Sport

Moderne sporten die je kunnen aanspreken

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Voldoende sporten is een belangrijke factor voor een goede gezondheid. Het is wel zo dat de ene sport je wat meer kan aanspreken dan de andere. Daarom is het slim om vooral ook veel uit te proberen. Je kan voor de traditionele opties zoals hardlopen, wielrennen of fitness kiezen. Je kan echter ook voor leuke moderne opties gaan. Denk bijvoorbeeld aan suppen met SupStart. Er zijn ook andere leuke nieuwe sporten om naar te kijken of ze bij je passen.

Aan de slag met suppen

Sporten die goed zijn voor je gezondheid zijn de sporten die je op meerdere manieren uitdagen. Suppen is daar een voorbeeld van. Het is eigenlijk een combinatie van surfen en peddelen. Je spreekt dus je lichaam op meerdere manieren aan. Het is bovendien ook laagdrempelig om in te stappen. Dat kan je bijvoorbeeld doen met een goedkoop sup board. Wanneer de investering laag is, is het al direct interessant om eens te bekijken of het bij je past. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het suppen, maar ook voor andere sporten.

Kiezen voor padel

Als er één sport wereldwijd snel aan het groeien is, dan is het wel padel. Het is een combinatie van tennis en squash, maar dan wel op een manier die iedereen kan uitdagen. Vooral tennisspelers die een nieuwe prikkel zoeken stappen over op deze sport. Het is zelfs zo dat profs tegenwoordig om de grote prijzen strijden. Wanneer je al als tennisser lid bent van een club, kan je vaak heel gemakkelijk ook met padel aan de slag gaan. Dat maakt het een leuke optie om te proberen.

Elektrisch mountainbiken

Het kan ook interessant zijn om een sport die wat lastiger is op een laagdrempelige manier te leren kennen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer het om mountainbiken gaat. Dit kan een behoorlijk lastige sport zijn. Je moet er kracht en techniek voor hebben. Dit beide ontwikkelen als beginner is misschien lastig. Het kan dan interessant zijn om met een elektrische mountainbike te beginnen. Zo kan je wat steun krijgen en maak je het net wat laagdrempeliger om in te stappen. Dit helpt je om jezelf goed te ontwikkelen.

Basebal 5’s proberen

Honkbal is een sport die je op verschillende manieren prikkelt. Het was alleen altijd lastig om het te spelen wanneer je niet in clubverband speelde. Daar is nu door de internationale honkbalbond zelf verandering in gebracht. Die hebben namelijk baseball 5’s ontwikkeld. Dit is eigenlijk de straatvariant van het spel waar je maar heel weinig ruimte en middelen voor nodig hebt. Het voordeel ervan is wel dat de sport er veel dynamischer van is geworden. Waardoor het ook beter voor je gezondheid is omdat je meer actief bent.

.

Pin It