Supplementen

Hebben we foliumzuur supplementen nodig?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Er zijn zo veel verschillende vitamines en mineralen dat het soms erg verwarrend kan zijn. Eerder werd ook gedacht dat er een vitamine B is maar dit bleek uit meerder verschillende soorten vitamine te bestaan, vandaar de verschillende nummer B vitamine. Het supplement heeft dan ook alles te maken met vitamine B maar wat zijn nou de voordelen?

Inhoud

Wat is Foliumzuur?

Foliumzuur is eigenlijk een onderdeel van vitamine B, dit is de vitamine B11. Het foliumzuur helpt bij het goed functioneren van het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Het is ook erg van belang bij het vormen van rode bloedcellen en het helpt ook voor een gezonde groei tijdens de zwangerschap.

Waar zit vitamine B11 in?

Het is niet noodzakelijk om extra foliumzuur te slikken want het kan ook in bepaalde voeding zitten. Zo zit het in groente, fruit en voornamelijk volkoren producten. We komen het ook tegen in melk en melkproducten maar dit is in mindere maten. Wanneer u ergens allergisch voor bent kan het zijn dat het nodig is om extra supplementen te hebben.

Hoeveel hebben we nodig?

Een hoge inname van foliumzuur is eigenlijk nooit nadelig. Te veel maakt niet uit maar te weinig kan wel problemen geven. De aanbevolen hoeveelheid foliumzuur is 300 microgram. Foliumzuur uit supplementen werkt echter net wat anders wanneer u hier te veel van gebruikt kan dit wel een nadelig effect hebben. De bovengrens is 1000 microgram wanneer u supplementen gebruikt.

Wat als we te weinig foliumzuur innemen?

Als er een te kort is kunnen er afwijkingen in de rode en witte bloedcellen ontstaan. Het zal er ook voor zorgen dat voedingstoffen in de darmen minder goed opgenomen kunnen worden. Eetlust zal daardoor verminderen, er zal gewichtsverlies komen en u kunt zich erg vermoeid voelen. Wanneer u deze symptomen heeft kunt u bij de huisarts laten testen of u wel genoeg voedingstoffen en vitamines heeft. Foliumzuur is makkelijk te verkrijgen  bij de drogist maar ga niets gebruiken zonder dat u weet of u een te kort heeft.

.

Pin It