Sportvoeding

Wat doet Creatine?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Als je een actief leven hebt en je sport veel, dan ken je waarschijnlijk het belang van goede voeding. Alles wat we nodig hebben, kunnen we in principe uit goede en gevarieerde voeding halen. Er zijn echter een aantal situaties waarbij we de ondersteuning van voedingssupplementen nodig kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een revalidatieproces na een ongeluk. Of een herstelperiode na een sportblessure. Ook als je bezig bent met een intensief opbouwschema om nóg beter te kunnen presteren, kan het verstandig en effectief zijn om je dagelijkse voeding te ondersteunen met voedingssupplementen van de hoogste kwaliteit.

Wat is de functie van creatine? 

Creatine is een lichaamseigen stof met een belangrijke rol in de energiehuishouding van je cellen. Je lichaam maakt het zelf aan en haalt het uit voedsel. Van nature komt deze stof uitsluitend voor in dierlijk voedsel, met name vlees. De naam creatine is afkomstig uit het Grieks en verwijst naar het Griekse woord voor vlees, ‘kreas’. Sporters kunnen de positieve effecten van creatine goed gebruiken. Zeker als je een sport beoefent waarbij korte krachtexplosies belangrijk zijn, heeft je lichaam extra behoefte aan creatine.

Ik ben vegetariër of veganist

Omdat creatine alleen voorkomt in dierlijk voedsel, moeten vegetarische of veganistische sporters extra opletten. Ook al maakt je lichaam deze stof zelf aan, tijdens trainingsprogramma’s, sportieve prestaties en wedstrijden kan dit onvoldoende zijn. Dan is het zeker verstandig om je voedsel met een creatinesupplement aan te vullen.

Hoeveel creatine heb ik nodig?

Je lichaam is in staat tot het leveren van topprestaties bij een dagelijkse inname van 3 gram creatine. Met onze creatine supplementen is deze hoeveelheid zonder moeite te bereiken. Door zijn rol in de energiehuishouding zal je merken dat je beter presteert, krachtige explosies langer volhoudt en ook sneller herstelt van de normale vermoeidheidsverschijnselen die optreden na een sportieve inspanning op hoog niveau. Er zijn ook mensen die merken dat het een positieve invloed heeft op hun mentale alertheid. Echter, er bestaat een gevaar op overdosering. Langdurige overdosering kan klachten aan je lever en nieren veroorzaken. Dit is een supplement waarbij het zeer belangrijk is om je echt goed te houden aan de dagelijkse hoeveelheid. Omdat extra dosering ervoor kan zorgen dat je eigen lichaam minder creatinemoleculen aanmaakt, is het zaak om een periode van extra inname af te wisselen met periodes waarbij je geen supplementen inneemt.

De kwaliteit van Body Supplies

Ben je geïnteresseerd geraakt in supplementen met creatine?  Body Supplies levert uitsluitend creatinesupplementen van de allerhoogste zuiverheid en kwaliteit. Onze specialisten zijn je ook graag van dienst bij eventuele vragen over dit en andere van onze supplementen.

.

Pin It