Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Sport tips voor in de winter

De koude en natte maanden staan weer voor de deur. Dit betekent dat wegen glad kunnen worden door bladeren op de weg of dat de buitensportbanen niet begaanbaar zijn door wind, regen of zelfs sneeuw. Maar geen zorgen want tijdens deze maanden zijn er ook genoeg activiteiten te bedenken om ook in de herfst en de winter fit en actief te blijven.

Wij hebben een aantal winterse sport tips voor u op een rijtje gezet:

  1. Ga lekker thuis aan de slag. Zet de meubels aan de kant en bekijk 1 van de vele fitchannels die er op dit moment zijn. U kunt zich ook aansluiten bij zo’n programma en dan krijgt een op maat gemaakte planning voor een langere periode. Voor deze activiteiten is het vaak niet nodig allerlei sportapparatuur aan te schaffen. Vaak kunt u gewoon met spullen in huis een eigen sportlocatie creĆ«ren.
  2. Sluit je aan bij een sportschool. Zij hebben vaak indoor diverse mogelijkheden. Lekker samen een zumbales volgen, even hardlopen op de loopband of samen met uw tennismaatje een balletje slaan op de Squashbaan. Wel moet u bij deze laatste activiteit er rekening mee houden dat u voor Squash wel ander materiaal nodig heeft dan op de tennisbaan. Bekijk bij squashpoint de diverse mogelijkheden.
  3. Buiten hardlopen kan ook, maar zorg dat voor een paar dingen: Zorg dat u goed zichtbaar bent. Het kan snel donker worden of ook door wat regenachtig weer kunt u minder zichtbaar zijn voor ander verkeer. Zorg voor een goede warming up. Door kouder weer warmen uw spieren minder snel op en heeft u sneller kans op blessures en tot slot zorg voor de juiste outfit. Een outfit met eventueel reflectoren, maar ook een outfit die u goed warm en droog houdt.

Tot slot is het niet alleen lekker om te sporten, maar het zal in de winter ook bijdrage aan een betere weerstand!

Geplaatst door