Rubriek

Guilty Pleasures

Rubriek

De kroegen en restaurants zijn weer open, tijd om er weer heerlijk op uit te gaan. Heeft u een leuk avondje met uw partner of met vrienden waarbij er flink wat gedronken wordt? Dan is het natuurlijk fijn dat u hier de volgende dag geen last van heeft. Hoe kunt u er voor zorgen dat u er voor dat u zo min mogelijk last heeft van uw kater?

Drink water

Het beste is om de avond zelf na de drankjes nog minimaal een liter water te drinken. Dit helpt namelijk direct om de gifstoffen af te voeren. Dit werkt niet wanneer u dit de volgende ochtend doet omdat alles dan al opgenomen is in het bloed. Het kan natuurlijk wel zijn dat u dan ’s nachts naar het toilet moet maar zo zorgt u wel voor minder hoofdpijn de volgende dag.

Eieren eten tegen een kater

Niet alleen eieren maar ook ander vettig eten kan helpen bij een kater. Dit neutraliseert de alcohol waardoor u minder klachten zult ervaren. Zo kunt u de ochten beginnen met een gebakken of gekookt ei maar u kunt dit ook voor het drinken doen. U kunt niet om een lege maag drinken dus begint u dan al met een ei dan wordt alles direct geneutraliseerd.

Drink thee

Veel mensen proberen hun hoofdpijn en kater weg te krijgen door het drinken van koffie. Echter is het verstandiger om thee te drinken. Dit is een stuk rustiger voor de maag wanneer deze helemaal van slag is. In de meeste gevallen komt hoofdpijn ook door uitdroging door de alcohol. Thee kan dit vocht dan ook beter aanvullen als koffie.

Eet banaan

Deze tip zullen nog niet veel mensen kennen maar het werkt erg goed. Zo heeft het een zuurremmende werking wat uw maag tot rust kan brengen. De suikers zorgen ook nog eens voor een boost waardoor u zich wat beter gaat voelen. Daarnaast bevatten ze kalium wat helpt bij het verwijderen van afvalstoffen zoals alcohol.

We hebben allemaal wel dingen waarvoor we ’s nachts wel wakker gemaakt mogen worden. Bij de een is dit misschien paprika chips, lasagne of een reep chocola? Dit verschilt erg per persoon natuurlijk maar dit is vaak niet iets gezonds. Hoe kunnen we toch blijven genieten zonder deze guilty pleasure helemaal te bannen?

Gezonde chips

Veel mensen vinden iets hartigs en zoutigs in de avond heerlijk. Op een zaterdag avond wordt dan ook vaak een zak chips open getrokken. Af en toe is dit geen probleem maar wanneer deze zak ook door de weeks open gaat of misschien eerder op de dag al kunt u dit beter vervangen. Kies dit keer eens voor groente chips! Deze zijn veel gezonder en bevatten vaak ook minder zout als de gewone chips. Het beste is nog om ze zelf te maken maar dat kan nog eens erg lastig zijn.

Pizza met groente

Voor veel mensen is pizza niet alleen lekker maar ook erg makkelijk. Waarschijnlijk heeft u nog een voorraad van deze guilty pleasure in de diepvries liggen die u zo in de oven kunt schuiven. Er zijn ook pizza’s met een speciale groente bodem zo komt u aan genoeg groente en vervangt de echte bodem die veel vetter is. Natuurlijk is ook dit zelf te maken maar dan is het niet zo snel en makkelijk wanneer u haast of weinig tijd heeft.

Lekkere koekjes

Wie kan er nou koekjes laten liggen? Lekker voor tussen door bij de koffie of thee of gewoon omdat u er zin in heeft. In de winkel zult u uzelf betrappen dat u koekjes pakt met chocola of de gene die het grootst zijn. Dat is natuurlijk niet slim wanneer u gezond bezig wilt zijn. Kies eens koekjes uit met haver en rozijnen deze zijn een stuk gezonder en nog steeds heel lekker voor bij de thee. Ze zijn ook makkelijk zelf te maken dus vul uw koekjes trommel af en toe met deze lekkere maar gezonde koekjes.

Frietjes uit de oven

kunt u de frietjes nooit laten staan? Wanneer ze in de frituur pan zijn geweest zitten ze natuurlijk helemaal onder de olie en kunnen ze ook nog eens lekker klef zijn. Maak dit keer eens uw eigen frietjes en doe deze in de oven. Zo komt er veel minder olie aan te pas en kunt u het ook nog variëren met zoete aardappel of knolselderij. Probeer ook eens zuinig te zijn met de saus die u gebruikt. Wanneer u veel mayonaise gebruikt zal dit ook niet veel goeds doen dus probeer de mayonaise eens weg te zetten nadat u iets op uw bordt hebt gedaan.

Zoete ijsjes

Niet alleen wanneer het warm weer is hebben sommige zin in ijs. Gewoon na het eten een toetje kan bij sommige niet missen. Roomijs met chocola of een hoorntje is niet bepaald goed voor de lijn. Vervang deze guilty pleasure liever voor een water ijsje of maakt zelf ijs met yoghurt en fruit.

Suiker is natuurlijk niet heel gezond voor ons lichaam. Welke kleine stappen kunnen we zetten om gezonder te leven met minder suiker. Als u te veel suikers eet kan dit zelfs lijden tot diabetes en dat is natuurlijk niet wat we willen.

Wat doet suiker met uw lichaam

Wanneer u zoetigheid eet kan dit als eerst effect hebben op uw tanden en u zult merken dat u sneller gaatjes krijgt als andere. Door zoetigheid te eten komt er een stofje dopamine vrij in de hersenen dat een gevoel van beloning geeft waardoor u sneller weer iets zoets zal pakken. Door te veel suikers te eten zult u ook overgewicht ervaren en dan is natuurlijk ook de kans op Diabetes type 2 veel groter.

Minder suiker in dranken

Wat natuurlijk het aller beste is om water te drinken, veel wordt er ook gekozen voor andere dranken. Er kunnen goede wissels gemaakt worden waardoor u al een hoop minder suikers zal drinken als anders. Zo kunt het beste gezoete melkdranken vervangen voor normale melk. Frisdranken zoals cola en sinas zitten ook vol met suiker dus vervang dit beter eens door water met een smaakje of stap over naar ranja. Probeer ook eens koffie en thee te drinken zonder suiker.

Snoep vervangen voor fruit

Deze overgang is voor veel mensen natuurlijk lastig, een stuk taart in ruilen voor een appel is natuurlijk niet waar iedereen op zit te wachten. Fruit kan echter ook zoet zijn en bevatten meer natuurlijk suikers als snoep. Probeer eerst te beginnen met kleine dingen en gooi niet in een keer uw hele ritme om. Er is dan meer kans dat u terug valt in uw oude gewoontes. Vervang eerst eens die koek tussend e middag voor een banaan. Gaat dit een tijdje goed dan kunt u de volgende ongezonde snack gaan vervangen.

Gezond dessert

Waar vaak veel suikers in schuil gaan zijn de lekkere toetjes na het eten. Probeer eens een neutrale yoghurt of griekse yoghurt en voeg daarbij vers fruit en noten toe. U kunt ook een klein beetje honing toe voegen om het iets zoeter te maken, natuurlijk niet te veel maar dit is al een stuk beter als de andere toetjes.

Misschien herkent u het wel, is er meer stress in uw leven dan zult u meer zin hebben in chocola? Is dit wellicht een goed excuus of is er echte een reden waarom we zin in chocola krijgen. Chocola eten kan af en en toe geen kwaad maar of het helpt tegen stress leest u verder in dit bericht.

Meer cortisol door stress

Wanneer u veel stress ervaart zal uw lichaam meer cortisol aanmaken. Dit stofje helpt om stressvolle periodes te door staan en het geeft u dan ook meer adrenaline. Hierdoor kunt u sneller handelen en dit kan in sommige situaties helpen om zaken sneller af te kunnen handelen. Doordat het lichaam langere tijd meer adrenaline aanmaakt zal er ook meer behoefte zijn aan suiker. De voorkeur gaat dan uit naar snelle suikers dat in chocola zit maar ook koekjes doen het goed.

Pure chocola

Uit onderzoek is gebleken dat pure chocola ook echt tegen de stress zelf werkt. Dit is dus alleen bij pure chocolade en dan ook het liefst een reep met meer dan 70%. Hoe hoger de cacao concentratie hoe hogere impact het heeft op geheugen, weerstand en uw stemming. U kunt af en toe dus gerust een reep chocola te voor zijn halen.

Geluksgevoel

Door stress voelt u zich vaak ook minder gelukkig en minder vrolijk. Door deze reden kunt u ook meer zin hebben in stress. In chocola zitten ook stofjes die u gelukkiger kunnen laten voelen en is ook een bron van magnesium. Magnesium kan ook zorgen voor een rustgevende werking vaak wordt er ook extra magnesium in genomen wanneer iemand slecht slaapt. Het kan dus al helpen met een stukje chocola om te zorgen voor meer rust.

Het kan af en toe geen kwaad om een reep chocola in huis te halen om stress tegen te gaan en te zorgen voor meer rust.

We kennen het allemaal wel, geen zin hebben om te koken. Heeft u niet de juiste boodschappen in huis om er iets lekkers mee op tafel te zetten of heeft u gewoon zin in dat ene lekkere gerecht van een restaurant. Je kan er voor kiezen om een heerlijk gerecht thuis te laten bezorgen of de boodschappen van een heerlijk gerecht thuis te laten bezorgen.Wat zijn de optie?

Lekker uit eten maar dan thuis

Bestel heerlijk eten bij jou uit de buurt. Zo kunt u nog steeds genieten van een heerlijk gerecht en steunt u het lokale restaurant. U kunt dit bestellen via Thuisbezorgd, hier kunt u uw adres invullen en komen alleen de restaurants naar voren die ook bij u kunnen bezorgen. U kunt het ook verder specificeren door bijvoorbeeld op sushi, burger of Chinees te klikken. Dan komen alleen de locaties naar voren die dit hebben. Bij elke locatie wordt aangegeven waar u uit kunt kiezen, er zijn altijd genoeg mogelijkheden hiervoor.

Recepten en ingrediënten om thuis heerlijk te koken

Zoek een heerlijk recept uit en de ingrediënten krijgt u gewoon thuis bezorgd, dat is pas handig. Via Hello fresh kunt u een box bestellen en zit alles in de doos, de producten, recept en hoe u het klaar moet maken. U kunt kiezen uit verschillende boxen, een standaard, vegetarische, snel en makkelijk of de familiebox. Elke week zijn er weer andere recepten waar u uit kunt kiezen dus als u dit vaker wilt doen kunt u elke keer uit andere recepten kiezen. U kunt zelf het aantal personen aangeven voor hoeveel dit is en de gewenste aantal maaltijden. Thuis moet u nog wel zelf koken maar dit wordt een stuk leuker zo.

Laat alles thuis bezorgen

Wilt u niet alleen een heerlijk diner? U kunt bij Deliveroo van alles thuis laten bezorgen, van een heerlijk broodje voor de lunch tot donuts voor bij de koffie. Als u de plaats aangeeft waar u woont komt alles naar voren. Van een lunchroom tot een hotdog kraam, soms kunt u ook gewoon wat boodschappen thuis laten bezorgen. Weet u nu al wat u vanavond wilt eten? U kunt nu al bestellen om iets in de avond bezorgt te krijgen. Woont u in de buurt is het soms ook gewoon mogelijk om het op te halen.

Met deze tips kunt u vast genieten van een heerlijke maaltijd. Smakelijk eten!

Snacken op zijn tijd is geen probleem

Je moet er toch niet aan denken nooit meer te kunnen genieten van een patatje, een frikandel of een portie bitterballen? Het vervelende is alleen dat je er soms een naar gevoel aan overhoudt. Is het eigenlijk wel zo goed voor de gezondheid om te snacken? Als we het hebben over goed voor je lichaam zorgen, is vooral matigheid en afwisseling van groot belang. Uiteraard mag je af en toe genieten van een lekkere snack, maar doe dit niet om de dag of nog vaker. Wil je nog gezonder snacken voortaan? Kies dan voor een Airfryer. In dat geval is op zijn tijd smullen van een of andere snack zeker geen issue meer.

Waarom een Airfryer gezonder is dan een frituurpan

Ga je frituren in de frituurpan, dan heb je frituurvet of olie nodig. Dit zorgt automatisch voor zeer veel calorieën. Gebruik je bijvoorbeeld frituurolie, dan moet je voor zo’n 100 ml al rekening houden met meer dan 900kcal. Ga je voortaan gebruik maken van een Airfryer, dan heb je helemaal geen olie of vet meer nodig. Dat is onmogelijk, denk je wellicht. Hoe krijg je dan een maaltijdje met patatten klaar? Nou, dat is heel eenvoudig, want dit apparaat werkt simpelweg door middel van lucht. Je gaat je frikandel of kroket gewoon frituren met hete lucht. Dit scheelt echt enorm veel calorieën. Frituur je de patat in de frituurpan, dan moet je per portie rekening houden met zo’n 450 kcal. Komt de patat uit de Airfryer? Dan mag je rekenen op minder dan 150 kcal. Dat is best een heel verschil. Hierdoor kun je concluderen dat frituren absoluut op een verantwoorde manier mogelijk is met een Airfryer.

Verschillende soorten Airfryers

Er zijn verschillende modellen, soorten en typen Airfryers verkrijgbaar. Als je een huishouden van 2 personen hebt, is een standaard Airfryer een goede optie. De inhoud van de pan is afhankelijk van het merk en type dat je kiest. Wil je echter met meerdere personen tegelijk patat eten, dan is het handiger om een Airfryer XL of Airfryer XXL aan te schaffen. Het is immers heel vervelend als je iedere keer heel lang op de volgende patat moet wachten. Of wanneer je niet met elkaar tegelijk kunt eten. De Airfryer XL biedt zo’n 30 tot 50% meer inhoud dan het gewone model.

Nog meer voordelen van de Airfryer

Afgezien van het feit dat frituren gezonder wordt als je geen gebruik meer maakt van een frituurpan, zijn er nog meer voordelen te noemen van de Airfryer. Wat denk je van de volgende aspecten?

  • Goedkoper. Wellicht vind je dit een beetje vreemd om te lezen. De aanschafprijs ligt tenslotte redelijk hoog. Dat is waar, maar als je regelmatig gebruikmaakt van de Airfryer heb je dit bedrag zo terugverdiend. Je zou eens moeten uitrekenen hoeveel geld je jaarlijks kwijt bent aan frituurvet of frituurolie. Dit is over het algemeen echt niet goedkoop. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de pan zo min schoon te maken en het vet of de olie maar een paar keer per jaar te vervangen, maar of dat nu zo gezond is? Gemiddeld zul je aan frituurvet of frituurolie toch al snel zo’n 60 euro per jaar kwijt zijn. Dit is voorgoed verleden tijd wanneer je gaat frituren door middel van hete lucht.
  • Scheelt veel tijd en gedoe aan schoonmaken
    Waarschijnlijk zag je er altijd tegen op om de frituurpan schoon te maken. Wat een gedoe elke keer weer om al dat vet te verwijderen. Omdat je bij de Airfryer geen vet gebruikt, zal het schoonmaken een fluitje van een cent zijn. Alle onderdelen kunnen eruit worden gehaald en het is ook een goede optie om ze te reinigen in de vaatwasser.
  • Geen vette vingers of vette borden meer
    Misschien irriteerde jij je er ook wel aan? In de eerste plaats is het al niet heel gezond om de kinderen vaak patat te geven, maar daarnaast eten jongens en meisjes nogal graag met hun vingers. Je weet vast wel hoe vet die worden als er wat patatjes zijn vastgepakt. Maak je de snacks en frites voortaan klaar in de Airfryer, dan hoef je hier niet bang meer voor te zijn.

Airfryer is multifunctioneel

Met een Aifryer kun je veel meer dan alleen patat bakken. Dit apparaat is echt multifunctioneel. Vrijwel alle vleessoorten zijn te bereiden in de Airfryer. Een groot voordeel hierbij is dat je voortaan ook bij het klaarmaken van vlees geen vet meer hoeft te gebruiken. Uiteraard is het wel mogelijk om wat (gezonde) olie toe te voegen voor extra smaak. Ook vis en gefrituurde hapjes kunnen worden bereid in de Airfryer. Of wat denk je van allerlei aardappelgerechten? Aardappelschijfjes, aardappelblokjes of aardappelkroketjes bakken op deze manier heerlijk bruin. Wil je echt gezond eten, dan heb je vast en zeker veel groente op het menu staan. Ook die zijn prima te bereiden op deze manier. Je kunt wel het beste kiezen voor wat stevigere groentesoorten zoals wortels, paprika, pompoen of courgette. Ideaal om ze op deze manier te roosteren. En bovendien supergezond.

Airfryer recepten

Wil je wat meer inspiratie en lijkt het je wel handig om wat Airfryer recepten te hebben? Meestal wordt er al een aantal recepten meegeleverd als je een Airfryer bestelt. Ook op internet is van alles te vinden. Een handige tip is wellicht alvast het volgende: voortaan maak je ook heel eenvoudig gezonde tussendoortjes. Wanneer je bewust bezig bent met een gezond voedingspatroon, kan het best weleens lastig zijn om voor gezonde tussendoortjes te zorgen. Dit kan perfect door middel van de Airfryer. Wat denk je bijvoorbeeld van geroosterde amandelen? Ook voor het maken van gezond gebak draai je voortaan je hand niet meer om. Meer dan genoeg voordelen van de Airfryer of de Airfryer XL. Op deze manier wordt het nog eenvoudiger om gezond te eten en te leven.

Het is bijna december.. En december is de dikmaakmaand! Sinterklaas, kerst, oud&nieuw! Overal zijn de lekkernijen weer te vinden. Wilt u sinterklaas doorkomen zonder al te veel aan te komen? Dan hebben wij hier een aantal tips en trucs voor u!

Sinterklaastijd
Al maanden van tevoren liggen de pepernoten en andere sinterklaaslekkernijen in de winkels. Wilt u niet te veel aankomen? Zorg er dan voor dat u al dat sinterklaassnoepgoed pas in huis haalt als het ook echt sinterklaastijd is. Helemaal niet erg. Zo blijft u gezonder én blijft dit snoepgoed ook echt speciaal.

Sinterklaasavond
Het is sinterklaasavond. Tijd voor een boel cadeautjes en een boel snoep! Ik hoor steeds vaker dat mensen dan niet avondeten, of maar weinig avondeten omdat er zo veel gesnoept gaat worden. Het is niet de bedoeling dat u voor zoiets ineens een avondmaaltijd gaat overslaan. Een zware maaltijd is ook echt niet nodig, houdt het gewoon licht. Dan heeft u nog wel wat ruimte voor het snoepgoed én u heeft uw gezonde voedingsstoffen al binnen.

Gezond snoepgoed
Gezond snoepgoed? Of misschien eerder minder ongezond snoepgoed? Taaitaai, echte authentieke pepernoten en schuimpjes zijn wat minder ongezond dan (chocolade) kruidnoten, chocoladeletters/muntjes en gevuld speculaas. Wat u ook eet, prop u zelf er niet mee vol. Een klein stukje is meer dan genoeg. Denk aan alle verzadigde vetten en calorieën!

Eigen snoepgoed
Wilt u even heel wat anders doen met het snoepgoed? Verzin eens wat gezonds! Ooit gehoord van de Appeltjes van Oranje? Bestaande uit mandarijn, worteltjes en stukjes oranje paprika. Vervang de chocolademelk met light chocolademelk. De kruidnoten worden pepernoten. Er is genoeg te vervangen! Heeft u zelf ook nog gezonde sinterklaasideeën? Deel ze met ons op www.facebook.com/health.nl

Op een gezonde wijze friet eten

Bent u een voorstander van gezond eten, zeker wanneer het gaat om frituren? Dit is uitstekend te realiseren met een nieuwe frituurpan die op de markt is gebracht. Het is namelijk mogelijk om te frituren zonder vet en toch voor een heerlijke maaltijd te kunnen zorgen. Dit kan met een vetvrije friteuse. Er zijn een aantal opties mogelijk om gezond te frituren. Om u een indruk te geven, worden er hier een aantal mogelijkheden toegelicht!

De friteuse van Jet Fryer

Er is een vetvrije friteuse op de markt verkrijgbaar en dat is bijvoorbeeld de Jet Fryer. Er is geen frituurolie nodig, maar er wordt gebruik gemaakt van een hete straal. Die zorgt ervoor dat de producten in de frituurpan worden bestraald. Het is niet alleen mogelijk om te frituren met deze frituurpan, maar ook braden, grillen en roosteren behoren tot de mogelijkheden. Daarmee kunt u gezond frituren zonder vet!

Frituren in kokosolie

Naast een vetvrije frituurpan, is het mogelijk om ook op andere manier gezond te frituren. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van kokosolie. Deze olie gaat niet alleen langer mee, het zorgt ook voor minder giftige stoffen. Dit komt vanwege het hoge aantal verzadigde vetzuren in de kokosolie. Biologische kokosolie is de beste kokosolie om te gebruiken in de frituurpan.

Tips voor gezond frituren

Gezond frituren heeft ook alles te maken met hoe vaak u de olie ververst in de frituurpan. Na 5 tot 7 keer kunt u dit het beste doen. Maar ook het zeven van de olie na gebruik is aan te raden. Het gaat niet alleen langer mee, het blijft ook lekkerder. Wanneer u de olie gaat verversen, is het belangrijk dat u de oude olie in zijn geheel weggooit en vervangt door nieuwe olie.

Af en toe heb je gewoon zin een tussendoortje, hoe goed je ook je best doet op een gezond ontbijt of een gezonde lunch. Het is niet erg om af en toe snacken, als je dit maar op een goede manier doet. Je gezonde levensstijl of dieet kan hier namelijk door vallen of staan. Ikzelf krijg het altijd behoorlijk moeilijk aan het eind van de werkdag.

Het wachten op het openbaar vervoer rond etenstijd is ook altijd een moeilijk moment. Op veel stations kun je namelijk alleen kaasbroodjes vinden die glimmen van het vet, frietjes en co en loempia’s. Ook tijdens het winkelen en in het bijzonder het bezoeken van een meubel outlet maakt veel mensen erg hongering. Daar spelen de eettentjes slim op in, maar laat je niet te makkelijk verleiden!

Hieronder vind je enkele lekkere gezonde snacks die je makkelijk in je bureaula of tas kunt bewaren voor de moeilijke momenten.

Gezonde snacks 1: amandelen
Amandelen zijn de ultieme gezonde snack. Niet alleen zijn ze super gezond, maar ze bevatten ook nog eens eiwitten. Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je niet snel teveel eet. Amandelen zijn droog en blijven heel lang goed. De ideale gezonde snack voor onderweg. Neem wel de ongezouten versie.

amandelen 2

Gezond snacks 2: pure chocolade
Pure chocolade gezond? Zeker weten! Als een reep minstens 78% cacao bevat ben je gezond bezig. Deze pure chocoladerepen bevatten veel antioxidanten en verlagen bovendien de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

chocolade

Gezonde snacks 3: worteltjes
Ben je toch de supermarkt op het station binnengelokt? Ga dan voor een zakje wortelen. Met alle vitaminen in worteltjes horen deze zeker in het rijtje gezonde snacks, maar ook zijn ze fris en lessen ze de dorst. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat worteltjes goed zijn voor de ogen.

wortels

Gezonde snacks 4: rozijnen
Rozijnen kun je relatief goedkoop krijgen en ook deze geven je snel een voldaan gevoel. In rozijnen zit kalium en deze stof helpt je bloeddruk verlagen. Het is bewezen dat mensen die 10 weken achter elkaar rozijnen als gezonde snack namen hun bloeddruk met 10 punten zagen zakken. Let wel op: gedroogd fruit bevat suiker, dus overdrijf niet.

rozijnen

Gezonde snacks 5: olijven
Je moet ervan houden, maar olijven behoren zeer zeker in de top 5 van gezonde snacks. Olijven zitten vol gezonde vetten, vezels om de stoelgang te bevorderen en vitamine E. Ook zitten er weinig calorieën in olijven. Kijk uit dat je je bakje goed afsluit in je tas en neem een vorkje mee voor dit gezonde tussendoortje.

olijven

Nederlanders geven niet alleen veel geld uit aan snoep en snacks, maar juist ook aan snackgroente zoals snacktomaatjes, komkommertjes en minipaprika’s. In 2012 werd in de Nederlandse supermarkten in totaal voor ruim 27 miljoen euro aan snackgroente uitgegeven.

De aankopen van snackgroente zijn van 2009 tot en met 2012 met 337% gestegen, terwijl de groei van snoep in de afgelopen vijf jaar slechts met 16% is toegenomen. Dit laatste blijkt uit gegevens van het Studiecentrum Snacks en Zoetwaren. Met name de snacktomaatjes zijn erg in trek bij de Nederlanders. Deze tomaatjes vertegenwoordigen 92% van de totale omzet van snackgroente. In 2012 gaven Nederlanders in de supermarkt 25 miljoen euro uit aan deze slimme snoepjes, boordevol vitaminen.

De snacktomaatjes in zakjes van 200 en 250 gram, maakte een groei door van 2 miljoen stuks in 2009 naar ruim 10 miljoen stuks in 2012. De snacktomaatjes verpakt in een emmer van 500 gram werd in 2011 geïntroduceerd. In één jaar tijd is de verkoop van deze verpakking uitgekomen op 1,7 miljoen stuks.
De vraag naar komkommertjes blijft stabiel. De minipaprika’s kende twee jaar geleden een kleine dip, maar de vraag naar dit gezonde tussendoortje nam vorig jaar beduidend toe.

De snacktomaatjes, komkommertjes en minipaprika’s bevatten veel goede voedingsstoffen, zitten in handige meeneemverpakkingen en passen dus perfect in een verantwoord voedingspatroon.

Pin It