Rubriek

Gebit

Rubriek

Als je op zoek bent naar een orthodontist in de buurt van Rotterdam, dan ben je bij Ortho Rotterdam aan het juiste adres. Ortho Rotterdam is namelijk dé specialist op het gebied van orthodontie en biedt alle mogelijke behandelingen aan om ervoor te zorgen dat jij weer een gezonde en mooie glimlach hebt. In deze blog vertel ik je waarom Ortho Rotterdam de beste keuze is voor een gezonde glimlach.

Ervaren en deskundige orthodontisten

Allereerst heeft Ortho Rotterdam een team van ervaren en deskundige orthodontisten die altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en ontwikkelingen binnen de orthodontie. Ze hebben allemaal een opleiding gevolgd aan een gerenommeerde universiteit en hebben daarnaast jarenlange ervaring in het vak. Hierdoor kunnen ze jou de beste zorg en behandeling bieden die er op dit moment mogelijk is. Bovendien hebben de orthodontisten van Ortho Rotterdam oog voor jou als persoon en niet alleen voor je gebit. Ze willen namelijk graag dat jij je op je gemak voelt tijdens de behandelingen en zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij je op je gemak voelt.

De nieuwste en meest geavanceerde apparatuur

Ten tweede maakt Ortho Rotterdam gebruik van de nieuwste en meest geavanceerde apparatuur om ervoor te zorgen dat jouw behandeling zo effectief en comfortabel mogelijk verloopt. Zo beschikt Ortho Rotterdam over digitale röntgenapparatuur, waarmee ze snel en nauwkeurig een beeld kunnen krijgen van de stand van je gebit en de ontwikkeling van je tanden en kiezen. Daarnaast maken ze gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van beugels en brackets, waardoor de behandeling veel sneller en comfortabeler verloopt dan vroeger. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer maandenlang met een slotjesbeugel rond te lopen, maar kun je kiezen voor een onzichtbare Invisalign-beugel.

Een persoonlijke benadering

Een derde reden waarom Ortho Rotterdam de beste keuze is voor een gezonde glimlach is de persoonlijke benadering. Ortho Rotterdam begrijpt namelijk dat elke patiënt anders is en een andere benadering nodig heeft. Daarom stellen ze altijd een persoonlijk behandelplan op, dat volledig is afgestemd op jouw wensen en behoeften. Tijdens het eerste consult wordt er uitgebreid de tijd genomen om jouw gebit te onderzoeken en je wensen te bespreken. Op basis daarvan wordt er een behandelplan opgesteld dat volledig is afgestemd op jouw situatie.

Een uitstekende nazorg

Tot slot biedt Ortho Rotterdam ook een uitstekende nazorg. Als de behandeling is afgerond, is het namelijk van groot belang dat je je gebit goed blijft verzorgen om terugval te voorkomen. Ortho Rotterdam biedt daarom uitgebreide nazorg, waarbij je regelmatig op controle komt om te kijken of alles nog goed gaat. Bovendien kun je altijd terecht met vragen en kun je rekenen op persoonlijk advies van de orthodontist.

Al met al zijn Ortho Rotterdam en orthodontist Maassluis de beste keuze voor een gezonde glimlach. Het ervaren team van orthodontisten gebruikt de nieuwste technieken en apparatuur om ervoor te zorgen dat jouw behandeling zo effectief en comfortabel mogelijk verloopt. Bovendien staat persoonlijke benadering centraal bij Ortho Rotterdam en wordt er altijd een persoonlijk behandelplan opgesteld dat volledig is afgestemd op jouw situatie. En ook na afloop van de behandeling kun je rekenen op uitstekende nazorg.

We leren al van jongs af aan dat we minimaal 2 keer per dag onze tanden moeten poetsen. De elektrische tandenborstel is inmiddels al een begrip in veel badkamers. Toch poetsen er ook nog veel mensen met een gewone tandenborstel. Wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van elektrisch tandenpoetsen?

De voordelen van elektrisch tandenpoetsen

Volgens tandartsen zijn er eigenlijk alleen maar voordelen aan elektrisch poetsen. Met elektrisch poetsen worden uw tanden schoner dan bij een gewone tandenborstel. Met elektrisch poetsen kunt u 2x zoveel tandplak verwijderen en komt u op plekjes waar de gewone tandenborstel niet bij kan. Vooral de tandenborstels met de ronde kop maken goed schoon. Doordat de kop van de tandenborstel kleiner is kunt gemakkelijker ook uw achterste kiezen schoonmaken. De elektrische tandenborstel maakt zelf al de schoonmaakbewegingen waardoor u zelf nog weinig hoeft te doen. Veel elektrische tandenborstels hebben daarnaast een ingebouwde timer, 2 minuten poetsen wordt een eitje.

De nadelen van elektrisch poetsen

Hoewel er heel veel voordelen zijn voor het elektrisch tandenpoetsen zijn er ook altijd wat nadelen. Mensen met gevoelige tanden kunnen elektrisch poetsen als vervelend of zelfs pijnlijk ervaren. Daarnaast maakt een elektrische tandenborstel lawaai wat ook vervelend kan zijn. De aanschaf van een elektrische tandenborstel is eens tuk duurder dan een gewone tandenborstel en ook de borstels van de elektrische tandenborstel moeten regelmatig vervangen worden, het blijft dus een investering. De elektrische tanden borstel moet ook regelmatig worden opgeladen. Een vaste plek met stroomaansluiting in de badkamer is dus een must en regelmatig opladen is ook nodig om elektrisch te kunnen blijven poetsen.

De voor- en nadelen van elektrisch tandenpoetsen

De een zal voorkeur geven aan elektrisch poetsen de oude houdt het liever bij de hand tandenborstel. Ook het afwisselen tussen beide borstels is natuurlijk een optie. Vooral elke dag minimaal 2 keer, minimaal 2 minuten poetsen is het beste om uw gebit in top conditie te houden. Waarmee poetst u het liefst uw tanden?

Als u naar de tandarts gaat kan het zijn dat u naar de mondhygiënist wordt gestuurd. Vaak weten we niet eens wat een mondhygiënist doet maar omdat we een gezond gebit willen behouden gaan we toch. Wat wordt er precies gedaan en waarom is het belangrijk om hier toch naar toe te gaan?

Heeft u last van bloedend tandvlees?

Als u uw tanden poetst of een tandenstokers gebruikt kan het zijn dat uw tandvlees gaat bloeden. Het kan dan zijn dat het tandvlees ontstoken is of dat de conditie hiervan gewoon niet goed is. Wanneer u naar de mondhygiënist gaat dan zal uw tandvlees conditie sterk verbeteren. Vaak krijgt u ook handige tips mee hoe u dit thuis kunt verbeteren.

Het verwijderen van tandplak en tandsteen

Tandplak en tandsteen kunnen veel schade veroorzaken aan uw tanden en tandvlees. U kunt dit niet zelf weg halen maar u kunt het wel voorkomen. Door naar de mondhygiënist te gaan zal het tandplak of tandsteen verwijderd worden en wellicht is er nog een extra bezoekje nodig om dit beter te behandelen.

Stralende lach door mondhygiënist

Bent u zelf niet helemaal tevreden met hoe uw gebit er uit ziet? U kunt dan ook zelf een afspraak maken bij de mondhygiënist om bijvoorbeeld uw gele gebit witter te maken. het kan ook zijn dat u een polijstvulling wilt hebben zodat uw tanden weer glas worden. Een gezonder gebit ziet er ook altijd mooier uit dus het zal uw gebit dan ook langer mooi houden.

Sla uw bezoekje aan de mondhygiënist dus niet over maar zorg dat u een stralende lag blijft houden.

Door de komst van smartphones maken veel mensen dag in dag uit foto’s. Vandaar dat je een stuk vaker op de gevoelige plaat wordt vastgelegd dan vroeger. Als je geen mooi gebit hebt, word je misschien liever niet gefotografeerd. Mensen zien immers jouw tanden als je lacht op een foto. Gelukkig kun je zelf het nodige doen om een mooie glimlach te krijgen. Benieuwd wat? In deze tekst zetten wij 4 tips op een rijtje.

  • Dagelijks poetsen

Deze eerste tip lijkt misschien een open deur, maar het is ontzettend belangrijk als je een mooie glimlach wilt. Door dagelijks te poetsen houd je jouw gebit niet alleen gezond, maar ook mooi. Poets je niet of nauwelijks? Dan is het goed mogelijk dat je tanden na verloop van tijd verkleuren, waardoor ze een gelige uitstraling krijgen. Dit is iets wat op foto’s opvalt. Het wordt aangeraden om minimaal één keer per dag te poetsen, maar twee keer heeft de voorkeur. Poets je tanden bijvoorbeeld voor je ’s ochtends de deur uit gaat en voordat je ’s avonds gaat slapen.

  • Gebit regelmatig laten controleren

Hoe graag we het misschien ook willen, tandenpoetsen biedt geen garantie voor een mooie glimlach. Tanden en kiezen kunnen namelijk ook scheef gaan staan en dat kun je met poetsen niet voorkomen. Toch kun je de kans op scheefgroei wel verkleinen. Hoe? Door je gebit regelmatig te laten controleren door de tandarts. Als je een goed gebit hebt, is het vaak voldoende om je tanden en kiezen één keer per jaar te laten controleren. Mensen met een slecht gebit komen vaker voor een controle naar de tandarts.

  • Stoppen met roken

Rokers hebben vaak geen mooie glimlach. Rook je al jaren? Dan is de kans groot dat jouw tanden inmiddels een stuk minder wit zijn dan voordat je begon. Roken zorgt namelijk voor verkleuring van de tanden. Je tanden vergelen steeds meer en dat draagt niet bij aan een mooie glimlach. Naast verkleuring van het gebit vergroot roken ook de kans op gaatjes en ontstoken tandvlees. Als je een mooie glimlach wilt, is het verstandig om te stoppen met roken.

  • Beugel

Staan jouw tanden behoorlijk scheef? Dan kan de tandarts je adviseren om een beugel te nemen. Een beugel zorgt ervoor dat je tanden langzaam maar zeker weer recht gaan staan. Je hoeft overigens niet naar de tandarts voor een beugel, want je kunt ook aligners van DR SMILE gebruiken. Dit is een transparante beugel die ervoor zorgt dat je een mooie glimlach krijgt. Je dient de aligners 22 uur per dag te dragen en ze worden regelmatig verwisseld. Jouw tanden komen hierdoor geleidelijk in de gewenste positie te staan. Op https://drsmile.nl lees je meer over de aligners en plan je direct een vrijblijvende afspraak in.

Het belang van vroeg ingrijpen kan niet genoeg worden benadrukt als het gaat om orthodontische problemen. Zelfs als er geen orthodontische problemen lijken te zijn, adviseren we om kinderen vanaf een jaar of 6 een eerste onderzoek te laten ondergaan bij een orthodontist wanneer er sprake is van een orthodontisch probleem.

Kinderen hebben een mix van primaire en permanente tanden op de leeftijd van 6 tot 7 jaar. Ongeacht de leeftijd van een kind en of ze hun melktanden nog hebben of niet, zijn er enkele unieke orthodontische problemen die vragen om vroegtijdig ingrijpen en herstellen van tanden en kiezen.. Naast het bepalen van de juiste positie en eruptie van de tanden als de melktanden weg zijn en de permanente tanden in de mond beginnen te komen, wordt bij een orthodontische evaluatie ook gekeken naar de groei en harmonie van de kaken en de gezichtsbeenderen.

Een ervaren Orthodontist Vlaardingen zal je informeren of en wanneer orthodontische therapie wordt geadviseerd. Ook krijg je informatie over de procedures en de duur van de noodzakelijke behandeling wanneer er sprake is van een probleem of de mogelijkheid tot het ontstaan van een probleem.

Wat kan ik verwachten van het eerste orthodontische consult?Wat kan ik verwachten van het eerste orthodontische consult

Het onderzoek omvat vaak een grondige beoordeling van de grootte en stand van de kaakbeenderen, de verhoudingen van het gezicht en de normale groei en stand van de tanden. Onze methodische techniek omvat het gebruik van bepaalde orthodontische foto’s om de stand van de kaken en tanden te documenteren en te meten. Daarnaast wordt er een grondig onderzoek uitgevoerd van de mond, het gezicht en de tandstructuren. wanneer het nodig is, maken we röntgenfoto’s om de groei van de tanden en de kaakbeenderen te beoordelen.

Passend ingrijpen wordt geadviseerd wanneer er orthodontische problemen zijn of kunnen ontstaan. Het juiste moment voor het volgende orthodontische onderzoek kan meestal worden vastgesteld als er geen problemen zijn of als er geen onmiddellijke actie nodig is.

Moet de behandeling worden verlengd tot alle blijvende tanden zijn doorgekomen?

Dit is niet perse nodig. Nadat de doelen van de vroege behandeling zijn bereikt, moet je kind gecontroleerd worden. Dit is een onderdeel van ons ‘observatie’- programma. Hierdoor zijn we ervan verzekerd dat de correcties die we aangebracht hebben, stabiel zijn. Wanneer de kaak verder groeit en er nieuwe tanden doorkomen, willen we de juiste balans en harmonie van de kaken en tanden handhaven.

Soms heeft de jongere alleen interceptieve of preventieve orthodontische therapie nodig, soms is  duurzaam maatwerk leveren essentieel. In andere situaties is een tweede fase van orthodontische behandeling nodig om de resterende blijvende tanden die uiteindelijk zullen doorbreken, in de juiste stand te brengen. Daarbij is het erg belangrijk om de juiste kaak- en beeldverhouding na de groei van de tanden, in de adolescentie te handhaven.

Het is bewezen dat een beugel een goede manier is om je tanden recht te laten zetten en je glimlach te verbeteren. Veel mensen die best een beugel kunnen gebruiken, stellen de behandeling uit. Dit komt doordat ze niet weten hoe een beugel werkt. Je kunt echter bepalen of een beugel voor jou een goede beslissing is door de precieze procedure te begrijpen. Dit legt een orthodontist graag uit!

Een beetje angst voor de tandarts hebben is helemaal niet gek. Er zullen weinig mensen zijn die genieten van iemand die met allerlei metalen onderdelen in je mond friemelt, terwijl je in een ongemakkelijk stoel recht in een lamp kijkt.

Maar waar de meeste mensen het zien als een simpel ‘moetje’ dat ook snel weer voorbij is, kunnen sommige mensen nachtenlang niet slapen voorafgaand aan een bezoek aan hun tandarts. De angst voor de tandarts kan voor die mensen (zo’n 12% van de Nederlanders) verlammend werken en ervoor zorgen dat ze geen afspraak durven te maken, met alle gevolgen van dien. Gelukkig zijn er oplossingen.

Leer ontspannen

Het klinkt misschien gek, maar je kunt jezelf leren ontspannen. Door bijvoorbeeld elke dag even te mediteren, of simpelweg een paar keer rustig in en uit te ademen. Als je elke dag wat ontspanningsoefeningen doet kun je jezelf trainen om rustiger te zijn in spannende situaties, zoals een bezoek aan de tandarts.

Denk anders over de tandarts

Omdat je bang bent zullen jouw gedachten over het naderende bezoek aan de tandarts vooral negatief zijn. In je hoofd maak je die gedachten steeds een beetje erger waardoor je ‘s nachts als je niet kunt slapen alleen maar ligt te denken aan de akelige pijn die de tandarts jou waarschijnlijk aan gaat doen. Maar als je het nou eens anders gaat bekijken? Je gaat natuurlijk niet naar de tandarts om je expres te laten pijnigen. Je gaat naar de tandarts omdat dat beter is voor je gezondheid. Door een halfjaarlijkse controle te laten doen houdt je je gebit in goede staat. Je wast je haar, je knipt je nagels, je eet gezond, je drinkt genoeg. Het zijn allemaal doodnormale zaken die je doet om jezelf gezond en fit te houden. Als je jezelf voorhoudt dat een tandartscontrole ook in dit rijtje thuishoort, dan lijkt het ineens een stuk minder eng om er naartoe te gaan.

Zoek een tandarts in de buurt

Het is fijn als je tandarts in de buurt zit. Zo kun je snel even naar binnen hoppen en hoef je niet langer met je bezoek bezig te zijn dan nodig. Woon je in Eindhoven, dan zoek je een tandarts in die plaats, en woon je in Best dan zoek je een tandarts in Best. Hoe minder lang de reistijd, hoe minder tijd je hebt om jezelf op te winden over het bezoekje.

Zorg voor afleiding

Een andere truc om je zenuwen bij de tandarts onder controle te houden is het zoeken van afleiding. Neem je telefoon mee naar een behandeling en luister in de wachtkamer en op de tandartsstoel naar je favoriete podcast of playlist. Voordat je het weet mag je alweer naar huis.

Overleg met de tandarts

Als je echt heel erg bang bent voor de tandarts dan is het belangrijk om dit even aan te geven. De tandarts kan er dan rekening mee houden en bijvoorbeeld iets meer de tijd nemen om uit te leggen wat hij allemaal doet tijdens een behandeling. Als jij weet wat er in je mond gebeurd, dan schrik je minder snel en zul je een stuk kalmer in de stoel zitten.

Ontspannen in de stoel

Ontspannen in de stoel

Een bezoek aan de tandarts kan heel erg eng zijn, maar bedenk dat je er zit voor je eigen gezondheid. Kies voor een tandarts in de buurt waar jij je goed bij voelt en vertel van tevoren dat je bang bent. De tandarts zal de tijd nemen om je gerust te stellen zodat je ontspannen achterover kunt leunen terwijl je luistert naar je favoriete muziek. Nu is een bezoekje aan de tandarts nog steeds geen feest, maar neemt de angst je leven niet meer over. 

Een mooie witte glimlach, wie wil dat nou niet? Er zijn genoeg manieren om je tanden wit te houden of witter te maken. Je moet er wel goed op letten welke producten je gebruikt. Als je de verkeerde producten gebruikt, kan je je tanden beschadigen.

Tip 1: Dagelijkse verzorging

Je tanden dagelijks goed verzorgen, is ontzettend belangrijk. Je moet je tanden 3 keer per dag poetsen en 1 keer per dag flossen. Hiermee voorkom je tandplak en gaatjes. Poets minimaal 2 minuten lang je tanden. Wat veel mensen vergeten is het tandvlees te poetsen. Het poetsen van tandvlees voorkomt vervelende ontstekingen. Een tandenborstel komt niet bij alle plekken in je gebit en daarom moet je ook dagelijks flossen. Flossen zorgt ervoor dat de restjes tussen je tanden worden weggehaald.

Tip 2: Dagelijkse gewoontes weglaten

Sommige dagelijkse gewoontes kunnen schadelijk voor het gebit zijn. Een van die gewoontes is koffie drinken. Koffie is echt een no-go voor je tanden. Roken is een andere dagelijkse gewoonte die je beter kan laten als je mooie tanden wilt houden. Nicotine verhoogt het risico op ontstekingen in het tandvlees en het tast de kleur van je gebit aan.

Tip 3: Bezoek je tandarts regelmatig

Het beste voor je gebit is om je tandarts jaarlijks te bezoeken. Tijdens een jaarlijkse controle verwijdert de tandarts tandsteen, controleert hij je gebit op gaatjes en controleert hij de conditie van je tandvlees. Verder kan de tandarts je vertellen of je je tanden wel goed poetst, of je wel de juiste tandpasta voor je gebit gebruikt en of je goed je tanden flost.

Tip 4: Tanden bleken

Je tanden bleken kan op twee verschillende manieren: zelf tanden bleken of het door een professional laten doen. Als je het zelf doet, zorg er dan voor dat je de juiste middelen gebruikt. Als je niet de juiste middelen gebruikt dan kan het bleken alleen maar meer schade aan je tanden veroorzaken. Middelen die je gebruikt om zelf je tanden te bleken, moeten zijn goedgekeurd voordat ze op de markt komen.

Tip 5: Voeding 

Een aantal voedingsproducten kunnen goed zijn voor je gebit. Een voorbeeld daarvan is calciumrijke voeding. Calcium zorgt ervoor dat je tanden en kiezen goed blijven en dat het gebit beter bestand is tegen gaatjes. Calciumrijke voedingsproducten zijn bijvoorbeeld amandelen, witte bonen, sinaasappels of broccoli. Sommige kruiden kunnen ook helpen je gebit gezond te houden. Bepaalde kruiden, zoals basilicum, kurkuma, salie of kruidnagel bestrijden namelijk bacteriën op je tanden en in je tandvlees. 

Samengevat zijn er verschillende manieren om te zorgen dat jouw tanden mooi en wit blijven. 

Al vanaf jongs af aan leren we dat we minimaal 2x per dag 2 minuten moeten tandenpoetsen. Naast het poetsen van uw gebit wordt er ook steeds meer geadviseerd om te flossen en te stoken. Eten en drinken is een aanslag op uw gebit toch zijn er ook nog een aantal andere gewoonten die onze tanden verpesten. Een aantal gewoonten die uw tanden verpesten op een rijtje.

Kauwen op ijs, potloden en pennen

Kauwen op ijs kan grote temperatuur verschillen geven in uw mond. Uw tanden kunnen door het grote verschil in temperatuur barsten of afbreken. Het kauwen op potloden en pennen is een gewoonte die mensen vaak ontwikkelen bij stress. Gedachteloos kauwen op voorwerpen kan uw gebit op den duur ernstige schade geven.

Knarsen met uw tanden

Onbewust kunt u in uw slaap tandenknarsen. Tandenknarsen is niet iets waar u direct wat aan kunt doen. Door een speciaal plaatje die u bij de tandarts kunt laten maken zal de slijtage op uw gebit sterk afnemen. U moet het plaatje elke nacht dragen om uw gebit te beschermen.

Gebruik van tandenstokers of ragers

Aanvullend op uw poetsbeurt wordt het gebruik van tandenstokers of ragers geadviseerd. Het is belangrijk dat u het extra hulpmiddel goed gebruikt. Stokers kunnen afbrekers en ragers kunnen flink pijn doen bij verkeerd gebruik. Laat u adviseren door uw tandarts of mondhygiënist voor optimaal gebruik van de extra hulpmiddelen.

Uw tanden gebruiken als gereedschap

Flessen open maken, zakjes scheuren of nagelbijten. Uw tanden zijn er niet voor gemaakt om als gereedschap in te zetten. Wees zuinig op uw gebit en gebruik flessenopeners, nagelscharen of een schaar om u te helpen verpakkingen op te maken.

Uw glimlach en uw tanden bepalen een groot deel van uw uiterlijk. Het kan voorkomen dat sommige tanden niet meer te redden zijn en getrokken moeten worden. Tanden of kiezen missen is lastig en kan er soms vervelend uit zien. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om uw gebit weer volledig te maken. Tand implantaten zijn een oplossing om een missende tand op te vullen maar waarom zou u hier voor kiezen?

Waarom tand implantaten?

Tand implantaten worden ingezet om ontbrekende tanden te vervangen. Het voordeel is dat een implantaat alleen het probleem gebied aanpakt. U hoeft niet gelijk een heel vervangend gebit waardoor de ingreep een stuk kleiner is. Implantaten gaan lang mee en zien eruit als een echte tand waardoor het in veel gevallen andere mensen helemaal niet opvalt dat het niet uw eigen tand of kies is. Implantaten worden zo gemaakt dat ze uw echte tanden kunnen vervangen, het voordeel hiervan is dat uw kaak en bot niet gaat veranderen en daardoor de rest van het gebit ook geen kans krijgt om te verplaatsen.

Hoe worden tand implantaten geplaatst?

Een tand implantaat is een veel voorkomende behandeling bij tandartspraktijken. Het kan ook voorkomen dat uw tandarts u doorverwijst naar de kaakchirurg. Een kaakchirurg kan bij ingewikkelde behandelingen of moeilijk bereikbare plekken net wat meer doen. Wanneer uw tand of kies is getrokken moet het bot en het tandvlees eerst goed helen. Een implantaat is een kunstwortel die er uit ziet als een soort schroef. Deze schroef wordt in uw kaak geboord op de plek waar de originele wortels hebben gezeten. Na het plaatsen van de implantaat moet u eerst goed herstellen. Het herstellen van het plaatsen van de implantaat kan 12 weken duren. Na de herstel periode moet de kroon op de implantaat worden geplaatst. De kroon is de uiteindelijke tand die voor de buitenwereld zichtbaar is.

De voor en nadelen

De voordelen van een tand implantaat zijn: het ziet er natuurlijk uit, de implantaat blijft goed op zijn plek zitten waardoor u normaal kunt eten, het is een veilige behandelmethode. Uiteraard heeft elk voordeel zijn nadeel. De nadelen zijn: Er moet voldoende kaakbot zijn om de implantaat te kunnen plaatsen, uw kaak moet goed herstellen voordat de kroon geplaatst kan worden, u zult dus enkele weken met een onvolledig gebit rondlopen en de kosten die een behandeling met zich mee brengen. Het plaatsen van een implantaat is niet goedkoop en wordt bij bijna geen verzekering uit het basispakket vergoed. Laat u van te voren goed informeren over de kosten en vraag uw verzekering welk gedeelte er vergoed wordt zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Een goede mondverzorging is enorm belangrijk voor de waarde van uw eigen leven. Uw mond is een van de belangrijkste middelen wat u definieert als mens zijnde. U communiceert, hebt lief en neemt voeding in en ademt in en uit. Uw mond is er heel uw leven lang, dus zorg er dan even goed voor als de rest van uw lichaam.

Welke mondproblemen ontstaan bij een slechte mondverzorging?

Tandplak is een van de grootste vijanden van de mond. Het lijkt heel onschuldig, tot het zich omzet tot tandbederf. In tandplak is namelijk een hoog gehalte aan bacteriën aanwezig. Hierdoor kan tandbederf, ofwel een gaatje ontstaan. De zenuwen en bloedvaten in uw gebit kunnen ook getroffen worden door gaatjes.

Niet alleen de staat van uw tanden gaat er flink op achteruit, ook uw gehele mond is de klos! Een grote aanwezigheid van tandplak, kan ervoor zorgen dat u ontstoken tandvlees krijgt. Dit kan omslaan naar ernstig ontstoken tandvlees. Hierdoor is de kans aanwezig dat uw gebit stukje bij beetje loslaat. Verder zijn een droge mond en een slechte adem ook niet uitgesloten. Dit zijn situaties die u natuurlijk het liefst tegengaat.

Welke mondproblemen ontstaan bij een slechte mondverzorging

Interdentale ragers zijn de nieuwe norm voor een verbeterde mondverzorging

Mondproblemen zijn beter te voorkomen door de juiste tools te gebruiken. Een van de belangrijkste tools is zonder twijfel een interdentale rager. Een interdentale rager is een klein borsteltje die u tussen de pockets van de tanden plaatst. Door de rager tussen de pockets te bewegen, haalt u tandplak en etensresten effectief weg.

Interprox ragers voor alle interdentale ruimtes

We verdelen het gebit in twee gedeeltes wanneer het gaat om interdentale reiniging. De voorzijde van het gebit en de achterste kiezen. Beide gebieden kunt u het beste dagelijks reinigen met Interprox ragers. Interprox heeft speciaal hiervoor ragers ontwikkeld, namelijk de Interprox Plus rager en de Interprox Premium rager.

Interprox Plus rager

De Interprox Plus rager is een interdentale rager met een hoek van 90 graden. Doordat de Interprox rager een hoek heeft, kunt u de achterste kiezen een stuk makkelijker ontdoen van tandplak en etensresten.

Interprox Premium rager

De Interprox Premium rager is een Interprox rager met een korte handgreep en een recht borsteltje. Doordat de rager compleet recht is, is hij gemakkelijk te gebruiken aan de voorzijde van het gebit.

Wilt u een volledig geslaagde mondverzorging? Maak dan gebruik van beide soorten Interprox ragers. Zo weet u zeker dat alle oppervlakken in de mond ontdaan heeft van tandplak.

Pin It