Menu
Gezondheid in en om Huis

De verschillende types polyurethaan gietvloeren en de impact op je gezondheid

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een polyurethaan gietvloer in hun huis te laten leggen. Het probleem is echter dat er zoveel keuze is. Dan is de keuze over het type PU vloer dat je in huis wil hebben best lastig! Daarbovenop is het goed om te weten of dit soort vloeren een positieve impact op je gezondheid hebben. Wil je deze kwesties graag opgelost zien worden? Lees dan snel verder om meer te weten te komen over dit onderwerp!

Aromatische polyurethaan gietvloeren

In de eerste plaats heb je, als het aankomt op de verschillende PU gietvloeren, de aromatische polyurethaan vloeren. Er zijn verschillende plekken waar je dit type vloer meer dan gemiddeld tegenkomt. Denk dan vooral aan plekken waar al vrij snel minder onhygiënische situaties ontstaan zoals scholen of ziekenhuizen, maar ook aan laboratoria of technische ruimtes. Deze vloer is met name handig voor je mentale gezondheid, want je weet dat de vloer ontzettend schoon blijft vergeleken met andere opties. Bovendien heb je te maken met een vloer waarvan je weet dat deze ontzettend lang meegaat. Daardoor maak je een keuze die je in de toekomst veel vreugde blijft geven! Een nadeel van dit type vloer is dat het UV-gevoelig is en in de loop der tijd kan verkleuren.

Alifatische polyurethaan gietvloeren

Vervolgens heb je de alifatische polyurethaan gietvloeren – deze zijn de superhelden als het gaat om UV-stabiliteit! Dit betekent dat ze niet verkleuren als er zonlicht op valt, wat je vaak ziet bij andere vloertypes. Dus als je een kamer hebt die baadt in het zonlicht, is dit het beste maatje voor je interieur. Maar hoe zit het met de impact op je gezondheid? Deze vloeren hebben een voordeel omdat ze geen gespecialiseerde chemicaliën afgeven waardoor je in binnenruimtes slechte lucht zou krijgen. Als het gaat om een zonnige kamer en een bewuste keuze voor je gezondheid, dan zijn alifatische vloeren zeker het overwegen waard!

PU Gietvloer ONE

Heb je al eens gehoord over de PU Gietvloer ONE? Dit is echt een allrounder onder de polyurethaan gietvloeren! Deze vloer is speciaal ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en gebruiksgemak. Het fijne hieraan is dat het niet alleen een sterke en slijtvaste keuze is, maar ook eentje die onderhoudsarm is. Dat betekent meer tijd voor jou en minder tijd op je knieën om de vloer te poetsen. En laten we wel wezen: een schone vloer zonder al te veel moeite heeft toch alleen maar positieve effecten op je gezondheid en gemoedstoestand, toch? Geen wonder dat de PU Gietvloer ONE snel aan populariteit wint in veel huishoudens!

PU Professional Gietvloer

Laten we het eens hebben over de PU Professional Gietvloer. Dit is de keuze voor wie echt het beste van het beste wil op het gebied van duurzaamheid en uitstraling. Deze vloersoort is gemaakt met het oog op zware belasting, dus ideaal voor winkelruimtes of drukke kantooromgevingen. Verder is het ook nog eens een gezonde keuze voor thuis! Deze vloer is resistent tegen allerlei stoffen die nogal eens worden gemorst en is daarnaast ook nog eens eenvoudig schoon te houden, wat helpt om allergenen en stof op een laag pitje te houden. Dankzij de PU Professional Gietvloer kun je dus lekker ‘dynamisch leven’ en  hou je het toch hygiënisch en schoon en dat draagt ook bij aan jouw welzijn. Reden genoeg dus om dit vloertype serieus te overwegen!

PU Sand Gietvloer

Heb je al kennisgemaakt met de PU Sand Gietvloer? Deze gietvloer combineert comfort met een natuurlijke textuur, waardoor je interieur een warme uitstraling krijgt. Bovendien is de PU Sand Gietvloer bijzonder vriendelijk voor je voeten, perfect voor als je na een lange dag tot rust wilt komen. En onderschat niet hoe belangrijk een comfortabele vloer is voor je gewrichten en algehele welzijn! Schoonmaken is een fluitje van een cent, wat zorgt voor een gezondere leefomgeving en een thuis waar je letterlijk met je blote voeten van geniet. De PU Sand Gietvloer is een heerlijke basis voor iedereen die welzijn én stijl belangrijk vindt.

Wat is de impact van PU gietvloeren op je gezondheid?

Onze gezondheid is het belangrijkste wat er is. Maar wat is de impact van PU gietvloeren op onze gezondheid? Gelukkig kunnen we je geruststellen: alle gietvloeren van dit materiaal zijn veilig en gezond. Ze bevatten geen schadelijke stoffen, zijn vrij van weekmakers en hebben een lage emissie. Dat betekent dat ze geen giftige dampen of allergenen uitstoten, wat vooral belangrijk is voor mensen met gevoelige luchtwegen. Bovendien zijn PU gietvloeren zeer onderhoudsvriendelijk en bestand tegen bacteriën, wat bijdraagt aan een hygiënische leefomgeving.