Rubriek

Uiterlijke verzorging

Rubriek

Wanneer je ontevreden bent over (een onderdeel van) je uiterlijk, dan is het zaak dat je hier zo snel mogelijk iets aan doet. De mate van tevredenheid over ons eigen uiterlijk is namelijk van grote invloed op onze mentale gesteldheid. Het is dan ook ontzettend belangrijk om zo tevreden mogelijk te zijn over het eigen uiterlijk. Juist omdat dit zo belangrijk is geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het tevredener zijn over je eigen uiterlijk.

Acceptatie

De makkelijkste manier om meer tevreden over je uiterlijk te worden is acceptatie. Door simpelweg te accepteren hoe je eruit ziet en hier verder geen aandacht aan te besteden verbeter je je zelfbeeld al snel. Dit is echter geen makkelijke oplossing en kan daarom in de praktijk eigenlijk nooit toegepast worden.. De ontevredenheid komt namelijk vaak voort uit een onzekerheid. Deze onzekerheid zal in de meeste gevallen niet vanzelf verdwijnen waardoor de acceptatie een lastig proces wordt. Mocht dit je toch lukken, dan ben je ontzettend van het vervelende zelfbeeld vanaf gekomen!

Aanpassing

Wanneer je ontevreden bent over bepaalde aspecten van je uiterlijk kun je deze natuurlijk ook laten aanpassen. Wanneer je minderjarig bent kunt je dit in zekere mate doen, door middel van bijvoorbeeld getekende wenkbrauwen, een andere coupe of make-up. Wanneer je wat volwassen bent kun je hierin kiezen voor plastische chirurgie. Omdat het hierin om een aanpassing van het uiterlijk gaat raden we je aan om hier goed over na te denken. Wanneer je 100% zeker weet dat je de aanpassing wilt ondergaan, dan kun je een afspraak maken met een vertrouwde partij zoals bijvoorbeeld SAM Kliniek. Door in zee te gaan met een bekende en goede partij weet je dat de kans minimaal is dat er iets fout gaat. We kennen natuurlijk allemaal de horrorverhalen uit de plastische chirurgie wel en we willen natuurlijk niet dat zoiets ons zou overkomen. Voor meer informatie over plastische chirurgie verwijzen we je graag door naar www.samkliniek.nl

Wilt u de zomer door met mooie nagels? Als u last heeft van kalknagels zult u misschien minder snel de mooie sandaaltjes of slippers aan trekken. Hoe kunt u er voor zorgen dat deze kalknagels verdwijden zodat u met mooie voeten de zomer door kunt.

Wat zijn kalknagels?

Het ontstaat eigenlijk doordat een schimmel de huid binnendringt en de nagel aantast. De meeste gevallen kommen door de Candidaschimmel maar het kan ook komen door voetschimmel of zwemmerseczeem. In het begin zal de nagel wat doffer worden en aan de randen kan het gelig of bruin worden na verloop van tijd kome er wit of gele vlekken op en kan de nagel dik en hobbelig worden.

Het kan van nagel tot nagel overgedragen worden maar ook van persoon tot persoon. Dit kan bijvoorbeeld komen door het dragen van andere sokken maar ook schoenen, tapijten en zwembadwater. Vooral vochtige omgeving zal bijdragen aan kalknagels.

Wat kunt u hiertegen doen?

Er zijn verschillende manieren om van kalknagels af te komen. Het verschild erg per persoon en per nagel wat het beste werkt.

 • Vraag een pillenkuur op bij de huisarts
 • Haal een antischimmelzalf bij de apotheek
 • Gebruik 2 keer per dag Tea tree olie in combinatie met water
 • Haal een behandel set waardoor u de oplaag weg kunt veilen zodat u de schimmel blootlegt.
 • Gebruik appelazijn wat helpt tegen de infectie
 • Ruikt u minder goed dan kunt u ook de sap van een teentje knoflook gebruiken.

Weet jij het soms ook niet meer? Zie je zoveel verschillende soorten gezichtsverzorging dat je echt niet meer weet wat je nu allemaal moet gebruiken? Werken die producten echt alleen maar als je ze allemaal met elkaar combineert, of hoef je niet voor ieder moment en voor ieder deel van je gezicht een apart product in huis te halen?

Hydrateren, beschermen en herstellen

Als het je voorkeur heeft om maar één potje crème in huis te hebben, kies dan voor een goede moisturizer. Van alles dat je huid goed kan gebruiken, is hydratatie in de meeste gevallen namelijk de belangrijkste. Je huid droogt nu eenmaal uit gedurende de dag, en heeft wat vocht nodig om soepel te blijven en niet te snel te verouderen.

In veel gevallen zal je zien dat een goede dagcrème eveneens hydraterend is. Kies je er dus voor om deze te kopen, dan hoef je geen losse moisturizer meer te gebruiken. Het voordeel van een dagcrème is dat deze je gezicht doorgaans niet alleen hydrateert, maar ook beschermt. Je huid krijgt gedurende de dag heel wat te verduren, denk aan verschillende weersomstandigheden, maar ook aan vuil van buitenaf. Hem hier tegen beschermen is zeker geen overbodige luxe. Kies het liefst voor een crème met een goede SPF, dan hoef je ook deze niet meer los aan te brengen.

Voor de nacht kun je het best een product gebruiken dat niet beschermt, maar vooral herstelt. Als je slaapt hoeft je huid tenslotte niet beschermd te worden, maar kan het wel fijn zijn om de schade die overdag is opgelopen te herstellen. Om deze reden is een product voor de nacht vaak wat dikker en rijker dan een product dat je overdag gebruikt.

En al die andere producten?

Met één of twee goede crèmes kom je in principe dus een heel eind, en heb je voldoende in huis om je huid in een prima conditie te houden. Maar, je mag natuurlijk altijd meer gebruiken. Kijk daarbij goed naar wat je huid nodig heeft, en daarmee echt een aanvulling kan zijn bovenop de crèmes die je al gebruikt.

Een goed serum dat je onder een crème aanbrengt, kan bijvoorbeeld een fijne extra zijn. Een serum bevat een heel geconcentreerde hoeveelheid werkzame stoffen, een echte krachtpatser. Niet geschikt om solo te gebruiken, want hij trekt volledig in je huid en laat geen beschermend laagje achter, wel prettig om te gebruiken tegen specifieke huidproblemen. Kies bijvoorbeeld voor een serum speciaal voor de droge huid of tegen pigmentvlekken, en combineer deze met je bestaande producten.

Wil je snel en simpel een naamlabel uit een kledingstuk verwijderen? Zonder dat je de stof beschadigt en zonder dat het gaat kriebelen op de plek waar je het label hebt verwijderd? Geen probleem. We hebben een paar handige tips voor je op een rij gezet om ingenaaide labels of strijketiketten uit kleding en accessoires te verwijderen.  

Naamlabels, kledinglabels en waslabels hebben hun nut, maar soms wil je ze gewoon verwijderen. Misschien omdat het etiketje kriebelt of omdat je kleding wilt wegdoen/doneren maar liever niet met de naamlabels er nog in. Een instrijkbaar etiket verwijderen of een ingenaaid naamlabel is niet zo heel lastig, maar je moet wel even weten hoe. Volg de onderstaande tips!

1.  Knip het label zo dicht mogelijk bij de naad af

Wil je een ingenaaid label uitknippen, knip het dan zo dicht mogelijk bij de naad af.

Gebruik hiervoor een scherpe schaar en knip niet in de zoom van het kledingstuk. Laat de kleine strook label die in de naad gestikt is zitten.

Let op: Als je stuggere, papieren labels uitknipt kan het achtergebleven strookje label in de naad vlak na het knippen wat hard aanvoelen en wat irriteren. Meestal wordt de rand na een paar wasbeurten zachter en heb je er geen last meer van. Maar als je niet zeker bent, is het beter om dit soort labels niet uit te knippen.

2.  Strijk een stukje zoomband over een afgeknipt label 

Heb je een naamlabel afgeknipt en irriteert het restje stof dat nog in het kledingstuk zit? Gebruik een stukje instrijkbaar zoomband om het af te de dekken. Je vindt dit in iedere stoffenwinkel. Vind een stukje met de breedte van je label, leg de zoomband op de stof en strijk deze glad.

Let op: deze methode is niet geschikt voor delicate stof, zoals zijde.

3.  Controleer stiksel voordat je ingenaaid label verwijdert

Bekijk goed het naamlabel en de manier waarop het vastgestikt is, voordat je het ingenaaide label lospeutert. Is het label met dezelfde draad genaaid die je kledingstuk bij elkaar houdt? Zou de naad van de kleding dus loskomen als je de stiksels van het label loshaalt?

Knip in dat geval het label dicht bij de naad af en laat het stiksel van het label zitten.

4.  Gebruik een tornmesje om ingenaaid etiket los te krijgen

Gebruik een tornmesje om ingenaaid etiket los te krijgen

Weet je zeker dat je het stiksel van een kledingetiket kunt verwijderen zonder dat de rest van het kledingstuk loskomt? Dan kun je dit het beste doen met een tornmesje. Een tornmesje is handig om genaaide steken los te snijden. Steek de punt van het tornmesje onder de draad van het label en pas op dat je het tornmesje niet in de stof prikt. Snij de draad door met het scherpste deel van het tornmesje: de bocht tussen de punt en het gekleurde bolletje. Snijd alle steken van het kledingetiket los om deze te verwijderen.

5.  Instrijkbaar etiket verwijderen met strijkijzer en bakpapier

Instrijklabels zijn gemaakt om goed te blijven zitten, maar je kunt ze gelukkig wel verwijderen als dit nodig is. Strijketiketten verwijder je zoals ze worden aangebracht: met een heet strijkijzer.

 • Stap 1: Laat strijkijzer heet worden en zet stoomfunctie uit.
 • Stap 2: Leg een pincet klaar.
 • Stap 3: Leg het kledingstuk op een strijkplank.
 • Stap 4: Bedek het strijketiket met bakpapier.
 • Stap 5: Strijk zo’n 15 seconden over het bakpapier.
 • Stap 6: Als het instrijklabel warm is, peuter je met je pincet een hoekje los.
 • Stap 7: Als het hoekje van het strijketiket makkelijk loslaat, kun je deze voorzichtig helemaal lostrekken.
 • Stap 8: Laat het kledinglabel nog niet makkelijk los, verwarm het dan nog een een paar seconden met het strijkijzer en probeer het opnieuw voorzichtig los te trekken.

6.  Verwijder lijmresten na verwijderen instrijklabel

Na het verwijderen van een instrijklabel kunnen er lijmresten achterblijven. Doe de kleding in de was of gebruik een lijmverwijderaar speciaal voor stoffen om de lijmresten te verwijderen.

Conclusie

Naamlabels kun je over het algemeen dus vrij eenvoudig verwijderen, zowel ingenaaide etiketten als instrijklabels. Naamlabels verwijderen kan handig zijn als je kleding wilt doneren of wegdoen en liever niet persoonlijke naamlabels in de kledingstukken wilt laten zitten, of als de etiketjes kriebelen. Maar ook tijdens het upcyclen van tweedehands kleding is het verwijderen van etiketten vaak een goed idee: oude etiketten eruit, jouw eigen naamlabels erin!   

Veel mensen gebruiken dagelijks dagcrème, maar waarvoor eigenlijk? Welke effecten heeft het op onze huid en werkt het inderdaad zo goed als we denken. Dit zijn een aantal voor en nadelen van dagcrème.

Wat is dagcrème?

Het is natuurlijk eerst belangrijk om te weten wat dagcrème precies is. Dit wordt speciaal voor het gezicht gebruikt omdat de huid hier dunner is. Vaak zijn de ingrediënten verder het zelfde als een bodylotion. Mensen met een wat vettere huid zullen het vaak minder vaak gebruiken als mensen met een droge huid.

Wat doet deze crème?

Vooral een droge huid kan vocht vaak minder goed vasthouden. De crème helpt dan ook bij het ondersteunen van de huidbarrière en zal de huid dus helpen hydrateren. Vooral in de winter helpt het dagelijks smeren van deze crème helpen bij een gehydrateerde huid.

Helpt het tegen huidveroudering?

Veel mensen gebruiken een dagcrème om huidveroudering tegen te gaan. Dit is bij niet bij elke crème het geval dus het is belangrijk om dan op een aantal dingen te letten. De zon zorgt grotendeels voor de huidveroudering, zoek dan dus ook een crème met SPF. Dit zorgt eigenlijk het beste tegen huidveroudering door de zon. Deze crème moet dan wel meerdere keren per dag gesmeerd worden net als zonnebrand.

Heb jij ook behoefte aan wat frisse, nieuwe energie? De afgelopen tijd brengen we veel tijd door in huis en achter onze computer. Online afspraken voor werk of privé zullen je vast bekend voorkomen. Zo zijn er dan ook veel trends ontstaan door deze ontwikkeling in ons dagelijks leven, zoals het dragen van comfortabele kleding zoals athleisure, comfortabele sportkleding, of bijvoorbeeld de nette “trainingsbroeken”. Maar de laatste maanden willen we steeds vaker toch even een écht mooie outfit aan en even best doen voor een mooie look. En zo kunnen ook sieraden een mooie toevoeging zijn aan jouw outfit! Hoe doe je dat precies? Daar geven we graag wat tips voor!

Een nieuwe outfit geeft energie

Een nieuwe outfit geeft energie

Ken jij het ook: als je nét een nieuwe outfit hebt aangeschaft, en meteen zin hebt om het aan te trekken? Je krijgt er namelijk echt nieuwe energie van als je goed in je vel zit. Al heb je even je dag niet, een mooi look die je wat complimentjes oplevert is toch altijd mooi meegenomen. Extra leuk als je ziet dat alles goed bij elkaar past. Zo is het tegenwoordig ook heel gebruikelijk om ook met sieraden veel samen te dragen. Meerdere kettingen, een earparty of het combineren van verschillende ringen is erg populair! De sieraden geven jouw look op deze manier een echte boost.

Ga voor sieraden die je langere tijd kan dragen

Ga voor sieraden die je langere tijd kan dragen

Het leuke van sieraden is dat je ze eindeloos kan dragen. Waar je bij een outfit na een tijdje wat nieuws zoekt, zijn sieraden vaak items die terug kunnen komen in meerdere looks. Elke dag van de week dezelfde oorbellen in is geen probleem, maar elke dag dezelfde outfit doen we toch liever niet! Daarom is het fijn om te investeren in mooie dames sieraden die lang mee gaan. Zo zijn bijvoorbeeld gouden of zilveren sieraden een perfect voorbeeld: je investeert eenmalig, maar kan er daarna jarenlang plezier van hebben, bij verschillende outfits! Bij gouden sieraden is dit voordeel zelfs nog groter, omdat deze langer mee kunnen gaan dan één generatie. Geef jouw gouden sieraden dus bijvoorbeeld door aan iemand anders, of verkoop het: goud blijft namelijk altijd geld waard!

In eerste instantie zult u niet echt last ervaren van een droge huid maar er zijn periode dat ze misschien droger zijn als de andere. Zo kunnen lippen erg droog zijn of zal de huid wat gaan trekken en irriteren dan is het dus tijd om er wat aan te doen. Waar kunt u rekening mee houden om uw huid gehydrateerd en soepel te houden?

Vermijd de zonnebank

Iedereen wilt graag een kleurtje hebben maar een zonnebank is absoluut niet goed voor een droge huid. De UV- straling beschadigd de huid en laat de huid uitdrogen en dat is juist niet wat we willen. Natuurlijk kan ook de zon dit veroorzaken dus smeer u dan ook goed is als het weer zo ver is.

Droge huid door lang douchen

Hoe u doucht kan ook veel schil maken voor uw huid. Staat u graag lang onder de douche dan is het beter om dit in de korte. Het warme water zal de huid beschadigen dus een hete douche kunt u beter overslaan. Het is ook goed om niet te vaak te douchen want dit verstort de huid en de aanmaak van de natuurlijk vetten.

Liever niet scrubben

Scrub zorgt er natuurlijk voor dat de dode huidcellen verdwijnen maar als ze grotendeels al weg zijn zult u de houd alleen maar beschadigen. Simpelweg met een spons over uw huid heen gaan is al voldoende om dode huidcellen weg te halen zonder uw huid te beschadigen. Een te ruwe handdoek kan de zelfde effecten geven dus dep liever met de handdoek of zorg dat ze lekker zacht zijn.

Droge huid lekker in vetten

Als u weer fris en fruitig onder de douche vandaan komt is het tijd om uw huid goed te verzorgen. Het aanbrengen van een vette bodylotion is dan goed. Dit zorgt er voor dat de huid soepel blijft en zal de huid ook extra hydrateren. Wanneer u dit regelmatig doet zult u merken dat uw huid een stuk minder wit uitgeslagen is en minder zal trekken.

Heeft u een leuke jurk of rok aan maar is het te koud voor blote benen? Een panty is dan ideaal en kan erg mooi zijn wanneer u een zwarte panty draagt of zelfs een met een patroon er in. Wanneer u ergens achter blijft haken of een hond met scherpe nagels in blijft hangen is de pret voorbij. Er zit een lelijke lange ladder in die u er niet weg kunt halen. Wat moet u dan doen?

Wat kunt u doen als u al een ladder heeft?

Een ladder repareren kan helaas niet maar we kunnen er wel voor zorgen dat deze niet nog grote wordt. Zo is het handig om blanke nagellak of haarlak mee te nemen in uw tas. Heeft u een ladder dan kunt u de haarlak er op spuiten en dit op laten drogen. Deze zorgt voor meer stevigheid waardoor deze minder snel groter wordt. Heeft u doorzichtige nagellak mee? U kunt dit direct op de panty en benen gebruiken. U moet dit dan wel even op laten drogen en niemand die het ziet. Vaak komt het niet eens op uw been waardoor u de panty ook makkelijk weer uit kunt krijgen.

Beter een ladder voorkomen

De ladder repareren kan dus helaas niet dus het is beter om een ladder te voorkomen. Er zijn een aantal makkelijke tips die daarbij kunnen helpen. Wat vindt u zelf het handigst of wat werkt het beste voor u?

 • Draag de juiste maat
  Als u de maat koopt die u altijd heeft kan het zijn dat de panty toch wat strakker zit en er dus ook meer spanning op komt te staan. Hoe vervelend het ook is maar u kunt dus beter een maat groter kopen. De panty zit natuulijk altijd aansluitend alleen zal er dus minder spanning op komen te staan en dus ook minder kans op ladders.
 • Geen sieraden
  Wat ook een grote oorzaak is van ladders is het dragen van sieraden. Vooral horloges, armbanden en ringen kunnen voor veel problemen zorgen. Waarschijnlijk zult u uw panty optrekken en dan kan er makkelijk iets blijven haken. Draag dus iets wat mooi glad is of laat het natuurlijk weg en draag eens een ketting.
 • Draag een extra broekje
  Het klinkt misschien een beetje vreemd maar het kan helpen op een extra onderbroek of sportbroekje over de panty aan te trekken. Zo is de kans minder groot dat het kruis zal zakken en u deze op blijft trekken. Door al dat getrek kan er een panty onstaan dus wanneer u een extra onderbroek er overheen aan trekt zal u meer comfortabel een panty kunnen dragen.

Extra panty

Draag u een panty en gaat u ergens naar toe? U zult waarschijnlijk toch wel een tas mee nemen dus doe hier ook een extra panty in. Heeft u toch een gigantische lader dan kunt u op het toilet deze omwisselen zodat u er verzorgt uit ziet. Het weegt natuurlijk niets en u kunt deze compact mee nemen! Natuurlijk kunt u er ook standaard ergens een in de auto leggen voor als u er geen in uw tas heeft zitten.

Heeft u net nieuwe kleren online besteld maar merkt u al gouw dat ze minder mooi worden? Dit is natuurlijk heel zonde als deze kleren een stuk minder mooi worden. De kleuren kunnen vervagen, er kunnen veel pluisjes of een opgedrukt patroon kan los laten. Hoe kunt u uw nieuwe kleding langer mooi houden?

Was kleding niet te vaak

Dit is natuurlijk lastig om kleding minder vaak te wassen als u dit vaak aan heeft. Het kan natuurlijk zijn dat u kleding even aan gehad heeft maar toch besloten heeft om iets anders aan te trekken. Soms belanden kledingstukken hierdoor in de was terwijl ze nog helemaal schoon zijn, leg ze dan ook netjes weer in de kast. Heeft u een leuk shirtje aangehad naar vrienden dan kunt u deze ook even buiten laten luchten deze zijn schoon genoeg om nog eens te dragen. Op deze manier zal uw kleding langer mee gaan.

Binnenste buiten

De kleur kunt u vaak langer mooi houden door ze binnenste buiten te wassen. Vooral bij broeken kan dit veel helpen ze blijven daardoor een stuk donkerder. Een donkerblauwe of zwart broek kunt u het beste dus binnenste buiten keren. Al zult u het minder goed merken bij andere kleding maar ook dit kan helpen bij shirtjes, jurkjes of andere kleding stukken.

Sluit ritsen

Wanneer ritsen niet dicht zitten kan dit vooral bij truien of vesten voor haaltjes zorgen. Er zit ineens een grote lus in uw kleding en zal waarschijnlijk onder in de kast belanden. Dit is natuurlijk niet wat we willen dus het is slim om vooraf ritsen dicht te doen. Kleding langer mooi houden kunt u dus oplossen door simpel weg ritsen te sluiten.

Wassen met azijn

Dit klinkt natuurlijk een beetje vreemd maar dit is voor heel veel dingen goed. De kleur blijft namelijk helder wanneer u wast met een klein scheutje azijn. Het werkt het zelfde als was verzachter en zorgt er voor dat kleren zacht en soepel worden. Als laatst is het ook nog eens goed voor de wasmachine zelf omdat het hiermee ontkalkt worden. Was verzachter kunt u dus goed vervangen voor azijn!

Mooi lange en sterke nagels willen we allemaal wel. Het kan zijn dat uw nagels gewoon snel afbreken of niet zo sterk zijn waardoor ze kort blijven. Bent u op uw werk veel fysiek bezig ook dit kan zorgen dat uw nagels sneller afbreken of dat ze hierdoor slapper zijn als anders. Hoe kunt u toch zorgen voor sterke nagels?

Verzorgde nagels

Splijten of scheuren uw nagels vaak? Wanneer dit gebeurt probeer dan uw nagel kort te houden. Vijl dit stukje helemaal weg en maak uw nagel iets korter. Wanneer het verder scheurt of splijt zal het nog veel korter zijn als wanneer u dit vooraf bij werkt. Het zorgt er dus voor dat u wat langere nagels kunt houden zonder dat er ineens een korte nagel bij zit.

Geef uw nagels lucht

Heeft u altijd nagel lak op in een kleurtje of gewoon doorzichtige nagel lak? U moet uw nagels ook wat lucht gunnen hier worden ze namelijk sterker van en volledig bedekte nagels zullen daarna ook wat slapper zijn en wat gelig gekleurd. Af en toe geen nagel lak is dus erg goed maar wilt u toch liever nagel lak dragen houdt dan aan de zijkant een stukje vrij. Hierdoor komt er toch wat lucht bij de nagel en lijken uw nagels ook extra lang.

Baden in melk

Deze tip klinkt een beetje vreemd maar dit kan heel goed helpen. In melk zit natuurlijk veel calcium dat niet alleen helpt bij sterke botten maar dus ook sterke nagels. U kunt ook veel melk drinken voor sterke nagels maar wanneer u hier niet van houdt kunt u dus ook uw nagels in wat melk laten baden.

Blijf van uw nagels af

Om sterke nagels te krijgen is het niet de bedoeling om veel aan uw nagels of vingers te zitten. Ga natuurlijk niet nagelbijten want zo worden ze natuurlijk nooit lang. Het is ook niet de bedoeling om aan haaltjes te peuteren of aan uw nagel riemen te zitten. Dit zal het groeien van de nagels alleen maar belemmeren door simpel weg handcrème op te doen zal u er automatisch van af blijven.

Zorg voor lange en sterke nagels met deze handige tips.

Pin It