Menu
Gezondheid / Thuis sporten

Handige tips om thuis fit te blijven

Handige tips om thuis fit te blijven

Door de aangescherpte maatregelen omtrent het coronavirus hebben de sportscholen noodgedwongen moeten sluiten. Hierdoor moeten we ons de komende tijd weer even thuis zien te redden. Met de juiste equipment, een helder plan en doel en een beetje discipline is het goed mogelijk om ook thuis in shape te blijven. In dit artikel deel ik een aantal handige tips die je daarbij kunnen helpen. Lees gauw verder!

Haal de juiste equipment in huis

In de sportschool heb je de beschikking over de meest moderne fitness gear. Thuis is het vaak een beetje improviseren, maar het is goed mogelijk om thuis je eigen ‘mini gym’ te creëren. Heb je bijvoorbeeld een zolder die leeg staat of heb je plek over in je slaapkamer? Dan kun je deze ruimte mogelijk gebruiken om te sporten. Afhankelijk van je fitnessdoelen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een goede hometrainer, een Smith Machine of een halterbank in huis te halen.  

Uiteraard is het ook goed mogelijk om fit te blijven zonder equipment. Online kun je verschillende oefeningen vinden waarmee je zo aan de slag kunt. Toch op zoek naar de échte fitness-ervaring en wil je zelf apparatuur of accessoires aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op www.tunturi.com.

Haal de juiste equipment in huis

Zorg voor een helder plan

‘A goal without a plan is just a wish’ is wat wel eens wordt gezegd en dat gaat zeker op als het gaat om fitheid. Of het nu je doel is om gewicht te verliezen, spieren op te bouwen of je conditie op peil te houden: zorg ervoor dat je een een goed plan opstelt. Bepaal wat je precies wilt bereiken, bedenk wat je moet doen om tot die doelstelling te komen en wat je er allemaal voor nodig hebt. Waar moet je je op focussen in je workouts en hoe vaak per week moet je trainen? Bepaal daarnaast tussentijdse doelstellingen. Zo maak je je doelen behapbaar en kun je langzaam maar zeker toewerken naar je uiteindelijke doel. 

Het draait om discipline

Je kunt beschikken over de nieuwste gear, maar alléén daarmee zul je er niet komen. Uiteindelijk zul je zelf aan het werk moeten om je doelen daadwerkelijk te bereiken en daarvoor is discipline nodig. Fit worden en blijven is niet altijd even gemakkelijk en de ene dag zal het beter gaan dan de andere. Zoals gezegd zullen een helder plan en duidelijke (tussentijdse) doelstellingen je daarbij ondersteunen. Wat je daarnaast bijvoorbeeld kunt doen om ervoor te zorgen dat je je daadwerkelijk aan je schema houdt, is je workouts inplannen in je agenda. Zo kun je je overige activiteiten om je workouts heen plannen en heb je geen reden meer om niet te trainen!