Menu
Langer Thuis Wonen

Kostenplaatje badkamerrenovatie

Zoals met alle verbouwingen kan je het met de renovatie van een badkamer net zo duur maken als je wilt. Voordat je begint is het echter wel zo fijn dat je een om-en-nabij prijs in je hoofd hebt. Dat kan je doen aan de hand van de soort en kwaliteit spullen die je ervoor gebruikt. Neem bijvoorbeeld de badkuip. Je kan er een bad van enkele honderden, maar ook een van 2.000 euro inzetten. Een en ander is volledig afhankelijk van de beschikbare ruimte, je smaak en natuurlijk je budget.

De eenvoudige badkamer

Wanneer je niet de mogelijkheden hebt om veel geld uit te geven aan de badkamerrenovatie, houd je deze het beste simpel. Afhankelijk van je voorkeur kies je voor een inloopdouche, douchecabine of een bad/douchecombinatie, van Megadump, in een eenvoudige stijl. Daar waar budget badkamerelementen vaak wit zijn, pas je daar ook je wanddecoratie en vloertegels op aan. We noemen het even bewust wanddecoratie, want het is vandaag de dag helemaal niet meer vanzelfsprekend dat je altijd de badkamermuren voorziet van tegels. Steenstrips of watervast pleisterwerk zijn ook helemaal niet zo duur in aanschaf. Afhankelijk van in hoeverre je de badkamerrenovatie wilt doorvoeren, dien je rekening houden met een bedrag dat ligt tussen de 3.000 en 5.000 euro, uitgaande van badkamer van ongeveer 9 m2.

De badkamer waar het net iets meer mag zijn

Je hecht waarde aan een goede kwaliteit en een tijdloze uitstraling. Het design van de badkuip en de wastafel hoeft niet per se de laatste badkamertrend te vertegenwoordigen, als het maar geen materiaal is waar binnen een paar jaar de putjes in het glazuur verschijnen. Misschien wil je dubbele wasbakken verzonken in een meubel en geïntegreerd ledlicht, van bijvoorbeeld Nostalux.nl, in de spiegelwand. Voor eenzelfde formaat badkamer als hierboven genoemd, houd je dan het best rekening met een renovatiebedrag van rond de 7.000 euro.

Je eigen wellness

Je wilt alleen het beste van het beste. Van een extra brede of lange badkuip tot spiegelverwarming en warm water uit je wc-douche. Raamdecoratie die aansluit bij de glazen douchewand met druppeldessin of een terugkomend motiefje heeft uit het mozaïek op de vloer. Afhankelijk van je smaak en de stijl begint het kostenplaatje van een badkamerrenovatie als deze met een prijs van minimaal 10.000 euro. Deze prijsindicatie is eveneens gebaseerd op een badkamer van rond de 9 m2.

De hierboven genoemde bedragen zijn opgebouwd uit materiaal-, arbeids- en afvoerkosten. In deze berekeningen zijn geen elementen opgenomen als Turkse stoombaden, spabaden of vloerverwarming.