Groente en fruit

Nederland kiest voor groente, fruit én voedingssupplementen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Bijna de helft van de Nederlandse bevolking gebruikt voedingssupplementen als aanvulling op de gewone voeding. Supplementen worden niet gezien als vervanging van groente en fruit, maar als iets extra’s. Het bevorderen van de algemene gezondheid en het verbeteren van de weerstand zijn de voornaamste redenen voor Nederlanders om voedingssupplementen te gebruiken. Vitamine C en multivitaminen worden het meest gebruikt.


Dat blijkt uit onderzoek door Market Research onder 1000 respondenten, in opdracht van Natuur- & gezondheidsProducten Nederland (NPN), de branchevereniging voor de voedingssupplementenindustrie. Er was nog nauwelijks onderzoek gedaan naar het gebruik van voedingssupplementen in ons land.

Een kwart van de bevolking gebruikt iedere dag voedingssupplementen. De meerderheid van de Nederlandse bevolking denkt bij voedingssupplementen vooral aan multivitamines. Over andere supplementen zoals foliumzuur en glucosamine hebben Nederlanders weinig kennis. Uit het onderzoek blijkt dat Nederland meer zou willen weten over de werking, het nut en de veiligheid van voedingssupplementen.

Om aan deze vraag te voldoen, start NPN vandaag de campagne “Voedingssupplementen, kies voor iets extra’s”. NPN wil de consument informeren over de verschillende soorten voedingssupplementen die er zijn en de werking ervan. Debranchevereniging lanceert onder andere de informatieve website www.kiesvoorietsextra.nl. Tevens biedt NPN drogisterijen informatiefolders aan die ze aan de consument kunnen meegeven.

“Vroeger kregen we van onze moeder een lepel levertraan, tegenwoordig heeft de consument een verscheidenheid aan voedingssupplementen geïntegreerd in zijn dagelijkse voedingspatroon”, zegt NPNdirecteur Saskia Geurts. “Dat is een positieve ontwikkeling. Zeker gezien het feit dat Nederlanders niet elke dag de welbekende 2 ons groente en 2 stuks fruit binnenkrijgen.”
Meer onderzoeksresultaten:
• Vrouwen gebruiken vaker voedingssupplementen dan mannen. Van de vrouwen gebruikt tweederde ze
vaak, van de mannen is dit ruim de helft.
• Nederlanders bevestigen dat voedingssupplementen nuttig zijn voor bepaalde mensen.
• De Nederlanders vinden dat de werking van vitamine C, ijzer, foliumzuur, visolie en vitamine D is
aangetoond.
• Van de werking van afslankmiddelen is men minder zeker.
• Bijna alle Nederlandse consumenten vinden het belangrijk dat op het product staat wat het voor de
gezondheid doet.

.

Pin It