Rubriek

Uiterlijke verzorging

Rubriek

Uw make-up moet u elke dag verwijderen. Het is natuurlijk heel verleidelijk om na een lange dag snel uw bed in te duiken. Toch is het voor uw huid veel beter om iedere dag uw make-up netjes te verwijderen. Wanneer u uw make-up niet goed verwijdert blijven er resten op uw huid achter die kunnen zorgen voor onzuiverheden. Met deze tips kunt u het beste uw make-up verwijderen.

Geef uw ogen extra aandacht

Begin bij het verwijderen van uw make-up met uw ogen. Uw ogen zijn gevoelig. De huid rondom uw ogen is wat dunner en kan daardoor sneller geïrriteerd raken. Producten zoals mascara en oogschaduw zijn hardnekkig. Door uw speciale remover te gebruiken en een wattenschijfje haalt u de oogmake-up er gemakkelijk af. Wrijf niet te hard en laat de remover met olie rustig inweken.

Verwijder alle make-up van uw gezicht

Het beste kunt u uw gezicht eerst afspoelen met lauwwarm water. Pak uw hele gezicht en hals mee. Vergeet ook uw haarlijn niet want juist daarin kunnen veel make-up resten zetten. Na het gebruik van water kunt u uw gezicht extra reinigen met een remover, doekjes of reinigingsmelk. Gebruik een product die goed bij uw huid type past. Klaar met de reiniging? Spoel dan nogmaals uw gezicht af met water om ook de resten van de remover te verwijderen. Zorg dat uw huid ’s nachts kan ademen om te herstellen voor een nieuw dag.

Uw huid extra laten herstellen

Make-up aan het einde van de dag verwijderen is belangrijk. Wanneer u zonder reiniging in bed gaat liggen kunnen poriën verstopt raken. Na een grondige reiniging kunt uw huid extra herstellen door het aanbrengen van een nacht crème. Geeft u gezicht een kleine massage en wrijf de nachtcrème mild in. Ieder huidtype is anders dus zorg er voor dat u een crème gebruikt die uw huid niet vet maakt. Eigenlijk is het gebruik van een nachtcrème net zo belangrijk als het gebruik van een dagcrème. Breng een beschermlaagje aan voor dat u aan de slag gaat met uw make-up.

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om make-up te verwijderen. De belangrijkste tip is dat u altijd voor het slapen gaan uw gezicht reinigt. Wordt wakker met een stralende en uitgeruste huid. Wat is uw avondroutine en verwijdert u altijd uw make-up voor het slapen gaan?

In de winter is onze huid vaak een stuk droger. Het koude weer kan onze huid flink laten jeuken. Onze huid heeft last van de lage luchtvochtigheid en een verminderde talgproductie. Talg zorgt voor het vetlaagje op uw huid door het ontbreken van deze talg voelt uw huid een stuk droger aan. Buiten is het koud, binnen staat de verwarming aan. Door het verschil van koud naar warm kan uw huid vlekkerig worden. 3 tips tegen een droge huid in de winter.

Korter douchen voor een minder droge huid

Korter douchen is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor uw huid. Water droogt uw huid uit. Een hete douche kunt u beter ook niet doen. Beperk het gebruik van zeep of olie met parfum en droog u zelf niet af met een harde handdoek. Door te veel te boenen haalt u het vetlaagje van uw huid af. Juist het vetlaagje is ontzettend belangrijk in de winter. Dep uw huid liever af.

Gebruik hydraterende producten

Verwarming, kou en water kunnen uw huid snel uitdrogen. In de winter is het belangrijk om uw huid goed te verzorgen. Gebruik hydraterende producten met zo min mogelijk toevoegingen. Smeer u zelf na het douchen goed in. Te veel smeren is natuurlijk ook niet goed. Pas op met het insmeren van uw gezicht vlak voor u de kou in gaat. Bij extreem lage temperaturen kunnen de smeersels op uw gezicht bevriezen en dat wil natuurlijk niemand.

Gebruik een luchtbevochtiger in huis

Door het gebruik van de verwarming daalt de luchtvochtigheid in huis. Het gebruik van een luchtbevochtiger zorgt er voor dat de luchtvochtigheid niet zo snel daalt.

De winter is een uitdagende tijd voor ons huid. Een gezonde huid begint van binnenuit. Probeer gezond te eten en zorg ervoor dat u de juiste vitamines binnenkrijgt.

Cosmetische vullers zijn injecteerbare producten die zijn ontworpen om de gezichtscontouren jeugdiger en gladder te maken. Dit zijn niet-chirurgische procedures die depressies zoals fijne lijntjes en holtes op kan vullen. Bovendien kunnen fillers ook worden geïnjecteerd om natuurlijk vlakke gelaatstrekken, zoals dunne lippen, op te vullen. Kortom, ze kunnen worden gebruikt op verschillende delen van het gezicht, zoals de wangen, het voorhoofd, de kaaklijn, de neus, de wenkbrauwen en de lippen. Maar wat zijn cosmetische vullers eigenlijk, en zijn ze effectief? In deze blog lichten we enkele voordelen van deze trendy cosmetische procedure toe.

Dermale vullers in het kort 

Omdat een chirurgische cosmetische procedure voor vele mensen een grote, kostbare en risicovolle ingreep kan zijn, overwegen steeds meer mensen om dermale vullers te gebruiken. Deze bevatten doorgaans hyaluronzuur, een natuurlijke stof dat het hetzelfde zuur in onze huid nabootst. Dit biedt patiënten een zichtbaar, natuurlijk ogend effect, met behulp van injecteerbare producten die ontworpen zijn om een jeugdiger en gladder gezichtscontour te herstellen door onder meer rimpels, plooien en andere depressies op te vullen. 

Snelle resultaten van tijdelijke aard 

In tegenstelling tot de meeste antiverouderingsbehandelingen zijn de resultaten van de cosmetische injecteerbare behandelingen onmiddellijk zichtbaar. Sterker nog, cosmetische injecties zijn de voorkeursbehandeling voor veel mensen die het uiterlijk van hun gezicht in korte tijd willen verbeteren, want het kan worden uitgevoerd in minder dan een uur met directe resultaten.

Voor het beste resultaat en de juiste toepassing van de cosmetische vuller zal een specialist het product voorzichtig in het gewenste deel van het gezicht injecteren en zachtjes inmasseren. Deze procedure wordt als zeer veilig beschouwd en levert geen tot minimale tijdelijke bijwerkingen op. Het effect van de meeste injecteerbare cosmetische vullers duurt 8 tot 12 maanden.

Kleine maar indrukwekkende resultaten

Dermale vullers staan bekend om zijn natuurlijke resultaten. In tegenstelling tot meer invasieve procedures geven cosmetische vullers een glad en spectaculair resultaat dat niet de indruk van een operatie opwekt. Kortom, na het inspuiten van dermale vullers zul je er jonger en levendiger uitzien. 

Zorg voor verjonging van het gezicht

Een belangrijk voordeel van cosmetische vullers is dat ze de symmetrie van het gezicht kunnen bevorderen. Met dermale vullers is het mogelijk volume toe te voegen op precies die plaatsen die nodig zijn, wat kan helpen om gebreken in het gezicht te verminderen en een evenwichtiger uiterlijk te bereiken.

Als je de voordelen van dermale vullers wilt ervaren of meer vragen hebt, neem dan gerust contact op met de specialisten van Signé Clinics, in Rotterdam en Tilburg.

Veel mensen houden van de lekkere warme zomerdagen. Lekker naar het strand of genieten in de achtertuin. Het is natuurlijk ook heerlijk, maar soms is het wel lastig om de juist outfit te kiezen wanneer het warm is. Wij hebben een paar handige tips op een rijtje gezet om te kijken welke kleding u bij warm weer kunt dragen.

Katoenen kleding

Wanneer het warm weer is dan is de stof van uw kleding heel belangrijk. U kunt kiezen voor synthetische stoffen, maar deze zijn vaak wat minder ademend en kunnen zelfs bij niet al te warm weer als warm en klam aanvoelen. Een betere keus is dan een kledingstuk van katoen. Deze stof neemt namelijk geen hitte of warmte op en het zorgt er ook voor dat nattigheid en zweet snel worden afgevoerd. Er is dan een kleinere kans op zweetplekken in uw top. Wanneer deze er wel zijn dan drogen ze ook snel weer op.

Kleding met een printje

Wanneer het echt warm en zelfs heet weer is dan is het bijna niet te voorkomen dat er zweetplekken ontstaan in uw kleding. Vooral de plekken onder de oksels en op de rug zijn hier gevoelig voor. Uw kunt er dan wel voor kiezen om kleding met een patroon of printje te dragen. Belangrijk is wel dat dit patroon dan doorloopt op het shirt. Zo vallen plekken onder uw armen en op uw rug minder goed op. U zult u dan toch prettiger voelen ondanks dat u gezweet heeft.

Zorg wel dat u naast de juiste kleding dan ook een busje deodorant meeneemt dan kunt u zich altijd nog een beetje opfrissen.

Wat lossere shirts

Bij warm weer is het ook goed om niet al te strakke kleding te dragen. Wanneer u nauw sluitende kleding aanheeft dan is de kans dat er een briesje langs uw lichaam gaat kleiner. Ook hebben zweetplekken grotere kans om in het shirt te trekken. Bij een losser shirt is het gevoel luchtiger en hoe luchtiger u zicht voelt hoe minder snel u gaat zweten.

Lichte kleuren

De stof is natuurlijk belangrijk, maar ook de kleur van uw kleding is van invloed. Donkere kleuren trekken meer warmte aan dan lichtere kleuren. Voor een warme zomerdag kunt u het beste kiezen voor een witte of lichte kleur. Het is niet voor niets dan in veel zuidelijke landen mensen in een witte of lichte auto rijden. Dit is omdat ze minder warmte aantrekken.

Na een koude winterperiode heeft de huid weer wat extra hydratatie nodig. De huid kan uitdrogen door de koude temperatuur en de schrale wind. Het gebruiken van een dagcrème is dan zeker aan te raden. Maar niet alleen in de winter of op koude dagen is het goed om dagcrème te gebruiken. Eigenlijk is het iets wat iedere dag goed is om te gebruiken zeker bij een wat ouder wordende huid. Wij hebben wat leuke wetenswaardigheden en tips op een rijtje gezet over het waarom en hoe te gebruiken van dagcrème.

Dagcrème met SPF factor

Hierboven gaven we al aan dat bij wat kouder weer het goed is de huid te hydrateren en beschermen met een dagcrème. Maar ook op de zomerse dag heeft onze huid extra aandacht nodig. Zeker de wat oudere huid wordt steeds gevoeliger voor weersinvloeden. De huis wordt vaak dunner naarmate we ouder worden en en het goed verzorgen kan dit proces vertragen. Daarnaast hebben zaken als zonlicht en Uv-straling ook een heftiger effect op de huid. Daarom raden wij aan om iedere morgen bij het opstaan ook een dagcrème aan te brengen met een SPF factor. Dit is een beschermende factor tegen zonlicht. Dit zit ook in zonnebrand, maar wanneer het in w dagcrème zit dan brengt u het in één moeite aan.

Hoe vaak moet u dagcrème aanbrengen

Op de gewone dagen zonder extreme kou of heel veel zonlicht is het voldoende om 1 keer per dag de dagcrème aan te brengen. U kunt dit meenemen in het ochtendritueel. Dus eerst uw huid reinigen. Na het reinigen brengt u de dagcrème aan en wanneer dit goed is ingetrokken kunt u eventueel uw make-up aanbrengen. Wanneer het weer wel wat extremer is dan adviseren wij om ook in de middag nogmaals de dagcrème aan te brengen. U kunt hierbij denken aan harde koude wind, vrieskou die ook overdag blijft of juist een extreem zonnige dag met veel Uv-straling. In dit laatste geval is het goed de SPF dagcrème nogmaals aan te brengen. Zo voorkomt u verbranding van de huid. Verbranding van de huid is op korte termijn slecht voor de huid, maar kan op langere termijn ook zorgen voor bijvoorbeeld huidkanker. Een ziekte die we graag voorkomen.

Hoelang doet u met een dagcrème

Het is natuurlijk lastig om te zeggen hoe lang u met een pot dagcrème doet. Het is afhankelijk hoe dik u de crème aanbrengt en hoe vaak u dit per dag herhaalt. Wij geven aan dat u met een pot van 50ml ongeveer 2 tot 3 maanden kunt doen is het dagelijks 1 keer aanbrengt op het gezicht. Mocht u de dagcrème ook voor de armen gebruiken dan gaat het natuurlijk iets sneller. Het is vooral belangrijk om te kijken naar de ingrediënten van de crème. Het hoeft niet perse een dure pot van een bepaald merk te zijn, maar het is wel belangrijk dat er voedende ingrediënten inzitten. Ook de SPF factor is dus belangrijk.

Zorg voor hoede verzorging, zodat u ook deze zomer weer met een stralend gezicht de deur uit kunt.

Hoewel je misschien denkt dat je een droge, vette of gevoelige huid hebt, weet je dat echt? Inzicht in je echte huidtype kan je helpen bij het winkelen voor cosmetica de volgende keer dat je in de winkel bent. Om je eigen huid te leren kennen, kunnen huistherapieën ook helpen, zoals de VIVE huidtherapie. In werkelijkheid kan het gebruik van de verkeerde producten – of zelfs bekende internettrucjes – voor jouw huidtype leiden tot puistjes, droogte en andere huidproblemen.

Een dagelijkse huidverzorgingsroutine creëren

Een dagelijks huidverzorgingsprogramma kan je helpen je huid gezond te houden en specifieke problemen zoals acne, littekens en pigmentvlekken te verhelpen, ongeacht je huidtype. Voor deze problemen zijn altijd verschillende litteken, pigmentvlekken en acne producten verkrijgbaar bij jou om de hoek. Een dagelijkse huidverzorgingsroutine bestaat uit vier essentiële stappen die één keer ’s ochtends en één keer voor het slapengaan moeten worden uitgevoerd.

1. Reinigen: Kies een cleaner die je huid niet uitdroogt na gebruik. Als je een droge huid hebt en geen make-up draagt, reinig je je gezicht niet vaker dan twee keer per dag, of één keer als je dat wel doet. Wassen voor een brandschoon gevoel is slecht omdat het de natuurlijke oliën van je huid verwijdert.

2. Serums: ‘s Morgens, onder de zonnebrandcrème, verdient een serum met vitamine C, groeifactoren, of peptiden de voorkeur. Retinol of voorgeschreven retinoïden werken het beste ’s nachts. 

3. Vocht inbrengende crème: Zelfs een vette huid heeft hydratatie nodig, maar kies een lichte, vocht inbrengende gel die niet comedogeen is en je poriën niet verstopt. Vocht inbrengende crèmes kunnen de droge huid verbeteren. De meeste merken vermelden op hun verpakking dat het om een gel of een crème gaat.

4. Zonnebrandcrème: Breng 15 minuten voordat u naar buiten gaat zonnebrandcrème met ten minste 30 SPF aan, omdat zonnebrandcrème tijd nodig heeft om te activeren. Omdat hyperpigmentatie moeilijker te corrigeren is, hebben donkere huidtinten meer bescherming tegen de zon nodig. 

Om te zien hoe je huid reageert, begin je met een eenvoudige en ongecompliceerde routine. Je kunt dan andere producten toevoegen, zoals peelings, maskers en spot treatments om de gezondheid van je huid te verbeteren als je dat prettig vindt.

Vergeet ook niet om nieuwe producten te testen, vooral als u een gevoelige huid hebt. Dit kan helpen bij het opsporen van allergische reacties.

Om een nieuw product te testen, volgt u deze stappen:

  1. Breng een kleine hoeveelheid product aan op een verborgen deel van uw huid, zoals de binnenkant van uw pols of binnenarm.
  2. Wacht 48 uur om te zien of er een reactie optreedt.
  3. Controleer de regio 96 uur na het aanbrengen om na te gaan of er een vertraagde reactie is opgetreden.

Irritatie, roodheid, kleine pukkeltjes en jeuk zijn allemaal symptomen van een allergische reactie. Als u deze symptomen waarneemt, gebruik dan water en een lichte reiniger om het geteste gebied te reinigen. Breng het product dan terug en probeer een product dat meer geschikt is voor uw huidtype.

Mooi lange en sterke nagels willen we allemaal wel. Het kan zijn dat uw nagels gewoon snel afbreken of niet zo sterk zijn waardoor ze kort blijven. Bent u op uw werk veel fysiek bezig ook dit kan zorgen dat uw nagels sneller afbreken of dat ze hierdoor slapper zijn als anders. Hoe kunt u toch zorgen voor sterke nagels?

Verzorgde nagels

Splijten of scheuren uw nagels vaak? Wanneer dit gebeurt probeer dan uw nagel kort te houden. Vijl dit stukje helemaal weg en maak uw nagel iets korter. Wanneer het verder scheurt of splijt zal het nog veel korter zijn als wanneer u dit vooraf bij werkt. Het zorgt er dus voor dat u wat langere nagels kunt houden zonder dat er ineens een korte nagel bij zit.

Geef uw nagels lucht

Heeft u altijd nagel lak op in een kleurtje of gewoon doorzichtige nagel lak? U moet uw nagels ook wat lucht gunnen hier worden ze namelijk sterker van en volledig bedekte nagels zullen daarna ook wat slapper zijn en wat gelig gekleurd. Af en toe geen nagel lak is dus erg goed maar wilt u toch liever nagel lak dragen houdt dan aan de zijkant een stukje vrij. Hierdoor komt er toch wat lucht bij de nagel en lijken uw nagels ook extra lang.

Baden in melk

Deze tip klinkt een beetje vreemd maar dit kan heel goed helpen. In melk zit natuurlijk veel calcium dat niet alleen helpt bij sterke botten maar dus ook sterke nagels. U kunt ook veel melk drinken voor sterke nagels maar wanneer u hier niet van houdt kunt u dus ook uw nagels in wat melk laten baden.

Blijf van uw nagels af

Om sterke nagels te krijgen is het niet de bedoeling om veel aan uw nagels of vingers te zitten. Ga natuurlijk niet nagelbijten want zo worden ze natuurlijk nooit lang. Het is ook niet de bedoeling om aan haaltjes te peuteren of aan uw nagel riemen te zitten. Dit zal het groeien van de nagels alleen maar belemmeren door simpel weg handcrème op te doen zal u er automatisch van af blijven.

Zorg voor lange en sterke nagels met deze handige tips.

In eerste instantie zult u niet echt last ervaren van een droge huid maar er zijn periode dat ze misschien droger zijn als de andere. Zo kunnen lippen erg droog zijn of zal de huid wat gaan trekken en irriteren dan is het dus tijd om er wat aan te doen. Waar kunt u rekening mee houden om uw huid gehydrateerd en soepel te houden?

Vermijd de zonnebank

Iedereen wilt graag een kleurtje hebben maar een zonnebank is absoluut niet goed voor een droge huid. De UV- straling beschadigd de huid en laat de huid uitdrogen en dat is juist niet wat we willen. Natuurlijk kan ook de zon dit veroorzaken dus smeer u dan ook goed is als het weer zo ver is.

Droge huid door lang douchen

Hoe u doucht kan ook veel schil maken voor uw huid. Staat u graag lang onder de douche dan is het beter om dit in de korte. Het warme water zal de huid beschadigen dus een hete douche kunt u beter overslaan. Het is ook goed om niet te vaak te douchen want dit verstort de huid en de aanmaak van de natuurlijk vetten.

Liever niet scrubben

Scrub zorgt er natuurlijk voor dat de dode huidcellen verdwijnen maar als ze grotendeels al weg zijn zult u de houd alleen maar beschadigen. Simpelweg met een spons over uw huid heen gaan is al voldoende om dode huidcellen weg te halen zonder uw huid te beschadigen. Een te ruwe handdoek kan de zelfde effecten geven dus dep liever met de handdoek of zorg dat ze lekker zacht zijn.

Droge huid lekker in vetten

Als u weer fris en fruitig onder de douche vandaan komt is het tijd om uw huid goed te verzorgen. Het aanbrengen van een vette bodylotion is dan goed. Dit zorgt er voor dat de huid soepel blijft en zal de huid ook extra hydrateren. Wanneer u dit regelmatig doet zult u merken dat uw huid een stuk minder wit uitgeslagen is en minder zal trekken.

Heb je soms ook het idee dat je huid wel een opkikker kan gebruiken? Dat je huid er niet passend bij je leeftijd uit ziet? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een betere huidverzorgingsroutine. We kunnen de natuur niet tegenhouden en dat is misschien maar beter ook. Iedereen wordt ouder en dat is juist fantastisch! Wanneer we er weer een jaartje bij mogen schrijven dan betekent dat, dat we weer langer hebben mogen genieten van ons leven en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Dat betekent echter niet dat het niet fijn is om er jong en fris uit te blijven zien. En dan het liefst op een natuurlijke manier. Geen spuiten in je gezicht om de boel strak te trekken, maar een frisse, stralende huid op een natuurlijke manier die je makkelijk zelf kunt onderhouden. 

Begin bij het begin

Klinkt heel goed allemaal, maar waar begin je dan? Nou, bij de basis. Dat betekent dat je de huid van je gezicht dagelijks goed moet reinigen. Je huid krijgt gedurende de dag veel te verduren. Je wordt blootgesteld aan allerlei stoffen in de lucht en natuurlijk ook zonlicht. Dit zorgt ervoor dat je huid beschadigd en vroegtijdig kan verouderen. Wanneer je make-up draagt, zoals foundation, kan je huid minder goed ademenen en raken je poriën op den duur verstopt. De dagelijkse stoffen waar je huid mee in aanraking komt en make-up moeten goed van je gezicht worden verwijderd zodat je huid ook ‘s nachts weer kan herstellen en eventuele schade wordt tegengegaan. Het is soms verleidelijk om in de avond zo je bed in te stappen. Je bent moe en hebt geen zin om je make-up nog te verwijderen en je gezicht grondig schoon te maken. Wil je echter die frisse huid behouden en vroegtijdige veroudering tegengaan, dan is het essentieel dat je dit toch elke dag doet. Wanneer je het eenmaal een tijdje vol hebt gehouden, dan zit het in je systeem en is het uiteindelijk makkelijker vol te houden. 

Wel een naald, maar geen troep in je gezicht

Help je de natuur ook graag een handje, maar ben je geen fan van dingen zoals botox of fillers? Denk dan eens aan cosmetische acupunctuur. Waarschijnlijk heb je wel eens van acupunctuur gehoord en wat het voor je kan betekenen. Maar wist je dat je een behandeling ook kunt inzetten om huidveroudering tegen te gaan?. Het kan helpen bij verminderen van onder andere rimpels en wallen. Na een behandeling zie je er minder vermoeid uit en heb je weer een frisse uitstraling. Bovendien ben je niet alleen qua uiterlijk, maar ook innerlijk meer in balans. En dat helemaal natuurlijk. Bij een cosmetische acupunctuur behandeling worden er naaldjes op bepaalde plekken in je gezicht geplaatst waardoor de spierspanning afneemt en de doorbloeding verbeterd. Hierdoor wordt op een natuurlijk manier de rimpel ´opgevuld´, zonder dat je bang hoeft te zijn voor onnatuurlijke stoffen in je lichaam. 

Gezonde levensstijl

Om je huid er goed uit te laten zien, is het ook van belang een gezonde levensstijl te onderhouden. Dat betekent niet roken, matigen met alcohol (of het liefst helemaal geen alcohol) en gezonde voeding binnenkrijgen. Je huid is je grootste orgaan, dus heel belangrijk om goed gezond te houden. Hydratatie is ook een absolute must wanneer het op huidverzorging aankomt. Je huid zorgt ervoor dat je vochtbalans op peil wordt gehouden en heeft zelf dus ook de juiste hydratatie nodig. Je lijf insmeren met een natuurlijke crème is dan ook aan te raden om de huid lekker soepel en zacht te houden.  

Vraag advies aan een expert

Hoe belangrijk het ook is om zelf dagelijks goed aan de slag te gaan met je huidverzorging en gezonde voeding, je kunt helaas niet alles zelf oplossen. Het is dan ook helemaal niet verkeerd om zo eens in de zoveel tijd naar een expert te gaan, zoals bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist. Hij of zij kan je precies vertellen hoe het gesteld is met de kwaliteit van je huid én wat jouw huid specifiek nodig heeft. Je kunt het zien als een APK keuring voor je huid. Na een behandeling voelt je huid weer voor langere tijd zacht en glad aan. Bovendien kun je je laten adviseren over welke verzorgingsproducten het beste zijn voor jouw huid. Vaak zijn de producten die je bij een schoonheidsspecialist kunt kopen wel iets prijziger. Daarentegen doe je er vaak ook behoorlijk lang mee en is het de investering meer dan waard. Je wilt toch dat je huid zo lang mogelijk jong en fris blijft? Je kunt het beste een paar keer per jaar een behandeling ondergaan voor het beste resultaat.

Zowel mannen als vrouwen kunnen wel eens last krijgen van ingegroeide haren. Een ingegroeide haar kan flink irriteren en ontstaat meestal na een scheerbeurt. Van een ingegroeide haar wilt u zo snel mogelijk af. Wat kunt u het beste doen tegen  deze haren en hoe voorkomt u het in de toekomst?

Hoe ontstaat een ingegroeide haar

Ingegroeide haren ontstaan meestal na het scheren. Wanneer u gaat scheren staat uw huid onder lichte spanning. Tijdens het scheren worden de haren iets van elkaar getrokken en kan een haar met zijn uiteinde in het haarzakje prikken. Doordat de haar onderhuids de uitgang van het haarzakje blokkeert groeit de haar verder naar binnen in plaats van naar buiten. Een ingegroeide haar komt meestal voor op plekken waar het haar dikker is, denk hier bij aan de baard, benen en oksels. Veel voorkomende oorzaken zijn: Tegen de haargroei richting in scheren en het gebruik van een bot scheermes. Dit zijn dan ook gelijk 2 tips ter voorkoming van de ontstekingen.

Ontsteking en verwijdering

Een ingegroeide haar kan flink irriteren. Het kan ook voorkomen dat er een ontsteking ontstaat onder de huid. Probeer het de ontsteking niet uit te knijpen om littekenvorming te voorkomen. Een huisarts of schoonheidsspecialist kan de haar op een verantwoorde manier verwijderen. Meestal maken zij gebruik van een scherp pincet om de haar te verwijderen.

Voorkomen is beter dan genezen

Een aantal tips om ze te voorkomen

  • Scheer altijd met de haar groei mee
  • Gebruik een scherp en schoon scheermes
  • Scheer niet dagelijks en geeft uw huid rust
  • Reinig uw huid goed voor een scheerbeurt.
Pin It