Menu
Supplementen

Zo maak je optimaal gebruik van voedingssupplementen

Krijg je niet voldoende vitamines en mineralen binnen? Dan kun je voedingssupplementen gebruiken. Deze supplementen zijn verkrijgbaar in tabletten of capsules, maar ook in poeder- of drankvorm. Ze dienen enkel en alleen ter aanvulling op jouw dagelijkse voeding. Heb je voedingssupplementen in huis? Dan wil je hier waarschijnlijk zo optimaal mogelijk gebruik van maken. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Wij vertellen het jou in deze tekst.

Stel kwaliteit boven prijs. Wie op zoek is naar voedingssupplementen ontdekt al snel dat de keuze ontzettend groot is. Om het jezelf makkelijk te maken, kies je mogelijk standaard voor de goedkoopste optie. In het geval van voedingssupplementen is dit niet verstandig. De kwaliteit van goedkope voedingssupplementen laat namelijk vaak te wensen over. Gebruik je goedkope supplementen met magnesium? Dan loop je het risico dat dit mineraal niet wordt opgenomen door jouw lichaam. Je hebt er dan niets aan. Het supplement kan zelfs een negatieve invloed hebben. Stel kwaliteit daarom altijd boven de prijs als je optimaal gebruik wilt maken van voedingssupplementen. Neem voedingssupplementen op vaste momenten in. Alhoewel voedingssupplementen vaak dagelijks gebruikt worden, zijn er behoorlijk wat mensen die zo nu en dan vergeten het supplement in te nemen. Gelukkig kun je dit betrekkelijk eenvoudig voorkomen. Hoe? Door ze op vaste momenten in te nemen. Om het beste moment te bepalen, raden wij je aan op de verpakking te kijken. Hier wordt namelijk een voorkeursmoment op vermeld. Vaak wordt geadviseerd om voedingssupplementen voor, tijdens of na een maaltijd in te nemen. Het maakt in dat geval niet veel uit welke maaltijd je kiest. Wij adviseren je wel om ze altijd bij dezelfde maaltijd in te nemen. Waarom? Omdat er dan een routine ontstaat. Hierdoor vergeet je niet snel de voedingssupplementen in te nemen. Pas op bij medicijngebruik. Wie voedingssupplementen gebruikt in combinatie met medicijnen, doet er goed aan extra alert te zijn. Waarom? Omdat medicijnen ervoor kunnen zorgen dat bepaalde supplementen niet goed in het lichaam worden opgenomen. Koop daarom nooit lukraak voedingssupplementen als je medicijnen gebruikt, maar laat je hier goed over informeren. Alleen dan kun je namelijk de beste voedingssupplementen te kopen. Ga overigens nooit zelf op onderzoek uit, maar neem hier een professional voor in de armen.

Kies de vorm die jij het prettigst vindt. Eerder in deze tekst haalden we al aan dat voedingssupplementen er in verschillende vormen zijn. Je kunt kiezen voor pillen, maar ook voor poeders, capsules of dranken. Voor welke variant je het beste kunt kiezen? Dat is aan jezelf. Kies vooral de vorm die jij het prettigst vindt. Als je een tekort aan omega 3 hebt, kom je waarschijnlijk uit bij capsules. Visolie smaakt namelijk niet lekker. Als je voor capsules kiest, heb je hier geen last van. Je slikt een capsule namelijk in één keer door.