Rubriek

Beauty

Rubriek

Wilt u graag weer lang haar hebben of heeft u haar wat gewoon langzaam groeit. Hoe kunt u uw haar sneller laten groeien zonder al te veel gekke middeltjes? Met deze tips zult u uw haargroei bevorderen.

Draag uw haar los

Het kan natuurlijk zijn dat uw haar in het gezicht hangt dan zult het snel vast maken. Moet uw haar vast voor uw werkt, dit kan allemaal uw haargroei bevorderen. Het is namelijk beter om uw haar los te dragen of uw haar niet al te strak vast te maken. Dus een strakke staart of knot kunt u beter overslaan. Dit kunt u af en toe wel doen maar probeer niet hele dagen met een staart rond te lopen.

U droogt uw haar te veel uit

Het kan ook zijn dat u uw haar uitput waardoor het minder snel groeit. Stijlt u uw haar veel of doucht u altijd met veel te heet water. Dit kan allemaal zorgen voor uit gedroogd haar. Hierdoor zal ook de haargroei minder snel gaan.

Haargroei bevorderen door gezonde hoofdhuid

Wat erg belangrijk is voor de groei van uw haren is natuurlijk de hoofdhuid. Wellicht heeft u een droge hoofdhuid, schilders of een minder goede doorbloeding. Het kan dan helpen om uw hoofdhuid tijdens het douchen lekker te masseren en goed te verzorgen. Zo wordt er vaak ook rozemarijn of lavendel olie gebruikt om uw hoofdhuid in te masseren en haar groei te bevorderen. Daarna kunt u het makkelijk uitspoelen maar kan het zijn dat uw haar nog wat vettig is.

Langer haar door haarmasker

Om uw haar gezond te laten groeien is ook een haarmasker belangrijk. Het zal het haar extra voeden waardoor het haar ook lang kan blijven. Vaak beginnen de onderste puntjes te splijten of te pluizen, door regelmatig een haarmasker te gebruiken zal dit proces veel langzamer gaan. Natuurlijk zal ook een bezoek aan de kapper helpen om het splijten van punten tegen te gaan.

Haargroei bevorderen met gember boost

Gember gebruikt u niet alleen voor het eten maar ook om uw haar een boost te geven. Het blijkt een van de meest effectieve haarmiddeltjes voor haargroei. Probeer gember zo fijn mogelijk te maken of haal dit door een blender met wat sesam, olijf of jojoba olie. Door dit op uw hoofdhuid te doen dit 30 minuten in te laten trekken en vervolgens uit te spoelen zal uw haar sneller gaan groeien.

Sommige mensen hebben te maken met overmatige haargroei op bepaalde plekken op hun lichaam. Geldt dit ook voor jou? Dan kan dit je een onzeker gevoel bezorgen. Daarom besluit je mogelijk het lichaamshaar weg te scheren. Als je dit vaak moet doen, kost dit je veel tijd. Laseren biedt in dat geval uitkomst. Ben je hier niet bekend mee? Dan roept dit ongetwijfeld de nodige vragen op. Daarom vertellen wij je hier alles wat je moet weten over lichaamshaar laseren.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Wil je lichaamshaar bestrijden met een laserbehandeling? Dan ben je vast en zeker benieuwd hoe zo’n behandeling eruit ziet. Gezien de naam verbaast het je vast niet dat er voor deze behandeling lasers gebruikt worden. Deze lasers worden gericht op het gebied dat je wilt behandelen. De warmte die als gevolg van de laserstralen ontstaat, vernietigt haren en haarzakjes in de actieve groeifase.

Een laserbehandeling zorgt ervoor dat je binnen de kortste keren verlost bent van ongewenst lichaamshaar. Tijdens een eerste behandeling wordt namelijk 80 tot 85 procent van de haren en haarzakjes vernietigd. Hierdoor zie je 2 tot 3 weken na de behandeling al resultaat. Om ervoor te zorgen dat ook de laatste 15 tot 20 procent verdwijnt, zijn meerdere behandelingen nodig. Bij lichaamshaar laseren raden wij 3 tot 6 behandelingen aan.

Bereid jezelf voor op de behandeling

Nu je weet hoe een laserbehandeling in zijn werk gaat, kun je voor jezelf bepalen of dit iets voor jou is. Is dit het geval? Dan moet je de nodige voorbereidingen treffen. Allereerst is het zaak dat je het te behandelen gebied een dag voor de laserbehandeling scheert. In dat geval kan de energie die vrijkomt uit de laser optimaal benut worden om de haren en haarzakjes te vernietigen. Daarnaast mag je geen huidproducten aanbrengen op de huid die behandeld wordt. Tot slot word je verzocht om jouw huid in de 6 weken voorafgaand aan de behandeling niet bloot te stellen aan zonlicht. Dit maakt de kans op een optimale behandeling een stuk groter en de kans op ongewenste pigmentvorming kleiner.

Waar onderga je een behandeling?

Waar onderga je een behandeling

Er zijn de laatste jaren steeds meer mensen die een laserbehandeling ondergaan om verlost te worden van ongewenst lichaamshaar. Doordat de vraag naar deze behandelingen stijgt, kun je ook op steeds meer plekken terecht. Toch raden wij jou niet aan om bij de eerste de beste aanbieder een laserbehandeling te ondergaan. Waarom niet? Omdat niet iedere partij even bekwaam is. Richt je daarom altijd tot een professionele kliniek. Zo’n kliniek is ongetwijfeld gespecialiseerd in lichaamshaar laseren. Twijfel je of de kliniek geschikt is? Verdiep je er dan eens goed in. Ervaringen van anderen kunnen jou hierbij helpen. Kijk daarom of er recensies zijn van de kliniek die je op het oog hebt.

Zodra de zon begint te schijnen hebben sommige vrij snel al sproetjes terwijl andere ze maar weinig krijgen of helemaal niet. Wat zijn ze nou eigenlijk en hoe ontstaan ze?

Wat zijn sproetjes

Vaak wordt gezegd dat ze alleen ontstaan bij mensen met rode of blonde haren maar iedereen kan ze krijgen. Het zijn eigenlijk kleine plekjes in onze huid die meer melanine bevatten als andere. Deze melanine bevatten meer pigment en kleuren daardoor sneller bruin. Het zorgt er normaal voor dat onze ogen, haar en huid de kleur krijgen die ze hebben. Het is eigenlijk een bescherming voor de huid, hoe meer pigment er in de huid zit en hoe donkerder de huid hoe minder groot de kans is dat u verbrand. U moet echter altijd blijven smeren, de plekken tussen de sproeten zijn daardoor juist gevoelig.

Waardoor de een bruin wordt en de ander sproeten krijgt?

Vaak wordt melanine gelijk verdeel over de huid waardoor we een egale bruine huid kunnen krijgen. Wanneer dit niet goed verdeeld is zijn het dus de sproetjes die sneller bruin worden. Hierdoor worden ze dus in de zomer meer zichtbaar en zullen ze in de winter langzaam vervagen. Sproeten zijn wel genetisch bepaald maar het kan zijn naarmate u ouder wordt dat u er meer zult hebben als anders. Sproeten worden in verband gebracht met het MC1R gen wat ook voor rood haar zorgt.

Geen rood haar maar wel sproeten?

Het rode haar maar ook sproetjes worden bepaald door een gen MC1R. Wanneer u dit gen heeft betekend het niet automatisch dat u sproetjes heeft en dat u rood haar heeft. Veel mensen hebben wel het gen maar omdat dit het gen van een andere haarkleur dominanter is zullen we de rode haarkleur niet zien. Bij sproetjes is het echter zo dat dit wel een dominant kenmerk is waardoor veel mensen wel de sproetjes krijgen.

Als u naar de tandarts gaat kan het zijn dat u naar de mondhygiënist wordt gestuurd. Vaak weten we niet eens wat een mondhygiënist doet maar omdat we een gezond gebit willen behouden gaan we toch. Wat wordt er precies gedaan en waarom is het belangrijk om hier toch naar toe te gaan?

Heeft u last van bloedend tandvlees?

Als u uw tanden poetst of een tandenstokers gebruikt kan het zijn dat uw tandvlees gaat bloeden. Het kan dan zijn dat het tandvlees ontstoken is of dat de conditie hiervan gewoon niet goed is. Wanneer u naar de mondhygiënist gaat dan zal uw tandvlees conditie sterk verbeteren. Vaak krijgt u ook handige tips mee hoe u dit thuis kunt verbeteren.

Het verwijderen van tandplak en tandsteen

Tandplak en tandsteen kunnen veel schade veroorzaken aan uw tanden en tandvlees. U kunt dit niet zelf weg halen maar u kunt het wel voorkomen. Door naar de mondhygiënist te gaan zal het tandplak of tandsteen verwijderd worden en wellicht is er nog een extra bezoekje nodig om dit beter te behandelen.

Stralende lach door mondhygiënist

Bent u zelf niet helemaal tevreden met hoe uw gebit er uit ziet? U kunt dan ook zelf een afspraak maken bij de mondhygiënist om bijvoorbeeld uw gele gebit witter te maken. het kan ook zijn dat u een polijstvulling wilt hebben zodat uw tanden weer glas worden. Een gezonder gebit ziet er ook altijd mooier uit dus het zal uw gebit dan ook langer mooi houden.

Sla uw bezoekje aan de mondhygiënist dus niet over maar zorg dat u een stralende lag blijft houden.

Wanneer je ontevreden bent over (een onderdeel van) je uiterlijk, dan is het zaak dat je hier zo snel mogelijk iets aan doet. De mate van tevredenheid over ons eigen uiterlijk is namelijk van grote invloed op onze mentale gesteldheid. Het is dan ook ontzettend belangrijk om zo tevreden mogelijk te zijn over het eigen uiterlijk. Juist omdat dit zo belangrijk is geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het tevredener zijn over je eigen uiterlijk.

Acceptatie

De makkelijkste manier om meer tevreden over je uiterlijk te worden is acceptatie. Door simpelweg te accepteren hoe je eruit ziet en hier verder geen aandacht aan te besteden verbeter je je zelfbeeld al snel. Dit is echter geen makkelijke oplossing en kan daarom in de praktijk eigenlijk nooit toegepast worden.. De ontevredenheid komt namelijk vaak voort uit een onzekerheid. Deze onzekerheid zal in de meeste gevallen niet vanzelf verdwijnen waardoor de acceptatie een lastig proces wordt. Mocht dit je toch lukken, dan ben je ontzettend van het vervelende zelfbeeld vanaf gekomen!

Aanpassing

Wanneer je ontevreden bent over bepaalde aspecten van je uiterlijk kun je deze natuurlijk ook laten aanpassen. Wanneer je minderjarig bent kunt je dit in zekere mate doen, door middel van bijvoorbeeld getekende wenkbrauwen, een andere coupe of make-up. Wanneer je wat volwassen bent kun je hierin kiezen voor plastische chirurgie. Omdat het hierin om een aanpassing van het uiterlijk gaat raden we je aan om hier goed over na te denken. Wanneer je 100% zeker weet dat je de aanpassing wilt ondergaan, dan kun je een afspraak maken met een vertrouwde partij zoals bijvoorbeeld SAM Kliniek. Door in zee te gaan met een bekende en goede partij weet je dat de kans minimaal is dat er iets fout gaat. We kennen natuurlijk allemaal de horrorverhalen uit de plastische chirurgie wel en we willen natuurlijk niet dat zoiets ons zou overkomen. Voor meer informatie over plastische chirurgie verwijzen we je graag door naar www.samkliniek.nl

Iedereen kent dat gevoel wel. De dagen vliegen voorbij, je rent van hot naar her en je vergeet nog weleens aan jezelf te denken en voor jezelf te zorgen. Je beweegt mee in de waan van de dag, maar je vergeet om echt goed te genieten en stil te staan. Ben je nog gelukkig? Zit je nog lekker in je vel? Het is echt oké om af en toe op de rem te trappen en alleen maar aan jezelf te denken. Want jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven, vergeet dat niet. 

Het is niet alleen fijn om goed voor je lichaam te zorgen, je geestelijke gezondheid is minstens zo belangrijk. Met deze vijf stappen verwen je niet alleen je lijf, maar kom je ook geestelijk helemaal tot rust. En dat hebben we allemaal weleens hard nodig. 

 1. Neem een lekker warm bad

Begin met een heerlijk warm bad. Het warme water zorgt ervoor dat je helemaal ontspannen wordt. Neem hier echt de tijd voor en maak er iets moois van. Dim het licht in je badkamer (als dit niet kan, zet het licht uit), creëer sfeer door kaarsen neer te zetten en zet een ontspannen muziekje op. Zorg dat je in een comfortabele positie ligt. Het kan helpen om een speciaal kussentjes voor in bad aan te schaffen. Droom heerlijk weg en denk bijvoorbeeld aan een moment in je leven waarop je ultiem gelukkig en ontspannen was. Het zal je helpen om je op dat moment ook weer helemaal fijn te voelen. Als je geen bad hebt, dan kun je natuurlijk ook een warme douche nemen. 

 1. Smeer je lijf in

Je huid is het grootste orgaan van je hele lichaam. Daar wil je dus goed voor zorgen. Nadat je helemaal ontspannen uit bad komt, smeer je dus je huid helemaal in met een fijne creme. Je kunt bijvoorbeeld shea butter kopen. Dit is een product dat gemaakt wordt uit de noten van de sheaboom. Deze boter is zeer dik en heeft een vaste vorm. Maar wanneer je het op je huid smeert zal het heerlijk zacht worden en goed uitsmeren. Shea butter heeft een heel hoog hydratatie gehalte en is zeer geschikt om de elasticiteit van de huid te bevorderen. Het werkt verzachtend en bevorderd het huidherstel. Niet alleen goed voor nu, maar ook voor later dus. Het is geschikt voor dagelijks gebruik. Smeer jezelf in van top tot teen en laat het goed intrekken. 

 1. Mediteer

Nu je al heerlijk ontspannen bent en je huid gevoed is, is het tijd om nog dieper die ontspanning in te gaan en een meditatie te doen. Door regelmatig te mediteren kun je je gedachten tot rust brengen en je lichaam in een ontspannen staat brengen. Je kunt proberen om zelf met een muziekje of in stilte te mediteren. Vind je dit lastig of begin je pas net? Dan zijn er genoeg online meditaties of apps te vinden die je hierbij kunnen helpen.   

 1. Verwen de innerlijke mens

Trakteer jezelf op een heerlijke lunch of diner. Je kunt dit thuis zelf bereiden, je kunt iets laten bezorgen of kies ervoor om je helemaal te laten verwennen en ga heerlijk in je eentje naar een restaurant. Ga voor een heerlijke rijke salade of een andere gezonde optie. Op zo’n verwendag als vandaag is het extra goed om stil te staan bij wat je allemaal in je lichaam stopt. Uiteraard mag je jezelf ook af en toe verwennen met lekkernijen, maar vandaag gaat het om het voeden van je lichaam en geest. En gezonde voeding is natuurlijk net zo lekker en je voelt je daarna extra fris en fruitig. 

 1. Ontspan met een goed boek

Laat je telefoon thuis of leg hem weg. Niets is zo afleidend als dat scherm waar je zo makkelijk elke keer weer naar grijpt. Kies vandaag dus, om je dag af te sluiten, voor een boek in plaats van je telefoon. Zet een lekkere kop thee en nestel jezelf lekker op de bank of in je bed. Je kunt kiezen voor een roman waar je helemaal in het verhaal kunt duiken, maar je kunt ook gaan voor een informatief boek over bijvoorbeeld zelfontwikkeling. Zo leer je ook nog eens meer over jezelf en waarom het zo belangrijk om dit soort dagen zo nu en dan voor jezelf in te plannen. 

Verlies jezelf nooit uit het oog. En bedenk; je bent het waard om deze tijd voor jezelf vrij te maken. Geniet ervan en wacht niet te lang tot het volgende moment.

Een goede mondverzorging is enorm belangrijk voor de waarde van uw eigen leven. Uw mond is een van de belangrijkste middelen wat u definieert als mens zijnde. U communiceert, hebt lief en neemt voeding in en ademt in en uit. Uw mond is er heel uw leven lang, dus zorg er dan even goed voor als de rest van uw lichaam.

Welke mondproblemen ontstaan bij een slechte mondverzorging?

Tandplak is een van de grootste vijanden van de mond. Het lijkt heel onschuldig, tot het zich omzet tot tandbederf. In tandplak is namelijk een hoog gehalte aan bacteriën aanwezig. Hierdoor kan tandbederf, ofwel een gaatje ontstaan. De zenuwen en bloedvaten in uw gebit kunnen ook getroffen worden door gaatjes.

Niet alleen de staat van uw tanden gaat er flink op achteruit, ook uw gehele mond is de klos! Een grote aanwezigheid van tandplak, kan ervoor zorgen dat u ontstoken tandvlees krijgt. Dit kan omslaan naar ernstig ontstoken tandvlees. Hierdoor is de kans aanwezig dat uw gebit stukje bij beetje loslaat. Verder zijn een droge mond en een slechte adem ook niet uitgesloten. Dit zijn situaties die u natuurlijk het liefst tegengaat.

Welke mondproblemen ontstaan bij een slechte mondverzorging

Interdentale ragers zijn de nieuwe norm voor een verbeterde mondverzorging

Mondproblemen zijn beter te voorkomen door de juiste tools te gebruiken. Een van de belangrijkste tools is zonder twijfel een interdentale rager. Een interdentale rager is een klein borsteltje die u tussen de pockets van de tanden plaatst. Door de rager tussen de pockets te bewegen, haalt u tandplak en etensresten effectief weg.

Interprox ragers voor alle interdentale ruimtes

We verdelen het gebit in twee gedeeltes wanneer het gaat om interdentale reiniging. De voorzijde van het gebit en de achterste kiezen. Beide gebieden kunt u het beste dagelijks reinigen met Interprox ragers. Interprox heeft speciaal hiervoor ragers ontwikkeld, namelijk de Interprox Plus rager en de Interprox Premium rager.

Interprox Plus rager

De Interprox Plus rager is een interdentale rager met een hoek van 90 graden. Doordat de Interprox rager een hoek heeft, kunt u de achterste kiezen een stuk makkelijker ontdoen van tandplak en etensresten.

Interprox Premium rager

De Interprox Premium rager is een Interprox rager met een korte handgreep en een recht borsteltje. Doordat de rager compleet recht is, is hij gemakkelijk te gebruiken aan de voorzijde van het gebit.

Wilt u een volledig geslaagde mondverzorging? Maak dan gebruik van beide soorten Interprox ragers. Zo weet u zeker dat alle oppervlakken in de mond ontdaan heeft van tandplak.

Heeft u ook overtollig vet waar u zich voor schaamt? Heeft u misschien een hangbuikje of brede boven armen wat maar niet weg wilt? Voor sommige mensen is sporten of gezond eten niet de oplossing hiervoor. Met liposuctie gaat u weer houden van uw lichaam.

Wat is het precies?

Bij een liposuctie wordt eigen het te veel aan vetweefsel weggezogen. Het is geen manier om af te vallen maar op een vetophoping weg te krijgen. Dit kan op verschillende plekken zoals de bovenarmen of benen, nek en onderbuik. Niet iedereen kan echter in aanmerking hiervoor komen, hiervoor heeft u eerst een gesprek om te kijken of gewenste resultaat haalbaar is. Zo moet u een gemiddeld gewicht hebben en een BMI niet hoger dan 30. Daarnaast moet de huid elastisch zijn en niet te los zitten om zo een gewenst resultaat te krijgen.

Hoe gaat de behandeling?

Tijdens de liposuctie worden er kleine sneetjes in de huid gemaakt. Deze zijn zeer klein en zullen geen littekens achterlaten. Er wordt vervolgens een verdovende vloeistof onder de huid gespoten waardoor het vet los zal laten. Na ongeveer 20 minuten wordt dit weggezogen met een speciale zuignaald. De behandeling doet geen pijn wegens de verdoving die gebruikt wordt. Uiteraard wordt alles overlegd en kan er ook gekozen worden voor een gehele narcose.

Herstellen na de ingreep

Wanneer dit behandeling achter de rug is worden de sneetjes gehecht en worden ze afgeplakt. U krijgt een speciale elastische broek aan die u een aantal weken moet dragen om zwellingen te voorkomen. In het beging zult u dan ook geen resultaat omdat het nog wat opgezet en gevoelig is na enkele dagen zal het resultaat al wel zichtbaar zijn. Na ongeveer 4 weken zal het helemaal hersteld zijn en zal het resultaat goed zichtbaar zijn. Het vet is hier dan ook permanent weg gezogen maar kan bij gewichtstoenamen wel veranderen of op andere plekken nog zitten.

Wilt u de zomer door met mooie nagels? Als u last heeft van kalknagels zult u misschien minder snel de mooie sandaaltjes of slippers aan trekken. Hoe kunt u er voor zorgen dat deze kalknagels verdwijden zodat u met mooie voeten de zomer door kunt.

Wat zijn kalknagels?

Het ontstaat eigenlijk doordat een schimmel de huid binnendringt en de nagel aantast. De meeste gevallen kommen door de Candidaschimmel maar het kan ook komen door voetschimmel of zwemmerseczeem. In het begin zal de nagel wat doffer worden en aan de randen kan het gelig of bruin worden na verloop van tijd kome er wit of gele vlekken op en kan de nagel dik en hobbelig worden.

Het kan van nagel tot nagel overgedragen worden maar ook van persoon tot persoon. Dit kan bijvoorbeeld komen door het dragen van andere sokken maar ook schoenen, tapijten en zwembadwater. Vooral vochtige omgeving zal bijdragen aan kalknagels.

Wat kunt u hiertegen doen?

Er zijn verschillende manieren om van kalknagels af te komen. Het verschild erg per persoon en per nagel wat het beste werkt.

 • Vraag een pillenkuur op bij de huisarts
 • Haal een antischimmelzalf bij de apotheek
 • Gebruik 2 keer per dag Tea tree olie in combinatie met water
 • Haal een behandel set waardoor u de oplaag weg kunt veilen zodat u de schimmel blootlegt.
 • Gebruik appelazijn wat helpt tegen de infectie
 • Ruikt u minder goed dan kunt u ook de sap van een teentje knoflook gebruiken.

Weet jij het soms ook niet meer? Zie je zoveel verschillende soorten gezichtsverzorging dat je echt niet meer weet wat je nu allemaal moet gebruiken? Werken die producten echt alleen maar als je ze allemaal met elkaar combineert, of hoef je niet voor ieder moment en voor ieder deel van je gezicht een apart product in huis te halen?

Hydrateren, beschermen en herstellen

Als het je voorkeur heeft om maar één potje crème in huis te hebben, kies dan voor een goede moisturizer. Van alles dat je huid goed kan gebruiken, is hydratatie in de meeste gevallen namelijk de belangrijkste. Je huid droogt nu eenmaal uit gedurende de dag, en heeft wat vocht nodig om soepel te blijven en niet te snel te verouderen.

In veel gevallen zal je zien dat een goede dagcrème eveneens hydraterend is. Kies je er dus voor om deze te kopen, dan hoef je geen losse moisturizer meer te gebruiken. Het voordeel van een dagcrème is dat deze je gezicht doorgaans niet alleen hydrateert, maar ook beschermt. Je huid krijgt gedurende de dag heel wat te verduren, denk aan verschillende weersomstandigheden, maar ook aan vuil van buitenaf. Hem hier tegen beschermen is zeker geen overbodige luxe. Kies het liefst voor een crème met een goede SPF, dan hoef je ook deze niet meer los aan te brengen.

Voor de nacht kun je het best een product gebruiken dat niet beschermt, maar vooral herstelt. Als je slaapt hoeft je huid tenslotte niet beschermd te worden, maar kan het wel fijn zijn om de schade die overdag is opgelopen te herstellen. Om deze reden is een product voor de nacht vaak wat dikker en rijker dan een product dat je overdag gebruikt.

En al die andere producten?

Met één of twee goede crèmes kom je in principe dus een heel eind, en heb je voldoende in huis om je huid in een prima conditie te houden. Maar, je mag natuurlijk altijd meer gebruiken. Kijk daarbij goed naar wat je huid nodig heeft, en daarmee echt een aanvulling kan zijn bovenop de crèmes die je al gebruikt.

Een goed serum dat je onder een crème aanbrengt, kan bijvoorbeeld een fijne extra zijn. Een serum bevat een heel geconcentreerde hoeveelheid werkzame stoffen, een echte krachtpatser. Niet geschikt om solo te gebruiken, want hij trekt volledig in je huid en laat geen beschermend laagje achter, wel prettig om te gebruiken tegen specifieke huidproblemen. Kies bijvoorbeeld voor een serum speciaal voor de droge huid of tegen pigmentvlekken, en combineer deze met je bestaande producten.

Pin It