Sport

Sport gezond voor lichaam en geest

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Sporten is gezond. Een bekendere slogan is er misschien wel niet. Het is natuurlijk niet alleen een bekende uitspraak, maar deze uitspraak bevat natuurlijk ook een kern van waarheid. Wanneer je wilt afvallen of gewoon aan je conditie wilt werken is sport het beste middel.

Vaak moeten wij ons er wel even toe zetten om die lange fietstocht te maken of om een rondje te gaan hardlopen, maar je zult na een paar rondjes merken hoeveel fitter je bent. Ook mentaal wordt er een stofje in je hersenen aangemaakt waardoor je een zekerder en blijer gevoel krijgt na lichamelijke inspanning.

Calorieën verbanden

Afhankelijk van de inspanning verbrand je meer of minder calorieën met je activiteit. De trainingen met een gemiddelde tot grotere calorieverbranding zijn onder andere:

1. Hardlopen: 940 kcal per uur
2. Yoga (licht): 300 kcal per uur
3. Zwemmen: 520 kcal per uur

Wil je iets rustiger beginnen dan kun je ook kiezen voor:

1. Tv kijken: 53 kcal per uur
2. Winkelen: 135 kcal per uur
3. Wandelen: 230 kcal per uur

Sociale contacten

Door te sporten ga je, je niet alleen fitter voelen, maar het heeft vaak ook een positief effect op je sociale contacten. Ondanks dat veel sporten individueel zijn komt u toch vaak andere tegen die dezelfde sport aan het beoefenen zijn. Dit creëert toch een groepsgevoel. Ook kun je door dit gevoel een extra stimulans krijgen om niet vroegtijdig te stoppen. Wanneer de hele ruimte nog vol aan het sporten is kan het als opgeven voelen om na 10 minuten al de handdoek in de ring te gooien. Ook na het sporten is het goed om even met je medesporters de sportbar in te duiken.

Wedden op sport is ook gezond

In dit geval gaat het ook vooral om het mentale gedeelte. Wanneer je wed op een wedstrijd of specifieke sporter dat hij of zij een bepaalde prestatie gaat halen dan kan dit je brein een boost geven. Je hersenen lopen vol met positieve gedachten en gevoelens en een overwinning gevoel. Ook al heb je zelf deze prestatie niet geleverd.

Wedden op sport is ook gezond op deze manier. Het moet wel duidelijk zijn dat het een het ander niet kan vervangen. Nogmaals je lichaam wordt niet fitter door te wedden op sport.

.

Pin It