Menu
Vlees en vis

Nu alles over vis op je mobiel

De nieuwe gratis app Vis! vertelt je alles wat je wilt weten over vis, visrecepten en visserij. Je vindt er heerlijke recepten en nuttige tips voor bij het kopen, bewaren en bereiden van vis. Ook zijn er handige instructievideo’s waarin een chef-kok uitlegt hoe je vis kunt fileren.

 

Maar de app heeft meer. Je vindt er ook het verhaal achter de vis. Zo kun je de activiteiten van Nederlandse vissers en schepen op de voet volgen. Op interactieve wijze maak je kennis met onze mannen van de zee en twaalf schepen die allemaal andere visserijmethoden hanteren en een eigen verhaal vertellen. Tot slot is er uitgebreide informatie over visserijmethoden, vissoorten en wanneer de vis de beste kwaliteit heeft. Zo weet je ook of je de vis met een gerust hart kunt eten.

Medio 2011 ontstond bij de Nederlandse Vissersbond en het Nederlands Visbureau het idee om een app te ontwikkelen voor de promotie van vis van eigen bodem. De krachten zijn gebundeld en met de medewerking van Vereniging Kust & Zee en Schmidt Zeevis is de app Vis! tijdens de Dag van Nederlandse Zeevisserij officieel gelanceerd.

 

Download de app Vis!