Waarom water drinken tijdens het sporten?

Vele mensen zijn steeds meer bezig met gezond leven. Vooral sporten is iets wat wij steeds meer gaan doen. Maar vergeet hierbij niet voldoende water te drinken.

Waarom is drinken tijdens het sporten zo belangrijk?
Tijdens het sporten produceert het lichaam meer warmte. Om te voorkomen dat de lichaamstemperatuur daardoor te veel stijgt, verdampt het lichaam extra vocht door te transpireren. Om je vochtbalans op peil te houden is het belangrijk dat je genoeg drinkt.

Als u niet weet of u genoeg drink kunt u het beste de kleur van uw urine in de gaten houden. Als deze een donkere kleur heeft, dan heeft u te weinig gedronken en moet u de volgende keer dus meer drinken!

Het is verstandig om als voor dat u gaat sporten begint met drinken. Dit omdat de dorstprikkel pas vrij laat door komt en als u een dorstprikkel krijgt, het betekent dat uw lichaam al veel langer meer vocht nodig heeft.

Sportdrankjes
Sportdrankjes zorgen er voor dat je vochtbalans op peil blijft. Deze sportdrankjes zijn alleen nodig als u meer als 1 uur sport en u dan echt niet zonder een sportdrankje kunt. Let er wel op dat deze drankjes veel suikers en calorieën bevatten. Suikers zijn wel slechter voor uw lichaam. Water is sowieso veel gezonder!

Geplaatst door