Rubriek

Kinderen

Rubriek

Het is natuurlijk een fijn gevoel om iets te geven aan iemand waarbij u zeker weet dat hij of zij er erg blij mee is. Tegenwoordig zijn kinderen of klein kinderen dan ook steeds meer verwend door de welvarende economie. Ze krijgen van alles van hun ouders maar ook opa en oma geven veel cadeautjes. Wanneer een van de kinderen jarig is zult u ook merken dat ze eigenlijk alles al hebben wat ze zouden willen.

Hoe herkend u een verwend kind?

Er zijn een aantal punten waar aan u kunt herkennen dat uw kind of kleinkind verwend is. Waarschijnlijk zult u merken dat het kind het moeilijk vind om ‘nee’ te accepteren. Het kan zelfs zijn dat het kind gaat huilen of juist heel boos wordt als hij zijn zin niet krijgt. Wat ze ook lastig vinden is om ‘dank je wel’ te zeggen. Heeft u een keer geen cadeautje mee gebracht of een klein cadeautje zullen ze vaak ook teleurgesteld zijn of ontevreden overkomen. Waarschijnlijk zal hij dan ook erg boos worden in de winkel als hij dat ene zakje snoep niet mag hebben. Van andere zult u dan ook regelmatig horen dat het kind verwend is. Het is dan tijd om dit om te draaien nu het nog kan.

Langzaam veranderen

Van de een op de andere dag uw kind niets meer geven zal niet helpen. Niet alleen u maar ook voor uw kinderen moet u zorgen voor een geleidelijke overgang. Begin met het af en toe nee zeggen tegen kleinde dingen. Het kind zal er vaak niet zo boos of gefrustreerd zijn hierover en wanneer dit toch zo is kunt u het kind beter uit laten huilen of even boos laten zijn. Wanneer u dit langer volhoudt en steeds iets vaker nee blijft zeggen zult u merken dat ze minder snel om dingen vragen en ook steeds blijer zijn wanneer ze wel iets krijgen.

liefde geven

Veel mensen denken ook wel eens dat als we ze iets niet geven dat ze ons niet meer leuk vinden. Dit is echter niet waar, ze houden natuurlijk wel van je ook al wordt er wel eens nee gezegd. Ze zullen het meer accepteren als er nee gezegd worden en vinden het vaak ook geen probleem om hun speelgoed te delen.

U hoeft dus niet altijd ja te zeggen dus voorkom dat uw kind of kleinkind te verwend wordt.

Is je kind binnenkort jarig? Dan is het natuurlijk wel zo leuk om er een spektakel van te maken! Naast het cadeau dat je geeft, zijn er nog meer extra’s om aan te denken. Zo maak je er echt een geweldige dag van: aan alles is gedacht. We zetten onze tips op een rijtje – lees ze allemaal!

Een ballon voor de verjaardag

Ballonnen zorgen altijd voor een lach op het gezicht! Zéker bij een verjaardag. Een eenvoudig gebaar om er meteen een heus feest van te maken in huis. En hoe leuk is het als de ballon op de dag zelf wordt bezorgd, zodat je zoon of dochter ‘m zelf kan uitpakken? Bij Fruitzaam Gifts kun je heel gemakkelijk een ballon versturen, die wordt bezorgd in een flinke doos. Zeker een feestelijke verrassing! Je hebt veel ballonnen om uit te kiezen – zo zit er sowieso iets moois voor jouw kind tussen.

Versier het huis met slingers

Niet alleen een ballon zorgt voor een feestelijk gevoel in huis, ook slingers dragen daar natuurlijk aan bij! Versier de avond van tevoren daarom stiekem de woonkamer met feestslingers, zodat je kind ’s ochtends meteen een waar verjaardagsparadijs binnenstapt. Zo kan de dag niet beter beginnen! En uitpakken mag: verschillende slingers bij elkaar ophangen maakt het effect alleen maar leuker.

Een overheerlijke taart

Een lekkere taart mag wat ons betreft niet ontbreken aan een verjaardagsfeest. Heerlijk, die zoetigheid. Kies de taart uit die je kind het lekkerst vindt – het is immers zijn of haar dag. En omdat het zo’n feestdag is, mag er gewoon een groot stuk worden gegeten. Hoe je het nog spectaculairder kunt maken? Met kaarsjes op de taart, uiteraard met het aantal naar de leeftijd van je kind. Uitblazen maar!

Koekjes of cakejes versieren

Versieren van koekjes of cakejes

Heeft je kind geen zin in taart? Dan zijn er nog meer opties om aan te denken! Cakejes versieren is al jarenlang een populaire keuze. Zo kunnen jullie lekker in de weer zijn met cake, glazuur, hagelslag en stukjes chocolade. Zelf koekjes bakken is ook een hele leuke bezigheid op de verjaardag van je kleine. En dat ruikt toch zó goed, vers uit de oven!

Het favoriete maal van de jarige

We blijven nog even in het thema van eten hangen, want ook het verjaardagsdiner is natuurlijk van belang! Laat je kind zijn of haar lievelingsmaaltje bedenken om die dag te eten. Patat, pizza, pasta, pannenkoeken – grote kans dat het een van de populaire maaltijden die met de letter ‘p’ beginnen wordt. Die zijn nu eenmaal zo feestelijk!

Een feestelijke activiteit

Wat je nog meer kunt doen op de verjaardag van je kind? Een feestelijke activiteit maakt de dag toch wel compleet! Ook hier geldt weer: voer iets uit wat jouw kind het leukst vindt om te doen. Van knutselen tot wandelen in het bos, van een bezoek aan de dierentuin tot shoppen – om maar wat voorbeelden te noemen. Als jij gewoon lekker vrolijk meedoet, is de dag het allerleukst. Laat de wensen van je kind centraal staan: zo wordt het een verjaardagsfeest dat helemaal geslaagd is. Hoera!

Wanneer u een pasgeboren baby heeft blijft het natuurlijk allemaal erg spannende al helemaal als dit uw eerste kindje is. Er moet erg goed gezorgd worden voor een baby, heeft hij het niet te warm of te koud of ligt de baby wel goed? Als u een baby naar bed brengt zijn er veel dingen om het zo comfortabel te maken.

Wat is de wiegendood?

Kinderen tussen de 0 en 2 jaar kunnen soms onverwacht overlijden terwijl ze verder gezond leken. Het kan komen door veel verschillende factoren wat hierin mee speelt maar een duidelijke oorzaak is er nog niet. Per maand sterft er een baby aan de wiegendood en dat blijft er nog steeds een te veel. Met een aantal tips zijn er al veel levens gered dus tijd om ze eens goed door te lezen.

Slapen op hun rug

Vroeger werden er veel kinderen op hun buik in slaap gebracht maar dat wordt sinds 1987 al afgeraden. Het aantal wiegendood gevallen is sindsdien flink afgenomen. Door kinderen op hun buik te laten slapen kunnen ze te weinig zuurstof krijgen doordat hun mond en neus tegen het matras aangedrukt zit. Op hun buik hebben ze ook meer mobiliteit waardoor ze zicht met hun benen of armen af kunnen zetten. Daardoor kunnen ze ook tegen knuffels of kussens aan komen te liggen waardoor ze te weinig zuurstof krijgen. Het kan ook te warm worden voor de baby een groot oppervlakte komt tegen het matras aan waardoor het erg warm kan worden. Als ze op hun rug liggen kunnen ze hun warmte meer kwijt via hun armen en benen.

Een eigen bedje

Wanneer de baby net geboren is wilt u deze natuurlijk dicht in de buurt houden. Veel mensen vinden het fijn om de baby bij hun in bed te leggen of in een wiegje naast het bed. Een eigen bed of wiegje voor de baby is het beste. Bij ouders in bed kan de baby makkelijk om rollen, in de kussens en dekens knel komen te zitten. Wanneer we slapen rollen we en draaien we ook onbewust, we kunnen tegen de baby aanliggen of hij kan zelfs uit bed vallen. Het kan ook snel te warm worden door de dekens dus een goed geventileerde kamers en niet te veel dekens is het beste om warmte af te voeren.

Minder kans op wiegendood door borstvoeding

Het beste is om uw baby de eerste drie maanden borstvoeding te geven. Er zijn veel positieve effecten aan het geven van borstvoeding.

 • Er zitten veel antilichamen in de moedermelk
 • Door het zuigen worden de spieren in de mond en kaak verbeterd
 • Ze gebruiken ook meer nekspieren waardoor ze sneller hun hoofd zouden kunnen draaien
 • De wekdrempel wordt lager waardoor baby’s sneller wakker worden

Het is dus verstandig om op voorhand goed na te denken over de slaapplek van de baby en of dit wel veilig genoeg is.

Als je lekker naar buiten met je baby op stap wilt dan gebruik je doorgaans een kinderwagen of een buggy. Toch zijn deze wagens niet altijd even handig, bijvoorbeeld als je een kleine achterbak hebt of wanneer je ergens gaat wandelen en dat is slecht bereikbaar met een kinderwagen door bijvoorbeeld een trap. Een ergonomische draagzak baby is hiervoor een perfecte oplossing. Een draagzak is makkelijk in gebruik en vouw je zo op in de auto. Bovendien draagt je je kleintje heerlijk tegen je aan wat voor je baby heel geborgen voelt. En wie wil zijn kleintje nu niet lekker dicht bij zich dragen, zo heerlijk binnen ‘kusjes-bereik’.

Comfort en veiligheid

Wanneer je met de ergonomische draagzak baby op stap gaat is comfort en veiligheid het meest belangrijk. Een goede kwaliteit draagzak of draagdoeken voldoet hieraan en levert bovendien de leukste en hipste designs. Het belangrijkste waar je op moet letten als je een draagzak aanschaft is of deze voldoet aan de benodigde veiligheidsvoorwaarden zodat je baby veilig in de draagzak zit. Een ergonomische draagzak baby zorgt ervoor dat het hoofdje van de baby goed ondersteund wordt, zodat je baby in de draagzak veilig een dutje kan doen. Je baby mag niet onderuitzakken en het moet onmogelijk zijn om uit de draagzak of draagdoek te vallen. Een ergonomische draagzak baby moet op alle fronten qua veiligheid getest zijn, zodat je kindje zich onder geen beding kan bezeren.

De ergonomische vormgeving

Een goed ergonomisch ontwerp betekent dat de beentjes en de heupjes van je baby een goede ondersteuning hebben. En verder is de draagzak voorzien van een ondersteunend kussentje voor het nekje en het hoofdje van je baby. Zo zijn lange afstanden wandelen met de ergonomische draagzak baby geen enkel probleem meer. Jouw kleintje zit heerlijk comfortabel tegen je aan en jij kan ondertussen je dingen doen en genieten van de omgeving. Je ziet jezelf vast al heerlijk wandelen in het zonnetje met je baby. Met de ergonomische draagzak baby kun je zo van huis. Doordat de draagzak in verschillende ontwerpen en designs te krijgen is, is er vast iets te krijgen in jouw smaak. Van modern en kleurrijk tot simpel en strak, er is veel te krijgen van de diverse merken, kleuren en designs.

Een ergonomische perfecte draagzak baby

Omdat je al vroeg een draagzak en draagdoek kunt gebruiken, kan je je baby al vanaf de geboorte lekker bij je dragen. Een ergonomische draagzak baby is hiervoor uitermate geschikt. Er zijn ook draagdoeken te krijgen die je ook de mogelijkheid bieden om direct vanaf de geboorte je baby te dragen. Een draagdoek moet nog geknoopt worden terwijl een draagzak al gevormd is. Kies je voor een ergonomisch baby draagzak, dan kan je door de verkleiner zorgen dat ook de allerkleinsten in de draagzak mee naar buiten kunnen.

Kies ook voor een ergonomische draagzak baby of een draagdoek en zorg ervoor dat je je baby overal veilig mee naar toe kunt nemen. Je kleintje zit heerlijk comfortabel in de draagzak waardoor jij langere wandelingen kunt maken.

Een vakantie of gezellig uitje is altijd leuk, maar hoe ga je de autorit ernaar toe overleven? Met een, twee, of misschien wel meerdere ongeduldige kinderen op de achterbank, kan het een hele opgave zijn. Wanneer je een lange autorit met kinderen op de planning hebt, kun je nooit voorbereid genoeg zijn. De ene vermaakt zich uren met een kleurboekje of spelletje, maar dat geldt niet voor iedereen. Met de onderstaande tips kun je de autorit een stuk aangenamer maken voor jou, je partner en de kinderen!

 1. Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook zeker voor een lange autorit. Om te beginnen is het handig om de route helemaal uit te stippelen. Zorg dat je het juiste adres hebt en alvast invoert in je navigatie. Bekijk de weg en zoek alvast eventuele plekken voor een pauze. Zo hoef je je over deze dingen geen zorgen te maken tijdens de rit zelf. Om het rijden wat comfortabeler te maken kun je een telefoonhouder voor in de auto aanschaffen. Iedereen heeft een goed overzicht van de route en de telefoon blijft stevig zitten. Zorg ook dat je ruim van te voren een inpaklijst hebt met dingen die je nodig hebt tijdens de rit. Denk hierbij aan genoeg eten en drinken, spelletjes, dekentjes voor de kinderen, afsluitbare zakjes voor het geval iemand moet overgeven en schone kleren voor eventuele ongelukjes. Zo kun je met een gerust hart de lange rit starten!

 1. Vermaak voor onderweg

Kinderen kunnen snel hun concentratie verliezen. Zijn ze op het ene moment nog heel blij met een speeltje, dan kunnen ze er op een volgend moment ineens helemaal klaar mee zijn. Zorg voor veel variatie. Denk hierbij een speelgoed, kleurboekjes, knuffels of een tablet voor filmpjes. Een tablet is sowieso een handige uitvinding als je niet te veel spullen wilt meenemen. De kinderen spelen er spelletje op, luisteren muziek of kijken een leuke film. Ben je niet in het bezit van een tablet? Leen dan voor een keer je telefoon uit. Met een paar handige telefoon accessoires is je telefoon in veilige handen en heb je geen overlast van het geluid. Denk hierbij aan een screenprotector, Popsocket voor extra grip of een koptelefoon. Oh ja, vergeet ook niet om een luisterboek te downloaden. De kinderen worden er lekker rustig van en wie weet vallen ze even in slaap. Natuurlijk kun je ook spelletjes spelen zoals: ik zie, ik zie wat jij niet ziet, wie ziet er als eerste een… of ik ga op vakantie en ik neem mee. Hier heb je geen extra bagage voor nodig en iedereen kan meedoen. Tot slot blijven kleine zoethoudertjes altijd werken. Kleine cadeautjes van de HEMA of action doen het altijd goed. Geef aan dat de kinderen op bijvoorbeeld drie bepaalde punten in de reis een klein cadeautje krijgen. Zo zijn ze weer even gefocust op iets nieuws. Zorg wel dat je dezelfde cadeautjes uitkiest of echt zeker weet dat de kinderen onderling geen ruzie krijgen om de cadeautjes. Anders kan de autorit veranderen in een helse reis.

 1. Tussenstops

Als je een lange rit voor de boeg hebt, houd dan genoeg tussenstops. Liever te veel dan te weinig. Kies plekken met speeltoestellen of een groot grasveld. Zo kunnen de kinderen even hun energie kwijt. Lekker rond rennen, tikkertje spelen of schommelen. Ze vermaken zich wel! Stel dat je kinderen het té leuk vinden om te spelen, zorg dan dat je van te voren een tijd afspreekt. Stel bijvoorbeeld de timer op je telefoon in op 30 minuten. Zo is er een duidelijk moment wanneer de tijd voorbij is. Ga ook altijd even naar de wc, ook al zeggen de kinderen dat ze niet moeten. Je kan het maar beter voor zijn, voordat er een ongelukje gebeurt. Op de rustplekken is het erg druk en loopt iedereen door elkaar heen. Zorg daarom altijd voor een goed Motorola Moto G7 hoesje. Door alle drukte kan je telefoon zomaar uit je handen glippen. Dat zou natuurlijk zonde zijn aan de start van een leuke vakantie. Daarnaast hebben de kinderen in deze periode van het jaar je telefoon misschien wel vaker vast dan normaal. Ook dan kun je eventuele schade maar beter voor zijn. Na een pauze van ongeveer een half uur, kun je de reis weer vervolgen. Alle energie is eruit, de plasjes zijn gepleegd en vergeet natuurlijk niet om wat te eten en te drinken. Dit kan natuurlijk ook in de auto, maar even rustig in de buitenlicht genieten van een koffie en een broodje is ook niet verkeerd!

Het is eindelijk zover, je bent zwanger. Een belangrijk onderdeel bij het krijgen van kinderen is het uitzoeken van de kinderwagen. Er zijn talloze soorten en maten kinderwagens beschikbaar, maar welke kies je? Wat is een goede wagen voor zowel jou als voor je kindje? Waar moet je op letten bij het uitzoeken van de optimale kinderwagen? Dit is natuurlijk allereerst afhankelijk van je eigen smaak en wensen maar er zijn altijd zaken om rekening mee te houden. We bespreken hier onder een aantal aandachtspunten.

Ontspannen liggen

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je kiest voor een ergonomische kinderwagen. Dat betekent dat de kinderwagen veilig, doeltreffend en comfortabel is.
De meeste tijd zal jouw baby namelijk onderweg in de kinderwagen liggen, waardoor het aandachtspunt moet zijn dat hij of zij lekker en ontspannen en uiteraard ook veilig ligt. Jouw kindje moet geen voorkeurshouding gaan ontwikkelen. Zo is de Babyzen YOYO een perfect ontworpen ergonomische kinderwagen waarin jouw kind in de juiste houding zit en ligt, hetgeen zorgt voor de beste ontwikkeling van de spieren en gewrichten.

Handzaam in gebruik

Naast dat de ergonomische kinderwagen fijn en prettig moet zijn voor het kind is het ook een essentieel dat de kinderwagen voor de vader of moeder prettig is in het gebruik.  Zo is het fijn als de ergonomische wandelwagen licht en klein is, waardoor je deze eenvoudig opgeklapt en gemakkelijk overal mee naartoe neemt. De Babyzen YoYo is een ideale wandelwagen en uitermate geschikt om mee te nemen in het vliegtuig, vanwege de handzaamheid.

Handzaam in besturing

Naast de vereiste dat de ergonomische kinderwagen klein opgeborgen moet kunnen worden is het ook fijn als je deze met één hand kunt besturen. Zo houd je de andere hand vrij voor bijvoorbeeld het vasthouden van je andere kind, het opnemen van je telefoon of het dragen van een paraplu. Een goede kinderwagen moet schokbestendig en makkelijk te manoeuvreren zijn. Bovendien is deze uitgerust met een boodschappenmand of handige tas.

Op maat

De ergonomische kinderwagen is in veel verschillende kleuren te verkrijgen, waardoor je de kinderwagen naar eigen wens kunt bestellen. Door de ergonomische houding van het kind, de in hoogte verstelbare duwstang, die met één hand geduwd kan worden en de compactheid van de wagen wanneer deze opgevouwen wordt is de Babyzen YOYO de meest ideale ergonomische kinderwagen van dit moment. Zeker voor de vakanties zowel met de auto als met het vliegtuig is de kinderwagen prettig om mee te nemen.

Heeft u genoeg van het kopen van nieuwe luiers? Dan hebben wij de oplossing voor u, wasbare luiers! Deze luiers zijn zodanig ontwikkeld dat ze gewassen en hergebruikt kunnen worden. De luiers zijn geschikt voor verschillende leeftijden.

Met deze wasbare luiers heeft u altijd een schone luier in huis!

De systemen

De wasbare luiers kunt u volgens Billenboetiek indelen in 3 systemen. Deze systemen zijn als volgt ingedeeld:

 1. Het 2-delige systeem. Deze luier bestaat uit 2 onderdelen, namelijk een absorberende basisluier en een waterproef overbroekje. Deze combinatie zorgt ervoor dat de luier geheel waterdicht en betrouwbaar is. Het voordeel van een 2-delig systeem is dat deze luiers geschikt zijn voor verschillende typen kinderen, doordat u de luier exacter om kan doen bij uw kinderen. Het is dus een luier die mee kan gaan in de groei van uw kinderen.
 2. Het alles in 1 systeem. Bij dit systeem zit zowel het waterproef gedeelte als het absorberende gedeelte in 1 luier. Het voordeel bij deze luier is dat de luiers gemakkelijk om te doen zijn bij de kinderen. Deze luiers zijn daarom bij uitstek geschikt wanneer uw kind naar de kinderopvang gaat.
 3. Het inleg systeem. Bij dit systeem is de luier voorzien van een waterafstotend broekje en een absorberende inlegger. Het voordeel bij dit systeem is dat het betaalbaar en eenvoudig te gebruiken is.

Waarom een wasbare luier?

Als u aan een wasbare luier denkt, denkt u waarschijnlijk gelijk aan dat de behoeften van uw kind ook in de wasmachine gaan. Dit is echter niet zo! Door de inlegdoekjes welke u in de luiers kan doen, haalt u de behoeften van het kind uit de luier en kunt u de luier zo in de wasmachine gooien. Aan de wasbare luiers zitten ook veel voordelen, namelijk:

 • Het is goedkoper, want u hoeft niet dagelijks of wekelijks meer luiers bij de supermarkt te halen.
 • Het is beter voor het milieu, omdat u luiers hergebruikt in plaats van elke keer weggegooid worden.
 • De luiers zijn beter voor de kinderhuid.
 • U kunt de diverse luiers met elkaar combineren, waardoor de luiers een leukere uitstraling hebben.

Bent u al overtuigd van alle voordelen van deze wasbare luier?

Een ongeluk zit in een klein hoekje zegt het spreekwoord, maar zo is het vaak ook. Je let even niet op en in een ogenblik heeft je kind een heet glas thee omgetrokken of hebben ze zich bezeerd aan de hoek van de tafel of zitten ze met de vingers tussen de deur.

Allemaal ongelukken die gemakkelijk in en rondom het huis kunnen gebeuren en niet zo gemakkelijk zijn te voorkomen. Jaarlijks belanden er zo’n 150.000 kinderen op de eerste hulp na een ongeluk in huis.

Sommige wonden zijn niet zelf te behandelen en is het inderdaad noodzakelijk om de eerste hulp te bezoeken, maar in sommige gevallen kun je zelf al veel doen bij een ernstige wond en dit zorgt er vaak voor dat erger wordt voorkomen.

Wanneer je kind een splinter oploopt dan is deze vaak makkelijk zelf ter verwijderen. Zorg dat je de splinter zo dicht mogelijk bij de huid vastpakt met een pincet en trek deze er rustig uit. Nadat de splinter verwijderd is, is het belangrijk om de wond goed te ontsmetten. Mocht de splinter wat dieper zitten of lastig te pakken te zijn ga dan toch naar de huisarts.

Ook schaafwonden zijn veel voorkomende wonden bij kinderen. Ook bij deze wonden is wondzorg erg belangrijk! Ontsmet de wond of spoel deze uit onder de kraan, zodat zand en kleine steentjes uit de wond worden gespoeld. Daarna eventueel deppen met een zachte washand. Bij schaafwonden is het vaak niet nodig deze verder te verbinden.

Snijwonden zijn vaak al iets ernstiger. Ook hier is schoonspoelen en ontsmetten het allerbelangrijkst. Ook is het goed om deze wond wel te verbinden, zodat het bloeden gestelpt wordt en er geen vuil meer vanaf buitenaf in de wond kan komen. Mocht het een diepere snijwond zijn dan is een bezoek aan de eerste hulp vaak toch noodzakelijk om de snijwond te laten hechten.

Verder kan het bij bovenstaande wonden raadzaam zijn om een Tetanus prik te halen om zo bacteriën van de straat geen kans te geven!

Nogmaals een ongeluk zit in een klein hoekje en voorkomen is altijd beter dan genezen, maar soms is het niet te voorkomen. Raak dan niet in paniek en behandel je kind rustig of bezoek de eerste hulp!

Toch een van de favoriete hobby’s van menig moeder; shoppen voor je kind. Zeker met de onlineshop mogelijkheden van tegenwoordig maakt het erg makkelijk kleding te kopen voor je kind, baby of dreumes. Het grote voordeel van online shoppen is dat je online kunt vergelijken, maar toch is dat niet altijd waar je op zit te wachten. Elke keer de producten vergelijken kost namelijk veel tijd. Daarom vertel ik je in dit artikel mijn favoriete shopadressen als het gaat om het scoren van de ideale kinderkleding, babykleding en dreumeskleding!

Een van mijn favoriete winkels is de Zara! Uiteraard kennen we Zara vooral van de winkels in de stad, maar ook online hebben ze een enorm gebruiksgemak. De kleding is er bijna altijd op voorraad en je vindt er de leukste kleding. Ze hebben een aparte kinderafdeling in de winkel en dat is op de webshop niet anders. Het is niet per se de goedkoopste optie, maar ik wilde hem toch meenemen!

De H&M kan niet achterblijven. Betreft de winkel zoals bij Zara is uitgelegd, geldt dit ook voor de H&M. De collectie is niet altijd even bij de tijd, maar er zit alsnog enorm leuke kleding tussen. Daarnaast is het wel iets betaalbaarder dan de Zara en daarom ook een goede keuze om eens lekker te shoppen voor de kinderkleding.

Tot slot is er kixx-online.nl. Dit is een webshop die in tegenstelling tot Zara en H&M geen winkel hebben. Hierdoor hebben ze online hun expertise en hebben ze scherpe prijzen. Die expertise uit zich bijvoorbeeld in dat ze snel leveren en een enorm groot assortiment hebben. Er is voor ieder wat wils en je ontkomt er niet aan om er te slagen voor jouw kinderkleding! Leuke kinderkleding merken zijn merken als noppies, b-nosy, quapi, z8 en feetje. De prijzen zijn te vergelijken met Zara en H&M, maar de kwaliteit is toch echt een stuk beter. Bezoek hier de website: www.kixx-online.nl.

Dit waren mijn tips betreft de shopadressen van kinderkleding. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, ruzie in huis om wat er op TV bekeken wordt. De ene wilt de nieuwste aflevering van GTST zien, terwijl de ander per se Say Yes To The Dress op de kijkbuis moet hebben. Het is dan ook helemaal geen slecht idee om wat afspraken te maken met je gezin omtrent het tv kijken. Zo voorkom je discussies en kan iedereen ontspannen genieten van wat entertainment.

Beperk de tijd voor het scherm

Als eerste is het verstandig om het tijdsbestek waarin kinderen aan het beeld gekluisterd zitten wat te beperken. Zo kun je er bijvoorbeeld ’s avonds gezellig samen televisie kijken, en mag er daarna een uurtje op tablet of telefoon ‘gespeeld’ worden. Zo voorkom je vierkante ogen, verbeter je het humeur van alle gezinsleden en breng je samen meer quality time door. Daarbij is het ook nog eens heel gezond.

Werken met themadagen: leuk en gemakkelijk

Door te werken met verschillende themadagen maak je het televisie kijken niet alleen een stuk leuker, ook de afspraken worden een stuk gemakkelijker nageleefd. Heb bijvoorbeeld iedere vrijdag en zaterdag avond een film avond. Iedere film avond mag een ander gezinslid de film van die avond uitkiezen. Een andere avond kan bestemd zijn voor een specifieke tv-show (denk hierbij aan Sterren Dansen op het IJs, The Voice of een dergelijk entertainment programma) die gezellig met het hele gezin samen bekeken wordt. Zo is er geen discussie nodig en breng je ook nog wat gezelligheid in huis.

Beperk de mogelijkheden en voorkom discussie

Door de ruimte voor discussie en onvrede zo klein mogelijk te maken, behoudt je een fijne ontspannen sfeer in huis. Zo kun je bijvoorbeeld tijdsvlakken bespreken waarop een specifiek gezinslid zijn of haar programma kan kijken. Zo kan dochter bijvoorbeeld van 7 tot 8 ’s avonds haar show kijken, kan zoon van 8 tot 9 zijn programma kijken en kijkt vervolgens om 9 uur het hele gezin gezellig samen een film.

Je mag ook nee zeggen

Je probeert zaken in huis vaak zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen. Hoe minder discussie hoe beter, en het liefste toveren we bij iedereen een grote glimlach op het gezicht. Toch lukt dat gewoon niet altijd zoals we zouden willen. Durf dan ook op tijd gewoon ‘nee’ te zeggen. Uiteindelijk zal er toch een persoon in huis moeten zijn die duidelijk de leiding neemt, ook al wordt dit niet altijd gewaardeerd. Het resulteert hoe dan ook in een ontspannen, fijne sfeer in huis.

Pin It