Menu
Gezonde voeding / Sportvoeding

De beste vegan proteïne poeders in Nederland

Ben je veganist? Dan is het belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Eigenlijk is vitamine B12 het enige supplement dat veganisten nodig hebben. Echter, wanneer een dieet weinig variatie bevat, kan het zijn dat er een tekort is aan eiwitten. In dat geval zijn ook eiwitsupplementen noodzakelijk om gezond te blijven en spiermassa te behouden.

Handig om te weten over vegan proteïne poeders

Helaas bestaan er veel fabels over veganisten en eiwitten. Het klopt inderdaad dat veel veganistische eiwitten minder voedingsstoffen bevatten dan dierlijke eiwitten, omdat dierlijke eiwitten meer essentiële aminozuren bevatten. Maar ook niet iedere veganist heeft een eiwitsupplement nodig. Ben je sporter en veganist? Dan worden vegan protein poeders vaak aanbevolen. Wanneer je intensief traint, heb je namelijk meer eiwitten nodig. Daarnaast worden de eiwitsupplementen veelal gebruikt als aanvulling op vegan diëten die eentonig of onevenwichtig zijn. Meestal worden plantaardige eiwit supplementen gemaakt van eiwitten uit rijst, soja, of erwten. In eiwit uit erwten zitten veel vertakte aminozuren, dit is goed voor de ontwikkeling van de spiermassa.

De beste vegan proteïne poeders in Nederland

Maar wat zijn nou de beste vegan proteïne poeders op de Nederlandse markt? We hebben een selectie voor je gemaakt, zodat het wellicht makkelijker wordt om een keuze te maken.

Vegan erwten eiwitpoeder

Ben je sporter en vind je het ontwikkelen van spiermassa belangrijk? Dan is het plantaardige eiwitpoeder van Fit Green Protein iets voor jou. Deze is gemaakt van erwten eiwit en bevat veel aminozuren, zodat je op een verantwoorde manier kunt werken aan gezond lichaam.

Vegan eiwitpoeder voor vrouwen

De vegan proteine poeder van Women’s Best is de perfecte ondersteuning van zowel je dieet als je training. Dit eiwitpoeder zorgt ervoor dat je na een training goed kunt herstellen, helpt bij het ontwikkelen van spiermassa, en zorgt ervoor dat je dieet goed in balans blijft.

Vegan soja proteïne poeder

Soja heeft het hoogste eiwitgehalte van alle vegan eiwitpoeders die er bestaan. De soja proteïne poeder van Purasana Vegan bestaat dan ook voor 90% uit eiwitten. Dit eiwitpoeder bevat veel aminozuren, heeft een laag vetgehalte, en heeft veel L-Glutamine voor een goede spieropbouw