Menu
Sportvoeding

Zorg voor de juiste Mindset en blijf in beweging

Sporten en bewegen

Sporten is gezond. Dit weten we allemaal. De een is hier alleen iets fanatieker in dan de ander. Zeker nu we allemaal te maken hebben met de geldende Corona maatregelen en de sportscholen grotendeels gesloten moeten blijven. Maar probeer er wel voor te zorgen dat u dagelijks aan beweging toekomt. Dit hoeft niet te betekenen dat je een marathon moet lopen, maar een half uurtje flink wandelen of even wat spieroefeningen doen zorgt al voor gezonde adrenaline.

Een goede mindset

Wat betekent het woord mindset eigenlijk? Het is de denkstijl van onszelf die bepaalt hoe u naar uzelf en naar uw kwaliteiten en uw vaardigheden kijkt. Wanneer deze mindset positief is dan zult u minder onzeker zijn over uzelf en over uw prestaties. Een positieve mindset kan er ook voor zorgen dat u zich makkelijker tot beweging of zelfs sport kunt zetten. U wilt het positieve zelfbeeld behouden en u wil dit bereiken door actief bezig te zijn.

Een negatieve mindset kan hetzelfde effect hebben. Wanneer u niet tevreden bent over uzelf dan kan dit een reden zijn om te gaan sporten om toch een paar kilootjes kwijt te raken en zo met een positievere blik in de spiegel kijkt. Ook kan dit een mentale boost geven.

Sport en Beweging

Zoals aangegeven is beweging en ook sport belangrijk om ons lichaam en ook onze geest in Shape te houden. Ondanks dat het bezoek aan een sportschool nu lastig is zijn er tal van manieren om ook nu sport te beoefenen. Zo kunt u een intensieve wandeling maken in het bos of wanneer u meer ervaren bent een rondje gaan hardlopen.

Ook thuis zijn er voldoende middelen om spieroefeningen te doen. Ook wanneer u geen gewichten of apparaten in huis heeft. Pak uit de koelkast bijvoorbeeld twee flessen frisdrank en gebruik deze om uw armen te trainen. Liever bezig met buikspieroefeningen. Zet uw voeten onder de kast, ga op de grond liggen en doe zijn 3 sessie van 10 sit-ups.

Gaat u wat intensieve sporten dan kunt u er voor kiezen om een Pre Workout supplement te nemen. Een Pre Workout is vaak een mix van verschillende koolhydraten in poedervorm. U mengt dit poeder met water, wat een zoet drinkbaar supplement creëert.

Door deze drank te nuttigen voor de workout, krijgt uw lichaam een spurt aan koolhydraten die direct in het lichaam kunnen worden opgenomen. Uw lichaam kan een grotere prestatie leveren en door de koolhydraten herstelt uw lichaam ook sneller.

Eiwitshake

Eiwitten

Een andere belangrijke stof tijdens uw workout is eiwit. Eiwitshakes zijn dan ook één van de bekendste supplementen voor een goede workout. Een Whey proteïn, of wei-eiwit in het Nederlands, is een van de twee soorten eiwit die er in de supplementen zitten. Ze zorgen voor spieropbouw en passen in een gevarieerd dieet. Zorg wel dat u ook andere stoffen als vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Noot: Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren
.