Menu
Sport

Tips om meer te bewegen op een dag

bewegen op een dag

Te veel zitten is niet goed voor ons lichaam. Door te veel zitten is de kans op hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes hoger. Tijd dus om meer te bewegen. Met deze tips krijgt u meer routine in uw dagelijkse beweging. Door een paar kleine aanpassingen kunt u het aantal minuten dat u beweegt per dag al snel verhogen.

Hoeveel minuten per dag bewegen?

30 minuten per dag bewegen is een goede richtlijn. Naast 30 minuten bewegen per dag is het ook goed om elke week ongeveer 150 minuten intensief te bewegen. Wissel wandelen af met krachttrainingen en balansoefeningen om uw lichaam in top vorm te houden. Elke dag een beetje beweging is effectiever dan 1x per week 1,5 uur sporten in de sportschool. Verdeel uw sportmomenten gedurende de week en voorkom dat u veel stil zit.

Tips voor uw dagelijkse beweging

Een half uurtje bewegen per dag is voor veel mensen haalbaar. Denk aan een wandelingetje naar de supermarkt, het stofzuigen van uw huis of op de fiets naar uw koffie afspraak. Door relatief kleine aanpassingen beweegt u als snel veel meer dan 30 minuten per dag. Vooral bewust de auto laten staan geeft al heel veel voordelen. Een half uurtje onkruid wieden of de ramen lappen kan ook al snel een goede workout zijn.

Wissel uw beweging af met intensief sporten

Wandelen en fietsen is al heel goed voor uw gezondheid. Toch is het goed ook af en toe een intensieve training te doen. Krachttraining is ontzetten belangrijk om uw spieren in goede conditie te houden. Kies voor een leuke thuis training met gewichtjes of ga naar de plaatselijke sportschool voor een trainingssessie. Sportscholen bieden ook vaak groepslessen aan, ideaal en ook nog eens gezellig.

Motiveer u zelf meer te bewegen op een dag

Elke dag bewegen kan soms een opgave zijn. Door te trainen voor een doel kan het gemakkelijker worden om uw trainingen vol te houden. Daag uw buurvrouw uit voor een stappenchallenge of schrijf u in voor een wedstrijdje. Door uw beweging bij te houden in een app kunt u zien of u vooruit gaat en is het extra leuk om u zelf elke keer te verbeteren. Door u zelf een (haalbaar) doel te zetten blijft u in beweging en behaalde doelen mogen natuurlijk gevierd worden.