Rubriek

Cosmetische operaties

Rubriek

Cosmetische ingrepen zijn tegenwoordig erg populair. Ook in Nederland zie je een toename van personen die cosmetische ingrepen ondergaan. Niet alleen vrouwen maken hier gebruik van, ook mannen zie je steeds vaker fillers of botox gebruiken. Er zijn tal van cosmetische ingrepen mogelijk die allemaal een ander doel hebben. Zo heb je botox en fillers om eventuele rimpels weg te werken, kan je met ooglidcorrecties je uitstraling veranderen en is het mogelijk om een borstverkleining of borstvergroting te laten uitvoeren. Cosmetische ingrepen zijn er in vele vormen en maten maar het meest populair op dit moment zijn toch wel de fillers.

Wat zijn fillers?

Wanneer je veel last van rimpels hebt kan dit van invloed zijn op je uitstraling. Hoewel rimpels bij het proces van ouder worden horen kan het soms lastig zijn om dit te accepteren. Het laten plaatsen van fillers kan dan een goede optie zijn omdat deze de contouren in het gezicht herstellen zonder de gezichtsuitdrukking te veranderen. Fillers kan je overal laten plaatsen en ze zullen je een jonger en zachter gelaat geven. Of het nu gaat om rimpels rondom je mond, je ogen of in je nek; fillers kunnen overal. Het voordeel van de fillers is dat ze 9 maanden tot een jaar blijven werken. Daarna kan je zelf kiezen of je de behandeling wilt herhalen of niet.

Wat zijn fillers

De voordelen van fillers?

Het plaatsen van fillers is een eenvoudige ingreep zonder dat daar een operatie voor nodig is. Dit verklaart ook direct de populariteit, aangezien de ingreep zeer eenvoudig en vrijwel pijnloos is. De fillers laten de jeugdige uitstraling terugkomen, zonder dat er een risico is dat de behandeling niet aanslaat. Door het inspuiten van een vloeistof worden kleine contouren weggewerkt. De vloeistof wordt uiteindelijk door het lichaam opgenomen zonder dat je hier last van krijgt. Na een periode van 9 maanden tot een jaar kan je de behandeling eventueel herhalen. Het inspuiten van fillers is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en voor iedere plek in het gelaat. Dus of je nu graag vollere lippen wilt of die kraaienpootjes weggewerkt wilt hebben; echt alles is mogelijk!

Ben je dus op zoek naar manieren om een jeugdige uitstraling te krijgen zonder dat je daarvoor een operatie wilt ondergaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van fillers. Met een kleine naald wordt vloeistof ingespoten in de rimpels zodat de contouren van het gezicht worden hersteld. Je blijft je eigen uitstraling behouden terwijl je er toch een stuk jonger uitziet. Het gebruik van fillers is enorm populair mede doordat de ingreep zeer eenvoudig en pijnloos is. De behandeling kan op het hele lichaam worden uitgevoerd en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en voor vrijwel iedere leeftijd. Een ideale manier dus om je jonge uitstraling terug te krijgen!

Botox wordt tegenwoordig steeds vaker geassocieerd als een middel dat helpt bij bestrijding van huidverouderingsverschijnselen. Maar het kan ook worden ingezet bij verschillende medische doeleinden. We vertellen je meer over de voor- en nadelen van botox.

Wat doet botox precies?

Botox wordt ook wel Botuline toxine genoemd en is een natuurlijk eiwit dat ervoor zorgt dat spieren minder beweeglijk worden en ontspannen. Voor cosmetische doeleinden wordt botox meestal toegevoegd aan bepaalde spieren in het gezicht. Hierdoor kan je uitdrukking er minder streng uit komen te zien en krijg je een ‘frissere’ blik. Het middel werkt veilig en effectief en kan bovendien ook preventief ingezet worden.

Dit zijn de voordelen

Voorhoofdslijnen, fronsrimpels en kraaienpootjes horen natuurlijk bij het ouder worden. Uit cosmetisch oogpunt hebben veel mensen deze zichtbare kenmerken van huidveroudering liever zo min mogelijk. Sommigen mensen willen er daarom graag wat aan laten doen. Daarnaast kunnen deze vormen van huidveroudering ook zorgen voor beschadigingen van de huid. Deze beschadigingen treden op bij een constante druk op de huid die meestal onbewust ontstaat. Door botox te gebruiken zijn de kenmerken van huidveroudering minder zichtbaar en oefenen de spieren minder druk uit, waardoor de huid minder zal beschadigen. De behandeling is snel en veilig.

Wat zijn de nadelen?

Wat zijn de nadelen

Over botox zijn ook een aantal nadelen bekend. Een teveel aan botox kan bijvoorbeeld zorgen voor een emotieloze uitstraling. Dit zal alleen gebeuren als er teveel van het eiwit is ingespoten. Bij normale hoeveelheden zal je uitstraling natuurlijk blijven. Ook kan botox voor sommige mensen verslavend werken. Een ander nadeel van botox is dat het niet permanent is. Het natuurlijke eiwit wordt op den duur afgebroken door het lichaam. Dit is tegelijkertijd ook een voordeel als je toch niet helemaal tevreden bent over het resultaat. Bij de meeste mensen zie je na drie tot vijf maanden niets meer van de behandeling die je hebt ondergaan.

Uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten en bijwerkingen

Botox wordt cosmetisch en medisch ingezet. Op medisch gebied kan het middel bijvoorbeeld werken tegen overmatig zweten of migraine. Omdat botox ook voor medische toepassingen gebruikt wordt, is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van dit middel en de bijwerkingen ervan. Er zijn nooit nadelige effecten voor de gezondheid opgemerkt. Ook de complicaties die kunnen ontstaan zijn nooit ernstig.

Geen ernstige bijwerkingen

Botox brengt dus zowel cosmetisch als op medisch gebied veel voordelen met zich mee. Toch komt het in enkele gevallen wel voor dat er complicaties optreden na het inspuiten van botox. Zo kan de huid wat rood worden en zwellen. Ook kunnen er blauwe plekken ontstaan op het gebied dat behandeld is. Deze bijwerkingen zijn niet ernstig en zijn na ongeveer twee dagen verdwenen. Gelukkig zijn deze bijwerkingen vaak ook vrij eenvoudig weg te werken met wat make-up.

Is deze behandeling wat voor mij?

Om te bepalen of botox voor jou een effectieve behandeling is, kun je het beste een afspraak maken met onze kliniek. Door middel van een huidanalyse bepalen we wat voor jou de beste behandeling is en je krijgt meer informatie en advies.

Wanneer u ouder wordt gaat u dit zien in uw gezicht. De lijnen worden dieper en de huid verslapt. De een heeft er geen last van de ander wordt niet meer gelukkig van zijn of haar spiegelbeeld. Een facelift kan een oplossing voor u zijn om weer een jongere uitstraling te krijgen. Bij een Facelift wordt uw gezicht en nek gelift . Wat moet u weten over een facelift?

Welke behandelingen zijn er?

Een facelift doet u niet zo maar. Vaak denk u er al langere tijd over na en heeft u wellicht via internet of bekende als informatie opgevraagd. Een facelift kan u helpe er weer jonger uit te zien. Bij elke kliniek zal eerst een in take plaats vinden om te bepalen of een facelift voor u geschikt is. Tijdens een eerste gesprek heeft u ook de kans om al uw vragen te stellen over de behandeling, maak hier gebruik van. Maak duidelijk kenbaar wat uw wensen zijn en wat voor u een gewenst resultaat is.

Welke facelifts bestaan er?

In veel klinieken bieden ze verschillende vormen van een facelift aan. De meest bekende is de klassieke facelift waarbij uw gezicht vanaf de haargrens tot en met de hals gelift wordt. Deze behandeling heeft effect op de verslapte huid van uw voorhoofd, wangen, kaaklijn en hals. Bij de klassieke lift maakt de arts een sneetje achter uw oren, na het liften wordt de overtollig huid weg gesneden. Naast de klassieke lift kunt u ook gebruik maken van een MASC-lift. De Masc-lift richt zich met name op de wangen die naar beneden zakken, hierdoor ont staan er wangplooien en zakt u kaaklijn naar beneden. In de medische wereld wordt dit ook wel aangeduid als hamsterwangen. Bij de ingreep worden uw wangen en kaaklijn gelift.

Gevaren van een facelift

Geen behandeling of operatie is zonder gevaar. Ontstekingen of nabloedingen kunnen voorkomen. Laat u van te voren goed inlichten wat de gevaren zijn en waar u op moet rekenen voor het herstel. U zult een tijd lang voorzichtig moeten bewegen en rustig aan moeten doen. Bepaal samen met uw arts of een facelift voor u geschikt is en of dit het gewenste resultaat zal opleveren.


Onze obsessie voor vollere lippen is de laatste jaren flink toegenomen en lijkt iets van deze tijd, maar eigenlijk stamt dit schoonheidsideaal al uit de oertijd. Mooi gevormde symmetrische lippen zorgen voor een sensuele uitstraling en zijn een teken van gezondheid en vruchtbaarheid. Dit maakt vrouwen met vollere lippen in ons onderbewustzijn aantrekkelijker. Het is dus niet zo vreemd dat het vergroten van lippen één van de meest populaire behandelingen in de cosmetische sector is.

Sinds kort is er naast traditionele filler behandeling een nieuwe manier bijgekomen om je lippen te laten vergroten: de ‘Lip Flip’. Bij deze behandeling worden geen fillers, maar Botox gebruikt.

Welke behandeling jij moet kiezen als je een lipvergroting overweegt? In dit artikel gaan wij dieper in op de verschillen tussen lip fillers en de ‘Lip Flip’ met Botox.

Lip filler behandeling

Bij een filler behandeling spuit een arts fillers in de lippen waardoor het volume van de lippen toeneemt. Tijdens deze behandeling wordt er meestal gebruikt gemaakt van een hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en trekt vocht aan waardoor er meer volume ontstaat. Tijdens een lip filler behandeling wordt normaal gesproken zowel in de boven- als onderlip geïnjecteerd.

‘Lip Flip’ met Botox behandeling

In tegenstelling tot bij de lip filler behandeling wordt er bij een ‘Lip Flip’ geen volume aan de lip toegevoegd, maar wordt er net boven de liprand op meerdere plaatsen Botox geïnjecteerd. Botox is een uit de natuur verkregen eiwit en kan het aanspan signaal tussen de zenuw en de spier tijdelijk uitschakelen. De spiertjes net boven de lip ontspannen, waardoor de lip iets omkrult. Hierdoor lijkt de lip voller, vooral wanneer je lacht. Het lijkt dus alsof je vollere lippen hebt zonder dat er daadwerkelijk volume in toegevoegd.

Welke behandeling is beter?
Lippen vergroten kan dus met zowel fillers als Botox, deze twee producten hebben wel een compleet andere werking. Waar je met een filler volume kan toevoegt laat je met Botox een spier ontspannen. Met lip fillers is het eenvoudig om de lippen meer volume te geven waardoor het resultaat goed zichtbaar is. De ‘Lip Flip‘ met botox geeft een iets subtieler, maar natuurlijker resultaat.

Voor- en nadelen
Naast dat de keuze voor de behandeling op basis het resultaat een kwestie van smaak is, spelen er ook nog een aantal voor- en nadelen een rol. Om de juiste afweging te kunnen maken hebben wij de voor- en nadelen van de lipvergroting met fillers en de ‘Lip Flip’ met Botox voor je onder elkaar gezet:

Voordelen lip fillers

 • Hoeveelheid volume kan worden gedoseerd.
 • Een filler blijft gemiddeld 9-12 maanden zitten.
 • Het resultaat is direct zichtbaar.
 • Een filler op basis van hyaluronzuur kan actief worden opgelost.
 • Zowel de boven- als onderlip kan worden behandeld.

Nadelen lip fillers:

 • Indien je wordt behandeld door een onervaren arts is er kans op te grote lippen, zogeheten ‘duck face’.
 • Kans op zwelling en blauwe plekken na de behandeling.
 • De behandeling is niet geheel pijnloos, wel wordt je voor de behandeling verdoofd met een crème.
 • Fillers zijn duurder dan Botox.

Voordelen ‘Lip Flip’ met Botox:

 • De behandeling wordt als vrijwel pijnloos ervaren.
 • Zonder iets direct in je lippen te spuiten lijken je lippen voller.
 • Geen zwelling na de behandeling en een kleinere kans op blauwe plekjes. Je kan direct weer naar je werk.
 • Een Botox behandeling is goedkoper dan een filler behandeling.
 • Natuurlijker resultaat.
 • Korte behandeling, maximaal 15 minuten.
 • Rimpeltjes boven de lip zullen ook verdwijnen.

Nadelen ‘Lip Flip’ met Botox:

 • Uit een rietje drinken is erg lastig na de ‘Lip Flip’, de spieren rondom de lippen zijn immers ontspannen waardoor het drinken uit je mond kan lopen.
 • Botox is na gemiddeld 3-4 maanden uitgewerkt.
 • Indien je de ‘Lip Flip’ niet mooi vindt dan moet je wachten tot de Botox is uitgewerkt.
 • Alleen de bovenlip krult iets omhoog. De onderlip blijft hetzelfde.
 • Het resultaat is pas na 7 dagen zichtbaar.
 • Subtiel resultaat, beduidend minder dan bij fillers.
 • De eerste uren na de behandeling mag je niet plat liggen en zoenen om verspreiding naar andere gebieden te voorkomen.

Conclusie

Ben je opzoek naar een subtiele verbetering dan is de ‘Lip Flip’ misschien wel iets voor jou. Als je echt duidelijk vollere lippen wil bestaat de kans dat je teleurgesteld kan zijn met het resultaat van een ‘Lip Flip’ behandeling. Lippen vergroten door middel van fillers kan ook met een heel mooi en natuurlijk resultaat, hiervoor moet je wel bij een ervaren cosmetisch arts zijn.

Ons advies luidt dan ook: welke behandeling je ook kiest, zoek een cosmetisch kliniek waar je zowel tijdens het consult, de behandeling en nazorg wordt gezien door een ervaren cosmetische arts. De cosmetisch arts dient BIG geregistreerd te zijn, voldoende ervaring te hebben en dient gratis en goede nazorg te bieden. Doe dus goed je research voordat je je laat behandelen, bijvoorbeeld op www.kliniekervaringen.nl.

Heeft u ook overtollig vet waar u zich voor schaamt? Heeft u misschien een hangbuikje of brede boven armen wat maar niet weg wilt? Voor sommige mensen is sporten of gezond eten niet de oplossing hiervoor. Met liposuctie gaat u weer houden van uw lichaam.

Wat is het precies?

Bij een liposuctie wordt eigen het te veel aan vetweefsel weggezogen. Het is geen manier om af te vallen maar op een vetophoping weg te krijgen. Dit kan op verschillende plekken zoals de bovenarmen of benen, nek en onderbuik. Niet iedereen kan echter in aanmerking hiervoor komen, hiervoor heeft u eerst een gesprek om te kijken of gewenste resultaat haalbaar is. Zo moet u een gemiddeld gewicht hebben en een BMI niet hoger dan 30. Daarnaast moet de huid elastisch zijn en niet te los zitten om zo een gewenst resultaat te krijgen.

Hoe gaat de behandeling?

Tijdens de liposuctie worden er kleine sneetjes in de huid gemaakt. Deze zijn zeer klein en zullen geen littekens achterlaten. Er wordt vervolgens een verdovende vloeistof onder de huid gespoten waardoor het vet los zal laten. Na ongeveer 20 minuten wordt dit weggezogen met een speciale zuignaald. De behandeling doet geen pijn wegens de verdoving die gebruikt wordt. Uiteraard wordt alles overlegd en kan er ook gekozen worden voor een gehele narcose.

Herstellen na de ingreep

Wanneer dit behandeling achter de rug is worden de sneetjes gehecht en worden ze afgeplakt. U krijgt een speciale elastische broek aan die u een aantal weken moet dragen om zwellingen te voorkomen. In het beging zult u dan ook geen resultaat omdat het nog wat opgezet en gevoelig is na enkele dagen zal het resultaat al wel zichtbaar zijn. Na ongeveer 4 weken zal het helemaal hersteld zijn en zal het resultaat goed zichtbaar zijn. Het vet is hier dan ook permanent weg gezogen maar kan bij gewichtstoenamen wel veranderen of op andere plekken nog zitten.

Mooi ouder worden is voor een groot deel erfelijk bepaald. Werden je oma en je moeder op een mooie manier ouder, dan is de kans groot dat dat bij jou ook zo is. Helaas is niet iedereen zo gezegend. Veel mensen maken zich daarom zorgen over het ouder worden. Ze krijgen diepe rimpels, gaan ‘chagrijnig’ kijken of hun huid gaat hangen. Gelukkig hoef je niet bij de pakken neer te zitten als je problemen hebt met je huid bij het ouder worden. Er zijn namelijk hele goede oplossingen voor. Dit zijn 5 handige tips voor een mooi en jeugdig uiterlijk.

1. Ooglidcorrectie

Veel mensen krijgen last van hangende oogleden. Het oog gaat steeds iets verder dicht zitten. Allereerst is dat natuurlijk erg vervelend omdat het gewoon niet mooi is. Bovendien krijg je ook een moe gevoel rond je ogen omdat je automatisch je spieren aanspant om je ogen verder te openen. Het kan dan helpen om een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Bij deze rimpelbehandeling worden hangende oogleden voorzichtig weer omhoog gebracht. Het resultaat is verbluffend: je ziet er meteen weer open en wakker uit.

2. Wenkbrauwlift

Een wenkbrauwlift wordt vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie. De wenkbrauwlift wordt toegepast bij hangende wenkbrauwen. Als je nog jong bent, zitten je wenkbrauwen net boven of op de rand van de oogkas. Bij het ouder worden zakken ze langzaam wat naar beneden. Het gevolg is dat je gezicht er minder vrolijk en open uitziet. Een ander probleem is dat zakkende wenkbrauwen kunnen zorgen voor meer rimpels op je voorhoofd, omdat je die spieren telkens aanspant. Een wenkbrauwlift kan dit eenvoudig oplossen. Bij een wenkbrauwlift worden de wenkbrauwen heel subtiel een eindje naar boven getrokken.

3. Facelift

Iets ingrijpender dan de ooglidcorrectie en de wenkbrauwlift is de facelift. Bij de facelift wordt je gezichtshuid rondom iets strakker aangespannen. Dit is een zeer effectieve behandeling als je veel last hebt van rimpels. Een facelift is een behandeling voor de lange termijn, die niet vaak herhaald hoeft te worden. Het verouderingsproces zal dankzij de facelift tot een minimum teruggebracht worden, zonder dat het onnatuurlijk overkomt. 

4. Botox

Botox

Botox injecties werken goed tegen rimpels. De botox verslapt vooral de spieren, waardoor je ze niet voortdurend aanspant. Rimpels worden meestal veroorzaakt door hele kleine spiertjes in het gezicht die je aanspant. Kun je ze niet meer aanspannen, dan zul je dus ook geen rimpels meer zien. Botox behandelingen zijn zeer effectief bij zowel kleine als grotere rimpels. Doordat de behandelingen ondertussen veel beter zijn dan vroeger ziet het effect er heel natuurlijk uit. 

5. Profhilo

Misschien baal jij wel van de rimpels in je gezicht, maar durf je cosmetische chirurgie toch niet aan. Dan is Profhilo een goede optie. Bij Profhilo krijg je een aantal injecties in je gezicht. Je voelt het nauwelijks wanneer ze gezet worden. Vervolgens… gebeurt er helemaal niets! Deze rimpelbehandeling werkt langzaam in op de huid. Het middel stimuleert de huid om zelf aan de slag te gaan. Het gevolg is dat de huid zelf weer meer stoffen aanmaakt die de huid jong houden. Het grote voordeel is dat het gaat om een natuurlijk middel bij Profhilo, waardoor je zeker weet dat het veilig is. Het moet wel elke 6-12 maanden herhaald worden. 

Rimpels kunnen bijzonder storend zijn. Ze maken je gezicht minder mooi en geven je een ouder uiterlijk. Dat maakt vooral vrouwen onzeker over hun uiterlijk. Natuurlijk is het verstandig om goed te eten en de juiste voedingssupplementen te nemen. Toch is dat niet genoeg om het verouderingsproces helemaal tegen te gaan. Gelukkig kun je rimpels redelijk eenvoudig weer herstellen. Deze 5 praktische oplossingen maken je gezicht weer jaren jonger.

Cosmetische ingrepen zijn natuurlijk niets nieuws. Veel mensen ervaren een verminderd gevoel van zelfvertrouwen omdat iets aan het lichaam niet naar de zin is, of niet goed voelt. Dankzij de steeds beter worden de cosmetische wetenschap, is hier gelukkig veel aan te doen. Een aantal ingrepen zijn ongekend populair. Welke ingrepen worden eigenlijk het meest uitgevoerd? De top 3 vind je op deze plek. Zit er ook een ingreep in die jij graag zou willen laten doen door een specialist?

1 Het vergroten van de borsten
Dit is niet alleen de meest bekende ingreep, het is ook de ingreep die het meest wordt uitgevoerd. De borstvergroting wordt enkele honderdduizenden keren per jaar uitgevoerd. Door de steeds betere technieken en medische inzichten is eigenlijk alles mogelijk geworden. Zo is in grote mate aan te geven hoe de borsten eruit moeten komen te zien. Bovendien is het allang niet meer zo dat het littekens hoeft na te laten. Er is dus veel voor te zeggen om deze ingreep ook te ondergaan.

2 Het doen van een facelift
Ook de nummer 2 op deze lijst blijft onverminderd populair. De facelift is ook een cosmetische ingreep die al vele jaren bestaat. Wat wel goed is om te weten, is dat de facelift niet altijd het juiste imago heeft. Vaak wordt gezegd dat dit een ingreep is voor mensen die bang zijn om oud te worden. Dit is echter totaal niet het geval. Het is namelijk juist een manier om iets te doen aan huid die is verslapt. Er zijn natuurlijk veel meer reden voor te bedenken.

3 Het corrigeren van de neus
Een andere misvatting over de facelift is dat ook ingrepen zoals het liften van de ogen of het doen van een neuscorrectie ertoe gerekend worden door leken. Dit zijn echter totaal andere ingrepen. Veel mensen zien graag hun neus net iets anders omdat dit beter bij de verhoudingen van hun gezicht past. Omdat je altijd weer geconfronteerd wordt met een neus waar je niet gelukkig mee bent, is dit een goed te begrijpen ingreep. Ook deze correctie komt meer dan honderdduizend keer per jaar voor.

Werken met specialisten
Voor deze top 3 aan populairste ingrepen, maar ook voor alle andere cosmetische operaties, is het wel belangrijk om één zaak voor ogen te houden. Het is namelijk altijd zo dat je het best met echte specialisten kunt werken. Op die manier kan je door de ingreep daadwerkelijk een verbetering in je situatie laten verzorgen. Je zal een beter zelfbeeld hebben en met veel meer zelfvertrouwen de wereld in stappen. Dat is uiteindelijk in grote mate ook waar het je om zou moeten gaan hierbij.

Niet alle vrouwen worden geboren met de typische ronde vormen die een vrouwelijke uitstraling geven. Ieder mens is anders, en zo ook iedere lichaamsbouw. Kleine borsten kan bij vrouwen voor veel onzekerheid zorgen. Het gevoel ‘twee ruggen’ te hebben of BH’s en bikini’s op te moeten vullen met wat ‘extra’s’ is niet aangenaam. Een borstvergroting kan deze onzekerheid wegnemen.

Open over borstvergroting

Het aantal borstvergrotingen dat jaarlijks genomen wordt groeit. Steeds meer vrouwen schakelen dan ook de hulp in van specialisten zoals de ABC Clinic. Er wordt vaak al jaren nagedacht over het nemen van een borstvergroting, zonder dat er daadwerkelijk stappen ondernomen worden. Het feit dat er steeds meer borstvergrotingen genomen worden, en hier steeds opener over gesproken wordt, maakt de stap een stuk makkelijker te nemen. Collega’s, vriendinnen en zelfs familieleden praten openlijk over de verandering die een borstvergroting in hun leven teweeg heeft gebracht. En dit maakt het hebben van een borstvergroting een stuk aantrekkelijker voor degenen die al jaren getwijfeld hebben.

Toenemende plastisch chirurgie

Het is ook niet alleen de borstvergroting die opener besproken wordt. Kleine plastische ingrepen zoals een neuscorrectie, het gebruik van botox of het opvullen van lippen worden steeds normaler. Zonder schaamte wordt er dan ook gesproken over getatoeëerde wenkbrauwen, opgevulde lippen en andere plastische ingrepen. We zien het op tv, we horen het van kennissen en we lezen het in de tijdschriften; waarom zouden we zelf de stap niet nemen?

Onzekerheid wegnemen

Voor veel vrouwen neemt deze stap uiteindelijk veel onzekerheid weg. Een gevoel van schaamte waar ze al jaren mee rondlopen, wordt met een kleine operatie omgezet tot een gevoel van trots. Eindelijk kunnen deze vrouwen vol zelfvertrouwen in de spiegel kijken; en laten we eerlijk zijn, waarom ook niet?! De ronde vormen staan centraal voor het vrouwelijke ‘zijn’. Van Marilyn Monroe tot Madonna; ieder modebeeld heeft deze ronde vormen, deze mooie billen en deze volle, ronde borsten. Nu is het misschien niet altijd mogelijk om alles te hebben, maar als je jezelf met een borstvergroting meer vrouwelijk kan voelen, waarom zou je het dan laten?

Vergoeding zorgverzekering

Daarnaast worden steeds meer borstvergrotingen vergoedt door de zorgverzekering. Na een afspraak met de dokter en eventueel zelfs een psycholoog, wordt er een voorschrift gemaakt met een borstvergroting als advies. Dit professionele advies zorgt ervoor dat de zorgverzekering vaak een vergoeding klaar heeft voor deze plastische ingreep. Zo wordt een borstvergroting niet alleen bespreekbaar, maar ook financieel bereikbaar.

Niemand is perfect, maar soms heb je ergens zo veel last van dat je je wel moet laten opereren. Neem bijvoorbeeld hangende oogleden, een veel voorkomende kwaal. Op het eerste gezicht lijkt dit onschuldig, maar je kunt er behoorlijk last van hebben. Niet voor niets worden er jaarlijks vele ooglidcorrecties uitgevoerd. Een operatie is echter duur. Is de ingreep medisch noodzakelijk, dan zal je zorgverzekering het vaak vergoeden. Is het puur van cosmetische aard, dan zul je zelf moeten betalen. Als je het geld niet hebt en niet kunt wachten tot je het bij elkaar gespaard hebt, dan kun je een lening afsluiten. De vraag is echter of geld lenen voor een plastische chirurgie verstandig is.

Cosmetische ingrepen en je zorgverzekering
Als je iets aan je uiterlijk wilt laten doen, moet je altijd eerst naar de voorwaarden van je zorgverzekering kijken. Behandeling door medisch specialisten wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Belangrijk is wel of jouw ziekenhuis een contract heeft met je zorgverzekeraar. Is dit niet het geval, dan zul je een deel zelf moeten betalen. Een andere vraag is of je behandeling medisch noodzakelijk is. Is dit niet het geval, dan zal de zorgverzekeraar de operatie niet vergoeden. Zorg er daarom altijd voor dat je een verwijzing van de huisarts of een andere arts hebt en vraag bij je verzekeraar na of de cosmetische ingreep vergoed wordt.

Als de basisverzekering de ingreep niet vergoedt, dan kan het nog zijn dat een aanvullende verzekering uitkomst biedt. Ook hier zal de ingreep medisch noodzakelijk moeten zijn, maar de eisen zijn minder streng. Sluit je speciaal voor jouw operatie een extra aanvullende verzekering af, let er dan wel op of er een wachttijd geldt. Soms kom je pas in aanmerking voor vergoeding als je al enige tijd verzekerd bent. Heeft jouw zorgverzekering geen geschikte aanvullende verzekering? Dan kun je aan het einde van het jaar overstappen naar een verzekeraar die dat wel heeft. Ook als jouw verzekeraar geen contract heeft met het ziekenhuis waar jij behandeld wilt worden, kun je rond de jaarwisseling overstappen naar een andere verzekering die dat wel heeft.

Geld lenen voor plastische chirurgie
Biedt de zorgverzekering geen uitkomst, dan zul je je operatie zelf moeten betalen. Als je het geld niet direct hebt liggen, dan zijn er twee mogelijkheden. Je kunt sparen tot je de operatie wel kunt betalen of je kunt het geld lenen. Het meest verstandige is om eerst te sparen. Soms kan de ingreep echter niet wachten. Heb je veel pijn waardoor je op je werk minder goed functioneert? Dan kun je beter zo snel mogelijk geholpen worden. Als je je baan kwijtraakt ben je nog verder van huis. Of maakt je uiterlijk je zo onzeker dat je nauwelijks nog de straat op durft? Als je samen met de arts tot de conclusie bent gekomen dat een operatie de oplossing is, dan kun je dat ook maar beter snel doen. Als je ernstig beperkt wordt in je werk of je welzijn, dan is geld lenen een optie.

Het woord ‘mooi’ heeft voor vrouwen een hele belangrijke betekenis. Zo heeft elke vrouw een ideaal beeld van wat mooi voor haar betekend. Wanneer dit de wensen overlaat dan zijn er vrouwen die plastische chirurgie overwegen. Maar er zijn genoeg simpele manieren om mooi te zijn zonder een chirurgische ingreep.

1. Wees optimistisch over je uiterlijk. Durf en wees gewoon jezelf en niet de persoon die je altijd al hebt willen zijn. Zelfverzekerdheid is het meest sexy wat er is.

2. Maak je geen zorgen om je gewicht. Als je het gevoel hebt dat je dik bent of overgewicht hebt, doe daar dan iets aan. Minstens 3 keer per week sporten en gezonde voeding zorgen ervoor dat je je elke dag beter gaat voelen. Maar wanneer je niet een bepaald gewicht verliest dat je graag wilde, is het niet het einde van de wereld. De hoofdzaak is om je goed te voelen en te doen wat jou gelukkig maakt en niet iets doen om anderen gelukkig te maken.

3. Zorg goed voor je gezicht. Het draait allemaal om onze ogen en hoe je ze gebruikt. Met goede oogmake-up ben jij gewoon onweerstaanbaar!

4. Wees niet geobsedeerd over de maat van je borsten. Over de hele wereld zijn er maar liefst 90 procent van de vrouwen die hun borsten wel zouden willen veranderen. Houd gewoon van je borsten, of ze nou groot of klein zijn. Wil je nou echt je borsten groter laten lijken? Een goede push-up BH doet wonderen. Niet alle mannen houden van grote borsten. Je persoonlijkheid is zoveel belangrijker!

5. De juiste broek. Draag jeans en broeken die je comfortabel en zelfverzekerd laten voelen.

The post Mooi zonder plastische chirurgie appeared first on Beautygeheim.nl.

Pin It