Rubriek

Beauty

Rubriek

Tegenwoordig omarmen steeds meer vrouw hun natuurlijk grijze lokken. Maar waarom wordt uw haar grijs en wat is de beste verzorging hiervoor? Zo is grijs haar een onderdeel van ouder worden en kan het met de juiste verzorging prachtig zijn!

Waarom wordt uw haar grijs en wat is de beste verzorging hiervoor?

Allereerst is het goed om te weten dat grijs haar eigenlijk een optische illusie is. In werkelijkheid bestaat grijs haar helemaal niet, het haar is namelijk gekleurd of wit. Op jongere leeftijd blijft het haar melanine aanmaken. Zodra er geen melanine meer wordt geproduceerd, zal de pigmentatie die verantwoordelijk is voor kleur verminderen en zal het haar wit uitslaan.

Het verliezen van de pigmentatie is een geleidelijk proces. Het ene haarzakje heeft een proces met lange tussenpozen waarbij de andere haar weer een constant verloopt heeft.  Uw  haar wordt dus eigenlijk geleidelijk aan wit en met een hoog aantal witte haren zal het uiteindelijk resulteren in grijs haar. Dit ‘grijze’ haar is weer een combinatie van de gepigmenteerde en witte haren.

De beste tips voor gezond en stralend grijs haar:

Zilvershampoo
Om uw grijze lokken mooi te houden is zilvershampoo ideaal.  Het zorgt er namelijk voor dat de gehele tint wordt onttrokken en de grijze kleur het mooiste uitkomt.

Was uw haar niet te vaak
Zorg ervoor dat u uw haar niet te vaak of elke dag wast. Op deze manier behoudt u de natuurlijke oliën op uw hoofdhuid en zal  uw haar niet nog stugger worden.

Maak uw haar voorzichtig droog
Zorg ervoor dat u uw haar na het wassen niet te ruw afdroogt. U kunt het haar het beste droog deppen met een zachte handdoek. Hierdoor zult u uw haar zo min mogelijk beschadigen.

Bescherm uw haar tegen hitte
Wellicht dat u het al wist, maar over het algemeen kan hitte erg schadelijk zijn voor het haar. Hetzelfde geldt dan ook voor grijze lokken. U kunt het beste zo min mogelijk stylingsproducten gebruiken. Denk hierbij aan een stijltang, krultang of föhn. Mocht u hier toch gebruik van maken zorg er dan voor dan u een  hitte beschermend product gebruikt.

Daarbuiten zijn er buiten Zilver Shampoo andere verschillende verzorgende producten voor grijs haar. Zorg er in ieder geval voor dat u goed voor het haar zorgt en het intens wordt gevoed.

De zomer is in volle gang en dat betekent dat er veel wordt genoten van de warme zonnestralen en ontspannen momenten buitenshuis. Maar wat zijn de voordelen van aftersun? Hoewel we allemaal weten dat het belangrijk is om onze huid te beschermen met zonnebrandcrème, wordt vaak het belang van aftersun vergeten. In deze blog willen we benadrukken waarom het gebruik van aftersun essentieel is voor het behouden van een gezonde huid na blootstelling aan de zon.

Wat zijn de voordelen van aftersun

 1. Hydratatie en verkoeling:
  Het is belangrijk om uzelf voldoende te hydrateren en te verkoelen. Langdurige blootstelling aan de zon kan namelijk leiden tot uitdroging van uw huid. Aftersun-producten bevatten ingrediënten die de huid hydrateren en verzachten. Ze helpen het vochtgehalte van de huid te herstellen en verminderen het ongemak van een droge, trekkerige huid.
 2. Kalmerende eigenschappen:
  De zon kan de huid irriteren en hierdoor roodheid veroorzaken. Aftersun-producten bevatten vaak kalmerende ingrediënten, zoals aloë vera of kamille, die weer ontstekingsremmende eigenschappen bevatten. Het gebruik van deze ingrediënten helpt om roodheid en irritatie te verminderen, waardoor uw huid zich sneller kan herstellen.
 3. Herstel van de huidbarrière:
  De zon kan de beschermende barrière van de huid beschadigen, waardoor deze gevoeliger wordt voor irritaties en uitdroging. Aftersun-producten bevatten vaak antioxidanten en voedende ingrediënten die de huidbarrière helpen herstellen. Wanneer u deze barrière blijft beschermen, helpt u uw huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering en andere schadelijke effecten van blootstelling aan de zon.
 4. Prolongatie van bruine kleur:
  Wellicht geniet u van een mooie bruine teint na een dag in de zon. Het gebruik van aftersun kan helpen om de bruine kleur langer te behouden. Aftersun-producten hydrateren de huid, waardoor de bovenste laag van de huid gezond blijft en de bruine kleur langer zichtbaar blijft.
 5. Verzorging voor gevoelige huidtypes:
  Met een gevoelige huid kunnen na blootstelling aan de zon extra last hebben van irritaties en roodheid. Aftersun-producten die speciaal zijn ontwikkeld voor gevoelige huidtypes kunnen helpen om de huid te kalmeren en te hydrateren zonder verdere irritatie te veroorzaken.

Het gebruik van aftersun na blootstelling aan de zon is dus van groot belang voor het behouden van een gezonde huid. Het hydrateert, kalmeert en herstelt de huid na de schadelijke effecten van de zon. Vergeet dus niet om na het zonnen een aftersun-product te gebruiken en geef uw huid de verzorging die het nodig heeft. Zo ziet u stralend en gezond uit te zien, zelfs na een dag in de zon.

Als je op zoek bent naar een orthodontist in de buurt van Rotterdam, dan ben je bij Ortho Rotterdam aan het juiste adres. Ortho Rotterdam is namelijk dé specialist op het gebied van orthodontie en biedt alle mogelijke behandelingen aan om ervoor te zorgen dat jij weer een gezonde en mooie glimlach hebt. In deze blog vertel ik je waarom Ortho Rotterdam de beste keuze is voor een gezonde glimlach.

Ervaren en deskundige orthodontisten

Allereerst heeft Ortho Rotterdam een team van ervaren en deskundige orthodontisten die altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en ontwikkelingen binnen de orthodontie. Ze hebben allemaal een opleiding gevolgd aan een gerenommeerde universiteit en hebben daarnaast jarenlange ervaring in het vak. Hierdoor kunnen ze jou de beste zorg en behandeling bieden die er op dit moment mogelijk is. Bovendien hebben de orthodontisten van Ortho Rotterdam oog voor jou als persoon en niet alleen voor je gebit. Ze willen namelijk graag dat jij je op je gemak voelt tijdens de behandelingen en zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij je op je gemak voelt.

De nieuwste en meest geavanceerde apparatuur

Ten tweede maakt Ortho Rotterdam gebruik van de nieuwste en meest geavanceerde apparatuur om ervoor te zorgen dat jouw behandeling zo effectief en comfortabel mogelijk verloopt. Zo beschikt Ortho Rotterdam over digitale röntgenapparatuur, waarmee ze snel en nauwkeurig een beeld kunnen krijgen van de stand van je gebit en de ontwikkeling van je tanden en kiezen. Daarnaast maken ze gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van beugels en brackets, waardoor de behandeling veel sneller en comfortabeler verloopt dan vroeger. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer maandenlang met een slotjesbeugel rond te lopen, maar kun je kiezen voor een onzichtbare Invisalign-beugel.

Een persoonlijke benadering

Een derde reden waarom Ortho Rotterdam de beste keuze is voor een gezonde glimlach is de persoonlijke benadering. Ortho Rotterdam begrijpt namelijk dat elke patiënt anders is en een andere benadering nodig heeft. Daarom stellen ze altijd een persoonlijk behandelplan op, dat volledig is afgestemd op jouw wensen en behoeften. Tijdens het eerste consult wordt er uitgebreid de tijd genomen om jouw gebit te onderzoeken en je wensen te bespreken. Op basis daarvan wordt er een behandelplan opgesteld dat volledig is afgestemd op jouw situatie.

Een uitstekende nazorg

Tot slot biedt Ortho Rotterdam ook een uitstekende nazorg. Als de behandeling is afgerond, is het namelijk van groot belang dat je je gebit goed blijft verzorgen om terugval te voorkomen. Ortho Rotterdam biedt daarom uitgebreide nazorg, waarbij je regelmatig op controle komt om te kijken of alles nog goed gaat. Bovendien kun je altijd terecht met vragen en kun je rekenen op persoonlijk advies van de orthodontist.

Al met al zijn Ortho Rotterdam en orthodontist Maassluis de beste keuze voor een gezonde glimlach. Het ervaren team van orthodontisten gebruikt de nieuwste technieken en apparatuur om ervoor te zorgen dat jouw behandeling zo effectief en comfortabel mogelijk verloopt. Bovendien staat persoonlijke benadering centraal bij Ortho Rotterdam en wordt er altijd een persoonlijk behandelplan opgesteld dat volledig is afgestemd op jouw situatie. En ook na afloop van de behandeling kun je rekenen op uitstekende nazorg.

In 5 stappen gezonde voeten

Iedereen wil mooie, gezonde voeten en teennagels. Gezonde voeten zien er een stuk aantrekkelijker uit. Gezonde teennagels zijn belangrijk voor de algehele gezondheid van je voeten en voorkomen pijnlijke en onaangename aandoeningen zoals ingegroeide teennagels, schimmelnagels en nageltrauma’s. In dit artikel zullen we de beste manieren bespreken om problemen met je teennagels op te lossen en te voorkomen.

Goede verzorging

Een goede verzorging is essentieel voor het behoud van gezonde voeten en teennagels. Zorg dat je daarvoor de juiste attributen en producten voor gebruikt. Deze kun je bijvoorbeeld vinden bij BeeZ. Knip en vijl regelmatig je nagels om ervoor te zorgen dat ze op de juiste lengte blijven en niet breken of splijten. Gebruik een schone nagelknipper of nageltang om je nagels af te knippen en gebruik vervolgens een nagelvijl om eventuele ruwe randjes glad te maken.

Het is ook belangrijk om je voeten schoon en droog te houden, omdat schimmelinfecties gedijen in een warme, vochtige omgeving. Droog na het douchen altijd goed tussen je tenen en draag ademende sokken gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen of wol om overtollig vocht op natuurlijke wijze af te voeren.

Daarnaast kan het gebruik van een hydraterende crème of lotion, ook te vinden bij BeeZ, helpen bij het behoud van gezonde teennagels. Het verzacht en hydrateert de huid rondom de nagels. Gebruik een crème die speciaal is ontworpen voor de voeten en breng deze regelmatig aan om uitdroging van de nagelriemen te voorkomen.

Bezoek aan pedicure

Een regelmatig bezoek aan een professionele pedicure draagt bij aan het behoud van gezonde voeten en teennagels en helpt om voetproblemen te behandelen en op te lossen. Hij of zij heeft ook de kennis en vaardigheden om eventuele problemen met je nagels op te sporen, zoals ingegroeide nagels of schimmelinfecties, nog voordat ze ernstig worden. Er kan dan bijvoorbeeld een nagelbeugel aangebracht worden om ingegroeide nagels te corrigeren. Een nagelbeugel is een klein ‘klemmetje’ dat over de teen en nagel wordt geplaatst en de druk op de nagel vermindert, waardoor deze weer in zijn oorspronkelijke vorm groeit.

Er zijn ook medische pedicures die gespecialiseerd zijn in grotere voetproblemen, zoals voor de behandeling van diabetische voeten. Mensen met diabetes hebben meer kans op voetproblemen en lopen daarbij meer risico op daaruit voortvloeiende klachten. Door een slechte doorbloeding kunnen er verschillende complicaties optreden die zelfs kunnen resulteren in het afsterven (en dus amputatie) van een teen. Onderzoek heeft uitgewezen dat laserbehandeling van kalknagels een goede aanvullende behandeling is voor diabetespatiënten met kalknagels. Vraag je huisarts dus voor een verwijzing wanneer je last hebt van diabetische voeten.

Draag goede schoenen en sokken

Het dragen van goed passende schoenen en sokken is cruciaal voor de gezondheid van je voeten. Te kleine of te strakke schoenen kunnen leiden tot ingegroeide nagels of andere problemen zoals likdoorns of eeltknobbels. Kies altijd voor schoenen die ruim genoeg zijn om je tenen vrij te laten bewegen en kies indien mogelijk voor ademende materialen zoals leer of mesh. Vermijd het dragen van dezelfde schoenen twee dagen achter elkaar, omdat dit kan leiden tot ophoping van vocht en bacteriën in de schoen en vervolgens tot schimmelinfecties. Op BeeZ vind je speciale spray die je in je schoenen kunt spuiten om bacteriën te doden en schimmelvorming te voorkomen.

Sokken zijn ook belangrijk bij het behoud van gezonde teennagels. Kies sokken gemaakt van natuurlijke vezels die ademend zijn en vocht afvoeren om overmatig zweten tegen te gaan. Vervang je sokken dagelijks om bacteriegroei te verminderen.

Informeer jezelf over voeding en verzorging.

Een gezond dieet kan ook bijdragen aan het behoud van gezonde teennagels. Zorg ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt, zoals vitamine D, calcium en zink, omdat deze essentieel zijn voor gezonde botten en nagels. Eet ook voedingsmiddelen die rijk zijn aan biotine, zoals eieren, noten en volkoren granen, omdat biotine helpt bij het versterken van je nagels. Bij BeeZ Blog kun je meer lezen over de verzorging en behandeling van je voeten en lees je welke producten je het beste kunt gebruiken.

Vermijd trauma’s

Tot slot is het belangrijk om trauma’s aan je teennagels te vermijden om ze gezond te houden. Zorg daarom dat je bij risicovolle activiteiten geschikte schoenen draagt. Zoals speciale hardloopschoenen tijdens het sporten of werkschoenen met gepantserde neus op de werkvloer. Mocht je onverhoopt toch een blessure oplopen, neem dan zo snel mogelijk contact op met een arts om de schade te beoordelen en eventuele behandelingsopties te bespreken.

Kortom, gezonde teennagels zijn essentieel voor het behoud van gezonde voeten en andersom. Door goede verzorgingstechnieken toe te passen en kwaliteitsproducten te gebruiken die je heel gemakkelijk op BeeZ kunt  bestellen, kun je jouw voeten goed verzorgen. Draag goede schoenen en sokken en bezoek de pedicure regelmatig, zeker wanneer je voetproblemen of diabetes hebt. Zorg voor een gezond dieet en breng deze tips in de praktijk, dan zal je al snel merken dat je voeten er gezonder en mooier uitzien!

We leren al van jongs af aan dat we minimaal 2 keer per dag onze tanden moeten poetsen. De elektrische tandenborstel is inmiddels al een begrip in veel badkamers. Toch poetsen er ook nog veel mensen met een gewone tandenborstel. Wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van elektrisch tandenpoetsen?

De voordelen van elektrisch tandenpoetsen

Volgens tandartsen zijn er eigenlijk alleen maar voordelen aan elektrisch poetsen. Met elektrisch poetsen worden uw tanden schoner dan bij een gewone tandenborstel. Met elektrisch poetsen kunt u 2x zoveel tandplak verwijderen en komt u op plekjes waar de gewone tandenborstel niet bij kan. Vooral de tandenborstels met de ronde kop maken goed schoon. Doordat de kop van de tandenborstel kleiner is kunt gemakkelijker ook uw achterste kiezen schoonmaken. De elektrische tandenborstel maakt zelf al de schoonmaakbewegingen waardoor u zelf nog weinig hoeft te doen. Veel elektrische tandenborstels hebben daarnaast een ingebouwde timer, 2 minuten poetsen wordt een eitje.

De nadelen van elektrisch poetsen

Hoewel er heel veel voordelen zijn voor het elektrisch tandenpoetsen zijn er ook altijd wat nadelen. Mensen met gevoelige tanden kunnen elektrisch poetsen als vervelend of zelfs pijnlijk ervaren. Daarnaast maakt een elektrische tandenborstel lawaai wat ook vervelend kan zijn. De aanschaf van een elektrische tandenborstel is eens tuk duurder dan een gewone tandenborstel en ook de borstels van de elektrische tandenborstel moeten regelmatig vervangen worden, het blijft dus een investering. De elektrische tanden borstel moet ook regelmatig worden opgeladen. Een vaste plek met stroomaansluiting in de badkamer is dus een must en regelmatig opladen is ook nodig om elektrisch te kunnen blijven poetsen.

De voor- en nadelen van elektrisch tandenpoetsen

De een zal voorkeur geven aan elektrisch poetsen de oude houdt het liever bij de hand tandenborstel. Ook het afwisselen tussen beide borstels is natuurlijk een optie. Vooral elke dag minimaal 2 keer, minimaal 2 minuten poetsen is het beste om uw gebit in top conditie te houden. Waarmee poetst u het liefst uw tanden?

Hoe leuk is een ontspannende beautydag zonder sauna? Hier kunt u genieten van een heerlijke beautykuur zonder dat je een compleet sauna arrangement hoeft te boeken.

Deze fantastische beauty aanbieding stelt je in staat om te genieten van verschillende behandelingen die je huid doen stralen en je geest laten ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreide gezichtsbehandeling, een ontspannende massage of een verzorgende manicure.

Ontspannende beautydag zonder sauna

Misschien verft u uw haren al regelmatig of heeft u nog steeds uw eigen haarkleur. Veel vrouwen verven hun haren. Sommige vrouwen verven alleen een paar plukjes om zo net even een ander look te krijgen. Wanneer u grijs wordt kunt u overwegen om uw hele haar te verven. Niet alleen vrouwen maar ook steeds meer mannen verven hun haren. Wel of niet uw haren kleuren, waar moet u opletten?

Voordelen van het verven van uw haren

Laten we beginnen met de voordelen van het verven van uw haar. Een ander kleurtje geeft u al snel aan andere look. Een nieuwe look kan u meer zelfvertrouwen geven. Het valt andere mensen op dat u er anders uit ziet en u heeft er zelf ook veel plezier van wanneer u in de spiegel kijkt. Wanneer u uw haren verft bij de kapsalon kan het een heerlijk verwenmomentje zijn voor u zelf. Het verven duurt vaak wel even en wees eerlijk in de kapsalon is het altijd gezellig. Natuurlijk zijn er ook veel nadelen aan het verven van uw haar maar het is echt niet alleen maar slecht. Zeker in de professionele haarsalons zijn de producten steeds beter en vriendelijke voor uw haar en hoofdhuid.

Nadelen van uw haren kleuren

Het verven van uw haren heeft natuurlijk ook een aantal nadelen. Zeker wanneer u uw hele haar een andere kleur geeft is de uitgroei snel te zien. Verven, zeker bij een kapsalon is niet goedkoop en wanneer u regelmatig de uitgroei moet bijwerken kan dit aardig in de kosten oplopen. Zoals eerder aangegeven worden de producten in de kapsalon steeds beter maar zijn ze nog altijd schadelijk voor uw haar. Verf kan uw haar en hoofdhuid uitdrogen. Met speciale verzorgen kunt uw u geverfde haar in goede conditie houden maar het vraagt wel net wat meer verzorgen dan ongekleurd haar.

Welke haarkleur past bij u?

Het leuk van het kleuren van uw haar is dat u verschillende kleurtjes kunt proberen. Ook met high lights en low-lights kunt u al een verschil maken in uw look. Een kapper adviseert u graag welke kleur goed bij u past. Natuurlijk moet u uw gekleurde haar regelmatig bijwerken. Het verven van uw haar heeft dus zowel voor als nadelen. Verft u uw haar wel eens en gaat u altijd voor hetzelfde of varieert u met uw look en kleur?

Als u naar de tandarts gaat kan het zijn dat u naar de mondhygiënist wordt gestuurd. Vaak weten we niet eens wat een mondhygiënist doet maar omdat we een gezond gebit willen behouden gaan we toch. Wat wordt er precies gedaan en waarom is het belangrijk om hier toch naar toe te gaan?

Heeft u last van bloedend tandvlees?

Als u uw tanden poetst of een tandenstokers gebruikt kan het zijn dat uw tandvlees gaat bloeden. Het kan dan zijn dat het tandvlees ontstoken is of dat de conditie hiervan gewoon niet goed is. Wanneer u naar de mondhygiënist gaat dan zal uw tandvlees conditie sterk verbeteren. Vaak krijgt u ook handige tips mee hoe u dit thuis kunt verbeteren.

Het verwijderen van tandplak en tandsteen

Tandplak en tandsteen kunnen veel schade veroorzaken aan uw tanden en tandvlees. U kunt dit niet zelf weg halen maar u kunt het wel voorkomen. Door naar de mondhygiënist te gaan zal het tandplak of tandsteen verwijderd worden en wellicht is er nog een extra bezoekje nodig om dit beter te behandelen.

Stralende lach door mondhygiënist

Bent u zelf niet helemaal tevreden met hoe uw gebit er uit ziet? U kunt dan ook zelf een afspraak maken bij de mondhygiënist om bijvoorbeeld uw gele gebit witter te maken. het kan ook zijn dat u een polijstvulling wilt hebben zodat uw tanden weer glas worden. Een gezonder gebit ziet er ook altijd mooier uit dus het zal uw gebit dan ook langer mooi houden.

Sla uw bezoekje aan de mondhygiënist dus niet over maar zorg dat u een stralende lag blijft houden.

Door de komst van smartphones maken veel mensen dag in dag uit foto’s. Vandaar dat je een stuk vaker op de gevoelige plaat wordt vastgelegd dan vroeger. Als je geen mooi gebit hebt, word je misschien liever niet gefotografeerd. Mensen zien immers jouw tanden als je lacht op een foto. Gelukkig kun je zelf het nodige doen om een mooie glimlach te krijgen. Benieuwd wat? In deze tekst zetten wij 4 tips op een rijtje.

 • Dagelijks poetsen

Deze eerste tip lijkt misschien een open deur, maar het is ontzettend belangrijk als je een mooie glimlach wilt. Door dagelijks te poetsen houd je jouw gebit niet alleen gezond, maar ook mooi. Poets je niet of nauwelijks? Dan is het goed mogelijk dat je tanden na verloop van tijd verkleuren, waardoor ze een gelige uitstraling krijgen. Dit is iets wat op foto’s opvalt. Het wordt aangeraden om minimaal één keer per dag te poetsen, maar twee keer heeft de voorkeur. Poets je tanden bijvoorbeeld voor je ’s ochtends de deur uit gaat en voordat je ’s avonds gaat slapen.

 • Gebit regelmatig laten controleren

Hoe graag we het misschien ook willen, tandenpoetsen biedt geen garantie voor een mooie glimlach. Tanden en kiezen kunnen namelijk ook scheef gaan staan en dat kun je met poetsen niet voorkomen. Toch kun je de kans op scheefgroei wel verkleinen. Hoe? Door je gebit regelmatig te laten controleren door de tandarts. Als je een goed gebit hebt, is het vaak voldoende om je tanden en kiezen één keer per jaar te laten controleren. Mensen met een slecht gebit komen vaker voor een controle naar de tandarts.

 • Stoppen met roken

Rokers hebben vaak geen mooie glimlach. Rook je al jaren? Dan is de kans groot dat jouw tanden inmiddels een stuk minder wit zijn dan voordat je begon. Roken zorgt namelijk voor verkleuring van de tanden. Je tanden vergelen steeds meer en dat draagt niet bij aan een mooie glimlach. Naast verkleuring van het gebit vergroot roken ook de kans op gaatjes en ontstoken tandvlees. Als je een mooie glimlach wilt, is het verstandig om te stoppen met roken.

 • Beugel

Staan jouw tanden behoorlijk scheef? Dan kan de tandarts je adviseren om een beugel te nemen. Een beugel zorgt ervoor dat je tanden langzaam maar zeker weer recht gaan staan. Je hoeft overigens niet naar de tandarts voor een beugel, want je kunt ook aligners van DR SMILE gebruiken. Dit is een transparante beugel die ervoor zorgt dat je een mooie glimlach krijgt. Je dient de aligners 22 uur per dag te dragen en ze worden regelmatig verwisseld. Jouw tanden komen hierdoor geleidelijk in de gewenste positie te staan. Op https://drsmile.nl lees je meer over de aligners en plan je direct een vrijblijvende afspraak in.

Uw make-up moet u elke dag verwijderen. Het is natuurlijk heel verleidelijk om na een lange dag snel uw bed in te duiken. Toch is het voor uw huid veel beter om iedere dag uw make-up netjes te verwijderen. Wanneer u uw make-up niet goed verwijdert blijven er resten op uw huid achter die kunnen zorgen voor onzuiverheden. Met deze tips kunt u het beste uw make-up verwijderen.

Geef uw ogen extra aandacht

Begin bij het verwijderen van uw make-up met uw ogen. Uw ogen zijn gevoelig. De huid rondom uw ogen is wat dunner en kan daardoor sneller geïrriteerd raken. Producten zoals mascara en oogschaduw zijn hardnekkig. Door uw speciale remover te gebruiken en een wattenschijfje haalt u de oogmake-up er gemakkelijk af. Wrijf niet te hard en laat de remover met olie rustig inweken.

Verwijder alle make-up van uw gezicht

Het beste kunt u uw gezicht eerst afspoelen met lauwwarm water. Pak uw hele gezicht en hals mee. Vergeet ook uw haarlijn niet want juist daarin kunnen veel make-up resten zetten. Na het gebruik van water kunt u uw gezicht extra reinigen met een remover, doekjes of reinigingsmelk. Gebruik een product die goed bij uw huid type past. Klaar met de reiniging? Spoel dan nogmaals uw gezicht af met water om ook de resten van de remover te verwijderen. Zorg dat uw huid ’s nachts kan ademen om te herstellen voor een nieuw dag.

Uw huid extra laten herstellen

Make-up aan het einde van de dag verwijderen is belangrijk. Wanneer u zonder reiniging in bed gaat liggen kunnen poriën verstopt raken. Na een grondige reiniging kunt uw huid extra herstellen door het aanbrengen van een nacht crème. Geeft u gezicht een kleine massage en wrijf de nachtcrème mild in. Ieder huidtype is anders dus zorg er voor dat u een crème gebruikt die uw huid niet vet maakt. Eigenlijk is het gebruik van een nachtcrème net zo belangrijk als het gebruik van een dagcrème. Breng een beschermlaagje aan voor dat u aan de slag gaat met uw make-up.

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om make-up te verwijderen. De belangrijkste tip is dat u altijd voor het slapen gaan uw gezicht reinigt. Wordt wakker met een stralende en uitgeruste huid. Wat is uw avondroutine en verwijdert u altijd uw make-up voor het slapen gaan?

Pin It