Menu
Sportvoeding

Sporten en eten, wanneer kunt u dit het beste doen?

Sporten en eten

Als u gaat sporten heeft u natuurlijk genoeg energie nodig. Echter wordt gezegd dat vlak voor het sporten het ook niet goed is om wat te eten. Sporten en eten gaat dit wel samen of wanneer kunt u dit het beste doen?

Eet u voor het sporten?

Het is zeker mogelijk om voor het sporten nog te eten echter wordt er wel geadviseerd om hier 2 tot 3 uur tussen te laten zitten. Zo kan het lichaam eerst alle vitamines en mineralen goed opnemen voordat ze gebruikt worden. Heeft u geen tijd om zo ver voor het sporten wat te eten of komt dit niet helemaal uit. U zou dan voor het sporten ook wat kunnen eten maar hou dit dan wel op een kleine maaltijd. Wanneer u gaat sporten hebben de spieren zuurstofrijk bloed nodig terwijl de maag nog alles aan het verteren is. Deze twee gaan niet goed samen waardoor er vaak maagklachten kunnen ontstaan.

Tijdens het sporten?

Wanneer u aan het sporten bent dan zullen niet veel mensen wat hoeven te eten of drinken. Vaak sporten we maar 1 of 1,5 uur waarbij we helemaal geen extra energie of voeding nodig hebben. Wanneer we echt een lange afstand gaan hardlopen of een langere tijd gaan sporten dan kunnen we dit zeker gebruiken. Probeer het dus eens met energie repen en neem vooral ook wat te drinken mee.

Na het sporten

Vul ook na het sporten uw energie voorraad weer aan. Ook hier zou ik ongeveer 1 tot 2 uur tussen laten zitten. Zorg dat u weer voldoende voedingstoffen binnen krijgt om ook de verdere dag genoeg energie te hebben. Het is ook belangrijk om dan voldoende te drinken om zo uw vocht aan te vullen. Dit zal u ook helpen bij het afvoeren van afvalstoffen uit uw spieren waardoor u minder spierpijn zult hebben.