Menu
Langer Thuis Wonen

Langer thuis wonen – een traplift maakt het mogelijk

Wanneer we ouder worden en we te maken krijgen met bepaalde gebreken is het soms lastig om in ons bestaande huis te blijven wonen. Wel kunnen we het moment van verhuizen uitstellen door aanpassingen te maken in onze bestaande woning. Welke aanpassingen noodzakelijk zijn is natuurlijk afhankelijk van de soort gebreken die u ervaart.

Een van de veel voorkomende gebreken die we ervaren wanneer we ouder worden is dat we slechter te been worden en traplopen vaak een erg lastig wordt. Een optie zou zijn om een slaapplek op de begane grond te creëren, maar in veel huizen is daar geen plaats voor. Een andere optie zou dan een traplift kunnen zijn.

Vaak is dit ook een kostbare optie, maar er zijn wel mogelijkheden waardoor dit wel een betaalbare optie kan worden. Zo kunt u bij de WMO een subsidie op een traplift aanvragen voor het installeren van een traplift. De regels en vergoedingen kunnen hiervoor per gemeente verschillen. Mocht u in aanmerking willen komen voor een subsidie is het verstandig om bij uw eigen gemeente navraag te doen wat de mogelijkheden zijn. Doordat hier een aanvraagprocedure aan vooraf gaat kan het zijn dat de wachttijd behoorlijk oploopt voordat u de traplift daadwerkelijk in huis heeft.

Een optie om de wachttijd te verkorten kan zijn om een aanvraag te doen voor een tweedehands traplift. Veel gemeenten ervaren het hergebruik van hulpmiddelen als iets positiefs en dit kan een positieve uitwerking hebben op uw subsidie-aanvraag.

Mocht uw aanvraag toch worden afgewezen dan kunt u er ook nog voor kiezen om zelf een tweedehands traplift aan te schaffen. De kosten voor deze lift zijn aanzienlijk lager dan van een nieuw exemplaar. Soms kan dit wel tot 50% schelen op de prijs die u betaalt voor een nieuwe traplift.

Voor u zijn er verder geen risico’s aan verbonden. De traplift wordt volledig ingemeten en geïnstalleerd en ook ontvangt u een garantie op uw traplift. Doordat het om bestaande trapliften gaat is er ook weinig leveringstijd. Soms kan de traplift al binnen 24 uur worden geleverd.

Tot slot is de keuze voor een tweedehands traplift ook nog eens een milieubewuste keuze. Door hergebruik van de materialen wordt het milieu minder belast.

Een betaalbare manier om langer thuis te blijven wonen!