Rubriek

Beauty

Rubriek

Mooi lange en sterke nagels willen we allemaal wel. Het kan zijn dat uw nagels gewoon snel afbreken of niet zo sterk zijn waardoor ze kort blijven. Bent u op uw werk veel fysiek bezig ook dit kan zorgen dat uw nagels sneller afbreken of dat ze hierdoor slapper zijn als anders. Hoe kunt u toch zorgen voor sterke nagels?

Verzorgde nagels

Splijten of scheuren uw nagels vaak? Wanneer dit gebeurt probeer dan uw nagel kort te houden. Vijl dit stukje helemaal weg en maak uw nagel iets korter. Wanneer het verder scheurt of splijt zal het nog veel korter zijn als wanneer u dit vooraf bij werkt. Het zorgt er dus voor dat u wat langere nagels kunt houden zonder dat er ineens een korte nagel bij zit.

Geef uw nagels lucht

Heeft u altijd nagel lak op in een kleurtje of gewoon doorzichtige nagel lak? U moet uw nagels ook wat lucht gunnen hier worden ze namelijk sterker van en volledig bedekte nagels zullen daarna ook wat slapper zijn en wat gelig gekleurd. Af en toe geen nagel lak is dus erg goed maar wilt u toch liever nagel lak dragen houdt dan aan de zijkant een stukje vrij. Hierdoor komt er toch wat lucht bij de nagel en lijken uw nagels ook extra lang.

Baden in melk

Deze tip klinkt een beetje vreemd maar dit kan heel goed helpen. In melk zit natuurlijk veel calcium dat niet alleen helpt bij sterke botten maar dus ook sterke nagels. U kunt ook veel melk drinken voor sterke nagels maar wanneer u hier niet van houdt kunt u dus ook uw nagels in wat melk laten baden.

Blijf van uw nagels af

Om sterke nagels te krijgen is het niet de bedoeling om veel aan uw nagels of vingers te zitten. Ga natuurlijk niet nagelbijten want zo worden ze natuurlijk nooit lang. Het is ook niet de bedoeling om aan haaltjes te peuteren of aan uw nagel riemen te zitten. Dit zal het groeien van de nagels alleen maar belemmeren door simpel weg handcrème op te doen zal u er automatisch van af blijven.

Zorg voor lange en sterke nagels met deze handige tips.

We hebben er vorig jaar natuurlijk ook last van gehad dat de kappers dicht zaten. Helaas is het nu weer het geval en voor sommige kan dit voor veel frustratie zorgen. Het haar wordt veel te lang of er is uitgroei? Hoe kunt u dit verbergen of juist aanpakken? Deze tips zullen u helpen om deze tijd door te komen.

Vermijd gespleten haarpunten

We gaan allemaal naar de kapper om van de gespleten haarpunten af te komen. Gespleten haarpunten beginnen altijd bij de puntjes en wanneer we dit er niet af halen kan het zijn dat er veel meer haar beschadigd raakt. Nu de kapper dicht zit kunnen we ook de haarpunten extra goed verzorgen zodat uw haar gezond blijft. Het belangrijkst is om uw haar gehydrateerd te houden, zo kunt u eens een haarmasker gebruiken of niet te veel hitte gebruiken. Vermijd te warm water tijdens het douchen en waarschijnlijk zult u stijl of krultang al minder gebruiken omdat u de deur niet uit gaat.

Zelf uw haar knippen?

Sommige durven het aan om zelf met een schaar aan de slag te gaan. Het is raadzaam om vooraf een kappersschaar te bestellen een keukenschaar zal niet het zelfde resultaat geven omdat dit een stuk botter is. Een pony is vaak makkelijk bij te werken maar let er wel op dat u recht voor de spiegel zit en niet naar beneden of omhoog kijkt. Neem vooral ook de tijd om het te knippen en weet waar u aan begint want het kan soms erg frustrerend zijn. Als u stijl haar en recht haar heeft is het wellicht wat makkelijker als slag en krul. Als er laagjes in zitten wordt het allemaal nog moeilijker dus ik zou het alleen bij de pony laten.

Uitgroei verven

Begint u al grijs te worden en wilt u dit nog graag verbergen? Nu de kappers dicht zitten is het natuurlijk een ramp met de uitgroei. Om de uitgroei aan te pakken kunt u het beste kleur spoeling gebruiken. Wanneer het verven dan toch niet goed gelukt is kunt u het er na een paar wasbeurten toch uit krijgen. Vooral wanneer u uw haar donker geverfd heeft zal de overgang naar grijs erg groot zijn dus door de spoeling zult u aangenaam verrast worden.

Wordt u ook wel eens wakker met dikke wallen of donkere kringen onder uw ogen? Niets is vervelender dan een vermoeide blik en dikke ogen. Hoe kunt u dit nou eigenlijk voorkomen of wat helpt hier nou tegen?

Wallen of kringen?

De meeste mensen halen wallen en donkere kringen door elkaar. De wallen zijn de zakjes die onder de ogen zitten door te veel vocht, huid of vet. Dit is vaak ook genetisch bepaald, wanneer uw ouders dit hebben is de kans groter dat u ook ze ook zult krijgen. De donkere kringen ontstaan echter door een dunne huid rond de ogen waardoor de blauw paarsige kleur van de aderen

Onvoldoende slaap

Deze oorzaak zal het meest voor de hand liggen maar het gebrek aan slaap kan voor wallen of donkere kringen zorgen. Tijdens de slaap wordt namelijk het vocht afgevoerd, wanneer u minder slaap heeft gebeurt dit dus minder en zult u wallen krijgen. Door langer te slapen zal dit niet in een keer opgelost zijn, hiervoor moet u wel een constante nacht rust hebben dus ongeveer 7 tot 8 uur slaap per nacht.

Drinkvoldoende water

Ons lichaam bestaat uit ongeveer 60% water. Wanneer we te weinig water drinken zal ons lichaam het vocht vasthouden zo komen er ook wallen onder uw ogen omdat ook hier vocht vastgehouden kan worden.

Gezonde voeding

Het is natuurlijk belangrijk om gevarieerd te eten om zo voldoende vitamine en mineralen binnen te krijgen. Ze zorgen namelijk voor een gezonde huid en elasticiteit. Het roken en dringen van alcohol en cafeïne kan ook oorzaken zijn voor donkere kringen en een dunnere huid rond de ogen. Het is dus ook goed om op uw voeding te letten.

Stress

Het hebben van stress kan ook een grote oorzaak zijn. Hierdoor zult u minder nacht rust hebben of slecht slapen. Waarschijnlijk zult u ook makkelijker grijpen naar ongezond eten of alcohol. Stress kan dus een hoop andere dingen met zich mee brengen dat wallen of kringen kan veroorzaken.

Wanneer u bovenstaande oorzaken naloopt en hieraan werkt zult u merken dat u ’s ochtends weer een frisse blik heeft.

Veel mensen krijgen een beugel wanneer ze jong zijn en nog op school zitten. Zo hebben ze wanneer ze ouder zijn een prachtig strak gebit. wellicht heeft u vroeger besloten om geen beugel te nemen maar zijn de tanden daarna nog schuiner gaan staan. Misschien schaamt u zich nu voor uw lach en houdt u uw hand voor uw mond wanneer u praat. Een beugel kan dan toch zorgen voor meer zelf vertrouwen al helemaal wanneer de beugel er weer uit is en u een strak gebit heeft.

Waarom is het nu het juiste moment?

Sommige mensen vinden het nemen van een beugel wat ongemakkelijk en voelen zich er niet altijd prettig bij. Mensen gaan toch kijken en vrienden en familie moeten er toch aan wennen om u met een beugel te zien. Het grote voordeel op het moment is dat er in de winkels en openbare ruimtes mondkapjes gedragen moet worden. In de lokale supermarkt of ergens anders in de buurt zullen mensen de beugel dus niet zien en zult u zich wellicht wat makkelijk op uw gemak voelen.

Hoe lang moet u deze beugel dragen?

Het is erg afhankelijk van hoe scheef uw tanden staan en hoe de gezondheid in uw mond is. Gemiddeld zijn mensen negen tot achttien maanden bezig met een beugel. In sommige gevallen zou het ook iets sneller kunnen als het bijvoorbeeld gaat om maar 1 tand die erg scheef staat. Bij het zetten en aanpassen van de beugel zijn orthodontisten er vaak iets langer mee bezig omdat een volwassen gebit toch iets ingewikkelder is als bij kinderen.

Welk eten kunt u beter mijden als u een beugel heeft?

Bij een beugel kunt u de meeste dingen wel gewoon blijven eten alleen soms is het iets minder handig. Zo is het beter om plakkerige dingen te vermijden ze blijven vaak aan de beugel hangen en zijn lastig weg te halen. Denk daarbij aan toffee, ontbijtkoek of andere plakkerige snoepjes. Het is ook beter om niet al te harde dingen te eten. Harde snoepjes of rouwe wortel of appel kunt u ook beter even overslaan. Door dat ze hard zijn en het gebit veel kracht moet zetten kan het zijn dat de beugel daardoor kapot gaat. Het is bij een beugel ook goed om de tanden vaker en grondiger te poetsen. Door de beugel kunnen bacteriën zich sneller ophopen wat weer voor gaatjes kan zorgen. Heeft u een beugel dan is het extra belangrijk om de tanden goed te poetsen.

Is het dragen van een beugel pijnlijk?

Het kan ook weer per persoon verschillen maar in het begin kan het wellicht wat pijnlijker zijn. De draadjes worden namelijk aangetrokken zodat de tanden de juiste kant op draaien. Dit kan voor een pijnlijk gevoel zorgen maar meestal is dit na een week al weer weg omdat de tanden dan al wat mee gedraaid zijn. U zult altijd vaker terug moeten om het draadjes weer verder aan te trekken en elke keer kan het dan iets pijnlijker zijn.

Als u er over na denkt om een beugel te nemen kunt u beter direct in actie komen.

Je ziet het steeds vaker: mensen die hun wenkbrauwen net een beetje meer aanzetten door ze bij te tekenen. Veel mensen doen dit en voelen zich hierdoor net een stukje fijner, of dit nou komt door zelfverzekerdheid of gewoon omdat ze het mooi vinden. Soms hebben mensen die dit proberen echter het probleem dat het er nogal nep en onnatuurlijk uit kan zien. Het kost misschien wat oefening, maar met een paar simpele tips lukt het jou ook om jouw wenkbrauwen er erg natuurlijk uit te laten zien!

1: Ga mee met de natuurlijke wenkbrauw

De eerste tip is ook meteen het belangrijkste. Het beste is om jouw wenkbrauw net zo te tekenen als hoe hij natuurlijk loopt. Op die manier krijg je namelijk de meest natuurlijke look en passen ze het beste bij jouw gezicht. Doe je dit niet, maar maak je er een beetje een andere vorm van, dan kan het er al snel onnatuurlijk uitzien. Volg daarom altijd de vorm die je al hebt!

2: Kies de juiste kleur

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende kleuren wenkbrauwpoeder of wenkbrauwpotloden te verkrijgen. Kies een kleur die bij jouw haar past. Gebruik je bijvoorbeeld een compleet andere kleur of tint, eentje die veel donkerder is bijvoorbeeld, dan ziet dit er al snel niet neutraal uit. Je kan ervoor kiezen om ze iets donkerder te maken, maar doe dit dan wel in een tint die past bij jouw haarkleur. Zo ziet het er niet vreemd uit als je de wenkbrauwen bijtekent.

3: Maak geen harde lijnen

Je wil voorkomen dat jouw wenkbrauwen er als een soort dikke lijn uit komt te zien. Dit voorkom je door geen gebruik te maken van dikke lijnen, maar door juist zachte lijnen te zetten. Je kan door de wenkbrauw te tekenen in meerdere zachtere lijnen veel makkelijker die natuurlijke uitstraling krijgen. In plaats van dat je een harde lijn om de wenkbrauw tekent en dit inkleurt, trek je lijnen door de hele wenkbrauw. Zo ziet het er niet zo hard uit en krijg je juist dat mooie, zachte effect.

4: Vind een product dat voor jou werkt

Er zijn verschillende producten voor de wenkbrauwen die je kunt gebruiken. Zo heb je wenkbrauwgel, wenkbrauwpoeder en wenkbrauwpotloden. Er zijn zelfs een soort crèmes die je kan gebruiken om je wenkbrauwen bij te tekenen. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Experimenteer hiermee en kijk wat voor jou het fijnst werkt. Alleen zo kom je erachter wat het best bij jou past.

Heeft u sinds kort een andere haar kleur? Het kan na verloop van tijd zijn dat de mooie kleur een beetje gaat vervagen of dof wordt. Dat is natuurlijk zonde van de kleur want u wilt ook niet elke keer uw hele haar verven maar alleen uit uitgroei. Wat kunt u doen om deze mooie kleur mooi te houden?

Was uw haar zo min mogelijk

Voor sommige mensen kan dit erg lastig zijn omdat ze elke dag of geregeld onder de douche staan. Het is echter goed om een wasbeurt voor uw haren eens over te slaan. Uw hoofdhuid maakt van zich zelf veel stoffen aan dat uw haar mooi houdt. Wanneer u te vaak uw haar wast zult u deze stoffen kwijt raken en zal uw haar minder mooi worden. De hitte van het water kan uw haar ook erg beschadigen dat ook de kleur aan kan tasten. Het is dus goed om af en toe uw haar in een badmuts te doen als u graag wilt douchen of om eens een douche beurt over te slaan en zich te wassen met een washandje.

Vermijd gloor

Gaat u graag nog eens zwemmen of vindt u het fijn om baantjes te trekken? Zorg dat uw haar vast zit en zo min mogelijk in het water kan komen. Die bijvoorbeeld een knot in tijdens het zwemmen of draag een badmuts. Zo voorkomt u dat het gloor uw haar kan beschadigen.

Blijf uit de zon

Waarschijnlijk zult u er nu niet zo veel last van hebben maar wanneer de zon weer een stuk feller schijnt kan dit voor verkleuring zorgen. De haren in uw nek zullen wel mooi van kleur blijven maar de buitenste haren zullen een stuk lichter worden. Het is niet de bedoeling dat er een vreemd kleur verschil ontstaat door de zon.

Gebruik speciale shampoo

Heeft u uw haar net geverfd dat is het ook goed om andere shampoo aan te schaffen. Zo is er speciale shampoo voor geverfd haar wat zorgt voor een diepere kleur en zorgt voor extra verzorging. Geverfd haar heeft namelijk andere verzorging nodig als uw natuurlijke haar kleur. Zet dan ook de andere shampoo even weg en haal de speciale shampoo in huis.

Verzorgend haar masker

Eens in de zoveel tijd zal uw haar toe zijn aan een goed verzorgend haar masker. Het zorgt er voor dat uw haar goed gevoed is en gezond haar betekend ook een mooie kleur. Het masker hoeft vaak maar kort in te trekken vaak 10 minuten tot een half uurtje, uitspoelen en u bent klaar.

Steeds meer mensen ondergaan tegenwoordig een haartransplantatie. Dankzij zo’n ingreep worden kale plekken op het hoofd tegengaan. Een arts transplanteert haarzakjes vanaf jouw achterhoofd (donorgebied) naar de kale plek (ontvangstgebied). Deze haren hebben een andere genetische aanleg, waardoor ze na een haartransplantatie niet meer uitvallen. Heb jij nog nooit een haartransplantatie ondergaan? Dan denk je mogelijk dat er maar één soort transplantatie is voor haren. Dit is een misvatting. We kennen namelijk verschillende soorten haartransplantaties. Wij zetten de bekendste hieronder op een rijtje.

Haarsparende haartransplantatie
Er worden op jaarlijkse basis veel haarlijn transplantaties uitgevoerd. Dit is niet gek, want de haarlijn is gezichtsbepalend. Nadeel van zo’n transplantatie is dat het haar gemillimeterd moet worden. Voor mannen is dit vaak geen probleem, maar voor vrouwen is dit geen pretje. Er gaat namelijk flink wat tijd overheen voordat het haar weer de normale lengte heeft.

Gelukkig kun je tegenwoordig voor een haarsparende transplantatie kiezen. Bij deze haartransplantatie wordt alleen het haar in het donorgebied opgeschoren. Heb jij als vrouw lang haar? Dan valt dit na afloop van de behandeling over het gemillimeterde gedeelte heen. Hierdoor is het niet zichtbaar dat jij een haartransplantatie ondergaan hebt. Jij kunt zodoende gewoon jouw normale kapsel behouden.

Kroeshaar transplanteren
Steil haar is over het algemeen relatief makkelijk te transplanteren. Bij kroeshaar is dit wat lastiger. Dit komt voornamelijk doordat kroeshaar niet alleen boven de huid krult. Nee, want kroeshaar krult ook onder de huid. Dit maakt dat de haartransplantatie kosten voor kroeshaar transplantatie vaak hoger uitvallen dan voor het transplanteren van steil haar. Het resultaat van het transplanteren van kroeshaar is wel beter dan bij steil haar. Het haar krult immers, waardoor het beter dekkend is. Hierdoor is het lastiger te zien dat iemand een haartransplantatie ondergaan heeft.

Reconstructieve haartransplantatie
Als gevolg van een medische ingreep kan er een litteken achtergebleven zijn op jouw hoofd. Rondom het litteken kan een kale plek ontstaan. Hoe groter het litteken, des te groter de kale plek. Dit ziet er niet fraai uit. Gelukkig kun je deze kale plek tegengaan met behulp van een reconstructieve haartransplantatie. Dit is overigens geen gemakkelijke opgave. De doorbloeding van littekens is namelijk minder goed dan de rest van de huid.

Baard
Er wordt vaak gedacht dat een haartransplantatie alleen kan worden toegepast op de hoofdhuid. Dit is niet het geval, want je kunt ook haar transplanteren voor een baard. Je kiest voor deze behandeling wanneer jij jouw baard op wilt vullen. Heb je geen baardgroei? Dan is haartransplantatie baard niet aan te raden. Waarom niet? Omdat de structuur van hoofdhaar fijner is dan die van baardhaard. Wanneer jij jouw baard laat groeien, wordt dit duidelijk zichtbaar. Deze transplantatie is wel zinvol wanneer jij een baard tijdig trimt.

Wenkbrauwen
Tot slot kun je een haartransplantatie ook gebruiken voor wenkbrauwen. Dit is met name handig wanneer jouw wenkbrauwen volledig verdwenen zijn. Epileren kan hieraan ten grondslag liggen, maar jouw wenkbrauwen kunnen ook door andere oorzaken verdwijnen. Door haar naar het gebied van de wenkbrauwen te transplanteren, kun je dit op een natuurlijke wijze herstellen. Je kunt wenkbrauwen ook tatoeëren, maar dit geeft een minder natuurlijk effect dan een haartransplantatie.

Veel mensen hebben last van nagelbijten en komen er maar niet vanaf. Als er zenuwen zijn of als er veel stress is kan het nagelbijten beginnen maar ook in andere situatie kan dit voor komen. De nagels kunnen nauwelijks groeien of het is er al weer af. Het zijn vaak ook niet alleen de nagels maar ook de velletjes of ander haakjes bij de vingers. Hoe kunt u toch voor mooie lange nagels zorgen?

Speciale nagellak

Nagellak is er niet alleen voor de sier maar er zijn ook andere soorten nagellak die kunnen helpen. Zo is er voor nagelbijters een nagellak met een hele vieze smaak. Wanneer aan de nagels wilt bijten zal dit een stuk minder aangenaam zijn en zult u dit niet zo snel meer doen. Als u echt graag wilt stoppen is het wel belangrijk om dit bij te houden. De nagellak kan er natuurlijk ook af gaan en u zult vaak na 1 keer niet helemaal gestopt zijn. De nagellak die ook kan helpen is een versterkende of verhardende nagellak. De nagels zullen dan minder snel afbreken en zullen minder snel scheuren.

Knip uw nagels

Is het gelukt om even van uw nagels af te blijven en zijn ze iets gegroeid? Verzorg uw nagels goed en knip ze tijdig bij. Door ze kort te houden is er minder nagel om te kunnen bijten. Door ze te knippen zien ze er wel mooi en verzorgt uit. Is het gelukt om een lange tijd niet te nagelbijten wellicht kunt u ze dan iets langer laten groeien maar zodra de drang er weer is om te nagelbijten is het verstandig om ze toch bij te knippen.

Kies voor iets anders

Kan u zicht nog steeds niet inhouden tijdens stress momenten? Het is dan wellicht goed om iets anders te hebben waar u dit zou kunnen uiten. Zo kan het helpen om iets in uw zak te hebben waar u mee kunt friemelen of kies bijvoorbeeld voor Kauwgom. Tijdens de stress momenten kunt u deze dingen er bij pakken om zo van uw nagels af te kunnen blijven.

Krijg ook eens mooie lange nagels en stop met het nagelbijten!

Nu het wat kouder weer is en zult u merken dat niet alleen uw gezicht wat meer verzorging nodig heeft als anders maar ook uw lippen. In de koude lucht droogt uw huid wat uit dus dagelijks een gezicht crème kan goed helpen. Voor uw lippen is er ook verzorging nodig deze huid is zelfs nog wat gevoeliger. Bij beschadigde lippen zult u merken dat praten of eten toch wat minder prettig is. Hoe kunt u dit oplossen?

Waardoor krijgt u droge lippen?

De kou buiten kan zorgen voor extra gevoelige en droge lippen. Vaak is het een combinatie met de kou buiten en de warmte binnen. Het verschil is gewoon te groot waardoor de lippen uit kunnen drogen. De huid van de lippen is erg dun en bevat geen talgklieren. De lippen kunnen zichzelf dan ook niet soepel en vet houden met uitdrogende lucht. Wat veel mensen dan doen is hun lippen likken en vochtig houden, dan kan op korte termijn een fijn gevoel geven maar dit werkt eigenlijk averechts. Door uw lippen te likken wordt de huid alleen maar droger en het zorgt er voor dat er juist meer vocht verdampt uit de lippen. Wanneer u dit vaak doet zal de huid rond uw lippen ook rood en schilferig worden en ziet het er een stuk minder mooi uit.

Drink voldoende water

Wat wel helpt is om genoeg water te drinken. Dit zorgt er namelijk voor dat de huid gehydrateerd blijft en dus ook uw lippen. Waar u standaard al wat droge lippen heeft zult u merken dat wanneer u meer water drinkt uw lippen wat voller en vochtiger zijn. Wat dan ook helpt is om eens bij te houden wat u normaal altijd drinkt, houdt bij wat u op uw werk drinkt en thuis. Waarschijnlijk zult u dan merken dat dit veel te weinig is dus zorg dat u meer gaat drinken. Neem bijvoorbeeld een extra flesje water mee naar uw werk zo weet u precies hoeveel meer u gedronken heeft en wanneer u deze in de buurt zet zult u merken dat u deze toch vaker zult pakken.

Neem lippenbalsem mee

Zelf vindt ik lippenbalsem heerlijk om te gebruiken. Ze maken de lippen lekker zachte en vaak hebben ze een heerlijk ruikende geur. Doe er een in elke handtas, leg er een in de auto of doe er standaard een in uw jaszak. Het is dan wel belangrijk om voor een natuurlijke lippenbalsem te kiezen deze voeden de lippen extra goed.

Check voor allergieën en medicijnen

Droge en beschadigde lippen kunnen ook door een allergie komen. Merkt u dat meer water drinken en lippenbalsem niet helpt wellicht is een allergie de boosdoener. Check ook of er geen gekke dingen in de lippenbalsem zit of dat u wel een natuurlijke lippenbalsem gebruikt. Het gebruik van medicijnen kan ook de oorzaak zijn, bij enkele medicijnen is de bijwerking namelijk droge lippen. Gebruikt u medicijnen checkt dan opnieuw de bijsluiter want wellicht is dit een van de bijwerkingen.

Als we ouder worden zullen we langzaam grijs haar krijgen. De meeste proberen dit zo lang mogelijk te vermeiden en zullen het haar vaker gaan verven. Maar hoe pakt u het aan als u uw grijze natuurlijke haar tevoorschijn wilt halen zonder een gekke uitgroei? Heeft u uw haar nooit laten verven dan zult u er langzaam aan kunnen wennen en heeft u vanzelf een mooie grijze coupe.

Van blond naar grijs

De makkelijkste en beste overgang is van blond naar grijs, het kleurverschil is dan namelijk niet zo groot. Als u ineens stopt met verven zult u nog steeds uitgroei zien als is het verschil minder groot. Een goede optie wat u dan kunt laten doen is highlights zetten. De overgang van uitgroei wordt dan minder groot maar u kunt toch al een beetje wennen aan de grijze haren. u zult het wel wat bij moeten houden en vaker naar de kapper moeten voor de highlights maar naar een tijdje zult u naturel grijs zijn.

Van bruin of zwart naar grijs

Bij een donkere haarkleur is de overgang een stuk groter en beter zichtbaar. Ook dan is het goed om naar de kapper te gaan om Llwlights te laten zetten. Het ziet er daardoor wat donkerder uit maar de grijze haren zullen langzaam aan zichtbaar worden. Daardoor zult u zelf er langzaam aan kunnen wennen en zal het voor de rest ook een mindergrote overgang zijn. Wat wel een goed tip is om door de kapper elke keer de zelfde plukjes te laten verven. Wanneer u vaker lowlights laat zetten op verschillen plukken dan zal uw haar over zijn geheel een stuk donkerder worden terwijl dat niet de bedoeling is. Uiteindelijk zal u haar gemengd grijs met bruin zijn en kunt u ook stoppen met het zetten van de lowligths.

Korter haar

Bent u ook eens toe aan wat anders en durft u te gaan voor een grote verandering. U kunt het haar dan ook een tijdje uit laten groeien en dan uw haar korter laten knippen. Zo heeft u niet heel lang een rare uitgroei maar heeft u ineens grijs haar die u dan weer kunt laten groeien. Wilt u graag lang haar dan is het een kwestie van groeien en u hoeft ook niet zo vaak naar de kapper te gaan om high of lowlights te laten zetten.

Uw grijze haren mooi houden

Niet alleen het pigment in de haren zijn verdwenen maar ook de talgproductie zal lager zijn. Daardoor zal grijs haar minder mooi glanzen en kan het sneller afbreken. Grijs haar moet u dan ook beter verzorgen en het is belangrijk om vaker een haarmasker aan te brengen. Zo kunt u genieten van een mooie coupe grijze haren.

Pin It