Rubriek

Gezin

Rubriek

Een driewielscooter is een uitstekende keuze voor zowel nieuwe als ervaren bestuurders die op zoek zijn naar een veilige en plezierige rijervaring. Zeker als je wat slechter ter been bent, geeft een driewiel scooter je enorm veel vrijheid. Maar wat maakt deze voertuigen zo speciaal? Hier volgen zeven redenen om voor een driewielscooter te kiezen.

Veiliger

Elektrische Driewiel Scooters zijn inherent veiliger dan hun tweewielige tegenhangers. Dankzij hun unieke ontwerp met drie wielen bieden ze een verbeterde stabiliteit en evenwicht, wat het risico op ongelukken aanzienlijk vermindert. Bovendien zijn ze uitgerust met betrouwbare remmen die zorgen voor de noodzakelijke stopkracht. Of je nu rijdt op gladde wegen of onvoorspelbare weersomstandigheden tegenkomt; een driewielscooter biedt je de veiligheid en het vertrouwen dat je nodig hebt. Als je dus op zoek bent naar een veiligere manier van transport en is een gewone scooter voor jou net een stap te ver, dan is een driewielscooter de juiste keuze.

Stabieler

Driewielscooters bieden een merkbare verbetering in stabiliteit dankzij hun ontwerp. In tegenstelling tot tweewielige scooters die gemakkelijk kunnen kantelen, blijft een driewieler scooter stevig op de grond, zelfs in bochten en bij stilstand. Deze stabiele rijervaring maakt ze vooral aantrekkelijk voor degenen die worstelen met balans of die zich zorgen maken over vallen. Wil je graag een fijne rit met een geruststellende stabiliteit, dan is een driewielscooter zeker de weg naar voren.

Manoeuvreren gaat eenvoudiger

Manoeuvreren met een driewielscooter is verrassend eenvoudig en intuïtief, zelfs voor beginnende bestuurders en mensen die niet veel kracht in hun armen hebben. De drie wielen zorgen voor een soepele en wendbare rit, waardoor je met gemak door het stadsverkeer kunt navigeren. Daarnaast heeft een driewielscooter een kleinere draaicirkel vergeleken met een gewone scooter, waardoor omkeren op smalle wegen een fluitje van een cent is. Of je nu door dichte stadsstraten rijdt of geniet van een ontspannen rit op het platteland; de driewielscooter is de perfecte keuze voor eenvoudig en stressvrij manoeuvreren.

Comfortabel

Driewielscooters staan bekend om hun uitzonderlijke comfort. Ze zijn uitgerust met ruime zitplaatsen en een ergonomisch ontworpen stuur dat zorgt voor een comfortabele rijpositie, ongeacht de duur van de rit. De extra wielbasis biedt ook een soepele rit vergeleken met een motor of scooter, waardoor hobbels en oneffenheden in de weg minder merkbaar zijn. Of je nu een lange reis maakt of gewoon door de stad rijdt; op een driewielscooter reis je altijd in comfort. Bovendien zijn de meeste driewielscooters uitgerust met handige opbergruimte, waardoor je al je persoonlijke spullen gemakkelijk mee kunt nemen tijdens je rit.

Veelzijdig

Verder zijn driewielscooters opmerkelijk veelzijdig, zowel in termen van waar je ze kunt rijden als hoe ze kunnen worden aangepast aan je individuele behoeften. Of je nu op geasfalteerde wegen, hobbelige landweggetjes of zelfs off-road paden rijdt; de driewielscooter is altijd klaar voor de uitdaging. Bovendien bestaat er voor veel modellen de mogelijkheid om te worden aangepast met extra accessoires zoals windschermen, topkoffers of zelfs stereo-installaties. Hierdoor wordt je rit nog aangenamer gemaakt. Of je nu op zoek bent naar een praktische oplossing voor het woon-werkverkeer of een leuke manier om in het weekend te toeren; een driewielscooter biedt de veelzijdigheid die je nodig hebt.

Betaalbaar

Driewielscooters staan niet alleen bekend om hun comfort en veelzijdigheid, maar ook om hun betaalbaarheid. In vergelijking met auto’s en traditionele tweewielige scooters zijn driewielscooters vaak een meer kosteneffectieve keuze. De initiële aanschafprijs is vaak lager en de onderhouds- en brandstofkosten zijn meestal ook minder. Bovendien kunnen ze, afhankelijk van waar je woont, je zelfs geld besparen op kosten zoals parkeergeld. Kortom; een driewielscooter is een betaalbare optie die je mobiliteit en onafhankelijkheid kan bieden zonder een gat in je portemonnee te maken.

Plezierig om in te rijden

Tevens bieden driewielscooters een unieke rijervaring die zowel plezierig als opwindend is. De combinatie van de wendbaarheid van een motorfiets en de stabiliteit van een auto maakt ze een genot om te rijden. Of je nu door de stad cruiset of een schilderachtige route door het platteland volgt; je zult ongetwijfeld genieten van de rit. Het gevoel van vrijheid en avontuur dat het rijden op een driewielscooter biedt, wordt eenvoudigweg niet overtroffen. Bovendien vind je een scooter die perfect past bij jouw persoonlijke stijl en voorkeuren, doordat er zoveel verschillende modellen en accessoires zijn om uit te kiezen. Het maakt niet uit waar je avontuurlijke geest je brengt; een driewielscooter zal je daar met plezier naartoe brengen.

Al met al zijn er meer dan genoeg redenen om te kiezen voor een driewielscooter. Een driewielscooter heeft het allemaal en is daarmee de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een alternatief voor traditionele tweewielers. Dus waar wacht je nog op? Beleef zelf de voordelen van een driewielscooter en laat je verrassen door zijn veelzijdigheid, comfort en rijplezier!

Scheiden is nooit gemakkelijk. Het brengt emotionele en juridische uitdagingen met zich mee die overweldigend kunnen zijn. In dergelijke situaties kan een mediator bij een scheiding van onschatbare waarde zijn. Mediation is een proces waarbij een neutrale derde partij, de mediator, helpt bij het faciliteren van gesprekken en onderhandelingen tussen scheidende partners. In deze blogpost ontdek je wat een mediator bij een scheiding doet, en leer je meer over mediation.

Voordelen van mediation

1. Conflictbeheersing

Een van de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een mediator bij een scheiding is het vermogen om conflicten effectief te beheren. De mediator fungeert als een brug tussen jou en je ex-partner, en zorgt ervoor dat de communicatie open en respectvol blijft. Hierdoor wordt de kans op heftige ruzies en emotionele uitbarstingen geminimaliseerd.

2. Juridische begeleiding

Een mediator is goed thuis in de juridische aspecten van een scheiding en kan je helpen om de benodigde documenten en procedures correct af te handelen. Dit voorkomt kostbare fouten en vertragingen in het proces.

3. Kinderen centraal

Als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, zal een mediator zich richten op het welzijn van de kinderen. Ze helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan en zorgen ervoor dat de belangen van de kinderen vooropstaan.

4. Kostenbesparing

Mediation is doorgaans veel goedkoper dan een juridische strijd in de rechtbank. De kosten worden gedeeld tussen de twee partijen, waardoor het financieel haalbaar is.

5. Vertrouwelijkheid

Wat in de meditatiesessies wordt besproken, blijft vertrouwelijk. Dit zorgt ervoor dat je vrijuit kunt praten zonder angst voor repercussies buiten de mediationkamer.

Bezwaren en overwegingen

Bezwaren en overwegingen

Hoewel mediation vele voordelen heeft, is het niet voor iedereen geschikt. Hier zijn enkele overwegingen en bezwaren:

  • Vrijwilligheid: Beide partijen moeten vrijwillig deelnemen aan mediation. Als een van de partners niet wil meewerken, kan mediation niet plaatsvinden.
  • Onevenwichtigheid van macht: Als er sprake is van aanzienlijke ongelijkheid in de machtsverhoudingen tussen de partners, kan mediation ineffectief zijn.
  • Complexiteit van de zaak: Zeer gecompliceerde juridische kwesties kunnen buiten het bereik van mediation vallen en mogelijk een rechterlijke uitspraak vereisen.

Meer over mediation

Mediation is een flexibel proces dat kan worden aangepast aan de unieke behoeften van jouw scheidingssituatie. Het helpt bij het oplossen van geschillen en het creëren van een scheidingsregeling die voor beide partijen aanvaardbaar is. Het is een proces dat streeft naar wederzijdse overeenstemming en samenwerking, wat voordelen biedt op zowel emotioneel als financieel gebied.

Het regelen van een uitvaart is een taak die komt op een moment dat je al genoeg aan je hoofd hebt. Je hebt net een geliefde verloren, je bent aan het rouwen en wilt waardig afscheid kunnen nemen. Tegelijkertijd sta je voor de uitdaging om een respectvolle en persoonlijke ceremonie te organiseren die eer betuigt aan het leven van de overledene. Maar weet dat je dit niet alleen hoeft te doen. Er zijn professionals die je kunnen bijstaan in deze moeilijke tijd, die je kunnen helpen om de uitvaart te verzorgen.

Waar je allemaal aan moet denken bij het verzorgen van een uitvaart

Bij het plannen van een uitvaart komt veel kijken. Naast de emotionele belasting zijn er talloze praktische zaken die geregeld moeten worden. Denk aan het kiezen van een uitvaartlocatie, het regelen van de bloemen, het drukken van de rouwkaarten, het organiseren van de uitvaartceremonie zelf, en nog veel meer. Elk detail, van het type kist tot de muziek die wordt gespeeld, moet zorgvuldig worden overwogen en beslist. Dit alles terwijl je probeert om te gaan met het verdriet en de emoties die het verlies met zich meebrengt.

Een goed uitvaartcentrum kan een enorm verschil maken in deze moeilijke tijd. Uitvaartcentra bieden vaak complete diensten aan, waarbij ze zowel de grote als kleine details van de uitvaart regelen. Ze zorgen ervoor dat alle noodzakelijke formaliteiten worden afgehandeld, zoals het regelen van de begraafplaats of crematie. Ze bieden begeleiding bij de keuzes die gemaakt moeten worden en geven advies over alles, van bloemstukken tot herdenkingsdiensten. Een uitvaartcentrum biedt niet alleen praktische hulp, maar biedt ook emotionele ondersteuning tijdens deze zware periode.

Hulp en ontzorging bij het verzorgen van een uitvaart in Amsterdam

In Amsterdam is er één uitvaartcentrum dat zich onderscheidt door zijn toewijding en professionaliteit: Ename Uitvaartzorg. Ename werkt voor heel Amsterdam en de omliggende gemeentes, en is gespecialiseerd in het leveren van uitvaartdiensten die zowel persoonlijk als respectvol zijn. Het team van Ename begrijpt dat elk afscheid uniek is. Ze werken nauw samen met de nabestaanden om ervoor te zorgen dat elke uitvaart de unieke persoonlijkheid en het leven van de overledene weerspiegelt.

Ename Uitvaartzorg ontzorgt je tijdens dit moeilijke proces met een geheel verzorgde uitvaart in Amsterdam. Zij nemen alle praktische aspecten van de uitvaart voor onze rekening, zodat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: het herinneren en eren van het leven van je geliefde. Met een goed uitvaartcentrum aan je zijde krijg je de tijd en ruimte om te rouwen, terwijl je weet dat de uitvaart in bekwame en zorgzame handen is.

Je staat er niet alleen voor

Het verzorgen van een uitvaart is een zware taak, vooral tijdens een periode van rouw. Maar weet dat je dit niet alleen hoeft te doen. Met de hulp van een uitvaartcentrum, kun je ervoor zorgen dat je geliefde het afscheid krijgt dat hij of zij verdient.

 

Leen Steyaert doet oproep tot betere zorg tijdens de menopauze

Een op de drie vrouwen in de overgang beleeft een moeilijke tijd. Menopauzeconsulent Leen Steyaert (61) ontvangt hen dagelijks in haar praktijk. Ze schreef een boek over gewichtstoename tijdens de menopauze en doet een warme oproep tot betere zelfzorg én om de nieuwe lichaamsvormen te leren omarmen.
De menopauze is een intensieve periode waar elke vrouw mee te maken krijgt. Veel vrouwen worstelen dan ook met hun gewicht. De taille verdwijnt, er komen wat vetrolletjes bij en die bovenarmen zijn ook niet meer zo strak. Met Menokilo’s wil Leen Steyaert vrouwen innerlijke rust geven door informatie te bieden over hoe hun lichaam werkt en hoe hun gewicht en een goede gezondheid hand in hand gaan. Ze laat zien dat je met een gezonde levensstijl klachten kunt doen afnemen en zelfs doen verdwijnen. Belangrijk is dat je daarbij geen perfectie nastreeft, maar een aanvaardbaar gewicht voor jezelf kiest.
De expertise van Leen Steyaert leidt je door de boeiende wereld van de werking van je lichaam. ‘Minder eten en meer bewegen’ werkt niet tijdens de overgang. Er is zoveel meer dat aangepakt moet worden: je bloedsuikerspiegel, insulineresistentie en darmmicrobioom zijn de rode draden die het hele verhaal aan elkaar breien. Dit boek helpt je te begrijpen waarom je gewicht zo sterk kan veranderen en wat je hormonen met dit alles te maken hebben.
Over Leen Steyaert

Leen is een veelgevraagd spreker over thema’s die met de menopauze te maken hebben. Ze is orthomoleculair therapeut, menopauzeconsulent en borstweefseltherapeut. Ze is auteur van meerdere gezondheidsboeken (o.a. Stralend door de menopauze, Oerritme, Stop de rush! en Over borsten) die al tienduizenden vrouwen in Nederland en België hebben geïnspireerd om zelf hun gezondheid in handen te nemen.

Bron: Pelckmans

Wanneer u minder mobiel wordt kan een scootmobiel een goede oplossing zijn om toch op uw bestemmingen te komen. We zien steeds meer mensen op een scootmobiel in het straatbeeld. Een mobiel is een comfortabel elektrisch vervoermiddel. Met een scootmobiel kunt u gemakkelijk kleine afstanden afleggen. Zo kunt u boodschappen halen, op bezoek gaan bij een vriend voor een kopje koffie of sport kijken bij uw favoriete club. Met de aanschaf van het comfortabele elektrische karretje behoudt u uw vrijheid om te gaan waar u maar wilt. Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een scootmobiel.

Het aantal wielen

Een scootmobiel is in verschillende varianten te verkrijgen. Zo kunt u kiezen voor een scootmobiel met 3 wielen of met 4 wielen. De driewielers zijn het meest wendbaar. De driewielers hebben een kleine draaicirkel en zijn daarom in kleine ruimten ook heel handig. Het grote nadeel van de driewieler is dat ze minder stabiel zijn en daardoor vaker omvallen. De vierwieler is zeker voor lange stukken een stuk stabieler in het verkeer. Doordat de vierwielers groter zijn hebben ze een grote draaicirkel dit is in bijvoorbeeld supermarkten niet altijd even handig.

Snelheid en maximale afstand

In iedere scootmobiel zit een accu. De accu is bepalend voor de snelheid van de mobiel en ook de maximale afstand. Gebruikt u uw mobiel voornamelijk voor kleine afstandjes dan is een een grote accu niet nodig. Probeer van te voren in de schatten waar u de mobiel voor gaat gebruiken en welke afstanden u denkt af te leggen. Aan de hand van uw wensen kan de beste scootmobiel gekozen worden.

Een comfortabele Scootmobiel

Een scootmobiel aanschaffen doet u waarschijnlijk maar 1 keer. Wat is voor u belangrijk? Wilt u graag een verstelbare stoel? Uw voeten languit kunnen neerzetten of een stoel waarin u heerlijk weg zakt? Probeer verschillende modellen uit om zo tot de ideale mobiel te komen. Comfort is belangrijk want bij een wat langer ritje wilt u geen last krijgen van uw rug.

Er zijn veel aanbieders die advies aan huis geven. Bespreek uw wensen en probeer wat modellen uit om zo tot de beste keuze te komen.

Veiligheid is van groot belang voor iedereen, maar voor senioren kan het in veel gevallen nog belangrijker zijn. Vaak hebben zij meer moeite met bewegen en hebben zij ook een grotere kans op ongevallen in huis. Daarom is het belangrijk om te weten hoe zij zich veilig kunnen voelen in hun eigen huis. 

Een manier om senioren meer veiligheid te bieden, is door het installeren van een alarm. Dit kan zowel een inbraakalarm zijn als een persoonlijk alarm voor noodgevallen. Een inbraakalarm zorgt er bijvoorbeeld voor dat senioren zich veiliger voelen als zij alleen thuis zijn, omdat zij weten dat er direct hulp geboden wordt als er iemand ongeoorloofd hun huis binnenkomt.

Een persoonlijk senioren alarm is daarentegen speciaal ontworpen voor senioren die bijvoorbeeld in geval van val onwel worden of in andere noodgevallen snel hulp nodig hebben. Dit alarm kan men dragen als een polsbandje of hanger, en kan eenvoudig geactiveerd worden door op een knop te drukken. Hierdoor krijgen de senioren snel hulp, zonder dat zij zelf hulpdiensten moeten bellen. Een goede optie voor een polsband of hanger is de armband of clip van Nederlandse Senioren Alarmering. Daar zitten verschillende functies op, zoals locatie- en valdetectie. Daarnaast kunnen naasten gemakkelijk gebruik maken van een app waarmee ze niet alleen meldingen kunnen ontvangen in geval van val, maar ook de locatie kunnen opvragen van de alarm drager. 

Daarnaast zijn er ook andere technologische oplossingen, zoals een videobeveiligingssysteem of een slimme deurbel, die senioren kunnen helpen zich veiliger te voelen in hun eigen huis. Zo kunnen zij bijvoorbeeld de deur openen voor bezoekers of hulpdiensten zonder dat zij zelf de deur hoeven openen. 

Om even een samenvatting te geven van het artikel: senioren hebben vaak meer behoefte aan veiligheid in hun eigen huis. Een alarm is een effectieve manier om hen hierbij te helpen. Of het nu gaat om een inbraakalarm of een persoonlijk alarm, het geeft senioren het gevoel dat zij beschermd worden en dat er snel hulp beschikbaar is in geval van nood.

Je wilt vertrouwen op jouw hoortoestel. Logisch dat je er zuinig op bent. Maar wat nu als het door een ongelukje beschadigt? Of als je het kwijtraakt? 

1. Is een gehoorapparaat verzekering echt nodig?

Een gehoorapparaat kan de oplossing zijn voor gehoorproblemen of gehoorverlies. Het is een waardevolle investering voor je gezondheid. Afhankelijk van jouw gehoorconditie bepaalt een audicien of audioloog welk type hoortoestel nodig is. Hoortoestellen en geluidsmaskers behoren tot de categorie toestellen en vallen gedeeltelijk onder de basisverzekering.

Maar wist je dat als je toestel kapot of verloren is, je de komende 5 jaar geen nieuwe vergoeding krijgt?  Als het tussentijd vervangen moet worden, bijvoorbeeld omdat het kapot is of gestolen wordt, dan vergoedt de zorgverzekering dit niet. Pas als jouw gehoor verandert of als je andere indicaties krijgt van de audicien dat jouw huidige hoortoestel niet meer voldoet, vergoedt de zorgverzekeraar een tijdelijke vervanging. Het is daarom belangrijk om een hoortoestelverzekering af te sluiten tegen schade, verlies en diefstal.

2. Verzekeren via je inboedelverzekering

Je kan bij de woonverzekering terecht voor schade aan jouw hoortoestel. Een standaard inboedelverzekering dekt water-, brand- en diefstalschade. Echter wanneer jouw hoortoestel beschadigd is doordat het is omgestoten door een glas water of is gevallen, krijg je alleen vergoeding zodra je een allriskdekking hebt afgesloten.

Een tweede criteria is dat de inboedelverzekering alleen geldt voor schade die in jouw eigen woning ontstaat. Dus ga je wandelen of een dagje uit, dan is je hoortoestel niet standaard verzekerd. Hierbij is de vuistregel, dat hetgeen wat je wilt verzekeren makkelijk verplaatsbaar moet zijn. Denk hierbij aan je meubilair en sieraden. Een gehoorapparaat kan je gemakkelijk meenemen en zit daarmee niet vast aan een huis. Daarom valt een gehoorapparaat onder de inboedelverzekering.

3. Hoe te handelen bij diefstal van jouw gehoorapparaat

Het is belangrijk dat wanneer je het hoortoestel verliest of het gestolen wordt, je verplicht aangifte moet doen bij de politie. Anders kan je de schade op je inboedel- of reisverzekering niet claimen. Nadat er aangifte is gedaan bij de politie, is het van belang om contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij en een schadeformulier in te vullen.

4. Waarom alsnog een aparte gehoorapparaat verzekering?

Een gehoorapparaat neem je overal mee naar toe. Zodra je jouw huis verlaat wordt schade aan je hoortoestel echter niet meer verzekerd door je inboedelverzekering. Dan dien je hiervoor een aparte buitenshuis dekking af te sluiten.

Of je kiest ervoor om meteen bij de aankoop van je hoortoestel een verzekering te nemen in het hoor centrum zelf. Bij de meeste audiciens kun je bij de aanschaf van je hoortoestel meteen een verzekering afsluiten. Met deze verzekering ben je overal verzekerd voor verlies, onherstelbare schade en diefstal van je gehoorapparaat. Maar het geeft je ook meer voordelen qua service en onderhoud, en extra korting op batterijen, reinigingsproducten en hoor hulpmiddelen. De premiekosten voor een verzekering gehoorapparaat bij een audicien liggen ongeveer tussen de €39,- en €69,- euro voor de periode van 1 jaar.

De eerste jaren vertoont een baby een behoorlijk steile leercurve. Van hulpeloos, huilend wezentje groeit een pasgeborene binnen een paar jaar op tot een minimens dat zelfstandig kan eten en lopen en zich verstaanbaar kan maken. Hoewel veel ouders er juist bewust niet aan willen beginnen, is het bijna onontkoombaar dat je stappen gedurende de ontwikkeling vergelijkt met die van andere kinderen. Loopt je kind wat voor op een gemiddelde, dat maakt dat je trots. Maar loopt je kind wat achter op het gemiddelde? Dan kun jij (of je kind) juist onzeker worden. Wat moet je bijvoorbeeld doen als je kind al wat ouder is en nog in zijn bed plast? Hieronder vind je drie handige tips.

Tip 1: ’s avonds laat nog een keer laten plassen

Wil je je kind van het bedplassen afhelpen, dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zo zijn er kinderen die er baat bij hebben ’s avonds laat nog even een keer extra te plassen. Door je kind nog even op de wc te zetten vlak voordat ze zelf gaat slapen, kan hij of zij probleemloos de urine kwijt die ontstaat tijdens en na het avondeten.

Tip 2: droge nachten belonen

droge nachten belonen

Positief gedrag aanmoedigen werkt daarnaast bij de meeste kinderen veel beter dan ongewenst gedrag afstraffen. Zeker in het geval van bedplassen, omdat dit niet iets is dat een kind expres doet. In plaats van boos worden en schreeuwen, kun je je kind na een droge nacht daarom ook belonen. Laat je hem of haar bijvoorbeeld een mooie sticker uitzoeken, dan kan dat als motivatie dienen er meer te verdienen.

Tip 3: een plaswekker gebruiken

Helpen voorgaande tips niet (voldoende), dan is het tijd om hulpmiddelen te gaan gebruiken. Zo kun je een plaswekker van Dryly kopen, die bestaat uit een onderbroek en een knuffel. De speciale onderbroek heeft een vochtsensor, die een signaal aan de knuffel doorgeeft als er maar een druppeltje vocht wordt gedetecteerd. De knuffel geeft vervolgens een alarmsignaal waardoor je kindje wakker wordt. Hierdoor houd je zoontje of dochtertje de plas automatisch op en kan hij of zij op tijd naar het toilet.

Ongemak en onzekerheid

Zindelijkheid is een van die dingen die ouders en kinderen erg onzeker kan maken. Sommige kinderen hoeven met 2,5 jaar al geen luier om overdag. En iets later ’s nachts ook niet meer. Er zijn echter ook anderen die daar jaren later nog steeds problemen mee hebben.

Als vader of moeder vind je het waarschijnlijk vooral ongemakkelijk dat je kind ’s nachts niet droog blijft. Je geniet immers liever van een goede nachtrust, dan dat je in het holst van de nacht weer een bed moet verschonen en je kind weer in een schone pyjama moet hijsen. Kinderen zelf kunnen het echter als iets veel ergers ervaren, en zich er echt voor schamen. De angst kan ze weerhouden een onbezorgd kind te zijn, bijvoorbeeld omdat ze nergens durven te logeren. Door je kind te helpen er overheen te komen, voorkom je dergelijke negatieve gevoelens.

Hoorde je dat vroeger wel eens? Doe het licht aan, anders beschadig je jouw ogen. Uit onderzoek blijkt dat een goede verlichting zeker helpend voor je ogen is. Er is de laatste jaren ook een toename in het aantal jongeren te zien die oog klachten ontwikkelen. Naast dat we veel meer schermtijd hebben als onze ouders, is ook de afwezigheid van goed licht een oorzaak. Hierbij 3 tips om in huis de verlichting op orde te krijgen.

Kies voor verlichting welke dimbaar is

Je kent het vast: kom je op de kamer van je puber en zit deze in het donker te gamen. Intensief kijkend naar het beeldscherm van de TV. Het helpt als je een railspot of andere soort verlichting plaatst welke dimbaar is. Je kunt de intensiteit van het licht zo goed regelen. Ook kun je het licht feller of juist zachter zetten.

Iedere ruimte in huis is wel gebaat bij licht die naar voorkeur te dimmen is. Als de verlichting ook nog eens energiezuinig werkt? Dan is de keuze snel gemaakt! Want geld overhouden in onze portemonnee en werken aan de beste gezondheid, dat willen we allemaal.

Koop een lampje bij het bed

Koop een lampje bij het bed

Nog even lezen voor het slapengaan. Voor veel mensen een ideale manier om de dagelijkse beslommeringen achter zicht te laten. En het helpt je ook om beter in slaap te komen. Een bedlampje helpt je om je boek goed te lezen. Als je partner al slaapt, kun je het lampje naar je toedraaien zodat de ander niet gestoord wordt.

Dat een lamp op de slaapkamer helemaal niet duur hoeft te zijn, bewijst Budgetlight wel. Een voordelige prijs geeft je ogen zo beter licht. Wat ook helpt voor je gezondheid is om wakker te worden met een paar stretch oefeningen. Sta je vroeg op? Dan is dit zelfde lampje een uitkomst. Niemand heeft er last van en jij kunt toch goed alles zien.

Investeer in goede verlichting op je werkkamer

Nog even die offerte afwerken. Of de teksten van je website nog nalopen. Het gaat vaak tot diep in de nacht door, als je een eigen bedrijf hebt. Ook voor degene die aan het studeren zijn of een hobby hebben kan het laat worden. De juiste verlichting in je werkkamer ondersteunt je ogen. Het maakt ook je werk een stuk eenvoudiger.

Je hoeft niet ingespannen te turen en al je spullen zie je in één oogopslag. Je kunt kiezen voor spotjes in de werkkamer als je van een moderne inrichting houdt. Deze kun je inbouwen voor een strak effect. De spotjes zijn ook met LED verlichting verkrijgbaar. Het grote voordeel aan LED is dat deze een lange levensduur heeft. Zo bespaar je niet alleen op de aanschaf maar ook op je energierekening.

Hoera, je bent zwanger! Dan zijn er allerlei dingen waar je ineens mee bezig gaat die eerder nog niet van toepassing waren. Bijvoorbeeld hoe je vitaal moet blijven leven tijdens de zwangerschap. Maar ook het nadenken over namen voor je kind en nog veel meer. Heb je al bedacht waar de kleine komt te slapen en hoe je het huis veilig gaat inrichten? Daarover vertellen we je graag meer in dit artikel. Doe dus gerust inspiratie op die je verder helpt in je volgende levensfase!

Een kinderkamer die precies past

Baby’s slapen veel. Oké, vaak huilen ze ook terwijl je eigenlijk liever wilt dat ze slapen, maar dat hoort er nu eenmaal bij. De plek waar ze slapen is meestal hun eigen kinderkamer. Soms is er in de huidige woning nog niet echt ruimte voor een kinderkamer en is er een dakkapel nodig. ‘Hoeveel kan ik lenen?’ is dan ook een vraag waar regelmatig in Google op gezocht wordt door mensen met verbouwplannen.

Als je al een kamer daarvoor hebt aangewezen in je woning, is het belangrijk om na te denken waar het bedje, de commode, de klerenkast en eventuele andere benodigdheden komen te staan. Uiteraard maak je het interieur precies passend bij jouw smaak en bij de manier waarop je de kleine wilt opvoeden.

Veiligheid begint in de kinderkamer. De commode bescherm je bijvoorbeeld ook aan de zijkanten, zodat je kindje niet per ongeluk eraf kan vallen. Stroomkabels en stopcontacten kunnen ook gevaarlijk zijn. Werk deze dan ook goed weg als dat mogelijk is. Denk ook aan de lades en kastjes waar je kind naar kan graaien of de vingers tussen kan krijgen. Je ziet het: het is een flinke klus om alles zo veilig mogelijk te maken!

Trappen zijn gevaarlijke plekken

Als je in een huis met een trap woont, begrijp je uiteraard dat je hier geen kruipende baby of wankele peuter in de buurt wilt hebben. Daarom zijn goede traphekjes letterlijk van levensbelang. Zet ze ze boven- én onderaan de trap voor veiligheid beide kanten op. Maar blijf ook vooral zelf opletten, want er kan altijd iets onverwachts gebeuren.

Je kunt echt heel veel veiliger maken in huis

Er zijn allerlei veiligheidsproducten verkrijgbaar om je kindje bijvoorbeeld te beschermen tegen de puntige hoeken van de tafel of kast. Maar denk ook zeker aan het beveiligen van je keukenkastje met schoonmaakspullen en de medicijnkast in de badkamer. Je wilt immers niet dat de kleine per ongeluk medicijnen, giftige stoffen of chemicaliën in de mond stopt. Kies daarom voor een afgesloten kast in combinatie met kind-veilige sluitingen.

Door op deze manier na te denken over de beveiliging ben je al een heel eind. Succes en veel plezier met de kleine!

Pin It