Sportvoeding

BCAA nodig tijdens sporten?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Als je wekelijks veel sport dan weet je dat je goed op je voeding moet letten. Wie sportief echt wil presteren, kent het belang van een uitgebalanceerd dieet, voldoende rust en een regelmatige manier van leven. Het maakt niet uit of je al sportend in een opbouwfase zit, bezig bent met een revalidatieproces of op de top van je kunnen zit en nog net even de lat hoger wilt leggen. Je voedingspatroon is in alle gevallen cruciaal. Hoe actiever je bent, hoe belangrijker de correcte samenstelling van je voeding. Onder normale omstandigheden kunnen we alle belangrijke bouwstoffen en vitaminen uit ons voedsel halen, mits we gevarieerd eten. Onder speciale omstandigheden is het verstandig om met voedingssupplementen onze lichamen extra te ondersteunen. Een belangrijk supplement hiervoor is BCAA.

Wat is BCAA?

De afkorting BCAA is Engels en staat voor Branched Chain Amino Acids. Amino Acids, oftewel aminozuren, zijn de bouwstenen van proteïnen of eiwitten. Gevarieerd voedsel bevat in principe alle aminozuren die we nodig hebben. Een groot deel van de aminozuren kunnen we bovendien zelf maken uit andere aminozuren of andere bouwstoffen. Er zijn echter ook een aantal aminozuren die we niet zelf kunnen aanmaken. Deze aminozuren moeten in ons voedsel zitten, willen we geen tekorten oplopen en gebreken ervaren. Cruciale aminozuren zijn bijvoorbeeld valine, leucine en isoleucine. Deze essentiële aminozuren behoren tot de groep BCAA.

BCAA van Body Supplies

Deze drie essentiële aminozuren vormen ongeveer 70% van je totale spiereiwit. Het is daarom niet alleen van belang dat je voldoende BCAA tot je neemt, maar ook in de juiste verhouding. Body Supplies heeft een aantal supplementen met BCAA op voorraad die de correcte verhouding bevatten en je de garantie geven dat je altijd voldoende essentiële bouwstoffen tot je neemt. Je zult merken dat je na een inspanning sneller herstelt, dat je spiermassa sneller toeneemt en dat je je daarnaast ook gezonder voelt. Met BCAA presteert je lichaam gewoon beter en kun je sneller je sportieve doelen behalen. Body Supplies levert BCAA in vloeibare vorm of als poeder, waarmee je een overheerlijke eiwitshake kunt maken. Bij het ontwikkelen van onze preparaten is er veel aandacht besteed aan een gemakkelijke verwerking en een uitstekende smaak, zodat je de BCAA supplementen prettig inneemt. Neem een kijkje op onze website en zoek naar een passend preparaat.

.

Pin It