Rubriek

Beauty

Rubriek

Veel mensen houden van de lekkere warme zomerdagen. Lekker naar het strand of genieten in de achtertuin. Het is natuurlijk ook heerlijk, maar soms is het wel lastig om de juist outfit te kiezen wanneer het warm is. Wij hebben een paar handige tips op een rijtje gezet om te kijken welke kleding u bij warm weer kunt dragen.

Katoenen kleding

Wanneer het warm weer is dan is de stof van uw kleding heel belangrijk. U kunt kiezen voor synthetische stoffen, maar deze zijn vaak wat minder ademend en kunnen zelfs bij niet al te warm weer als warm en klam aanvoelen. Een betere keus is dan een kledingstuk van katoen. Deze stof neemt namelijk geen hitte of warmte op en het zorgt er ook voor dat nattigheid en zweet snel worden afgevoerd. Er is dan een kleinere kans op zweetplekken in uw top. Wanneer deze er wel zijn dan drogen ze ook snel weer op.

Kleding met een printje

Wanneer het echt warm en zelfs heet weer is dan is het bijna niet te voorkomen dat er zweetplekken ontstaan in uw kleding. Vooral de plekken onder de oksels en op de rug zijn hier gevoelig voor. Uw kunt er dan wel voor kiezen om kleding met een patroon of printje te dragen. Belangrijk is wel dat dit patroon dan doorloopt op het shirt. Zo vallen plekken onder uw armen en op uw rug minder goed op. U zult u dan toch prettiger voelen ondanks dat u gezweet heeft.

Zorg wel dat u naast de juiste kleding dan ook een busje deodorant meeneemt dan kunt u zich altijd nog een beetje opfrissen.

Wat lossere shirts

Bij warm weer is het ook goed om niet al te strakke kleding te dragen. Wanneer u nauw sluitende kleding aanheeft dan is de kans dat er een briesje langs uw lichaam gaat kleiner. Ook hebben zweetplekken grotere kans om in het shirt te trekken. Bij een losser shirt is het gevoel luchtiger en hoe luchtiger u zicht voelt hoe minder snel u gaat zweten.

Lichte kleuren

De stof is natuurlijk belangrijk, maar ook de kleur van uw kleding is van invloed. Donkere kleuren trekken meer warmte aan dan lichtere kleuren. Voor een warme zomerdag kunt u het beste kiezen voor een witte of lichte kleur. Het is niet voor niets dan in veel zuidelijke landen mensen in een witte of lichte auto rijden. Dit is omdat ze minder warmte aantrekken.

Een goede haarverzorging is belangrijk om je haar gezond en mooi te houden. Het is dan ook van belang om hier voldoende tijd en aandacht aan te besteden. Hoe jouw haar eruitziet, bepaalt namelijk voor een groot deel je uitstraling. Hoe je gezond en mooi haar kunt krijgen? Wij helpen je op weg en zetten hieronder wat handige tips op een rijtje, zodat jij voortaan met stralend haar de deur uitloopt!

Wees voorzichtig met hitteproducten

Om je haar mooi in model te brengen, is het natuurlijk mogelijk om gebruik te maken van bijvoorbeeld een föhn, een stijltang of krultang. Om je haar niet te beschadigen en mooi en gezond te houden, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met deze hitteproducten. Uiteraard kun je deze wel gebruiken, maar doe dit ook weer niet te vaak. De hitte kan namelijk jouw haar sneller beschadigen en dit moet je zien te voorkomen als je gezond haar wilt houden. Als je gewend bent om je haar te stijlen met bijvoorbeeld een krul- of stijltang, kan het goed zijn om voordat je dit doet gebruik te maken van haarproducten die je haar beschermen tegen de hitte. Ook biedt de ene krultang of stijltang betere hittebescherming dan de andere.

Heb je een nieuwe stijltang nodig? Dan is het goed om op zoek te gaan naar zo’n soort tang. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een stijltang met keramische of titanium platen, want deze zorgen ervoor dat jouw haar niet beschadigt door de hitte. Wat je ook kunt overwegen, is het aanschaffen van een stoom stijltang. Met deze tang wordt waterdamp in je haar geïnjecteerd terwijl je jouw haar aan het stijlen bent. Dit zorgt ervoor dat jouw haar hittebestendig en glanzend wordt en pluizig haar wordt voorkomen.

Je haar niet te vaak wassen

Je haar niet te vaak wassen

Als je jouw haar mooi en gezond wilt houden, is het een aanrader om je haar niet te vaak te wassen. Stel het dus indien mogelijk eens wat vaker uit om je haar te wassen, want dit kan ervoor zorgen dat je op den duur mooi glanzend haar krijgt. Tevens helpt het om van droog haar af te komen, waardoor het zeker goed is om te proberen.

Gebruik verzorgende haarproducten

Om je haar mooi en gezond te houden is het belangrijk om verzorgende haarproducten te gebruiken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan conditioner of haarmaskers. Deze producten bevatten voedende ingrediënten en zorgen voor mooie, glanzende lokken. Door zulke producten te gebruiken zal jouw haar er gezonder uit komen te zien. Wen jezelf dus aan om zo nu en dan gebruik te maken van deze haarproducten. Het kost maar een kleine moeite, maar het is wel enorm effectief. Belangrijk bij het gebruiken van haarproducten is wel dat je het goed afstemt op je haartype.

Wees voorzichtig met nat haar

Een andere goede tip die je in gedachten kunt houden is voorzichtig zijn met nat haar. Nat haar is extra breekbaar en kan er dus voor zorgen dat jouw haar sneller afbreekt. Dit moet je uiteraard zien te voorkomen als je jouw haar gezond en mooi wilt houden. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn met nat haar. Dit kun je zijn door je haar niet te borstelen als het nat is. Hoewel dit misschien wel voor zich spreekt, is het echt verstandig om het niet te doen. Als je jouw haar borstelt terwijl het nog nat is, kan het sneller afbreken. Wacht dus voortaan totdat je haar minimaal handdoekdroog is voordat je de borstel erbij pakt.

Gezond en mooi haar krijgen is dus zeker mogelijk. Met deze tips kun je daarmee al een heel eind komen. Als jouw haar er niet mooi verzorgd uitziet, is het dan ook zeker goed om hiermee aan de slag te gaan. Mooie, gezonde lokken laten je stralen!

Botox wordt tegenwoordig steeds vaker geassocieerd als een middel dat helpt bij bestrijding van huidverouderingsverschijnselen. Maar het kan ook worden ingezet bij verschillende medische doeleinden. We vertellen je meer over de voor- en nadelen van botox.

Wat doet botox precies?

Botox wordt ook wel Botuline toxine genoemd en is een natuurlijk eiwit dat ervoor zorgt dat spieren minder beweeglijk worden en ontspannen. Voor cosmetische doeleinden wordt botox meestal toegevoegd aan bepaalde spieren in het gezicht. Hierdoor kan je uitdrukking er minder streng uit komen te zien en krijg je een ‘frissere’ blik. Het middel werkt veilig en effectief en kan bovendien ook preventief ingezet worden.

Dit zijn de voordelen

Voorhoofdslijnen, fronsrimpels en kraaienpootjes horen natuurlijk bij het ouder worden. Uit cosmetisch oogpunt hebben veel mensen deze zichtbare kenmerken van huidveroudering liever zo min mogelijk. Sommigen mensen willen er daarom graag wat aan laten doen. Daarnaast kunnen deze vormen van huidveroudering ook zorgen voor beschadigingen van de huid. Deze beschadigingen treden op bij een constante druk op de huid die meestal onbewust ontstaat. Door botox te gebruiken zijn de kenmerken van huidveroudering minder zichtbaar en oefenen de spieren minder druk uit, waardoor de huid minder zal beschadigen. De behandeling is snel en veilig.

Wat zijn de nadelen?

Wat zijn de nadelen

Over botox zijn ook een aantal nadelen bekend. Een teveel aan botox kan bijvoorbeeld zorgen voor een emotieloze uitstraling. Dit zal alleen gebeuren als er teveel van het eiwit is ingespoten. Bij normale hoeveelheden zal je uitstraling natuurlijk blijven. Ook kan botox voor sommige mensen verslavend werken. Een ander nadeel van botox is dat het niet permanent is. Het natuurlijke eiwit wordt op den duur afgebroken door het lichaam. Dit is tegelijkertijd ook een voordeel als je toch niet helemaal tevreden bent over het resultaat. Bij de meeste mensen zie je na drie tot vijf maanden niets meer van de behandeling die je hebt ondergaan.

Uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten en bijwerkingen

Botox wordt cosmetisch en medisch ingezet. Op medisch gebied kan het middel bijvoorbeeld werken tegen overmatig zweten of migraine. Omdat botox ook voor medische toepassingen gebruikt wordt, is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van dit middel en de bijwerkingen ervan. Er zijn nooit nadelige effecten voor de gezondheid opgemerkt. Ook de complicaties die kunnen ontstaan zijn nooit ernstig.

Geen ernstige bijwerkingen

Botox brengt dus zowel cosmetisch als op medisch gebied veel voordelen met zich mee. Toch komt het in enkele gevallen wel voor dat er complicaties optreden na het inspuiten van botox. Zo kan de huid wat rood worden en zwellen. Ook kunnen er blauwe plekken ontstaan op het gebied dat behandeld is. Deze bijwerkingen zijn niet ernstig en zijn na ongeveer twee dagen verdwenen. Gelukkig zijn deze bijwerkingen vaak ook vrij eenvoudig weg te werken met wat make-up.

Is deze behandeling wat voor mij?

Om te bepalen of botox voor jou een effectieve behandeling is, kun je het beste een afspraak maken met onze kliniek. Door middel van een huidanalyse bepalen we wat voor jou de beste behandeling is en je krijgt meer informatie en advies.

Na een koude winterperiode heeft de huid weer wat extra hydratatie nodig. De huid kan uitdrogen door de koude temperatuur en de schrale wind. Het gebruiken van een dagcrème is dan zeker aan te raden. Maar niet alleen in de winter of op koude dagen is het goed om dagcrème te gebruiken. Eigenlijk is het iets wat iedere dag goed is om te gebruiken zeker bij een wat ouder wordende huid. Wij hebben wat leuke wetenswaardigheden en tips op een rijtje gezet over het waarom en hoe te gebruiken van dagcrème.

Dagcrème met SPF factor

Hierboven gaven we al aan dat bij wat kouder weer het goed is de huid te hydrateren en beschermen met een dagcrème. Maar ook op de zomerse dag heeft onze huid extra aandacht nodig. Zeker de wat oudere huid wordt steeds gevoeliger voor weersinvloeden. De huis wordt vaak dunner naarmate we ouder worden en en het goed verzorgen kan dit proces vertragen. Daarnaast hebben zaken als zonlicht en Uv-straling ook een heftiger effect op de huid. Daarom raden wij aan om iedere morgen bij het opstaan ook een dagcrème aan te brengen met een SPF factor. Dit is een beschermende factor tegen zonlicht. Dit zit ook in zonnebrand, maar wanneer het in w dagcrème zit dan brengt u het in één moeite aan.

Hoe vaak moet u dagcrème aanbrengen

Op de gewone dagen zonder extreme kou of heel veel zonlicht is het voldoende om 1 keer per dag de dagcrème aan te brengen. U kunt dit meenemen in het ochtendritueel. Dus eerst uw huid reinigen. Na het reinigen brengt u de dagcrème aan en wanneer dit goed is ingetrokken kunt u eventueel uw make-up aanbrengen. Wanneer het weer wel wat extremer is dan adviseren wij om ook in de middag nogmaals de dagcrème aan te brengen. U kunt hierbij denken aan harde koude wind, vrieskou die ook overdag blijft of juist een extreem zonnige dag met veel Uv-straling. In dit laatste geval is het goed de SPF dagcrème nogmaals aan te brengen. Zo voorkomt u verbranding van de huid. Verbranding van de huid is op korte termijn slecht voor de huid, maar kan op langere termijn ook zorgen voor bijvoorbeeld huidkanker. Een ziekte die we graag voorkomen.

Hoelang doet u met een dagcrème

Het is natuurlijk lastig om te zeggen hoe lang u met een pot dagcrème doet. Het is afhankelijk hoe dik u de crème aanbrengt en hoe vaak u dit per dag herhaalt. Wij geven aan dat u met een pot van 50ml ongeveer 2 tot 3 maanden kunt doen is het dagelijks 1 keer aanbrengt op het gezicht. Mocht u de dagcrème ook voor de armen gebruiken dan gaat het natuurlijk iets sneller. Het is vooral belangrijk om te kijken naar de ingrediënten van de crème. Het hoeft niet perse een dure pot van een bepaald merk te zijn, maar het is wel belangrijk dat er voedende ingrediënten inzitten. Ook de SPF factor is dus belangrijk.

Zorg voor hoede verzorging, zodat u ook deze zomer weer met een stralend gezicht de deur uit kunt.

Tijd voor ontspanning en u lekker laten verwennen tijdens een verwenarrangement zonder sauna. Gezellig samen met uw partner of samen met vriendinnen een dagje op pad. Of wat dacht u van een heerlijk moeder – dochter arrangement. Samen met uw kind of kleinkind een ochtendje of middag verwennerij.

Houd u niet zoveel van de hitte van een sauna?

Kies dan voor één van deze verwenarrangementen zonder sauna maar met veel behandelingen. Zo wordt u de hele dag onder onder handen genomen en verwend met een gezichtsbehandeling, handpakking, lichaamsmassage en nog veel meer. De behandelaars nemen de tijd waardoor u even heerlijk kunt relaxen.

Bekijk hier de mogelijkheden voor een dagje ontspannen zonder sauna.

Hoewel je misschien denkt dat je een droge, vette of gevoelige huid hebt, weet je dat echt? Inzicht in je echte huidtype kan je helpen bij het winkelen voor cosmetica de volgende keer dat je in de winkel bent. Om je eigen huid te leren kennen, kunnen huistherapieën ook helpen, zoals de VIVE huidtherapie. In werkelijkheid kan het gebruik van de verkeerde producten – of zelfs bekende internettrucjes – voor jouw huidtype leiden tot puistjes, droogte en andere huidproblemen.

Een dagelijkse huidverzorgingsroutine creëren

Een dagelijks huidverzorgingsprogramma kan je helpen je huid gezond te houden en specifieke problemen zoals acne, littekens en pigmentvlekken te verhelpen, ongeacht je huidtype. Voor deze problemen zijn altijd verschillende litteken, pigmentvlekken en acne producten verkrijgbaar bij jou om de hoek. Een dagelijkse huidverzorgingsroutine bestaat uit vier essentiële stappen die één keer ’s ochtends en één keer voor het slapengaan moeten worden uitgevoerd.

1. Reinigen: Kies een cleaner die je huid niet uitdroogt na gebruik. Als je een droge huid hebt en geen make-up draagt, reinig je je gezicht niet vaker dan twee keer per dag, of één keer als je dat wel doet. Wassen voor een brandschoon gevoel is slecht omdat het de natuurlijke oliën van je huid verwijdert.

2. Serums: ‘s Morgens, onder de zonnebrandcrème, verdient een serum met vitamine C, groeifactoren, of peptiden de voorkeur. Retinol of voorgeschreven retinoïden werken het beste ’s nachts. 

3. Vocht inbrengende crème: Zelfs een vette huid heeft hydratatie nodig, maar kies een lichte, vocht inbrengende gel die niet comedogeen is en je poriën niet verstopt. Vocht inbrengende crèmes kunnen de droge huid verbeteren. De meeste merken vermelden op hun verpakking dat het om een gel of een crème gaat.

4. Zonnebrandcrème: Breng 15 minuten voordat u naar buiten gaat zonnebrandcrème met ten minste 30 SPF aan, omdat zonnebrandcrème tijd nodig heeft om te activeren. Omdat hyperpigmentatie moeilijker te corrigeren is, hebben donkere huidtinten meer bescherming tegen de zon nodig. 

Om te zien hoe je huid reageert, begin je met een eenvoudige en ongecompliceerde routine. Je kunt dan andere producten toevoegen, zoals peelings, maskers en spot treatments om de gezondheid van je huid te verbeteren als je dat prettig vindt.

Vergeet ook niet om nieuwe producten te testen, vooral als u een gevoelige huid hebt. Dit kan helpen bij het opsporen van allergische reacties.

Om een nieuw product te testen, volgt u deze stappen:

 1. Breng een kleine hoeveelheid product aan op een verborgen deel van uw huid, zoals de binnenkant van uw pols of binnenarm.
 2. Wacht 48 uur om te zien of er een reactie optreedt.
 3. Controleer de regio 96 uur na het aanbrengen om na te gaan of er een vertraagde reactie is opgetreden.

Irritatie, roodheid, kleine pukkeltjes en jeuk zijn allemaal symptomen van een allergische reactie. Als u deze symptomen waarneemt, gebruik dan water en een lichte reiniger om het geteste gebied te reinigen. Breng het product dan terug en probeer een product dat meer geschikt is voor uw huidtype.

Hoe werkt een shampoo tegen haaruitval?

Een haargroei stimulerende shampoo en conditioner zijn een goede basis behandeling tegen haarverlies. Elke goede shampoo tegen haarverlies zorgt ervoor dat je haar en hoofdhuid gezond zijn. Dit is nodig om een zo goed mogelijke basis te creëren voor het haar om goed te kunnen groeien.

Een goede haargroei stimulerende shampoo doet 3 dingen:

 • haaruitval verminderen
 • hoofdhuid verzorgen
 • haargroei stimuleren

Een goede shampoo bevat de juiste combinatie van ingrediënten om er voor te zorgen dat de oorzaak van haaruitval wordt aangepakt, hierdoor zal er minder haar uitvallen. Al onze shampoos bevatten uitsluitend kwalitatief hoogwaardige ingrediënten die de hoofdhuid voeden en de haren beter en sterker laten groeien. Ze maken de hoofdhuid voelbaar gezonder. De hoofdhuid wordt hierdoor minder droog en schilferig en je haar wordt minder snel vet en het haar kan beter en langer groeien.

Gebruik van een shampoo

Gebruik van een shampoo

Het gebruik van een haargroei stimulerende shampoo en conditioner is heel gemakkelijk, je kunt jouw huidige producten gewoon vervangen voor een variant tegen haaruitval. Wel zijn er een aantal verschillen in gebruik van een “normale” shampoo en een shampoo tegen haaruitval.

Om de werkzame stoffen van een shampoo tegen haaruitval goed hun werk te kunnen laten doen moet deze shampoo langer intrekken dan een gewone shampoo. Gemiddeld duurt het ongeveer tussen de 3 en 5 minuten om in te trekken, voordat je de shampoo kunt uitspoelen.

Resultaten van een shampoo tegen haaruitval

Een goede shampoo die bij jou past zal helpen het haarverlies te verminderen door de haargroeicyclus te normaliseren. Zoals de Regenepure DR shampoo: een effectieve shampoo tegen haarverlies. De shampoo bevat 1% Ketoconazol, effectief tegen roos, jeuk en eczeem. Haar kan dan dus langer en beter (door)groeien. Na ongeveer vier tot acht weken gebruik van een goede shampoo voor haargroei, zou je verschil kunnen gaan merken. Je merkt dan dat het haar gezonder is, je minder of geen schilfers of jeuk meer hebt en dat er minder haar uitvalt.

Hoe kies je de juiste shampoo? 4 Tips!

Hoe kies je de juiste shampoo 4 Tips!

Het is belangrijk om goed na te gaan of een shampoo bij je past, zodat je een behandeling zo lang en gemakkelijk mogelijk kunt volhouden. Hoe regelmatiger je haargroei stimulerende producten gebruikt, hoe beter het resultaat zal zijn. Er zijn dan ook meerdere punten waarop je een goede shampoo kunt kiezen:

 1. De frequentie van gebruik moet passen bij jouw eigen (haar)routine. Kies geen shampoo die je 5 x per week moet gebruiken als je maar 1 x per week jouw haar wilt wassen. Dan is een ander product zoals vitamines of een lotion beter geschikt.
 1. Kies een shampoo met de juiste ingrediënten. Bijna alle normale shampoos zijn gebaseerd op goedkope, industriële reinigingsmiddelen. Al onze shampoos zijn vrij van SLS en andere sulfaten, siliconen en parabenen.
 1. Kijk naar de juiste dosering. Veel shampoos claimen dat ze bijvoorbeeld cafeïne bevatten maar er zit dan zo weinig cafeïne in dat dit geen enkel effect kan hebben op de haargroei. Zonde dus! Alle ingrediënten in onze producten zijn wetenschappelijk bewezen en zijn er in een hoge dosering.
 1. De shampoo en conditioner moeten geschikt zijn voor jouw type haaruitval.

Welke producten tegen haarverlies zijn er, naast shampoos?

Wist jij dat er, naast haargroei stimulerende shampoos, ook nog andere haargroei stimulerende producten zijn? Zoals lotions, haaruitval vitamines en baardserum:

 • Lotion tegen haaruitval

Een lotion is een krachtige aanvulling op een shampoo of conditioner.

 • Haaruitval vitamines

Naast het gebruik van een haargroei stimulerende shampoo kun je er ook voor kiezen om jouw haargroei van binnenuit extra te stimuleren.

 • Baardserum

Een baardgroei serum staat aan de basis van elke succesvolle baardgroei behandeling.

Help, ik heb roos, jeuk en haaruitval. Hoe kom je er vanaf?

Roos zorgt voor een gevoelige, rode hoofdhuid waardoor je sneller aan jouw hoofdhuid krabt. Hierdoor verzwakken de haarwortels, valt het haar langzamerhand uit en ontstaat haaruitval. Roos en seborroïsch eczeem kunnen dus zorgen voor haaruitval en dunner wordend haar.

Een ketoconazol shampoo met piroctone olamine voor haargroei is een oplossing voor zowel haaruitval als roos, jeuk en seborroïsch eczeem. Tegen roos en jeuk is een shampoo een geschikt product, zoals bijvoorbeeld een shampoo met piroctone olamine of ketoconazol. Om haargroei te stimuleren kun je een shampoo gebruiken met cafeïne.

De Haargroeispecialist is dé plek voor jouw haargroeibehandeling. Onze kracht is een persoonlijke en klantvriendelijke benadering. Bij ons kun je terecht voor een eerlijk advies op maat en voor al jouw vragen op het gebied van haaruitval.

Meer en meer vrouwen kiezen voor een haartransplantatie. Een keuze die voortvloeit uit de wens om veel haar op het hoofd te hebben, om de haarlijn te verlengen of om bijvoorbeeld de inhammen ‘op te vullen’. Zoals deze voorbeelden laten blijken, zijn er in ieder geval voldoende redenen om voor een haartransplantatie te kiezen.

Een terechte vraag hierbij is of een haartransplantatie wel veilig is. Waarom dit een terechte vraag is? Omdat je her en der op het internet afschuwelijke verhalen vindt over haartransplantaties. Verhalen die niet geverifieerd kunnen worden, maar die je mogelijk wel afschrikken. 

Je kunt met een gerust hart een haartransplantatie ondergaan. Dat is althans het geval als je onderstaande tips met betrekking tot haartransplantaties opvolgt.

Kies voor een kliniek in Nederland

Voor tal van beauty ingrepen reizen mannen en vrouwen naar het buitenland af. In onder meer Turkije bestaan veel klinieken waar je onder meer een haartransplantatie kunt ondergaan. Experts raden het echter af om voor deze klinieken te kiezen. Als je van het beste resultaat verzekerd wilt zijn, kies je veel beter voor een kliniek in Nederland.

Bij een kliniek in Nederland ben je van een perfect resultaat verzekerd. En weet je ook 100% zeker dat de behandeling op een veilige manier uitgevoerd wordt. Als je een afspraak bij een Nederlandse kliniek maakt, kan je absoluut van de gewenste kwaliteit uitgaan.

Laat je goed informeren

Sowieso doe je er verstandig aan om je goed te laten informeren. Daarvoor kan je het beste terecht bij de beste specialisten in ons land. Waar je deze specialisten vindt? Juist; in de haarklinieken in ons land. Bij deze klinieken kan je een intakegesprek aanvragen, waarin je kennismaakt met de specialist. De specialist luistert graag naar je wensen en bekijkt je haar. Op basis daarvan is een specialist in staat om direct de juiste behandelingsmethode voor te stellen.

Durf te investeren

Voor een haartransplantatie moet je relatief diep in de buidel tasten. Als je echter van een 100% veilige behandeling verzekerd wilt zijn, maakt dit prijskaartje niet al te veel uit. Het klopt dat je in Nederland meer betaalt dan in andere landen, maar daar is de kwaliteit dan ook naar. Mogelijk kan je met een interessante haartransplantatie aanbieding alsnog het nodige geld besparen! 

Neem de nazorg serieus

Ben je bij een Nederlandse kliniek een behandeling ondergaan? Dan zorgt deze kliniek voor een nazorgtraject. Neem dit traject echt serieus. Je moet na een behandeling je hoofdhuid goed verzorgen; jij bent de enige die daar invloed op uit kan oefenen. Neem dit daarom heel serieus.

Een beetje angst voor de tandarts hebben is helemaal niet gek. Er zullen weinig mensen zijn die genieten van iemand die met allerlei metalen onderdelen in je mond friemelt, terwijl je in een ongemakkelijk stoel recht in een lamp kijkt.

Maar waar de meeste mensen het zien als een simpel ‘moetje’ dat ook snel weer voorbij is, kunnen sommige mensen nachtenlang niet slapen voorafgaand aan een bezoek aan hun tandarts. De angst voor de tandarts kan voor die mensen (zo’n 12% van de Nederlanders) verlammend werken en ervoor zorgen dat ze geen afspraak durven te maken, met alle gevolgen van dien. Gelukkig zijn er oplossingen.

Leer ontspannen

Het klinkt misschien gek, maar je kunt jezelf leren ontspannen. Door bijvoorbeeld elke dag even te mediteren, of simpelweg een paar keer rustig in en uit te ademen. Als je elke dag wat ontspanningsoefeningen doet kun je jezelf trainen om rustiger te zijn in spannende situaties, zoals een bezoek aan de tandarts.

Denk anders over de tandarts

Omdat je bang bent zullen jouw gedachten over het naderende bezoek aan de tandarts vooral negatief zijn. In je hoofd maak je die gedachten steeds een beetje erger waardoor je ‘s nachts als je niet kunt slapen alleen maar ligt te denken aan de akelige pijn die de tandarts jou waarschijnlijk aan gaat doen. Maar als je het nou eens anders gaat bekijken? Je gaat natuurlijk niet naar de tandarts om je expres te laten pijnigen. Je gaat naar de tandarts omdat dat beter is voor je gezondheid. Door een halfjaarlijkse controle te laten doen houdt je je gebit in goede staat. Je wast je haar, je knipt je nagels, je eet gezond, je drinkt genoeg. Het zijn allemaal doodnormale zaken die je doet om jezelf gezond en fit te houden. Als je jezelf voorhoudt dat een tandartscontrole ook in dit rijtje thuishoort, dan lijkt het ineens een stuk minder eng om er naartoe te gaan.

Zoek een tandarts in de buurt

Het is fijn als je tandarts in de buurt zit. Zo kun je snel even naar binnen hoppen en hoef je niet langer met je bezoek bezig te zijn dan nodig. Woon je in Eindhoven, dan zoek je een tandarts in die plaats, en woon je in Best dan zoek je een tandarts in Best. Hoe minder lang de reistijd, hoe minder tijd je hebt om jezelf op te winden over het bezoekje.

Zorg voor afleiding

Een andere truc om je zenuwen bij de tandarts onder controle te houden is het zoeken van afleiding. Neem je telefoon mee naar een behandeling en luister in de wachtkamer en op de tandartsstoel naar je favoriete podcast of playlist. Voordat je het weet mag je alweer naar huis.

Overleg met de tandarts

Als je echt heel erg bang bent voor de tandarts dan is het belangrijk om dit even aan te geven. De tandarts kan er dan rekening mee houden en bijvoorbeeld iets meer de tijd nemen om uit te leggen wat hij allemaal doet tijdens een behandeling. Als jij weet wat er in je mond gebeurd, dan schrik je minder snel en zul je een stuk kalmer in de stoel zitten.

Ontspannen in de stoel

Ontspannen in de stoel

Een bezoek aan de tandarts kan heel erg eng zijn, maar bedenk dat je er zit voor je eigen gezondheid. Kies voor een tandarts in de buurt waar jij je goed bij voelt en vertel van tevoren dat je bang bent. De tandarts zal de tijd nemen om je gerust te stellen zodat je ontspannen achterover kunt leunen terwijl je luistert naar je favoriete muziek. Nu is een bezoekje aan de tandarts nog steeds geen feest, maar neemt de angst je leven niet meer over. 

Mooi lange en sterke nagels willen we allemaal wel. Het kan zijn dat uw nagels gewoon snel afbreken of niet zo sterk zijn waardoor ze kort blijven. Bent u op uw werk veel fysiek bezig ook dit kan zorgen dat uw nagels sneller afbreken of dat ze hierdoor slapper zijn als anders. Hoe kunt u toch zorgen voor sterke nagels?

Verzorgde nagels

Splijten of scheuren uw nagels vaak? Wanneer dit gebeurt probeer dan uw nagel kort te houden. Vijl dit stukje helemaal weg en maak uw nagel iets korter. Wanneer het verder scheurt of splijt zal het nog veel korter zijn als wanneer u dit vooraf bij werkt. Het zorgt er dus voor dat u wat langere nagels kunt houden zonder dat er ineens een korte nagel bij zit.

Geef uw nagels lucht

Heeft u altijd nagel lak op in een kleurtje of gewoon doorzichtige nagel lak? U moet uw nagels ook wat lucht gunnen hier worden ze namelijk sterker van en volledig bedekte nagels zullen daarna ook wat slapper zijn en wat gelig gekleurd. Af en toe geen nagel lak is dus erg goed maar wilt u toch liever nagel lak dragen houdt dan aan de zijkant een stukje vrij. Hierdoor komt er toch wat lucht bij de nagel en lijken uw nagels ook extra lang.

Baden in melk

Deze tip klinkt een beetje vreemd maar dit kan heel goed helpen. In melk zit natuurlijk veel calcium dat niet alleen helpt bij sterke botten maar dus ook sterke nagels. U kunt ook veel melk drinken voor sterke nagels maar wanneer u hier niet van houdt kunt u dus ook uw nagels in wat melk laten baden.

Blijf van uw nagels af

Om sterke nagels te krijgen is het niet de bedoeling om veel aan uw nagels of vingers te zitten. Ga natuurlijk niet nagelbijten want zo worden ze natuurlijk nooit lang. Het is ook niet de bedoeling om aan haaltjes te peuteren of aan uw nagel riemen te zitten. Dit zal het groeien van de nagels alleen maar belemmeren door simpel weg handcrème op te doen zal u er automatisch van af blijven.

Zorg voor lange en sterke nagels met deze handige tips.

Pin It