Langer Thuis Wonen

Verantwoord langer thuis wonen voor senioren

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans dat je beperkingen begint te bemerken. Het wordt wat lastiger om klusjes in en rondom huis op te pakken, en botten en spieren beginnen steeds stroever te worden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat iedereen zomaar in een verzorgingstehuis wilt gaan wonen. In veel gevallen wordt het langer thuis wonen dan ook steeds aantrekkelijker. Met de vooruitgang in de techniek en andere slimme oplossingen, wordt het langer thuis wonen steeds beter te doen. Hoe je verantwoord langer thuis kunt wonen, lees je hier.

Inhoud

Maak een checklist

Door een checklist te maken van alle zaken die in, en rondom de woning opgepakt moeten worden, kun je zeker zijn dat je verantwoord thuis kunt blijven wonen. Organisaties zoals langerthuisinhuis.nl bieden deze checklist online aan. Op deze manier heb je direct een overzicht van welke zaken nog opgepakt moeten worden om de woning veilig, makkelijk en aangenaam te maken.

Drempelverlagingen

Op deze checklist kun je allerlei zaken tegenkomen, waaronder drempelverlagingen. Ook wanneer je nog geen last hebt zijn drempelverlagingen een welkome aanvulling in de woning. Of het nu om die artrose knie gaat, of om de kleinkinderen die regelmatig op bezoek komen; verhogingen en drempels in de woning vragen om val en stoot partijen. Het verlagen van de drempels in en rondom de woning kan hier oplossing bieden. Zo kun je verantwoord thuis blijven wonen en kunnen kleinkinderen naar hartenlust rennen en spelen.

Slimme beveiliging

Verantwoord thuis wonen betekent veilig thuis wonen. Een goed beveiligingssysteem is dan ook essentieel om op latere leeftijd verantwoord thuis te kunnen wonen. Veiligheid in huis heeft nu eenmaal prioriteit. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel slimme oplossingen waaronder een slim beveiligingssysteem. Dit systeem wordt aangesloten op een centraal punt via welke je het met app of tablet kunt besturen, en in kunt zien. Zo kun je op afstand de sirene af laten gaan, de buitenverlichting vanuit binnen aan zetten of zelfs de rolluiken op afstand dicht doen.

Slimme verlichting

Ook de verlichting speelt hier een grote rol. Niet alleen verhoogt een slim verlichtingssysteem de veiligheid in en rondom de woning, het geeft je ook nog eens veel ruimte voor gemak en ontspanning. Door alle lampen in de woning aan te sluiten op hetzelfde slimme systeem, kun je alles vanuit 1 centraal punt (app of afstandsbediening) besturen. Zet de verlichting in huis aan, pas de kleuren aan of zet de verlichting automatisch uit.

.

Pin It