Vlees en vis

Waarom is vette vis gezond?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Niet iedereen is een liefhebber van vis terwijl andere er niet genoeg van kan krijgen. Waarvoor is vette vis nou zo goed en is het beter om af en toe vis te eten? Ik heb een aantal gezondheidsvoordelen voor het eten van vis op een rijtje gezet.

Goed voor uw hersenen

De belangrijkste bouwstenen voor gezonde hersenen zijn omega 3-visvetzuren EPA en DHA. Deze visvetzuren zitten dan ook in vis en voornamelijk wat meer vette vis. Het helpt bij baby’s en kinderen om de hersenen te ontwikkelen maar ook voor volwassenen kan het voordelen hebben voor het geheugen. Eet daarom eens in de week een keer paling, haring, zalm of makreel.

Vitamine D

In eten zit over het algemeen niet veel vitamine D in de meeste gevallen zult u de meeste vitamine D van de zon krijgen. Helaas laat de zon zich nog niet veel zien en is daarom het eten van vis erg belangrijk. In voeding zit over het algemeen weinig vitamine D echter zit er in 100 gram vette vis voldoende vitamine D voor 1 dag.

Wat als u geen vette vis lust

Sommige mensen houden absoluut niet van vis en vinden de geur alleen al genoeg om het niet te eten. Helaas is er geen andere oplossing voor want geen andere producten lijken op vette vis. Wat u wel kunt proberen is om voor een vis te kiezen die mild smaakt en ruikt waardoor u kunt leren om vis te eten. Alaska koolvis kan dan een goede oplossing zijn dus check of deze bij u in de supermarkt ligt.

Het eten van vis is toch erg belangrijk voor uw gezondheid.

.

Pin It