Sport

Welke fitnessapparaten kies jij?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Wanneer je aan de slag wilt met je conditie en gezondheid, dan is het een goed idee om je te richten op de nodige fitnessoefeningen. Het is dan wel belangrijk om je specifiek te richten op cardio. Je kan met lichaamsgewicht al het nodige bereiken. Wil je er echter meer uit halen? Dan is het beter om apparaten te gaan gebruiken. Daarmee kan je jezelf pas echt uitdagen. De vraag is alleen welk apparaat je bij Altijd Sporten moet aanschaffen voor optimaal succes.

1 Een hometrainer

Misschien wel de meest logische optie is de fiets zonder wielen. Op de beste hometrainer kan je jezelf altijd blijven uitdagen. Zonder dat je last hoeft te hebben van de weersomstandigheden. Hometrainers zijn geschikt voor allerlei soorten workouts. Denk aan duurtrainingen, sprints en intervallen. Bovendien hebben de beste modellen ook verschillende programma’s. Zo kan je bijvoorbeeld ook bergetappes nabootsen. Dit helpt je om het beste uit jezelf te halen, gewoon in je eigen kamer.

2 Een loopband

Je kan overal online de beste tips voor buiten hardlopen vinden. Wat echter niet verteld wordt, is dat je thuis hetzelfde resultaat kan bereiken. Dat doe je dan door voor een loopband te kiezen. Eigenlijk alle punten zoals die hiervoor genoemd werden bij de hometrainer zijn ook van toepassing op de loopband. Je kan er verschillende soorten trainingen op doen. Ook is het mogelijk om dit te doen zonder dat je last hoeft te hebben van de weersomstandigheden. Dat maakt het dus ook alleen maar interessanter om er op die manier mee om te gaan. Je kan het beste uit jezelf halen.

3 Een crosstrainer

De kruising tussen de hometrainer en de loopband is de crosstrainer. Je bent iets actiever op de crosstrainer dan op de hometrainer. Aan de andere kant is de impact op je gewrichten veel minder groot dan bij het hardlopen. Daardoor zou je het dus als de gezonde middenweg kunnen zien. Het kan best de moeite waard zijn om dit apparaat centraal te zetten in jouw programma. Het is zeker interessant om te zien welke verschillende trainingen je allemaal kan doen wanneer je dit apparaat daarbij gaat inzetten.

4 Een roeimachine

Ben je iemand die al behoorlijk in vorm is? Dan kan het ook aantrekkelijk zijn op zoek te gaan naar een volgende uitdaging. Een van de zwaarste trainingen die er is als het om fitnessapparaten gaat, is de roeitraining. Dit apparaat kan dus weleens precies de uitdaging bieden die jij zoekt. Waardoor je er dus ook zeker van kan zijn dat je nog net iets beter in vorm raakt. Wat het dus ook weer leuker maakt om andere uitdagingen aan te gaan. Daarom kan ook dit apparaat weleens zijn wat jij zoekt.

.

Pin It