Rubriek

Beauty

Rubriek

Cosmetische vullers zijn injecteerbare producten die zijn ontworpen om de gezichtscontouren jeugdiger en gladder te maken. Dit zijn niet-chirurgische procedures die depressies zoals fijne lijntjes en holtes op kan vullen. Bovendien kunnen fillers ook worden geïnjecteerd om natuurlijk vlakke gelaatstrekken, zoals dunne lippen, op te vullen. Kortom, ze kunnen worden gebruikt op verschillende delen van het gezicht, zoals de wangen, het voorhoofd, de kaaklijn, de neus, de wenkbrauwen en de lippen. Maar wat zijn cosmetische vullers eigenlijk, en zijn ze effectief? In deze blog lichten we enkele voordelen van deze trendy cosmetische procedure toe.

Dermale vullers in het kort 

Omdat een chirurgische cosmetische procedure voor vele mensen een grote, kostbare en risicovolle ingreep kan zijn, overwegen steeds meer mensen om dermale vullers te gebruiken. Deze bevatten doorgaans hyaluronzuur, een natuurlijke stof dat het hetzelfde zuur in onze huid nabootst. Dit biedt patiënten een zichtbaar, natuurlijk ogend effect, met behulp van injecteerbare producten die ontworpen zijn om een jeugdiger en gladder gezichtscontour te herstellen door onder meer rimpels, plooien en andere depressies op te vullen. 

Snelle resultaten van tijdelijke aard 

In tegenstelling tot de meeste antiverouderingsbehandelingen zijn de resultaten van de cosmetische injecteerbare behandelingen onmiddellijk zichtbaar. Sterker nog, cosmetische injecties zijn de voorkeursbehandeling voor veel mensen die het uiterlijk van hun gezicht in korte tijd willen verbeteren, want het kan worden uitgevoerd in minder dan een uur met directe resultaten.

Voor het beste resultaat en de juiste toepassing van de cosmetische vuller zal een specialist het product voorzichtig in het gewenste deel van het gezicht injecteren en zachtjes inmasseren. Deze procedure wordt als zeer veilig beschouwd en levert geen tot minimale tijdelijke bijwerkingen op. Het effect van de meeste injecteerbare cosmetische vullers duurt 8 tot 12 maanden.

Kleine maar indrukwekkende resultaten

Dermale vullers staan bekend om zijn natuurlijke resultaten. In tegenstelling tot meer invasieve procedures geven cosmetische vullers een glad en spectaculair resultaat dat niet de indruk van een operatie opwekt. Kortom, na het inspuiten van dermale vullers zul je er jonger en levendiger uitzien. 

Zorg voor verjonging van het gezicht

Een belangrijk voordeel van cosmetische vullers is dat ze de symmetrie van het gezicht kunnen bevorderen. Met dermale vullers is het mogelijk volume toe te voegen op precies die plaatsen die nodig zijn, wat kan helpen om gebreken in het gezicht te verminderen en een evenwichtiger uiterlijk te bereiken.

Als je de voordelen van dermale vullers wilt ervaren of meer vragen hebt, neem dan gerust contact op met de specialisten van Signé Clinics, in Rotterdam en Tilburg.

Zit u al een tijdje in een dagelijkse sleur, ervaart u stress op het werk of wilt u zomaar even ontspannen? Op onze site tip Beautyweekend.nl vindt u talloze mogelijkheden voor een relaxed dagje uit of weekendje weg. Bijvoorbeeld inclusief heerlijke beauty- en wellness behandelingen en gebruik van de sauna en het zwembad. Waar u zelf ook vandaan komt, op Beautyweekend.nl hebben we mogelijkheden 9 van onze provincies!

Wat kunt u tegenkomen op Beautyweekend.nl?

Heb jij zin om je haar mooi te krullen, maar weet je even niet hoe? Wij geven jou de tips en tricks die je nodig hebt! Hiermee creëer jij de zachte krullen of waves die je graag wilt. Er zijn meer mensen die zich afvragen hoe je de perfecte krullen in je haar kunt krijgen. Wij geven je graag een paar trucjes die je kunnen helpen bij het maken van de mooiste krullen.

Het voorbereidend werk

Voordat jij je haar kunt gaan krullen is het belangrijk dat je je haar voorbereidt. Het belangrijkste is dat je haar goed droog is. Natte stukken kunnen ervoor zorgen dat het extra beschadigt. Ga met een haar fohn alle vochtige plekken langs.

Zorg dat je hittebescherming gebruikt. Hiermee zorg je ervoor dat je haar een beschermlaag heeft tegen de hitte. Gebruik eventueel wat haarlak om ervoor te zorgen dat je haar steviger wordt. Je hoeft geen product te gebruiken die zorgt dat je haar hard en krokant wordt, maar het zorgt er wel voor dat de krullen langer in vorm blijven.

Welke tools heb je nodig?

Welke tools heb je nodig

Om je haar zelf te krullen heb je natuurlijk een krultang voor thuis nodig. Helaas ben je er dan nog niet, want de krultangen hebben verschillende groottes. Hoe groter de krultang hoe grover de krul wordt en hoe kleiner de tang hoe strakker de krullen. De krullen met de dunnere tangen blijven langer zitten en kun je ook mooi uitborstelen.

Zorg ervoor dat je een tang van goede kwaliteit aanschaft. Ga je besparen op een krultang dan zijn er producten op de markt die ervoor zorgen dat je haar extra kan beschadigen. Gelukkig hoeft dit niet zo te zijn. Wil je weten welke krultang goed is? Bekijk dan online reviews of vraag je kapper.

Stappenplan voor het maken van krullen

Zo, je hebt je haar voorbereid en de juiste tools in huis. Dan gaan we nu krullen maken. Hier heb je de stappen die je kunt doorlopen!

  1. Verdeel je haar in kleine secties. Door kleine stukken per keer te krullen blijven deze beter zitten. Je zult zien dat te grote secties snel uitzakken.
  2. Begin met de secties in je nek en werk verder omhoog.
  3. Rol de pluk om de krultang (zelf doe ik deze van mijn gezicht vandaan) en houd deze even vast.
  4. Laat de pluk haar los en houd deze nog even vast, zodat hij kan afkoelen terwijl deze in de juiste vorm zit.
  5. Doe dit voor alle secties en laat het rustig afkoelen.
  6. Haal je handen door je haar om de krullen losser te maken.
  7. Gebruik nog wat haarlak om je haar te verstevigen en ga eventueel nog met een borstel door je haar als je meer waves wilt.

Het kan in het begin even puzzelen zijn hoe je het haar het beste kunt krullen, maar na verloop van tijd zal dit vanzelf gaan.

Geniet van het resultaat!

Na een aantal keren oefenen zul jij bedreven zijn in de kunsten van het haar krullen. Met deze tips kun jij gewoon thuis je favoriete haarstijl creëren. Je kunt de tweede dag vaak ook nog genieten van messy waves. Natuurlijk kun je je haar ook krullen en de mooiste haarstylen maken, bijvoorbeeld een half-up-half-down hairstyle. De opties en mogelijkheden zijn eindeloos! Ga experimenteren en geniet.

Heeft u een prachtige haardos en wilt u deze graag behouden? Dan is goede verzorging van het haar belangrijk. Dit kan natuurlijk door het te wassen met de juiste shampoo. Het te voeden met een conditioner, maar ook het eten van het juiste voedsel kan zorgen voor een gezond haar. 

Gezonde vetten en mineralen

Uw haar wordt erg blij van voedsel dat veel gezonde vetten en mineralen bevat. U moet hier niet denken aan een vette hap, zoals een frietje, maar bijvoorbeeld een vette vissoort. Dit is dan weer erg goed. Ook noten en zaden met Omega-3 is heel goed voor gezond haar.

Vitamine C voor gezond haar

Deze vitamine is goed voor uw huid, maar ook voor uw haar. U krijgt meer vitamine C binnen wanneer u voldoende bladgroente eet. U kunt hierbij denken aan sla, maar ook spinazie is hier goed voor. Deze laatste bevat ook veel ijzer en ook dit is goed voor haar en lichaam.

Proteïne

Ons haar is opgebouwd uit proteïne, keratine genaamd. Heeft u hier een tekort aan dat zal dit zijn invloed hebben op uw haar. Het zal minder dik aanvoelen en ook minder glanzen. Heeft u meer proteïne nodig dan kunt u dit aanvullen met eiwitrijke producten. Bijvoorbeeld eieren, maar ook yoghurt is goed voor de proteïne. Het helpt tijdelijk beschadigde delen van het haar te herstellen door gaten in de cuticula op te vullen. En het houdt het haar gehydrateerd door het verlies van water uit het haar te beperken.

Oesters

Tot slot, oesters. Deze houden uw haar ook gezond. Het is niet alleen goed voor uw liefdesleven, maar ook voor uw haar. Oesters bevatten zink, dit is enorm belangrijk voor je haar en zorgt ervoor dat uw haar minder snel splijt. Zink zit overigens ook verwerkt in rund- en lamsvlees, dus hier kunt u ook mee variëren.

Helpen deze haartips niet. Overleg dan even met de kapper wat de oorzaak zou kunnen zijn dat uw haar splijt, minder glanst of soms zelfs afbreekt. De kapper kan u dan nog helpen met andere adviezen.

Cosmetische ingrepen zijn tegenwoordig erg populair. Ook in Nederland zie je een toename van personen die cosmetische ingrepen ondergaan. Niet alleen vrouwen maken hier gebruik van, ook mannen zie je steeds vaker fillers of botox gebruiken. Er zijn tal van cosmetische ingrepen mogelijk die allemaal een ander doel hebben. Zo heb je botox en fillers om eventuele rimpels weg te werken, kan je met ooglidcorrecties je uitstraling veranderen en is het mogelijk om een borstverkleining of borstvergroting te laten uitvoeren. Cosmetische ingrepen zijn er in vele vormen en maten maar het meest populair op dit moment zijn toch wel de fillers.

Wat zijn fillers?

Wanneer je veel last van rimpels hebt kan dit van invloed zijn op je uitstraling. Hoewel rimpels bij het proces van ouder worden horen kan het soms lastig zijn om dit te accepteren. Het laten plaatsen van fillers kan dan een goede optie zijn omdat deze de contouren in het gezicht herstellen zonder de gezichtsuitdrukking te veranderen. Fillers kan je overal laten plaatsen en ze zullen je een jonger en zachter gelaat geven. Of het nu gaat om rimpels rondom je mond, je ogen of in je nek; fillers kunnen overal. Het voordeel van de fillers is dat ze 9 maanden tot een jaar blijven werken. Daarna kan je zelf kiezen of je de behandeling wilt herhalen of niet.

Wat zijn fillers

De voordelen van fillers?

Het plaatsen van fillers is een eenvoudige ingreep zonder dat daar een operatie voor nodig is. Dit verklaart ook direct de populariteit, aangezien de ingreep zeer eenvoudig en vrijwel pijnloos is. De fillers laten de jeugdige uitstraling terugkomen, zonder dat er een risico is dat de behandeling niet aanslaat. Door het inspuiten van een vloeistof worden kleine contouren weggewerkt. De vloeistof wordt uiteindelijk door het lichaam opgenomen zonder dat je hier last van krijgt. Na een periode van 9 maanden tot een jaar kan je de behandeling eventueel herhalen. Het inspuiten van fillers is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en voor iedere plek in het gelaat. Dus of je nu graag vollere lippen wilt of die kraaienpootjes weggewerkt wilt hebben; echt alles is mogelijk!

Ben je dus op zoek naar manieren om een jeugdige uitstraling te krijgen zonder dat je daarvoor een operatie wilt ondergaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van fillers. Met een kleine naald wordt vloeistof ingespoten in de rimpels zodat de contouren van het gezicht worden hersteld. Je blijft je eigen uitstraling behouden terwijl je er toch een stuk jonger uitziet. Het gebruik van fillers is enorm populair mede doordat de ingreep zeer eenvoudig en pijnloos is. De behandeling kan op het hele lichaam worden uitgevoerd en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en voor vrijwel iedere leeftijd. Een ideale manier dus om je jonge uitstraling terug te krijgen!

Goed op uw hygiëne letten is goed. Persoonlijke verzorging waaronder ook douchen is belangrijk. douchen in de ochtend of de avond wat is beter? en hoe vaak is het goed om te douchen? Wij hebben de do’s en dont’s op een rijtje gezet.

Veel mensen zullen kiezen voor iedere dag douchen en dan misschien zelfs wel ’s ochtends en ’s avonds. Maar wat is nu goed en waar kan onze huid het beste tegen?

Hoe vaak moet ik douchen

Natuurlijk is het belangrijk om schoon te blijven en fris te ruiken. Het is daarvoor alleen niet nodig om iedere dag te douchen of zelfs meer keer per dag. Wanneer we kijken naar wat goed is voor onze huid dan zou 1 keer per week douchen eigenlijk het beste zijn. Het is wel lekker om uw huid te verwennen met een douchegel, maar kan hierdoor ook juist droog worden. Wanneer u wel dagelijks wilt douchen dan kunt het beste douchen met water. Wilt u toch een zeep of een gel gebruiken? Let er dan op dat die geur- en kleurloos is en zo min mogelijk schuimt.

Douchen in de ochtend

De keuze voor ’s morgens of ’s avonds douchen heeft vooral te maken met uw huidtype. Wanneer u een wat vettere huid heeft dan is het beter om in de ochtend te douchen. In de nacht wanneer u slaapt wordt er vaak meer talg aangemaakt waar de huid vetter van wordt of aanvoelt. HDoor in de ochtend te douchen spoelt u die overtallige talg weg en reinigt u uw huid. Een ander voordeel van in de ochtend douchen is dat u zich fris en wakker voelt. 

Douchen in de avond

Wanneer u juist over een droge huid beschikt dan is het beter om in de avond te douchen. U vindt het dan waarschijnlijk fijner dat er in de nacht olie en talg is aangemaakt. U laat dit dan op de huid zitten, zodat deze minder droog is. In de avond voor het slapen gaan kunt u dan wel douchen om de huid te reinigen.

Kijk goed naar uw huidtype en bepaal dan uw douchemoment. Denk er wel aan dat te lang douchen en te warm nooit goed is. Niet voor de huid, maar u bespaart op deze manier ook gas uit om het water niet te warm op te stoken en niet te lang te laten verwarmen.

Veel mensen houden van de lekkere warme zomerdagen. Lekker naar het strand of genieten in de achtertuin. Het is natuurlijk ook heerlijk, maar soms is het wel lastig om de juist outfit te kiezen wanneer het warm is. Wij hebben een paar handige tips op een rijtje gezet om te kijken welke kleding u bij warm weer kunt dragen.

Katoenen kleding

Wanneer het warm weer is dan is de stof van uw kleding heel belangrijk. U kunt kiezen voor synthetische stoffen, maar deze zijn vaak wat minder ademend en kunnen zelfs bij niet al te warm weer als warm en klam aanvoelen. Een betere keus is dan een kledingstuk van katoen. Deze stof neemt namelijk geen hitte of warmte op en het zorgt er ook voor dat nattigheid en zweet snel worden afgevoerd. Er is dan een kleinere kans op zweetplekken in uw top. Wanneer deze er wel zijn dan drogen ze ook snel weer op.

Kleding met een printje

Wanneer het echt warm en zelfs heet weer is dan is het bijna niet te voorkomen dat er zweetplekken ontstaan in uw kleding. Vooral de plekken onder de oksels en op de rug zijn hier gevoelig voor. Uw kunt er dan wel voor kiezen om kleding met een patroon of printje te dragen. Belangrijk is wel dat dit patroon dan doorloopt op het shirt. Zo vallen plekken onder uw armen en op uw rug minder goed op. U zult u dan toch prettiger voelen ondanks dat u gezweet heeft.

Zorg wel dat u naast de juiste kleding dan ook een busje deodorant meeneemt dan kunt u zich altijd nog een beetje opfrissen.

Wat lossere shirts

Bij warm weer is het ook goed om niet al te strakke kleding te dragen. Wanneer u nauw sluitende kleding aanheeft dan is de kans dat er een briesje langs uw lichaam gaat kleiner. Ook hebben zweetplekken grotere kans om in het shirt te trekken. Bij een losser shirt is het gevoel luchtiger en hoe luchtiger u zicht voelt hoe minder snel u gaat zweten.

Lichte kleuren

De stof is natuurlijk belangrijk, maar ook de kleur van uw kleding is van invloed. Donkere kleuren trekken meer warmte aan dan lichtere kleuren. Voor een warme zomerdag kunt u het beste kiezen voor een witte of lichte kleur. Het is niet voor niets dan in veel zuidelijke landen mensen in een witte of lichte auto rijden. Dit is omdat ze minder warmte aantrekken.

Een goede haarverzorging is belangrijk om je haar gezond en mooi te houden. Het is dan ook van belang om hier voldoende tijd en aandacht aan te besteden. Hoe jouw haar eruitziet, bepaalt namelijk voor een groot deel je uitstraling. Hoe je gezond en mooi haar kunt krijgen? Wij helpen je op weg en zetten hieronder wat handige tips op een rijtje, zodat jij voortaan met stralend haar de deur uitloopt!

Wees voorzichtig met hitteproducten

Om je haar mooi in model te brengen, is het natuurlijk mogelijk om gebruik te maken van bijvoorbeeld een föhn, een stijltang of krultang. Om je haar niet te beschadigen en mooi en gezond te houden, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met deze hitteproducten. Uiteraard kun je deze wel gebruiken, maar doe dit ook weer niet te vaak. De hitte kan namelijk jouw haar sneller beschadigen en dit moet je zien te voorkomen als je gezond haar wilt houden. Als je gewend bent om je haar te stijlen met bijvoorbeeld een krul- of stijltang, kan het goed zijn om voordat je dit doet gebruik te maken van haarproducten die je haar beschermen tegen de hitte. Ook biedt de ene krultang of stijltang betere hittebescherming dan de andere.

Heb je een nieuwe stijltang nodig? Dan is het goed om op zoek te gaan naar zo’n soort tang. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een stijltang met keramische of titanium platen, want deze zorgen ervoor dat jouw haar niet beschadigt door de hitte. Wat je ook kunt overwegen, is het aanschaffen van een stoom stijltang. Met deze tang wordt waterdamp in je haar geïnjecteerd terwijl je jouw haar aan het stijlen bent. Dit zorgt ervoor dat jouw haar hittebestendig en glanzend wordt en pluizig haar wordt voorkomen.

Je haar niet te vaak wassen

Je haar niet te vaak wassen

Als je jouw haar mooi en gezond wilt houden, is het een aanrader om je haar niet te vaak te wassen. Stel het dus indien mogelijk eens wat vaker uit om je haar te wassen, want dit kan ervoor zorgen dat je op den duur mooi glanzend haar krijgt. Tevens helpt het om van droog haar af te komen, waardoor het zeker goed is om te proberen.

Gebruik verzorgende haarproducten

Om je haar mooi en gezond te houden is het belangrijk om verzorgende haarproducten te gebruiken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan conditioner of haarmaskers. Deze producten bevatten voedende ingrediënten en zorgen voor mooie, glanzende lokken. Door zulke producten te gebruiken zal jouw haar er gezonder uit komen te zien. Wen jezelf dus aan om zo nu en dan gebruik te maken van deze haarproducten. Het kost maar een kleine moeite, maar het is wel enorm effectief. Belangrijk bij het gebruiken van haarproducten is wel dat je het goed afstemt op je haartype.

Wees voorzichtig met nat haar

Een andere goede tip die je in gedachten kunt houden is voorzichtig zijn met nat haar. Nat haar is extra breekbaar en kan er dus voor zorgen dat jouw haar sneller afbreekt. Dit moet je uiteraard zien te voorkomen als je jouw haar gezond en mooi wilt houden. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn met nat haar. Dit kun je zijn door je haar niet te borstelen als het nat is. Hoewel dit misschien wel voor zich spreekt, is het echt verstandig om het niet te doen. Als je jouw haar borstelt terwijl het nog nat is, kan het sneller afbreken. Wacht dus voortaan totdat je haar minimaal handdoekdroog is voordat je de borstel erbij pakt.

Gezond en mooi haar krijgen is dus zeker mogelijk. Met deze tips kun je daarmee al een heel eind komen. Als jouw haar er niet mooi verzorgd uitziet, is het dan ook zeker goed om hiermee aan de slag te gaan. Mooie, gezonde lokken laten je stralen!

Botox wordt tegenwoordig steeds vaker geassocieerd als een middel dat helpt bij bestrijding van huidverouderingsverschijnselen. Maar het kan ook worden ingezet bij verschillende medische doeleinden. We vertellen je meer over de voor- en nadelen van botox.

Wat doet botox precies?

Botox wordt ook wel Botuline toxine genoemd en is een natuurlijk eiwit dat ervoor zorgt dat spieren minder beweeglijk worden en ontspannen. Voor cosmetische doeleinden wordt botox meestal toegevoegd aan bepaalde spieren in het gezicht. Hierdoor kan je uitdrukking er minder streng uit komen te zien en krijg je een ‘frissere’ blik. Het middel werkt veilig en effectief en kan bovendien ook preventief ingezet worden.

Dit zijn de voordelen

Voorhoofdslijnen, fronsrimpels en kraaienpootjes horen natuurlijk bij het ouder worden. Uit cosmetisch oogpunt hebben veel mensen deze zichtbare kenmerken van huidveroudering liever zo min mogelijk. Sommigen mensen willen er daarom graag wat aan laten doen. Daarnaast kunnen deze vormen van huidveroudering ook zorgen voor beschadigingen van de huid. Deze beschadigingen treden op bij een constante druk op de huid die meestal onbewust ontstaat. Door botox te gebruiken zijn de kenmerken van huidveroudering minder zichtbaar en oefenen de spieren minder druk uit, waardoor de huid minder zal beschadigen. De behandeling is snel en veilig.

Wat zijn de nadelen?

Wat zijn de nadelen

Over botox zijn ook een aantal nadelen bekend. Een teveel aan botox kan bijvoorbeeld zorgen voor een emotieloze uitstraling. Dit zal alleen gebeuren als er teveel van het eiwit is ingespoten. Bij normale hoeveelheden zal je uitstraling natuurlijk blijven. Ook kan botox voor sommige mensen verslavend werken. Een ander nadeel van botox is dat het niet permanent is. Het natuurlijke eiwit wordt op den duur afgebroken door het lichaam. Dit is tegelijkertijd ook een voordeel als je toch niet helemaal tevreden bent over het resultaat. Bij de meeste mensen zie je na drie tot vijf maanden niets meer van de behandeling die je hebt ondergaan.

Uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten en bijwerkingen

Botox wordt cosmetisch en medisch ingezet. Op medisch gebied kan het middel bijvoorbeeld werken tegen overmatig zweten of migraine. Omdat botox ook voor medische toepassingen gebruikt wordt, is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van dit middel en de bijwerkingen ervan. Er zijn nooit nadelige effecten voor de gezondheid opgemerkt. Ook de complicaties die kunnen ontstaan zijn nooit ernstig.

Geen ernstige bijwerkingen

Botox brengt dus zowel cosmetisch als op medisch gebied veel voordelen met zich mee. Toch komt het in enkele gevallen wel voor dat er complicaties optreden na het inspuiten van botox. Zo kan de huid wat rood worden en zwellen. Ook kunnen er blauwe plekken ontstaan op het gebied dat behandeld is. Deze bijwerkingen zijn niet ernstig en zijn na ongeveer twee dagen verdwenen. Gelukkig zijn deze bijwerkingen vaak ook vrij eenvoudig weg te werken met wat make-up.

Is deze behandeling wat voor mij?

Om te bepalen of botox voor jou een effectieve behandeling is, kun je het beste een afspraak maken met onze kliniek. Door middel van een huidanalyse bepalen we wat voor jou de beste behandeling is en je krijgt meer informatie en advies.

Na een koude winterperiode heeft de huid weer wat extra hydratatie nodig. De huid kan uitdrogen door de koude temperatuur en de schrale wind. Het gebruiken van een dagcrème is dan zeker aan te raden. Maar niet alleen in de winter of op koude dagen is het goed om dagcrème te gebruiken. Eigenlijk is het iets wat iedere dag goed is om te gebruiken zeker bij een wat ouder wordende huid. Wij hebben wat leuke wetenswaardigheden en tips op een rijtje gezet over het waarom en hoe te gebruiken van dagcrème.

Dagcrème met SPF factor

Hierboven gaven we al aan dat bij wat kouder weer het goed is de huid te hydrateren en beschermen met een dagcrème. Maar ook op de zomerse dag heeft onze huid extra aandacht nodig. Zeker de wat oudere huid wordt steeds gevoeliger voor weersinvloeden. De huis wordt vaak dunner naarmate we ouder worden en en het goed verzorgen kan dit proces vertragen. Daarnaast hebben zaken als zonlicht en Uv-straling ook een heftiger effect op de huid. Daarom raden wij aan om iedere morgen bij het opstaan ook een dagcrème aan te brengen met een SPF factor. Dit is een beschermende factor tegen zonlicht. Dit zit ook in zonnebrand, maar wanneer het in w dagcrème zit dan brengt u het in één moeite aan.

Hoe vaak moet u dagcrème aanbrengen

Op de gewone dagen zonder extreme kou of heel veel zonlicht is het voldoende om 1 keer per dag de dagcrème aan te brengen. U kunt dit meenemen in het ochtendritueel. Dus eerst uw huid reinigen. Na het reinigen brengt u de dagcrème aan en wanneer dit goed is ingetrokken kunt u eventueel uw make-up aanbrengen. Wanneer het weer wel wat extremer is dan adviseren wij om ook in de middag nogmaals de dagcrème aan te brengen. U kunt hierbij denken aan harde koude wind, vrieskou die ook overdag blijft of juist een extreem zonnige dag met veel Uv-straling. In dit laatste geval is het goed de SPF dagcrème nogmaals aan te brengen. Zo voorkomt u verbranding van de huid. Verbranding van de huid is op korte termijn slecht voor de huid, maar kan op langere termijn ook zorgen voor bijvoorbeeld huidkanker. Een ziekte die we graag voorkomen.

Hoelang doet u met een dagcrème

Het is natuurlijk lastig om te zeggen hoe lang u met een pot dagcrème doet. Het is afhankelijk hoe dik u de crème aanbrengt en hoe vaak u dit per dag herhaalt. Wij geven aan dat u met een pot van 50ml ongeveer 2 tot 3 maanden kunt doen is het dagelijks 1 keer aanbrengt op het gezicht. Mocht u de dagcrème ook voor de armen gebruiken dan gaat het natuurlijk iets sneller. Het is vooral belangrijk om te kijken naar de ingrediënten van de crème. Het hoeft niet perse een dure pot van een bepaald merk te zijn, maar het is wel belangrijk dat er voedende ingrediënten inzitten. Ook de SPF factor is dus belangrijk.

Zorg voor hoede verzorging, zodat u ook deze zomer weer met een stralend gezicht de deur uit kunt.

Pin It