Gezonde voeding

Gezond “eten” met een hectische levensstijl

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Elke dag werken van 9.00 tot 17.30, twee kinderen, drie keer per week sporten, bijkletsen met al je vriendinnen, nog even langs bij je ouders, boodschappen doen en het huis moet eigenlijk ook nog helemaal schoon. Soms zou je willen dat er meer uren in een dag en meer dagen in een week zaten om alles maar bij te kunnen benen. Eén van de dingen die er vaak bij inschiet is gezond eten. Gemak en snelheid staan boven uitgebreid koken, zeker als je na een lange dag thuis komt en “honger” hebt. Maar waar is vervolgens al dat sporten dan goed voor? Ben jij ook op zoek naar het vinden van een balans tussen alle ballen die je hoog moet houden? Lees dan hier verder, want de oplossing is in zicht!

De makkelijke maaltijd

Waar je waarschijnlijk tegenaan loopt wanneer je op zoek gaat naar een eenvoudige maaltijd, is dat je vrij snel uitkomt bij de grote snack-ketens. Je krijgt hier snel je eten en dus wordt je honger snel gestild. Het nadeel hiervan is, is dat het niet erg gezond is en de maaltijden vaak ook niet alle voedingsstoffen bevatten die je nodig hebt. Een andere oplossing, zijn maaltijdshakes. Binnen de wereld van maaltijdshakes, is er een groot verschil in de doeleinden van de maaltijdshakes. Ze kunnen ingezet worden voor spierherstel, aankomen, afvallen of dus gewoon als maaltijdvervanger. De maaltijdvervangende maaltijdshake is nét de oplossing waar jij misschien naar op zoek bent.

Maaltijdshake met inhoud

Shakes

De ene maaltijdshake is de andere niet. In dit artikel bespreken we de maaltijdvervangende maaltijdshakes van Vitaminfood. Deze zijn ontworpen om te fungeren als een gezonde maaltijdvervanger. De oprichters van dit bedrijf herkenden zelf het probleem van tijdnood en geen gezonde oplossingen, dus brachten ze deze shakes op de markt. Maar wat bevatten de shakes precies en waarom zijn ze anders dan anderen?

De shakes bevatten 27 vitamines en proteïnen, waaronder vitamine A, B1, B2, B6, B12, D3 en vitamine K. Daarnaast bevatten de shakes gezonde koolhydraten en onverzadigde vetten. Ook wordt het zoeten van de shakes gedaan met stevia in plaats van suikers.

Vitamines

De verschillende vitamines in de shakes hebben verschillende functies. Zo is vitamine A goed voor je huid, haar en nagels, maar heeft het ook een positieve invloed op je ogen (zicht) en op je afweersysteem. Vitamine B12 is weer goed voor het bloed en de zenuwen en voorkomt bijvoorbeeld gevoelloze tenen of tintelende vingers.

Koolhydraten

De koolhydraten in deze maaltijdshake zijn complexe koolhydraten. Dit zijn koolhydraten die langzaam opgenomen worden en geen pieken in de bloedsuikerspiegel teweegbrengen (de welbekende sugar rush). Dit is een groot verschil met snelle suikers die dit wel doen en voor een kort moment energie geven. Doordat deze koolhydraten langzaam worden opgenomen, is je honger ook voor een langere periode gestild.

Suikers of geen suikers?>

Vitaminfood bevat geen onnatuurlijke of toegevoegde suikers. De shakes bevatten wel stevia. Dit is een natuurlijke zoetstof die afkomstig is van de stevia plant. Hierdoor hebben de maaltijdshakes wel een lekkere smaak, maar blijven ze gezond.

Met de maaltijdvervangende shakes van Vitaminfood bespaar je dus een hoop tijd én leef je ook nog eens gezond. Wat wil je nog meer?

.

Pin It