Rubriek

Cosmetische operaties

Rubriek

Heeft u ook overtollig vet waar u zich voor schaamt? Heeft u misschien een hangbuikje of brede boven armen wat maar niet weg wilt? Voor sommige mensen is sporten of gezond eten niet de oplossing hiervoor. Met liposuctie gaat u weer houden van uw lichaam.

Wat is het precies?

Bij een liposuctie wordt eigen het te veel aan vetweefsel weggezogen. Het is geen manier om af te vallen maar op een vetophoping weg te krijgen. Dit kan op verschillende plekken zoals de bovenarmen of benen, nek en onderbuik. Niet iedereen kan echter in aanmerking hiervoor komen, hiervoor heeft u eerst een gesprek om te kijken of gewenste resultaat haalbaar is. Zo moet u een gemiddeld gewicht hebben en een BMI niet hoger dan 30. Daarnaast moet de huid elastisch zijn en niet te los zitten om zo een gewenst resultaat te krijgen.

Hoe gaat de behandeling?

Tijdens de liposuctie worden er kleine sneetjes in de huid gemaakt. Deze zijn zeer klein en zullen geen littekens achterlaten. Er wordt vervolgens een verdovende vloeistof onder de huid gespoten waardoor het vet los zal laten. Na ongeveer 20 minuten wordt dit weggezogen met een speciale zuignaald. De behandeling doet geen pijn wegens de verdoving die gebruikt wordt. Uiteraard wordt alles overlegd en kan er ook gekozen worden voor een gehele narcose.

Herstellen na de ingreep

Wanneer dit behandeling achter de rug is worden de sneetjes gehecht en worden ze afgeplakt. U krijgt een speciale elastische broek aan die u een aantal weken moet dragen om zwellingen te voorkomen. In het beging zult u dan ook geen resultaat omdat het nog wat opgezet en gevoelig is na enkele dagen zal het resultaat al wel zichtbaar zijn. Na ongeveer 4 weken zal het helemaal hersteld zijn en zal het resultaat goed zichtbaar zijn. Het vet is hier dan ook permanent weg gezogen maar kan bij gewichtstoenamen wel veranderen of op andere plekken nog zitten.

Mooi ouder worden is voor een groot deel erfelijk bepaald. Werden je oma en je moeder op een mooie manier ouder, dan is de kans groot dat dat bij jou ook zo is. Helaas is niet iedereen zo gezegend. Veel mensen maken zich daarom zorgen over het ouder worden. Ze krijgen diepe rimpels, gaan ‘chagrijnig’ kijken of hun huid gaat hangen. Gelukkig hoef je niet bij de pakken neer te zitten als je problemen hebt met je huid bij het ouder worden. Er zijn namelijk hele goede oplossingen voor. Dit zijn 5 handige tips voor een mooi en jeugdig uiterlijk.

1. Ooglidcorrectie

Veel mensen krijgen last van hangende oogleden. Het oog gaat steeds iets verder dicht zitten. Allereerst is dat natuurlijk erg vervelend omdat het gewoon niet mooi is. Bovendien krijg je ook een moe gevoel rond je ogen omdat je automatisch je spieren aanspant om je ogen verder te openen. Het kan dan helpen om een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Bij deze rimpelbehandeling worden hangende oogleden voorzichtig weer omhoog gebracht. Het resultaat is verbluffend: je ziet er meteen weer open en wakker uit.

2. Wenkbrauwlift

Een wenkbrauwlift wordt vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie. De wenkbrauwlift wordt toegepast bij hangende wenkbrauwen. Als je nog jong bent, zitten je wenkbrauwen net boven of op de rand van de oogkas. Bij het ouder worden zakken ze langzaam wat naar beneden. Het gevolg is dat je gezicht er minder vrolijk en open uitziet. Een ander probleem is dat zakkende wenkbrauwen kunnen zorgen voor meer rimpels op je voorhoofd, omdat je die spieren telkens aanspant. Een wenkbrauwlift kan dit eenvoudig oplossen. Bij een wenkbrauwlift worden de wenkbrauwen heel subtiel een eindje naar boven getrokken.

3. Facelift

Iets ingrijpender dan de ooglidcorrectie en de wenkbrauwlift is de facelift. Bij de facelift wordt je gezichtshuid rondom iets strakker aangespannen. Dit is een zeer effectieve behandeling als je veel last hebt van rimpels. Een facelift is een behandeling voor de lange termijn, die niet vaak herhaald hoeft te worden. Het verouderingsproces zal dankzij de facelift tot een minimum teruggebracht worden, zonder dat het onnatuurlijk overkomt. 

4. Botox

Botox

Botox injecties werken goed tegen rimpels. De botox verslapt vooral de spieren, waardoor je ze niet voortdurend aanspant. Rimpels worden meestal veroorzaakt door hele kleine spiertjes in het gezicht die je aanspant. Kun je ze niet meer aanspannen, dan zul je dus ook geen rimpels meer zien. Botox behandelingen zijn zeer effectief bij zowel kleine als grotere rimpels. Doordat de behandelingen ondertussen veel beter zijn dan vroeger ziet het effect er heel natuurlijk uit. 

5. Profhilo

Misschien baal jij wel van de rimpels in je gezicht, maar durf je cosmetische chirurgie toch niet aan. Dan is Profhilo een goede optie. Bij Profhilo krijg je een aantal injecties in je gezicht. Je voelt het nauwelijks wanneer ze gezet worden. Vervolgens… gebeurt er helemaal niets! Deze rimpelbehandeling werkt langzaam in op de huid. Het middel stimuleert de huid om zelf aan de slag te gaan. Het gevolg is dat de huid zelf weer meer stoffen aanmaakt die de huid jong houden. Het grote voordeel is dat het gaat om een natuurlijk middel bij Profhilo, waardoor je zeker weet dat het veilig is. Het moet wel elke 6-12 maanden herhaald worden. 

Rimpels kunnen bijzonder storend zijn. Ze maken je gezicht minder mooi en geven je een ouder uiterlijk. Dat maakt vooral vrouwen onzeker over hun uiterlijk. Natuurlijk is het verstandig om goed te eten en de juiste voedingssupplementen te nemen. Toch is dat niet genoeg om het verouderingsproces helemaal tegen te gaan. Gelukkig kun je rimpels redelijk eenvoudig weer herstellen. Deze 5 praktische oplossingen maken je gezicht weer jaren jonger.

Cosmetische ingrepen zijn natuurlijk niets nieuws. Veel mensen ervaren een verminderd gevoel van zelfvertrouwen omdat iets aan het lichaam niet naar de zin is, of niet goed voelt. Dankzij de steeds beter worden de cosmetische wetenschap, is hier gelukkig veel aan te doen. Een aantal ingrepen zijn ongekend populair. Welke ingrepen worden eigenlijk het meest uitgevoerd? De top 3 vind je op deze plek. Zit er ook een ingreep in die jij graag zou willen laten doen door een specialist?

1 Het vergroten van de borsten
Dit is niet alleen de meest bekende ingreep, het is ook de ingreep die het meest wordt uitgevoerd. De borstvergroting wordt enkele honderdduizenden keren per jaar uitgevoerd. Door de steeds betere technieken en medische inzichten is eigenlijk alles mogelijk geworden. Zo is in grote mate aan te geven hoe de borsten eruit moeten komen te zien. Bovendien is het allang niet meer zo dat het littekens hoeft na te laten. Er is dus veel voor te zeggen om deze ingreep ook te ondergaan.

2 Het doen van een facelift
Ook de nummer 2 op deze lijst blijft onverminderd populair. De facelift is ook een cosmetische ingreep die al vele jaren bestaat. Wat wel goed is om te weten, is dat de facelift niet altijd het juiste imago heeft. Vaak wordt gezegd dat dit een ingreep is voor mensen die bang zijn om oud te worden. Dit is echter totaal niet het geval. Het is namelijk juist een manier om iets te doen aan huid die is verslapt. Er zijn natuurlijk veel meer reden voor te bedenken.

3 Het corrigeren van de neus
Een andere misvatting over de facelift is dat ook ingrepen zoals het liften van de ogen of het doen van een neuscorrectie ertoe gerekend worden door leken. Dit zijn echter totaal andere ingrepen. Veel mensen zien graag hun neus net iets anders omdat dit beter bij de verhoudingen van hun gezicht past. Omdat je altijd weer geconfronteerd wordt met een neus waar je niet gelukkig mee bent, is dit een goed te begrijpen ingreep. Ook deze correctie komt meer dan honderdduizend keer per jaar voor.

Werken met specialisten
Voor deze top 3 aan populairste ingrepen, maar ook voor alle andere cosmetische operaties, is het wel belangrijk om één zaak voor ogen te houden. Het is namelijk altijd zo dat je het best met echte specialisten kunt werken. Op die manier kan je door de ingreep daadwerkelijk een verbetering in je situatie laten verzorgen. Je zal een beter zelfbeeld hebben en met veel meer zelfvertrouwen de wereld in stappen. Dat is uiteindelijk in grote mate ook waar het je om zou moeten gaan hierbij.

Niet alle vrouwen worden geboren met de typische ronde vormen die een vrouwelijke uitstraling geven. Ieder mens is anders, en zo ook iedere lichaamsbouw. Kleine borsten kan bij vrouwen voor veel onzekerheid zorgen. Het gevoel ‘twee ruggen’ te hebben of BH’s en bikini’s op te moeten vullen met wat ‘extra’s’ is niet aangenaam. Een borstvergroting kan deze onzekerheid wegnemen.

Open over borstvergroting

Het aantal borstvergrotingen dat jaarlijks genomen wordt groeit. Steeds meer vrouwen schakelen dan ook de hulp in van specialisten zoals de ABC Clinic. Er wordt vaak al jaren nagedacht over het nemen van een borstvergroting, zonder dat er daadwerkelijk stappen ondernomen worden. Het feit dat er steeds meer borstvergrotingen genomen worden, en hier steeds opener over gesproken wordt, maakt de stap een stuk makkelijker te nemen. Collega’s, vriendinnen en zelfs familieleden praten openlijk over de verandering die een borstvergroting in hun leven teweeg heeft gebracht. En dit maakt het hebben van een borstvergroting een stuk aantrekkelijker voor degenen die al jaren getwijfeld hebben.

Toenemende plastisch chirurgie

Het is ook niet alleen de borstvergroting die opener besproken wordt. Kleine plastische ingrepen zoals een neuscorrectie, het gebruik van botox of het opvullen van lippen worden steeds normaler. Zonder schaamte wordt er dan ook gesproken over getatoeëerde wenkbrauwen, opgevulde lippen en andere plastische ingrepen. We zien het op tv, we horen het van kennissen en we lezen het in de tijdschriften; waarom zouden we zelf de stap niet nemen?

Onzekerheid wegnemen

Voor veel vrouwen neemt deze stap uiteindelijk veel onzekerheid weg. Een gevoel van schaamte waar ze al jaren mee rondlopen, wordt met een kleine operatie omgezet tot een gevoel van trots. Eindelijk kunnen deze vrouwen vol zelfvertrouwen in de spiegel kijken; en laten we eerlijk zijn, waarom ook niet?! De ronde vormen staan centraal voor het vrouwelijke ‘zijn’. Van Marilyn Monroe tot Madonna; ieder modebeeld heeft deze ronde vormen, deze mooie billen en deze volle, ronde borsten. Nu is het misschien niet altijd mogelijk om alles te hebben, maar als je jezelf met een borstvergroting meer vrouwelijk kan voelen, waarom zou je het dan laten?

Vergoeding zorgverzekering

Daarnaast worden steeds meer borstvergrotingen vergoedt door de zorgverzekering. Na een afspraak met de dokter en eventueel zelfs een psycholoog, wordt er een voorschrift gemaakt met een borstvergroting als advies. Dit professionele advies zorgt ervoor dat de zorgverzekering vaak een vergoeding klaar heeft voor deze plastische ingreep. Zo wordt een borstvergroting niet alleen bespreekbaar, maar ook financieel bereikbaar.

Niemand is perfect, maar soms heb je ergens zo veel last van dat je je wel moet laten opereren. Neem bijvoorbeeld hangende oogleden, een veel voorkomende kwaal. Op het eerste gezicht lijkt dit onschuldig, maar je kunt er behoorlijk last van hebben. Niet voor niets worden er jaarlijks vele ooglidcorrecties uitgevoerd. Een operatie is echter duur. Is de ingreep medisch noodzakelijk, dan zal je zorgverzekering het vaak vergoeden. Is het puur van cosmetische aard, dan zul je zelf moeten betalen. Als je het geld niet hebt en niet kunt wachten tot je het bij elkaar gespaard hebt, dan kun je een lening afsluiten. De vraag is echter of geld lenen voor een plastische chirurgie verstandig is.

Cosmetische ingrepen en je zorgverzekering
Als je iets aan je uiterlijk wilt laten doen, moet je altijd eerst naar de voorwaarden van je zorgverzekering kijken. Behandeling door medisch specialisten wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Belangrijk is wel of jouw ziekenhuis een contract heeft met je zorgverzekeraar. Is dit niet het geval, dan zul je een deel zelf moeten betalen. Een andere vraag is of je behandeling medisch noodzakelijk is. Is dit niet het geval, dan zal de zorgverzekeraar de operatie niet vergoeden. Zorg er daarom altijd voor dat je een verwijzing van de huisarts of een andere arts hebt en vraag bij je verzekeraar na of de cosmetische ingreep vergoed wordt.

Als de basisverzekering de ingreep niet vergoedt, dan kan het nog zijn dat een aanvullende verzekering uitkomst biedt. Ook hier zal de ingreep medisch noodzakelijk moeten zijn, maar de eisen zijn minder streng. Sluit je speciaal voor jouw operatie een extra aanvullende verzekering af, let er dan wel op of er een wachttijd geldt. Soms kom je pas in aanmerking voor vergoeding als je al enige tijd verzekerd bent. Heeft jouw zorgverzekering geen geschikte aanvullende verzekering? Dan kun je aan het einde van het jaar overstappen naar een verzekeraar die dat wel heeft. Ook als jouw verzekeraar geen contract heeft met het ziekenhuis waar jij behandeld wilt worden, kun je rond de jaarwisseling overstappen naar een andere verzekering die dat wel heeft.

Geld lenen voor plastische chirurgie
Biedt de zorgverzekering geen uitkomst, dan zul je je operatie zelf moeten betalen. Als je het geld niet direct hebt liggen, dan zijn er twee mogelijkheden. Je kunt sparen tot je de operatie wel kunt betalen of je kunt het geld lenen. Het meest verstandige is om eerst te sparen. Soms kan de ingreep echter niet wachten. Heb je veel pijn waardoor je op je werk minder goed functioneert? Dan kun je beter zo snel mogelijk geholpen worden. Als je je baan kwijtraakt ben je nog verder van huis. Of maakt je uiterlijk je zo onzeker dat je nauwelijks nog de straat op durft? Als je samen met de arts tot de conclusie bent gekomen dat een operatie de oplossing is, dan kun je dat ook maar beter snel doen. Als je ernstig beperkt wordt in je werk of je welzijn, dan is geld lenen een optie.

Het woord ‘mooi’ heeft voor vrouwen een hele belangrijke betekenis. Zo heeft elke vrouw een ideaal beeld van wat mooi voor haar betekend. Wanneer dit de wensen overlaat dan zijn er vrouwen die plastische chirurgie overwegen. Maar er zijn genoeg simpele manieren om mooi te zijn zonder een chirurgische ingreep.

1. Wees optimistisch over je uiterlijk. Durf en wees gewoon jezelf en niet de persoon die je altijd al hebt willen zijn. Zelfverzekerdheid is het meest sexy wat er is.

2. Maak je geen zorgen om je gewicht. Als je het gevoel hebt dat je dik bent of overgewicht hebt, doe daar dan iets aan. Minstens 3 keer per week sporten en gezonde voeding zorgen ervoor dat je je elke dag beter gaat voelen. Maar wanneer je niet een bepaald gewicht verliest dat je graag wilde, is het niet het einde van de wereld. De hoofdzaak is om je goed te voelen en te doen wat jou gelukkig maakt en niet iets doen om anderen gelukkig te maken.

3. Zorg goed voor je gezicht. Het draait allemaal om onze ogen en hoe je ze gebruikt. Met goede oogmake-up ben jij gewoon onweerstaanbaar!

4. Wees niet geobsedeerd over de maat van je borsten. Over de hele wereld zijn er maar liefst 90 procent van de vrouwen die hun borsten wel zouden willen veranderen. Houd gewoon van je borsten, of ze nou groot of klein zijn. Wil je nou echt je borsten groter laten lijken? Een goede push-up BH doet wonderen. Niet alle mannen houden van grote borsten. Je persoonlijkheid is zoveel belangrijker!

5. De juiste broek. Draag jeans en broeken die je comfortabel en zelfverzekerd laten voelen.

The post Mooi zonder plastische chirurgie appeared first on Beautygeheim.nl.

Ben je benieuwd in welke landen de meeste chirurgische en niet-chirurgische cosmetische ingrepen worden uitgevoerd? In dit artikel deel ik de cijfers met je.

Wereldwijd werden in 2013 ruim 23 miljoen cosmetische, chirurgische en niet-chirurgische behandelingen uitgevoerd. Dat blijkt uit de cijfers die zijn bekendgemaakt door de International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS), de vooraanstaande internationale vereniging voor esthetische plastische chirurgie waarvan meer dan 2.700 gecertificeerde plastische chirurgen, verspreid over 95 landen, lid zijn.

De landen waar de meeste cosmetische ingrepen werden uitgevoerd zijn:

 • Verenigde Staten – 3.996.631 – (17%)
 • Brazilië- 2.141.257 – (9,1%)
 • Mexico – 884.353 – (3,8%)
 • Duitsland – 654.115 – (2,8%)
 • Spanje – 447.177 – (1,9%)

De meest voorkomende cosmetische chirurgische ingrepen waren:

 • Borstvergroting – (1.773.584)
 • Liposuctie (1.614.031)
 • Ooglidcorrectie (1.379.263)
 • Liposculptuur inclusief lipofilling en lipofilling met stamcellen
  (1.053.890)
 • Neuscorrectie (954.423)

De meest voorkomende niet-chirurgische behandelingen waren:

 • Botulinum Toxine (5.145.189)
 • Fillers en Resorbeerbare fillers (3.089.686)
 • Laser-ontharen (1.440.252)
 • Non-invasieve huidverjonging (1.307.300)
 • Chemische peeling, huidvernieuwing met CO2, dermabrasie (773.442)

Vrouwen ondergingen ruim 20 miljoen cosmetische behandelingen: 87,2% van het totaal. De in 2013 meest uitgevoerde chirurgische ingrepen bij vrouwen waren:

 • Borstvergroting
 • Liposuctie
 • Ooglidcorrectie
 • Liposculptuur
 • Borstlifting

Mannen ondergingen ruim 3 miljoen cosmetische behandelingen: 12,8% van het totaal. De in 2013 meest uitgevoerde chirurgische ingrepen bij mannen waren:

 • Neuscorrectie
 • Borstvermindering bij gynaecomastie
 • Ooglidcorrectie
 • Liposuctie
 • OtoplastieWil je weten wat de voor- en nadelen zijn cosmetische chirurgie? Dat kun je hier lezen!

The post Cijfers cosmetische ingrepen appeared first on Beautygeheim.nl.

Bij chirurgische behandeling denken we vaak meteen aan het insnijden van de huid. Dit klopt ook deels, de wat complexere chirurgische ingrepen worden nog altijd gedaan door het insnijden van de huid. Echter is het mogelijk om kleine ingrepen uit te voeren zonder daarbij te snijden in de huid. Deze techniek, ook wel bekend onder de naam soft surgury, wordt uitgevoerd met een apparaat dat de Plexr heet.

Wat doet de Plexr precies

De Plexr is een apparaat dat in de buurt van de huid geïoniseerde gasdeeltjes overbrengt op de huid. Dit wordt ook wel plasma genoemd. Het gevolg hiervan is dat de huid heel oppervlakkig samentrokken wordt. Het voordeel hiervan is dat liftende effecten gecreëerd kunnen worden zonder dat daarbij in de huid gesneden wordt. Denk hierbij aan een ooglid correctie, het verstrakken van wangen en verwijderen van moedervlekken. Een preciezere uitleg over de Plexr is hier te vinden.

Behandelmogelijkheden

De Plexr wordt veelvuldig ingezet bij een ooglidcorrectie. Deze behandeling is één van de meest uitgevoerde chirurgische behandelingen en kan dus nu ook uitgevoerd worden zonder dat er in de huid gesneden hoeft te worden. Een greep uit de behandelingen welke uitgevoerd worden met de Plexr:

 • verstrakken wangen
 • verwijderen rokerslijnen
 • verwijderen kraaienpootjes
 • verwijderen moedervlekken
 • pigmentvlekken verwijderen
 • onderooglid correctie
 • bovenooglid correctie

Downtime en nazorg

De vraag rest dan natuurlijk hoe het gaat na de behandeling. Na bijvoorbeeld een chirurgische ooglidcorrectie moet men een aantal dagen rust nemen. Hoe zit dit met de behandeling zonder snijden? Ook hier zit een aantal dagen downtime aan vast. Het behandelde gebied zal wat vocht gaan aantrekken waardoor het de eerste dagen wat gezwollen zal ogen. Tevens zullen  wat korstjes voor de eerste paar dagen aanwezig zijn op de punten waar de Plexr de huid behandeld heeft. Deze zullen na een paar dagen eraf vallen. Het is belangrijk het behandelde gebied goed te beschermen tegen zoninvloeden.

Voor meer informatie over cosmetische behandeling zoals de Plexr, maar ook ingrepen met Botox en fillers, kunt u meer in formatie vinden via Velvet Clinics.

Als je een ooglidcorrectie zou willen laten toepassen, wil je natuurlijk een kliniek inschakelen met een goede naam en de beste medisch specialisten. De Valkenhorstkliniek biedt alle praktische informatie, een persoonlijke behandeling en een goede nazorg.

De beste specialisten
Een goede ooglidcorrectie valt of staat met de ervarenheid en deskundigheid van de arts die de operatie uitvoert. Alle artsen die in Kliniek Valkenhorst werkzaam zijn hebben een opleiding tot specialist gevolgd en hun namen zijn in het Register van Medisch Specialisten opgenomen. Ze hebben de ingreep al vaak toegepast en maken gebruik van de beste materialen.

Een correctie aan het ooglid is vrijwel pijnloos uit te voeren. De operatie bij Valkenhorst vindt plaats in een relaxte sfeer en de klant wordt vertroeteld door het personeel. Veel klanten laten weten dat de operatie is meegevallen. Mensen die lichamelijke klachten hadden vanwege hangende oogleden hebben na de ingreep geen last meer van een zwaar gevoel aan de ogen of van hoofdpijn. Na enkele weken ziet het resultaat er mooi uit en heb je een veel energiekere oogopslag.

Valkenhorstkliniek: sterke punten
Kliniek Valkenhorst heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. We noemen hier de pluspunten van deze kliniek:
– De ooglidoperaties worden alleen door plastisch chirurgen uitgevoerd, die de benodigde kennis hebben op het gebied van huid, weefsels en cosmetisch effect
– De operatiekamers zijn modern en voldoen aan de strengste eisen op het gebied van hygiëne
– De kliniek werkt volgens de regels van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie
– Verzekeraars en inspectie controleren het kwaliteitsniveau
– Kliniek Valkenhorst heeft het ZKN-keurmerk, wat betekent dat men aan zeer hoge eisen voldoet

Veel tevreden klanten
In een vrijblijvend gesprek neemt de arts ruim de tijd voor je en krijg je alle informatie die je nodig hebt over de ingreep. De beste reclame voor Kliniek Valkenhorst vormt het grote aantal tevreden cliënten. Uit het klanttevredenheidsonderzoek van 2012-2013 blijkt dat mensen de kliniek gemiddeld het cijfer negen geven.

Als je een afspraak maakt met een arts voor een vrijblijvend consult, dan kun je tijdens dit gesprek je wensen bespreken en al je vragen stellen. In niet zomaar een kliniek, maar één met perfect oog voor detail…


Plastische chirurgie word steeds populairder. Maar dit gaat lang niet altijd goed. Dit komt onder andere door ondeskundige artsen, complicaties die niet op tijd konden worden opgevangen en door het gebrek van nazorg bij patiënten die hebben gekozen voor een ingreep in het buitenland. Hierdoor krijgen steeds meer plastisch chirurgen te maken met hersteloperaties van ingrepen die niet goed zijn uitgevoerd.

Als u een cosmetische ingreep overweegt denk er dan heel goed over na of dit wel echt nodig is en of hier wel een cosmetische ingreep voor nodig is. U bent er namelijk niet 100% van verzekerd dat het er precies zo uit komt te zien zoals u in gedachten heeft.

Waar moet u aan denken?
Als u weet wat u wilt probeer er dan zoveel mogelijk informatie over te verzamelen. Weet u niet welke ingreep u wilt maar wel als resultaat? Overleg dit dan met uw chirurg.

Zorg er voor dat u een chirurg heeft met de juiste papieren. Kijk of u iets over zijn/haar ervaring kunt vinden, zo niet, vraag dit dan tijdens het consult. Het kan zijn dat iemand beweert een plastisch chirurg te zijn maar hij/zij dit helemaal niet is. Kies bijvoorbeeld voor een kliniek binnen een ziekenhuis of een kliniek met een ZKN keurmerk. Dan weet u zeker dat uw chirurg aan aan alle overheid opgelegde eisen voldoet.

Zorg dat u een goed gevoel heeft bij uw chirurg. Als het niet fijn aanvoelt moet u misschien gaan bedenken of dit wel een chirurg is door wie u behandeld wilt worden? Wees duidelijk over uw probleem. Zeg niet alleen wat u niet mooi vindt maar zeg ook meteen wat u juist wel mooi vindt. Zo kunnen jullie samen goed bespreken hoe en wat er gaat gebeuren. Tijdens het gesprek is het belangrijk dat uw chirurg een aantal dingen met u bespreekt.

 • Hoe de ingreep precies verloopt
 • Narcose of lokale verdoving
 • De duur van de ingreep
 • Hechtingen
 • De herstelperiode, Wat mag u wel en wat mag u niet?
 • Eventuele pijn na de ingreep. Zoals o.a. blauwe plekken en hoe lang deze pijn duurt.
 • Mogelijke risico’s en complicaties
 • Alternatieve voor de ingreep

Laat alles na uw gesprek even bezinken. Denk er nog eens rustig over na of u dit echt wilt en doe er nog eens goed onderzoek na. Ook kunt u altijd nog op een 2e gesprek gaan. Want het belangrijkste is natuurlijk dat u er een goed gevoel bij heeft.

Pin It