Rubriek

Werk

Rubriek

Wil je graag de dure reis bekostigen die al jaren plant? Of je versleten bankstel vervangen? Dan is extra inkomen natuurlijk altijd fijn. Maar hoe zorg je voor wat extra geld in het laatje? Dat is makkelijker dan je misschien denkt. Met deze tips kun je makkelijk extra verdienen naast je baan. 

Je oude kleding verkopen

Waarschijnlijk ligt ook jouw kledingkast vol met kleding die nog prima is, maar die je nooit meer draagt. Erg zonde. Iemand anders is er blij mee en jij kunt makkelijk wat extra’s verdienen. Ruim je kledingkast eens uit en maak een selectie van alles dat weg kan. Hang ieder kledingstuk op, maak er mooie foto’s van en verkoop het online. Er zijn verschillende platformen waar je je tweedehands kleding kunt aanbieden. Doordat je je kleding een tweede leven geeft, ben je ook duurzaam bezig en dat is goed voor het milieu. 

Je auto verhuren

Heb je een auto, maar staat hij vaak stil voor de deur, dan kun je makkelijk geld verdienen door je auto te verhuren. Via diverse platforms kun je je auto verhuren aan mensen die zelf geen auto hebben, maar er af en toe een nodig hebben. Zo verdien je eenvoudig de kosten voor de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud terug. Ook het verhuren van je auto is een duurzame manier van extra geld verdienen.

Een webshop beginnen

Een andere manier om extra inkomen te verdienen is door een webshop te beginnen. Beginnen met een webshop kun je makkelijk in je vrije tijd doen. Kies een goede niche. Het liefst een waar je veel vanaf weet. Je kunt producten inkopen of zelf maken. Een webshop beginnen is een leuke uitdaging. Wie weet je heb je al snel je eerste klanten en kun je een leuk zakcentje bijverdienen. 

Je auto laten bestickeren

Wist je dat je je auto kunt laten bestickeren voor geld? Het kan echt! Het wordt reclame rijden genoemd. Het werkt eenvoudig. Je meldt je auto aan een geeft aan waar je naartoe rijdt. Hoe meer je in drukke gebieden zoals de randstad rijdt, hoe meer geld je ermee kan verdienen. De bedragen die je per maand kunt verdienen liggen tussen de 50 en de 200 euro per maand.

Beleggen

Je kunt met grote en met kleine bedragen beleggen. Met kleine bedragen kun je kleine winsten maken, maar over een langere periode kunnen je winsten prima doorgroeien door het rendement op rendement effect. Bij beleggen is het belangrijk om vol te houden. Je krijgt altijd te maken met ups en downs, maar over de langere termijn groeien aandelenkoersen, zo wijst de geschiedenis uit.

Je huis verhuren

Heb je een interessant huis voor toeristen? Bijvoorbeeld dichtbij een grote stad en toeristische plekken? Door zelf lekker een weekendje weg te gaan en in die periode je huis te verhuren kun je makkelijk je weekendje terugverdienen. Heb je een kamer over in je huis, dan kun je natuurlijk ook alleen een kamer verhuren. 

Je foto’s verkopen

Is fotografie je hobby en maak je graag mooie foto’s met een goede camera? Dan kun je deze foto’s eenvoudig verkopen. Voor iedere keer dat iemand de foto download krijg je een paar cent. Als je mooie en bruikbare foto’s maakt, dan kun je met fotografie goed verdienen. Als je foto’s in de smaak vallen kun je zomaar een paar honderd euro per maand verdienen.

Doe mee aan onderzoeken

Een leuke manier om mee te doen aan onderzoeken zijn via focusgroepen. In een focusgroep zit je met meerdere mensen bij elkaar en stelt een gespreksleider vragen. Het gesprek wordt opgenomen en er worden aantekeningen gemaakt. De verdiensten lopen uiteen bij deze vorm van onderzoek. Afhankelijk van het belang van het onderzoek verdien je er ongeveer 25 tot 200 euro mee.

Het testen van websites

Ook als website tester kun je op een eenvoudige manier wat extra’s verdienen. De werkzaamheden zijn verschillend bij het testen van websites. Soms moet je de layout goed bekijken en je mening geven. Soms moet je een bepaalde handeling verrichten en testen en soms moet je een uitgebreide analyse maken. De verdiensten liggen niet erg hoog, zo tussen de 5 en 20 euro per test.

Intelligente lichtbron ontzorgt en ondersteunt zorgpersoneel

De bewoners van zorgrésidence de Wiardi Hoeve in Velp hebben een primeur: als eersten in Nederland mochten zij de slimme Nobi-lampen testen in hun appartement. Dankzij de zelflerende lampen, die beschikken over valdetectie, kunnen de medewerkers van de kleinschalige Gelderse zorginstelling onmiddellijk hulp bieden na een valincident. Daarnaast biedt de lamp inzicht in de leefpatronen van de bewoners en helpt hij zo ongelukken in de toekomst voorkomen. Dat bespaart het drukbezette zorgpersoneel tijd en stelt hen in staat nog betere zorg op maat te bieden.

De lampen van Nobi bieden gemoedsrust aan de ouderen, hun zorgverleners en hun naasten. Zij zijn voorzien van sensoren die middels artificiële intelligentie (AI) niet alleen valincidenten detecteren, maar ook onregelmatigheden bij de bewoner kunnen opmerken. Esther Kempenaar, mede-eigenaar van de Wiardi Hoeve vertelt: “Er is bijvoorbeeld een bewoonster die ’s nachts regelmatig uit bed glijdt. De slimme lamp maakt nu een melding van de val en helpt ons bovendien om een patroon waar te nemen. Haar slaapritme wordt namelijk bijgehouden waardoor we kunnen zien of ze op een specifiek tijdstip valt en daarnaar kunnen handelen. Zodoende hebben wij onze zorg aangepast, waardoor zij inmiddels rustiger slaapt.” Dankzij de slimme lampen neemt de gemoedsrust toe van bewoners, familie én zorgmedewerkers omdat zij zeker weten dat een val altijd waargenomen wordt en dit tijdig ingrijpen mogelijk maakt.

Niet onnodig storen

Het zorgpersoneel biedt momenteel zorg aan tien bewoners van de Wiardi Hoeve. Er zijn 22 lampen opgehangen. De vooruitstrevende techniek van de Nobi-lampen maken het niet alleen prettiger voor het personeel van de Wiardi Hoeve, maar ook voor de bewoners. Kempenaar: “Wij storen onze bewoners liever niet onnodig. Voorheen gebeurde het wel eens dat ons personeel tijdens een ronde poolshoogte kwam nemen terwijl dat niet altijd nodig was. De intelligente lampen waarschuwen ons waardoor wij snel en adequaat zorg kunnen verlenen. Hierdoor is het vaak niet nodig om de nachtrust te verstoren.” Bijkomend voordeel is dat de slimme lampen zorgmedewerkers ondersteunen waardoor zij hun kostbare tijd beter in kunnen zetten voor bewoners.

Roeland Pelgrims, medeoprichter en CEO van Nobi benadrukt zijn missie om kwalitatieve levensjaren van ouderen veilig te stellen: “Bij zware valincidenten telt elke minuut. Hoe sneller mensen worden geholpen, des te meer waardige, kwalitatieve levensjaren we kunnen winnen. Zo weten we uit onderzoek van kenniscentrum letselpreventie VeiligheidNL dat elke 4 minuten een 65-plusser op de spoedeisende hulp worden binnengebracht. Dat zijn 300 behandelingen per dag en in de periode 2010-2019 is het percentage ernstig letsel na een valongeval bij senioren gestegen met 11 procent.”

Monitor voor eenzaamheid

Waar de slimme technologie van Nobi nu nog hoofdzakelijk wordt ingezet op valdetectie en preventie zal de slimme lamp de komende tijd ook worden toegepast als een volwaardig lifestyle monitoring systeem. “Zo kan de lamp, indien gewenst, op termijn ook bijhouden hoe vaak een bewoner bezoek krijgt en kan hij het zorgpersoneel bijvoorbeeld vroegtijdig een seintje geven als iemand mogelijk vereenzaamt”, aldus Pelgrims. “Het wordt ook mogelijk om gedragsverandering te detecteren, wanneer iemand bijvoorbeeld plots slechter ter been is, of cognitieve achteruitgang vertoont.” Ook een slimme weegschaal en een slimme bloeddrukmeter zullen zorgpersoneel ontlasten.

Het in 2018 opgerichte bedrijf zet in op de verdere uitbouw van lange termijn samenwerkingen met woonzorgcentra, aanleunwoningen en ziekenhuizen. Midden volgend jaar zal Nobi ook beschikbaar zijn voor ouderen thuis. Wiardi Hoeve en Nobi streven naar een hernieuwde, toekomstgerichte ouderenzorg waar het geluk van mensen centraal staat. De stevige uitdagingen die de vergrijzing van de bevolking met zich meebrengt zijn volgens hen geen excuus. Samen breken zij een lans door individuele zorg, positieve gezondheid en preventie centraal te plaatsen.

Over Nobi

Nobi is een startup die in 2018 werd opgericht in Antwerpen. Hoofdrolspeler bij de Belgische onderneming is de AI-gedreven slimme lamp die door middel van valdetectie, -preventie en lifestyle monitoring waakt over de veiligheid van ouderen. Vandaag is Nobi actief in professionele zorginstellingen, woonzorgcentra en aanleunwoningen. Daar dragen de lampen bij aan nog gerichtere ouderenzorg en ontlasten ze drukbezette zorgmedewerkers van repetitieve taken waardoor hun schaarse tijd kan gaan naar die taken die echt het verschil maken in het leven en geluk van ouderen. In de loop van 2023 zullen de slimme lampen ook beschikbaar zijn voor ouderen thuis. Nobi ontving in 2021 tweemaal de Henry van de Velde Award in de categorieën Business Innovation en Consumer en won tevens een German Design Award. Er werken meer dan 30 medewerkers bij de scale-up verspreid over de wereld, waaronder in België, Nederland en de Verenigde Staten. Ook heeft Nobi een internationale adviesraad met specialisten in ouderenzorg, geneeskunde en smart home technologie.

Over de Wiardi Hoeve

De Wiardi Hoeve is eind 2021 gestart door de initiatiefnemers Esther Kempenaar en Linda Lesscher. Om te kunnen wonen op de Wiardi Hoeve is er een indicatie nodig vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Dit betekent dat de mensen die er wonen een permanente zorgvraag hebben zoals bijvoorbeeld geheugenproblemen of dementie. Ook mensen met somatische (lichamelijke) problemen na bijvoorbeeld een herseninfarct zijn welkom. De Wiardi Hoeve beschikt over tien hoogwaardige appartementen, waar zorg 24 uur per dag aanwezig is. Er is bovendien een vrijstaande studio voor palliatief/terminale zorg waar mensen in hun laatste levensfase 24 uur per dag kunnen doorbrengen met diegenen die hen het meest dierbaar zijn. Meer informatie is te vinden op: Wiardihoeve.nl.

Als je een bedrijf hebt met personeelsleden, dan wil je natuurlijk dat zij hun werkzaamheden zo goed als mogelijk uitvoeren. Dit is namelijk belangrijk voor de voortgang voor je bedrijf. Natuurlijk werken mensen om hiervoor een salaris te ontvangen en dat is dan ook een manier waarop je goed kan zijn voor je werknemers, door hen naar waarde te betalen. Maar naast een goed salaris kan je jouw bedrijf ook een leuke en goede werkplek voor hen maken, dit heeft namelijk een hoop verschillende soorten voordelen voor hen maar ook voor jouw bedrijf. Wil je meer weten over hoe jij kan zorgen voor een goede werkomgeving en het beste voor jouw personeel? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie.

Waarom wil je als werkgever goed zijn voor je personeel?

Natuurlijk is een salaris de grootste motivatie voor mensen om te werken, het is dan ook niet gek want met dit geld kunnen zij voldoen aan hun levensbehoeften. Maar salaris is natuurlijk niet altijd de enige doorslaggevende factor bij het kiezen van een baan, de sfeer en hoe het bedrijf voor de werknemer is speelt ook erg mee. Als jij goed zorgt voor je personeel, dan zijn zij vaak meer tevreden over hun werk. Dit zorgt dan ook voor meer loyaliteit naar het bedrijf en als mensen met plezier naar het werk gaan dan voeren zij het werk ook beter uit.

Een fijne werkomgeving creëren

Natuurlijk is een fijne werkplek van belang als je wilt dat de werknemers van je bedrijf hun taken goed uitvoeren. Een mooi kantoor waar fijn gewerkt kan worden is dan ook iets waar veel mensen naar kijken wanneer ze op zoek gaan naar een baan, het kantoor zou een inspirerende plek moeten zijn.

Wat kan je doen voor je personeel?

Naast het hebben van een mooie en fijne werkplek kan je natuurlijk nog veel meer doen om het voor werknemers aantrekkelijk te maken om bij jouw bedrijf te komen werken. Zo is vitaliteit op de werkvloer niet alleen belangrijk, maar het maakt het werk ook leuk. Ga eens sporten met alle medewerkers, dit is goed voor hun gezondheid en het zorgt ook voor een betere band onder het team. Ook kan je loopbaanbegeleiding aanbieden aan je werknemers zodat je hen kan helpen om zich optimaal te ontwikkelen. Dit is natuurlijk goed voor hen, maar ook voor je bedrijf.

Gezond werken begint met aandacht voor je lichaam. Als je veel achter een computer werkt, lijkt het alsof je lichaam weinig te lijden heeft, maar dat is niet helemaal weer. Juist omdat je lang in dezelfde houding zit, kun je lichamelijke klachten ontwikkelen. De belangrijkste ingrepen om dat te voorkomen zijn inmiddels welbekend: een ergonomische bureaustoel met verstelbare lendensteun kan ervoor zorgen dat je in de juiste houding zit en een zit-stabureau zorgt ervoor dat je niet de hele dag hoeft te zitten. Maar ergonomisch werken zit ook in de details. We geven een aantal tips voor zaken om op te letten.

Beeldscherm

De juiste zithouding wordt niet alleen bepaald door een verstelbare ergonomische bureaustoel en een verstelbaar bureaublad. Om te voorkomen dat je je nek de hele dag een verkeerde houding moet aanhouden, is het van belang dat het beeldscherm recht voor je staat. Daarnaast is het van belang voor je nek en schouders om de bovenrand van je beeldscherm op ooghoogte te hebben.

Computermuis

Ook je computermuis speelt een rol. Het is van belang dat je muis niet te dik is. Dan gaat je hand namelijk naar achteren staan, wat vooral voor slecht is voor je pols. Mensen met kleine handen kunnen hier ook bij een slankere muis last van hebben. In dat geval kan een polssteun uitkomst bieden.

Toetsenbord

De ideale positionering van je toetsenbord is 8 tot 10 centimeter van de rand van het bureaublad. Zo kunnen je armen namelijk nog ondersteund worden door het bureaublad, wat beter is voor je schouders. Een alternatief is een bureaustoel met armleuningen waarop je je armen kunt laten rusten.

Gezond werken achter de computer zit ook in details

20-20-20-regel

Bovenstaande tips hebben allemaal te maken met de inrichting van je werkplek. Maar gedrag is ook een belangrijke factor. Bijvoorbeeld om je ogen te ontzien. Die hebben het immer bijzonder zwaar als je lang achter elkaar naar een beeldscherm tuurt. Omdat je ogen de hele tijd moet focussen, raakt je oogspier vermoeid. Dat zorgt ervoor dat je gaandeweg moeite krijgt met scherp zien. Om je ogen tussendoor rust te geven kun je de 20-20-20-regel toepassen: iedere 20 minuten kijk je 20 seconden lang naar een punt op 20 voet (6 meter) van je vandaan. Zo kunnen je ogen even ontspannen.

Wees goed voor je lichaam en neem deze tips serieus. En zorg uiteraard ook voor die ergonomische bureaustoel en een bureaublad op de juiste hoogte!

Drukwerk is nodig om gericht te kunnen adverteren. Het is handig om vooraf te bepalen welk soort drukwerk je nodig hebt voordat je een campagne start. Drukwerk is vooral gezond omdat je met minder stress meer mensen kan bereiken. Wil je weten welk drukwerk bij je past? Lees snel verder.

Duurzaam verzenden

Verzend je veel producten? Dan zijn verzendzakken met logo erg handig. Hiermee laat jij zien van welk bedrijf het pakketje komt. Je kan ook makkelijk je duurzame doelstellingen waarmaken want verzendzakken zijn ook te verkrijgen van duurzaam materiaal. Erg handig dus als je de impact wil verlagen op het milieu. Duurzame materialen zijn ook beter voor de gezondheid omdat ze minder schadelijke stoffen bevatten.

Administratie 

Moet er nog snel administratie uitgevoerd worden? Dan zijn papieren doordruksets ideaal. Met deze sets kan jij en je klant snel de factuur rondkrijgen waarbij ieder een kopie heeft. Doordruksets bij de hand hebben zorgt er dus voor dat je snel zonder stress snel je administratie kan regelen.

Promotie

Promotie

Promotie kan je op verschillende manieren oppakken. Je kan bijvoorbeeld met flyers werken, maar ook met posters. Flyers en posters zijn ook met duurzame papiersoorten te verkrijgen. Op deze manier kan jij zonder veel zorgen je promotie regelen. Dit komt omdat je veel opties hebt en weinig zorgen.

Stuur een kaartje

Kaartjes sturen naar je personeel is leuk en goed. Hiermee laat je zien dat je betrokken bent met ze. Doordat ze zich gewaardeerd worden wordt de productiviteit verhoogd. Wil je meer productiviteit? Denk ook eens aan je personeel.

Spoedbezorging

Je kan ook drukwerk met spoed bezorgen. Hiermee voorkom je een hoop stress en gezeur. De ontvanger is blij en jij bent blij. Kijk welke aanbieders snel kunnen bezorgen tegen welke prijs en maak afwegingen. Op deze manier kan jij een hoop stress voorkomen.

Visitekaartjes

Visitekaartjes zijn erg handig omdat de ontvanger gelijk je bedrijfsnaam hebt met contactgegevens. Op deze manier kan de ontvanger vragen stellen waar nodig.

Of je nu thuis of op kantoor werkt: een werkdag gaat gepaard met ontzettend veel prikkels. Waar de ene persoon dit geen enkel probleem vindt, zorgt dit bij de ander voor knallende koppijn aan het einde (of gedurende) de werkdag. Als je hoogsensitief bent, herken je je hoogstwaarschijnlijk in het tweede scenario. In dit artikel deelt assertiviteitsexpert Björn Deusings tips over hoe je tijdens een werkdag om kunt gaan met hoogsensitiviteit.

 1. Houd bij wanneer je overprikkeld raakt

Het is essentieel om te ontdekken in welke situaties je overprikkeld raakt. Dit kun je doen door situaties op te schrijven. Schrijf zo concreet mogelijk op wat er in die situatie gebeurde en wat je het meest vermoeide. Op deze manier krijg je een duidelijk(er) inzicht in waar je tegenaan loopt. Het helpt je tevens deze situaties in de toekomst op voorhand al te herkennen.

 • Bepaal jouw ‘energievreters’ en ‘energiegevers’

Om je energielevel op peil te houden, is het belangrijk dat je inzicht hebt in welke taken je energie kosten welke je energie geven. Schrijf ook dit op. Bij voorkeur maak je een lijstje waarbij je probeert om tegenover iedere ‘energievreter’ een ‘energiegever’ te plaatsen. Probeer tijdens een werkdag dergelijke taken met elkaar af te wisselen.

 • Geef het aan als het je teveel wordt

Bedenk dat anderen niet altijd door hebben als het jou teveel wordt. Als je weet wat bij jou voor overprikkeling zorgt, kun je dat op voorhand aan anderen aangeven. Indien de situatie zich dan alsnog voordoet, kun je anderen daar eenvoudig op wijzen. Jij moet hierin zelf proactief je grenzen aangeven. Bovendien zullen anderen je dan ook beter begrijpen en zich sneller naar jouw vraag schikken.

 • Zoek naar preventieve oplossingen

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je onnodige prikkels tijdens een werkdag zoveel mogelijk buitensluit. Zo kun je gaan werken in een aparte ruimte als je je moet concentreren, je telefoon op stil zetten of een noise cancelling koptelefoon gebruiken. Ook kun je een assertiviteitstraining volgen om nog meer praktische inzichten te verkrijgen.

In een tijd waarin het leven steeds sneller gaat, de werkdruk hoger wordt en de onzekerheid met corona maar blijf door sudderen ligt een burn out op de loer. Mensen raken overwerkt, worden negatief en het koude en gure weer helpt hier ook niet aan mee. Tips om een burn out te voorkomen.

Neem voldoende rust

Dit klinkt natuurlijk als een cliché want hoe neemt u rust wanneer u zelf onrustig bent? Bouw gedurende de dag rust momenten in. Wandel een blokje om het huis en ga op een vaste tijd naar bed. Probeer naar inspanning een stukje ontspanning te plannen. Slaap is belangrijk, geadviseerd wordt om 8 uur per nacht te slapen. Schakel op tijd uw mobiel of laptop uit en ga vast in bed liggen om tot rust te komen.

Beweeg regelmatig

Even uw hoofd leeg maken tijdens het wandelen met de hond of een flinke work-out in de sportschool. Het maakt niet uit hoe fanatiek u gaat bewegen als u maar beweegt en hier enige regelmaat in brengt. Spreek af met een vriend of vriendin zo bent u en lekker aan het sporten en kunt u gelijk uw dag bespreken. Door van u af te praten komt soms op de beste oplossingen of kunt u het probleem iets beter laten liggen.

Schakel even uit

Staat uw werkmail ook op uw mobiele telefoon? Bent u altijd bereikbaar voor uw collega’s? Zet uw telefoon op stil en probeer even uw gedachten te verzetten. Luister naar muziek of lees een hoofdstuk in uw favoriete boek. Stel uw mobiel zo in dat u na 18:00 uur geen meldingen meer ontvangt van werk gerelateerde zaken. Schakel werk uit en schakel uw privé leven aan.

Burn out klachten zijn niet voor iedereen het zelfde en ook de weg naar een burn out is voor iedereen anders. Wees extra lief voor u zelf en de mensen in uw omgeving om ergere klachten te voorkomen.

Een paar jaar geleden hadden de NLP opleidingen nog niet zoveel bekendheid, maar gelukkig worden ze steeds bekender en ook steeds populairder onder de potentiële deelnemers. Dit is natuurlijk ook niet zo gek want de opleidingen brengen ook een hele reeks aan voordelen met zich mee.

Wat is NLP?

De betekenis van de afkorting NLP is neuro linguïstisch programmeren. Dit is een methodiek die toegepast wordt voor coaching, training en verbetering van de algehele communicatie. Het idee achter de NLP opleiding is dat je een bepaalde expertise op de juiste manier in kaart kunt brengen. Door deze eigenschappen is de opleiding heel geschikt voor mensen in een leidinggevende functie. Je kunt op deze manier mensen makkelijker motiveren en inspireren. Daarnaast brengt het jezelf vaak rust in je hoofd.

Het uitgangspunt van NLP is ook dat je zaken beter kunt structureren en plannen en op deze manier een prettiger leven leidt en meer kunt genieten.

Wat bereik je en leer je tijdens de opleiding

 • Om waar nodig veranderingen aan te brengen op persoonlijk en werkvlak
 • Orde te creëren en daarmee ook rust in het hoofd creëren 
 • Het opbouwen van vertrouwen en betrokkenheid bij andere personen en hoe je beter om kunt gaan met andere mensen en situaties
 • Taalpatronen te gebruiken waardoor je nauwkeurig informatie krijgt
 • Non-verbaal gedrag te observeren waardoor je inzicht krijgt in het denken van de ander en ziet hoe hij de boodschap verwerkt
 • Leren omgaan met en het oplossen van conflicten
 • Of wil je je leven meer in balans brengen?

De voordelen van NLP

Werk je in een leidinggevende functie of wil je meer leren over het communiceren van de juiste boodschap op de juiste manier? Of om je leven meer in balans te brengen? Dan zijn diverse NLP opleidingen zeker iets voor jou.

1. Doelen bereiken

Dankzij de methodieken die in NLP gebruikt worden wordt het makkelijker om je doelen te bereiken. Je leert hoe jouw doelen eruit zien, hoe ze klinken en hoe ze aanvoelen. Daarnaast leer je jouw doelen op een effectieve manier te formuleren zodat je ze zowel aansprekend als motiverend voor jezelf maakt. Op deze manier wordt het makkelijker om resultaten te bereiken.

2. Op effectieve manier veranderen

Door op een nieuwe, andere en vooral meer effectieve manier te communiceren wordt het bewerkstelligen van verandering een stuk makkelijker: zowel richting jezelf als richting personeel of collega’s. De NLP technieken maken veranderingen makkelijker en zorgen ervoor dat je bepaalde denkpatronen op een effectieve manier kunt wijzigen.

3. Prestaties verbeteren

De hoge werkdruk die steeds meer mensen ervaren vraagt om een enorme focus. Dit maakt het ongelooflijk belangrijk dat je weet hoe je jouw mensen inspireert en motiveert: en ook dit is waar NLP je bij kan helpen. NLP richt zich namelijk op feedback en coaching, zodat je samen makkelijker de juiste doelen kunt bereiken.

Heeft het bovenstaande je aan het denken gezet? Heb je interesse om ook één van de NLP opleidingen te volgen?

Zit u vaak een hele dag voor de tv of op de bank of werkt u geregeld waarbij u ook veel zit? Dit is helemaal niet goed voor onze gezondheid maar waarom eigenlijk niet?

Waarom lang zitten slecht is

Door dat we te veel zitten zal de doorbloeding minder goed zijn en is de kans groter op diabetes type 2, hart en vaatziekten, obesitas en bepaalde vormen van kanker. De stofwisseling komt ook bijna tot stilstand wat dus effect heeft op het hele lichaam. Wanneer u ineens veel meer zit kunt u hier direct klachten van ervaren door spieren, pezen en gewrichten. Er komt dan ook meer druk op de ruggengraat te staan wat voor veel rug, nek en schouderklachten kan zorgen. Het is eigenlijk ook een van de slechtste houdingen voor onze onderrug die dan ineens onder druk komt te staan.

Hoe lang zitten we precies

De gemiddelde Nederlander zit ongeveer 8.7 uur per dag terwijl dit bij kantoor medewerkers wel 12 uur kan zijn per dag. We zitten natuurlijk voor de tv, tijdens het eten, in de auto dus er zijn toch veel momenten zittend. Dit gemiddelde was in 2014 nog 6,8 uur per dag dat dus een heel stuk lager lag. Dit gemiddelde blijft dus al een lange tijd stijgen wat helemaal niet goed voor ons is. Wanneer u denkt het te compenseren door juist meer te sporten heeft het mis, dit zal eigenlijk geen verschil maken al is sporten zelf natuurlijk wel gezond.

Kunnen we meer bewegen?

Het is belangrijk om elk half uur even 2 minuten te staan of even te bewegen. Wanneer u aan tafel zit met de krant kunt u dus even opstaan om koffie te pakken. Probeer vaker de fiets te pakken in plaatst van de auto, zo blijft u meer in beweging en zit u niet in de auto. Er zijn ook horloges die laten weten wanneer u even in beweging moet komen. Krijgt u deze melding pak dan toch dat ene dingetje dat u nodig heeft van boven of ga even een rondje lopen.

Zitten op uw werk

Wanneer u een kantoor baan heeft of ander zittend werk is het natuurlijk lastiger om minder lang te zitten. Vraagt een collega of u nog een kopje koffie wilt, heel aardig natuurlijk maar haal deze zelf even. Pak niet elke keer de lift maar neem juist vaker de trap. Er zijn ook sta tafels waarbij u dus staand maar ook zittend uw werk kunt doen. In enkele gevallen is er zelfs een optie om fietsend aan het bureau te zitten.

Misschien loopt er bij u op kantoor al een hond rond of zou u zelf graag uw hond willen meenemen. Steeds vaker zijn er op kantoor honden te vinden. Wanneer u en uw partner allebei moeten werken kan het een uitkomst zijn om uw viervoeter mee te nemen naar kantoor. Niet alleen voor u zelf maar ook voor u collega’s kan uw dierenvriend een positieve invloed hebben op de werkvloer.

Voordelen van een hond op kantoor

Mensen worden vrolijk van een hond. Hoe leuk is het dat u ’s ochtends vrolijk begroet wordt door een hond en niet weggaat voordat u hem even over zijn bol heeft geaaid. Waar gewerkt wordt is ook werkstress. Honden op de werkvloer zorgen voor stressvermindering. Een pittig gesprek gehad of een break nodig van negatieve energie? Een hond vindt het altijd fijn om aandacht te krijgen en zo komt u zelf ook weer tot rust. Een kleine break door even te knuffelen of te aaien kan een positieve invloed hebben op uw stressniveau.

Meer beweging en gespreksonderwerpen

Een hond moet uitgelaten worden, ook de kantoorhond. Door in de pauze de hond uit te laten komt u zelf ook in beweging. Loop gezellig een rond met uw collega’s, de hond kan gezellig mee. Veel mensen kunnen mee praten over honden waardoor er altijd een geschikt gespreksonderwerp is.

Een vast plekje en ritme

Geef de hond wel een vast plekje in uw kantoor. Is het uw eigen hond? Leg dan bij u in de buurt een kussen of deken zodat de hond zich er ook van bewust is waar zijn of haar plekje is. Wanneer iedere collega aan het begin van de dag een koekje geeft zal de hond uit zijn voegen groeien. Maak duidelijke afspraken met uw collega’s. Willen meerdere collega’s een hond meenemen? Maak goede afspraken wie wanneer zijn huisdier meebrengt. Een kantoor is geen opvang plek. Meerdere verschillende honden op kantoor kunnen voor een hoop onrust zorgen, maak duidelijke afspraken.

Natuurlijk zijn er niet alleen maar voordelen aan een hond op kantoor. Zo kunnen collega’s bang zijn voor honden, kan hij dingen kapot maken of heel hard blaffen bij het in en uit lopen van mensen. Iedere hond is anders en niet elke hond is geschikt voor het kantoor. Bekijk goed of uw hond geschikt is voor de drukte van kantoor en probeer het in overleg met uw werkgever een keer uit.

Kantoorhonden bij Health.nl

Ook op het kantoor van Health.nl zijn 2 gezellige hondjes te vinden. De honden worden dagelijks meegenomen door de collega’s. De honden hebben hun eigen plekje maar lopen ook regelmatig een rondje langs de collega’s voor een knuffel. Ik vind het heel erg gezellig. Op de foto onze Sammie.

Pin It