Rubriek

Veilig werken

Rubriek
In 2021 had 2,8 procent van de werknemers in transport- en logistieke beroepen, zoals vrachtwagenchauffeurs en bedieners van mobiele machines, een arbeidsongeval met verzuim. Gemiddeld voor alle werknemers lag dit op 1,3 procent. Bijna een op de vijf werknemers met een arbeidsongeval noemde psychische overbelasting, bijvoorbeeld door intimidatie of stress, als belangrijkste oorzaak. Dat meldt het CBS op basis van een onderzoek naar arbeidsongevallen onder werknemers.

In 2021 hadden 196 duizend werknemers (15 tot 75 jaar) een ongeval tijdens het werk, wat bij 100 duizend werknemers leidde tot één of meerdere dagen verzuim. Naast werknemers in transport- en logistieke beroepen, was het percentage werknemers met een arbeidsongeval met minstens een dag verzuim ook relatief hoog onder werknemers met een technisch (2,5 procent) of agrarisch beroep (2,2 procent). Bij de technische beroepen ging het onder andere om timmerlieden en productiemachinebedieners. Met 0,4 procent was het verzuim als gevolg van een ongeval op de werkvloer het laagst onder ICT’ers.

Het hogere ongevalspercentage onder werknemers in technische beroepen hangt onder meer samen met lawaai in de werkomgeving, en met het fysiek belastende werk. Werknemers in transportberoepen hebben niet alleen lichamelijk zwaar werk, ze werken ook relatief vaak in ploegendiensten, en hebben minder te zeggen over de manier waarop ze werken.Arbeidsongevallen

Psychische overbelasting vaakst genoemd als oorzaak arbeidsongeval

Volgens 19 procent van de werknemers die in 2021 minstens een dag verzuimden als gevolg van een arbeidsongeval, was psychische overbelasting bij het meest recente ongeval de belangrijkste oorzaak. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om intimidatie of stress. Van alle werknemers met psychische overbelasting werkte de grootste groep in een zorg- of welzijnsberoep. Bij de meeste ongevallen op de werkplek was er echter een andere oorzaak. Zo noemden werknemers als oorzaak van een ongeval met verzuim ook relatief vaak uitglijden, struikelen of een andere val (15 procent), en fysieke overbelasting, zoals zwaar tillen of het maken van een verkeerde beweging (14 procent).

Minder arbeidsongevallen tijdens coronajaren

Voor de uitbraak van de coronapandemie lag het aandeel werknemers met een ongeval tijdens het werk tussen 3,0 en 3,4 procent. In het eerste coronajaar (2020) nam dit af tot 2,5 procent. Ondanks een lichte toename in 2021 (tot 2,6 procent), bleef het niveau van arbeidsongevallen nog onder dat van voor corona. Ook het percentage werknemers dat ten minste een dag verzuimde door een arbeidsongeval was in 2021 met 1,3 nog altijd lager dan voor 2020.

arbeidsongevallen

Bronnen

De afgelopen jaren houden steeds meer mensen zich bezig met hun gezondheid door te gaan sporten en te letten op hun voeding. Ook op het werk is hier in toenemende mate aandacht voor. Een goede gezondheid draagt namelijk bij aan een goed humeur en daardoor vaak optimale prestaties op je werk. Toch is het niet bij alle bedrijven duidelijk wat gezond werken nu inhoud en wat de invloed hiervan op het humeur van je werknemers is. In onderstaande blog wordt duidelijk wat gezond werken precies inhoudt en de redenen waarom het zo essentieel is voor je humeur.

Wat houdt gezond werken precies in?

Gezond werken betekent een veilige werkomgeving waar werknemers zich zowel fysiek als mentaal op hun gemak voelen. Er zijn een aantal pijlers waarmee gezond werken geassocieerd wordt. Dit zijn: gemoedelijke werksfeer, flexibiliteit in werktijden, balans in werkdruk en een eigen plek op het werk. Dit klinkt natuurlijk vrij algemeen, echter zijn er in praktijk grote verschillen. Zo kun je gezond werken met betrekking tot een kantoorbaan totaal niet vergelijken met iemand die in de bouw werkt. Een ander voorbeeld is werken in de zorg. Door de hoge werkdruk in deze pandemie is het daar steeds belangrijker om gezond werken te waarborgen. Een organisatie die opkomt voor mensen in de zorg en dan met name ZZP’ers is Zinzer. Het is een bemiddelingsbureau voor zzp zorg en bij deze organisatie staat gezond werken voorop.

Waarom gezond werken essentieel is voor je humeur?

Gezond werken en de invloed hiervan op je humeur gaan hand in hand met elkaar. Toch zien veel bedrijven het verband hier niet tussen. Om het concreet te maken, kan een gezonde werkruimte leiden tot een beter humeur en een gezondere mindset wat kan leiden tot minder ziekteverzuim. Hoe meer mensen lekker in hun vel zitten op de werkvloer, hoe kleiner de kans is dat ze zich ziek melden. Daarnaast is het belangrijk om te investeren in een gezonde en duurzame werkomgeving met bijvoorbeeld een gezond aanbod aan snacks op het werk. Gezonde voeding heeft namelijk een bewezen positief effect op je humeur.

Fysieke gezondheid

Het fysieke aspect is een van de onderdelen die belangrijk is bij gezond werken. Mensen die zich in een goede fysieke gesteldheid bevinden, hebben vaak een beter humeur. Je ziet bij bedrijven dat daar steeds meer op wordt ingespeeld met bijvoorbeeld staande bureaus, voet fietsen onder het bureau en verantwoord apparatuur. Daarnaast kan de focus ook liggen op genoeg daglicht en regelmatig frisse lucht, waarbij een wandeling tijdens de lunchpauze wordt aangeraden.

Mentale gezondheid

Naast het de fysieke gesteldheid is de mentale gezondheid net zo belangrijk. Meestal ligt hier de verantwoordelijkheid bij de werknemers zelf. Echter kan een positieve werksfeer al bijdragen aan een verbeterd humeur van je werknemers. Met name in de zorg is een positieve werksfeer en het zorgen voor een goed humeur belangrijk aangezien je daar vaker met minder leuk dan leuk nieuws te maken hebt. Zinzer, bemiddelingsbureau zzp zorg, probeert zorg zzp’ers te plaatsen bij opdrachten waarbij gezond werken centraal staat.

Het in aanraking komen met een advocaat is een gebeurtenis die mensen over het algemeen liever ontlopen. Toch ontkomen we er helaas niet aan. Een advocaat is er om je te helpen en in sommige gevallen is het echt beter om gebruik te maken van de diensten van een advocaat. Er zijn dan ook tal van situaties waarin je in aanraking kunt komen met een advocaat. Denk hierbij aan een in jouw ogen onterecht ontslag uit een bedrijf, een scheiding of bijvoorbeeld na een ongeluk. In deze blog vertellen we je meer over verschillende soorten advocaten en hoe jij hier gebruik van kunt maken in aanraking kunt komen.

Strafrechtadvocaat

De meest bekende advocaat is de strafrechtadvocaat. Deze is het meest bekend omdat we deze waarschijnlijk het meest zien in films en series. Gelukkig komt maar een klein deel van Nederland in aanraking met een strafrechtadvocaat. Een strafrechtadvocaat staat je bij in de rechtbank als je van een crimineel feit wordt beschuldigd. De strafrechtadvocaat kan je helpen bij het verkrijgen van een strafvermindering of in sommige gevallen zelfs het volledig doen verdwijnen van je straf.

Letselschade advocaat

Een letselschade advocaat staat je bij als je letselschade hebt geleden. Dit gebeurt meestal nadat er een ongeluk heeft plaatsgevonden waar een andere entiteit dan jij schuldig aan is. Een letselschade advocaat kan je helpen bij het verkrijgen van een schadevergoeding voor het leed dat jou is aangedaan. Doordat een letselschadeadvocaat meerdere gevallen van letselschade per dag behandelt, vergroot de letselschadeadvocaat jouw kans op een schadevergoeding aanzienlijk! Het is in gevallen van letselschade dan ook altijd aan te raden om een letselschadeadvocaat in de arm te nemen.

Echtscheidingsadvocaat

Een echtscheidingsadvocaat helpt je zoals de naam je misschien al doet vermoeden bij een echtscheiding. In een verleden ben je getrouwd geweest met je inmiddels ex-partner dus de scheiding zal waarschijnlijk al pijnlijk genoeg zijn. De echtscheidingsadvocaat helpt je om dit proces te vergemakkelijken. Zij/hij kan je bijvoorbeeld helpen met het verdelen van de gezamenlijke bezittingen en bij het opstellen van een ouderschapsplan. Tijdens een scheiding komen er over het algemeen ontzettend veel emoties los. Het is daarom altijd raadzaam om hier een externe partij bij te betrekken. Zo weet je in ieder geval dat het proces op een eerlijke manier doorlopen zal worden.

Gezond werken en de ergonomische werkplek zijn aan de orde van de dag. Of je nu thuis of op kantoor werkt. Iedere werkomgeving heeft een passende inrichting nodig. Het startpunt is veelal de bureautafel en bureaustoel. Echter zijn accessoires ook een belangrijk onderdeel van de werkplek en gehele werkomgeving. Wij helpen jou op weg met een ergonomische werkplek, lees snel verder.

Waarom is ergonomie belangrijk?
Een goede zit- en werkhouding is belangrijk. Veelal wordt er bij een ergonomische werkplek gedacht aan het bureau en de bureaustoel. Echter gaat het verder dan dit. Denk ook eens aan een ergonomisch toetsenbord of een ergonomische muis. Het is slim om ergonomische producten te gebruiken als je regelmatig op kantoor of thuis achter de computer werkt. De werkplekaccessoires kunnen er juist voor zorgen dat je langdurig plezierig, comfortabel en gezond blijft werken.

Ergonomische werken; onze tips

Ruil de bank in voor een comfortabele werkplek met de juiste benodigdheden. Voorkom en verminder klachten zoals rug, arm en nekklachten. En wees productiever dan ooit dankzij de juiste werkplekoplossingen. Ga jouw werkplek ergonomisch inrichten en start met een goede basis. Ruil die voorovergebogen houding in voor een actieve zithouding. Schaf een verstelbare bureautafel aan of zorg voor voldoende grote tafel. Koop een verstelbare bureaustoel. En ga vervolgens verder met de apparatuur. Kies voor een desktop of plaats de laptop in een laptophouder. Stel de juiste kijkafstand, kijkhoogte en kijkhoek in door een losse monitor, een toetsenbord en muis te plaatsen. De juiste ergonomische producten helpen bij het comfortabel werken. En zorg tot slot ook voor voldoende beweging. Het afwisselen tussen zitten, staan en lopen zijn essentieel bij ergonomisch werken.

Wat is een ergonomisch toetsenbord?
Een ergonomisch toetsenbord zorgt voor een natuurlijk positie van de handen, polsen en onderarm. Je kunt het beste ergonomische toetsenbord langdurig gebruiken terwijl het comfortabele blijft werken.  Kies voor een klein smal toetsenbord zodat je armen en schouders in één lijn blijven. Of kies voor ga voor de gebogen toetsenborden die opgedeeld zijn in een linker en rechtergedeelte. Veelal bevatten de gebogen toetsenborden ook een touchpad voor een optimale bediening.

Wat is een ergonomische muis?
De ergonomische muis is speciaal ontworpen om de hand, pols, arm en schouder in zijn natuurlijke houding te zetten. Een ergonomische muis of verticale muis kan pols- en handklachten daardoor voorkomen of verminderen. Het is dan ook zeker de moeite waard om hiernaar te kijken. Een ergonomische muis geeft betere ondersteuning, zorgt voor een natuurlijke houding, is gemakkelijk in gebruik en zeer geschikt voor langdurig comfortabel werken.

Wat is beeldscherm ergonomie?
Een beeldscherm op kantoor moet aan hele andere zaken voldoen dan een monitor voor de thuiswerkplek. De juiste kijkhoogte en kijkhoek zijn cruciaal. Een ergonomische monitor kan in hoogte versteld worden zodat deze op ooghoogte staat. Tevens kun je ze draaien of kantelen om de kijkhoek te veranderen. Of gebruik een monitorstandaard om de goede kijkhoogte te creëren. Denk bij de aankoop aan de beeldkwaliteit, het kijkgemak en de ergonomie.
Met welke ergonomische producten jij ook werkt, er is altijd een passende werkoplossing.

In de zomer maanden hebben we heerlijk buiten kunnen zitten. Samen met ander gezelschap is het natuurlijk makkelijk om afstand te houden in de tuin en u heeft gelijk frisse gezonde lucht. De dagen zijn echter een stuk kouder en buiten zitten zit er helaas niet meer in. Het is daarom ook belangrijk om uw huis of werkplek goed te ventileren zodat er geen stofjes blijven hangen en zodat het corona virus zich niet kan verspreiden. Zo kunt u zorgen voor goede ventilatie.

Wat is de juiste optie voor luchtverversing?

Er zijn bepaalde eisen voor luchtverversing, dit betekend dat dit geen nadelig effect mag hebben op de gezondheid van mensen. Het is daarbij belangrijk dat het ‘oude’ lucht afvoert en verse lucht binnen laat. Een verwarming of koelsysteem is geen goede optie. Sommige gebruiken ook een ventilator terwijl deze enkel lucht verspreid en geen verse lucht aanvoert.

Ramen open of niet?

Wanneer u een systeem heeft waar lucht afgevoerd wordt en verse lucht naar binnen laat is het niet nodig om uw raam open te zetten. Echt hebben sommige systemen alleen de optie om ‘oude’ lucht af te voeren. Het is wel belangrijk om verse lucht naar binnen te laten daarom is het in dit geval wel goed om het raam iets open te zetten.

Zorg voor lucht verversing

Bent u even niet thuis is het wel fijn om uw huis te laten ventileren zodat wanneer u thuis komt er verse lucht is binnen. Zet roosters bijvoorbeeld open of zet ramen op en kier met een beveiliging. Heeft u de roosters dicht gedaan omdat het soms te hardt waait is het belangrijk om deze dus weer open te zetten.

Bent u met meer mensen in een ruimte geweest voor een vergadering lucht direct daarna deze ruimte zodat de volgende gerust de ruimte in kunnen met verse lucht.

Betrokken zijn bij een ongeval is de grootste nachtmerrie van veel mensen. Is dit jou overkomen? Dan kan het zijn dat je recht hebt op een schadevergoeding om de traumatische ervaring nog enigszins te compenseren. Als dit gaat om immateriële schade, dan spreken we ook wel van smartengeld

Mogelijkheden schadevergoeding

Sinds enige tijd is het ook mogelijk om als familie van een slachtoffer een vergoeding te krijgen. Als iemand in een familie betrokken is geweest bij een ongeval kan dit ook directe impact op de andere familieleden hebben. Het kan zijn dat je als slachtoffer op bepaalde momenten afhankelijker bent als eerst. Misschien worden hierdoor wel inkomsten misgelopen, of juist hoge kosten gemaakt door de familie. De opgelopen affectieschade kan sinds 2019 ook door familie verhaald worden. De personen die hier aanspraak op kunnen maken zijn ouders, kinderen, pleegkinderen, de echtgenoot of een partner die samenwoont met het slachtoffer. Het bedrag van het smartengeld hangt af van de situatie, over het algemeen kunnen bedragen tussen €12.500,- en €20.000,- euro uitgekeerd worden. De financiële tegemoetkoming zal geen materiële of immateriële schade wegnemen, toch is het een last minder als je je geen zorgen meer hoeft te maken als familie over financiën tijdens het herstelproces. 

Financiële tegemoetkoming

Je hebt als slachtoffer recht op een financiële tegemoetkoming als bewezen is dat een ongeval veroorzaakt is door de tegenpartij. Dit moet erkend worden door deze partij. Er zijn verschillende soorten schade die iemand op kan lopen. Naast immateriële schade kunt u ook een vergoeding op vermogensschade verhalen. Als je niet meer kan werken door toedoen van een ander dan kun je hier aanspraak op maken. Ook materiële schade kan vergoed worden. Dit neemt natuurlijk de schade niet weg, maar kan wel meer zekerheid bieden in zware tijden. Laat je informeren bij een juridisch bureau om zo een goed overzicht te krijgen van de soorten schade die verhaald kunnen worden.

Wanneer we ouder worden werkt ons lichaam niet altijd mee. We willen graag nog dingen doen en ondernemen maar misschien krijgt u wel last van uw gewrichten of krijgt u een slecht rug als u wat ouder wordt. Wanneer u tijdens uw werk veel fysiek werk moet doen kan dit steeds lastiger of misschien zelfs pijnlijker worden. Het kan dus verstandig zijn om een carrière switch te maken en te kiezen voor een baan op kantoor.

Zorg voor uw lijf

Het kan natuurlijk zijn dat u al heel lang bij hetzelfde bedrijf werkt en daar natuurlijk ook veel plezier in hebt. Het kan echter zijn als u veel lichamelijk werk moet doen dat niet alles meer mee werkt. Wanneer u in de bouw werkt of veel zware dozen moet tillen kan dit een grote invloed hebben op uw gezondheid buiten het werk. Zo onderneemt u wellicht wat minder om uw lichaam wat rust te geven en zult u ook meer klachten ervaren tijdens uw werk en daarbuiten. Het kan dus goed zijn voor uw gezondheid om te kiezen voor een andere baan waarbij u meer denkt aan uw lichaam en gezondheid.

Wat kunt u doen?

Het is natuurlijk erg lastig om een carrière switch te maken al helemaal als u eigenlijk wel blij bent met uw werk. U hoeft natuurlijk niet gelijk helemaal uit de branche te gaan maar u kunt ook kiezen voor een andere stap in dit proces. In plaats van dat u met dozen gaat schouwen kunt u bijvoorbeeld ook de bestellingen doen of de administratie. In plaats van dat u een aanbouw plaats kunt u bij de klant langs gaan om de opties te overleggen. Het zware werkt wordt dan door anderen gedaan en u werkt nog steeds in de branche dat u leuk vindt en waar u veel kennis van heeft.

Opleiding

Bent u van plan om totaal iets anders te doen? Het is dan goed om een cursus of opleiding te doen om zo wat kennis op te doen van een andere sector. Als u wat ouder bent heeft u veel ervaring en bedrijven zijn hier vaak naar op zoek. Het kan natuurlijk ook zijn dat de technologie u ingehaald heeft dus wie weet is het verstandig om hier iets over bij te leren. Zo kunt u met de rest mee komen en kunt u uw werk op een kantoor beter uitvoeren.

Denk ook aan uw lichaam wanneer u aan het werk bent. Laat anderen maar het zware werk doen terwijl u comfortabel de administratie doet op kantoor. Niet alleen u zelf maar waarschijnlijk de rest om u heen kunnen nog meer genieten van uw gezelschap en de dingen die u weer kunt ondernemen.

Sommige dingen zullen er op het werk wellicht wat ingeroest zijn. Misschien laat u vaak spullen liggen worden er veel verlengsnoeren gebruikt of is het gewoon makkelijker om het op een andere manier te doen. Door dat deze kleine dingen er in geslopen zijn zal uw werkplek minder veilig zijn. Er zijn een aantal dingen waardoor u uw eigen veiligheid op het werk kunt verbeteren.

Ruim eens op

Waarschijnlijk is dit niet uw favoriete taak maar als u het in een keer goed doet zal het later een hoop werk schelen. Er zijn vaak een aantal plekken waar rotzooi achter gelaten wordt terwijl het juist belangrijke plekken zijn om vrij en schoon te houden. Denk daarbij aan een nooduitgang, dit is een plek die eigenlijk niet gebruikt word en waar het soms handig lijkt om die ene doos neer te zetten. Die ene doos worden er gouw meer en u creëert een onveilige situatie. Tegenwoordig zal er minder geprint worden als dat we eerder deden maar nog steeds zullen er soms grote ladingen uit komen. In dit hok zal vaak ook los papier rondslingeren. Een printer kan soms erg warm worden en als papier de ventilatie blokkeert kunnen er nare situaties ontstaan. Zorg dan ook dat het papier goed opgeborgen is en wanneer er papier achter de printer valt dat het direct opgeruimd wordt.

Elektriciteit en snoeren

Wanneer u net een stopcontact nodig heeft zijn ze vaak allemaal al bezet. Het is makkelijk om een verlengsnoer hiervoor te pakken. Zorg echter dat het geen netwerk wordt van verlengsnoeren want dit kunnen ze niet altijd aan. Als er veel draden en verlengsnoeren over de vloer liggen kan het ook voor valpartijen zorgen waarbij het apparatuur ook nog eens mee getrokken wordt en zullen beschadigen. Zorg er dus voor dat u voldoende punten heeft met stopcontacten zo voorkomt u dat snoeren over de werkvloer liggen.

Blijf alert

Het is belangrijk om elke keer met een frisse blik naar uw werk plek te kijken. Wellicht is er wel iets veranderd of ziet u iets dat veiliger zou kunnen. Ligt mensen hierover in en zorg dat iedereen de regels na leeft. Hoe meer mensen op de hoogte zijn van de veiligheidsregels en weten wat ze moeten doen, hoe veiliger de werkplek. In sommige gevallen wordt er ook een training gegeven om veilig te kunnen werken, dit is ook erg belangrijk als er op hoogte gewerkt wordt, op vorkheftrucks of met chemicaliën. Het voorkomen van vervelende situaties is het belangrijkste door nu al dingen veiliger te maken zullen er minder gevaarlijke situaties ontstaan.

Er zijn een aantal kleine dingen die u kunt doen om voor meer veiligheid te zorgen.

Brand kan door de kleinste dingen ontstaan en dit zal vaak onverwachts komen. Als u een aantal maatregelen neemt kunt u uw eigen werkomgeving een stuk veiliger maken voor u en uw collega’s. Door over een aantal dingen na te denken kunt u het plan verbeteren.

Personeel inlichten

Wellicht heeft u ergens al een brandblusser hangen en weet u precies wat u moet doen als er brand uit breekt. Weten uw collega’s dit eigenlijke wel? Het kan natuurlijk ook gebeuren als u er niet bent, het is daarom belangrijk om ook uw personeel hier over goed in te lichten. Laat zien waar alles ligt en leg uit wat ze moeten doen als er tocht iets gebeurt.

Zorg voor een extra vluchtweg

Als u altijd door de zelfde deur naar binnen en naar buiten gaat zult u niet zo snel na denken over een mogelijke vlucht route. Het is belangrijk dat er nog een extra uitgang is, mocht het vuur de route blokkeren dan is er nog een andere mogelijkheid. Houd daarbij rekening dat de deur te openen moet zijn van binnen uit en zonder sleutel. Verder moeten er geen obstakels voor de deur liggen en moet u deze ruimte niet gebruiken als opslag.

Belangrijke verlichting

Als er brand uitbreekt is het belangrijk om noodverlichting te gebruiken. Deze verlichting zal namelijk lijden naar de uitgang om zo iedereen in veiligheid te kunnen stellen. Als iemand het gebouw niet kent kan ook hij of zij weer buiten komen. Zorg er dus voor de de vluchtroute altijd duidelijk aangegeven is.

Tips voor Brandpreventie

Het beste is natuurlijk om een brand voor te zijn. Er zijn extra dingen waar u op kunt letten om de brand te kunnen voorkomen of sneller tegen te kunnen gaan.

  • Zorg voor voldoende brandmelders
  • Controleer de brandmelders regelmatig
  • Zorg voor voldoende blusmiddelen
  • Speciale plek voor rokers

Waar moet u op letten bij een brandblusser?

Om het extra lastig te maken zijn er ook nog een verschillende brandblussers. Er zijn diverse maten maar ook kunt u de brandblusser afstellen op het materiaal dat in uw pand is. Zo zijn er rookblussers voor:

  • Vaste stoffen, hout, textiel en schuimrubber
  • Vloeibare stoffen, benzine, alcohol, vet en asfalt
  • Gassen, propaan, butaan en aardgas
  • Metalen, magnesium, kalium en aluminium

Zorg er ook voor dat de brandblusser op een vaste plaats staat zodat het voor iedereen vindbaar blijft. Een goede plek is bij trappen, gangen of bij de ingang. Zorg ook voor een pictogram op de plattegrond zo weet iedereen waar de brandblusser zich bevindt.

Zelfs tegenwoordig blijken er nog relatief veel werksituaties te ontstaan waarbij het lichaam onnodig wordt belast. Zoals bij het nemen van drempels met een heftruck, karretje of kruiwagen. In dit artikel kun je lezen hoe ongemak door drempels kan worden voorkomen.

Fysieke belasting en onveilige situaties door drempels in het bedrijf

Bij het nemen van een drempel met een voertuig of karretje ontstaat er een schok. Hierdoor ontstaat er schokbelasting op het lichaam. Gebeurd dit regelmatig dan kunnen er op langere termijn lichamelijke klachten ontstaan. Naast de belasting voor het lichaam, kan de schokbelasting ook zorgen voor een onveilige werksituatie. De lading op het karretje of de heftruck kan namelijk gaan verschuiven. Lading kan beschadigen of zelfs vallen.

Om deze ongemakken te voorkomen is het verstandig om de drempels beter overbrugbaar te maken. Dit kan eenvoudig met een drempelhulp. Tegenwoordig zijn er vele soorten drempelhulpen verkrijgbaar. Hierdoor kan de oploop precies geschikt zijn voor jouw situatie. Zo zijn er extra sterke drempelhulpen die geschikt zijn tot 10.000 N puntbelasting. Maar ook drempelhulpen die extra breed zijn waardoor ze gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld brede overheaddeuren.

De meeste moderne drempeloplopen zijn gemaakt van rubber. Hierdoor worden krassen voorkomen, ontstaat een goede grip en wordt geluid gedempt.

Heb je maar af en toe een drempelhulp nodig? Dan kun je kiezen voor een mobiele drempelhulp. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor bezorgers.

Langer thuis wonen dankzij drempelhulpen!

Maar niet alleen bij bedrijven zorgen drempels nog voor onnodig veel ongemak. Ook in en rond woningen zorgen drempels voor extra onveilige situaties. Bijvoorbeeld voor ouderen die gebruik maken van een rollator, scootmobiel of rolstoel. Ook in deze situaties kan een drempelhulp binnen en buiten de woning veel ongemak voorkomen.

Onderweg kan een draagbare drempelhulp ook uitkomst bieden. Bijvoorbeeld wanneer iemand in een rolstoel een bezoek wil brengen aan een restaurant. Al zal een goed restaurant uiteraard zelf de beschikking hebben over een eigen (mobiele) drempelhulp.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op de volgende pagina: Drempelhulpen te koop.

Pin It