in de corona maatregelen zijn veel mensen weer gaan sporten. Dit kunnen beginnende sporters zijn, maar ook ervaren sporters die al jarenlang een sport beoefenen. Als je sport, is het nog belangrijker dat je voedingspatroon zo optimaal mogelijk is. Tijdens en na het sporten verbruik je namelijk nog meer voedingsstoffen dan een ongetraind persoon. Daarnaast maak je tijdens het sporten schadelijke afvalstoffen aan. Er zijn tal van andere redenen waarom mensen sportsupplementen gebruiken voor het versterken van het immuunsysteem. Dit systeem raakt namelijk snel verzwakt bij sporters.

Wat is het immuunsysteem?

Het immuunsysteem is een afweersysteem dat bestaat uit verschillende organen, stoffen en specialistische immuuncellen die allemaal een eigen functie hebben. Dit systeem helpt je lichaam te beschermen tegen parasieten, virussen, bacteriën en andere pathogenen. Vooral in deze tijden is er een grotere vraag naar manieren om het immuunsysteem te versterken. Vrij logisch, omdat we onzeker zijn over wat er gaat gebeuren in de toekomst. Maar dat betekent niet dat we overhaast van alles moeten gebruiken of consumeren om ons afweersysteem te versterken.

Het immuunsysteem verbeter je niet alleen met supplementen

Het verbeteren van je immuunsysteem is een complexe bezigheid waarbij verschillende factoren te pas komen. Belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld het hebben van een goede nachtrust, een goede hygiëne, hydratatie, voldoende beweging en stress verminderen en voorkomen. Wat ook belangrijk is, is het hebben van een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Hiermee voorzie je jouw lichaam van nodige voedingsstoffen. Als toevoeging op het voedingspatroon worden sportsupplementen gebruikt. Sportsupplementen zijn niet alleen voor het opbouwen van spiermassa of voor meer energie. Ze kunnen ook het immuunsysteem versterken, en dit is voor sporters extra belangrijk. Na het sporten is je immuunsysteem namelijk extra verzwakt.

Sportsupplementen voor het immuunsysteem

Welke sportsupplementen je zou moeten nemen voor jouw immuunsysteem verschilt per persoon en per doelstelling. Vraag dus altijd even extra advies bij een expert op het gebied van supplementen. Er zijn echter enkele supplementen die altijd gebruikt kunnen worden als aanvulling op het voedingspatroon. Deze kunnen voor of na een training of wedstrijd gebruikt worden. Welke supplementen het nemen waard zijn? Elke vitamine of mineraal kan als sportsupplement gebruikt worden om het immuunsysteem te versterken. Daarnaast zijn er nog een aantal extracten, aminozuren en vetzuren die erg populair zijn als sportsupplement. De top drie bestaat uit een combinatie van deze supplementen.

Top drie supplementen voor het immuunsysteem

● Vitamine C
● Vitamine D
● Omega 3 vetzuren

Vitamine C

Vitamine C is een antioxidant dat je uit voeding kunt halen. Er zijn aanwijzingen dat vitamine C helpt bij het verminderen van de duratie en de ernst van een verkoudheid [1]. Daarnaast helpt dit antioxidant om een teveel aan vrije radicalen weg te vangen. Dit zijn schadelijke stoffen die kunnen zorgen voor oxidatieve stress, wat weer in verband wordt gebracht met verschillende welvaartsziektes. Als je veel te maken hebt met vrije radicalen, bijvoorbeeld door veel te zonnen, roken of sporten, dan is het aanbevolen om een beetje extra vitamine C toe te voegen aan je voedingspatroon. Vooral voor beginnende sporters is het belangrijk om vrije radicalen weg te vangen. Zij hebben nog niet de bescherming capaciteit om de verhoogde oxidatieve stress op te vangen.

Vitamine D

Vitamine D is een vitamine die je lichaam zelf aanmaakt met behulp van de zon (en in mindere mate voeding). Tijdens de zomermaanden komt ons huid in aanraking met de sterke UV-B stralen van de zon, waarna de aanmaak van vitamine D begint.

Maar wat maakt Vitamine D zo belangrijk voor het immuunsysteem? Uit enkele onderzoeken blijkt dat vitamine D verschillende aangeboren en adaptieve immuunsysteem processen regelt [2]. De belangrijkste manier waarop vitamine D dit doet, is door peptides aan te maken die tegen microben en virussen werken. Deze worden ook wel lichamelijke antibiotica genoemd, welke aangemaakt worden binnen het lichaam. Ook zijn er verbanden ontdekt tussen een tekort aan vitamine D en een verslechterde immuunsysteem. Geniet dus van het zonlicht in de zomermaanden en supplementeer daarnaast bij in de andere seizoenen.

Omega 3 vetzuren

Omega 3 vetzuren zijn een verzamelnaam voor verschillende groepen vetzuren die je o.a. kunt vinden in vis. Eerst werd gedacht dat omega 3 vetzuren het immuunsysteem zouden versterken doordat het een ontstekingsremmend effect had. Echter, blijkt ook dat de vetzuren EPA en DHA je immuunsysteem op een andere manier versterken. Zo zou het een de activiteit van witte bloedcellen genaamd B-cellen versterken, welke op hun beurt bacteriën en virussen bestrijden [3]. Ook blijkt er een verband te zijn tussen omega 3 consumptie en andere positieve effecten voor je immuniteit [4].

Gebruik van andere supplementen

Naast de bovenstaande sportsupplementen zijn er ook nog een waslijst aan andere supplementen die gebruikt kunnen worden voor het immuunsysteem. Probiotica voor je darmgezondheid en microbioom. Kanttekening: onderzoek eerst welke bacteriestammen je nodig hebt, voordat je begint met suppletie van dit product. Het microbioom moet altijd in balans blijven. Verder kun je nog gebruik maken van enkele antioxidanten en micro-mineralen die gunstig zijn voor het immuunsysteem. Voorbeelden hiervan zijn astaxanthine, zink en selenium.

Bronvermelding

[1] Vitamin C for preventing and treating the common cold, R M Douglas, 2004
[2] Vitamin D and the Immune System, Cynthia Aranow, 2013
[3] Long chain omega-3 fatty acid immunomodulation and the potential for adverse health outcomes, Jenifer I. Fenton, 2013
[4] Journal of Leukocyte Biology, JLB editorial board, 2020

Het is erg belangrijk om goed op uw gezondheid te letten. Het innemen van supplementen kan een goede toevoeging zijn om uw gezondheid te verbeteren of op peil te houden. Er zijn verschillende supplementen waar u uit kunt kiezen en wellicht sluit het groenlipmossel supplement helemaal aan op wat u nodig heeft.

Wat is een groenlipmossel?

De naam zegt het eigenlijk al het is een klein schelpdier, de mossel. Het heeft dezelfde kenmerken zoals wij de mossels kennen alleen heeft deze een groene rand wat de naam ook verklaard. Deze mosselsoort woont in de schone wateren van Nieuw Zeeland en brengt veel natuurlijke ingrediënten met zich mee. Zo zitten er in de groenlipmossel omega- 3 vetzuren, eiwitten, glycosamineglycanen en furaanvetzuren. Al deze ingrediënten hebben een positieve werking daarom is het ook het belangrijkste exportproduct van Nieuw Zeeland.

Waar is het nou eigenlijk goed voor?

Er zijn eigenlijk 7 redenen waarom u groenlipmossel zou moeten gebruiken. U verbeterd dus niet 1 gezondheidsprobleem maar u pakt er gelijk 7 aan!

  • Remt ontstekingen in gewrichten
    Het werkt eigenlijk als natuurlijk pijnstiller en ontstekingsremmer. Het medicijn wat hier normaal voor gebruikt wordt kent vele bijwerkingen terwijl er bij groenlipmossel nog geen vervelende bijwerkingen bekend zijn.
  • Blijf jong
    Elke lichaam kent vrije radicalen die cellen en weefsels kunnen beschadigen en het verouderingsproces versneld. Antioxidanten zorgen er eigenlijk voor dat vrije radicalen geen schade meer aan kunnen brengen. Het verouderingsproces wordt hiermee vertraagt en u behoudt een jong uiterlijk.
  • Beschadigd kraakbeen
    Het stofje Glycosamineglycanen dat in de groenlipmossel zit zorgt ervoor dat het kraakbeen langzaam kan herstellen. Deze bouwstof ondersteund het voorzichtige herstel van beschadigd kraakbeen.
  • Helpt verbeterde longfunctie bij astma
    Door astma kan het soms wat benauwd aanvoelen en kunt u snel buiten adem zijn. Door de ontstekingsremmende werking wordt de afnamen van de longfunctie verminderd. Daarnaast verminderd het ook astmasymptomen zoals hijgen en andere ongemakken.
  • Goed voor de darmen
    De groei van goed darmbacteriën wordt gestimuleerd door de groenlipmossel, dat bleek uit een onderzoek uit 2017. Door de groei van de darmbacteriën zorgt u voor een versterkt immuunsysteem en zal het voedsel beter verteerd kunnen worden.
  • Hart en hersenen
    In groenlipmossel zitten de vetzuren EPA en DHA die erg belangrijk zijn voor gezonde hersenen. DHA is een belangrijk deel van de hersencellen, mensen met een achteruitgang hebben dan ook altijd een laag niveau DHA in het lichaam. EPA helpt bij het gezond houden van hart- en bloedvaten doordat ze cholesterol verminderen.
  • Algemene gezondheid
    In groenlipmossel zitten verschillende vitamines en mineralen. Voedingsstoffen zoals ijzer, magnesium en vitamine B12 zorgen ervoor dat uw gehele gezondheid wordt verbeterd.

Een supplement voor groenlipmossel is makkelijk verkrijgbaar zodat ook u van deze voordelen kunt profiteren. Er zijn nu ook onderzoeken of het kan helpen tegen lage rugpijn en artrose. Het onderzoek is in volle gang dus wie weet brengt het nog een extra voordeel met zich mee.

Voedingssupplementen zijn tabletten, capsules, poeders, druppels en drankjes die aansluiten op je dagelijkse voeding. Voedingssupplementen worden gezien als de ideale aanvulling op je normale voeding. Door voedingssupplementen te gebruiken kan je de stoffen die je in je normale maaltijd mist toch nog binnen krijgen. Voedingssupplementen bevatten uiteenlopende ingrediënten zoals vitamines, kruiden en mineralen. Bijvoorbeeld vitamine b of kurkuma. Veel mensen denken dat voedingssupplementen minder goed worden opgenomen door je lichaam. Maar dit is slechts een fabel. Sterker nog, een van de vele voordelen van deze supplementen is dat deze stoffen alleen maar beter worden opgenomen door het lichaam dan de voedingsstoffen uit het eten en drinken.

Het gebruik van voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn te gebruiken voor veel verschillende doeleinden. Zo kan je ketonen kopen om fitter en energieker te worden. Maar je kan ook ketonen kopen als je sneller vet wilt verbranden. Heb je veel last van je spieren na het sporten? Dan kan je magnesium tabletten kopen. Magnesium tabletten werken stimulerend bij het herstel van de spieren, dragen bij tot de vermindering van vermoeidheid en dragen ook bij de in stand houden van stevige botten en tanden.

Verbetering van je lichamelijke gezondheid

In het kort kan je voedingssupplementen gebruiken voor de verbetering van je lichamelijke gezondheid, om fitter en scherper te worden en om je algemene stemming en energie te verbeteren. Ben jij een hevige sporter of heb je last van veel onzuiverheden op je huid? Dan is het ook handig om is goed te kijken naar voedingssupplementen. Als je een stevige sporter bent kun je magnesium tabletten en ketonen kopen. Zo kan je het gehele proces alleen maar bevorderen.

Voedingssupplementen naast je voeding

Veel mensen vinden magnesium tabletten of ketonen kopen nog steeds moeilijk. Niet omdat ze niet weten waar ze het moeten kopen maar omdat ze het nog een beetje eng vinden om voedingssupplementen toe te voegen aan het dagelijkse leven. Dit is simpelweg een drempel waar je een keer overheen moet stappen om het allemaal door te hebben en in te zien. Ik moest dit namelijk zelf ook doen en ik moet zeggen dat ik erg blij ben met mijn keuze om dat te doen. Door voedingssupplementen te nemen naast mijn gebruikelijke voeding heb ik nu een betere huid, presteer ik beter met sport, herstel ik sneller na sport en ben ik over het algemeen gewoon in een betere stemming. In het kort: voedingssupplementen nemen naast je gebruikelijke voeding is een aanrader!

Pin It