Rubriek

Beauty

Rubriek

Al vanaf jongs af aan leren we dat we minimaal 2x per dag 2 minuten moeten tandenpoetsen. Naast het poetsen van uw gebit wordt er ook steeds meer geadviseerd om te flossen en te stoken. Eten en drinken is een aanslag op uw gebit toch zijn er ook nog een aantal andere gewoonten die onze tanden verpesten. Een aantal gewoonten die uw tanden verpesten op een rijtje.

Kauwen op ijs, potloden en pennen

Kauwen op ijs kan grote temperatuur verschillen geven in uw mond. Uw tanden kunnen door het grote verschil in temperatuur barsten of afbreken. Het kauwen op potloden en pennen is een gewoonte die mensen vaak ontwikkelen bij stress. Gedachteloos kauwen op voorwerpen kan uw gebit op den duur ernstige schade geven.

Knarsen met uw tanden

Onbewust kunt u in uw slaap tandenknarsen. Tandenknarsen is niet iets waar u direct wat aan kunt doen. Door een speciaal plaatje die u bij de tandarts kunt laten maken zal de slijtage op uw gebit sterk afnemen. U moet het plaatje elke nacht dragen om uw gebit te beschermen.

Gebruik van tandenstokers of ragers

Aanvullend op uw poetsbeurt wordt het gebruik van tandenstokers of ragers geadviseerd. Het is belangrijk dat u het extra hulpmiddel goed gebruikt. Stokers kunnen afbrekers en ragers kunnen flink pijn doen bij verkeerd gebruik. Laat u adviseren door uw tandarts of mondhygiënist voor optimaal gebruik van de extra hulpmiddelen.

Uw tanden gebruiken als gereedschap

Flessen open maken, zakjes scheuren of nagelbijten. Uw tanden zijn er niet voor gemaakt om als gereedschap in te zetten. Wees zuinig op uw gebit en gebruik flessenopeners, nagelscharen of een schaar om u te helpen verpakkingen op te maken.

Verf jij regelmatig je haar, bijvoorbeeld omdat je al grijs bent? Of denk je erover na om je haar te gaan verven? Lees dan even verder, want niet elke haarverf is de beste keuze voor je haar en hoofdhuid. Kies bij voorkeur voor een milde haarverf om je haar in een zo goed mogelijke conditie te houden. 

De beste keuze haarverf

De meeste haarverf die je bij de drogist kunt kopen, bevat veel stoffen en chemicaliën die minder gezond of zelfs agressief zijn voor je haar. De bekendste is wel ammonia. Het is niet aangetoond dat deze stof schadelijk is voor je gezondheid en ook kun je ze gewoon gebruiken volgens Europese richtlijnen. Maar wél weten we dat het de gezondheid en kwaliteit van je haar beïnvloedt. Vooral wanneer je regelmatig je haar verft, bijvoorbeeld wanneer je al grijs bent, is het zinvol om te kijken naar gezondere alternatieven.  

Wat doet ammonia met je haar?

Ammonia is een stof die je in veel haarverf terugvindt. Deze stof zorgt ervoor dat je haarschubben open gaan staan waardoor de verf diep en makkelijk in het haar kan binnendringen. Het geeft vaak een mooi resultaat, maar op lange termijn kan je haar er flink door beschadigen. De haarschubben sluiten niet meer goed op elkaar aan waardoor je haar snel droog wordt. Een andere stof om eens te bekijken op de ingrediëntenlijst van je haarverf is Phenylenediamine, oftewel PPD. Dit is namelijk een kleurstof (die je in veel haarverf terugvindt) die je ernstige allergische reacties kan geven. Ook kun je hier in de loop der tijd na regelmatig verven een allergie voor opbouwen. 

Natuurlijk resultaat met gezonde haarverf

Naast dat milde haarverf beter is voor je haar, geeft het vaak ook een natuurlijker resultaat dan haarverf mét deze ingrediënten. Bij meer chemische haarverf kan het lijken alsof al het haar dezelfde kleur heeft. Dit oogt erg onnatuurlijk, in tegenstelling tot meer natuurlijke haarverf. Hiermee blijven namelijk de schakeringen en kleurnuances in je haar zichtbaar na het verven, net zoals bij iemand die nog nooit het haar heeft geverfd.  

Haarverf van WECOLOURVerf je regelmatig je haar of heb je een erg gevoelige huid? Kies dan voor gezondere en milde haarverf. Bij WECOLOUR kun je kapperskwaliteit haarverf voor thuis bestellen dat zo puur mogelijk is, onder andere zonder ammonia en PPD. Veel beter en zachter voor je haar, haarkleur en hoofdhuid. Met 100% grijsdekking en niet goed, geld terug garantie.

Een gezonde huid begint met een goede reiniging. Misschien draagt u dagelijks een beetje mascara en lippenstift of doft u zich graag op voor een feestje of avondje uit. Het goed verwijderen van make-up is belangrijk om uw huid schoon en gezond te houden. Hoe kunt u het beste make-up verwijderen?

Gebruik een reinigingsmiddel

Er bestaan heel veel middeltjes voor het verwijderen van make-up. Reinigingsdoekjes worden door veel vrouwen gebruikt. Reinigingsdoekjes verwijderen een deel van uw make-up maar lang niet alles. Als aanvulling voor reinigingsdoekjes is het altijd goed uw gezicht nog na te wassen met water en zeep. Naast doekjes is een goede remover ook geen overbodige luxe. Een remover kunt u gebruiken door deze aan te brengen op een wattenschijfje. Let er goed op dat u uw hele gezicht goed schoonmaakt.

Wattenschijfjes vervangen

Vervang het wattenschijfje waar mee u uw gezicht schoonmaakt vaak. Een schoon wattenschijfje geeft een schoon resultaat. Is het wattenschijfje nog steeds vies van de make-up? Dan is uw huid nog niet schoon en kunt er het beste nog een gebruiken. Waterproof make-up staat er om beken dat het goed op zijn plek blijft zitten. Het probleem van waterproof producten is ook dat deze niet met een beetje water van uw gezicht af gaan. Gebruik een goed reinigingsmiddel om ook uw watervaste mascara of lippenstift helemaal te verwijderen.

Uw huid hydrateren

Make-up en het gebruik van removers kan uw huis uitdrogen. Ook al gebruikt u een goede basis met dagcrème, na het reinigen van uw gezicht kan een droge huid ontstaan. Zeker als u dagelijks een make-upje gebruikt is het heel belangrijk uw huid te hydrateren. Neem tijd om uw huid te reinigen.  Bij weinig tijd gaat u met resten in bed leggen wat uw huid zeker geen goed gaat doen. Plan een momentje voor u zelf en laat uw huid ook de volgende dag weer stralen.

Wanneer u ouder wordt gaat u dit zien in uw gezicht. De lijnen worden dieper en de huid verslapt. De een heeft er geen last van de ander wordt niet meer gelukkig van zijn of haar spiegelbeeld. Een facelift kan een oplossing voor u zijn om weer een jongere uitstraling te krijgen. Bij een Facelift wordt uw gezicht en nek gelift . Wat moet u weten over een facelift?

Welke behandelingen zijn er?

Een facelift doet u niet zo maar. Vaak denk u er al langere tijd over na en heeft u wellicht via internet of bekende als informatie opgevraagd. Een facelift kan u helpe er weer jonger uit te zien. Bij elke kliniek zal eerst een in take plaats vinden om te bepalen of een facelift voor u geschikt is. Tijdens een eerste gesprek heeft u ook de kans om al uw vragen te stellen over de behandeling, maak hier gebruik van. Maak duidelijk kenbaar wat uw wensen zijn en wat voor u een gewenst resultaat is.

Welke facelifts bestaan er?

In veel klinieken bieden ze verschillende vormen van een facelift aan. De meest bekende is de klassieke facelift waarbij uw gezicht vanaf de haargrens tot en met de hals gelift wordt. Deze behandeling heeft effect op de verslapte huid van uw voorhoofd, wangen, kaaklijn en hals. Bij de klassieke lift maakt de arts een sneetje achter uw oren, na het liften wordt de overtollig huid weg gesneden. Naast de klassieke lift kunt u ook gebruik maken van een MASC-lift. De Masc-lift richt zich met name op de wangen die naar beneden zakken, hierdoor ont staan er wangplooien en zakt u kaaklijn naar beneden. In de medische wereld wordt dit ook wel aangeduid als hamsterwangen. Bij de ingreep worden uw wangen en kaaklijn gelift.

Gevaren van een facelift

Geen behandeling of operatie is zonder gevaar. Ontstekingen of nabloedingen kunnen voorkomen. Laat u van te voren goed inlichten wat de gevaren zijn en waar u op moet rekenen voor het herstel. U zult een tijd lang voorzichtig moeten bewegen en rustig aan moeten doen. Bepaal samen met uw arts of een facelift voor u geschikt is en of dit het gewenste resultaat zal opleveren.

Heb je soms ook het idee dat je huid wel een opkikker kan gebruiken? Dat je huid er niet passend bij je leeftijd uit ziet? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een betere huidverzorgingsroutine. We kunnen de natuur niet tegenhouden en dat is misschien maar beter ook. Iedereen wordt ouder en dat is juist fantastisch! Wanneer we er weer een jaartje bij mogen schrijven dan betekent dat, dat we weer langer hebben mogen genieten van ons leven en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Dat betekent echter niet dat het niet fijn is om er jong en fris uit te blijven zien. En dan het liefst op een natuurlijke manier. Geen spuiten in je gezicht om de boel strak te trekken, maar een frisse, stralende huid op een natuurlijke manier die je makkelijk zelf kunt onderhouden. 

Begin bij het begin

Klinkt heel goed allemaal, maar waar begin je dan? Nou, bij de basis. Dat betekent dat je de huid van je gezicht dagelijks goed moet reinigen. Je huid krijgt gedurende de dag veel te verduren. Je wordt blootgesteld aan allerlei stoffen in de lucht en natuurlijk ook zonlicht. Dit zorgt ervoor dat je huid beschadigd en vroegtijdig kan verouderen. Wanneer je make-up draagt, zoals foundation, kan je huid minder goed ademenen en raken je poriën op den duur verstopt. De dagelijkse stoffen waar je huid mee in aanraking komt en make-up moeten goed van je gezicht worden verwijderd zodat je huid ook ‘s nachts weer kan herstellen en eventuele schade wordt tegengegaan. Het is soms verleidelijk om in de avond zo je bed in te stappen. Je bent moe en hebt geen zin om je make-up nog te verwijderen en je gezicht grondig schoon te maken. Wil je echter die frisse huid behouden en vroegtijdige veroudering tegengaan, dan is het essentieel dat je dit toch elke dag doet. Wanneer je het eenmaal een tijdje vol hebt gehouden, dan zit het in je systeem en is het uiteindelijk makkelijker vol te houden. 

Wel een naald, maar geen troep in je gezicht

Help je de natuur ook graag een handje, maar ben je geen fan van dingen zoals botox of fillers? Denk dan eens aan cosmetische acupunctuur. Waarschijnlijk heb je wel eens van acupunctuur gehoord en wat het voor je kan betekenen. Maar wist je dat je een behandeling ook kunt inzetten om huidveroudering tegen te gaan?. Het kan helpen bij verminderen van onder andere rimpels en wallen. Na een behandeling zie je er minder vermoeid uit en heb je weer een frisse uitstraling. Bovendien ben je niet alleen qua uiterlijk, maar ook innerlijk meer in balans. En dat helemaal natuurlijk. Bij een cosmetische acupunctuur behandeling worden er naaldjes op bepaalde plekken in je gezicht geplaatst waardoor de spierspanning afneemt en de doorbloeding verbeterd. Hierdoor wordt op een natuurlijk manier de rimpel ´opgevuld´, zonder dat je bang hoeft te zijn voor onnatuurlijke stoffen in je lichaam. 

Gezonde levensstijl

Om je huid er goed uit te laten zien, is het ook van belang een gezonde levensstijl te onderhouden. Dat betekent niet roken, matigen met alcohol (of het liefst helemaal geen alcohol) en gezonde voeding binnenkrijgen. Je huid is je grootste orgaan, dus heel belangrijk om goed gezond te houden. Hydratatie is ook een absolute must wanneer het op huidverzorging aankomt. Je huid zorgt ervoor dat je vochtbalans op peil wordt gehouden en heeft zelf dus ook de juiste hydratatie nodig. Je lijf insmeren met een natuurlijke crème is dan ook aan te raden om de huid lekker soepel en zacht te houden.  

Vraag advies aan een expert

Hoe belangrijk het ook is om zelf dagelijks goed aan de slag te gaan met je huidverzorging en gezonde voeding, je kunt helaas niet alles zelf oplossen. Het is dan ook helemaal niet verkeerd om zo eens in de zoveel tijd naar een expert te gaan, zoals bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist. Hij of zij kan je precies vertellen hoe het gesteld is met de kwaliteit van je huid én wat jouw huid specifiek nodig heeft. Je kunt het zien als een APK keuring voor je huid. Na een behandeling voelt je huid weer voor langere tijd zacht en glad aan. Bovendien kun je je laten adviseren over welke verzorgingsproducten het beste zijn voor jouw huid. Vaak zijn de producten die je bij een schoonheidsspecialist kunt kopen wel iets prijziger. Daarentegen doe je er vaak ook behoorlijk lang mee en is het de investering meer dan waard. Je wilt toch dat je huid zo lang mogelijk jong en fris blijft? Je kunt het beste een paar keer per jaar een behandeling ondergaan voor het beste resultaat.

Vroeg of laat krijgt iedere man er wel mee te maken, een uitgedunde haardos. Bijna iedere man wordt kaal maar waarom is dit eigenlijk? Vrouwen hebben vaak minder last van uitvallende haren. Waarom worden mannen kaal en wat kunt u er aan doen.

Langzaam uw haren verliezen

Kaal worden is normaal bij het ouder worden. Zeker bij mannen is het niet uit te sluiten dat de haren uitvallen. Veel mannen verliezen langzaam een deel van de haren. Hoe ouder hoe wordt hoe meer haren van uw hoofd verwijden. Kaal worden begint vaak langzaam en kan bij de een eerder beginnend dan bij de anderen. Er zijn mannen die al van hun twintigste merken dat de haarbos minder wordt er zijn ook mannen die pas rond hun veertigste merken dat het minder wordt. Haaruitval is blijven en zal niet meer terug groeien .

Waarom worden mannen kaal en hoe ontstaat het

Kaal worden kunt u niets aan doen. Wanneer er in uw familie aanleg is voor het verliezen van haren zou ook u niet buitenschot blijven. Haargroei heeft te maken met overgevoeligheid voor hormonen. Haren groeien uit haarzakjes. Wanneer u kaal wordt zijn de haarzakjes overgevoelig voor testosteron, het mannelijk hormoon. De haarzakjes zijn overgevoelig voor mannelijk hormonen waardoor ze uiteindelijk verdwijnen en dus niet meer terug groeien.

Hoe kunt u kaalheid tegen gaan?

Helaas is er maar weinig wat u zelf kunt doen tegen haaruitval. Er zijn voldoende middeltjes op de markt, denk aan lotions, crèmes of speciale shampoos die beweren kaalheid tegen te gaan. Van geen van deze middeltjes is het bewezen dat ze kaalheid tegen gaan. Indien u veel steroïden gebruikt is het verstandig daar mee te stoppen. Te veel mannelijk hormoon zorgt er voor dat u uw haar sneller uitvalt.

U kunt er dus eigenlijk niets aan doen wanneer u kaal wordt. Het is een natuurlijk proces die bij mannen vaker en sneller voorkomt dan bij vrouwen.


Onze obsessie voor vollere lippen is de laatste jaren flink toegenomen en lijkt iets van deze tijd, maar eigenlijk stamt dit schoonheidsideaal al uit de oertijd. Mooi gevormde symmetrische lippen zorgen voor een sensuele uitstraling en zijn een teken van gezondheid en vruchtbaarheid. Dit maakt vrouwen met vollere lippen in ons onderbewustzijn aantrekkelijker. Het is dus niet zo vreemd dat het vergroten van lippen één van de meest populaire behandelingen in de cosmetische sector is.

Sinds kort is er naast traditionele filler behandeling een nieuwe manier bijgekomen om je lippen te laten vergroten: de ‘Lip Flip’. Bij deze behandeling worden geen fillers, maar Botox gebruikt.

Welke behandeling jij moet kiezen als je een lipvergroting overweegt? In dit artikel gaan wij dieper in op de verschillen tussen lip fillers en de ‘Lip Flip’ met Botox.

Lip filler behandeling

Bij een filler behandeling spuit een arts fillers in de lippen waardoor het volume van de lippen toeneemt. Tijdens deze behandeling wordt er meestal gebruikt gemaakt van een hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en trekt vocht aan waardoor er meer volume ontstaat. Tijdens een lip filler behandeling wordt normaal gesproken zowel in de boven- als onderlip geïnjecteerd.

‘Lip Flip’ met Botox behandeling

In tegenstelling tot bij de lip filler behandeling wordt er bij een ‘Lip Flip’ geen volume aan de lip toegevoegd, maar wordt er net boven de liprand op meerdere plaatsen Botox geïnjecteerd. Botox is een uit de natuur verkregen eiwit en kan het aanspan signaal tussen de zenuw en de spier tijdelijk uitschakelen. De spiertjes net boven de lip ontspannen, waardoor de lip iets omkrult. Hierdoor lijkt de lip voller, vooral wanneer je lacht. Het lijkt dus alsof je vollere lippen hebt zonder dat er daadwerkelijk volume in toegevoegd.

Welke behandeling is beter?
Lippen vergroten kan dus met zowel fillers als Botox, deze twee producten hebben wel een compleet andere werking. Waar je met een filler volume kan toevoegt laat je met Botox een spier ontspannen. Met lip fillers is het eenvoudig om de lippen meer volume te geven waardoor het resultaat goed zichtbaar is. De ‘Lip Flip‘ met botox geeft een iets subtieler, maar natuurlijker resultaat.

Voor- en nadelen
Naast dat de keuze voor de behandeling op basis het resultaat een kwestie van smaak is, spelen er ook nog een aantal voor- en nadelen een rol. Om de juiste afweging te kunnen maken hebben wij de voor- en nadelen van de lipvergroting met fillers en de ‘Lip Flip’ met Botox voor je onder elkaar gezet:

Voordelen lip fillers

 • Hoeveelheid volume kan worden gedoseerd.
 • Een filler blijft gemiddeld 9-12 maanden zitten.
 • Het resultaat is direct zichtbaar.
 • Een filler op basis van hyaluronzuur kan actief worden opgelost.
 • Zowel de boven- als onderlip kan worden behandeld.

Nadelen lip fillers:

 • Indien je wordt behandeld door een onervaren arts is er kans op te grote lippen, zogeheten ‘duck face’.
 • Kans op zwelling en blauwe plekken na de behandeling.
 • De behandeling is niet geheel pijnloos, wel wordt je voor de behandeling verdoofd met een crème.
 • Fillers zijn duurder dan Botox.

Voordelen ‘Lip Flip’ met Botox:

 • De behandeling wordt als vrijwel pijnloos ervaren.
 • Zonder iets direct in je lippen te spuiten lijken je lippen voller.
 • Geen zwelling na de behandeling en een kleinere kans op blauwe plekjes. Je kan direct weer naar je werk.
 • Een Botox behandeling is goedkoper dan een filler behandeling.
 • Natuurlijker resultaat.
 • Korte behandeling, maximaal 15 minuten.
 • Rimpeltjes boven de lip zullen ook verdwijnen.

Nadelen ‘Lip Flip’ met Botox:

 • Uit een rietje drinken is erg lastig na de ‘Lip Flip’, de spieren rondom de lippen zijn immers ontspannen waardoor het drinken uit je mond kan lopen.
 • Botox is na gemiddeld 3-4 maanden uitgewerkt.
 • Indien je de ‘Lip Flip’ niet mooi vindt dan moet je wachten tot de Botox is uitgewerkt.
 • Alleen de bovenlip krult iets omhoog. De onderlip blijft hetzelfde.
 • Het resultaat is pas na 7 dagen zichtbaar.
 • Subtiel resultaat, beduidend minder dan bij fillers.
 • De eerste uren na de behandeling mag je niet plat liggen en zoenen om verspreiding naar andere gebieden te voorkomen.

Conclusie

Ben je opzoek naar een subtiele verbetering dan is de ‘Lip Flip’ misschien wel iets voor jou. Als je echt duidelijk vollere lippen wil bestaat de kans dat je teleurgesteld kan zijn met het resultaat van een ‘Lip Flip’ behandeling. Lippen vergroten door middel van fillers kan ook met een heel mooi en natuurlijk resultaat, hiervoor moet je wel bij een ervaren cosmetisch arts zijn.

Ons advies luidt dan ook: welke behandeling je ook kiest, zoek een cosmetisch kliniek waar je zowel tijdens het consult, de behandeling en nazorg wordt gezien door een ervaren cosmetische arts. De cosmetisch arts dient BIG geregistreerd te zijn, voldoende ervaring te hebben en dient gratis en goede nazorg te bieden. Doe dus goed je research voordat je je laat behandelen, bijvoorbeeld op www.kliniekervaringen.nl.

Uw glimlach en uw tanden bepalen een groot deel van uw uiterlijk. Het kan voorkomen dat sommige tanden niet meer te redden zijn en getrokken moeten worden. Tanden of kiezen missen is lastig en kan er soms vervelend uit zien. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om uw gebit weer volledig te maken. Tand implantaten zijn een oplossing om een missende tand op te vullen maar waarom zou u hier voor kiezen?

Waarom tand implantaten?

Tand implantaten worden ingezet om ontbrekende tanden te vervangen. Het voordeel is dat een implantaat alleen het probleem gebied aanpakt. U hoeft niet gelijk een heel vervangend gebit waardoor de ingreep een stuk kleiner is. Implantaten gaan lang mee en zien eruit als een echte tand waardoor het in veel gevallen andere mensen helemaal niet opvalt dat het niet uw eigen tand of kies is. Implantaten worden zo gemaakt dat ze uw echte tanden kunnen vervangen, het voordeel hiervan is dat uw kaak en bot niet gaat veranderen en daardoor de rest van het gebit ook geen kans krijgt om te verplaatsen.

Hoe worden tand implantaten geplaatst?

Een tand implantaat is een veel voorkomende behandeling bij tandartspraktijken. Het kan ook voorkomen dat uw tandarts u doorverwijst naar de kaakchirurg. Een kaakchirurg kan bij ingewikkelde behandelingen of moeilijk bereikbare plekken net wat meer doen. Wanneer uw tand of kies is getrokken moet het bot en het tandvlees eerst goed helen. Een implantaat is een kunstwortel die er uit ziet als een soort schroef. Deze schroef wordt in uw kaak geboord op de plek waar de originele wortels hebben gezeten. Na het plaatsen van de implantaat moet u eerst goed herstellen. Het herstellen van het plaatsen van de implantaat kan 12 weken duren. Na de herstel periode moet de kroon op de implantaat worden geplaatst. De kroon is de uiteindelijke tand die voor de buitenwereld zichtbaar is.

De voor en nadelen

De voordelen van een tand implantaat zijn: het ziet er natuurlijk uit, de implantaat blijft goed op zijn plek zitten waardoor u normaal kunt eten, het is een veilige behandelmethode. Uiteraard heeft elk voordeel zijn nadeel. De nadelen zijn: Er moet voldoende kaakbot zijn om de implantaat te kunnen plaatsen, uw kaak moet goed herstellen voordat de kroon geplaatst kan worden, u zult dus enkele weken met een onvolledig gebit rondlopen en de kosten die een behandeling met zich mee brengen. Het plaatsen van een implantaat is niet goedkoop en wordt bij bijna geen verzekering uit het basispakket vergoed. Laat u van te voren goed informeren over de kosten en vraag uw verzekering welk gedeelte er vergoed wordt zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Als je een flinke bos krullen hebt, ben je gezegend. Krullen zijn uniek, maar vergen nogal wat verzorging zodat ze mooi en natuurlijk vallen. Je zit  nooit met je handen in het haar als je deze tips volgt. Lees snel verder.

De ene krul is de andere niet

Er zijn zoveel verschillende soorten krullen en elke krul is uniek in zijn verzorging. Heeft het ondersteuning nodig of juist veel lucht? En hoezo krult je haar?

Je haar krult door de vorm van de haarzakjes waar het uit groeit. Hoe ronder het haarzakje, hoe meer krullen je hebt. Je haar blijft nooit hetzelfde gedurende je leven. Hormoonschommelingen, ziektes en voeding kunnen invloed hebben op de structuur van je haar. Dus is het normaal dat krullend haar platter wordt of juist voller naarmate je ouder wordt.

De perfecte krullenbol

Heb je krullend haar dan staan de haarschubben van je haar meer open. Haarschubben bevinden zich om het haar heen. Vocht verdampt dan makkelijker en je krul droogt sneller uit. Precies de reden waarom je je krullen een goede verzorging moet geven. Hydrateren is daarbij een vereiste. Niemand wil een kroeskop.

De-perfecte-krullenbol

Love is in the Hair

Om de krullen van je haar goed te verzorgen is het belangrijk om eens te kijken naar wat voor krul je nu precies hebt. Daarna stem je de verzorgingsproducten af op wat je specifieke krul nodig heeft. Denk eraan dat je krullen niet meer dan twee keer per week wast. Krullend haar dat heel vaak gewassen wordt, verliest de natuurlijke oliën die de hoofdhuid produceert.

Verzorgingsproducten

Verzorg je haar met de cg methode. Deze bekende methode van haarverzorging voor krullend haar is gebaseerd op de juiste verzorgingsproducten. Bij deze Hairlust producten worden bepaalde ingrediënten vermeden. Combineer deze speciale producten met een bepaalde manier van wassen, drogen en stylen en je hebt de perfecte krul. 

Deze producten zijn niet alleen verzorgingsproducten voor in het haar, maar ook borstels en kammen van bamboe waarmee je je krullen makkelijk kunt kammen zonder ze te beschadigen.

Je krul mooi houden tussen de wasbeurten door

De haarproducten die je gebruikt om je krullend haar mooi te houden zijn niet uit je haar na het slapen. Je kunt deze producten in de ochtend activeren. Hoe je dat doet? Spuit er water op. Dat is namelijk het hoofdbestanddeel van alle goede producten voor het haar. 

Fris je haar op door het nat te spuiten. Zo simpel is het. Als je je krul nat spuit en het voelt glad zit er nog precies genoeg product in om je haar de ‘refresher’ te geven om je krul een goede boost te geven voor de nieuwe dag!

Zowel mannen als vrouwen kunnen wel eens last krijgen van ingegroeide haren. Een ingegroeide haar kan flink irriteren en ontstaat meestal na een scheerbeurt. Van een ingegroeide haar wilt u zo snel mogelijk af. Wat kunt u het beste doen tegen  deze haren en hoe voorkomt u het in de toekomst?

Hoe ontstaat een ingegroeide haar

Ingegroeide haren ontstaan meestal na het scheren. Wanneer u gaat scheren staat uw huid onder lichte spanning. Tijdens het scheren worden de haren iets van elkaar getrokken en kan een haar met zijn uiteinde in het haarzakje prikken. Doordat de haar onderhuids de uitgang van het haarzakje blokkeert groeit de haar verder naar binnen in plaats van naar buiten. Een ingegroeide haar komt meestal voor op plekken waar het haar dikker is, denk hier bij aan de baard, benen en oksels. Veel voorkomende oorzaken zijn: Tegen de haargroei richting in scheren en het gebruik van een bot scheermes. Dit zijn dan ook gelijk 2 tips ter voorkoming van de ontstekingen.

Ontsteking en verwijdering

Een ingegroeide haar kan flink irriteren. Het kan ook voorkomen dat er een ontsteking ontstaat onder de huid. Probeer het de ontsteking niet uit te knijpen om littekenvorming te voorkomen. Een huisarts of schoonheidsspecialist kan de haar op een verantwoorde manier verwijderen. Meestal maken zij gebruik van een scherp pincet om de haar te verwijderen.

Voorkomen is beter dan genezen

Een aantal tips om ze te voorkomen

 • Scheer altijd met de haar groei mee
 • Gebruik een scherp en schoon scheermes
 • Scheer niet dagelijks en geeft uw huid rust
 • Reinig uw huid goed voor een scheerbeurt.
Pin It