Rubriek

Sexualiteit

Rubriek

Soms komt het wel eens voor dat je seksleven even in een dip zit. Kan natuurlijk gebeuren, de meeste mensen maken dat wel eens mee. Het is echter wel een belangrijk onderdeel van je relatie en zorgt onder andere voor intimiteit. Een dipje op z’n tijd is niet erg, zolang je maar met elkaar blijft communiceren en je best blijft doen voor elkaar. Gelukkig kun je er ook prima voor zorgen dat je uit die dip komt, je moet er alleen samen wel even je best voor doen. Seks is niet alleen leuk en fijn, maar ook nog eens goed voor je gezondheid. Des te meer reden om vandaag nog aan de slag te gaan met het boosten van je seksleven.

Libidoverhogende natuurlijke middelen

We kennen allemaal wel de bekende producten zoals oesters, chocola of asperges. Ze zouden libidoverhogend en lustopwekkend zijn. Altijd de moeite waard om te proberen natuurlijk. Maar wist je dat er ook andere natuurlijke voedingsmiddelen bestaan die je libido ten goede komen? Heb je wel eens gehoord van Tribulus Terrestris? Dit is een voedingssupplement, een soort superfood, dat je ook wel kunt zien als een natuurlijke viagra. Het zorgt er (onder andere) voor dat het hormoon testosteron bij mannen wordt verhoogd, wat ervoor zorgt dat het libido toeneemt. Het verhoogd niet alleen het libido, maar draagt ook bij aan een betere weerstand en een sterker lichaam, waardoor je het ook nog eens langer vol kunt houden. Twee vliegen in één klap dus. Het geldt overigens niet alleen voor mannen, maar ook vrouwen kunnen meer seksueel verlangen ontwikkelen bij het gebruik van Tribulus Terrestris. 

Een beetje planning kan geen kwaad

Al te sexy klinkt het niet, maar soms moet je tijd voor seks inplannen in je agenda. Nu is het hebben van seks ‘op commando’ niet altijd even makkelijk. Maar juist door het in te plannen kun je er alvast naar toeleven, wat ervoor kan zorgen dat je je fantasie al een beetje de vrije loop laat en je wat meer in de stemming komt. Je kunt je partner alvast een spannend berichtje sturen en diegene laten weten dat je zin hebt in die avond. Het plannen van seks zegt alleen maar dat je er beide iets aan wilt doen en bewust moeite voor elkaar wilt doen. 

Praat met elkaar

En dan bedoelen we uiteraard niet samen op de bank kletsen met een kopje thee. Veel stellen vinden het lastig om te praten over seks. Maar het is wel essentieel dat je helemaal open en eerlijk met elkaar kunt zijn, zeker op het gebied van seks. Je wilt er namelijk allebei van kunnen genieten. Vertel dus aan je partner wat je lekker en fijn vindt. Misschien lijkt het je leuk om eens te experimenteren met speeltjes, maar heb je dit nooit aan je partner durven te vertellen. Wie weet kom je erachter dat jullie dezelfde gedachten hierover hebben, anders kun je samen tot een manier komen die jullie beide prettig vinden. Bovendien kan het gesprek over seks ook zorgen voor opwinding, wat ineens weer kan leiden tot een leuke avond in de slaapkamer (of ergens anders). 

Verras elkaar met spannende activiteiten

In een relatie is het leuk om elkaar zo nu en dan te verrassen, zo ook op het gebied van seks. Boek eens een spontaan weekend weg, verras je partner met een romantisch etentje (thuis), of verzin iets anders leuks om samen te ondernemen. Wanneer jullie echt weer tijd met elkaar doorbrengen kan de liefde en daarmee ook het seksuele verlangen weer opbloeien. Dit hoeft overigens niet direct iets te zijn zoals een weekend weg, maar kan ook iets kleins zijn, zoals ineens verschijnen in sexy lingerie of spontaan opwindende dingen in je partners oor fluisteren. Als het maar goed voelt in het moment. 

Experimenteren kun je leren

Als je seksleven in een dip zit kan het leuk zijn om eens nieuwe dingen te proberen. Een dip kan ook voortkomen uit het feit dat je elke keer hetzelfde kunstje uitvoert en je het wel gezien hebt. Dat kan uiteraard voor vele wel werken, maar als je merkt dat je daardoor in een dip raakt, is het raadzaam om dat eens onder de loep te nemen. Waar komt het dipje eigenlijk vandaan? Als dat is omdat je constant maar hetzelfde doet, dan kun je het er eens over hebben om te experimenteren, bijvoorbeeld met speeltjes, erotische massages of andere fantasieën die je misschien hebt. Misschien zelfs wel een rollenspel. Zolang jullie je er allebei maar prettig bij voelen, kan dit het proberen waard zijn. 

Fysieke ontspanning is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook je geest. Veel mensen vinden dit een erg vervelend idee. Ze denken dat ze dan moeten hardlopen na het werk. Maar ontspanning is er in allerlei vormen en maten. Dat is altijd iets waar je bewust mee bezig moet zijn. Nu hoeft het niet zo intimiderend te zijn als naar de sportschool gaan, of door de buurt rennen. Deze simpele 4 tips kan je gewoon thuis doen in je slaapkamer.

1.   Rekken en strekken

Je hoeft je niet perse in allemaal rare bochten en posities te wringen om bezig te zijn met je lichaam. Vaak weet je intuïtief al waar je graag wilt strekken. Als je last hebt van je rug, dan ga je automatisch naar achter leunen en met je handen in je onderrug. Of als je last hebt van je nek, dan ga je automatisch heen en weer bewegen. Dit is hetzelfde effect, alleen doe je het nu iets van 10 minuten iets bewuster. Je kan een alarm zetten of de klok in de gaten houden, als je dat prettig vindt. Natuurlijk kan je ook gewoon apps downloaden hiervoor, of online oefeningen opzoeken. Zorg er dan wel voor dat je het simpel houdt voor jezelf. Wat je ook doet, rekken en strekken is bewezen goed voor je bloedcirculatie. Ook krijg je een groter bereik in je gewrichten en natuurlijk worden je spieren er flexibeler van

2.   Muziek

Ook muziek helpt bij ontspanning. Natuurlijk moet je dan wel een beetje selectief zijn over wat je gaat luisteren, maar met gezond verstand kies je de juiste muziek wel uit. Ook kan je tegenwoordig overal spotify afspeellijsten voor vinden. Dus je kan gewoon intypen: “ontspanning” en dan vind je er al genoeg. Ga eens muziek luisteren als je de afwas doet, of als je de was doet. Schroom ook vooral niet om mee te dansen met de muziek. Desnoods zing je lekker vals en hard mee, zoals je dat deed als kind. Dit geeft je lichaam een seintje dat je mag ontspannen.

3.   Zelfzorg in elke vorm en maat

Tegenwoordig ligt er grote druk op zelfzorg. Er bevindt zich ook een vast idee onder mensen wat het precies inhoudt, het meeste heeft te maken met de uiterlijk. Je kan hierbij denken aan gezichtsmaskers, nagellak, een dag in een spa. Maar je kan ook gewoon gaan zwemmen, een boekje lezen, of een boswandeling maken. Iets waarbij je het doet puur omdat jij het leuk vindt en fijn vindt is het belangrijkste aspect. Als je nog niet zo goed weet wat ontspannen betekent voor jou, probeer dan verschillende dingen uit. Noteer in een dagboekje hoe je je erbij voelt. Wie weet ontdek jij wel je nieuwe hobby.

4.   Intimiteit

Ja, daar komt hij toch nog om de hoek kijken. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, maar de meeste mensen zijn gebaat bij fysiek contact. Echte intimiteit kun je natuurlijk niet afdwingen. Het gaat namelijk om een gevoel. Dat gevoel moet vanuit jou komen. Het is belangrijk dat je je hiervoor altijd veilig voelt. Het gaat juist om dat je je grenzen kan aangeven en misschien wel verlengen. Het is een soort speeltijd voor volwassenen. Als je geen partner hebt, kan je natuurlijk altijd een vibrator kopen. Er is tegenwoordig een groot aanbod van verschillende soorten, zoals de wand vibrator. Dit is misschien spannend en nieuw. Maar natuurlijk kan je dat soort dingen anoniem laten bezorgen. Dat haalt ook wat druk weg. Heb vertrouwen in je eigen lichaam, merk bij jezelf op wat dit voor je fysieke en mentale staat doet.

Is het voor jou een gespreksonderwerp dat je liever uit de weg gaat? Of praat je net zo gemakkelijk over seks als dat je dat over bijvoorbeeld de dagelijks boodschappen zou doen? Misschien ligt het ook wel een beetje aan het gezelschap waarin je verkeert. Seks bespreken met je ouders of schoonouders, dat is iets waar de meeste mensen niet aan moeten denken. Erover praten met je partner of met goede vrienden of vriendinnen, al dan niet op een lacherige manier, daar zijn we meer aan gewend.

Waarom is het zo lastig?

Ben jij iemand die niet gemakkelijk over seks praat? Geen zorgen, je bent echt niet de enige. Voor de meeste mensen geldt dat het echt niet hun favoriete gespreksonderwerp is, zeker niet als het om (semi) serieuze gesprekken gaat.

Hoe komt dat eigenlijk? Waarom kennen we die schroom om er over te praten, het is toch heel normaal? Klopt. Toch is het best logisch dat we het vaak liever een beetje voor onszelf houden. Seks is voor de meeste mensen iets intiems, iets dat zij alleen met de eigen partner delen. Het gaat om een moment waarop we op ons kwetsbaarst zijn, ons helemaal laten gaan en dingen doen of zeggen die de buitenwereld niet van ons hoeft te weten. Dat je dit liever voor jezelf wilt houden, dat is helemaal niet zo gek. Het is zelfs prima, je hoeft tenslotte niet alles over jezelf en je leven te delen met anderen.

Weet dat alles normaal is

Weet dat alles normaal is

Juist voor wie niet zo gemakkelijk over seks praat, kan het soms lastig zijn om seks als iets ‘normaals’ te zien. Als iets dat iedereen doet, waar je vooral lekker van moet genieten, en waar je je zeker niet voor hoeft te schamen. Dat laatste is echt belangrijk, want alleen als je jezelf echt durft te laten gaan zal je echt genieten van seks. Zet je schaamte dus overboord, en geniet!

Weet ook dat alles waar je van geniet normaal is. Ook al hoor je er niet snel mensen over praten. Met je vrienden of vriendinnen je nieuwe anal toys bespreken is, zelfs voor mensen die best gemakkelijk over seks in het algemeen praten, vaak niet heel gebruikelijk. Daardoor zou je kunnen denken dat je de enige bent met deze voorkeur, maar wees niet bang: een kleine blik in het assortiment van een sexshop leert dat er een flinke doelgroep is die hiervan geniet.

Niet over seks praten is, als je het onderwerp liever vermijdt, helemaal geen probleem. Zolang je maar niet vergeet dat niet erover praten niet betekent dat niemand eraan doet. In tegendeel zelfs! Houd het voor jezelf of praat erover, de keuze is aan jou, als je er maar van geniet.

Het jaar 2020 staat voor een groot deel in het teken van gezondheid. Door het Corona Virus zijn we ons er nog bewuster van geworden dat een gezonde levensstijl belangrijk kan zijn om te herstellen van bijvoorbeeld dit virus. Belangrijk is dus om voldoende te sporten, gezond te eten, maar ook een goed seksleven draagt bij aan de gezondheid!

Lagere bloeddruk:
Seks kan heel spannend zijn, maar heeft gelijk voor vele van ons ook een ontspannende werking en dit zorgt er weer voor dat de hoogte van onze bloeddruk verlaagd wordt. Het helpt beter met stress om te gaan op korte maar zeker ook op lange terugmijn.

Knuffelhormoon:
Knuffelen met andere buiten uw eigen huishouden om is even niet mogelijk, terwijl het knuffelhormoon juist zo goed voor ons is. Dit hormoon komt ook vrij bij intimiteit of een vrijpartij. Het zorgt er voor dat u zich aangetrokken voelt tot uw partner. U zich veiliger en vertrouwder voelt en dat u minder angst ervaart. U kunt dus niet alleen genieten van de seks zelf ook daarna heeft het nog een goede invloed op uw gesteldheid.

Heerlijke nachtrust:
Het hierboven genoemde knuffelhormoon dat vrij komt tijdens de vrijpartij zorgt dus voor een rustiger en ontspannen gevoel. En hoe valt u beter in slaap? Precies wanneer we ontspannen zijn en u rust in het hoofd ervaart.

Geen sekspartner
Heeft u geen relatie of heeft u behoeft om uzelf te ontspannen en te verwennen? Dan kan een seksspeeltje een uitkomst zijn. U kunt dan kiezen voor realistische dildo’s of realistische vibrators. Ze zijn mooi vormgegeven en ze voelen aan als een echte penis. Een dildo wordt door zowel mannen als vrouwen gebruikt. Over het algemeen zijn dit type dildo’s de eerste opstap naar een seksspeeltje. Naast vibrators zijn dildo’s nog steeds de populairste sextoys die verkrijgbaar zijn.

Blijf gezond en geniet! Dat is belangrijk in deze tijd, maar eigenlijk altijd.

Valt het u op dat u de laatste tijd minder zin heeft in seks dan voorheen? Dit kan duiden op een verlaagd libido en dit kan in relaties voor veel problemen zorgen. De vrouw zal vaker geen zin hebben in seks als een man. In het begin van een relatie zal de libido een stuk hoger liggen dan later in de relatie. Wilt u graag meer zin krijgen in Seks, er zijn een aantal tips die hierbij zullen helpen.

Leef stress vrij

Wellicht is dit voor veel mensen onmogelijk maar het is goed om te letten op uw stress en dit te verlagen. Stress kan vrij komen bij een plotselinge gebeurtenis zoals een overval, het lichaam zal dan alle onnodige lichaamsfuncties uitzetten waaronder ook de zin in seks. Tegenwoordig wordt er echter veel meer stress ervaren waardoor het langdurig de zin in seks uit kan zetten. Probeer zo veel mogelijk stress factoren te bannen of zorg er voor dat u een goede manier heeft om dit aan te pakken. Zonder stress zult u een stuk rustiger worden en zal de seksdrive terug komen.

Minder Roken

Het stofje nicotine wat in sigaretten zit kan zorgen voor een laag libido. Het verminderd namelijk de doorbloeding in de intieme delen waardoor er minder zin is in seks. Door te stoppen met roken of in ieder geval minder te roken.

Zorg voor minder afleiding

Wanneer er op de slaapkamer een tv staat Zult u maar liefst de helft minder sekt hebben. Staat er bij u op de slaapkamer een TV dan is het goed om deze toch de deur uit te doen. Dit geldt ook voor telefoons die naast het bed liggen. Zorg dus dat u afleiding weg haalt in de slaapkamer.

Blijf fit

Wanneer u fit bent en lekker in uw vel zit zult u ook meer zin in seks hebben. U voelt zich dan waarschijnlijk ook meer aantrekkelijk en dat is te merken. Slaat u normaal wel eens de sport school over? Voor uw seksdrive is het misschien toch wel goed om wel te gaan.

Er is dus een manier op uw libido omhoog te krijgen met een aantal kleine tips.

Liefde is natuurlijk al iets zo oud als de weg naar Rome. Het brengt ons vaak veel geluk, maar kan ook voor verdriet zorgen. Zeker wanneer de liefde niet wordt beantwoord door de gene die u lief heeft of wanneer een letterlijke afstand is tussen u en uw geliefde.

Maar zoals gezegd is liefde ook goed voor de gezondheid. Er wordt bij het gevoel van liefde of verliefdheid een hormoon door de hersenen aangemaakt die ons prettig en gelukkig laten voelen. De hormonen die ons lichaam aanmaken of activeren zijn: dopamine, noradrenaline, serotonine. Ze geven ons een gevoel van energie en sommige vergelijken dit zelfs met een high gevoel. Alleen dit is al een reden om de liefde niet uit de weg te gaan.

Genieten op afstand

Is dit door afstand makkelijker gezegd dan gedaan dan zijn er tegenwoordig ook hulpmiddelen die liefde en verwennerij op afstand mogelijk maken. Door op afstand het genot van je partner te bedienen, kom je toch weer wat dichter naar elkaar toe. Zalig om de controle uit handen te geven, verrukkelijk om je te laten leiden door de grillen van je partner en heerlijk om te bepalen wanneer en hoe je partner geniet. Is jouw hoofd al op hol geslagen? Kijk dan is naar deze sextoy die op afstand te bedienen is, Satisfyer Connect App sextoys.

Is dit speeltje voor mij geschikt?

App gestuurde sextoys zijn natuurlijk geschikt voor verschillende relaties, maar zijn het ultieme speeltje voor stelletjes. De meeste modellen lenen zich er perfect voor om op afstand van elkaar te genieten. Zonder dat je partner naast je ligt, kan hij of zij jou doen laten zinderen van genot. Ook als je wel bij elkaar in de buurt bent, heeft dit speeltje veel voordelen. Je geeft immers de controle uit handen en bent overgeleverd aan de grillen van je partner. Wil je ook even rondkijken bij meer app gestuurde sextoys dan is dit een mooie plek om even rond te kijken.

Samen de liefde bespreken

Zoals eerder aangegeven is liefde dus goed voor de gezondheid. Iedereen beleeft liefde anders. Belangrijk is dan ook om je wensen en gevoelens te bespreken met je partner. Dus lijkt het jou leuk en spannend om gebruik te maken van een sextoy, bespreek dit dan met je partner. Zo weet je of hij of zij hier ook voor in is en dan kunnen jullie samen genieten en de liefde naar een ander level brengen. Liefde is kan namelijk zorgen voor, minder stress, beter slaapritme, energieboost voor je hart en verkleind de kans op een depressie.

Kortom omarm de liefde en elkaar als is het dan op afstand!

Vroeger toen er nog geen mobieltjes en Netflix was hadden we meer oog voor elkaar. Wanneer u thuis komt wordt er meer tijd aan elkaar besteed zonder afgeleid te raken door een mobieltje. Er was nog geen afleiding in bed en mensen hadden vaker seks als nu. Tegenwoordig wordt meer dan de helft afgeleid in bed door hun telefoon en zal de kans op seks dus minder worden.

Irritaties door mobieltjes

Ongeveer 70 procent denk dat telefoongebruik ten kosten gaat van hun seks leven. In de meeste gevallen durven ze hier niets van te zeggen en zal hier dus geen verandering in komen. We weten beter wat een vage bekende vandaag gedaan heeft als hoe de dag van uw partner er uit heeft gezien. Een telefoon hoort dan eigenlijk ook helemaal niet thuis op de slaapkamer en voor de meest zal de verleiding dan toch te groot zijn. Het beste is om een goede wekker te halen zo hoeft u uw telefoon niet meer als wekker te gebruiken en kunt u deze buiten de slaapkamer laten. Zo krijgt u steeds meer plezier in bed.

Beter gebruik door ouderen

Niet iedereen heeft natuurlijk ook een mobiele telefoon maar als ouderen er al een hebben dan zullen ze deze makkelijke en vaker weg leggen. Zo wordt de telefoon direct op het nachtkastje gelegd of zal deze zelfs helemaal buiten de kamer blijven. Een klein deel klaagt dat ze minder vaak seks hebben maar tegenover de jongeren is dit een groot verschil. Ze hebben vaak ook een echte wekker en gebruiken niet hun telefoon hiervoor.

Bingwatchen met Netflix

Niet alleen een telefoon kan leiden tot minder seks maar ook Netflix zorgt voor minder zin in Seks. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 1 op de 5 minder vaak zin heeft in seks dan ze eigenlijk zouden willen. Van die ene nieuwe film die net op Netflix is komen te staan of die spannende serie die jullie samen gaan bingwatchen. De avond kan er een stuk anders uit zien zonder deze films of series. Er is natuurlijk ook geen reclame tijdens een Netflix film of serie dus er is geen pauze om toch even oog voor elkaar te hebben.

Geen TV maar Netflix

Bij de meeste gaat de voorkeur uit naar het kijken van een film of serie op Netflix. Op TV zijn niet altijd de gewenst films op of niet op het juiste moment. Er is dan nog steeds vaak ruzie over de afstandsbediening en iets wat jullie beide leuk vinden is niet vaak op TV. Wanneer jullie alles al gezien hebben en er alleen nog herhalingen op zijn dan is de keuze voor Netflix al snel gemaakt. Hier is van alles op te zien en jullie kunnen kiezen wat jullie beide leuk vinden. Zo komt er natuurlijk ook geen discussie maar zet het naar een aflevering uit om tot elkaar te komen.

Hebben we wel genoeg seks? Want seks, zeggen Britse onderzoekers, kan gezond zijn en gelukkig maken. En hoewel moeilijk te bewijzen is dat seks gezond en gelukkig maakt, adviseert de Britse gezondheidsraad een actief seksleven expliciet aan, met de claim: ‘elke week seks helpt bij de afweer van ziektes’.

Onderzoek

Het onderzoek laat zien dat gezonde, werkende mensen met een goed inkomen seksueel actiever zijn dan mensen met lage inkomens en een slechtere gezondheid. Er bestaat een verschil tussen de afname van seks naarmate mensen ouder worden en het feit dat mensen vaak minder seks hebben naarmate de relatie langer duurt.

Frequentie

Mannen en vrouwen zijn vaak onzeker over de frequentie. Frequentie is overigens minder relevant dan kwaliteit. Minder dan één keer per week hebben vijf van de zes 25-plussers in Nederland seks. Dat blijkt uit het laatste grote Nederlandse seksonderzoek. De norm van twee keer per week wordt dus door de meeste stellen niet gehaald. Een minderheid is van mening te weinig seks te hebben.

Beleving

Als Nederlanders ontevreden zijn over hun seksleven, gaat het meestal over de frequentie: een kwart van de mannen en een op de vijf vrouwen is hier ontevreden over. De meeste ondervraagden zijn overigens tevreden over hun seksleven, zeggen ze in het onderzoek. In het onderzoek is naar porno kijken en masturberen met bijvoorbeeld hulpmiddelen zoals vibrators of masturbators niet als seksueel gedrag meegenomen. Het zou evenwel interessant zijn om soloseks te onderzoeken en ontdekken of dit een invloed heeft op partnerseks.

De meest overtuigende verklaring voor minder seks vinden de onderzoekers de stress en drukte van het moderne leven; het voortdurend combineren van werk, gezin en vrije tijd. Vraagteken blijft bij dit soort onderzoeken is de eerlijkheid van mensen. Bij de frequentie overschatten mannen zichzelf vaak, terwijl vrouwen eerder te laag zitten.

Misschien is het voor sommige mensen wel herkenbaar. U heeft zin in seks maar uw partner niet of andersom. Dit kan voor veel frustratie zorgen binnen de relatie, als u weet wat de oorzaak is kunt u hier wellicht iets tegen doen.

Wat is libido?

Als iemand een hoog libido heeft wijst dit op een grote behoefte aan seks. Als dit laag is dan uiteraard wat minder of helemaal niet. In de pubertijd is het libido meestal het hoogst omdat er dan veel hormonen in het lichaam zijn. Libido kan ook hoger liggen door verliefdheid. Naarmate u langer bij elkaar bent zal de echte verliefdheid overgaan en zal de zin in seks lager worden. Ongeveer 20% van de mannen kampt met een laag libido.

Oorzaken van een laag libido?

Het is belangrijk om de oorzaak te weten van een laag libido. Zodra u weet hoe dit komt kunt u hier ook een verandering in maken. Maakt de juiste aanpassingen en u zult merken dat u meer zin in seks zult hebben.

 • Minder zelfvertrouwen
  Als mannen een laag zelfvertrouwen hebben kan dit zorgen voor een laag libido. Bij veel zelfvertrouwen durven mannen meer dingen te ondernemen zo ook op het gebied van seks. Minder zelfvertrouwen kan ook voortkomen uit een eerdere gebeurtenis zoals het ontslag of het niet tevreden zijn met het lichaam. Dit kan uiteraard weer overgaan en zal het libido weer hoger worden.
 • Te weinig testosteron
  Het stofje testosteron zorgt er eigenlijk voor dat u zin heeft in seks. Als u een tekort heeft aan testosteron kan dit zorgen voor een lager libido. Een tekort van testosteron komt voor bij 1 op de 10 mannen tussen de 40 en 79 jaar. Een bekende oorzaak hiervan is een dikke buik. Buikvet heeft namelijk een negatieve invloed op testosteron. Het kan dus helpen om wat kilo’s en dus wat buikvet kwijt te raken.
 • Alcohol
  Het effect van alcohol kan bij iedereen wat verschillen. Bij één of twee glazen alcohol zal het libido juist wat omhoog gaan. De glazen daarna zullen de zin op seks juist verminderen. Bij regelmatig alcohol gebruik zal dit juist zorgen voor een laag libido.
 • Stress en vermoeidheid
  Heeft u het altijd druk op het werk of wordt er veel van u verwacht dan kan de druk en de spanning toe nemen. U zult met andere dingen bezig zijn en zal minder snel denken aan seks. Als u thuis ook erg druk bent door kinderen of geldproblemen waar u zich mee bezig houdt is er vaak alleen behoefte aan slapen.
 • Problemen in de relatie
  Als u binnen de relatie veel ruzie heeft zal dit ook niet helpen. Seks wordt dan vaak geweigerd of vermeden. Een ruzie kan soms erg dwars zitten en voor mannen zal de zin in seks weer beter worden als de ruzie of discussie uitgepraat is.

Wat helpt om uw libido omhoog te krijgen?

Als u werkt aan de bovenstaande punten zal het libido weer een stuk hoger worden. Er zijn ook een aantal dingen waardoor u het libido een boost kunt geven. Als u veel sport en met name krachttraining zal er meer testosteron aangemaakt worden in het lichaam. Het testosteron gaat ook vaak naar het vet in het lichaam dus als u meer sport heeft u minder vet en zal het testosteron dus extra hoog zijn. Een goede nachtrust is ook erg belangrijk, zorg ervoor dat u minimaal 8 uur slaapt.

Het hebben van seks is niet alleen fijn, het heeft nog veel meer voordelen en werkingen. Het is erg goed voor het lichaam en geeft u ook een boost. Welke andere voordelen zitten er aan seks?

Natuurlijke pijnstiller

Tijdens het hebben van seks wordt de pijngrens enorm verhoogd. Dit komt door het stofje endorfine dat dan extra aangemaakt wordt. Dit kan bijvoorbeeld helpen tegen hoofdpijn, rugpijn en veel meer andere kwaaltjes.

Van seks gaat u sneller slapen

Door alle inspanning die u tijdens de sekst heeft zult u daarna moe zijn en makkelijk in slaap kunnen vallen. Er worden dan ook veel hormonen aangemaakt en daarbij komt ook het stofje Oxytocine vrij. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en geeft een kalmerende werking dit helpt ook bij het inslaap vallen.

Goed voor hart en bloedvaten

Door seks te hebben gaat uw hart een stuk sneller kloppen dan normaal en wordt het bloed veel sneller door het lichaam geleid. Doordat het bloed zo snel stroomt worden de bloedvaten weer gereinigd en zult u minder snel hartproblemen krijgen.

Seks als sport

Al uw spieren zullen zich inspannen ook spieren die u in het dagelijkse leven minder gebruikt. U blijft daardoor fit en u kunt zelfs tot 300 calorieën verbranden. U krijgt dus betere spieren en een betere conditie, maar u zult hierdoor ook flexibel en lenig zijn.

Verhoogde weerstand

Er is onderzoek gedaan naar een verhoogde weerstand als u vaker seks heeft. Uit het onderzoek is gebleken dat mensen die vaker seks hebben meer immunoglobuline A bij zich dragen. Dit stofje beschermt u tegen indringers zoals bacteriën en virussen.

U kunt dus gezond en fit blijven door vaker seks te hebben. Het gebrek aan seks is ook een reden waardoor mensen gaan scheiden. Houdt u zelf en uw relatie dus gezond. 

Pin It