Rubriek

Beauty

Rubriek

Als u naar de tandarts gaat kan het zijn dat u naar de mondhygiënist wordt gestuurd. Vaak weten we niet eens wat een mondhygiënist doet maar omdat we een gezond gebit willen behouden gaan we toch. Wat wordt er precies gedaan en waarom is het belangrijk om hier toch naar toe te gaan?

Heeft u last van bloedend tandvlees?

Als u uw tanden poetst of een tandenstokers gebruikt kan het zijn dat uw tandvlees gaat bloeden. Het kan dan zijn dat het tandvlees ontstoken is of dat de conditie hiervan gewoon niet goed is. Wanneer u naar de mondhygiënist gaat dan zal uw tandvlees conditie sterk verbeteren. Vaak krijgt u ook handige tips mee hoe u dit thuis kunt verbeteren.

Het verwijderen van tandplak en tandsteen

Tandplak en tandsteen kunnen veel schade veroorzaken aan uw tanden en tandvlees. U kunt dit niet zelf weg halen maar u kunt het wel voorkomen. Door naar de mondhygiënist te gaan zal het tandplak of tandsteen verwijderd worden en wellicht is er nog een extra bezoekje nodig om dit beter te behandelen.

Stralende lach door mondhygiënist

Bent u zelf niet helemaal tevreden met hoe uw gebit er uit ziet? U kunt dan ook zelf een afspraak maken bij de mondhygiënist om bijvoorbeeld uw gele gebit witter te maken. het kan ook zijn dat u een polijstvulling wilt hebben zodat uw tanden weer glas worden. Een gezonder gebit ziet er ook altijd mooier uit dus het zal uw gebit dan ook langer mooi houden.

Sla uw bezoekje aan de mondhygiënist dus niet over maar zorg dat u een stralende lag blijft houden.

Door de komst van smartphones maken veel mensen dag in dag uit foto’s. Vandaar dat je een stuk vaker op de gevoelige plaat wordt vastgelegd dan vroeger. Als je geen mooi gebit hebt, word je misschien liever niet gefotografeerd. Mensen zien immers jouw tanden als je lacht op een foto. Gelukkig kun je zelf het nodige doen om een mooie glimlach te krijgen. Benieuwd wat? In deze tekst zetten wij 4 tips op een rijtje.

 • Dagelijks poetsen

Deze eerste tip lijkt misschien een open deur, maar het is ontzettend belangrijk als je een mooie glimlach wilt. Door dagelijks te poetsen houd je jouw gebit niet alleen gezond, maar ook mooi. Poets je niet of nauwelijks? Dan is het goed mogelijk dat je tanden na verloop van tijd verkleuren, waardoor ze een gelige uitstraling krijgen. Dit is iets wat op foto’s opvalt. Het wordt aangeraden om minimaal één keer per dag te poetsen, maar twee keer heeft de voorkeur. Poets je tanden bijvoorbeeld voor je ’s ochtends de deur uit gaat en voordat je ’s avonds gaat slapen.

 • Gebit regelmatig laten controleren

Hoe graag we het misschien ook willen, tandenpoetsen biedt geen garantie voor een mooie glimlach. Tanden en kiezen kunnen namelijk ook scheef gaan staan en dat kun je met poetsen niet voorkomen. Toch kun je de kans op scheefgroei wel verkleinen. Hoe? Door je gebit regelmatig te laten controleren door de tandarts. Als je een goed gebit hebt, is het vaak voldoende om je tanden en kiezen één keer per jaar te laten controleren. Mensen met een slecht gebit komen vaker voor een controle naar de tandarts.

 • Stoppen met roken

Rokers hebben vaak geen mooie glimlach. Rook je al jaren? Dan is de kans groot dat jouw tanden inmiddels een stuk minder wit zijn dan voordat je begon. Roken zorgt namelijk voor verkleuring van de tanden. Je tanden vergelen steeds meer en dat draagt niet bij aan een mooie glimlach. Naast verkleuring van het gebit vergroot roken ook de kans op gaatjes en ontstoken tandvlees. Als je een mooie glimlach wilt, is het verstandig om te stoppen met roken.

 • Beugel

Staan jouw tanden behoorlijk scheef? Dan kan de tandarts je adviseren om een beugel te nemen. Een beugel zorgt ervoor dat je tanden langzaam maar zeker weer recht gaan staan. Je hoeft overigens niet naar de tandarts voor een beugel, want je kunt ook aligners van DR SMILE gebruiken. Dit is een transparante beugel die ervoor zorgt dat je een mooie glimlach krijgt. Je dient de aligners 22 uur per dag te dragen en ze worden regelmatig verwisseld. Jouw tanden komen hierdoor geleidelijk in de gewenste positie te staan. Op https://drsmile.nl lees je meer over de aligners en plan je direct een vrijblijvende afspraak in.

Uw make-up moet u elke dag verwijderen. Het is natuurlijk heel verleidelijk om na een lange dag snel uw bed in te duiken. Toch is het voor uw huid veel beter om iedere dag uw make-up netjes te verwijderen. Wanneer u uw make-up niet goed verwijdert blijven er resten op uw huid achter die kunnen zorgen voor onzuiverheden. Met deze tips kunt u het beste uw make-up verwijderen.

Geef uw ogen extra aandacht

Begin bij het verwijderen van uw make-up met uw ogen. Uw ogen zijn gevoelig. De huid rondom uw ogen is wat dunner en kan daardoor sneller geïrriteerd raken. Producten zoals mascara en oogschaduw zijn hardnekkig. Door uw speciale remover te gebruiken en een wattenschijfje haalt u de oogmake-up er gemakkelijk af. Wrijf niet te hard en laat de remover met olie rustig inweken.

Verwijder alle make-up van uw gezicht

Het beste kunt u uw gezicht eerst afspoelen met lauwwarm water. Pak uw hele gezicht en hals mee. Vergeet ook uw haarlijn niet want juist daarin kunnen veel make-up resten zetten. Na het gebruik van water kunt u uw gezicht extra reinigen met een remover, doekjes of reinigingsmelk. Gebruik een product die goed bij uw huid type past. Klaar met de reiniging? Spoel dan nogmaals uw gezicht af met water om ook de resten van de remover te verwijderen. Zorg dat uw huid ’s nachts kan ademen om te herstellen voor een nieuw dag.

Uw huid extra laten herstellen

Make-up aan het einde van de dag verwijderen is belangrijk. Wanneer u zonder reiniging in bed gaat liggen kunnen poriën verstopt raken. Na een grondige reiniging kunt uw huid extra herstellen door het aanbrengen van een nacht crème. Geeft u gezicht een kleine massage en wrijf de nachtcrème mild in. Ieder huidtype is anders dus zorg er voor dat u een crème gebruikt die uw huid niet vet maakt. Eigenlijk is het gebruik van een nachtcrème net zo belangrijk als het gebruik van een dagcrème. Breng een beschermlaagje aan voor dat u aan de slag gaat met uw make-up.

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om make-up te verwijderen. De belangrijkste tip is dat u altijd voor het slapen gaan uw gezicht reinigt. Wordt wakker met een stralende en uitgeruste huid. Wat is uw avondroutine en verwijdert u altijd uw make-up voor het slapen gaan?

In de winter is onze huid vaak een stuk droger. Het koude weer kan onze huid flink laten jeuken. Onze huid heeft last van de lage luchtvochtigheid en een verminderde talgproductie. Talg zorgt voor het vetlaagje op uw huid door het ontbreken van deze talg voelt uw huid een stuk droger aan. Buiten is het koud, binnen staat de verwarming aan. Door het verschil van koud naar warm kan uw huid vlekkerig worden. 3 tips tegen een droge huid in de winter.

Korter douchen voor een minder droge huid

Korter douchen is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor uw huid. Water droogt uw huid uit. Een hete douche kunt u beter ook niet doen. Beperk het gebruik van zeep of olie met parfum en droog u zelf niet af met een harde handdoek. Door te veel te boenen haalt u het vetlaagje van uw huid af. Juist het vetlaagje is ontzettend belangrijk in de winter. Dep uw huid liever af.

Gebruik hydraterende producten

Verwarming, kou en water kunnen uw huid snel uitdrogen. In de winter is het belangrijk om uw huid goed te verzorgen. Gebruik hydraterende producten met zo min mogelijk toevoegingen. Smeer u zelf na het douchen goed in. Te veel smeren is natuurlijk ook niet goed. Pas op met het insmeren van uw gezicht vlak voor u de kou in gaat. Bij extreem lage temperaturen kunnen de smeersels op uw gezicht bevriezen en dat wil natuurlijk niemand.

Gebruik een luchtbevochtiger in huis

Door het gebruik van de verwarming daalt de luchtvochtigheid in huis. Het gebruik van een luchtbevochtiger zorgt er voor dat de luchtvochtigheid niet zo snel daalt.

De winter is een uitdagende tijd voor ons huid. Een gezonde huid begint van binnenuit. Probeer gezond te eten en zorg ervoor dat u de juiste vitamines binnenkrijgt.

Een lage temperatuur en een gebreide trui is de ideale combinatie voor statisch haar. Uw haar plakt aan uw hoofd en het originele model is ver te zoeken. Ik geef u een aantal tips tegen statisch haar. Geniet van de winter en van uw kapsel de komende maanden.

Wat is de oorzaak?

Uw haar wordt statisch door wrijving van uw haar met een ander voorwerp. Zo geeft een borstel, winterjas, sjaal en ballonnen de meeste kans op wrijving. Door de wrijving geeft het voorwerp elektronen af waardoor er een elektrische lading ontstaat. Wanneer uw haar en de lucht (door bijvoorbeeld de verwarming) droog is treed statisch haar snel op.

Tips tegen statisch haar

Statisch haar komt het meest voor bij droge lucht en droog haar. Uw haar gezond houden begint al bij de verzorging. Was uw haar met een shampoo en een goede hydraterende conditioner. Was uw haar niet te vaak om te voorkomen dat het droog wordt. Uw haar in model brengen met een kam of borstel is niet handig. Metalen borstels maken uw haar snel statisch. Het beste kunt u kiezen voor een borstel gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en bamboe. Merkt u tijdens het kammen al dat uw haar statisch wordt, spuit dan wat haarspray op de borstel.

Pas uw kleding keuze aan

In de winter kan het heerlijk zijn om een warme gebreide trui aan te trekken. Een gebreide trui kunt u beter even links laten liggen. Katoenen items helpen het beste, deze zijn minder droog en laten uw haar met rust. Wanneer u gaat fietsen en u graag een muts draagt kunt u het beste de muts ook even inspuiten met haar spray. Dit klinkt misschien gek maar door uw muts ook in te sprayen ontstaat er minder wrijving en is er minder elektrische lading.

Statisch haar blijft vervelend. Zorg goed voor uw haar en laat uw stijltang of föhn in de winter even links liggen om het verder uitdrogen van uw haar te voorkomen.

Het belang van vroeg ingrijpen kan niet genoeg worden benadrukt als het gaat om orthodontische problemen. Zelfs als er geen orthodontische problemen lijken te zijn, adviseren we om kinderen vanaf een jaar of 6 een eerste onderzoek te laten ondergaan bij een orthodontist wanneer er sprake is van een orthodontisch probleem.

Kinderen hebben een mix van primaire en permanente tanden op de leeftijd van 6 tot 7 jaar. Ongeacht de leeftijd van een kind en of ze hun melktanden nog hebben of niet, zijn er enkele unieke orthodontische problemen die vragen om vroegtijdig ingrijpen en herstellen van tanden en kiezen.. Naast het bepalen van de juiste positie en eruptie van de tanden als de melktanden weg zijn en de permanente tanden in de mond beginnen te komen, wordt bij een orthodontische evaluatie ook gekeken naar de groei en harmonie van de kaken en de gezichtsbeenderen.

Een ervaren Orthodontist Vlaardingen zal je informeren of en wanneer orthodontische therapie wordt geadviseerd. Ook krijg je informatie over de procedures en de duur van de noodzakelijke behandeling wanneer er sprake is van een probleem of de mogelijkheid tot het ontstaan van een probleem.

Wat kan ik verwachten van het eerste orthodontische consult?Wat kan ik verwachten van het eerste orthodontische consult

Het onderzoek omvat vaak een grondige beoordeling van de grootte en stand van de kaakbeenderen, de verhoudingen van het gezicht en de normale groei en stand van de tanden. Onze methodische techniek omvat het gebruik van bepaalde orthodontische foto’s om de stand van de kaken en tanden te documenteren en te meten. Daarnaast wordt er een grondig onderzoek uitgevoerd van de mond, het gezicht en de tandstructuren. wanneer het nodig is, maken we röntgenfoto’s om de groei van de tanden en de kaakbeenderen te beoordelen.

Passend ingrijpen wordt geadviseerd wanneer er orthodontische problemen zijn of kunnen ontstaan. Het juiste moment voor het volgende orthodontische onderzoek kan meestal worden vastgesteld als er geen problemen zijn of als er geen onmiddellijke actie nodig is.

Moet de behandeling worden verlengd tot alle blijvende tanden zijn doorgekomen?

Dit is niet perse nodig. Nadat de doelen van de vroege behandeling zijn bereikt, moet je kind gecontroleerd worden. Dit is een onderdeel van ons ‘observatie’- programma. Hierdoor zijn we ervan verzekerd dat de correcties die we aangebracht hebben, stabiel zijn. Wanneer de kaak verder groeit en er nieuwe tanden doorkomen, willen we de juiste balans en harmonie van de kaken en tanden handhaven.

Soms heeft de jongere alleen interceptieve of preventieve orthodontische therapie nodig, soms is  duurzaam maatwerk leveren essentieel. In andere situaties is een tweede fase van orthodontische behandeling nodig om de resterende blijvende tanden die uiteindelijk zullen doorbreken, in de juiste stand te brengen. Daarbij is het erg belangrijk om de juiste kaak- en beeldverhouding na de groei van de tanden, in de adolescentie te handhaven.

Het is bewezen dat een beugel een goede manier is om je tanden recht te laten zetten en je glimlach te verbeteren. Veel mensen die best een beugel kunnen gebruiken, stellen de behandeling uit. Dit komt doordat ze niet weten hoe een beugel werkt. Je kunt echter bepalen of een beugel voor jou een goede beslissing is door de precieze procedure te begrijpen. Dit legt een orthodontist graag uit!

Hoe vaak we onze haren wassen is heel verschillend per persoon. De een was zijn haar iedere dag de ander 1x per week. Het liefst wassen we onze haren bij elke douchebeurt want voor het beste resultaat van uw coupe gaat een wasbeurt aan vooraf. Toch is elke dag uw haren wassen niet gezond voor uw haar maar ook niet voor uw hoofdhuid. Hoe vaak haren wassen is gezond en hoe vaak wast u uw haren?

Aantal wasbeurten afhankelijk van haartype

We wassen ons haar om stylingproducten zoals haarlak, mousse en gel uit ons haar te wassen. Bij het gebruik van veel haarproducten wordt uw haar en hoofdhuid vet. Toch is te vaak uw haren wassen niet goed. Uw haar beschadigd sneller door de shampoos en krijgt minder tijd om te herstellen. Het ene haar is het andere niet. Dunner haar wordt nou eenmaal sneller vet dan een dikke bos haar. Onze voeding en talgproductie heeft ook grote invloed op de gezondheid van onze haren. Wanneer u dun en fijn haar heeft zal een wasbeurt om de dag nodig zijn. Bij geverfd of beschadigd haar voelen uw haarlokken sneller droog aan toch kunt u beter om de drie dagen uw haren echt wassen om uw haar kans te geven om te herstellen. Krullen of kroeshaar wast u het liefst zo min mogelijk, 1x per week zou al voldoende moeten zijn, denk hierbij aan gebruik van de juiste producten.

Hoe kunt u het aantal wasbeurten van uw haren per week afbouwen

Van elke dag naar 1x per week wassen is misschien wat te veel van het goede. U kunt het beste uw wasbeurten iedere 2 weken iets afbouwen. Probeer aan het begin om de dag uw haar te wassen en bouw rustig af. Voelt uw haar en hoofdhuid veel te vet dan kunt u het haar een keer extra wassen. Nog een aantal tips om uw haren gedurende de dag minder vet te maken: Blijf met uw handen van uw haar af, borstel uw haar niet te vaak en minimaliseer het gebruik van stylingproducten. Ga voor een natuurlijke look en maak uw haar weer sterkt en gezond.

Cosmetische vullers zijn injecteerbare producten die zijn ontworpen om de gezichtscontouren jeugdiger en gladder te maken. Dit zijn niet-chirurgische procedures die depressies zoals fijne lijntjes en holtes op kan vullen. Bovendien kunnen fillers ook worden geïnjecteerd om natuurlijk vlakke gelaatstrekken, zoals dunne lippen, op te vullen. Kortom, ze kunnen worden gebruikt op verschillende delen van het gezicht, zoals de wangen, het voorhoofd, de kaaklijn, de neus, de wenkbrauwen en de lippen. Maar wat zijn cosmetische vullers eigenlijk, en zijn ze effectief? In deze blog lichten we enkele voordelen van deze trendy cosmetische procedure toe.

Dermale vullers in het kort 

Omdat een chirurgische cosmetische procedure voor vele mensen een grote, kostbare en risicovolle ingreep kan zijn, overwegen steeds meer mensen om dermale vullers te gebruiken. Deze bevatten doorgaans hyaluronzuur, een natuurlijke stof dat het hetzelfde zuur in onze huid nabootst. Dit biedt patiënten een zichtbaar, natuurlijk ogend effect, met behulp van injecteerbare producten die ontworpen zijn om een jeugdiger en gladder gezichtscontour te herstellen door onder meer rimpels, plooien en andere depressies op te vullen. 

Snelle resultaten van tijdelijke aard 

In tegenstelling tot de meeste antiverouderingsbehandelingen zijn de resultaten van de cosmetische injecteerbare behandelingen onmiddellijk zichtbaar. Sterker nog, cosmetische injecties zijn de voorkeursbehandeling voor veel mensen die het uiterlijk van hun gezicht in korte tijd willen verbeteren, want het kan worden uitgevoerd in minder dan een uur met directe resultaten.

Voor het beste resultaat en de juiste toepassing van de cosmetische vuller zal een specialist het product voorzichtig in het gewenste deel van het gezicht injecteren en zachtjes inmasseren. Deze procedure wordt als zeer veilig beschouwd en levert geen tot minimale tijdelijke bijwerkingen op. Het effect van de meeste injecteerbare cosmetische vullers duurt 8 tot 12 maanden.

Kleine maar indrukwekkende resultaten

Dermale vullers staan bekend om zijn natuurlijke resultaten. In tegenstelling tot meer invasieve procedures geven cosmetische vullers een glad en spectaculair resultaat dat niet de indruk van een operatie opwekt. Kortom, na het inspuiten van dermale vullers zul je er jonger en levendiger uitzien. 

Zorg voor verjonging van het gezicht

Een belangrijk voordeel van cosmetische vullers is dat ze de symmetrie van het gezicht kunnen bevorderen. Met dermale vullers is het mogelijk volume toe te voegen op precies die plaatsen die nodig zijn, wat kan helpen om gebreken in het gezicht te verminderen en een evenwichtiger uiterlijk te bereiken.

Als je de voordelen van dermale vullers wilt ervaren of meer vragen hebt, neem dan gerust contact op met de specialisten van Signé Clinics, in Rotterdam en Tilburg.

Zit u al een tijdje in een dagelijkse sleur, ervaart u stress op het werk of wilt u zomaar even ontspannen? Op onze site tip Beautyweekend.nl vindt u talloze mogelijkheden voor een relaxed dagje uit of weekendje weg. Bijvoorbeeld inclusief heerlijke beauty- en wellness behandelingen en gebruik van de sauna en het zwembad. Waar u zelf ook vandaan komt, op Beautyweekend.nl hebben we mogelijkheden 9 van onze provincies!

Wat kunt u tegenkomen op Beautyweekend.nl?

Heb jij zin om je haar mooi te krullen, maar weet je even niet hoe? Wij geven jou de tips en tricks die je nodig hebt! Hiermee creëer jij de zachte krullen of waves die je graag wilt. Er zijn meer mensen die zich afvragen hoe je de perfecte krullen in je haar kunt krijgen. Wij geven je graag een paar trucjes die je kunnen helpen bij het maken van de mooiste krullen.

Het voorbereidend werk

Voordat jij je haar kunt gaan krullen is het belangrijk dat je je haar voorbereidt. Het belangrijkste is dat je haar goed droog is. Natte stukken kunnen ervoor zorgen dat het extra beschadigt. Ga met een haar fohn alle vochtige plekken langs.

Zorg dat je hittebescherming gebruikt. Hiermee zorg je ervoor dat je haar een beschermlaag heeft tegen de hitte. Gebruik eventueel wat haarlak om ervoor te zorgen dat je haar steviger wordt. Je hoeft geen product te gebruiken die zorgt dat je haar hard en krokant wordt, maar het zorgt er wel voor dat de krullen langer in vorm blijven.

Welke tools heb je nodig?

Welke tools heb je nodig

Om je haar zelf te krullen heb je natuurlijk een krultang voor thuis nodig. Helaas ben je er dan nog niet, want de krultangen hebben verschillende groottes. Hoe groter de krultang hoe grover de krul wordt en hoe kleiner de tang hoe strakker de krullen. De krullen met de dunnere tangen blijven langer zitten en kun je ook mooi uitborstelen.

Zorg ervoor dat je een tang van goede kwaliteit aanschaft. Ga je besparen op een krultang dan zijn er producten op de markt die ervoor zorgen dat je haar extra kan beschadigen. Gelukkig hoeft dit niet zo te zijn. Wil je weten welke krultang goed is? Bekijk dan online reviews of vraag je kapper.

Stappenplan voor het maken van krullen

Zo, je hebt je haar voorbereid en de juiste tools in huis. Dan gaan we nu krullen maken. Hier heb je de stappen die je kunt doorlopen!

 1. Verdeel je haar in kleine secties. Door kleine stukken per keer te krullen blijven deze beter zitten. Je zult zien dat te grote secties snel uitzakken.
 2. Begin met de secties in je nek en werk verder omhoog.
 3. Rol de pluk om de krultang (zelf doe ik deze van mijn gezicht vandaan) en houd deze even vast.
 4. Laat de pluk haar los en houd deze nog even vast, zodat hij kan afkoelen terwijl deze in de juiste vorm zit.
 5. Doe dit voor alle secties en laat het rustig afkoelen.
 6. Haal je handen door je haar om de krullen losser te maken.
 7. Gebruik nog wat haarlak om je haar te verstevigen en ga eventueel nog met een borstel door je haar als je meer waves wilt.

Het kan in het begin even puzzelen zijn hoe je het haar het beste kunt krullen, maar na verloop van tijd zal dit vanzelf gaan.

Geniet van het resultaat!

Na een aantal keren oefenen zul jij bedreven zijn in de kunsten van het haar krullen. Met deze tips kun jij gewoon thuis je favoriete haarstijl creëren. Je kunt de tweede dag vaak ook nog genieten van messy waves. Natuurlijk kun je je haar ook krullen en de mooiste haarstylen maken, bijvoorbeeld een half-up-half-down hairstyle. De opties en mogelijkheden zijn eindeloos! Ga experimenteren en geniet.

Pin It