Menu
Gezondheid / Sport

Krachttraining? De basistips!

Krachttraining? De basistips!

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor krachttraining in plaats van cardio. Dat is ook niet zo gek, krachttraining is namelijk hét recept voor een mooi en gestroomlijnd lichaam. Naast mooi is het ook gezond, je bouwt meer spier op en zult in het dagelijks leven ook veel voordelen ervan ervaren. Daarnaast verhoogt krachttraining ook nog eens de stofwisseling, iets wat ervoor zorgt dat je meer kan eten. Wie wil dat nu niet? Hoe je effectief aan de slag gaat met die gewichten? Lees snel verder.

Weet wat je gaat doen

Het meest lastige aan krachttraining is misschien wel het starten ermee. Het is nieuw en het gebeurt vaak in een omgeving die best intimiderend over kan komen. Het is dan ook aan te raden om deze arena te betreden met een plan. Dit maakt je zelfverzekerd en geeft je een doel. Dit plan kun je op verschillende manieren maken, van een trainingsschema zelf opstellen met behulp van internet naar het inschakelen van een personal trainer. Het allerbelangrijkste is een plan. Dat gaat je helpen.

Eet genoeg

Wanneer mensen besluiten fanatiek te gaan sporten, gaan ze soms ook acuut minder eten. Dat is bij krachttraining niet altijd de juiste reactie. Zeker niet waar het gaat om eiwitten en vetten. Maar ook koolhydraten mag je zeker niet uit je menu schrappen. Krachttraining gaat er namelijk voor zorgen dat er kleine scheurtjes in de spieren ontstaan, deze moeten herstellen en daar zijn bouwstoffen voor nodig. Eet dus goed en genoeg, ga vooral voor voedingsstoffen die ook daadwerkelijk bijdragen aan jouw resultaten.

Koop de spullen

Koop de spullen

Wanneer je echt serieus aan de slag wilt is het goed om ook de juiste investeringen en aankopen te doen. Investeer in spullen die specifiek bijdragen aan de kwaliteit van je trainingen, denk hierbij aan zaken als lifting straps maar ook een lifiting belt kan van grote meerwaarde zijn. Ook handschoentjes zodat je geen blaren krijgt zijn heel fijn zodat je niet door externe oorzaken wordt beïnvloed, bij het bepalen van je maximale gewicht.

Kortom, krachttraining lijkt steeds meer dé oplossing naar een gezond en vitaal leven. Het zorgt voor sterk lichaam, maar ook mentaal is het een ontzettend goede work out. Je voelt je krachtig en weerbaar, ook in tijden waarbij je dit van nature nog niet direct zo ervaart. Krachttraining kan dan een heerlijke routine zijn om je lichaam van een extra dosis energie en adrenaline te voorzien. Dus investeer in jezelf en in je gezondheid en start met het heffen van gewichten. Een keuze waar je jezelf over een aantal jaren zeer dankbaar voor bent.