Sport

Tips om de goede fitness voornemens vol te houden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Het nieuwe jaar is aangebroken, en daarmee natuurlijk ook de standaard goede voornemens met betrekking tot afvallen en fitness. Maar hoe kun jij ervoor zorgen dat je jouw goede voornemens weet vol te houden? We hebben een aantal tips.

Leer jezelf belonen  

Als je echt fit wil worden is dat natuurlijk hard werken, en dat mag je ook belonen! Dat betekent natuurlijk niet dat je gelijk twee hele pizza’s naar binnen hoeft te werken als je 5 kilometer hebt gelopen, maar je kunt jezelf ook op een andere manier belonen. En ja, die donut of dat stukje pizza wat je wilt eten gaat jouw vooruitgang niet stoppen! Wil jij jezelf op een andere manier belonen en toch trouw blijven aan de fitnessdoelen? Denk dan bijvoorbeeld aan sportkleding zoals wat je kunt kopen bij Sportmonda. Zo koop je iets nieuws waar je er goed in uitziet en goed in voelt en misschien geeft je dat nog juist weer een extra zetje om nog iets vaker te sporten. 

Zorg voor haalbare, realistische doelen

Waarom halen de meeste mensen hun doelen niet? Omdat ze alleen maar naar het (grote) einddoel kijken en niet naar de stappen er tussen. Hoe mooi het doel ook is, het moet wel realistisch blijven. Als je het niet kunt onderverdelen in kleine doelstellingen (die wel goed te halen zijn), dan zal de motivatie al snel veel minder worden. Daarnaast krijg je ook nog eens een flinke dosis motivatie als je het lukt om een van jouw doelstellingen te halen! 

Laat het vooral niet saai worden

Fit worden en afvallen hoeft helemaal niet saai te zijn Zorg ervoor dat je een keer iets anders doet. Ga bijvoorbeeld ook een keer wandklimmen, zwemmen of kickboksen in plaats van alleen maar naar de sportschool te gaan. Zo ben je leuk bezig en verbrand je daarna extra calorieën. Het iets aanpassen van de manier van sporten gaat ervoor zorgen dat je niet snel uitgekeken raakt op wat je aan het doen bent. 

Samen sta je sterk

Samen sta je sterk

Als jij goede voornemens hebt moet je die zelf waarmaken, maar dat betekent natuurlijk niet dat je het alleen moet doen! Als je iemand hebt om het samen mee te doen dan is de kans op slagen veel groter. Want we hebben allemaal wel eens een dag dat we gewoon helemaal geen zin hebben. En juist die dagen is het handig als er iemand op je zit te wachten zodat je alsnog die stok achter de deur hebt!

.

Pin It