Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

De voordelen van wandelen

We weten allemaal dat bewegen goed is voor ons lichaam. Helaas zit fanatiek sporten er niet altijd in. Een abonnement voor de sportschool kan te duur zijn, misschien houdt je lichaam fanatiek bewegen tegen of je hebt simpelweg geen zin. Gelukkig kun je met een eenvoudige wandeling ook al veel voordelen ervaren. Elke dag een halfuurtje kan al voldoende zijn! Benieuwd wat de voordelen precies zijn en hoe je het leuker maakt? Lees dan snel verder!

  1. Goed voor je gezondheid

Dit spreek natuurlijk voor zich, maar er zijn vast een aantal voordelen die je nog niet kende! Wandelen houdt je spieren soepel en versterkt je gewrichten, kraakbeen en botten. Door beweging rem je het botontkalkingsproces af, blijft je kraakbeen stevig en blijven je spieren en dus ook je hart sterk. Daarnaast verbetert je bloedsuikerspiegel, verlaagt je bloeddruk en verbetert je stofwisseling. Wanneer je voor een lange periode regelmatig een half uur wandelt, zal ook je conditie verbeteren en misschien verlies je zelfs wat kilo’s! Tijdens het wandelen kan een iPhone 11 Pro Max hoesje eigenlijk niet ontbreken. Door het lopen kan je telefoon zomaar uit je zak vallen. Een kras of barst heb je zo te pakken. Dat mag natuurlijk niet gebeuren!

  1. Goed voor je geest

Een rondje wandelen zorgt voor ontspanning. Je bent in de buitenlucht en krijgt extra zuurstof binnen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat wandelen goed is voor je hersenen. Lopen stimuleert je hersenactiviteit. Hierdoor vermindert stress, slapeloosheid, angst en depressie. Reden genoeg om een extra ommetje te maken, ook al heb je niet veel zin. De voordelen die je daarna ervaart zijn veel meer waard!

  1. Nog leuker met vrienden

Heb je een goede vriend of vriendin al een tijdje niet gezien? Hoogtijd om eens bij te kletsen! Afspreken met vrienden is een perfecte activiteit die je kunt combineren met wandelen. Spreek af in de bossen of het park en maak een grote wandeling. Praat ondertussen bij en maak er een gezellige tocht van. Wanneer jullie door het bos wandelen is het een aanrader om goede hoesjes voor jullie telefoons aan te schaffen. Zo zijn jullie smartphones goed beschermd tegen ongelukkige valpartijen. Door het praten vergeet je haast dat je aan het wandelen bent en heb je zo een kilometer extra op je teller staan!

  1. Het is goedkoop en makkelijk

Voor een goede wandeltocht zijn alleen stevig wandelschoenen van belang. Je zit niet vast aan een abonnement, je hebt geen maandelijkse kosten en je kunt gaan wanneer je wilt. Perfect wanneer je op een rustige manier wilt beginnen met bewegen. Daarnaast ben je ook niet meteen een fortuin kwijt aan inschrijfkosten of een jaarlijks abonnement. Gaat het wandelen al goed? Dan kun je ook via YouTube leuke thuis workouts doen. Pak je tablet erbij, zorg voor een handige Samsung Galaxy Tab S6 hoes die je kunt omvouwen tot standaard, zet je tablet in de goede positie en sporten maar!

Geplaatst door