Rubriek

Sexualiteit

Rubriek
In 2022 zei 27 procent van de 75-plussers seksueel actief te zijn, in 2014 was dat nog 16 procent. Van alle Nederlanders van 16 jaar of ouder gaven 7 op de 10 aan in het afgelopen jaar seks te hebben gehad, dat is minder dan in 2014. De afname in seksuele activiteit is het sterkst onder jongeren van 16 tot 25 jaar. Onder vrouwen neemt de seksuele activiteit vanaf 45 jaar wat sterker af dan onder mannen. Dit blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor van CBS, in samenwerking met het RIVM, Rutgers en Soa Aids Nederland.
Aan mensen van 16 jaar of ouder is gevraagd of ze in de afgelopen 12 maanden seks hadden. In 2022 gaf 70 procent van de mensen die deze vraag beantwoordden hierop het antwoord ‘ja’. Daarmee is het aandeel dat seks had lager dan in 2014 (74 procent), toen deze vraag voor het eerst werd gesteld. De afname is vooral zichtbaar onder jongeren (16 tot 25 jaar): van hen was in 2014 nog 63 procent seksueel actief, in 2022 was dat 56 procent. Alleen onder 75-plussers nam het aandeel dat seks had juist toe.seksueel actief

Minder seksueel actief vanaf 55 jaar

De mate waarin mensen seksueel actief zijn, hangt onder meer samen met hun leeftijd. Onder 16- tot 25-jarigen was 56 procent seksueel actief. Onder 25- tot 45-jarigen was dat aandeel met 87 procent het hoogst. Vanaf 55 jaar neemt het percentage mensen dat seksueel actief is af, onder 75-plussers was dit met 27 procent het laagst.

Oudere mannen vaker seksueel actief dan oudere vrouwen

Mannen zijn iets vaker seksueel actief dan vrouwen, met name onder 55-plussers. Dit verschil neemt toe met de leeftijd, en is het grootst onder 75-plussers: van de mannen van 75 jaar of ouder zei 37 procent in de afgelopen 12 maanden seksueel actief te zijn geweest, onder vrouwen van deze leeftijd was dat 18 procent. Hier speelt mee dat oudere vrouwen vaker dan oudere mannen alleenstaand zijn. Dat heeft te maken met leeftijdsverschillen binnen relaties (de man is vaak wat ouder). Daarnaast zijn er, door de hogere levensverwachting van vrouwen, op hogere leeftijd meer vrouwen dan mannen.

Seksueel actief

Samenwonend met partner: vaker seksueel actief

Mensen die samenwonen met een partner zijn over het algemeen vaker seksueel actief dan mensen die zonder partner wonen, dat geldt voor alle leeftijdsgroepen. de groep mensen die zonder partner wonen betreft zowel alleenstaanden, als ouders in een eenoudergezin. Van hen is niet bekend of ze een relatie hebben. Vooral onder 75-plussers die niet samenwonen met een partner ligt het aandeel dat seksueel actief was met 8 procent aanzienlijk lager dan onder samenwonende leeftijdgenoten (41 procent). Dit hangt samen met het lage aandeel ouderen, met name oudere vrouwen, dat seksueel actief is. Onder 75-plussers is het aandeel dat zonder partner woont namelijk relatief hoog, vooral onder vrouwen (van wie meer dan de helft alleen woont). Van de jongeren van 16 tot 35 jaar die zonder partner wonen had 74 procent seks. Bij hun leeftijdsgenoten die samenwonen met een partner was dit 98 procent.

Seksueel actief

Kwart 75-plussers gaf liever geen antwoord

In het onderzoek hoefden deelnemers geen antwoord te geven op de vraag over hun seksuele activiteit. De mogelijkheid om geen antwoord te geven werd actief aangeboden. 12 procent van de deelnemers koos ervoor om bij deze vraag geen antwoord te geven. Jongeren kozen daar minder vaak voor dan ouderen. Van de 16- tot 45-jarigen wilde minder dan 10 procent vragen hierover niet beantwoorden. Daarna loopt dit aandeel op tot 24 procent onder 75-plussers. Vrouwen vanaf 45 jaar wilden de vraag naar hun seksuele activiteit vaker niet beantwoorden dan hun mannelijke leeftijdgenoten.

Nieuwe cijfers seksuele gezondheid en leefstijl

Tegelijk met dit nieuwsbericht over seksuele activiteit zijn ook cijfers over 2022 toegevoegd aan de tabellen over de leefstijlonderwerpen roken, alcoholgebruik, drugsgebruik, bewegen en sporten, over- en ondergewicht, seksuele gezondheid en voeding.

Bronnen

Er zijn diverse manieren om je relatie spannend te houden. Een van deze manieren is om het spannender te maken in de slaapkamer. Dit doe je door eens wat vaker te experimenteren met je partner. Voor zowel mannen als vrouwen kan het een idee zijn om gebruik te maken van seksspeeltjes in de slaapkamer. Ben je een vrouw en wil je dit graag proberen? Dan is een vibrator een seksspeeltje dat het overwegen waard is. Benieuwd naar wat de voordelen hiervan zijn en hoe je hiermee jouw relatie spannend houdt? Lees snel verder, wij zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Je geeft jouw seksleven een boost

Wanneer je als vrouw gebruik maakt van een vibrator en wellicht jouw man ook erotisch speelgoed uitprobeert, dan heeft dit invloed op jouw seksleven. Met een vibrator geef je jouw seksleven snel een boost. Dit heeft te maken met het feit dat je ontdekt wat je fijn vindt en jouw partner kan hier ook wat van opsteken. Je seksleven een boost geven zorgt ervoor dat het weer spannend wordt in de slaapkamer en bovendien dat het seksleven niet in een sleur terechtkomt.

Je bereikt sneller een orgasme

Sommige vrouwen hebben veel moeite met het krijgen van een orgasme. Als dit bij jou ook het geval is, is het mogelijk dat je dit vervelend vindt. Een vibrator helpt jou erbij om sneller een orgasme te bereiken. En dit is niet alleen opwindend voor jou, maar ook voor je partner. Een vibrator gebruiken is ook ideaal voor het voorspel. Ga je op zoek naar een vibrator, dan zijn er talloze soorten om uit te kiezen. Welke vibrator het beste is om te proberen? Op Beste-Vibrator.nl vind je een top 10.

Het versterkt de intimiteit in de relatie

Zijn jij en je partner de laatste tijd maar weinig intiem samen? Misschien is een oorzaak hiervan dat het niet zo spannend meer is in de slaapkamer. Met een seksspeeltje als een vibrator breng je hier verandering in. Je versterkt de intimiteit tussen jou en je partner omdat jullie met iets nieuws experimenteren. Hoe meer je te weten komt over wat je partner fijn vindt en andersom, hoe sterker de intimiteit tussen jullie is. En hoe intiemer jullie zijn, hoe beter dit is voor jullie relatie. Zowel in bed als in het dagelijks leven!

Je relatie spannend houden met een vibrator is dus zeker mogelijk. Het heeft meerdere voordelen om seksspeeltjes te proberen in je relatie, al helemaal als jullie seksleven de laatste tijd wat saai is. Voor zowel vrouwen als mannen zijn er talloze seksspeeltjes te vinden tegenwoordig, dus doe hier vooral onderzoek naar om te kijken naar wat bij jullie past. Mochten jij en je partner enthousiast zijn over het gebruiken van erotisch speelgoed, dan is het goed om zo nu en dan wat nieuws te proberen. Experimenteren in de slaapkamer kan een boost geven aan je relatie, dus wees vooral vaak intiem met elkaar om de relatie spannend te houden.

Wanneer een man impotent is, betekent dat de man geen of niet genoeg sterkte in de penis heeft om een erectie te krijgen of het voor een langere tijd stijf te houden. Dit is een welbekend probleem, waar veel mannen last van hebben. Vaak hebben deze fysieke klachten ook invloed op de relatie met je partner. Het liefdesleven wordt hier namelijk mee verstoord, doordat de kans bestaat dat je partner zich niet bevredigd voelt. Doordat erectieproblemen bij mannen een bekend probleem is, zijn er gelukkig ook inmiddels mogelijke oplossingen voor gevonden, bijvoorbeeld het gebruik van erectiepillen. Uiteraard is de werking hiervan afhankelijk van de hardnekkigheid van het probleem. Erectiepillen werkt niet even goed bij iedere man. Ben jij benieuwd wat je kunt doen om een erectieprobleem op te lossen? In dit artikel lees je hier meer over. 

Hoe werkt een erectiepil?

Wanneer je erectieproblemen ervaart, kun je erectiepillen gebruiken om het probleem op te lossen. Erectiepillen zorgen ervoor dat de bloedvaten in de penis worden verwijd, waardoor er een betere bloedsomloop in de penis zal zijn. Dit zal ervoor zorgen dat de penis zich langer kan vasthouden. De erectiepillen werken meestal na 30 tot 60 minuten. Deze neem je in voordat je seks met je partner wilt hebben. Doordat de pil een lange werkingsduur heeft, kun je de pil ook ruim voor het hebben van seks innemen. Net als andere medicatie, hebben ook erectiepillen bijwerkingen. Vaak hebben mannen last van blozen, hoofdpijn, verstopte neus en in enkele gevallen hartkloppingen. Om de bijwerkingen te voorkomen, is het belangrijk de pillen enkele keren in de week te gebruiken en niet steeds kort achter elkaar. 

Welke soorten pillen zijn er?

Er is een ruim aanbod aan erectiepillen op de markt. Zo zijn er een aantal bekende merken, zoals: Libido Forte, King Active en Vontrix. Libido Forte is een erectiepil dat geschikt is wanneer je meerdere keren kort achter elkaar je een erectie wil hebben. King Active wordt vaak gebruikt wanneer met de werking van een erectiepil wilt uitproberen. Deze pil is daarom per 2 stuks verkrijgbaar. Vontrix is een pil die de snelle werking van de penis bevorderd. Dit komt door een unieke samenstelling van kruiden die in de pil is verwerkt.

Kortom, er is sprake van impotentie wanneer het een man niet lukt een erectie te krijgen of niet lang hard kan houden. Een oplossing voor dit probleem is het gebruik van erectiepillen.

Ben je single en sta je open voor de liefde?  Ben je onderweg naar een heerlijke zonnige vakantie bestemming en toe aan een vakantieliefde. Mocht je met je vakantieliefde iets verder wil gaan dan alleen handen vasthouden en seks wilt gaan hebben volgen hier enkele tips om er later met een goed gevoel op terug te kijken en te voorkomen dat je een soa test thuistest nodig hebt.

Tip 1: Gebruik tijdens de seks altijd een condoom

Het is slim om veilig te vrijen, zo hoef je je achteraf geen zorgen te maken dat je zwanger bent geworden (of iemand zwanger hebt gemaakt) en hoef je je geen zorgen te maken over soa. Soa zijn seksueel overdraagbare ziekten die je op kan lopen via contact met je vagina mond of anus met de vagina, anus of penis van je sekspartner. Een condoom gebruiken verlaagt het risico een soa op te lopen. 

Tip 2: Ga je binnenkort op reis bereid je dan voor door alvast condooms mee te nemen uit Nederland

Overigens kun je in de meeste Europese landen ook gewoon bij de drogist betrouwbare condooms kopen. Let bij de aanschaf van condooms altijd op het CE merkje en de houdbaarheidsdatum. Condooms kan je tijdens je reis het beste in je handbagage stoppen. 

Tip 2 Ga je binnenkort op reis bereid je dan voor door alvast condooms mee te nemen uit Nederland

Tip 3: laat je minstens 1 maand voor vertrek vaccineren tegen hepatitis B

Bezoek je een verre bestemming? En weet je nu al dat de kans groot is dat je daar seks gaat hebben? Bereid je dan goed voor en laat je minstens 1 maand voor vertrek vaccineren tegen hepatitis B. Hepatitis B kan je oplopen via sekscontact en komt in Azie, Afrika en onder andere Zuid-Amerika veel voor. Met twee vaccinaties voor je reis heb je een goede bescherming, de derde injectie kan je na je vakantie halen. De bescherming tegen hepatitis B is na 3 injecties is in veel gevallen 25 jaar. Loop jij risico op hepatitis B? Dan is het verstandig om na de vaccinatie reeks je bloed te laten controleren om te kijken of je een goede bescherming hebt opgebouwd. Natuurlijk blijft het na vaccinatie tegen hepatitis B belangrijk om veilige seks te hebben. Je loopt als je zonder condoom vrijt kans om iets op te lopen.

Stel je bent inmiddels weer terug in Nederland en hebt onveilige seks gehad met een losse sekspartner dan is het verstandig om je te laten testen op soa. Doorloop voor een passend soa test advies de Soa-testwijzer. Hier krijg je advies over welke soa je moet testen bij welk sekscontact. 

Heb je recent risico gelopen op soa; bijvoorbeeld doordat je gisteren onveilig hebt gevreeën? En wil je graag uitsluiten of je een soa hebt opgelopen? Houdt dan rekening met de windowfase. Testen op chlamydia kan bijvoorbeeld pas vanaf 14 dagen na het onveilige sekscontact. Eerder testen kan alleen als je binnen enkele dagen klachten van soa hebt; klachten die kunnen wijzen op een soa zijn; meer afscheiding, pijn bij het plassen, jeuk, irritatie. Geen klachten is echter geen teken dat je niets hebt. Heb je onveilige seks gehad/ zonder condoom gesekst dan is een soa test altijd nodig. 

Soms komt het wel eens voor dat je seksleven even in een dip zit. Kan natuurlijk gebeuren, de meeste mensen maken dat wel eens mee. Het is echter wel een belangrijk onderdeel van je relatie en zorgt onder andere voor intimiteit. Een dipje op z’n tijd is niet erg, zolang je maar met elkaar blijft communiceren en je best blijft doen voor elkaar. Gelukkig kun je er ook prima voor zorgen dat je uit die dip komt, je moet er alleen samen wel even je best voor doen. Seks is niet alleen leuk en fijn, maar ook nog eens goed voor je gezondheid. Des te meer reden om vandaag nog aan de slag te gaan met het boosten van je seksleven.

Libidoverhogende natuurlijke middelen

We kennen allemaal wel de bekende producten zoals oesters, chocola of asperges. Ze zouden libidoverhogend en lustopwekkend zijn. Altijd de moeite waard om te proberen natuurlijk. Maar wist je dat er ook andere natuurlijke voedingsmiddelen bestaan die je libido ten goede komen? Heb je wel eens gehoord van Tribulus Terrestris? Dit is een voedingssupplement, een soort superfood, dat je ook wel kunt zien als een natuurlijke viagra. Het zorgt er (onder andere) voor dat het hormoon testosteron bij mannen wordt verhoogd, wat ervoor zorgt dat het libido toeneemt. Het verhoogd niet alleen het libido, maar draagt ook bij aan een betere weerstand en een sterker lichaam, waardoor je het ook nog eens langer vol kunt houden. Twee vliegen in één klap dus. Het geldt overigens niet alleen voor mannen, maar ook vrouwen kunnen meer seksueel verlangen ontwikkelen bij het gebruik van Tribulus Terrestris. 

Een beetje planning kan geen kwaad

Al te sexy klinkt het niet, maar soms moet je tijd voor seks inplannen in je agenda. Nu is het hebben van seks ‘op commando’ niet altijd even makkelijk. Maar juist door het in te plannen kun je er alvast naar toeleven, wat ervoor kan zorgen dat je je fantasie al een beetje de vrije loop laat en je wat meer in de stemming komt. Je kunt je partner alvast een spannend berichtje sturen en diegene laten weten dat je zin hebt in die avond. Het plannen van seks zegt alleen maar dat je er beide iets aan wilt doen en bewust moeite voor elkaar wilt doen. 

Praat met elkaar

En dan bedoelen we uiteraard niet samen op de bank kletsen met een kopje thee. Veel stellen vinden het lastig om te praten over seks. Maar het is wel essentieel dat je helemaal open en eerlijk met elkaar kunt zijn, zeker op het gebied van seks. Je wilt er namelijk allebei van kunnen genieten. Vertel dus aan je partner wat je lekker en fijn vindt. Misschien lijkt het je leuk om eens te experimenteren met speeltjes, maar heb je dit nooit aan je partner durven te vertellen. Wie weet kom je erachter dat jullie dezelfde gedachten hierover hebben, anders kun je samen tot een manier komen die jullie beide prettig vinden. Bovendien kan het gesprek over seks ook zorgen voor opwinding, wat ineens weer kan leiden tot een leuke avond in de slaapkamer (of ergens anders). 

Verras elkaar met spannende activiteiten

In een relatie is het leuk om elkaar zo nu en dan te verrassen, zo ook op het gebied van seks. Boek eens een spontaan weekend weg, verras je partner met een romantisch etentje (thuis), of verzin iets anders leuks om samen te ondernemen. Wanneer jullie echt weer tijd met elkaar doorbrengen kan de liefde en daarmee ook het seksuele verlangen weer opbloeien. Dit hoeft overigens niet direct iets te zijn zoals een weekend weg, maar kan ook iets kleins zijn, zoals ineens verschijnen in sexy lingerie of spontaan opwindende dingen in je partners oor fluisteren. Als het maar goed voelt in het moment. 

Experimenteren kun je leren

Als je seksleven in een dip zit kan het leuk zijn om eens nieuwe dingen te proberen. Een dip kan ook voortkomen uit het feit dat je elke keer hetzelfde kunstje uitvoert en je het wel gezien hebt. Dat kan uiteraard voor vele wel werken, maar als je merkt dat je daardoor in een dip raakt, is het raadzaam om dat eens onder de loep te nemen. Waar komt het dipje eigenlijk vandaan? Als dat is omdat je constant maar hetzelfde doet, dan kun je het er eens over hebben om te experimenteren, bijvoorbeeld met speeltjes, erotische massages of andere fantasieën die je misschien hebt. Misschien zelfs wel een rollenspel. Zolang jullie je er allebei maar prettig bij voelen, kan dit het proberen waard zijn. 

Fysieke ontspanning is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook je geest. Veel mensen vinden dit een erg vervelend idee. Ze denken dat ze dan moeten hardlopen na het werk. Maar ontspanning is er in allerlei vormen en maten. Dat is altijd iets waar je bewust mee bezig moet zijn. Nu hoeft het niet zo intimiderend te zijn als naar de sportschool gaan, of door de buurt rennen. Deze simpele 4 tips kan je gewoon thuis doen in je slaapkamer.

1.   Rekken en strekken

Je hoeft je niet perse in allemaal rare bochten en posities te wringen om bezig te zijn met je lichaam. Vaak weet je intuïtief al waar je graag wilt strekken. Als je last hebt van je rug, dan ga je automatisch naar achter leunen en met je handen in je onderrug. Of als je last hebt van je nek, dan ga je automatisch heen en weer bewegen. Dit is hetzelfde effect, alleen doe je het nu iets van 10 minuten iets bewuster. Je kan een alarm zetten of de klok in de gaten houden, als je dat prettig vindt. Natuurlijk kan je ook gewoon apps downloaden hiervoor, of online oefeningen opzoeken. Zorg er dan wel voor dat je het simpel houdt voor jezelf. Wat je ook doet, rekken en strekken is bewezen goed voor je bloedcirculatie. Ook krijg je een groter bereik in je gewrichten en natuurlijk worden je spieren er flexibeler van

2.   Muziek

Ook muziek helpt bij ontspanning. Natuurlijk moet je dan wel een beetje selectief zijn over wat je gaat luisteren, maar met gezond verstand kies je de juiste muziek wel uit. Ook kan je tegenwoordig overal spotify afspeellijsten voor vinden. Dus je kan gewoon intypen: “ontspanning” en dan vind je er al genoeg. Ga eens muziek luisteren als je de afwas doet, of als je de was doet. Schroom ook vooral niet om mee te dansen met de muziek. Desnoods zing je lekker vals en hard mee, zoals je dat deed als kind. Dit geeft je lichaam een seintje dat je mag ontspannen.

3.   Zelfzorg in elke vorm en maat

Tegenwoordig ligt er grote druk op zelfzorg. Er bevindt zich ook een vast idee onder mensen wat het precies inhoudt, het meeste heeft te maken met de uiterlijk. Je kan hierbij denken aan gezichtsmaskers, nagellak, een dag in een spa. Maar je kan ook gewoon gaan zwemmen, een boekje lezen, of een boswandeling maken. Iets waarbij je het doet puur omdat jij het leuk vindt en fijn vindt is het belangrijkste aspect. Als je nog niet zo goed weet wat ontspannen betekent voor jou, probeer dan verschillende dingen uit. Noteer in een dagboekje hoe je je erbij voelt. Wie weet ontdek jij wel je nieuwe hobby.

4.   Intimiteit

Ja, daar komt hij toch nog om de hoek kijken. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, maar de meeste mensen zijn gebaat bij fysiek contact. Echte intimiteit kun je natuurlijk niet afdwingen. Het gaat namelijk om een gevoel. Dat gevoel moet vanuit jou komen. Het is belangrijk dat je je hiervoor altijd veilig voelt. Het gaat juist om dat je je grenzen kan aangeven en misschien wel verlengen. Het is een soort speeltijd voor volwassenen. Als je geen partner hebt, kan je natuurlijk altijd een vibrator kopen. Er is tegenwoordig een groot aanbod van verschillende soorten, zoals de wand vibrator. Dit is misschien spannend en nieuw. Maar natuurlijk kan je dat soort dingen anoniem laten bezorgen. Dat haalt ook wat druk weg. Heb vertrouwen in je eigen lichaam, merk bij jezelf op wat dit voor je fysieke en mentale staat doet.

Is het voor jou een gespreksonderwerp dat je liever uit de weg gaat? Of praat je net zo gemakkelijk over seks als dat je dat over bijvoorbeeld de dagelijks boodschappen zou doen? Misschien ligt het ook wel een beetje aan het gezelschap waarin je verkeert. Seks bespreken met je ouders of schoonouders, dat is iets waar de meeste mensen niet aan moeten denken. Erover praten met je partner of met goede vrienden of vriendinnen, al dan niet op een lacherige manier, daar zijn we meer aan gewend.

Waarom is het zo lastig?

Ben jij iemand die niet gemakkelijk over seks praat? Geen zorgen, je bent echt niet de enige. Voor de meeste mensen geldt dat het echt niet hun favoriete gespreksonderwerp is, zeker niet als het om (semi) serieuze gesprekken gaat.

Hoe komt dat eigenlijk? Waarom kennen we die schroom om er over te praten, het is toch heel normaal? Klopt. Toch is het best logisch dat we het vaak liever een beetje voor onszelf houden. Seks is voor de meeste mensen iets intiems, iets dat zij alleen met de eigen partner delen. Het gaat om een moment waarop we op ons kwetsbaarst zijn, ons helemaal laten gaan en dingen doen of zeggen die de buitenwereld niet van ons hoeft te weten. Dat je dit liever voor jezelf wilt houden, dat is helemaal niet zo gek. Het is zelfs prima, je hoeft tenslotte niet alles over jezelf en je leven te delen met anderen.

Weet dat alles normaal is

Weet dat alles normaal is

Juist voor wie niet zo gemakkelijk over seks praat, kan het soms lastig zijn om seks als iets ‘normaals’ te zien. Als iets dat iedereen doet, waar je vooral lekker van moet genieten, en waar je je zeker niet voor hoeft te schamen. Dat laatste is echt belangrijk, want alleen als je jezelf echt durft te laten gaan zal je echt genieten van seks. Zet je schaamte dus overboord, en geniet!

Weet ook dat alles waar je van geniet normaal is. Ook al hoor je er niet snel mensen over praten. Met je vrienden of vriendinnen je nieuwe anal toys bespreken is, zelfs voor mensen die best gemakkelijk over seks in het algemeen praten, vaak niet heel gebruikelijk. Daardoor zou je kunnen denken dat je de enige bent met deze voorkeur, maar wees niet bang: een kleine blik in het assortiment van een sexshop leert dat er een flinke doelgroep is die hiervan geniet.

Niet over seks praten is, als je het onderwerp liever vermijdt, helemaal geen probleem. Zolang je maar niet vergeet dat niet erover praten niet betekent dat niemand eraan doet. In tegendeel zelfs! Houd het voor jezelf of praat erover, de keuze is aan jou, als je er maar van geniet.

Het jaar 2020 staat voor een groot deel in het teken van gezondheid. Door het Corona Virus zijn we ons er nog bewuster van geworden dat een gezonde levensstijl belangrijk kan zijn om te herstellen van bijvoorbeeld dit virus. Belangrijk is dus om voldoende te sporten, gezond te eten, maar ook een goed seksleven draagt bij aan de gezondheid!

Lagere bloeddruk:
Seks kan heel spannend zijn, maar heeft gelijk voor vele van ons ook een ontspannende werking en dit zorgt er weer voor dat de hoogte van onze bloeddruk verlaagd wordt. Het helpt beter met stress om te gaan op korte maar zeker ook op lange terugmijn.

Knuffelhormoon:
Knuffelen met andere buiten uw eigen huishouden om is even niet mogelijk, terwijl het knuffelhormoon juist zo goed voor ons is. Dit hormoon komt ook vrij bij intimiteit of een vrijpartij. Het zorgt er voor dat u zich aangetrokken voelt tot uw partner. U zich veiliger en vertrouwder voelt en dat u minder angst ervaart. U kunt dus niet alleen genieten van de seks zelf ook daarna heeft het nog een goede invloed op uw gesteldheid.

Heerlijke nachtrust:
Het hierboven genoemde knuffelhormoon dat vrij komt tijdens de vrijpartij zorgt dus voor een rustiger en ontspannen gevoel. En hoe valt u beter in slaap? Precies wanneer we ontspannen zijn en u rust in het hoofd ervaart.

Geen sekspartner
Heeft u geen relatie of heeft u behoeft om uzelf te ontspannen en te verwennen? Dan kan een seksspeeltje een uitkomst zijn. U kunt dan kiezen voor realistische dildo’s of realistische vibrators. Ze zijn mooi vormgegeven en ze voelen aan als een echte penis. Een dildo wordt door zowel mannen als vrouwen gebruikt. Over het algemeen zijn dit type dildo’s de eerste opstap naar een seksspeeltje. Naast vibrators zijn dildo’s nog steeds de populairste sextoys die verkrijgbaar zijn.

Blijf gezond en geniet! Dat is belangrijk in deze tijd, maar eigenlijk altijd.

Valt het u op dat u de laatste tijd minder zin heeft in seks dan voorheen? Dit kan duiden op een verlaagd libido en dit kan in relaties voor veel problemen zorgen. De vrouw zal vaker geen zin hebben in seks als een man. In het begin van een relatie zal de libido een stuk hoger liggen dan later in de relatie. Wilt u graag meer zin krijgen in Seks, er zijn een aantal tips die hierbij zullen helpen.

Leef stress vrij

Wellicht is dit voor veel mensen onmogelijk maar het is goed om te letten op uw stress en dit te verlagen. Stress kan vrij komen bij een plotselinge gebeurtenis zoals een overval, het lichaam zal dan alle onnodige lichaamsfuncties uitzetten waaronder ook de zin in seks. Tegenwoordig wordt er echter veel meer stress ervaren waardoor het langdurig de zin in seks uit kan zetten. Probeer zo veel mogelijk stress factoren te bannen of zorg er voor dat u een goede manier heeft om dit aan te pakken. Zonder stress zult u een stuk rustiger worden en zal de seksdrive terug komen.

Minder Roken

Het stofje nicotine wat in sigaretten zit kan zorgen voor een laag libido. Het verminderd namelijk de doorbloeding in de intieme delen waardoor er minder zin is in seks. Door te stoppen met roken of in ieder geval minder te roken.

Zorg voor minder afleiding

Wanneer er op de slaapkamer een tv staat Zult u maar liefst de helft minder sekt hebben. Staat er bij u op de slaapkamer een TV dan is het goed om deze toch de deur uit te doen. Dit geldt ook voor telefoons die naast het bed liggen. Zorg dus dat u afleiding weg haalt in de slaapkamer.

Blijf fit

Wanneer u fit bent en lekker in uw vel zit zult u ook meer zin in seks hebben. U voelt zich dan waarschijnlijk ook meer aantrekkelijk en dat is te merken. Slaat u normaal wel eens de sport school over? Voor uw seksdrive is het misschien toch wel goed om wel te gaan.

Er is dus een manier op uw libido omhoog te krijgen met een aantal kleine tips.

Liefde is natuurlijk al iets zo oud als de weg naar Rome. Het brengt ons vaak veel geluk, maar kan ook voor verdriet zorgen. Zeker wanneer de liefde niet wordt beantwoord door de gene die u lief heeft of wanneer een letterlijke afstand is tussen u en uw geliefde.

Maar zoals gezegd is liefde ook goed voor de gezondheid. Er wordt bij het gevoel van liefde of verliefdheid een hormoon door de hersenen aangemaakt die ons prettig en gelukkig laten voelen. De hormonen die ons lichaam aanmaken of activeren zijn: dopamine, noradrenaline, serotonine. Ze geven ons een gevoel van energie en sommige vergelijken dit zelfs met een high gevoel. Alleen dit is al een reden om de liefde niet uit de weg te gaan.

Genieten op afstand

Is dit door afstand makkelijker gezegd dan gedaan dan zijn er tegenwoordig ook hulpmiddelen die liefde en verwennerij op afstand mogelijk maken. Door op afstand het genot van je partner te bedienen, kom je toch weer wat dichter naar elkaar toe. Zalig om de controle uit handen te geven, verrukkelijk om je te laten leiden door de grillen van je partner en heerlijk om te bepalen wanneer en hoe je partner geniet. Is jouw hoofd al op hol geslagen? Kijk dan is naar deze sextoy die op afstand te bedienen is, Satisfyer Connect App sextoys.

Is dit speeltje voor mij geschikt?

App gestuurde sextoys zijn natuurlijk geschikt voor verschillende relaties, maar zijn het ultieme speeltje voor stelletjes. De meeste modellen lenen zich er perfect voor om op afstand van elkaar te genieten. Zonder dat je partner naast je ligt, kan hij of zij jou doen laten zinderen van genot. Ook als je wel bij elkaar in de buurt bent, heeft dit speeltje veel voordelen. Je geeft immers de controle uit handen en bent overgeleverd aan de grillen van je partner. Wil je ook even rondkijken bij meer app gestuurde sextoys dan is dit een mooie plek om even rond te kijken.

Samen de liefde bespreken

Zoals eerder aangegeven is liefde dus goed voor de gezondheid. Iedereen beleeft liefde anders. Belangrijk is dan ook om je wensen en gevoelens te bespreken met je partner. Dus lijkt het jou leuk en spannend om gebruik te maken van een sextoy, bespreek dit dan met je partner. Zo weet je of hij of zij hier ook voor in is en dan kunnen jullie samen genieten en de liefde naar een ander level brengen. Liefde is kan namelijk zorgen voor, minder stress, beter slaapritme, energieboost voor je hart en verkleind de kans op een depressie.

Kortom omarm de liefde en elkaar als is het dan op afstand!

Pin It