Vlees en vis

Gezondheidsvoordelen van vis, weet u al wat dit is?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Houdt u van vis en eet u dit dan ook regelmatig? Dit kan dus erg goed zijn voor uw gezondheid maar wat zijn de gezondheidsvoordelen van vis precies? Veel mensen slaan vis helaas ook over omdat het vaak prijziger is als vlees of vinden het simpelweg niet lekker.

Belangrijke voedingsstoffen

In vis zitten veel goed voedingsstoffen die we minder tegen komen in andere producten. Zo zit het bordevol met hoogwaardige eiwitten, jodium en verschillende vitamines en mineralen. Vooral vette vis is gezond omdat hier ook omega-3 vetzuren in te vinden zijn en vitamine D. Kies dus voor zalm, forel, tonijn, makreel of sardines.

Verlaagd risico op hartaanval en beroertes

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig vis eten ongeveer 15% minder kans hebben op een hartaanval of een beroerte. Wanneer er veel vette vis wordt gegeten kan het voordeel nog groter zijn door de omega 3 vertzuren. Hartaanvallen en beroertes zijn de twee meest voorkomende oorzaken van vroegtijdig overlijden. Het is dus erg belangrijk om op gezonde voeding te letten en regelmatig vis te eten.

Goed geheugen is een van de gezondheidsvoordelen van vis

Als we ouder worden zullen we merken dat ons geheugen niet even goed is. Dit proces gaat vaak geleidelijk maar bij Alzheimer kan dit een stuk sneller gaan. Wanneer iemand elke week vis eet zal dit proces trager verlopen en zult u geheugen en uw emotie langer blijven houden.

Lust u geen vis?

Natuurlijk zijn er ook mensen die geen vis lusten. Hoe kunt u profiteren van gezondheidsvoordelen van vis zonder het met tegen zin op te eten? Probeer eens of garnalen dan wel voor u werken of probeer een witvis. Deze hebben een minder sterke vislucht wat de meeste niet zo prettig vinden. Gebruik daarbij wat ander sterke kruiden zodat deze smaak wat meer overheerst als de vis smaak.

.

Pin It