Sportvoeding

De kracht van Biotine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Biotine is ontzettend belangrijk voor ons lichaam. Het draagt niet voor niets de naam ‘bios’, hetgeen ‘leven’ betekent. Het activeert namelijk de natuurlijke energie in het lichaam. Daarnaast is het goed voor je stofwisseling, huid, haren en nagels. Dit is slechts een greep uit de vele voordelen van biotine. Ervaar zelf de kracht van biotine door een aantal supplementen aan te schaffen. Het is een aanwinst voor iedereen die graag sport en gezond wil leven!

Biotine in etenswaren

Een andere naam voor biotine is ‘Vitamine B8’. Het onder het vitamine B-complex en is terug te vinden in diverse etenswaren. Onder andere eieren, pinda’s, noten, bloemkool, zalm, bananen en wortelen bevatten biotine. Ook via melk en lever kom je aan deze noodzakelijke vitamine. Een tekort aan vitamine B8 kan zorgen voor allerlei lichamelijke problemen, zoals bloedarmoede en huidafwijkingen. Ook loop je een verhoogde kans op depressies.

Waarom extra biotine perfect is voor de wintermaanden?

Door te koken en het bewaren van etenswaren wordt het biotine gehalte in voedsel verminderd. Zodoende kan het handig zijn om deze vitamine zelf nog aan te schaffen. Je kunt gelukkig nooit een te veel aan vitamine B8 krijgen, want dat plas je gewoon weer uit. Met name in de wintermaanden is het een goed idee om extra biotine binnen te krijgen. In deze periode krijgen onze haren namelijk veel te verduren. Veel mensen krijgen te maken met meer haarverlies dan gewoonlijk. Door het innemen van vitamine B8 verminder je het verlies van je mooie haarlokken. Ook personen die hun haar veel borstelen en verven ontdekken steeds vaker de kracht van biotine. Ze ervaren veel minder haarproblemen en gebruiken de vitamine dan ook graag!

Betere stofwisseling en sterkere nagels

Biotine heeft niet alleen een positief effect op het haar. Het draagt ook bij aan een goede stofwisseling in je lichaam, waar je meteen de voordelen van ervaart. De vitamine zorgt namelijk voor een minder kwetsbare huid en voorkomt slappe nagels. Daardoor heb je minder vaak last van een rode en geïrriteerde huid. Dit komt onder andere door het feit dat biotine een aantal hydraterende eigenschappen bevat. Vrij snel na het innemen van deze vitamine merk je dat je huid er stralend uit gaat zien! Heb je daarnaast last van broze nagels die snel kapotgaan? Ook dan komt biotine goed van pas. Met voldoende vitamine B8 in je lichaam heb je nauwelijks last meer van dit probleem, wel zo fijn!

.

Pin It