Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Sport & Herstel – Zorg voor voldoende rust en de juiste voeding

Sporten is gezond. Dat is een ding dat zeker is. Maar zorg dat je naast het sporten ook voldoende rust inbouwt en je niet te extreem van start gaat!

Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van de inspanning. Dit kun je enerzijds doen  door bijvoorbeeld na het sporten even goed te rekken en te strekken, maar ook even lekker relaxen in een warm bad kan je spieren goed doen. Geef je spieren rust en warmte.

Anderzijds kan ook voeding een belangrijke rol spelen in het herstel van je lichaam en spieren na een intensieve training. De laatste jaren winnen eiwitrepen aan populariteit. Heel begrijpelijk, want ze bevatten niet alleen flink veel eiwitten, ze zijn ook nog eens heel handig om mee te nemen. Een Mars of Snickers bevat veel suiker, nauwelijks vezels en nauwelijks eiwit. Een eiwitreep is dus een perfect alternatief. Niet alleen erg lekker, maar ook nog eens boordevol proteïne en andere voedingsstoffen.

Is de reden van sporten dat je graan een beetje wilt afvallen. Ook dit kun je weer ondersteunen met de juiste voeding.  Wil jij gezond afvallen en toch kunnen genieten van een heerlijk tussendoortje met chocolade? Terwijl je lichaam profiteert van een flinke portie eiwitten, vezels en voedingsstoffen uit amandelen en cacao? Dan moet je de natuurlijke eiwitrepen van Shakeplus echt eens proberen.

Shakeplus eiwitrepen zijn vrij van toegevoegde suikers en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. En dat proef je! Eén reep geeft evenveel eiwit als twee hele eieren. En evenveel vezels als 3 sneetjes volkorenbrood. Suikerarm en slechts 160kcal. Dus wél de voedingsstoffen, niet de overtollige calorieën.

Belangrijk is dat je alles met mate doet. Dus bouw het sporten rustig op, ga niet gelijk aan een crash dieet en geef je lichaam voldoende tijd en rust om aan je nieuwe levensstijl te wennen.

Geplaatst door